Jump to content

Σταθερή και ADSL από την Vodafone

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@chris_2005: Δουλεύει με οποιοδήποτε κινητό και όταν βγεις από το home zone, ακούς ειδοποίηση πριν από κάθε κλήση και χρεώνεσαι ακριβότερα, όπως φαίνεται και στους τιμοκαταλόγους. Το home zone είναι αρκετά μεγάλο, μερικά χιλιόμετρα, και όταν είσαι εκτός οι κλήσεις προς τον σταθερό σου αριθμό προωθούνται δωρεάν σε τηλεφωνητή, οπότε μπορούν να σε βρίσκουν μόνο στον κινητό σου αριθμό!

Τώρα δεν γνωρίζω αν παρέχεται στους απλούς πελάτες, όπως παρέχεται και στους εταιρικούς, δυνατότητα προώθησης του σταθερού σε άλλους αριθμούς όπως π.χ. στον κινητό σου αριθμό, με χρέωση, όπως παρέχεται στις "λύσεις γιατ ο γραφείο"

@soublaki-3: Αν έχεις ήδη σύνδεση με άλλον πάροχο ισχύει ότι ισχύει σε κάθε περίπτωση! Αν είναι κινητό, κάνεις φορητότητα αριθμού στη vodafone! Αν είναι σταθερό, κάνεις φορητότητα αριθμού στη vodafone! Αν είναι ADSL κάνεις αίτηση στη vodafone και η παλιά σου ADSL καταργείται και ενεργοποιείται στη θέση της η vodafone, όπως γίνεται και με κάθε άλλη εταιρεία ADSL!

@chris_2005: Δουλεύει με οποιοδήποτε κινητό και όταν βγεις από το home zone, ακούς ειδοποίηση πριν από κάθε κλήση και χρεώνεσαι ακριβότερα, όπως φαίνεται και στους τιμοκαταλόγους. Το home zone είναι αρκετά μεγάλο, μερικά χιλιόμετρα, και όταν είσαι εκτός οι κλήσεις προς τον σταθερό σου αριθμό προωθούνται δωρεάν σε τηλεφωνητή, οπότε μπορούν να σε βρίσκουν μόνο στον κινητό σου αριθμό!

Τώρα δεν γνωρίζω αν παρέχεται στους απλούς πελάτες, όπως παρέχεται και στους εταιρικούς, δυνατότητα προώθησης του σταθερού σε άλλους αριθμούς όπως π.χ. στον κινητό σου αριθμό, με χρέωση, όπως παρέχεται στις "λύσεις γιατ ο γραφείο"

Αααα εγώ νόμιζα είναι ένα πράμα κινητο-σταθερή. Δηλαδή όταν είσαι σπίτι δουλεύει σαν σταθερό και όταν είσαι εκτός δουλεύει σαν κινητό (αλλά αμφίδρομα δηλαδή και για σένα που παίρνεις και γι αυτούς που σε παίρνουν)...

Καλά μιλάμε για μεγάλη μαγκιά τα αλάνια της Voda... τι φτιάξαν ;

Παίρνω το παλιό μου V600, Βάζω μια SIM μέσα, ενεργοποιώ ένα νέο πρόγραμμα συμβολαίου (υποθετικά) "σταθερά 500" με 12,5 ευρώ κλήσεις προς σταθερά 500 λεπτά... και όταν βγω εκτός σπιτιού με μετράει σαν κινητό ξανά.

Καλά μιλάμε διαστημική τεχνολογία.

To μόνο που κάτι λέει είναι η μεταφορά αριθμού σταθερού, να κρατήσεις το ίδιο.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ !:p

Η σκεψη - τεχνολογια ειναι πολυ απλη.

Το πληγμα στον ΟΤΕ μεγαλο. Οχι μονο σταθερη, αλλα δεν του πληρωνει παγιο η Voda για το llu.

Το μόνο εμπόδιο στην φάση με τα shared llu/full llu είναι το ********* της HOL που για να συνδεθείς στο δίκτυό τους πρέπει να τους παρακαλάς και εαν έχουν πόρτες (πράγμα που δεν θα μάθεις σε περίπτωση που δεν έχουν).

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Το μόνο εμπόδιο στην φάση με τα shared llu/full llu είναι το ********* της HOL που για να συνδεθείς στο δίκτυό τους πρέπει να τους παρακαλάς και εαν έχουν πόρτες (πράγμα που δεν θα μάθεις σε περίπτωση που δεν έχουν).

Για το οποιο εχει προνοησει η vodafone.

Μακάρι να έχει προνοήσει η βόνταφον γιατί σαν απλός πελάτης λιανικής εαν πάει κάποιος στην HOL δεν είναι σίγουρο οτι θα εξυπηρετηθεί. Μιλάω για δικιά μου εμπειρία...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Η σκεψη - τεχνολογια ειναι πολυ απλη.

Το πληγμα στον ΟΤΕ μεγαλο. Οχι μονο σταθερη, αλλα δεν του πληρωνει παγιο η Voda για το llu.

Σταθερή ; Ε, ρε γέλια. Για κάνα φοιτητή ναι. Για κάποιον που περιμένει από την γραμμή του να είναι 24ώρες/ώρο καμπάνα παίρνει χαλκό. ΑΝ ήταν έτσι θα είχαμε εγκαταλείψει προ πολλού τον ΟΤΕ, δεν περιμέναμε την Voda....

Σταθερή ; Ε, ρε γέλια. Για κάνα φοιτητή ναι. Για κάποιον που περιμένει από την γραμμή του να είναι 24ώρες/ώρο καμπάνα παίρνει χαλκό. ΑΝ ήταν έτσι θα είχαμε εγκαταλείψει προ πολλού τον ΟΤΕ, δεν περιμέναμε την Voda....

Παρακαλω ελευθερα... Φυγετε απο τον ΟΤΕ χωρις της Voda και πες μας τον τροπο και την χρεωση.

Δεν νομιζω να ειναι για φοιτητες παντως. Δεν χρειαζεται να εισαι φοιτητης για να μην πληρωνεις παγιο χωρις δωρεαν χρονο.

Το μόνο αδύνατο σημείο της vodafone για μένα είναι το σήμα.Αν έχω μέτριο σήμα τι γίνεται ή καθόλου;
London for ever

ΚΑΙ αυτοί γραμμένο με έχουν:

http://imageshack.gr/thumbs/azmnnju2jymkndmzzjt1.gif

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Παρακαλω ελευθερα... Φυγετε απο τον ΟΤΕ χωρις της Voda και πες μας τον τροπο και την χρεωση.

Δεν νομιζω να ειναι για φοιτητες παντως. Δεν χρειαζεται να εισαι φοιτητης για να μην πληρωνεις παγιο χωρις δωρεαν χρονο.

Γιατί να φύγω από ΟΤΕ; Βάζεις την επιλογή 480 λεπτά προς υπεραστικά + αστικά με 13,8 ευρώ και είσαι οκ. Ναι σύμφωνοι είναι και το πάγιο 15/ευρώ τον μήνα, αλλά τι να κάνουμε, το ένα είναι πάντα εκεί και σίγουρο (χαλκός), το άλλο εξαρτάται από σήμα, φόρτο δικτύου, μην αναφέρω δε την ποιότητα.

Ανέφερα τους φοιτητές γιατί δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και θα τους συμφέρει. Για οικογένεια δύσκολα. Εδώ είμαστε να το δούμε για να μην λέω μεγάλα λόγια.

Γιατί να φύγω από ΟΤΕ; Βάζεις την επιλογή 480 λεπτά προς υπεραστικά + αστικά με 13,8 ευρώ και είσαι οκ. Ναι σύμφωνοι είναι και το πάγιο 15/ευρώ τον μήνα, αλλά τι να κάνουμε, το ένα είναι πάντα εκεί και σίγουρο (χαλκός), το άλλο εξαρτάται από σήμα, φόρτο δικτύου, μην αναφέρω δε την ποιότητα.

Ανέφερα τους φοιτητές γιατί δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και θα τους συμφέρει. Για οικογένεια δύσκολα. Εδώ είμαστε να το δούμε για να μην λέω μεγάλα λόγια.

Φίλε μου, νομίζω ότι υποτιμάς πάρα πολύ το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας! Πες μου πόσες φορές είχες προβλήματα υπερφόρτωσης δικτύου! Να σημειώσω ότι πρόβλημα με το σήμα δεν παίζει γιατί την συσκευή την βάζεις σε σταθερό σημείο, κάπου που να έχεις καλό σήμα. Επίσης με το EFR codec που χρησιμοποιεί η vodafone, έχει αποδεδειγμένα υποδειγματική ποιότητα συνομιλίας. Επίσης, αν δεν έχεις καλό σήμα, μπορείς να επιστρέψεις την συσκευή και να ακυρώσεις το συμβόλαιο μέσα στον πρώτο μήνα χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση!

Αν εσύ αισθάνεσαι περισσότερη ασφάλεια με τον χαλκό, είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα! Δεν νομίζω ότι αντικειμενικά υπάρχουν προβλήματα με την λύση της vodafone! Γράψε λίγο αναλυτικότερα αν θέλεις τις υψηλές απαιτήσεις που έχει ένας μη-φοιτητής και που δεν καλύπτει το δίκτυο κινητής για να τις συζητήσουμε!

Το μόνο αδύνατο σημείο της vodafone για μένα είναι το σήμα.Αν έχω μέτριο σήμα τι γίνεται ή καθόλου;

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι παραπάνω, αφενός βάζεις την συσκευή κάπου που έχεις καλό σήμα, αφετέρου αν αισθάνεσαι ότι δεν σε καλύπτει επαρκώς το σήμα της εταιρείας, μπορείς στον πρώτο μήνα να φύγεις χωρίς περαιτέρω έξοδα! Πολύ καλή κίνηση της vodafone το test drive για ένα μήνα!

Τέλος οι συσκευές και οι δύο που παρέχει η vodafone έχουν μπαταρία για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Το σταθερό τηλέφωνο την έχει στη συσκευασία, το voice-box σίγουρα την έχει ως εξτρά αξεσουάρ, δεν γνωρίζω αν την δίνουν και στο πακέτο, αλλά έτσι κι αλλιώς το voice-box θα το πάρει κανείς αν θέλει να βάλει πάνω dect, οπότε η μπαταρία δεν το σώζει πολύ!

Τέλος οι συσκευές και οι δύο που παρέχει η vodafone έχουν μπαταρία για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Το σταθερό τηλέφωνο την έχει στη συσκευασία, το voice-box σίγουρα την έχει ως εξτρά αξεσουάρ, δεν γνωρίζω αν την δίνουν και στο πακέτο, αλλά έτσι κι αλλιώς το voice-box θα το πάρει κανείς αν θέλει να βάλει πάνω dect, οπότε η μπαταρία δεν το σώζει πολύ!

Μπαταρια δε θυμαμαι αν εχει το Jablotron, αλλα στα voice box εχει μονο το Ericsson το οποιο και δινεις διαφορα για αν το παρεις.

ΤΟ sagem που ειναι δωρεαν δεν εχει μπαταρια

:X

Ισως για την ασφαλεια που νιωθει κανεις να αναφερονται στο σχετικο χαος που επικρατει στην Ελλαδα σχετικα με το οτι ο καθε λαλακης παει και γκρεμιζει κεραια οποτε θελει.. αν κοψω εγω σχεση με ΟΤΕ, και καποια στιγμη αργοτερα, καποιος παει κ τα γκρεμισει ολα (πχ γλυφαδα, δεν ξερω εαν ακομα και τωρα εχει λυθει, παλαιοτερα ακομα υπηρχε η τρυπα) μενεις ξεκρεμαστος , για μερες, πιθανον εβδομαδες η και μηνες...

Στην Γερμανια, εκει ειναι σοβαροι ανθρωποι, και αμα μπει κεραια, ειναι μελετημενη, αδειοδοτημενη, ελεγχομενη. Ποιος θα παει να την πειραξει!? κανεις. Εδω ειναι αλλιως τα πραγματα...Και δεν ειναι ολα ροδινα για την αξιοπιστια του δικτυου... καθε μερα υπαρχουν αρκετες δεκαδες κεραιες/micro ανα την Ελλαδα που ειναι out....για τον εναν η αλλο λογο...

Η μπαταρία χρεώνεται έξτρα και δεν έχει και πολύ νόημα, αφού με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα μικρό ups και να παίζει και το voicebox και το dect για 20-30 λεπτά...

Όμως μην ξεχνάτε οτι σε περίπτωση διακοπης ρεύματος, προφανώς βάζεις το simακι σε ένα παλιό σου κινητό και ...έχεις τηλέφωνο (αρκεί το κινητό να είναι φορτισμένο)....

Αν σου χαθεί ξαφνικά το σήμα, κάνεις φορητότητα και πας ξανά σε κάποιον σταθερό πάροχο (forthnet, OTE, HOL κτλ...)

Στο σπίτι μου στην Αθήνα, ενώ παλιά είχε καμπάνα σήμα (και 3G) η ΤΙΜ, σε κάποια φάση χάθηκε το σήμα και τώρα έχω καλό σήμα μόνο ή μπροστά στο παράθυρο ή πίσω προς τον διάδρομο της πολυκατοικίας. Οπότε βάζω το κινητό σε σταθερή θέση και μιλάω με bluetooth! Με το voice-box βέβαια δεν θα είχα πρόβλημα γιατί θα το έβαζα κοντά στο παράθυρο και θα είχα κανονικά σήμα, αν και η vodafone πιάνει ακόμα κανονικά στο σπίτι μου.

Πάντως πράγματι η κατάσταση με τις κεραίες που πάει ο κάθε ανίδεος δήμαρχος και τις ξηλώνει, ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο, είναι τραγική!

ΚΑΙ αυτοί γραμμένο με έχουν:

http://imageshack.gr/thumbs/azmnnju2jymkndmzzjt1.gif

Φίλε PCMan, απ'ό,τι βλέπω, το αστικό κέντρο Πτολεμαΐδα (PTOL) αναμένεται να καλυφθεί από forthnet στις 15/11/2007 και από την HOL (που συνεργάζεται με την vodafone) λίγο αργότερα 31/12/2007...

Προφανώς αυτά είναι προβλέψεις. Μάλλον ο δικός σου αριθμός δεν είναι στο αστικό κέντρο Πτολεμαΐδας, σωστά;

Φίλε PCMan, απ'ό,τι βλέπω, το αστικό κέντρο Πτολεμαΐδα (PTOL) αναμένεται να καλυφθεί από forthnet στις 15/11/2007 και από την HOL (που συνεργάζεται με την vodafone) λίγο αργότερα 31/12/2007...

Προφανώς αυτά είναι προβλέψεις. Μάλλον ο δικός σου αριθμός δεν είναι στο αστικό κέντρο Πτολεμαΐδας, σωστά;

Ακριβώς. Δεν είμαι στο αστικό κέντρο της πτολεμαίδας...

2463074χχχ

@evripos Το βλέπεις με τα μάτια σου πόσο γρήγορος είναι. Το 2009 θα βάλουν dslam εδώ. Για μπάτσες είναι οι τυπάδες

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Αιτηση για ΑΡΥΣ 6/7 ενεργοποιηση στις 9/7.

Ο ΑΡΥΣ έχει γίνει γρήγορος στα ΑΡΥΣ γιατί δεν τον συμφέρει! Από ΑΡΥΣ βγάζει τα κέρατά του ενώ από LLU δεν βγάζει τίποτα!

Εγώ έβαλα forthnet στο πατρικό μου στη Λάρισα που θα έχει ιδιόκτητο (με βάση τα λεγόμενά τους γιατί ακόμα δεν σκάψανε για οπτικές) από Αύγουστο, οπότε προς το παρόν μου βάλανε ΑΡΥΣ! 2/7 το μεσημέρι πήγε η αίτηση στον ΟΤΕ, 5/7 το πρωί η γραμμή είχε ενεργοποιηθεί! Αυτό σημαίνει ότι η ενεργοποίηση από την πλευρά του ΟΤΕ έγινε ουσιαστικά σε δύο και κάτι ψιλά εργάσιμες!

Δεν μίλησα για την διαθεσιμότητα ports στα DSLAM κτλ, αλλά για την διαδικασία ενεργοποίησης γραμμής ADSL (ΑΡΥΣ). Άσχετο το ένα με το άλλο...

Ούτε εγώ μίλησα για ports στα DSLAM. Μίλησα για ένα DSLAM που δεν υπάρχει καν.

Ο οτες είναι υπευθυνος και για να βάλει dslam αλλά και για ενεργοποίηση οπότε δεν είναι καθόλου άσχετο...

Το κακό είναι ότι άν δεν βάλει ο οτες, δεν πρόκειται να βάλει καμία άλλη εταιρία εδώ, οπότε κλαφτα χαράλαμπε...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...