Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

δεν είναι λογικό αυτό, καθώς μπορώ εγω απο Ελλάδα να κάνω αγορά για φίλο που μένει στο εξωτερικό, με δικό του λογαριασμό paypal. άρα και διαφορετικά τα έξοδα αποστολής

Εγώ μιλάω για την αναζήτηση που κατευθείαν υπολογίζει με βάση το ebay της χώρας της οποίας ανοίκει το domain. Δηλαδή μπάινω στο co.uk και υπολογίζει τα έξοδα αποστολής σαν να βρίσκομαι Αγγλία. Δεν μιλάω κατά τη διάρκεια της πληρωμής.

Αγορασα κατι παπυτσια στο ebay με "buy it now" και τωρα ο πωλητης δεν θελει να μου τα στειλει.τι μπορω να κανω για να τον "κυνηγησω"(δεν εχω πληρωσει τπτ ακομα)?

Αγορασα κατι παπυτσια στο ebay με "buy it now" και τωρα ο πωλητης δεν θελει να μου τα στειλει.τι μπορω να κανω για να τον "κυνηγησω"(δεν εχω πληρωσει τπτ ακομα)?

Χωρίς να πληρωσεις πως θα στα στείλει και τι να του κανείς?

δεν καταλαβες καλα εγω θελω να πληρωσω αλλα εκεινος μου λεει οτι θελει να δωσει το ανικειμενο σε αλλον.Δεν μπορω να τον πληρωσω στο ετσι χωρις να μου πει το οκ αφου μου εχει πει αυτο.μου εστειλε και ειδοποιηση να ακυρωσω την συναλαγη αλλα του ειπα οτι απο την στιγμη που το χε σε buy it now action και το αγορασα και δεν τιθετε θεμα οτι εκανε λαθος το ποσο που εβαλε ,πρπει να μου το πουλησει.εχει στειλει ναφορα στο εβαυ με μαιλ αλλα μολις μου ετειλαν(ενα απο αυτα τα ετοιμα)ενα μηνυμα και μου λενε να επικοινωνησω τηλεφωνικα μαζι τους.

το εβαυ chat λειτουργει?

Ωραία, πλήρωσέ τον κι εσύ με PayPal και μετά βάλε μια ωραία αρνητική ότι δεν παρέλαβες. Προφανώς βρήκε κάποιον που δίνει παραπάνω ή υπολόγισε λάθος τα μεταφορικά και δεν τον συμφέρει. Εγώ όσες φορές καθυστέρησα να στείλω ακόμα και μία μέρα δεχόμουν αρνητικές. Εχει γίνει μόδα η αρνητική στο ebay, οπότε...

Ωραία, πλήρωσέ τον κι εσύ με PayPal και μετά βάλε μια ωραία αρνητική ότι δεν παρέλαβες. Προφανώς βρήκε κάποιον που δίνει παραπάνω ή υπολόγισε λάθος τα μεταφορικά και δεν τον συμφέρει. Εγώ όσες φορές καθυστέρησα να στείλω ακόμα και μία μέρα δεχόμουν αρνητικές. Εχει γίνει μόδα η αρνητική στο ebay, οπότε...

δεν εχει νοημα θα τον αφησω τελικα .του δωσα αρνητικη.δεν θελω να ρισκαρω τα χρηματα μου και να μπω σε ιστοριες μετα.Ασε που μπορει να μου κανει refund εξαρχης η να μην δεχτει την συναλλαγη

Σε κάτι τέτοιους τους πληρώνεις και κάνεις και dispute και με τα πολλά dispute που μαζεύουν τους μπλοκάρουν και το ebay και το paypal.

Χαίρεται είμαι νέος στο ebay και στο forum.Προχθές το βράδυ κέρδισα την πρώτη μου δημοπρασία και την επόμενη μέρα το πρωί πλήρωσα μέσς paypal.Το ίδιο απόγευμα μου έβγαλε το ebay την ειδοποίηση οτι το έστειλε και σήμερα μου έστειλε ο πωλητής και το tracking number.Δεν μου έχει κάνει ακόμα όμως θετικη κριτική ενώ τον πλήρωσα άμεσα.Φαντάζομαι περιμένει την δική μου πρώτα αλλά λέω να του κάνω οταν παραλάβω.Πρέπει να απαιτήσω με μήνυμα μου να μου κάνει θετικη κριτική εφ οσον απο την μερια μου είμαι σωστός και πλήρωσα γρήγορα?
Nokia 3210 -> Sony Ericsson T68i -> Sony Ericsson K750i -> Sony Ericsson W610i -> Nokia 5800 XpressMusic -> iPhone 3GS -> LG G2

μα ούτως ή άλλως feedback θα του δώσεις ΟΤΑΝ πάραλάβεις το προ'ι'όν. ΟΧΙ πριν ;)

δώσε του feedback Και μετά από λίγο θα σου στείλει και αυτός feedback. άν αργήσει του στέλνεις pm :) αλλά δε νομίζω....

Αυτό φανταζόμουν και εγώ απλά δεν ήξερα αν είναι σύνηθες να κάνει πρώτα feedback ο αγοραστής ενω έχει εκπληρώσει την υποχρέωση του να πληρώσει για αυτο που αγοράζει.

Ευχαριστώ

Nokia 3210 -> Sony Ericsson T68i -> Sony Ericsson K750i -> Sony Ericsson W610i -> Nokia 5800 XpressMusic -> iPhone 3GS -> LG G2

αυτό έχει να κάνει με τους πωλητές. μου χει τύχει να μου δίνουν feedback αμέσως μετά την πληρωμή ή εφόσον τους έχω αφήσει πρώτος εγώ :)

Δεν είναι υποχρεωτικό να αφήσεις?

Όχι δεν υπάρχει υποχρέωση.

Αλλά επειδή είναι εκβιαστική η πολιτική κάποιων πωλητών, ενώ να έχουν πάρει τα χρήματα από τον αγοραστή (και άρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα) να περιμένουν να πάρουν πρώτα αυτοί την αξιολόγηση και μετά να δίνουν την δικιά τους, εγώ τους τιμωρώ με θετική, αλλά με λιγότερα αστεράκια.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αλλά επειδή είναι εκβιαστική η πολιτική κάποιων πωλητών, ενώ να έχουν πάρει τα χρήματα από τον αγοραστή (και άρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα) να περιμένουν να πάρουν πρώτα αυτοί την αξιολόγηση και μετά να δίνουν την δικιά τους, εγώ τους τιμωρώ με θετική, αλλά με λιγότερα αστεράκια.

Δεν νομίζω να παιζει κατι τέτοιο, απλα κάποιοι ειναι "ζαμαν φου" που λένε, και αυτούς του εντοπίζω σε κάποιες μυστήριες χώρες, οχι πάντως uk ή de

Na σου πω γιατί το κάνουν; Διότι εσύ μπορεί να βάλεις μετά αρνητική, γι' αυτό.

Na σου πω γιατί το κάνουν; Διότι εσύ μπορεί να βάλεις μετά αρνητική, γι' αυτό.

Αν ως αγοραστής τους βάλω αρνητική, θα πει ότι κάτι έγινε στραβά, οπότε είναι στο χέρι μου.

Ο πωλητής το μόνο που κοιτάει είναι να πάρει τα χρήματα.Αφού πληρώθηκε και δεν την βάζει, τότε το πάει εκβιαστικά.Και αυτή η συμπεριφορά, που ομολογουμένως δεν το κάνουν όλοι, είναι απαράδεκτη.

Amazon Fire stick 4k max

Αν ως αγοραστής τους βάλω αρνητική, θα πει ότι κάτι έγινε στραβά, οπότε είναι στο χέρι μου.

Ο πωλητής το μόνο που κοιτάει είναι να πάρει τα χρήματα.Αφού πληρώθηκε και δεν την βάζει, τότε το πάει εκβιαστικά.Και αυτή η συμπεριφορά, που ομολογουμένως δεν το κάνουν όλοι, είναι απαράδεκτη.

Εγώ σε όλους βάζω 5* γιατί ξέρω τι σημαίνει για τον πωλητή ένα αστεράκι λιγότερο. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί πελάτες λαμόγια, που ψάχνουν με το παραμικρό να κρατήσουν και το προϊόν και να πάρουν αποζημίωση.

• 2 weeks later...
Παιδια θελω να κανω επιτελους την 1η μου αγορα απτο ebay(θηκη για το iphone)...εχετε να προτεινετε καποιο ευρωπαικο καταστημα ή απο Αμερικη??
:w00t:

Παιδια θελω να κανω επιτελους την 1η μου αγορα απτο ebay(θηκη για το iphone)...εχετε να προτεινετε καποιο ευρωπαικο καταστημα ή απο Αμερικη??

Επειδή μπερδεύτηκα, τελικά σε ενδιαφέρει να αγοράσεις από ΕΒΑΥ ή από άλλα eshops?Γιατί εδώ αναφέρονται θέματα του Ebay.

Amazon Fire stick 4k max

Δεν έχεις πρόβλημα με τελωνείο , μία θήκη είναι φτηνή , οπότε μην σε νοιάζει αν είναι από Ευρώπη Αμερική ή Κίνα

πήρα 2 θήκες από κίνα, με κόστος ούτε 1€ η κάθε μία.

ακόμη και ακριβές να πάρεις, πρόβλημα με τελωνεία και εξτρα χρε'ωσεις ΔΕ θα έχεις

Επειδή μπερδεύτηκα, τελικά σε ενδιαφέρει να αγοράσεις από ΕΒΑΥ ή από άλλα eshops?Γιατί εδώ αναφέρονται θέματα του Ebay.

Για να σε ξεμπερδεψω,εννοω απο ευρωπαικο ebay ή απτο Αμερικανικο...Επειδη εχω βρει και στα "δυο" ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας...

:w00t: