Jump to content

Πυρκαγιές...

kage
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνελαβαν λεει μια 77χρονη ως υπεθυνη για την φωτια στην Ζαχαρω. Απο αμελεια. Τωρα ειδα οτι το γραψατε ηδη...

Αντε να δουμε που θα φτασει ο αριθμος...:(

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 947
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

δεν ηταν στη ζαχαρω η γιαγια με τον φουρνο..σε ενα αλλο χωριο ηταν..απο κ νομιζω αρχιζε
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

δεν ηταν στη ζαχαρω η γιαγια με τον φουρνο..σε ενα αλλο χωριο ηταν..απο κ νομιζω αρχιζε

Καλλιθέα (Ζαραφώνας) στον Πάρνωνα

παιδια και στη ζαχαρω συνεληφθη μια γιαγια. ειχα μπερδεψει τις αιτιες αλλα αυτη στο χωριο μου κατι προσπαθουσε να βρασει και εσκασε η κουζινα. αυτο που ισχυει ειναι οτι ολες οι δυναμεις της πυροσβεστικης ειχαν παει στην αρεοπολη που ειχαμε ηδη νεκρους και οπως σωστα ειπωθηκε ηρθε κουτι σε αυτους που ηθελαν να καψουν περιοχες στη ζαχαρω. αν πανω απο το ξηροχωρι η φωτια ξεκινησε οντως απο την κουζινα της 77χρονης και απλα λογω αερα εξαπλωθηκε ταχυτατα, στον κακοβατο, στον προφητη ηλια, στον καιαφα ηταν καθαρος εμπρησμος...

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

και δεν ειναι μονο το σημερινο..

με τις βροχες τι θα γινει;;;;;

Θα πλημμυρίσουμε

οταν τα σπιτια θα ξεφυτρωνουν σα τα μανιταρια τι θα γινει;;

θα πάνε τα κανάλια και θα παραπονούντε ότι το κράτος δεν βοήθησε τα σπίτια τους και πλημμυρήσανε.

Το ότι ο ALPHA επικήρυξε τους εμπρηστές με 1 εκατομμύριο Ε είναι για γέλια ή για κλάματα ?

http://briefcase.pathfinder.gr/download/582959

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

αυτο για τον αλφα δε το ακουσα...

παντως και τα καναλια το ξεφτιλισαν ρε παιδια...

ο ευαγγελατος χτες εβγαζε γραμμες εγκλωβισμενων μαναδων με τα παιδια τους που εκλαιγαν..μια ειδικα την εβγαλε 4 φορες!!

εκλαιγε η γυναικα,εκλεινε την γραμμη ο ευαγγελατοσ και ρωτουσε"τι να πω τωρα εγω σε αυτη την μανα "

η δε τρεμη εβγαλε μια γραμμη ενος εγκλωβισμενου οπου ειπε ο ανθρωπος"βλεπουμε την φωτια να πλησιαζει γρηγορα" και η απαντηση της τρεμης"ααα σας πλησιαζει μας λετε και θα καητε!

η δε ζαχαρεα,ειχαν βγαλει σε παραθυρακι εναν συναδελφο τους που ελεγε τι αναμεταδιδουν τα ξενα πρακτορεια και ειχαν βαλει τιτλο "εικονες ντροπης απο την ελλαδα του 2007"απο πανω,και 2τι μεταδιδουν τα ξενα πρακτορεια απο κατω"

και η ζαχαρεα θεωρεισε σκοπιμο να διακοψει τον συναδελφο της για να ρωτησει"μιλανε για εικονες ντροπης στην ελλαδα;;"(οπου ελαβε την απαντηση,οχι,απλα αυτο τον τιτλο βαλαν απο πανω)

για τη κινηση του αλφα τι να πω...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Pragmatika ponos 8lipsi kai orgi gia tous an8rwpous pou vrikan tragiko 8anato!!!:(:(Diladi eprepe na kaoun an8rwpoi gia na doun ta maura tous

ta xalia i kuvernisi???

Pragmatika oso gia kati chat ta opoia evale i FREAK_OF_NATURE dn exw na pw tipota!!!Pragmatika 8a 8ela na dw autoi pou legan kai ti egine na sumvei se autous!!!:mad::mad::mad:Otan autoi 8a zitane voi8eia otan kaigontai oi alloi na milane gia to champion league kai na min dinoun simasia!!!Krima kai gw simera ema8a to ti ginete stin agapiti mas Ellada dioti eimai sto ekswteriko!!!Pragmatika euxomai pote ksana na min sumvei kati tetoio!!:(:(

Panta Filika

Scottas

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

Να ρωτησω κατι που μπορει να φανει ασχετο...

Σχεδον απ την ωρα που ξεσπασε η φωτια στον Υμηττο, προσπαθω να μπω

σε διαφορα sites στο διαδικτυο και μολις εδω και 1 ωρα τα καταφερα ... σχεδον...

Ουτε το Google.gr δεν ανοιγε πριν ή απλα κολλαγε στην αρχικη σελιδα!

Αντιθετα ανοιγαν πχ το in.gr ή το eortologio.gr

Εχω adsl 1024, OTEnet και μενω στο Μαρουσι. Δοκιμασα ανεπιτυχως με ΙΕ Firefox και Opera

(ο τελευταιος ανοιγε καποια παραπανω)

Sorry εαν ειμαι offtopic, αλλα ειδα κι επαθα να μπω ακομη και εδω.:(

...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα...

Aυτή τη στιγμή υπάρχουν τεράστιες πυργαγιές σε εξέλιξη σε Ελλάδα, Ιταλία (Καλαβρία και Σικελία, πιθανόν μεγαλύτερες από τις ελληνικές με 3 νεκρούς), Πορτογαλία, Αλβανία και Τουρκία. Με άλλα λόγια σχεδόν ολόκληρη η νότια Ευρώπη φλέγεται. Όλες αυτές οι φωτιές οφείλονται σε εμπρησμούς? Δεν νομίζω

Η φωτιά είναι φυσικό φαινόμενο. Οι κλιματολογικές αλλαγές επιτείνουν αυτό το φυσικό φαινόμενο και το κάνουν πιο συχνό. Οι συνέπειες των πυρκαγιών έχουν άμεση σχέση με την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα του κρατικού μηχανισμόυ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα διαχρονικά ο κρατικός μηχανισμός είναι ανεπαρκέστατος και για αυτό οι συνέπειες των φυσικων καταστροφών μπορεί να είναι δραματικές. Για αυτό και όλοι καταφεύγουν στην εύκολη διακαιολογία του εμπρησμού για να διακαιολογήσουν την ανεπάρκεια τους.

Και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Πχ στη γειτονική Ιταλία η κυβέρνηση αποδίδει τις τεράστιες πυργαγιές που καίνε τη χώρα σε εμπρησμό. Είναι η εύκολη λύση....

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

σε καποιο βαθμο ειναι οντως φυσικο φαινομενο. οχι ομως ετσι οπως εγινε τις τελευταιες φορες. σιγουρα στο μεσογειακο κλιμα ειναι ενταγμενες οι δασικες πυρκαγιες, οχι ομως σε τοσο μεγαλο βαθμο. δεν γινεται να ξεπηδανε εστιες ανα 500-600 μετρα σε ενα μετωπο 2,5χλμ, ολως τυχαιως σε περιοχες οικοπεδικου ενδιαφεροντος..

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

A πολυ ωραια...κατεβηκαν υδροφορα οχηματα απο την Κομοτηνη και την Ξανθη για να βοηθησουν στις φωτιες στην Πελοποννησο και επιασε φωτια και στην Κομοτηνη και στην Ξανθη!! :wacko:

Αυτα που γινονται ειναι ασυλληπτα. Στις ειδησεις που βλεπω δεν ξερω κι εγω απο ποσα χωρια εχουν παρει τηλεφωνα και λενε οτι ειναι εγκλωβισμενοι και δεν μπορουν να φυγουν απο πουθενα. :cry:

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

αυτο για τον αλφα δε το ακουσα...

παντως και τα καναλια το ξεφτιλισαν ρε παιδια...

ο ευαγγελατος χτες εβγαζε γραμμες εγκλωβισμενων μαναδων με τα παιδια τους που εκλαιγαν..μια ειδικα την εβγαλε 4 φορες!!

εκλαιγε η γυναικα,εκλεινε την γραμμη ο ευαγγελατοσ και ρωτουσε"τι να πω τωρα εγω σε αυτη την μανα "

η δε τρεμη εβγαλε μια γραμμη ενος εγκλωβισμενου οπου ειπε ο ανθρωπος"βλεπουμε την φωτια να πλησιαζει γρηγορα" και η απαντηση της τρεμης"ααα σας πλησιαζει μας λετε και θα καητε!

η δε ζαχαρεα,ειχαν βγαλει σε παραθυρακι εναν συναδελφο τους που ελεγε τι αναμεταδιδουν τα ξενα πρακτορεια και ειχαν βαλει τιτλο "εικονες ντροπης απο την ελλαδα του 2007"απο πανω,και 2τι μεταδιδουν τα ξενα πρακτορεια απο κατω"

και η ζαχαρεα θεωρεισε σκοπιμο να διακοψει τον συναδελφο της για να ρωτησει"μιλανε για εικονες ντροπης στην ελλαδα;;"(οπου ελαβε την απαντηση,οχι,απλα αυτο τον τιτλο βαλαν απο πανω)

για τη κινηση του αλφα τι να πω...

ηταν ολοι τους τραγικοι... ο ευαγγελατος ουρλιαζε σαν χαζος!! μου ερχοτανε να του τηλεφωνησω και να του πω ρε φιλε, αφου κοπτεσαι τοσο πολυ να πας εσυ να τη σβησεις τη φωτια!! μας επρηξε!!! οτι δεν πηγαινε η πυροσβεστικη απο δω, δεν πηγαινε απο κει... που να πρωτοπανε κι αυτοι δηλαδη... να βγαλουν φτερα να πεταξουν πανω απο τις φλογες;;;; :mad::mad::mad:

ολοι τους απλως τραγικοι!!! :mad::mad::mad:

γενικα η κατασταση ειναι για κλαματα... ο Θεος να μας βοηθησει, γιατι δεν μας βλεπω καλα... απο μπουκαλα οξυγονου θα αναπνεουμε σε λιγο, θα παιρνουμε δωρο ο ενας στον αλλο... :(:(:(

κριμα... κριμα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://freespiritnowtobe.blogspot.com/

Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου!

52 οι νεκροι..ευχομαι να μεινει εκει ο αριθμος(αν και δεν το βλεπω...:(:cry:)

και να σκεφτειται πως περναγα απο τη ζαχαρω την περασμενη παρασκευη(πηγαινα στο νονο μου στην κυπαρισσια) και ο παραλληλα με τον δρομο ηταν ολο δεντρα και πρασινο και ρωταει ο ξαερφος μου τον πατερα μου εδω πως και δεν εβαλαν φωτια...............τι ηταν να το πει.............που να ξεραμε τι θα γινονταν μια βδομαδα μετα........:cry::(

[sIGPIC][/sIGPIC]

και να σκεφτειται πως περναγα απο τη ζαχαρω την περασμενη παρασκευη(πηγαινα στο νονο μου στην κυπαρισσια) και ο παραλληλα με τον δρομο ηταν ολο δεντρα και πρασινο και ρωταει ο ξαερφος μου τον πατερα μου εδω πως και δεν εβαλαν φωτια...............τι ηταν να το πει.............που να ξεραμε τι θα γινονταν μια βδομαδα μετα........:cry::(
να ξερες ποσα χρονια αυτο το δασος το καλοκοιταζαν...η στροφυλια. η δασος του καιαφα..

πραγματικα ηταν πολυ ομορφη η περιοχη...

αν θυμαμαι καλα ειχα δει και πριν μια βδομαδα καπνους λιγο πιο πανω απο τη ζαχαρω καθως και 2 ελικοπτερα. ειχε ξαναπιασει φωτια?

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://nifada.com/Temp/sat_large_fire_25082007.jpg

http://nifada.com/index_gr_temp.htm

απο που εβγαλες τη φωτο?

απο το μεσημερι καιγονται καιγεται και το χωριο φυτιες του νομου αιτ/νιας. με 2 νεκρους.:(

[sIGPIC][/sIGPIC]

ειχε πιασει στο λεπρεο. σβηστηκε γρηγορα, ενω στις 17 του μηνα πεταγαν καναντεαρ στο κοπανακι/δωριο οπου ειχε πιασει και εκει τοτε φωτια..

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί σε όσες εικόνες βλέπω δε βλέπω ούτε ενα πυροσβεστικο παρα μόνο φωτιές να καίνε μονες τους... Κι ολοι οι κάτοικοι απ'ολες τισ περιοχές λενε οτι δεν υπάρχουν πυροσβεστικα... Αυτο δεν καταλαβαινω... Τελικα εχουμε επάρκεια μέσων? Δεν έχουμε? Εχουμε και κάθονται? Δε μπορουμε να οργανωθούμε?? δεν καταλαβαίνω:(

52 ψυχες χαθηκαν στην μαχη να σωσουν τους κοπους μιας ζωης απο την πυρινη λαιλαπα...

ειναι η μονη φορα που ενα off topic θεμα σχετικα με αυτου του ειδους φορουμ που γραφουμε.....ειναι ,δυστυχως, αξιο αναφορας οπου και αν γραφτει..

ας ευχηθουμε ολοι μας να μην βρεθει αλλος νεκρος και να μην υπαρξει αλλη απωλεια ζωης μεχρι να καταπολεμηθουν ολα αυτα τα μετωπα που εχουν ανοιξει....

ολοι μας ειμαστε μαρτυρες αυτο το καλοκαιρι της ολικης καταστροφης της χλωριδας και της πανιδας της ελλαδας μας...

ειθε να μην ξαναδουν τα ματια μας τετοιες εικονες καταστροφης ....:(:(

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Να ρωτησω κατι που μπορει να φανει ασχετο...

Σχεδον απ την ωρα που ξεσπασε η φωτια στον Υμηττο, προσπαθω να μπω

σε διαφορα sites στο διαδικτυο και μολις εδω και 1 ωρα τα καταφερα ... σχεδον...

Ουτε το Google.gr δεν ανοιγε πριν ή απλα κολλαγε στην αρχικη σελιδα!

Αντιθετα ανοιγαν πχ το in.gr ή το eortologio.gr

Εχω adsl 1024, OTEnet και μενω στο Μαρουσι. Δοκιμασα ανεπιτυχως με ΙΕ Firefox και Opera

(ο τελευταιος ανοιγε καποια παραπανω)

Sorry εαν ειμαι offtopic, αλλα ειδα κι επαθα να μπω ακομη και εδω.:(

Έχουν καεί κυκλώματα ή κάτι τέτοιο. Πανελλαδικό το πρόβλημα κυρίως με την Otenet.

Υπομονή...

A πολυ ωραια...κατεβηκαν υδροφορα οχηματα απο την Κομοτηνη και την Ξανθη για να βοηθησουν στις φωτιες στην Πελοποννησο και επιασε φωτια και στην Κομοτηνη και στην Ξανθη!! :wacko:

Αυτα που γινονται ειναι ασυλληπτα. Στις ειδησεις που βλεπω δεν ξερω κι εγω απο ποσα χωρια εχουν παρει τηλεφωνα και λενε οτι ειναι εγκλωβισμενοι και δεν μπορουν να φυγουν απο πουθενα. :cry:

Αυτό θα πει οργάνωση

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/aeronet/?FORTH_CRETE/2007235/AERONET_FORTH_CRETE.2007235.aqua.1km.jpg

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/aeronet/?FORTH_CRETE/2007236/AERONET_FORTH_CRETE.2007236.aqua.1km.jpg

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/aeronet/?FORTH_CRETE/2007237/AERONET_FORTH_CRETE.2007237.aqua.1km.jpg

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί σε όσες εικόνες βλέπω δε βλέπω ούτε ενα πυροσβεστικο παρα μόνο φωτιές να καίνε μονες τους... Κι ολοι οι κάτοικοι απ'ολες τισ περιοχές λενε οτι δεν υπάρχουν πυροσβεστικα... Αυτο δεν καταλαβαινω... Τελικα εχουμε επάρκεια μέσων? Δεν έχουμε? Εχουμε και κάθονται? Δε μπορουμε να οργανωθούμε?? δεν καταλαβαίνω:(

Οι κάτοικοι ως γνωστόν περιμένουν όλη η δύναμη της πυροσβεστικής να πάει να στηθεί έξω από το σπίτι της. Δεν τους κατηγορώ, κι εγώ στη θέση τους έτσι ίσως έκανα.

Από την άλλη, εξαρτάται τι εννοείς επάρκεια. Για το μέγεθος της καταστροφής που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι επαρκούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής όχι.

Απο το πρωι που ξυπνησα και ειδα τον ουρανο με αυτο το καφετι χρωμα, εχω ενα σφιξιμο στο στομαχι :(
[sIGPIC][/sIGPIC]

πονος και θλιψη για τους 52 συνανθρωπους μας που εφυγαν ετσι..

τι να πει κανεις?χωρις να φανω συμοσιολαγνος και κυνηγος φαντασματων αυτες οι τοσες ταυτοχρονες φωτιες δε μπορει να ειναι ουτε δουλεια οικοπεδοφαγων ουτε φυσικα τυχαιες...τεσπα μακαρι να μην υπαρξουν αλλοι νεκροι και να σωθουν οι εγκλωβισμενοι και ολα τα αλλα τα ψαχνουμε μετα...πραγματικα κριμα..

πονος και θλιψη για τους 52 συνανθρωπους μας που εφυγαν ετσι..

τι να πει κανεις?χωρις να φανω συμοσιολαγνος και κυνηγος φαντασματων αυτες οι τοσες ταυτοχρονες φωτιες δε μπορει να ειναι ουτε δουλεια οικοπεδοφαγων ουτε φυσικα τυχαιες...τεσπα μακαρι να μην υπαρξουν αλλοι νεκροι και να σωθουν οι εγκλωβισμενοι και ολα τα αλλα τα ψαχνουμε μετα...πραγματικα κριμα..

εγω πιστευω οτι ειναι δουλεια οικοπεδοφαγων,τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειναι?:confused::confused: