captum Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Φυσικά και δεν έπρεπε να αποσυρθεί. Άλλο το να μη σας αρέσει ένα έργο και άλλο να απαιτείτε να αποσυρθεί. Στο κάτω κάτω μιλάμε για μια έκθεση σύγχρονης τέχνης με εισιτήριο και ένα έργο που εκτίθετο σε ειδικό χώρο έξω από τον οποίο υπήρχε σαφέστατη σήμανση ακαταλληλότητας. Και βέβαια δεν θα αποσυρόταν σε καμία σοβαρή χώρα. Αντιδράσεις θα υπήρχαν αλλά ούτε που θα διανοούνταν επίσημοι φορείς να το αποσύρουν. +10 :p Επίσης, εάν το έργο παρουσίαζε κάποιον να κάνει μια πράξη προς το (όποιο) σύμβολο, τα πράγματα μάλλον θα ήταν αλλιώς. Εδώ η γυναίκα έκανε μια πράξη, και ταυτόχρονα ακουγόταν ο ύμνος. Ούτε εγώ θέλω να ξεφύγω και να πω περισσότερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. June 5, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Μου αρέσει που υπερασπιστές της πατρίδας βγήκαν άνθρωποι που δεν έχουν πάει ακόμα στρατό στη ζωή τους. Και όταν έρθει η ώρα να παρουσιαστούν, θα πουν το μπαμπά να τους βολέψει κάπου «καλά», να μη χάσουμε το φαγητό της μαμάς, τη γκόμενα και τις ανέσεις μας!;) Όσο για παραμεθόριες περιοχές, ούτε συζήτηση, έτσι μπαμπά??;) Μου αρέσει που υπερασπιστές της πατρίδας βγήκαν άνθρωποι, που όταν θα πάει ο «καλός» τους φαντάρος, θα χύσουν μαύρο δάκρυ και θα κρεμάσουν μαύρες πλερέζες.:rolleyes: Α, και είμαστε Εθνική Ελλάδος διότι ο Ζαγορακης και ο Νικοπολιδης, είναι ωραίοι άντρες, έτσι φιλενάδα?;) Μου αρέσει που υπερασπιστές της πατρίδας βγήκαν άνθρωποι που καπηλεύονται αγώνες αγωνιστών για να επιχειρηματολογήσουν, αλλά οι ίδιοι άνθρωποι δεν μας είπαν τίποτα για την καταπάτηση δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας, στον τομέα της Υγείας και της κοινωνικής μέριμνας. Δεν είδα να γράφει κάποιος για τη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο Μεταξά και τους εκατοντάδες καρκινοπαθείς στα μαύρα σκοτάδια.:( Για το θάνατο του νεογνού στο Τζανειο νοσοκομείο Πειραιά.:( Για τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές Κορυδαλλού.:( Αλλά σιγά μην είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω από την πατρίδα μας. Η Ελλαδάρα μας να είναι καλά και οι πολίτες της ας ψοφήσουν! ;) Για λόγια βιτρίνας και να «πουλάμε» πνεύμα καλοί είμαστε. Από ουσία μηδέν. Και τώρα μπορούμε να γυρίσουμε πάλι στο ελεύθερο δημοκρατικό μας πολίτευμα και στην υποκρισία μας! :yawn: Επειδή με αυτά που λές και με τον τρόπο που το αναφέρεις τους παίρνει όλους η μπάλα, καλό θα ήταν να μην μιλάς γενικά. Επειδή όμως κι εγώ είμαι ένας απο τους υπερασπιστές που αναφέρεις: -Εχω ήδη υπηρετήσει 14 μηνη θητεία στο Π.Ν -Οι 7 μήνες ήταν σε πλοίο και οι υπόλοιποι 7 στον τόπο κατοικίας μου όπως προβλέπεται. -Είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και μάλιστα πρόσφατα έθεσα ερώτημα σχετικά με τις Ελληνικές φυλακές!! -Συνεισφέρω κάθε μήνα οικονομικά στο Χαμόγελο του Παιδιού -Είμαι εθελοντής αιμοδότης ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ;; @ Angelos1983 Αυτό που εσύ θεωρείς αυτονόητο, ΔΕΝ ειναι αυτονόητο για όλους. Πάντως είναι κατανοητό το τί θα έκανες εσύ... :p Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jackdaniels Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Δυστυχώς δεν ζουν οι 2 παππούδες μου που υπερασπίστηκαν την πατρίδα στον 2ο ΠΠ, θα ήθελα την γνώμη τους αφού μάλλον οι άνθρωποι αυτοί που έχασαν πόδια-χέρια και καταστράφηκαν για χάρη τις πατρίδας έχουν τον πρώτο λόγω, και πολλή θα ήθελα να ήξερα τη γνώμη θα είχαν για την εν λόγω "καλλιτέχνιδα'' και τη δημιουργία της, όσοι έχετε εν ζωή τέτοιους υπερ-ανθρώπους να τους ρωτήσετε να δούμε τη θα πουν, και να τους τιμάτε μια που η πατρίδα που υπερασπίστηκαν τους ξέχασε, είμαι υπέρ τις απόσυρσης και πολλή χαρούμενος που ανήκω στην πλειοψηφία της δημοσκόπησης. Παράθεση http://www.erepublik.com/en/referrer/Jack+C.+Daniels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Όπως στις ΗΠΑ π.χ. όπου το κάψιμο της σημαίας θεωρείται (με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου) νόμιμη μορφή πολιτικής δήλωσης; Ή, για να αναφέρω κάτι πιο ακραίο, το έργο The Holy Virgin Mary με κόπρανα ελέφαντα που είχε εκτεθεί στο μουσείο του Μπρούκλιν, και όταν ο Τζουλιάνι προσπάθησε να κόψει τη χρηματοδότηση του, το δικαστήριο τον εμπόδισε; Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι αμερικανάκια. H Ελληνική σημαία είναι ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να έχεις το δικαίωμα να ζεις και να διατυπώνεις τις απόψεις σου. Από επαναστάτες της πλάκας με λεφτά του μπαμπά έχει γεμίσει ο τόπος, όπως επίσης από ευρωλιγούρηδες και δουλικά φερόμενους αρνητές της καταγωγής τους. Ανθρώπους που απαρνιούνται τη φτωχική μαντήλα της μάνας τους πιστεύοντας ότι οι "πολιτισμένοι" της Ευρώπης ή άλλων ηπείρων είναι ανώτεροι από τους συμπατριώτες τους. Αλλά συγνώμη :worry: , ξέχασα,αναφέρεις ως παράδειγμα, μια χώρα που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα το μόνο που κάνει είναι να εκπολιτίζει την ανθρωπότητα! :lol: :lol: Κάτσε λοιπόν να απολαμβάνεις τα κόπρανα ελέφαντα στο μουσείο του Μπρούκλιν, κάτι το οποίο θεωρείς έργο τέχνης και άφησέ μας στις επαρχιωτικές μας αντιλήψεις. Φαίνεται πως δεν έχουμε και τόσο αναπτυγμένο το αίσθημα του ωραίου και της τέχνης, δεν είμαστε εξάλλου όλοι τοοοόσο καλλιεργημένοι! Όσο για την Παρθένο Μαρία (The Holy Virgin Mary), να ξέρεις ότι ήταν, είναι και θα είναι πάνσεπτη παρηγοριά στις θλίψεις και στα προβλήματά μας και μητέρα όλων. Και αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που μόνο θρησκόληπτος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, υπάχουν όμως όρια και στην ύβρη. Καλώ τους διαχειριστές (mods) να επαναφέρουν στην τάξη όσους έχουν ξεφύγει, ασχολούμενοι με κόπρανα ελέφαντα. Έχω και μια απορία όμως, με το συμπάθειο: Οι υπερπολιτισμένοι διανοούμενοι που πήγαν στην έκθεση με τα κόπρανα, φορούσαν και αντιασφυξιογόνες μάσκες; Ή μήπως και η όσφρηση παίζει ενεργό ρόλο στην κατανόηση ενός τέτοιου έργου τέχνης; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 θα συμφωνησω με καποιον που ειπε οτι και μονο που καθομαστε και ασχολουμαστε με το "καλλιτεχνιμα" της εν λογω κυριας της δινουμε αξια.. ας τα ισοπεδωσουμε ολα. τι ειναι η σημαια μας? τι ειναι ο εθνικος μας υμνος? τιποτα... Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosnikaia Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 θα συμφωνησω με καποιον που ειπε οτι και μονο που καθομαστε και ασχολουμαστε με το "καλλιτεχνιμα" της εν λογω κυριας της δινουμε αξια.. ας τα ισοπεδωσουμε ολα. τι ειναι η σημαια μας? τι ειναι ο εθνικος μας υμνος? τιποτα... Δεν ξέρω αν αυτό αναφέρεται σε εμένα, αλλά αν ναί, εγώ απλά παρατήρησα ότι η εν λόγω "καλλιτέχνης" πέτυχε τον σκοπό της. Δηλαδή την διαφήμηση των έργων της, έστω κι' αν ασχολούμαστε μόνο με το συγκεκριμένο. Αν δεν γινόταν όλος αυτός ο "θόρυβος" γύρω από το συγκεκριμένο έργο θα την "ήξερε η μάνα της"; Μάλλον όχι! Από εκεί και πέρα, συμφωνώ με την απόσυρση του έργου. Επίσης συμφωνώ με κάποιον που είπε ότι υπάρχουν και ποιό σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά μας, και τα περνάμε στα "ψιλά γράμματα". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 H Ελληνική σημαία είναι ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να έχεις το δικαίωμα να ζεις και να διατυπώνεις τις απόψεις σου. Από επαναστάτες της πλάκας με λεφτά του μπαμπά έχει γεμίσει ο τόπος, όπως επίσης από ευρωλιγούρηδες και δουλικά φερόμενους αρνητές της καταγωγής τους. Ανθρώπους που απαρνιούνται τη φτωχική μαντήλα της μάνας τους πιστεύοντας ότι οι "πολιτισμένοι" της Ευρώπης ή άλλων ηπείρων είναι ανώτεροι από τους συμπατριώτες τους. Ενώ όλες οι άλλες είναι ξεσκονόπανα, ε; Όλο αυτό το μήνυμα είναι ενδεικτικό του σκοταδισμού που ανθεί στη χώρα, και επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά προχθές. Να το έχουμε να το βλέπουμε για να ξέρει ο καθένας ποια πλευρά υποστηρίζει. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Επίσης συμφωνώ με κάποιον που είπε ότι υπάρχουν και ποιό σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά μας, και τα περνάμε στα "ψιλά γράμματα". Φιλαράκι πως το βλέπεις, ότι ένα thread στο myphone είναι τα "χοντρά γράμματα"? :confused: Περιμένεις να "συζητήσουμε" για το ότι π.χ ένα νοσοκομείο εν έτη 2007 δεν έχει ρεύμα για 2 μέρες σε ένα φόρουμ? ΟΚ, εγώ είμαι κατά..είναι κανείς υπερ? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosnikaia Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Φιλαράκι πως το βλέπεις, ότι ένα thread στο myphone είναι τα "χοντρά γράμματα"? :confused: Περιμένεις να "συζητήσουμε" για το ότι π.χ ένα νοσοκομείο εν έτη 2007 δεν έχει ρεύμα για 2 μέρες σε ένα φόρουμ? ΟΚ, εγώ είμαι κατά..είναι κανείς υπερ? "Φιλαράκι", σε βλέπω σε 4 μήνες (28η Οκτωβρίου) να ωρίεσαι γιατί έδωσαν την σημαία στον Αλβανό! Το θέμα με το νοσοκομείο θα σε απασχολήσει όταν ένας δικός σου άνθρωπος (ω μη γένοιτο), θα βρεθεί στην ανάγκη του, και δεν θα μπορέι να τον εξυπηρετήσει! Όλα τ' άλλα είναι για να αυξάνονται τα posts... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Ενώ όλες οι άλλες είναι ξεσκονόπανα, ε; Όλο αυτό το μήνυμα είναι ενδεικτικό του σκοταδισμού που ανθεί στη χώρα, και επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά προχθές. Να το έχουμε να το βλέπουμε για να ξέρει ο καθένας ποια πλευρά υποστηρίζει. Ό,τι δεν μπορούμε να αντικρούσουμε με επιχειρήματα το βαφτίζουμε "σκοταδισμό" και τελειώσαμε, ε; Φυσικά και δεν είναι οι άλλες ξεσκονόπανα, είπε κανείς κάτι τέτοιο; Για κάθε έθνος ιερό σύμβολό του είναι η σημαία. Η έκθεση koprana elefantwn είναι, προφανώς, φωταδισμός! :lol: :lol: :lol: Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Τελικά τι διαφορά έχουμε από τους Τούρκους; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 (edited) please delete Edited January 8, 2022 by DENIOR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 "Φιλαράκι", σε βλέπω σε 4 μήνες (28η Οκτωβρίου) να ωρίεσαι γιατί έδωσαν την σημαία στον Αλβανό! Σου διαφεύγει ότι ο Αλβανός θα την περπατήσει τη σημαία γιατί θα το αισθάνεται τιμή του. Αν κάποιος δεν μπορεί να πει το ίδιο για τα σύμβολα της χώρας του ας πάρει το κουβαδάκι του και σε άλλη παραλία, ούτε διαβατήριο χρειάζεται ούτε τίποτα. Αν όχι , ας κρατάει τη γνώμη του για τον εαυτό του αντί να προσβάλει τους υπόλοιπους και να το βαφτίζει τέχνη. Όλα τ' άλλα είναι για να αυξάνονται τα posts... ;) Κάνε μια διαίρεση πότε μπήκα στο φόρουμ και πόσα post έχω... :D Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Kαι η ηλιθιότητα έχει τα όρια της. :) Προσβαλλεις την ηλιθιοτητα νομιζω. Φυσικα και δεν εχει ορια! :p συμφωνω απολυτα. υπαρχουν εκατομμυρια τροποι να εκφρασεις τις ανησυχιες σου και να δημιουργησεις τεχνη. ηταν αναγκη να βαλει ενα εθνικο συμβολο? Πως προσδιοριζεις την "αναγκη" στα πλαισια της τεχνης; Τιποτα δεν ειναι (φυσικως) αναγκαιο να κανει καποιος στη τεχνη, τα παντα ομως μπορει να ειναι προιον συναισθηματικης/καλλιτεχνικης αναγκης και εκφρασης (οχι οτι θεωρω οτι το συγκεκριμενο απτεται του παραπανω, αλλα δεν με ενδιαφερει κιολας) Συμφωνώ απόλυτα με την απόσυρση του "έργου". Ο Εθνικός μας ύμνος είναι ιερός. H Ελληνική σημαία είναι ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να έχεις το δικαίωμα να ζεις και να διατυπώνεις τις απόψεις σου. Η εθνικη σημαια και ο υμνος ως συμβολα οχι κυριολεκτικα. Αν εσυ νομιζεις οτι φθειρεται η εννοια του υμνου και ο συμβολισμος του κατ'αυτον τον τροπο, τοτε πιθανως δεν ειναι τοσο δυνατη εννοια για σενα. Αν παλι οχι, τι προβλημα εχεις; ;) Η ελευθερία λόγου δεν είναι ανεξέλεγχτη.Γι' αυτό και δε συνάδει με την προσβολή προσώπων και εθνικών συμβόλων. Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει το δικαίωμα,επικαλούμενος την Τέχνη και την ελευθερία έκφρασης,να προσβάλει τον εθνικό ύμνο μιας χώρας. Αν η ελευθερια του λογου δεν ειναι ανεξελεγκτη, τοτε απλα δεν ειναι ελευθερια. Στα πλαισια της τεχνης ο καθενας θα επρεπε να εχει δικαιωμα να εκφραστει οπως θελει, οσο χυδαια, ασεμνα, προσβλητικα, κτλ θελει. Στα ιδια πλαισια, ο δεκτης της τεχνης μπορει πολυ απλα να αγνοησει τον καλλιτεχνη και το εργο του και να μπει αυτο στο χρονοντουλαπο της ιστοριας. Τοσο απλα. Αν φτασουμε στο σημειο να κατεβαζουμε εργα που μας προσβαλλουν εθνικα, τοτε ας κατεβασουμε και εργα που μας προσβαλλουν φυλετικα, οπαδικα, προσωπικα...Ή βασικα ας μην εχουμε καθολου τεχνη, για να μην προσβαλλεται κανεις. ;) Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Η ελευθερία λόγου δεν είναι ανεξέλεγχτη.Γι' αυτό και δε συνάδει με την προσβολή προσώπων και εθνικών συμβόλων. Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει το δικαίωμα,επικαλούμενος την Τέχνη και την ελευθερία έκφρασης,να προσβάλει τον εθνικό ύμνο μιας χώρας. Το τί είναι σύμβολο είναι διαφορετικό για τον καθένα. Για μένα μπορεί να έιναι σύμβολο το λογότυπο της Microsoft...θα τραβάω κάθε microsoft-hater στα δικαστήρια επειδή την βρίζει; Ή θα του απαγορεύσω να μιλάει. Το να σέβεται κάποιος ή όχι το σύμβολο (το οποιοδήποτε σύμβολο) είναι ελευθερία. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την ελληνική σημαία, όπως και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την Τούρκικη σημαία, ή το Κοράνι ή οτιδήποτε άλλο. Αν κάποιος επιλέξει να βεβηλώσει με οποιδήποτε τρόπο το οποιοδήπτοε σύμβολο, αυτό σίγουρα δείχνει έλλειψη σεβασμού, σίγουρα δείχνει έλλειψη παιδείας, αλλά ΔΕΝ καταπατά τις προσωπικές ελευθερίες και δικαιώματα αυτών που πιστεύουν στο σύμβολο, και ΔΕΝ μπορεί να λογοκρίνεται. Αυτοί που έχυσαν αίμα για την ελληνική σημαία πολέμησαν για να μπορεί όποιος θέλει να την κάψει όποτε θέλει. Γιατί αυτό είναι το νόημα της Ελευθερίας. Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. June 5, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Αυτοί που έχυσαν αίμα για την ελληνική σημαία πολέμησαν για να μπορεί όποιος θέλει να την κάψει όποτε θέλει. Δέν ειμαι σίγουρος αν θα συμφωνούσαν μαζί σου... Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 απο το συνταγμα της ελλαδας δεν καθοριζεται οτι τα εθνικα συμβολα πρεπει να τα σεβομαστε βρε παιδια? καθε ελληνας πρεπει να τα σεβεται. κι εγω θελω να κυκλοφορω τσιτσιδι στην πανεπιστημιου αλλα θα με πανε μεσα για προσβολη της δημοσιας αιδους (παρολο που εχω καλλιγραμμο σωμα..χχοχοχοχο). ετσι και η προσβολη ενος εθνικου συμβολου επισυρει κυρωσεις/ποινες. @PMNEDM: νομιζω οτι αν ηθελε να αποκαλειται ελληνιδα αυτη η "καλλιτεχνις" θα μπορουσε να εκφρασει τις καλλιτεχνικες της ανησυχιες με αλλο τροπο. γνωμη μου... Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Έχει ξεφύγει λίγο η κουβέντα... Μην φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο. Το να βγεις και να κάψεις μια σημαία δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα, και σαν πράξη είναι κατακριτέα. Άλλο είναι όμως να χρησιμοποιήσεις ένα σύμβολο για να εκφραστείς στο πλαίσιο της τέχνης (άσχετα αν το αποτέλεσμα αρέσει αισθητικά ή όχι -αυτό είναι υποκειμενικό). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 @PMNEDM: νομιζω οτι αν ηθελε να αποκαλειται ελληνιδα αυτη η "καλλιτεχνις" θα μπορουσε να εκφρασει τις καλλιτεχνικες της ανησυχιες με αλλο τροπο. γνωμη μου... Περαν του αν ειναι καλλιτεχτνις ή οχι, λες με απλα λογια οτι ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει περιορισμος στον τροπο εκφρασης του καθε ατομου. Οχι; Κουιζ για προχωρημενους. Έστω ότι έχω..ορέξεις.Και έστω οτι δεν έχω κοπέλα ή η κοπέλα λείπει.Τι θα κάνω?Ας πούμε το..αυτονόητο. Την ωρα που το κανω ομως,τυχαινει να ακουστει απο καμια τηλεοραση,απο τον διπλα η δεν ξερω και εγω απο που,ο εθνικος υμνος.Εγω... α)Σταματαω αυτο που κανω,σηκωνομαι ορθιος,κανω προσοχη οσο ακουγεται ο εθνικος υμνος και μολις σταματησει/αλλαξει καναλι/περασει αυτος που τον ακουει στη διαπασων με το αυτοκινητο,συνεχιζω το..θεαρεστο μου εργο. β)Σταματαω αυτο που κανω,σηκωνομαι ορθιος,κανω προσοχη οσο ακουγεται ο εθνικος υμνος.Δε συνεχιζω,εχει εξυψωθει το εθνικο μου φρονυμα. γ)Συνεχιζω αυτο που κανω. (Μακρια απο μας!) δ)Δεν ξερω/δεν απαντω. (Οπου "εγω" βαλτε τον εαυτο σας) Ολοι εσεις που...ντροπιαστηκατε σαν ενδοξοι απογονοι που ειστε του Σωκρατη,του Κολοκοτρονη και δεν ξερω και εγω ποιανου αλλου (οι επονομαζομενοι και..μεγαλεξαντροι) ξερετε καλα τι θα κανατε στην παραπανω περιπτωση.Θα συμφωνησω παντως πως τεχνη δε θα κανατε,ναι! Οποτε μπορειτε ανετα πλεον,να ταυτιζεστε με γνωμες και προσωπα που παραπεμπουν 35 χρονια πριν περιπου.(Εκτος αν τοτε δεν ξερατε/ξερετε τι συναιβει επειδη διαβαζατε/διαβαζετε.Οποτε και οκ,ειστε δικαιολογημενοι!). Επειδη η απαντηση ειναι προφανης για ολους μας (σχεδον) εδω μεσα φαινεται ποσο υποκριτικη ειναι και η σταση πολλων. Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Πέρα από την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου κτλ, υπάρχει το Σύνταγμα το οποίο ορίζει όλα αυτά τα πλαίσια απαγορεύοντας ουσιαστικά αυτό που έγινε (απ' όσο κατάλαβα δηλαδή, δεν είμαι και σίγουρος). Οπότε για ποια καταπάτηση μιλάνε οσοι υποστηρίζουν οτι δεν έπρεπε να αποσυρθεί; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Αν το δουμε τελειως νομικα μαλλον απαγορευεται. Λεω μαλλον γιατι ισως ουτε το Συνταγμα να οριζει ακριβως τι θεωρειται "προσβολη". Το σωστο ομως δεν ειναι να βασιζομαστε στο νομο οποτε μας συμφερει και να τον προσπερναμε οταν ειναι "λεπτομεριες"... Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stardrive Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Με το ζόρι όσο και αν το τραβήξεις οι έννοιες ελευθερία της έκφρασης και ασυδοσία της έκφρασης δεν πρόκειται να γίνουν είναι ταυτόσημες... Για μένα σίγουρα δεν είναι. Τόσο απλά είναι..... Παράθεση ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ... Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eugenios20 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Ελεος με αυτα που ακουω εδω μεσα!Αυριο να μου στειλετε τις φωτογραφιες σαν να κανω λιγη τεχνη:p Ο εθνικος υμνος οπως και η σημαια ειναι συμβολο ενος λαου οταν τα προσβαλεις και τα γελοιοποιεις ειναι σαν να κοροιδευεις ολο αυτο τον κοσμο, αυτο ισχυει οχι μονο για τα Ελληνικα συμβολα αλλα ολων των εθνων και θρησκειων. Πολλοι εδω εχουν μπερδεψει την εθνικη μας ευαισθησια με την κοινωνικη, αλλο το ενα και αλλο το αλλο,μπορει εγω προσωπικα να μη μπορω να κανω κατι για το νοσοκομειο που κοπηκε το ρευμα η για το παιδακι που χαθηκε λογο ελειψεων στο νοσοκομιο, αυτη ειναι δουλεια των δικαστων μπορουμε να βοηθησουμε την κοινωνια με καποιον αλλο τροπο, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι πρεπει να αδιαφορουμε για τα εθνικα ζητηματα. Καλα το ποιο ωραιο που διαβασα ηταν πως οι προγονοι μας πολεμησαν για να μπορουμε εμεις να καιμε ελευθερα την σημαια μας,πιστεψτε με πως αν ηξεραν οτι θα γινονταν τωρα τετοια πραγματα αμφιβαλω αν πηγαινε κανενας τους να πολεμησει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. June 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2007 Αν το δουμε τελειως νομικα μαλλον απαγορευεται. Λεω μαλλον γιατι ισως ουτε το Συνταγμα να οριζει ακριβως τι θεωρειται "προσβολη". Τυπικά, αφού απαγορεύεται από το Σύνταγμα (ΑΝ απαγορεύεται ξαναλέω), προσωπικά συμφωνώ. Όποιος διαφωνεί επικαλούμενος το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης μιλώντας για φασισμό, ουσιαστικά δεν αμφισβητεί το ίδιο Σύνταγμα; :confused: Τώρα αν το πάρουμε τελείως ηθικά, είναι πιο λεπτό το ζήτημα, ανάλογα τα "πατριωτικά συναισθήματα" του καθενός. Το να προσπαθεί να πείσει ο ένας τον άλλο, μόνο σε καυγάδες μπορεί να οδηγήσει. Ο Angelos1983 έχει ένα point με το πάραδειγμά του, οπότε μάλλον θα συμφωνήσω μαζί του :p Το σωστο ομως δεν ειναι να βασιζομαστε στο νομο οποτε μας συμφερει και να τον προσπερναμε οταν ειναι "λεπτομεριες"... Τι εννοείς; Που ακριβώς υποννοήθηκε κάτι τέτοιο; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2007 Ο εθνικος υμνος οπως και η σημαια ειναι συμβολο ενος λαου οταν τα προσβαλεις και τα γελοιοποιεις ειναι σαν να κοροιδευεις ολο αυτο τον κοσμο, αυτο ισχυει οχι μονο για τα Ελληνικα συμβολα αλλα ολων των εθνων και θρησκειων. Και αν σου πω οτι για πολλους δεν ισχυει αυτο; Μονο να κοροιδευουμε τους μουσουλμανους για τα σκιτσια ξερουμε...ιδιοι και χειροτεροι ειμαστε μερικοι εδω μεσα. Πολλοι εδω εχουν μπερδεψει την εθνικη μας ευαισθησια με την κοινωνικη, αλλο το ενα και αλλο το αλλο,μπορει εγω προσωπικα να μη μπορω να κανω κατι για το νοσοκομειο που κοπηκε το ρευμα η για το παιδακι που χαθηκε λογο ελειψεων στο νοσοκομιο, αυτη ειναι δουλεια των δικαστων μπορουμε να βοηθησουμε την κοινωνια με καποιον αλλο τροπο, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι πρεπει να αδιαφορουμε για τα εθνικα ζητηματα. Ωχ,ωχ,ωχ εγινε και εθνικο ζητημα το βιντεο τωρα...:wacko: Επετρεψε μου να διαφωνισω, πολυ σημαντικοτερη η κοινωνικη ευαισθησια απο την εθνικη. Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts