Jump to content

Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα - Αποτρέποντας την καταστροφή του περιβάλλοντος


SlRator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Giasas skeftika na kano auto to thema apo tin tileoptiki kampania tou MEGA. Pistevo oti o planitis mas exei ftasi sto teliko simio kai einai ena vima prin to telos me ola afta pou ginonte ston kosmo apo emas tous idious xoris esthisi to ti prokaloume. Kai pos afto tha girisi se emas mpoumeran tote omos den tha mporesoume na kanoume tipota eno tora mporoume na sosoume otidipote an sozetai den einai kati diskolo pou den mporoume na to kanoume einai oti pio (efkolo kai logiko). Otan milame gia athropina dikeomata enooume kia afto to pragma giat otan kapies eteries ta thisiazoune olla sto vomo tou xrimatos tote den kanoun kako mono ston eafto tous alla kai stin ipolipi kinonia. Giafto tha ithela na sizitisoume gia to pos mporoume na sivaloume se afton ton agona tis prostasia tou planiti giati kai imaste i amesi ediaferomeni xoris exeresis px (egw prospatho na min petao skoupidia na ta petao ston kado kai ama vrokado anakiklosis eki akoma kalitera na min xrisimopio lak poloi na apotrepo filous kai sigkenis na petane to tsigaro apo to parathiro kai pola ala)
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν προσπάθησε να γράφεις ελληνικά και όχι greeglish είναι κουραστικό και μαζί με τον πλανήτη καλό είναι να κάνουμε και κάτι για να σώσουμε την ελληνική γλώσσα που είναι από τις ποιο παλιές στον πλανήτη και έχει συμβάλλει στην εξέλιξη του.. Και αυτό το '' βοηθείστε των'' χτυπάει στο μάτι..

Αυτα και χωρίς παρεξήγηση γιατί είσαι μικρός ;) .

 

Είχα παρακολουθήσει μια ομιλία ενός πανεπιστημιακού , δεν θυμάμαι το όνομα του , είναι κορυφαίος περιβαλλοντολόγος του μετσόβειου, και αφορούσε ακριβώς αυτό. Το πόσο δηλαδή σημαντική είναι προσφορά του καθένα μας κάνοντας κάποιες απλές κινήσεις που αν όμως γίνουν μαζικά έχουν τρομερό αποτέλεσμα.

Πχ αν χαμηλώσεις την θερμοκρασία του λέβητα το χειμώνα κατά 2 βαθμούς και ανεβάσεις του κλιματιστικού το καλοκαίρι το ποσοστό που συνεισφέρεις στην μείωση του όζοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας είναι πραγματικά σημαντικό..

Επίσης αυτό με το λάδι του μαγειρέματος που δεν πρέπει να το πετάμε ποτέ στην βρύση αλλά σε ένα μπουκαλάκι μαζί με τα σκουπίδια. Προστατεύουμε έτσι την θάλλασα από την νούμερο ένα αίτια μόλυνσης!

Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia...
Link to comment
Share on other sites

Για να μπορέσουμε όμως σαν κοινωνία να αρχίσουμε να προσέχουμε λίγο το περιβάλλον πρέπει πρώτα από όλα να δημιουργηθούν χώροι ανακύκλωσεις παντού.

Γιατί τα λάδια που αναφέρει ο φίλος easytarget πιο πάνω πρέπει να συλλέγονται σε ειδικά δοχειά μιας και μπορούν να ανακυκλωθούν και να δημιουργήσουν εκ νέου νέα προϊόντα.Ακόμα δεν έχω δει πουθενά στην Αθήνα και γενικότερα σε όσα μέρη της Ελλάδας έχω πάει αρκετούν κάδους ανακύκλωσεις.Παρά μερικούς σε αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην τους χρησιμοποιεί.Ή ακόμα και αν υπάρχουν είναι γεμάτοι με σκουπίδια οικιακής χρήσης.

Οπότε ναι μεν πρέπει εμείς σαν άνθρωποι να κάνουμε διάφορα πράγματα αλλά πρέπει να υπάρχει και η παρότρυνση της κοινωνίας ώστε να μας βοηθήσει σε αυτό το έργο που είναι υποχρέωση όλων μας.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Οπότε ναι μεν πρέπει εμείς σαν άνθρωποι να κάνουμε διάφορα πράγματα αλλά πρέπει να υπάρχει και η παρότρυνση της κοινωνίας ώστε να μας βοηθήσει σε αυτό το έργο που είναι υποχρέωση όλων μας.

 

Ελλαδιστάν...;)

Link to comment
Share on other sites

Pistevo oti o planitis mas exei ftasi sto teliko simio kai einai ena vima prin to telos me ola afta pou ginonte ston kosmo apo emas tous idious xoris esthisi to ti prokaloume.

 

Δυστυχως δεν είναι ένα βήμα πριν το τέλος..

Ζούμε ήδη το τέλος..

Οπότε οτι κ να κάνουμε είναι άσκοπο.

Επίσης για να ακριβολογούμε ο πλανήτης δεν κινδυνεύει ούτε ανησυχεί..ο άνθρωπος εχει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι να παρθουν μετρα χωρις να σκεφτονται το πολιτικο κοστος

Υπαρχει κανεις αραγε που να εχει τα ... κοτσια να το κανει ??

Για να απαγορευσει την κινηση των οχηματων στο μεγαλο δακτυλιο

Για να κοψει κλησεις σε αυτους που βρωμιζουν το περιβαλλον

Μπορει ??? Θελει κανεις να κανει κατι ??

:mad:

φιλικα

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν είναι ένα βήμα πριν το τέλος..

Ζούμε ήδη το τέλος..

Οπότε οτι κ να κάνουμε είναι άσκοπο.

Επίσης για να ακριβολογούμε ο πλανήτης δεν κινδυνεύει ούτε ανησυχεί..ο άνθρωπος εχει το πρόβλημα.

 

sifono kai egw oti zoume to telos alla mporoume na to kathisterisoume ligw akoma prin xespasi

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το καλοκαίρι πιστέυω οτι είναι μια ένδειξη για το τι έρχεται αργότερα και δυστοιχώς πολύ χειρότερα μας περιμένουν :( Προσωπικά κάνω οτι μπορώ για να μην συνισφέρω όσο το δυνατόν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ακόμα και με οικονομική ζημιά. Αρχίζω και καταργώ τις λάμπες πυράκτωσης και τις αντικαθιστώ με λάμπες οικονομίας και led που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση (μικρότερη ζήτηση ρέυματος απο τη ΔΕΗ) και μικρότερη εκπομπή θερμότητας στο περιβάλλον, επίσης όσο το δυνατόν λιγότερες σακούλες απο καταστήματα και super market, μείωση κατανάλωσης νερού (έχω ενα κάφρο γείτονα που αφήνει τις βρύσες της βεράντας του ανοικτές στο τέρμα για καμιά ώρα κάθε φορά χωρίς να υπάρχει λόγος και παθαίνω κρίση!), το κλιματιστικό στους 25 βαθμούς (χωρίς ac η κατάσταση δυστοιχώς δεν γίνεται), και όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου! Το κακό είναι οτι σε αυτή τη χώρα δεν ενδιαφέροντε για οικολογικά κάυσιμα, αλλιώς θα έβαζα απο αυτά (βιοαιθανόλη νομίζω λέγεται :confused: ). Με τα υβριδικά αυτοκίνητα τι γίνεται?

Αν μπορείς φίλε μου SlRator γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες διότι είναι κουραστικά τα greeklish :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Τα σήματα κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες ανθρώπινες παρεμβάσεις στο περιβάλλον είναι πλέον πιο έντονα από ποτέ. Ήρθε η στιγμή να προσπαθήσουμε όλοι, αλλάζοντας μερικές μικρές καθημερινές μας συνήθειες, να αποτρέψουμε την καταστροφή.

 

Τι μπορειτε να κανετε στο σπιτι σας :

 

1. Οι λάμπες συμπαγούς φθορισμού διαρκούν μέχρι και 10 φορές περισσότερο (CFLs) από τις παραδοσιακές και χρησιμοποιούν μόνο ένα μέρος της ενέργειας, άρα αποτελούν και οικονομικότερη επιλογή.

2. Εάν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αντικαθιστούσαν 1 παραδοσιακή λάμπα με μια συμπαγούς φθορισμού (CFL), θα μπορούσαμε να αποβάλουμε περισσότερους από 200.000 τόνους των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

3. Με τη φύτευση των δέντρων, μπορείτε να μειώσετε τις δαπάνες οικιστικής ψύξης κατά περίπου 50% και ταυτόχρονα απολαμβάνετε σκιά τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες.

4. Μπορούν να κατασκευαστούν 20 νέα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών από τα ανακυκλωμένα υλικά με την ίδια ενέργεια που απαιτείται για να δημιουργηθεί 1 από την αρχή! Ανακυκλώστε, είναι καλό για όλους, και για την τσέπη σας...

5. Εάν ακριβώς 1 εκατομμύριο σπίτια αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν εξ ολοκλήρου ηλιακή ενέργεια για τις ενεργειακές τους ανάγκες, θα μειώνονταν οι ετήσιες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έως 7 εκατομμύρια τόνους.

6. Γιατί να πλένετε τα ρούχα σας στους 95ο; Τα απορρυπαντικά λειτουργούν πλέον εξίσου καλά και σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αν αποφασίσετε να πλένετε να ρούχα σας σε κρύο νερό μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι 450 ετησίως σε λογαριασμούς.

7. Εάν ακριβώς 1 εκατομμύριο οικογένειες αντικαθιστούσαν 4 παραδοσιακές λάμπες με συμπαγείς (CFL), θα αποβάλλαμε 900.000 τόνους του καταστροφικού Αερίου του Θερμοκηπίου.

8. Κάθε τόνος του ανακυκλωμένου χαρτιού σώζει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει ένα σπίτι 3 κρεβατοκάμαρων για ένα ολόκληρο έτος.

9. 1.5 εκατομμύριο τόνοι πλαστικού χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν μπουκάλια κάθε χρόνο, ενεργειακά απόβλητα που θα μπορούσαν αντ' αυτού να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια 250.000 σπίτια.

10. Ελάτε σε επαφή με τους τοπικούς φορείς που παρέχουν ενέργεια για σας. Ηλεκτρική, Φυσικού Αερίου, Νερού και απαιτήστε να μάθετε τους τρόπους που μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα μέσω αυτών. Ζητήστε το, απαιτήστε το, είναι δικαίωμα σας και υποχρέωση τους...

11. Ξανασκεφθείτε το μπαμπού την επόμενη φορά που καλλωπίζετε τον κήπο σας. Το μπαμπού αποθηκεύει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και παράγει 35% περισσότερο οξυγόνο από μια ισοδύναμη σειρά δέντρων.

12. Εάν 1 εκατομμύριο άνθρωποι περιόριζαν τα απορρίμματά τους κατά 10%, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις ετήσιες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 50.000 τόνους.

13. Γυρίζοντας το θερμοστάτη σας μόνο κατά 1 βαθμό μπορεί να μειώσετε τις δαπάνες θέρμανσης και ψύξης κατά 3%.

 

Στο γραφειο :

 

1. Οι υπολογιστές χρησιμοποιούν μέχρι 70% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια όταν τους βάζετε στο stand by αντί της χρησιμοποίησης ενός screensaver.

2. Το χαρτί αντιπροσωπεύει περισσότερο από 70% των αποβλήτων γραφείων. Τυπώστε και φωτοτυπήστε και στις δύο πλευρές της σελίδας ενός χαρτιού πριν το πετάξετε στο δοχείο ανακύκλωσης.

3. Αναζητήστε τις «πράσινες ευκαιρίες». Η ανακύκλωση είναι ήδη μια βιομηχανία 55 δισεκατομμυρίων ετησίως με την ηλιακή ενέργεια να αναμένεται για να υπερβεί αυτής στα επόμενα δέκα.

4. Ο φωτισμός με αισθητήρες κίνησης μπορεί να μειώσει τη μέση κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 33%.

5. Εάν 1 εκατομμύριο άνθρωποι «έκλειναν» τους υπολογιστές των γραφείων τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα μπορούσαμε να αποβάλουμε μέχρι 45.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

6. Χρησιμοποιείστε την τεχνολογία προς όφελος των επιχειρήσεων σας. Οι τηλεδιασκέψεις είναι πλέον μια πολύ εύκολη και οικονομική λύση όταν απαιτείται η «παρουσία» πολλών στελεχών από διάφορα σημεία του πλανήτη. Για κάθε 3 συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης αντί των παραδοσιακών που απαιτούνται αεροπορικά ταξίδια στελεχών, θα ήταν σαν να αποσυρθεί ένα αυτοκίνητο κατά συνέπεια και οι ρύποι του εντελώς από το δρόμο για ένα ολόκληρο χρόνο.

7. Βρείτε και εκθέστε τους τρόπους να μειωθούν τα απορρίμματα στην εργασία σας, είτε εργάζεστε σε ένα εστιατόριο, ένα εργοστάσιο, ένα αγρόκτημα ή ένα γραφείο.

 

Τι μπορείτε να κάνετε στην κοινότητα σας:

 

1. Συζητήστε με τους φίλους και τους γείτονές σας για τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά σας για το περιβάλλον. Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι δεν είστε μόνοι με αυτούς τους προβληματισμούς.

2. Ενθαρρύνετε την πόλη σας να εγκαταστήσει τα LED φώτα κυκλοφορίας που καταναλώνουν 80% λιγότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά και μπορούν να εξοικονομήσουν εκατομμύρια ευρώ από τους προϋπολογισμούς.

3. Ενταθείτε σε μια από τις πολλές περιβαλλοντικές ομάδες στην περιοχή σας. Θα μάθετε παρά πολλά.

4. Το μέλλον του πλανήτη μας απαιτεί νομοθεσία του σήμερα. Ενημερώστε τους πολιτικούς ηγέτες και τους αντιπροσώπους σας ότι… «δεν είναι μόνο οι πολικές αρκούδες που κάνουν πατινάζ σε λεπτό πάγο».

5. Μάθετε για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις με περιβαλλοντική δράση και ανακαλύψτε τι μπορείτε να κάνετε μέσω της τοπικής σας κοινότητας.

6. Τα videos στο internet αλλάζουν εκατομμύρια χεριά κάθε μέρα. Δημιουργήστε ένα με το μήνυμά σας και διαδώστε το..

7. Το να υιοθετήστε οικολογικές συνήθεις είναι ένα πολύ καλό βήμα, το να πείσετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο είναι ένα ακόμα καλύτερο.

 

 

Πηγή megatv.com

 

Να λεμε συνεχεια "σιγα...εγω θα κανω την διαφορα αν δεν κανω τα παραπανω...? " ΝΑΙ, απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε... Ευαισθητοποιηθειτε.:!:

What comes around, goes around ! So, beware your Karma:)
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστούμε πολύ...χρήσιμες συμβουλές για όλους μας...! το δύσκολο EIMAI όλοι να τις τηρήσουν...:-)

Να σαι καλά Amarilis, όντως πολύ χρήσιμες συμβουλές και πολλές από αυτές είναι και απλές στην πράξη

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ απλα... Να θυμομαστε τι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κανουμε και απλα ας το κανουμε...

 

Δεν ειναι αναγκη π.χ. να εχουμε 2 κλιματιστικα ανοιχτα την ιδια στιγμη....Ουτε να ειναι το κινητο να φορτιζει οοοοολη νυχτα και αλλα πολλα! Μην ξεχναμε οτι το κανουμε για εμας.

 

Ποσο αδιαφοροι μπορουμε να μεινουμε??

What comes around, goes around ! So, beware your Karma:)
Link to comment
Share on other sites

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

 

Αυτό λέω εγώ, που το βρήκα απο κάποιον που τοχει για υπογραφή

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάνω από 100 είναι οι εστίες φωτιάς που άναψαν και έκαψαν εκατοντάδες δάση και σπίτια στην χώρα μας.Πολλοί άνθρωποι χάθηκαν και πάρα πολλά ζώα(και πολλά από αυτά σπάνια είδη) επείσης!

Οι περισσότερες από τις φωτιές αυτές ακούγεται ότι προκλήθηκαν από εμπρησμούς.Για όποιο λόγο και με όποιον τρόπο και αν έγιναν δεν έχει σημασία.Σημασία έχει το αποτέλεσμα και το θέαμα.Και τα δύο είναι αποτρόπαια!

Για να φτιαχτεί ένα δάσος χρειάζετε τουλάχιστον 100 χρόνια.Εάν κάθε χρόνο έχουμε αυτή την κατάσταση τότε είμαστε χαμένοι από χέρι.Εκτός αυτού,όταν καίμε τα δάση ελευθερόνονται σωματίδια τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία μας!

Αν ιδρύοταν μία μη κερδοσκοπική οργάνωση κι αν έστω το 70% νοιαζόταν να δώσει 1 ευρώ θα μαζεύονταν 7.000.000 ευρώ αρκετά για να γίνει μία αναδάσωση!

Η χώρα μας(και ας μην πω ο πλάνητης μας γιατί το γενικεύω πάάάάρα πολυ) μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά.Όμως οι περισσότεροι λέμε"ε και άμα το κάνω μόνο εγώ θα την σώσω;"Έτσι σκέφτονται όλοι γιαυτό δεν κάνει κανείς τίποτα!

 

 

Έκανα αυτή την αρκετά μεγάλη εισαγωγή γιατί θέλω να σας ζητήσω αυτό το θέμα να μην το προσπεράσετε γιατί σας αφορά όλους.Όσοι δείτε αυτό το θέμα προτείνετε τρόπους για θα μπορέσει να σωθεί η χώρα μας.Γιατί δεν είναι μόνο οι φωτίες.Είναι και το ρεύμα που καίμε ,και το νερό που σπαταλάμε,και το καυσαέριο που γεμίζουμε τον τόπο με τα αμάξια.

 

Όταν δεν είστε σε ένα δωμάτιο κλείνετε τα φώτα.

Το βράδυ σβήνετε τους υπολογιστές.

Όταν κάνετε μπάνιο κλείνετε τη βρύση και μην αφήνετε το νερό να τρέχει άσκοπα.

Όταν η απόσταση που έχετε να διανύσετε είναι μικρή προτειμάτε τα πόδια ή το ποδήλατο σας.

 

 

Ότι καταστρέφουμε , μας καταστρέφει:

 

1.Όταν καίμε τα δάση τότε δεν έχουμε οξυγώνο,ενώ προκαλούνται πλημμύρες και τα ζώα πεθαίνουν.

 

2.Όταν μολύνουμε το νερό με τα εργοστάσια τότε μία μέρα δεν θα υπάρχει καθαρό νερό να πιούμε.

 

 

 

Το νερό,όλα τα ζώα,όλα τα φυτα και γενικά πράγματα στη φύση που τα θεωρούμε εμείς ασήμαντα είναι σημαντικά,γιατί δημιουργούν μία αλυσίδα.Και άμα διαλυθεί η αλυσίδα αυτή τότε θα καταστραφούμε σαν πλανήτης.

 

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.Ούτως η άλλως το μόνο συμφέρον που υπάρχει από όλο αυτό είναι (αν όχι να σωθεί) να καλυτερεύσει η υγεία και η ζωή όλων μας.

 

 

TiNaKiCiOuS

Link to comment
Share on other sites

Σωστές οι προτροπές...όπως υπόθηκε...δύσκολο να γίνει κάτι μαζικά...ειδικά στην χώρα μας που μολύνει τον πλανήτη ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ άλλες μεγαλύτερες χώρες. ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΟΛΕ ! Εγώ ήδη χρησιμοποιοώ τους κάδους ανακύκλωσης αν και δεν είναι άμεσσα προσβάσιμοι (ακούτε εσείς εκεί στους ΔΗΜΟΥΣ; ).
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Και το χειρότερο είναι οτι θα "εκραγεί" με εμάς επάνω.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...