Jump to content

[Επίσημο] Nokia E51

d2000217
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλορίζικο κι από 'μενα.

Έκανες πολυ καλή επιλογή. Το Ε51 είναι ένα από τα διαχρονικά μοντέλα (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) που βγάζει η ΝΟΚΙΑ κάθε 3-4 χρόνια.

Μετά από 40 μέρες που το έχω στα χέρια μου, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την χρηστικότητα του, την πληρότητα γενικά θα έλεγα ότι είναι "εργαλείο".

Η ποιότητα κατασκευής του ξεπερνά πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Γενικά πρόκειται από τα λίγα κινητά που έχουν ελάχιστα μειονεκτηματα.

Αν διέθεται καλύτερες φωτογραφικές επιδώσεις και μεγαλύτερη οθόνη θα ήταν μεν υπερπλήρες, αλλά δεν θα ήταν αυτό που είναι. Ένα απόλυτο εργαλείο εξαιρετικά μικρού μεγέθους που κάνει τα πάντα.

Συνιστώ σε όσους το έχουν να προμηθευτούν ένα σετ καπάκια τα οποία θα τα κρατήσουν στο συρτάρι. Θα τους χρειαστούν μετά από κάποια όπως χρειάζονται σε μερικούς τώρα, για ένα άλλο σπουδαίο μοντέλο το παλιό 6310.

Όσο για το SAR μια και σε όλα τα φόρουμ που αναφέρονται σε νέες συσκευές τις ΝΟΚΙΑ, υπάρχουν post από μη κατόχους ΝΟΚΙΑ οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να μας λένε γιατί δεν θα αγόραζαν ΝΟΚΙΑ, τα έχουμε πει.

Αν το κινητό χρησιμοποιηθεί ενεργοποιόντας μόνο όσα παρέχουν τα κινητά των εταιρειών με χαμηλό SAR, θα έχουμε και στο Ε51 ένα απόλυτα νορμαλ δείκτη.

Όποιος λοιπόν δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει με ΒΤ ή δεν μπορεί να το έχει με απενεργοποιημένο το WiFi και το 3G όταν δεν του χρειάζονται, ε... ας πάρει κάτι άλλο.

Έχω ξαναπεί για το Samsung D880 που έχω παροπλισμένο.

Έχει πολύ μικρό SAR αλλά δεν είναι ούτε 3G ούτε διαθέτει Wlan και υποτήθεται ότι αναφέρεται σε επαγγελματίες.

Οταν λες δευτερο σετ καπακια?? που θα τα βρω? σε νοκια μαγαζι? κ ποσο εχουν? η αισθηση μου ειναι οτι δεν θα το αλλαξω τοσο συντομα αυτο το κινητο οπως κανω με ολα τα αλλα... φαινεται πολυ καλη επιλογη

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδια μια ερωτηση.Υπαρχει η δυνατοτητα να γινει αναβαθμιση του flash ωστε να μπορει να βλεπει το τηλεφωνο και site που τρεχουν με flash 9 ????

Ελπίζω σε μελλοντική αναβάθμιση να αναβαθμιστεί και το Flash Lite ώστε να μπορεί να αναπαράγει flv βίντεο, αλλά μη περιμένεις να υποστηρίξει όλες τις δυνατότητες του Flash Player, για ευνόητους λόγους.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Οταν λες δευτερο σετ καπακια?? που θα τα βρω? σε νοκια μαγαζι? κ ποσο εχουν? η αισθηση μου ειναι οτι δεν θα το αλλαξω τοσο συντομα αυτο το κινητο οπως κανω με ολα τα αλλα... φαινεται πολυ καλη επιλογη

Θα τα βρεις σε καταστήματα της ΝΟΚΙΑ. Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αλλά δεν νομίζω να ότι το κόστος τους θα είναι απαγορευτικό.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσεις κάποιο άλλο κινητό, είμαστε καταναλωτικά όντα και οι εταιρείες το γνωρίζουν καλά αυτό.

Επειτα η τεχνολογία προχωρά πολύ γρήγορα.

Αλλά ακόμα κι αν πάρεις κάτι καινούργιο ή πιο πλήρες, το Ε51 δεν το πουλάς.

Το κρατάς στο συρτάρι και το χρησιμοποιείς όταν το χρειάζεσαι.

Ύστερα από αρκετό ψάξιμο, διαπίστωσα πως η εμφάνιση και η ποιότητα του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα κορυφαία μοντέλα της σειράς Ν.

Δες για παράδειγμα το 6220 classic, πολύ καλό κινητό αλλά η πλαστικούρα το κάνει να δείχνει πολύ πιο φτηνό σε σχέση με το Ε51. Φυσικά δεν συγκρίνω τα 2 κινητά, μιλώ μόνο για την εμφάνιση και την ποιοτική κατασκευή.

Σήμερα το Ε51 μου έφαγε την δεύτερη τούμπα. Δεν ξέρω πως γίνεται και όταν πέφτει, σκάει πάντα με το εμπρός ή πίσω μέρος. Λες και είναι ζυγισμένο έτσι που δεν μπορεί να σκάσει με κάποια γωνία. :X

Ελπίζω αυτή η κολοφαρδεία μου να συνεχιστεί γιατί οι πτώσεις είναι αναπόφευκτες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Εντελώς πανάκριβο..20 ευρώ για ένα κουμπί,μας δουλεύουν και από πάνω. Εγώ θα ήθελα να το αλλάξω με κάποιο τελείως πλαστικό αλλά σιγά μην υπάρχει.

Με κάποιο μέιλ στη νοκια λέτε να βγει άκρη η και κει λειτουργούν με τη λογική του απατεώνα;

Ε, δεν σου αλλάζουν ένα κουμπί, όλο το πληκτρολόγιο αλλάζουν.

Να σου πώ κάτι?

Δε με ενδιαφέρει το ζήτημα.Όχι οτι δεν δίνω σημασία, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα και κάτι καλύτερο ούτε από την ποιότητα της νόκια, ούτε και από την νοοτροπία της αντιπροσωπείας.

Αυτά προς γνώση και συμμόφωση!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Σήμερα το Ε51 μου έφαγε την δεύτερη τούμπα. Δεν ξέρω πως γίνεται και όταν πέφτει, σκάει πάντα με το εμπρός ή πίσω μέρος. Λες και είναι ζυγισμένο έτσι που δεν μπορεί να σκάσει με κάποια γωνία. :X

Ελπίζω αυτή η κολοφαρδεία μου να συνεχιστεί γιατί οι πτώσεις είναι αναπόφευκτες.

Όντως!! Βέβαια να προσέχεις όταν σου σκάει με την μπροστινή όψη γιατί τα κουμπιά μπορεί να μπουν μέσα.. (όπως συνέβη σε εμένα... :( )

Υπάρχει τρόπος να ανοίξω την μπροστινή όψη για να τα φτιάξω ή πρέπει να το πάω στο service??? :worry:

Τρόπος υπάρχει, ξεβιδώνοντας τις βίδες που φαίνονται στο πίσω μέρος βγάζοντας το κάλυμμα.

Αλλά έστω και το πάρουν είδηση πως το άνοιξες μόνος σου θα σου ακυρώσουν την εγγύηση σε μια μελλοντική περίπτωση που χρειαστείς service.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

Ε, δεν σου αλλάζουν ένα κουμπί, όλο το πληκτρολόγιο αλλάζουν.

Να σου πώ κάτι?

Δε με ενδιαφέρει το ζήτημα.Όχι οτι δεν δίνω σημασία, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα και κάτι καλύτερο ούτε από την ποιότητα της νόκια, ούτε και από την νοοτροπία της αντιπροσωπείας.

Αυτά προς γνώση και συμμόφωση!

Οχι οτι εγω περιμενα τπτ... Τους ειχα δοκιμασει και αυτους παλαιοτερα.

Να παρουμε μονοι μας κανενα keypad και να το αλλαξουμε παιζει? Θα μου πεις χανεις εγγυηση, θα το παραβλεψω τη στιγμη που το κεντρικο κουμπι εχει γινει πλεον ροζε!

Καποιο service manual υπαρχει γενικως?

Παιδιά, έχω το εξής πρόβλημα:

Είχα μια πολύ παλιά κάρτα SIM (έγραφε Telestet) και πήγα σε κατάστημα Wind για να μου δώσουν καινούρια. Από τότε που έβαλα την καινούρια μέσα, κάθε φορά που κλείνω και ανοίγω το κινητό, μου δημιουργεί καινούριο κέντρο μηνυμάτων, το οποίο δεν ισχύει. Άλλαξα πάλι κάρτα και τα ίδια. Μίλησε το κατάστημα με τη Nokia και είπαν ότι αφού αλλάχτηκε η SIM και παρουσιάζει το ίδιο, φταίει το κινητό. Τι να κάνω; Θα διορθωθεί το πρόβλημα με μια αναβάθμιση από το σπίτι;

Δεν εχει σχεση το κινητο αλλα το λαθος με τις sim της wind.

Ψαξε στο αντιστοιχο θεμα να δεις.

Δεν εχει σχεση το κινητο αλλα το λαθος με τις sim της wind.

Ψαξε στο αντιστοιχο θεμα να δεις.

Επειδή το ανέφερα αυτό το πρόβλημα στο αντίστοιχο θέμα, μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις από εδώ τι πρόβλημα υπάρχει;

Το κεντρο μηνυματων απο default αποθηκευεται στην sim. Αφου απο μονη της η sim εχει σαν κεντρο αυτο των καρτοκινητων σημαινει οτι η sim αυτη προοριζονταν για f2g και απο λαθος στη δωσανε για συνδεση.

Για χτυπα ενα τηλεφωνο στο 1260. Τονισε οτι το προβλημα συμβαινει με ολα τα κινητα. Κανονικα θα πρεπει να σου δωσουν αλλη sim αφου ακομα εχει εγγυηση η καινουργια.

Το κεντρο μηνυματων απο default αποθηκευεται στην sim. Αφου απο μονη της η sim εχει σαν κεντρο αυτο των καρτοκινητων σημαινει οτι η sim αυτη προοριζονταν για f2g και απο λαθος στη δωσανε για συνδεση.

Για χτυπα ενα τηλεφωνο στο 1260. Τονισε οτι το προβλημα συμβαινει με ολα τα κινητα. Κανονικα θα πρεπει να σου δωσουν αλλη sim αφου ακομα εχει εγγυηση η καινουργια.

Έχω αλλάξει 2 SIM. Τους τόνισα ότι είναι για συμβόλαιο και μου είπαν ότι αυτές είναι οι σωστές. Για F2G που πήρε η κοπελιά μου είναι διαφορετική από τη δική μου. Ίσως να είναι η παρτίδα ελαττωματική...

Οχι οτι εγω περιμενα τπτ... Τους ειχα δοκιμασει και αυτους παλαιοτερα.

Να παρουμε μονοι μας κανενα keypad και να το αλλαξουμε παιζει? Θα μου πεις χανεις εγγυηση, θα το παραβλεψω τη στιγμη που το κεντρικο κουμπι εχει γινει πλεον ροζε!

Καποιο service manual υπαρχει γενικως?

Ε, τι να το αλλάξεις μόνος σου, τι να στο αλλάξουν αυτοί?

19 ευρώ κάνει το πληκτρολόγιο και δεν πρόκειται να τους τα δώσω.Θα είναι σαν να τους λέω μπράβο από πάνω.

Και εμένα σχεδόν ρόζ έχει γίνει το πλήκτρο.

Ε, τι να το αλλάξεις μόνος σου, τι να στο αλλάξουν αυτοί?

19 ευρώ κάνει το πληκτρολόγιο και δεν πρόκειται να τους τα δώσω.Θα είναι σαν να τους λέω μπράβο από πάνω.

Και εμένα σχεδόν ρόζ έχει γίνει το πλήκτρο.

Παιδιά μετά από πόσο καιρό άρχισε το πρόβλημα?

Το δικό μου το έχω από τις 6/6 δηλαδή 40 μέρες και δεν έχει καν θαμπώσει το πλήκτρο.

Βέβαια δεν το βάζω απευθείας στην τσέπη, παρα μέσα στην θήκη.

Για να δούμε μηπως επειδή το πήρα πιο πρόσφατα και από το εξωτερικό είναι θέμα παρτίδας.

Όντως!! Βέβαια να προσέχεις όταν σου σκάει με την μπροστινή όψη γιατί τα κουμπιά μπορεί να μπουν μέσα.. (όπως συνέβη σε εμένα... :( )

Υπάρχει τρόπος να ανοίξω την μπροστινή όψη για να τα φτιάξω ή πρέπει να το πάω στο service??? :worry:

Στην πρώτη τούμπα μπηκαν μέσα τα εξής πλήκτρα:

πάνω αριστερό επιλογής, της απάντησης (με το πρασινο τηλεφωνο) και τι πληκτρο με το 1.

Φυσικά ειχαν μείνει κολλημένα μέσα και δεν λειτουργούσαν.

Τα πίεσα ένα ενα αρκετές φορές και επανήλθαν. Λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

Δοκίμασε το πριν προσπαθήσεις να το ανοίξεις.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το δικό μου το έχω από τις 6/6 δηλαδή 40 μέρες και δεν έχει καν θαμπώσει το πλήκτρο.

Για να δούμε μηπως επειδή το πήρα πιο πρόσφατα και από το εξωτερικό είναι θέμα παρτίδας.

Δεν ειναι θεμα τριβης με τα ρουχα αλλα τριβης/αντιδρασης του υλικου με τα χερια. Θα το παθει και σενα, το υλικο αυτο ειναι επιστρωση η οποια αργα η γρηγορα θα φυγει.

Το εχω ζησει το σκηνικο και με αλλα κινητα παλαιοτερα (gx30, e770) και περιμενα να συμβει το ιδιο και με το e51 οπως και εγινε.

Ειναι καθαρα θεμα επιλογης υλικου και αμφιβαλλω κατα ποσο περασε test αντοχης σε αποτριψη..

Δεν ειναι θεμα τριβης με τα ρουχα αλλα τριβης/αντιδρασης του υλικου με τα χερια. Θα το παθει και σενα, το υλικο αυτο ειναι επιστρωση η οποια αργα η γρηγορα θα φυγει.

Το εχω ζησει το σκηνικο και με αλλα κινητα παλαιοτερα (gx30, e770) και περιμενα να συμβει το ιδιο και με το e51 οπως και εγινε.

Ειναι καθαρα θεμα επιλογης υλικου και αμφιβαλλω κατα ποσο περασε test αντοχης σε αποτριψη..

Έτσι δείχνει το πράγμα, αλλά από το να τους δώσουμε 20 ευρώ και να ξανασυμβεί επιδωτόντας την αποτυχία τους, είναι προτιμότερο να φτιάξουμε μ' αυτά τα χρήματα ένα πλήκτρο στον τόρνο:lol:

Εγω θα προτιμουσα ενα πληκτρο σε πλαστικο ιδιο με αυτο των υπολοιπων πληκτρων.

Δηλ. πανε να φτιαξουν ενα κινητο αξιολογο και αντοχης και κανουν τετοια τραγικα λαθη,ανεπιτρεπτο τη στιγμη που το ξερουν!

Έχω ρυθμίσει να λαμβανω mail στο κινητο μου, και πριν 3 μερες διαπιστωσα, οτι οταν εχω καποιο νεο mail, με ειδοποιεί κανονικα με τον ηχο, αναβοσβηνει και το led,και αν θελησω να το διαβασω μετα απο περιπου μιση ωρα, δεν υπαρχει mail και ενδειξη μη αναγνωσμενου μηνυματος, παρα μονο αναβοσβηνει το led. Με λιγα λογια, αν δεν το διαβασω μεσα στο μισαωρο απο την πρωτη ειδοποιηση, τοτε χανω το μαιλ.

Ξερει κανεις κατι γι'αυτο ή μονο σε μενα συμβαινει? Τσεκαρα ολες τις ρυθμισεις ανακτησης και τα σχετικα και ειναι ολα οκ.....

:(:(:(:(:(:(κανεις δεν εχει να μου προτείνει κατι?????

:(:(:(:(:(:(κανεις δεν εχει να μου προτείνει κατι?????

Σάκη χωρίς να είμαι βέβαιος, το πρόβλημα δεν είναι από το κινητό σου, αλλά μάλλον από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού mail που έχεις.

Τα mails που βλέπεις ότι χάνονται, μηπως τα έχεις ανοίξει από το κομπιούτερ σου?

Δεν ξέρω τι mail χρησιμοποιείς. Αν είναι λογαριασμός από κάποιο πάροχο ιντερνετ, πήγαινε στις ρυθμίσεις του outlook η outlook expres ανάλογα με ποιό δουλεύεις και επέλεξε να διατηρείται ένα αντίγραφο των mail που λαμβάνεις στον σερβερ του πάροχου.

Αν μετά από αυτό επιλέξεις από το κινητό ανάκτηση όλων και δεν στα εμφανίσει, τότε κάτι γίνεται στο κινητό σου και δεν τα αποθηκεύει.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τίς φωτο κάμερες των κινητών.

Το Ε51 έχει την ίδια κάμερα με το 6300, λογικά θα έπρεπε να βγάζουν φωτογραφίες της ίδιας ποιότητας.

Κι όμως ένα μικρό τεστ που έκανα μου έδειξε ότι το 6300 τα πάει πολύ καλύτερα.

Φωτογράφισα ένα πρόσωπο από κοντινή απόσταση (πορτραίτο) και με τα 2 κινητά την ίδια στιγμή.

Το Ε51 παραμορφώνει το πρόσωπο και η φώτο είναι πιο σκοτινή. Δείχνει ότι χρειάζεται περισσότερο φωτισμό από το 6300.

Τελικά η ποιότητα σε σχέση με τα mpx κάθε κάμερας δεν έχει απόλυτη σχέση.

Για παράδειγμα οι φωτο που έβγαζα με το παλιό μου Ν70 ΜΕ με κάμερα 2ΜΡΧ επίσης, ήταν πολύ καλύτερες από του Ε51.

Αν υποθέσουμε ότι χρεισιμοποιούν τον ίδιο φακό, τότε το λογισμικό είναι η αιτία και δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Δεν έχω απάιτηση από το κινητό μου να βγάζει "τις φωτογραφίες" αλλά τουλάχιστον να ανταποκρίνεται στην ονομαστική τιμή των 2mpx.

Στο φόρουμ του νέου iphone είδα φωτογραφίες από την επίσης 2 mpx κάμερα του, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το Ε51. Είναι πολύ καλύτερες και η ποιότητα αναλογεί σε ΄κάμερα με περισσότερα mpixels.

Ασχολούμαι με την ψηφιακή φωτογραφία και το photoshop, έχω μια αρκετά καλή μηχανή με μεγάλο οπτικό ζουμ. Δεν περιμένω από το κινητό μου να τραβήξω ονειρικές φωτο. Απλά στην καθημερινότητα μας συμβαίνουν πράγματα που αξίζουν μια φωτογραφία. Θέλω λοιπόν αυτή η φωτογραφία να μπορεί να παρουσιαστεί αξιοπρεπώς όπως γίνονταν από το Ν70.

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι πχ το 6220 που αναμένεται και θα έχει κάμερα 5mpixels, οι φωτογραφίες του θα είναι πολύ κατώτερες από του Ν95 που διαθέτει κι αυτό τα ίδια pixels.

Το ότι έχουν τα ίδια mp δεν σημαίνει πως έχουν και την ίδια ποιότητα φωτογραφίας.

Αυτό οφείλεται στους φακούς της κάμερας αλλά πολύ περισσότερο στον αλγόριθμο συμπίεσης/επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Τα mp καθορίζουν το μέγεθος της φωτογραφίας και τίποτα άλλο παραπέρα.

Ευχαριστώ τον Itchrist86 για την απάντηση.

Μήπως ξέρετε αν έχει βγει νέα βερσιον μετά την 200.34.36 ή αν αναμένεται και πότε?

To Πλήκτρο δεν γρατζουνίστηκε.Ξέβαψε.

Μετά από 2 μήνες θα αρχίσεις να βλέπεις τις πρώτες φθορές αν είναι....

Σάκη χωρίς να είμαι βέβαιος, το πρόβλημα δεν είναι από το κινητό σου, αλλά μάλλον από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού mail που έχεις.

Τα mails που βλέπεις ότι χάνονται, μηπως τα έχεις ανοίξει από το κομπιούτερ σου?

Δεν ξέρω τι mail χρησιμοποιείς. Αν είναι λογαριασμός από κάποιο πάροχο ιντερνετ, πήγαινε στις ρυθμίσεις του outlook η outlook expres ανάλογα με ποιό δουλεύεις και επέλεξε να διατηρείται ένα αντίγραφο των mail που λαμβάνεις στον σερβερ του πάροχου.

Αν μετά από αυτό επιλέξεις από το κινητό ανάκτηση όλων και δεν στα εμφανίσει, τότε κάτι γίνεται στο κινητό σου και δεν τα αποθηκεύει.

Φίλε μου, δεν ανοιγω τα mail απο το pc. Δεν ειναι θεμα, οτι δεν γινεται σωστά η ανάκτησή τους. Όπως είπα, έχω σετάρει το κινητό να τσεκάρει για νέα mail, κάθε 30 λεπτά, και άν κατεβάσει κάποια και δεν τα ανοίξω μέσα στο επόμενο μισάωρο που θα κάνει πάλι τσέκ, τοτε μου τα σβήνει απο το κινητό, και συνεχίζει να αναβοσβήνει το led που μας ειδοποιεί για νεο mail, sms, ή αναπάντητη κλήση.

Εχω gmail, και όλα δουλευαν μια χαρα μέχρι πριν λιγο καιρό, αλλα δεν μπορώ να προσδιορίσω αν το πρόβλημα ξεκίνησε πριν ή μετα το update που έκανα στην συσκευή και το λογισμικό του

Κατα καιρούς πολλοί φίλοι έχουν ρωτήσει πως μπορούν να λαμβάνουν τα mail τους αυτόματα απο gmail λογαριασμό.

Παρακάτω υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις για S60. Σε μένα δουλεύει περίφημα.

Create an Account

What can we help you with?

Symbian S60

To configure IMAP for your Symbian S60 device, just follow these steps:

Enable IMAP in your Google Mail account settings.

Select 'Messaging' > 'Options' > 'Settings' > 'Email' > 'Mailboxes'.

If you have never set up email on your phone before, select 'Yes' to define a new mailbox. If you already have other mailboxes, select 'Options' and then 'New mailbox'.

Select 'Start' to begin the setup wizard.

Select 'IMAP4' and then 'Next'.

Enter your Google Mail username (including '@googlemail.com') as the email address and select 'Next'.

Enter 'imap.googlemail.com' as the email server and select 'Next'.

Enter 'smtp.googlemail.com' as the outgoing mail server and select 'Next'.

Select the appropriate access point and then 'Next'.

Enter a descriptive name for the email account mailbox name.

Once your mailbox is set up, select it from the email mailbox settings screen.

Select 'Connection settings' > 'Incoming email'.

Enter your Google Mail username (including '@googlemail.com') and password.

Select 'SSL/TLS' for your security (ports) and define your port as '993'.

Select 'Back'.

Select 'Outgoing email'.

Enter your Google Mail username (including '@googlemail.com') and password.

Select 'StartTLS' for your security (ports) and define your port as '587'.

Select 'Back' and change any other settings according to your preferences.