Jump to content

Datapack και wireless internet


KostasDj_2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επικοινωνία με το 1212 για να σε φέρουν σε επαφή με το τεχνικό τμήμα και να σε καθοδηγήσουν, είναι η καλύτερη λύση.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 184
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι, θα χρεωθώ αν μπω με το κινητό στο internet; Το ΑΡΝ που έχω ορίσει είναι το 'internet' .
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι, θα χρεωθώ αν μπω με το κινητό στο internet; Το ΑΡΝ που έχω ορίσει είναι το 'internet' .

θα χρεωθείς ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.. γιατί να μην χρεωθείς;

Link to comment
Share on other sites

θα χρεωθείς ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.. γιατί να μην χρεωθείς;

 

Γιατί έχω δωρεάν 6GB ακόμα; Απλά εννοώ αν υπάρχει κάποια διαφορά που βάζω την κάρτα sim στο κινητό και σερφάρω στο INTEPNET με το ίδιο ΑΡΝ που συνδέεται και το netbook:)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιο πακέτο της Cosmote με usb stick ή μέσω κινητού με tethering για να έχω 3G / GPRS, αλλά prepay ? Θα έλθει ένας φίλος μου από Γερμανία και επειδή θα ταξιδεύει στην Ελλάδα θέλει κινητό internet χωρίς συμβόλαια.

http://www.we-blog.gr/

we Blog... για επιστήμες, εκπαίδευση, τεχνολογία, για τη ζωη!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει σύνδεση internet on the go χωρίς να πάρεις εξοπλισμό, άρα θα είναι αορίστου χρόνου, άρα όποτε θελήσεις, μπορείς να τη διακόψεις.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Τι ισχύει για χρησιμοποίηση του I on the Go της Cosmote στην Ιταλία; Γίνεται;

 

Γίνεται, με περιαγωγή, αλλά δεν ισχύει ο δωρεάν όγκος και η χρέωση είναι 0,009€/kb με ελάχιστη χρέωση τα 10kb και ρυθμό χρέωσης ανά 10kb. Δηλαδή, αν διακινηθεί ένα kb, θα χρεωθείς 10. Αν διακινηθούν 11, θα χρεωθείς 20kb. Δεν πας σε ένα νετ καφέ καλύτερα...?

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα acer με linux πάνω.

Βρήκα από τη μάνα του υποστήριξη για τα huaweii modem-άκια που δίνει η cosmote μιας κ έχω ένα. Έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις ..

Το βλέπω το προγραμματάκι κανονικά στο net-άκι μου .. αλλά συνεχώς μου βγάζει " η συσκευή αποσυνδέθηκε" .. και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί .. !

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ψάχνω και δεν βρίσκω κ από αλλού υποστήριξη ... :(

Στο official cosmote site το μόνο που βρίσκω είναι drivers για windows. Ακομα και για mac που αναφέρονται .. δεν το "δίνουν" .. :(

Please, όποιος ξέρει ας βοηθήσει γιατί το χρειάζομαι άμεσα..!!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. Λοιπόν εγώ έχω το htc magic απο cosmote. Είχε μέσα τις ρυθμίσεις αλλά δεν έμπαινε στο internet. Λέω ας ρωτήσω έναν συγγενή μου που δουλεύει σε Γερμανο (αν και για λίγο καιρό) και λεει στείλε wap στο 1333 (αν θυμαμαι καλα). Σημειωτέον έχω συμβόλαιο.

Μου απαντησαν οτι δεν ειναι δυνατη η ενργοποιηση της υπηρεσιας αμεσα. Επικοινωνήστε.....κτλ. Μετά έστειλα το "wis" στον ιδιο αριθμο, και μου εστειλαν παλι απαντηση με καποιο σφαλμα διαφορετικο αυτη τη φορα. Απο τότε όμως μπαινω κανονικά με HSDPA.

Ερώτηση: Χρεώνομαι 1€/mb, σωστά;

Πως ενεργοποιώ άλλο πακέτο με παγιο (νομιζω για 200mb ειναι 13€/μήνα;

Link to comment
Share on other sites

wis εντολή δεν υπάρχει. Αν λοιπόν έστειλες wapa και σου είπε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες οι ρυθμίσεις, κατά 99% σημαίνει ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, οπότε αν συνδέεσαι με αυτή ( και αφού δεν είχες δυνατότητα νωρίτερα να μπεις και αφού μετά το wapa συνδέεσαι ) η χρέωση δεν είναι 1€/mb, αλλά 0,0119€/kb, κάτι που μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω απο 12€/mb. Θα σε συμβούλευα να αφήσεις το forum και να καλέσεις στο 1212 για να σου απενεργοποιήσουν το wapa, να σε ενημερώσουν για το πως μπορείς να ενεργοποιήσεις το wireless internet easy ( αν και θα σε συμβούλευα να ενεργοποιήσεις τουλάχιστον το 200άρι πακέτο που κοστίζει όσο να διακινηθούν 13mb με το easy ) και να κανονίσετε να σε καλέσουν απο το τεχνικό τμήμα για να σε καθοδηγήσουν στις ρυθμίσεις που απαιτούνται. Επίσης, έχε υπ'όψιν σου ότι ο όγκος δεδομένων έχει να κάνει με το συνολικό όγκο που διακινείται ( π.χ. όταν μπαίνεις σε μια σελίδα και ανάλογα τα περιεχόμενά της, όταν παίρνει μια πληροφορία το κινητό σου, π.χ. καιρός κλπ ) και όχι μόνο για τα αρχεία που διακινούνται.. Μην το αμελήσεις, πάρε τηλέφωνο στο 1212 για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

 

Υ.Γ. Και πες στον συγγενή σου ότι αν δεν ξέρει, είναι καλύτερα να λέει "δεν ξέρω, αλλά θα μάθω" και να το ψάχνει, παρά να λέει ό,τι του κατεβαίνει. Wapa είναι ΜΟΝΟ αν κάποιος θέλει να μπει στο myview ή αν θέλει να κατεβάσει κάποιο παιχνίδι στη συσκευή του ή αν έχει συμβατή συσκευή με υπηρεσίες όπως messenger ή facebook. Κάνει μεν για περιήγηση στο internet, αλλά είναι πανάκριβο και απο την ίδια τη cosmote προτείνεται το Wireless Internet, easy ή κάποιο πακέτο.

Link to comment
Share on other sites

Εννούσα την εντολή wieasy. Νομίζω. Αλλά και σ αυτήν επέστρεφε σφάλμα. Το σφάλμα σε καμία απο τις δυο περιπτώσεις δεν ήταν για ρυθμίσεις. Απλά κάπου την είχα διαβάσει στο forum και λεω δεν στελνω και αυτήν. Επίσης να ξανατονίσω οτι έστελνα wap, όχι wapa. Επειδή όμως 1 λεπτό μετά απο την wieasy ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που συνδέθηκε και εμφανίστηκε το σήμα 3g-H στο σήμα μου, φαντάστηκα οτι χρεώνομαι 1€/mb, όπως προβλέπει το wireless internet

θα παρω το 1212......

Link to comment
Share on other sites

Πακέτο ενεργοποιείται σε κατάστημα και μόνο. Έχε υπ'όψιν σου και πάλι, ότι θα ισχύσει αναλογία του όγκου δεδομένων καθώς και του παγίου, απο την ημέρα που θα ενεργοποιήσεις το πακέτο μέχρι την έκδοση του επόμενου λογαριασμού σου. Δηλαδή, αν είσαι στα μέσα του τιμολογιακού μήνα, θα έχεις το μισό όγκο στη διάθεσή σου. Μη πλακωθείς στη κίνηση και βρεθείς προ εκπλήξεως. Υπάρχουν 3 πακέτα: των 200mb με 13 ευρώ, των 5gb με 29,50 και των 30gb ( το unlimited ) με 49 ευρώ, πρόσθετο πάγιο στην υπάρχουσα σύνδεσή σου, εννοείται. Αν ξεπεράσεις τον δωρεάν όγκο δεδομένων, για το 200άρι η χρέωση είναι 0,10 ευρώ για κάθε επιπλέον mb, ενώ για το 5άρι είναι 0,02 ευρώ ανά επιπλέον mb.

Όσο για την εντολή που έστειλες και στη περίπτωση που ο συγγενής σου σε προέτρεψε να στείλεις εντολή σχετική με wap, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η συμβουλή που έδωσα παραπάνω. Να ενημερωθεί καλύτερα δηλαδή. Αν ήταν δική σου έμπνευση, τότε μη στέλνεις εντολές χωρίς να γνωρίζεις τι ενεργοποιείς. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε και υπάρχει και η εξυπηρέτηση πελατών για να μάθεις τί ακριβώς σου χρειάζεται. Πάρε πάντως στο 1212 να κοιτάξουν τη σύνδεσή σου λίγο, να είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς wieasy και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις wapa ( wap και wapa είναι σχετικά το ίδιο, είναι μη wireless internet υπηρεσίες, απλά το wap το απλό πρακτικά έχει καταργηθεί καθώς δεν χρησιμοποιούσε gprs σύνδεση, αλλά γινόταν κλήση με χαμηλές ταχύτητες και χρονοχρέωση. Όπως είπα όμως, έχει καταργηθεί και έτσι λέγοντας wap εννοείται wap advanced ).

 

Υ.Γ. Τόσο με wapa όσο και με wireless internet, θα είχες ένδειξη H και ταχύτητα ανάλογα τη κάλυψη στη περιοχή σου. Αλλά εντελώς διαφορετικές χρεώσεις, οπως πρανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι οτι είχα ψιλιαστεί οτι δεν θα έστεκε να ενεργοποιήσω wap γιατί είμαστε στο 2009 πλέον, αλλά μάλλον βιάστηκα. Νομίζω/ελπίζω οτι δεν πήγε σε wap, καθως οταν το εστειλα το μηνυμα δεν ελεγε τιποτα για ρυθμισεις, και σιγουρα δεν ειχα προσβαση στο νετ, γιατι στο κινητο εβγαζε wrong username/apn settings.

Θα παρω ομως καλου κακού

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Telika, sta magazia Cosmote/ Germanos, mou eipan pos den ginotan xoris desmevsi gia asurmato internet...

 

Tin brika mia xara me tin Wind ADSM kai xoris stickaki usb (apla me to tilefono mou 3G+) kai me tin prosfora tou kalokairiou einai 14 evro gia mia ebdomada (1 gig tin imera).

Alla afta den mou ta legane sta magazia Wind, kai epeidis kati mirizomouna, pira to 1231 kai etsi egine teleia.

 

Afto gia osous theloune asirmato internet xoris symbolaia, AFM, desmesvi ktl

 

ps: sorry gia ta greekless (exo mexri tin 1 september lol)

Link to comment
Share on other sites

Αν ενοεις το hotmail, έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις. Έχρουν γίνει ποπ3. Πάντως εγώ με στικάκι και την κάρτα του κινητού μου, δεν έχω πρόβλημα με τις νέες ρυθμίσεις.
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπήρξε απάντηση προφανώς επειδή δεν γνωρίζουν τις ρυθμίσεις πέραν του mai του mycosmos, για άλλους servers πρέπει να τις βρίσκουμε εμείς.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kαλησπερα!!

Σκεφτομαι εδω και μερες να αποκτησω το Cosmote internet on the gο Student 5gb. Απλα εχω καποιες αποριες πανω σ'αυτο οπως αν κατευθειαν περνεις το πακετο και εχεις συνδεση στ ιντερνετ, απαιτειται καποια πληρωμη την στιγμη που αγοραζεις το πακετο?..επισης απο ταχυτητες πως τα παει?? εγω μενω συρο αλλα θα μετακινουμαι αθηνα και χαλκιδα οπου ειναι η σχολη που περασα...

 

Θα ηθελα τις γνωμες απ'τους ηδη κατοχους...

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ξέρει κανείς αν μπορώ να έχω ιντερνετ στο κινητό αν βάλω τη κάρτα σιμ απο το στικ του internet on the go? και αν ναι, τι ρυθμίσεις χρειάζεται το κινητό
Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις ρυθμίσεις wireless internet ( όχι wapa, γιατί αν το ενεργοποιήσεις, θα έχεις πρόσβαση και θα χρεώνεσαι σύμφωνα με το τιμολόγιο της υπηρεσίας και ο όγκος δεδομένων δεν θα αφαιρείται απο τον διαθέσιμο του internet on the go και θα είναι και αρκετά υψηλότερη η χρέωση ).
Link to comment
Share on other sites

για τις ταχυτητες θα ηθελα να ξερω και εγω τι παιζει... προφανως παιζει ρολο το που βρισκεσαι αλλα υπαρχει πιθανοτητα να πετυχεις το 21,6 download & 5,8 upload που λενε??? ειδικα στο upload μου κανει εντυπωση ακομα και το 2MBPs που ελεγαν παλαιοτερα.
Link to comment
Share on other sites

Γεια σασ

 

Υπαρχειο μηποσ καμια προσφορα τησ Cosmote για ιντερνετ στο κινιτο? παραδειγμα να εχω δωρεαν ιντερνετ καθε μηνα και να πλυρωνω 5 ευρο

 

και γινετε να ειμαι στο μσν απο το κινιτο δωρεαν ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Ειμαι εταιρικος πελατης...διαβασα οτι η ενεργοποιηση ενος εκ των πακετων WI στο ηδη υπαρχον προγραμμα φωνης που εχω γινεται κ τηλεφωνικα(αμεσα) για τους εταιρικους πελατες καλωντας στο 1200...

Το χρειαζομαι για 6-7 μερες το μηνα μεσο ορο κ αυτες οχι διαδοχικα...Μπορω να εναλλασω αντιστοιχα καποιο πακετο(200mb π.χ) με το wieasy για τις μερες που το χρειαζομαικ να χρεωνομαι αναλογικα?

Θεωρουσα πως ναι...αλλα σε συνομιλια που ειχα πριν λιγο με 1200 αλλα μου ελεγαν....κ με εκνευρισαν!

Υπαρχει καποιος ελαχιστος χρονος παραμονης σε πακετο με παγιο για να μεταβω σε wieasy??

 

Βοηθηστε παιδια για να μην τους τα "χωσω" τσαμπα!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...