Jump to content

[Επίσημο] HTC Touch Cruise P3650 (Polaris)

manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλυτερη και πιο γρηγορη απο αυτη που φορας δυσκολο να βρεις.

μου κανει εντυπωση παντως που σου φαινεται αργη η ρομ

για κοιτα μηπως φταιει κατι αλλο και ειναι αργο το cruise γιατι η ρομ δε νομιζω να φταιει

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν δεν κάνω λάθος έχει βγει νέα έκδοση της συγκεκριμένης ROM, οπότε αφού μου την προτείνεις θα ψάξω να δω τι γίνεται.

Όσο για την ταχύτητα, έχω την εντύπωση ότι το Glofiish Χ600 που είχα πήγαινε πιο ομαλά σε Manilla 2D και μετάβαση σε μενού. To Cruise φαίνεται μερικές φορές να έχει lag στην εναλλαγή μενού και στο άνοιγμα και κλείσιμο εφαρμογών... :confused:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

• Απαντήσεις 5,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• Administrators
Όσο για την ταχύτητα, έχω την εντύπωση ότι το Glofiish Χ600 που είχα πήγαινε πιο ομαλά σε Manilla 2D και μετάβαση σε μενού. To Cruise φαίνεται μερικές φορές να έχει lag στην εναλλαγή μενού και στο άνοιγμα και κλείσιμο εφαρμογών... :confused:

Αυτό εξαρτάται καθαρά από την εκάστοτε cooked ROM που χρησιμοποιείς. Σαν συσκευές, το Cruise είναι μακράν δυνατότερη του Χ600.

Modpic.gif

Γειά χαρά

Παρέλαβα το μεσημέρι με κούριερ ένα Touch Cruise απο την Cosmote, το άνοιξα και μέσα στην τρελή γκαντεμιά μου, ανακάλυψα ότι μάλον έχει ένα καμένο pixel η οθόνη.

Το κινητό είναι κανονικά της ACE.

Καλύπτεται για ένα pixel απο την ACE για αλλαγή ή την πάτησα;

Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω; Μου αρέσει τρελά το κινητό και το θέλω, αλλά το να το αγοράζεις καινούργιο και να έχει έστω και αυτήν την απειροελάχιστη ατέλεια είναι κάπως...

Current: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B/DS The rest is history:
Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

Αν είναι ενα μόλις pixel καμμένο θα σου πρότεινα να το αφήσεις.

Επειδή ειμαι κι εγώ αρκετά παράξενος με τα πράγματα μου και μόλις αγόρασα το touch cruise είχε κι εμένα καμμένο pixel πάνω δεξιά (είχα κάνει και σχετικό ποστ τότε), προκειμένου να μην μπλέξω με αναμονές, service κλπ κλπ και φυσικά επειδή δεν μου πήγαινε καθόλου η ιδέα να μπει κατσαβίδι στο ολοκαίνουριο κινητό μου (το είχα πληρώσει και 750 ευρώ τότε) το άφησα, όπως με συμβούλεψαν και τα παιδιά του φόρουμ.

Το αποτέλεσμα είναι οτι ενάμιση χρόνο αργότερα το κινητό δουλεύει άψογα, η οθόνη επίσης και το καμμένο pixel εχω ξεχάσει πως υπάρχει βέβαια.

Μια ιδέα είναι...

Xiaomi 13T User

Previously

Motorola C520 - Philips Twist - Bosch 509 - Ericsson T10s - Ericsson T65 - Nokia 3330 - Siemens SL42 - Siemens S55 - SE T610i - Motorola C980 - Siemens SX-1 - SE P800 - SE P900 - SE M600i - HTC Touch Cruise - SE Xperia X10 mini pro - Google Nexus S - Nokia Lumia 1020 - LG G4 - Xiaomi Mi Mix 2

κοιτα... μια ιδέα είναι όντως, απλά όταν είναι ολοκαίνουργιο...

δεν νομίζω ότι μιλάμε για επισκευή αλλά για αντικατάσταση έτσι δεν είναι?

ρωτάω αν έχει κάποιος ήδη εμπειρία απο την ACE σε αυτά τα θέματα...

Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

Guest lagoudakis
ακου αντικατασταση συσκευης η ace δεν κανει,μονο να σου αλλαξουν οθονη,για παλεψε το για αντικατασταση απο το μαγαζι που το αγορασες,εχεις δικαιωμα εντος 7 ημερων

• Administrators
Παρέλαβα το μεσημέρι με κούριερ ένα Touch Cruise απο την Cosmote, το άνοιξα και μέσα στην τρελή γκαντεμιά μου, ανακάλυψα ότι μάλον έχει ένα καμένο pixel η οθόνη.

Μην το χρησιμοποιήσεις καθόλου και επέστρεψε το κατευθείαν πίσω. Θα σου το αλλάξουν αμέσως και διαφωνώ με την πρόταση του φίλου bad_freddy να κάνεις τέτοιου είδους συμβιβασμό.

Modpic.gif

το πρόβλημα είναι ότι το έχω πάρει απο e-shop της cosmote και το έλαβα με courier

θα πάω στο πλησιέστερο cosmote shop να ρωτήσω...

η αλήθεια είναι ότι μου είναι τρομερά κουραστικές αυτές οι διαδικασίες...

πάντως απ ότι κατάλαβα πολιτική της ace είναι επισκευή, κάτι το οποίο σημαίνει να πάει η συσκευή στην ACE να μείνει 2 εβδομάδες, να την ανοίξει τεχνικός???

φίλος είχε πρόβλημα με το wifi στο καινούργιο του iphone ένα μήνα μετά την αγορά και του έδωσαν καινούργιο... (αγορά & αντικατασταση απο vodafone)

η αλήθεια είναι ότι μου είναι τρομερά κουραστικές αυτές οι διαδικασίες...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...κι εγώ κάθε φορά που αγοράζω συσκευή κάνω το σταυρό μου να μην έχει πρόβλημα και αρχίζω τις διαδικασίες με επιστροφές, εγγυήσεις κλπ...

φίλος είχε πρόβλημα με το wifi στο καινούργιο του iphone ένα μήνα μετά την αγορά και του έδωσαν καινούργιο... (αγορά & αντικατασταση απο vodafone)

Εκτός από το ότι πρόκειται για διαφορετικές εταιρείες, με ίσως διαφορετικές πολιτικές επιστροφών κλπ, στην περίπτωση του φίλου σου το πρόβλημα ήταν λειτουργικό ενώ στη δική σου αισθητικό.

Πραγματικά ελπίζω να βρεις άκρη!

Υ.Γ: Μήπως αναφέρεσαι στο Touch Cruise 09 (το καινούριο) και είμαστε τόση ώρα off-topic εδώ? Δεν μπορεί να δίνει η Cosmote ακόμα το Polaris!

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Δεν είναι αισθητικό, αγόρασε μία συσκευή και απαιτεί να λειτουργεί σωστά απ'όλες τις απόψεις. Αν καλύπτει η εγγύηση το καμμένο pixel τότε είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να στο αλλάξουν με καινούριο (αρκεί να μην έχουν περάσει 7 ημέρες, δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό των ημερών).

Δεν είναι αισθητικό, αγόρασε μία συσκευή και απαιτεί να λειτουργεί σωστά απ'όλες τις απόψεις. Αν καλύπτει η εγγύηση το καμμένο pixel τότε είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να στο αλλάξουν με καινούριο (αρκεί να μην έχουν περάσει 7 ημέρες, δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό των ημερών).

Δεν διαφωνώ, απλά θεωρώ πολύ σημαντικότερη τη μη λειτουργία πχ του Wifi που αναφέρθηκε νωρίτερα. Ο καθένας μας όταν πληρώνει θέλει να εχει μια πλήρως λειτουργική συσκευή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοια ποσά.

Στην τελική ακόμη και αν δεν αντικατασταθεί ή επισκευαστεί η οθόνη, το πρόβλημα είναι μικρής σημασίας και δεν θα πρέπει να προβληματίσει τον φίλο μας.

Έψαχνα τις τελευταίες ημέρες να βρω έναν media player για το Cruise μου, ώστε να μπορώ να δω ταινίες με μη-ενσωματωμένους υπότιτλους. Αφού οι εκδόσεις 0.72RC1 & 0.82 του TCPMP κράσαραν πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα, κατέληξα στην mod έκδοση 0.72RC1 για Cruise από εδώ και με το κατάλληλο subtitles plugin παίζει τους υπότιτλους μια χαρά. Το plugin υποστηρίζει υπότιτλους SAMI (*.smi), ***/SSA (*.***,*.ssa), SubRip (*.srt) & MicroDVD Subtitle (*.sub)

Λόγω περιορισμών του plugin, το video πρέπει να είναι GDI (δεν παίζει με DirectX ούτε με RAW framebuffer) για να παίξουν και οι υπότιτλοι. Η αναπαραγωγή δεν είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε PDA αλλά αξιοπρεπής για χρήση σε ταξίδια κλπ που δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις.

Αυτά προφανώς έχουν αναφερθεί στο thread αλλά είπα να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου στο θέμα.

Ενδιαφέρον!

Μπορείς να το αναφέρεις και στο TCPMP - Ταινίες με υπότιτλους στο wm μας.

Σε ευχαριστώ για την επισήμανση, δεν είχα προσέξει το συγκεκριμένο θέμα!

Αφού οι εκδόσεις 0.72RC1 & 0.82 του TCPMP κράσαραν πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα, κατέληξα στην mod έκδοση 0.72RC1 για Cruise από εδώ.

Καλά φίλε με τρέλανες... εγω χρησιμοποιώ τον Core γενικά, αλλά με αυτά που διάβασα μου πέσαν τα μάτια έξω... Ελπίζω με το καλό να είναι οκ το Cruise μου και να ξεκινήσω το σκάλισμα!

στην περίπτωση του φίλου σου το πρόβλημα ήταν λειτουργικό ενώ στη δική σου αισθητικό.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω κάθετα. θεωρώ ότι καμένο Pixel είναι βαρβάτο hardware πρόβλημα και πρέπει να καλύπτεται σετο σύνολο της hardware εγγύησης μιας ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ συσκευής. Όταν αγοράζεις μια καινούργια συσκευή δεν παίζεις ΛΟΤΟ κάνωντας το σταυρό σου. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τους τα ακουμπάς επειδή θα σε καλύψουν.

Υ.Γ: Μήπως αναφέρεσαι στο Touch Cruise 09 (το καινούριο) και είμαστε τόση ώρα off-topic εδώ? Δεν μπορεί να δίνει η Cosmote ακόμα το Polaris!

Οχι, αναφέρομαι στο P3650 το οποίο αγόρασα απο e-shop της Cosmote, το 09 δεν μπορώ να πω ότι με έχει εντυπωσιάσει, αμα είναι πάμε για Diamond 2 (εξίσου off-topic comment).

Πραγματικά ελπίζω να βρεις άκρη!

Σε ευχαριστώ πολύ

Για την ιστορία να σας πω ότι πήγα σήμερα στο πλησιέστερο Cosmote Shop και μου είπαν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1! (ένα!) ακόμα Touch Cruise στο δίκτιο τους το οποίο είναι κρατημένο, ίσως για πελάτη και να επικοινωνήσω μαζί τους ξανά την Τριτη. Θεωρητικά δηλαδή δείχνουν να υποστιρίζουν την άμεση αντικατάσταση, πρακτικά ίσως να μην γίνει ποτέ...

Προς θεού, δε θέλω να είμαι αρνητικός, απλά πάντα κάτι συμβαίνει...

Πραγματικά εύχομαι να είναι άμεση η αντικατάσταση της συσκευής σου για να μπορέσεις να τη χαρείς πραγματικά! :happy:

Όσο για το TCPMP, ίσως να φταίει το γεγονός ότι φοράω τη ROM m-amine 2.0 (cooked), οπότε μπορεί να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τη συγκεκριμένη ROM. Με τον Core Player που είναι προεγκατεστημένος στη συσκευή δεν κατάφερα να παίξω τους υπότιτλους.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες λύσεις, απλά δοκιμάζω και περιμένω να ακούσω και άλλες δοκιμές από τους υπόλοιπους χρήστες.

Γενικά είμαι πολύ εχαριστημένος τόσο από τη συσκευή όσο και από τη συγκεκριμένη ROM! :)

Ρε παιδιά που μπορούμε να βρούμε τι ταχύτητες ανάγνωσης έχει το microsd drive του κινητού; Είμαι στο κλασικό ψάξιμο αν θα πάρω 16GB Class2 η 8GB Class6 και δεν ξέρω τι να κάνω...

Ψάχνω όλο το net για specs αλλα τζίφος, μόνο για τις κάρτες βρήκα και αυτά απο forums, οι κατασκευαστές το παίζουν τρελίτσα...

• Administrators

Όσο μεγαλύτερο το class τόσο το καλύτερο γιατί τόσο πιο γρήγορη είναι η κάρτα. Ανάμεσα σε class2 και class6 η διαφορά είναι μεγάλη και συνιστώ το δεύτερο φυσικά. Εκτός και αν θες να περιμένεις λίγο παραπάνω μέχρι να βγουν 16GB class6 με το ανάλογο κόστος φυσικά.

* Class 2: 2 MB/s - 13x

* Class 4: 4 MB/s - 26x

* Class 6: 6 MB/s - 40x

(http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card#SDHC)

Modpic.gif

Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν οι συσκευές μας να εκμεταλλευτούν αυτές τις ταχύτητες...φοβάμαι ότι υπάρχει ένα bottleneck άγνωστο σε εμάς, που οφείλεται στο δίαυλο μεταφοράς δεδομένων του Cruise, πέρα από το οποίο δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ταχύτητα της κάρτας, όσο γρήγορη κι αν είναι αυτή. :confused:

Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν οι συσκευές μας να εκμεταλλευτούν αυτές τις ταχύτητες...φοβάμαι ότι υπάρχει ένα bottleneck άγνωστο σε εμάς, που οφείλεται στο δίαυλο μεταφοράς δεδομένων του Cruise, πέρα από το οποίο δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ταχύτητα της κάρτας, όσο γρήγορη κι αν είναι αυτή. :confused:

αυτό ακριβώς εννοώ...

παντού γράφουν ότι υποστηρίζονται για ανάγνωση, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά bench για το μέχρι τι ταχύτητες πιάνουν πραγματικά...

αισθάνομαι λίγο χαζός να μην ξέρω αν Class6 που θα πάρω πχ αξιοποιείται πραγματικά όταν βρήσκεται μέσα στο κινητό...

Βγαίνω λίγο off-topic... έστειλα το Touch Cruise μου για service μέσω Πλαισίου στις 29/5 και μέχρι σήμερα δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο να μου πουν τι έχει και αν επισκευάζεται, είναι φυσιολογική καθυστέρηση η να πάρω ένα τηλέφωνο, παίζει επειδή είναι στην εγγύηση να το επισκευάσουν χωρις να με ενημερώσουν και να το στείλουν πάλι πίσω στο Πλαίσιο;

Ευχαριστώ:)

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Παιδιά για να καταλάβω η M-Amine 2.0 FINAL είναι που προτείνετε ως καλύτερη;

Έχει 3d drivers αλλά το Manilla2D και όχι 3D? Γιατί ακριβώς αυτό; Απ ότι έχω καταλάβει υπάρχουν προβλήματα στο να τρέξει το TouchFlo3D αν και κάποια video με beta στο youtube ανοίγουν τρελά την όρεξη...

για greek keyboard μετά για sms και αναζήτηση στα contacts τι παίζει;

περιμένω την Πέμπτη να μου φέρουν ένα ακόμα κομάτι που υπάρχει στο δίκτυο της Cosmote να το τσεκάρω και να το ανταλάξω με αυτό που έχω τώρα με το καμένο Pixel...

Παιδιά για να καταλάβω η M-Amine 2.0 FINAL είναι που προτείνετε ως καλύτερη;

Έχει 3d drivers αλλά το Manilla2D και όχι 3D? Γιατί ακριβώς αυτό; Απ ότι έχω καταλάβει υπάρχουν προβλήματα στο να τρέξει το TouchFlo3D αν και κάποια video με beta στο youtube ανοίγουν τρελά την όρεξη...

Από μια αναζήτηση που έκανα στο web αλλά και στο xda forum, πρέπει να είναι μια από τις πιο σταθερές και λειτουργικές ROM. Εγώ την έχω εδώ και ένα μήνα (τη full έκδοση - υπάρχει και lite) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Όσο για 3D drivers, ήταν μια από τις πρώτες ROM που τους ενσωμάτωσε, γι'αυτό από ότι κατάλαβα η ROM ξεκινά από τα 85ΜΒ free. Εγώ έχω βάλει επιπλέον κάποιους άλλους που βρήκα στο xda και τα 3D tests πήγαιναν σφαίρα, αλλά στην πράξη δε νομίζω ότι χρειάζονται...σκοπεύω μάλιστα να τους ξηλώσω, αφού δεν με ενδιαφέρει το TouchFlo3D. Όσο για τα video του youtube δε νομίζω ότι έχουν σχέση οι 3D drivers, μάλλον 2D χρειάζονται, οι οποίοι είναι μια πονεμένη ιστορία (project σε εξέλιξη εδώ και χρόνια).

για greek keyboard μετά για sms και αναζήτηση στα contacts τι παίζει;

Σχετικά με το πληκτρολόγιο έχω περάσει το finger keyboard, το οποίο είναι δωρεάν και απίστευτα λειτουργικό. Επιπλέον υποστηρίζει sms 160 χαρακτήρων στα Ελληνικά. Για την αναζήτηση των ελληνικών επαφών δεν έχω βρει λύση ακόμα.

περιμένω την Πέμπτη να μου φέρουν ένα ακόμα κομάτι που υπάρχει στο δίκτυο της Cosmote να το τσεκάρω και να το ανταλάξω με αυτό που έχω τώρα με το καμένο Pixel...

Αναμένω να μάθω τα νεότερα στην εξέλιξη αυτής της ιστορίας!

• Administrators
Σχετικά με το πληκτρολόγιο έχω περάσει το finger keyboard, το οποίο είναι δωρεάν και απίστευτα λειτουργικό. Επιπλέον υποστηρίζει sms 160 χαρακτήρων στα Ελληνικά. Για την αναζήτηση των ελληνικών επαφών δεν έχω βρει λύση ακόμα.

Όσον αφορά το πληκτρολόγιο υπάρχει και σε εμάς εδώ το σχετικό thread... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=242312

και όσον αφορά την αναζήτηση των επαφών στα ελληνικά υπάρχει επίσης εδώ... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=229809

(Για τη συγκεκριμένη συσκευή χρησιμοποιούμε τις εκδόσεις για qvga)

Modpic.gif