Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχουν περάσει ακριβως 14 μέρες απο την ημερα αγοράς οποτε θα του δώσω μέχρι τη δεύτερα γιατί τουλαχιστον απαντάει αμέσως. Γενικά απο εμπειρίας τι γίνεται σε αυτή την περιπτωση? Αποζημίωση και κραταω τη συσκευή? Πήρα και τους 2 τελευταίους κούριερ εδώ και μου επιβεβαίωσαν οτι τα federal aviation rules απαγορεύουν την αποστολή μπαταριών με airmail.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Έχουν περάσει ακριβως 14 μέρες απο την ημερα αγοράς οποτε θα του δώσω μέχρι τη δεύτερα γιατί τουλαχιστον απαντάει αμέσως. Γενικά απο εμπειρίας τι γίνεται σε αυτή την περιπτωση? Αποζημίωση και κραταω τη συσκευή? Πήρα και τους 2 τελευταίους κούριερ εδώ και μου επιβεβαίωσαν οτι τα federal aviation rules απαγορεύουν την αποστολή μπαταριών με airmail.

Δεν απαγορεύεται η αποστολή μπαταριων όταν είναι μέσα στην συσκευή.

Αντιγράφω απο DHL: Από την 1η Ιανουαρίου 2014, πιο αυστηροί κανονισμούς θεσπίστηκαν από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) για τη μεταφορά των μπαταριών λιθίου που είναι συσκευασμένες και αποστέλλονται ως μεμονωμένα στοιχεία. http://www.dhl.gr/el/express/shipping/shipping_advice/lithium_batteries.html#overview

Αν δεχτεί ο πωλητής θα σου ζητήσει να δεχτείς αποζημίωση και να το κρατήσεις

Αλλιώς πρέπει να το στείλεις πίσω . Εν ανάγκη αν ο κούριερ αρνηθεί στείλτο χωρίς μπαταρία ,

Αλλά κούριερ για Κίνα σημαίνει ελάχιστη χρέωση 67 ευρώ.....

Ελτά θα το στειλεις

Αν κάνετε αποστολή μπαταριών λιθίου που περιέχονται σε μια καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή , δεν απαιτούνται αυτά τα έγγραφα .

Αν κάνετε αποστολή μπαταριών λιθίου με διεθνή αεροπορική υπηρεσία , συσκευασμένες μαζί με εξοπλισμό ή μόνες τους , συμπληρώστε το έγγραφο ασφάλειας μπαταριών λιθίου και την ετικέτα μπαταριών ,

όπως περιγράφεται σε αυτό το φυλλάδιο

UPS : http://www.ups.com/media/news/el/lithium_batteries_instruction_guide.pdf

Edited by Vasileios

Δεν απαγορεύεται η αποστολή μπαταριων όταν είναι μέσα στην συσκευή.

Αντιγράφω απο DHL: Από την 1η Ιανουαρίου 2014, πιο αυστηροί κανονισμούς θεσπίστηκαν από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) για τη μεταφορά των μπαταριών λιθίου που είναι συσκευασμένες και αποστέλλονται ως μεμονωμένα στοιχεία. http://www.dhl.gr/el/express/shipping/shipping_advice/lithium_batteries.html#overview

Αν δεχτεί ο πωλητής θα σου ζητήσει να δεχτείς αποζημίωση και να το κρατήσεις

Αλλιώς πρέπει να το στείλεις πίσω . Εν ανάγκη αν ο κούριερ αρνηθεί στείλτο χωρίς μπαταρία ,

Αλλά κούριερ για Κίνα σημαίνει ελάχιστη χρέωση 67 ευρώ.....

Ελτά θα το στειλεις

Αν κάνετε αποστολή μπαταριών λιθίου που περιέχονται σε μια καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή , δεν απαιτούνται αυτά τα έγγραφα .

Αν κάνετε αποστολή μπαταριών λιθίου με διεθνή αεροπορική υπηρεσία , συσκευασμένες μαζί με εξοπλισμό ή μόνες τους , συμπληρώστε το έγγραφο ασφάλειας μπαταριών λιθίου και την ετικέτα μπαταριών ,

όπως περιγράφεται σε αυτό το φυλλάδιο

UPS : http://www.ups.com/media/news/el/lithium_batteries_instruction_guide.pdf

Δεν είμαι στην Ελλάδα φίλε μου. Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες αλλά από τη χώρα που μένω απαγορεύεται η αποστολή όπως και νάχει.

θελω να παρω κινητο 120 ευρω απο ebay και ακουστικα 30 ευρω επισης απο ebay . Θα ερθουν ως gift και με simple post. Υπαρχει περιπτωση για τελωνειο?

Πάντα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σταματήσουν στο τελωνείο , εφόσον δεν έρχονται από Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλησπερα.. Χθες εκανα την πρωτη μου αγορα απ'το ebay μεσω paypal..

Να κανω μια ερωτηση τωρα.. Την αλλη βδομαδα λογικα ή την παραπανω που θα μου 'ρθουν τα πραγματα, πως στο καλο θα ερθουν? Με δεμα στο ταχυδρομειο ή καποια courier?

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

»Follow me on Instagram @aris.fydanakis

Καλησπερα.. Χθες εκανα την πρωτη μου αγορα απ'το ebay μεσω paypal..

Να κανω μια ερωτηση τωρα.. Την αλλη βδομαδα λογικα ή την παραπανω που θα μου 'ρθουν τα πραγματα, πως στο καλο θα ερθουν? Με δεμα στο ταχυδρομειο ή καποια courier?

Τί τροπο αποστολης επελεξες;

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τί τροπο αποστολης επελεξες;

Σε καποια μου λεγε απλο τροπο αποστολης και σε αλλα ειχε επιλογη Royal mail (κατι τετοιο) :p

»iPhone 8 plus

»Lumia1020

»Follow me on Instagram @aris.fydanakis

ειχα βαλει προς πωληση ενα αντικειμενο. Σημερα το αγορασε καποιος αλλα δεν πληρωσε. Απο οτι ειδα εκανε εγγραφη στο ebay προχτες και φυσικα εχει μηδενικο rating. Η διευθυνση του δεν φαινεται εγκυρη.

Μπορω να ακυρωσω την αγορα χωρις επιβαρυνση?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε καποια μου λεγε απλο τροπο αποστολης και σε αλλα ειχε επιλογη Royal mail (κατι τετοιο) :p

Αναλογα με το μεγεθος. Ή θα σου το αφησει στην εισοδο ο ταχυδρομος ή θα σου αφησει ειδοποιητηριο να πας να το παραλαβεις απο τα ΕΛΤΑ.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

το korea postal είναι simple post που σημαινει σχεδον καθολου πιθανοτητες για τελωνειο?

----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

το korea postal είναι simple post που σημαινει σχεδον καθολου πιθανοτητες για τελωνειο?

λεει "via KOREA POSTAL SERVICE by international air mail"

ειχα βαλει προς πωληση ενα αντικειμενο. Σημερα το αγορασε καποιος αλλα δεν πληρωσε. Απο οτι ειδα εκανε εγγραφη στο ebay προχτες και φυσικα εχει μηδενικο rating. Η διευθυνση του δεν φαινεται εγκυρη.

Μπορω να ακυρωσω την αγορα χωρις επιβαρυνση?

Μόνο αν δεχτεί ο αγοραστής , ή αν δεν απαντήσει εντός 7 ημερών .

Γεια σας. Μια ερωτηση. Παρηγγειλα ενα power bank απο ebay και περιμενα να ερθει.Κατα την διαρκεια αναμονης ο πωλητης επαψε να ειναι registered member στο ebay. Σημερα ηρθε το πακετακι και ειχε μονο ενα usb καλωδιο μεσα. . Ανοιξα θεμα και του ειπα οτι ειναι απατεωνας και οτι θελω τα χρηματα μου πισω. Εχω καμια τυχη? Υπαρχουν αλλες *διαδικασιες που μπορω να ακολουθησω?

παιδια βοηθεια .. παραγγειλη απο το ebay για πρωτη φορα headphones αξιας 35 ευρω... ο πωλητης αφου τα πληρωσα, την αλλη μερα μου στελνει αυτο :

We are sorry that ATH advise us that the item is out of stock now.

We apology for this issue.

ATH advise us the next shippment from factory will be the end of this month.

If you cannot wait, we will refund full amount to you immediately.

Once again, sorry for our mistake.

Rgs,

Τι μου προτεινετε να κανω? αν προτιμησω να μεριμενω 50 μέρες ας πούμε και τελικα δεν τα στειλει μπορω να ανοιξω case μετα? Και αν κανω refund την αγορα τα χρηματα θα μπουν στην καρτα με την οποια πληρωσα? (ειναι προπληρωμενη καρτα που την εχω στο paypal).

-Ευχαριστώ!

να κανεις το σιγουρο να παρεις refund και να ψαξεις απο αλλον πωλητη..αναλογα εμενα αλλες φορες μπαινουν στο paypal αλλες στην καρτα οπως και να χει ειναι δικα σ..

Πάρε τα λεφτά σου πίσω κατευθείαν,αν δεν τα βιάζεσαι και δεν τα βρίσκεις κάπου αλλού, στείλε ένα μήνυμα ότι τον ευχαριστείς και ότι πέριμένεις να σε ειδοποιήσουν όποτε τα έχουν διαθέσιμα.

Τι μου προτεινετε να κανω? αν προτιμησω να μεριμενω 50 μέρες ας πούμε και τελικα δεν τα στειλει μπορω να ανοιξω case μετα? Και αν κανω refund την αγορα τα χρηματα θα μπουν στην καρτα με την οποια πληρωσα? (ειναι προπληρωμενη καρτα που την εχω στο paypal).

-Ευχαριστώ!

Εννοειται refund γιατι αυτος μπορει να μη σου τα στειλει και αφου θα εχουν περασει οι 45 που το paypal δινει δε θα μπορεις να ανοιξεις case.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πως μπορω να κανω offer σε ενα item? (σε τιμη που μου ειπε ο πωλητης, ειδικα για μενα)

(μιλω για item που ο πωλητης το εχει για 'πωληση', οχι δημοπρασια)

Θα πρέπει να σου δώσει ένα λογαριασμό paypal να του βάλεις τα χρήματα ή να του δώσεις το δικό σου να κάνει ''request'' για το ποσό που έχετε συμφωνήσει. Το θέμα ειναι ότι το ebay δεν αφήνει μυνήματα του τύπου ...@gmail.com οπότε πρέπει να βρείτε καμια πατέντα να ανταλλάξετε μυνήματα, π.χ αντί '@' γράφεις 'at'
No root->No problem

Θα πρέπει να σου δώσει ένα λογαριασμό paypal να του βάλεις τα χρήματα ή να του δώσεις το δικό σου να κάνει ''request'' για το ποσό που έχετε συμφωνήσει. Το θέμα ειναι ότι το ebay δεν αφήνει μυνήματα του τύπου ...@gmail.com οπότε πρέπει να βρείτε καμια πατέντα να ανταλλάξετε μυνήματα, π.χ αντί '@' γράφεις 'at'

Αν και το εξηγεις, δεν καταλαβα.

Η ολη διαδικασια δεν μπορει να γινει μεσω ebay?

Δεν θελω να περασω τη διαδικασια διχως να εχει 'καταγραφει' απο το ebay, ωστε να ειμαι διασφαλισμενος σε καθε ενδεχομενο.

Βασικα το story εχει ως εξης:

μου προσφερει το προιον, σε τιμη χαμηλοτερη απο αυτη που εχει στο ebay, ειδικα για μενα. (μετα απο διαπραγματευσεις)

Και μου λεει 'κανε μου offer με την τιμη που ειπαμε, και θα το αποδεχτουμε απο σενα'.

Αλλα πως μπορει να γινει αυτο;

Θα πρέπει η δημοπρασία να έχει μία τιμή και δίπλα να γράφει Or Best offer.

Αν δεν υπάρχει αυτή η ένδειξη , δεν γίνεται . Ζήτησε του να τροποποιήση την αγγελία ή να ανοίξει μία άλλη στην τιμή που σε ενδιαφέρει.

Θα πρέπει η δημοπρασία να έχει μία τιμή και δίπλα να γράφει Or Best offer.

Αν δεν υπάρχει αυτή η ένδειξη , δεν γίνεται . Ζήτησε του να τροποποιήση την αγγελία ή να ανοίξει μία άλλη στην τιμή που σε ενδιαφέρει.

Δεν ειναι δημοπρασια. Ειναι πωληση.

Αρα αυτο που λεει ο πωλητης ΄κανε μου offer', δεν γινεται?

Απορω τοτε, τι μου λεει.

Μου ζητα κατι που δεν μπορω να κανω;

Αν του ζητησω να ανοιξει αγγελια ειδικα για μενα, δεν μπορει να συμμετεχει ο καθενας; Μπορει να αποκλεισει ολους τους αλλους;

Μπορει να κανει ειδικη αγγελια, ειδικα μονο για μενα?

Edited by karib

Μπορεί να σε ειδοποιήση όταν την ανοίξει για να την χτυπήσεις .

Μετά μπορεί να την κλήσει , αποδεχόμενος το χτύπημα σου .

Μπορεί να σε ειδοποιήση όταν την ανοίξει για να την χτυπήσεις .

Μετά μπορεί να την κλήσει , αποδεχόμενος το χτύπημα σου .

Αυτο που λες, το σκεφτηκα.

Αλλα ποσο πρακτικο ειναι?

Πρεπει να ειμαστε και οι δυο online την ιδια στιγμη. Πχ αυτος ειναι αμερικη, αλλο timezone κλπ

Δεν υπαρχει ασφαλεστερος τροπος;