Jump to content

Πόσο χρόνο αφιερώνουμε καθημερινά στα παιδιά μας;

Thnitos
 Κοινοποίηση

Ψηφίστε (Οι επιλογές 4-8 μπορεί να περιλαμβάνουν και τις 2-3)  

16 members have voted

1. 1. Ψηφίστε (Οι επιλογές 4-8 μπορεί να περιλαμβάνουν και τις 2-3)

• Καθόλου
      8
    • Καθόλου έχω γιαγιά ή/και παππού στο σπίτι
      0
    • Καθόλου έχω νταντά στο σπίτι
      0
    • 10-30 λεπτά
      2
    • 30-60 λεπτά
      1
    • 1-2 ώρες
      0
    • 2-4 ώρες
      0
    • πάνω από 4 ώρες
      5

Recommended Posts

Προς τους γονείς:

Πόσο χρόνο αφιερώνεται καθημερινά για να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας?

Εννοείται πως η ερώτηση δεν περιλαμβάνει τις διαδρομές με το αυτοκίνητο για να πάμε και να πάρουμε τα παιδιά από διάφορες δραστηριότητες (π.χ. αγγλικά κ.ο.κ.)

Το διάβασμα πιστεύω όμως πως πρέπει να το μετρήσουμε…

Αναφέρεται αναλυτικά τι περιλαμβάνει η ασχολία με το/τα παιδιά σας.

Θα ’θελα να ’μουνα παιδί…

30-60 λεπτά...

Πολύ καλό το τόπικ που άνοιξες φίλε μου.

Προσωπικά η κόρη μου με κουράζει πολύ, μια που ο μόνος στόχος είναι να σταματήσει η απογευματινή της γκρίνια (είναι 12 μηνών).

Η κούραση της δουλειάς σε συνδυασμό με την (νευρική) γκρίνια της μικρής με σκοτώνει, για αυτό άλλωστε δεν μπορώ να αντέξω πάνω απο ώρα...

Βέβαια έχω και την καβάτζα της μάνας της και έτσι την κάνω με μικρά πηδηματάκια....

Τον Δεκέβριο έρχεται το 2ο και έτσι αναγκαστικά θα την πάρω "επ ώμου" - θέλω δεν θέλω θα βρω την δύναμη να την κουμαντάρω! :) :confused: :X

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

5 ψήφισαν και μόνο ένας σχολίασε.

Να υποθέσω πως λίγοι έχουμε παιδιά, ή πολλοί νιώθουμε τύψεις?

Θα ’θελα να ’μουνα παιδί…

5 ψήφισαν και μόνο ένας σχολίασε.

Να υποθέσω πως λίγοι έχουμε παιδιά, ή πολλοί νιώθουμε τύψεις?

μαλλον λιγοι εχετε παιδια, εδω υπαρχει πολύ νεολαια :)

Ότι δεν σε σκοτώνει :rocket: σε κάνει δυνατότερο

Όσο ζω μαθαίνω

48 σερί ώρες το 15νθήμερο, δεν ξέρω αν αναπληρώνουν τις υπόλοιπες μέρες.

Αλλά βλέπουμε μαζί Μπομπ Σφουγγαράκη και γελάμε λέγοντας μετά ατάκες.

Ή ταινίες του Μπρους Λη και παίζουμε καράτε στο κρεβάτι.

Μιλάμε για φιλοσοφία στο αυτοκίνητο.

Τη βοηθάω να παίξει στο δικό της laptop.

Είναι η μόνη που της εμπιστεύομαι τα gadgets μου για να τα πασπατέψει.

Πάμε στην παιδική χαρά και μου βγάζει το λάδι πιο πολύ από 2 ώρες στο γυμναστήριο με βάρη και τρέξιμο.

Μου βάζει χέρι αν πέσω σε αντιφάσεις, γιατί θυμάται τα πάντα.

Της λέω τα πάντα.

Και συλλαβίζουμε μαζί τις λέξεις, γιατί είναι 5+ χρονών και τώρα μαθαίνει να διαβάζει.

Νομίζω πως, κυρίως, μιλάμε πολύ όταν είμαστε μαζί.

Κοιμόμαστε αργά. Και ξυπνάμε πρωί.

Ότι ίσως θα έκαναν όσοι δε χορταίνουν ο ένας τον άλλο.

L' enfer c' est les autres

ας κανουμε το θεμα πιο ενδιαφερον...

δεν εχω παιδια...οποτε δεν αφιερωνω και χρονο...

αλλα στους γονεις μου αφιερωνω περιπου 15' την μερα και αμα.

εσεις?

Never Give Up:!:

Join friend!

Λοιπόν ωραίο θέμα αλλά πιστεύω όπως προείπε και κάποιος φίλος πιό πάνω, είμαστε μειοψηφία. Στο θέμα μας όμως:

Φεύγω για γραφείο πρωί στις 8 και γυρνώ στις 1900.

Ή πηγαίνω τα παιδιά μου σε προγραμματισμένες δραστηριότητες (αν δεν το κάνει η γυναίκα μου) ή τα παίρνω από αυτές.

Αν ασχολούμαι τις καθημερινές μια ώρα είναι αμφίβολο. Τα ΣΚ όμως θα δούμε μαζί παιδικά, θα παίξουμε επιτραπέζια ή ηλεκτρονικά, και μπορεί και σινεμά.

Αυτά!

Xέρομαι για τα παιδιά σας ειλικρινά που ασχολείστε τόσο.

εμένα πότέ δεν ασχολήθηκαν μαζί μου μόνο μου φώναζαν και ότι και αν έκανα το θεωρούσαν λάθος.ποτέ μου δεν θυμάμαι σαν παιδί να έχω ακούσει έναν καλό λόγο η ένα μπράβο και αυτό μου έχει μείνει.

να αγαπάτε τα παιδιά σας και να τους αφιερώνετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε, θα σας ευγνωμονούν γι αυτό μια μέρα.να τα ρωτάτε συχνά αν έχουν κάποιο πρόβλημα και αν ναι να το συζητάτε και να τοθ βρήσκετε μια ΄λύση.δεν ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό για ένα παιδάκι, μόνο εσάς έχει πραγματικά και εσας αγαπάει αν το απογοιτεύσετε και σείς ή το παραμελήτε δεν του πολύ δίνετε σημασία κτλ είναι κρίμα γιατί θα μεγαλώσει με λύπη και με μια αίσθηση πως αυτό ποτέ δεν ένιωσε πραγματική αγάπη ή ενδιαφέρον.δώστε του να καταλάβει πως οτι και αν γίνει εσείς θα είστε εκεί να το στηρίξετε.

ένα δικό σας "ασε μας μωρέ τίποτα δεν έχεις, εγώ έχω σοβαρότερα προβλήματα" το σκοτώνει ειδικά στην εφηβεία. μην το κάνετε. ακούστε και μένα που έτσι έζησα.και ένα μεγάλο μπράβο σε όσους απάντησαν/σουν πως τα παιδια γι αυτούς είναι τα πάντα και κάνουν τα πάντα μαζί, παίζουν συζητάνε γελάνε .πράγματα τόσο απλά που γεμίζουν όμως τις ψυχές των παιδιών με όμορφες οικογενιακές αναμνήσεις..

Don't give up! :!:

μακαρι να εχω χρονο και να αφοσιοθω στα παιδια μου! και ειδικα αν κανω κορες! θα τις εχω στα οπα οπα μεχρι ενα σημειο ομως!

ειναι πολυ σημαντικο να εισαι καλυμενος απο τους γονεις σου και να ανταλλαζεις αποψεις. και το λεω ειδικα για τα πιο νεα παιδια που ειναι στην εφηβια και το μυαλο τους πεταει λιγο :)

δεν μπορω να πω οτι δεν ακουσα μπραβο ή οτι δεν με κραξανε...ολοι μας τα περασαμε αυτα...το παν ειναι να μη βγαλεις τα αποθημενα σου στο παιδι σου,διοτι εσυ θα εχεις την ευθυνη για οτι κι αν γινει στο μελλον.

Never Give Up:!:

Join friend!

Δεν έχω παιδιά,έχω όμως αρκετούς φίλους που έχουν και αυτό που βλέπω είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ειδικά όταν δουλεύουν και οι 2 γονείς.Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί της καθημερινότητας που αναγκαστικά δεν αφιερώνεις όσο χρόνο θα ήθελες στα παιδιά σου και αυτόν τον ρόλο συνήθως τον επωμίζονται άλλοι (παππούς-γιαγιά,babysitter κλπ).9 στις 10 περιπτώσεις που ένας γονιός δεν αφιερώνει όσο χρόνο θα 'πρεπε για τα παιδιά του,το κάνει επειδή αναγκάζεται και όχι επειδή δεν είναι καλός γονιός ή δεν τα αγαπάει.

Καθόλου και λυπάμαι που το λέω έτσι χωρίς κάποια σοβαρή δικαιολογία (που δεν υπάρχει καμμία δαικαιολογία όταν είσαι γονιός όσο και να δουλεύεις όσο και να κουράζεσαι)