Jump to content

Σύνδεση HDMI-SCART

mksstratos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γειά σας,

Μια ερώτηση.έχω μια TFT LCD 40'' BRAVIA (KLV-S40A10) και ένα DVD-R Sony (RDR-HX710) με σκληρό 160GB αλλά Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ χωρίς να έχει είσοδο/έξοδο HDMI το τελευταίο.Αυτή τη στιγμή οι συσκευές είναι συνδεδεμένες με το κλασσικό SCART-SCART.Μπορώ (υπάρχει???) να συνδέσω την τηλεόραση-που έχει έξοδο HDMI-με το DVD Recorder που δεν έχει?Δηλαδή έχει δει κανέις καλώδιο HDMI αρσενικό που να καταλήγει σε SCART αρσενικό μέσω κάποιου αντάπτορα ή ζητάω τον ουρανό με τ'άστρα??:cry: :cry: :cry:

Με τις λιγες γνωσεις που εχω στο θεμα, πιστευω οτι ειναι αδυνατον.. HDMI= ψηφιακο σημα. SCART= αναλογικο σημα.. Διαφορετικα ειδη σηματων δεν γινετε να "εννωθουν" με ενα καλωδιο. Οποτε δυστυχως οχι δεν γινετε :(

Βασικά πές ακριβώς τι θέλεις να κάνεις να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Αυτό που ζητάς καθόσο καταλαβαίνω, θέλεις να γράψεις τηλεοπτικό σήμα από ελληνικά κανάλια. Ε.. αυτό το κάνει το σόνυ από μόνο του γιατί έχει ενσωματομένο δέκτη.

Αν ενοείς κάτι άλο πές το.. πάντως να συνδέσεις το σόνυ σου με την τηλεόραση ο μόνος τρόπος (διάβασε το μάνουαλ) είναι να τα συνδέσεις με RGB σήμα.. διαχωρισμένο..

Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr.

Παιδιά γειά σας,

Μια ερώτηση.έχω μια TFT LCD 40'' BRAVIA (KLV-S40A10) και ένα DVD-R Sony (RDR-HX710) με σκληρό 160GB αλλά Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ χωρίς να έχει είσοδο/έξοδο HDMI το τελευταίο.Αυτή τη στιγμή οι συσκευές είναι συνδεδεμένες με το κλασσικό SCART-SCART.Μπορώ (υπάρχει???) να συνδέσω την τηλεόραση-που έχει έξοδο HDMI-με το DVD Recorder που δεν έχει?Δηλαδή έχει δει κανέις καλώδιο HDMI αρσενικό που να καταλήγει σε SCART αρσενικό μέσω κάποιου αντάπτορα ή ζητάω τον ουρανό με τ'άστρα??:cry: :cry: :cry:

Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο καλώδιο, αλλά θα πάρεις το ίδιο καλή εικόνα μέσω component που σίγουρα έχουν και οι δύο συσκευές που προσπαθείς να συνδέσεις. Είναι ένα τριπλό καλώδιο με απολήξεις RCA (google it, σίγουρα θα το αναγνωρίσεις), μια κόκκινη, μια μπλε και μια πράσινη.

Θα πάρεις αρκετά καλύτερη εικόνα από το scart, στα επίπεδα του HDMI.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο καλώδιο, αλλά θα πάρεις το ίδιο καλή εικόνα μέσω component που σίγουρα έχουν και οι δύο συσκευές που προσπαθείς να συνδέσεις. Είναι ένα τριπλό καλώδιο με απολήξεις RCA (google it, σίγουρα θα το αναγνωρίσεις), μια κόκκινη, μια μπλε και μια πράσινη.

Θα πάρεις αρκετά καλύτερη εικόνα από το scart, στα επίπεδα του HDMI.

Να σου πω την αλήθεια φίλε μου αυτό είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη.Το πρόβλημά μου γενικότερα είναι ότι η TV δεν μου δίνει αυτό που λέμε ''καθαρό AV''.Λέτε να φταίει το γεγονός οτι όλα τα καλώδια (ρεύμα,RF,ήχος,SCART)τα έχω βάλει σε ''κοτσίδα''??

Βασικά πές ακριβώς τι θέλεις να κάνεις να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Αυτό που ζητάς καθόσο καταλαβαίνω, θέλεις να γράψεις τηλεοπτικό σήμα από ελληνικά κανάλια. Ε.. αυτό το κάνει το σόνυ από μόνο του γιατί έχει ενσωματομένο δέκτη.

Αν ενοείς κάτι άλο πές το.. πάντως να συνδέσεις το σόνυ σου με την τηλεόραση ο μόνος τρόπος (διάβασε το μάνουαλ) είναι να τα συνδέσεις με RGB σήμα.. διαχωρισμένο..[/quote΄

Όταν λες για RGB διαχωρισμένο τι ακριβώς εννοείς φίλε μου?Το πρόβλημά μου είναι οτι δεν έχω καθαρό σήμα AV όταν συνδέω το DVD-R με την TV.Βέβαια όπως λέω και πιο κάτω/πάνω όλα τα καλώδια ήχου,εικόνας,ρεύματος είναι μαζί κουλούρα έτσι?Αλλά μου είπαν οτι αυτο δεν πάιζει ρόλο.Τι να πεις?Μήπως ν'αγόραζα ένα καλώδιο SCART-SCART καλύτερης ποιότητας πιο θωρακισμένο κτλ,κτλ?

Να σου πω την αλήθεια φίλε μου αυτό είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη.Το πρόβλημά μου γενικότερα είναι ότι η TV δεν μου δίνει αυτό που λέμε ''καθαρό AV''.Λέτε να φταίει το γεγονός οτι όλα τα καλώδια (ρεύμα,RF,ήχος,SCART)τα έχω βάλει σε ''κοτσίδα''??

Τί εννοείς όταν λες ότι δε σου δίνει "καθαρό AV"; Η τηλεόραση έχει πρόβλημα απόδοσης; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς.

Το μάζεμα των καλωδίων δεν είναι πρόβλημα, όλοι το κάνουμε.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Τί εννοείς όταν λες ότι δε σου δίνει "καθαρό AV"; Η τηλεόραση έχει πρόβλημα απόδοσης; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς.

Το μάζεμα των καλωδίων δεν είναι πρόβλημα, όλοι το κάνουμε.

Όταν επιλέγω AV1 απο την TV όπου είναι συνδεδεμένο το DVD μπορώ να δω αχνά με τη μορφή θορύβου(κάθετες γραμμές σαν φάσμα)στον φόντο της οθόνης το κανάλι που έβλεπα πριν πατήσω το AV.Δοκίμασα ν'αλλάξω έξοδο στην AV2 αλλά πάλι τα ίδια.Βέβαια έκανα μια ρύθμιση απο το μενού του DVD για έξοδο απο το SCART του DVD σε RGB και μπορώ να πώ οτι μειώθηκε αισθητά ο θόρυβος αυτός αλλά δεν εξαφανίστικε.Το SCART που χρησιμοποιώ είναι ένα 5μετρο με κόστος 8EURO!!!!Μήπως ν'αγόραζα ένα καλύτερης ποιότητας(επίχρυσο??)?Τι λές?

Όταν επιλέγω AV1 απο την TV όπου είναι συνδεδεμένο το DVD μπορώ να δω αχνά με τη μορφή θορύβου(κάθετες γραμμές σαν φάσμα)στον φόντο της οθόνης το κανάλι που έβλεπα πριν πατήσω το AV.Δοκίμασα ν'αλλάξω έξοδο στην AV2 αλλά πάλι τα ίδια.Βέβαια έκανα μια ρύθμιση απο το μενού του DVD για έξοδο απο το SCART του DVD σε RGB και μπορώ να πώ οτι μειώθηκε αισθητά ο θόρυβος αυτός αλλά δεν εξαφανίστικε.Το SCART που χρησιμοποιώ είναι ένα 5μετρο με κόστος 8EURO!!!!Μήπως ν'αγόραζα ένα καλύτερης ποιότητας(επίχρυσο??)?Τι λές?

To καλώδιο φταίει, αλλά όχι λόγω των επαφών του. Το scart είναι και έξοδος και στέλνει το σήμα που έχει το tuner της τηλεόρασης. Αν το καλώδιο δεν είναι καλό, όπως το δικό σου που είναι πάρα πολύ φτηνό, το σήμα της εξόδου κάνει παρεμβολές στην είσοδο, γι' αυτό βλέπεις το κανάλι που είχες πριν. Αγόρασε ένα καλό καλώδιο. Αν δεν μπορείς να πάρεις κάποιο επώνυμο (πχ Monster) επέλεξε κάποιο που να είναι όσο το δυνατόν πιο χοντρό, που λογικά θα έχει καλύτερη μόνωση.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

To καλώδιο φταίει, αλλά όχι λόγω των επαφών του. Το scart είναι και έξοδος και στέλνει το σήμα που έχει το tuner της τηλεόρασης. Αν το καλώδιο δεν είναι καλό, όπως το δικό σου που είναι πάρα πολύ φτηνό, το σήμα της εξόδου κάνει παρεμβολές στην είσοδο, γι' αυτό βλέπεις το κανάλι που είχες πριν. Αγόρασε ένα καλό καλώδιο. Αν δεν μπορείς να πάρεις κάποιο επώνυμο (πχ Monster) επέλεξε κάποιο που να είναι όσο το δυνατόν πιο χοντρό, που λογικά θα έχει καλύτερη μόνωση.

OK Σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου αυτο είχα και εγω σκοπό να κάνω,εντάξει 3.000EURO έδωσα για όλο το σύστημα στα 50-60 θα κολλήσω?Στο κάτω-κάτω είναι και αμαρτία να μην έχουμε καλή εικόνα έτσι δεν είναι?Βέβαια πες μου τώρα ποιός κάθεται να ξαναξηλώσει τον -στοκαρισμένο και βαμμένο-καλωδιοδιάδρομο που είναι όλα μέσα ε?Εμ ας πρόσεχα χεχεχε ευχαριστώ φίλε να'σαι καλά,θα σου πω γι'αποτελέσματα....;)

• 4 weeks later...
Παιδιά γειά σας,

Λοιπόν, το carefour με 3,5 ευρώ, έχει αντάπτορα από VGA σε DVI (το πήρα και δουλεύει μια χαρά)

Στο mediamarkt, έχει αντάπτορα SCART σε VGA (8-9 ευρώ)

Παντού έχει αντάπτορες DVI σε HDMI (και με 15 ευρώ)

Μπορείς να δοκιμάσεις... μην περιμένεις βέβαια HD εικόνα....

vOOz και marvin έχουν δίκηο. Η καλύτερη ποιότητα εικόνας (θεωρητικά τουλάχιστον) που μπορούμε να πάρουμε από DVD player/recorder (χωρίς HDMI) προς τηλεόραση, είναι με καλώδιο component.

Αν -αντίστροφα- θέλουμε να πάρουμε το τηλεοπτικό σήμα από την τηλεόραση για να το στείλουμε κάπου αλλού (πχ. στο recorder) θα περιοριστούμε στο SCART για τον απλούστατο λόγο ότι τα HDMI και component της τηλεόρασης είναι είσοδοι κι όχι έξοδοι.