Jump to content

Που πάνε τα λεφτά που δίνουμε για φόρους;

Islas Canarias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέμα Thread: Που πάνε τα λεφτά που δίνουμε για φόρους;

Eκεί που πάνε και αυτά που δίνουμε για σύνταξη, γιά βενζίνη, για τσιγάρα, για διόδια, για να δώσεις το σπίτι που έχτισες και πλήρωσες φόρους στο παιδί σου που όταν το δώσει στο παιδί του θα ξαναπληρώσει κ.λ.π.

Η κάθε κυβέρνηση που έρχεται παραλαμβάνει από την προηγουμένη "καμμένη γη" όπως λένε. Δηλαδή η προηγούμενοι δεν είχαν κάνει καλή διαχείρηση.

Γι' αυτό και δικάζονται κάθε φορά και τους δημεύονται οι περιουσίες όπως βλέπετε. Φαντασθείτε τι έχουν να πληρώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί που δεν εφάρμοσαν το κτηματολόγιο και δεν φρόντισαν εγκαίρως για τους χώρους ταφής/καταστροφής των σκουπιδιών. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Επιπλέον, οι άνθρωποι έχουν να πληρώσουν και τα πρόστιμα της Ε.Ε. για την μη καλή διαχείρηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εσείς νομίζετε ότι τα πληρώνετε;

Οff topic: Εχει κανείς από εσάς προσπαθήσει να μπεί σε κάποιο πρόγραμμα της Ε.Ε. ; Η ακόμα χειρότερα να βρεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να μπει σε ένα πρόγραμμα; Υπάρχει η "κοινωνία της πληροφορίας" πιά και υποτίθεται ότι μπορείτε μέσω Internet να πάρετε τις κατάλληλες πληροφορίες. Για προσπαθήστε και μου λέτε (σε άλλο topic).

Οποιου του έχει δημιουργηθεί η εντύπωσις ότι μας δουλεύουν χοντρά, πέφτει έξω.

Είναι φυσικό. Οι πολλοί δουλεύουν και οι λίγοι απολαμβάνουν. Δεν μιλάω για τους κανονικούς επιχειρηματίες, γιατί όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, δουλεύουν και μάλιστα πολύ.

Εχω την εντύπωση ότι η ερώτηση δεν έχει απάντηση που να μπορεί να γραφτεί !

Και επείδη όλα αυτά τα χρόνια αυτοί μας τα πέρνουν χοντρά ... είναι αυτοί που μας κυβερνούν

γι' αυτό και εμείς ψηφίζουμε μόνο τρείς οικογένειες στην Ελλάδα (Παπ.- Μητσο - Καρα).

Για σκεφτείτε το ...

M'aresei pou apo tosa xaratsia (idiwtika kai dhmosia) to telos ths ERT sas marane. E afou de vlepete ERT, deite STAR :lol:

Τι σχεση εχει το Σταρ, αυτο ειναι ιδιωτικο τα βγαζει απο τις διαφημησεις. Στην ΕΡΤ ειναι δημοσιοι υπαλληλοι οχι ιδιωτικοι.

http://i77.photobucket.com/albums/j72/Ferryman_rx7/PB3.jpg Έχω να φάω κουραμάνα ...

Τι σχεση εχει το Σταρ, αυτο ειναι ιδιωτικο τα βγαζει απο τις διαφημησεις. Στην ΕΡΤ ειναι δημοσιοι υπαλληλοι οχι ιδιωτικοι.

Η αναφορά στο STAR ήταν απάντηση στο "εγώ δε βλέπω ΕΡΤ".

Κατά τα αλλα aν δε θέλουμε να πληρώνουμε το τέλος της ΕΡΤ, ή θα πρέπει η ΕΡΤ να στηρίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις, οποτε να γίνει 100% εμπορική ή να κλείσει και να μείνουμε (μονο) με κανάλια τύπου STAR.

Πάντως οποιος θέλει να δει πως ξοδεύει το δημόσιο τα λεφτά του δεν έχει παρα να πάει εδώ

http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2007/pro/pro.pdf

Οι διαφορες μίζες δεν περιλαμβάνονται ;)

Ένα ποσοστό από τους φόρους, πηγαίνει σε κάποια "βοηθήματα" που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ένας φίλος που δουλεύει σε τελωνείο, έχει σαν μισθό στα χαρτιά 850 ευρώ αλλά αυτά που παίρνει καθαρά το μήνα είναι 2.000 ευρώ. Ο ίδιος μου είπε ότι αυτά τα εξτρά βγαίνουν από το ΦΠΑ που δίνουμε για τσιγάρα και ποτά. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί όποτε πιάνουμε τέτοια συζήτηση γίνομαι έξαλλος και μετά χάνω τη συνέχεια. Όποιος έχει απορίες όμως, μπορώ να του τις ρωτήσω.

Επίσης ο ίδιος φίλος, έχει μια ξαδέρφη που δουλεύει σε γραφείο υπουργείου στην Αθήνα. Όταν λοιπόν ο συγκεκριμένος θέλει να μιλήσει με τη θεία του στον Καναδά, κάνει αναπάντητη στην ξαδέρφη του, αυτή τον καλεί στο κινητό από το σταθερό του γραφείου, καλεί και τη θεία τους και τους βάζει να μιλάνε μαζί. Πληρώνουμε δηλαδή πολύ περισσότερα στο ελληνικό δημόσιο από αυτά που βλέπουμε στους φόρους! Πληρώνουμε και τις συνδιαλέξεις με τους συγγενείς που βρίσκονται στο εξωτερικό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Ένα ποσοστό από τους φόρους, πηγαίνει σε κάποια "βοηθήματα" που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ένας φίλος που δουλεύει σε τελωνείο, έχει σαν μισθό στα χαρτιά 850 ευρώ αλλά αυτά που παίρνει καθαρά το μήνα είναι 2.000 ευρώ. Ο ίδιος μου είπε ότι αυτά τα εξτρά βγαίνουν από το ΦΠΑ που δίνουμε για τσιγάρα και ποτά. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί όποτε πιάνουμε τέτοια συζήτηση γίνομαι έξαλλος και μετά χάνω τη συνέχεια. Όποιος έχει απορίες όμως, μπορώ να του τις ρωτήσω.

Επίσης ο ίδιος φίλος, έχει μια ξαδέρφη που δουλεύει σε γραφείο υπουργείου στην Αθήνα. Όταν λοιπόν ο συγκεκριμένος θέλει να μιλήσει με τη θεία του στον Καναδά, κάνει αναπάντητη στην ξαδέρφη του, αυτή τον καλεί στο κινητό από το σταθερό του γραφείου, καλεί και τη θεία τους και τους βάζει να μιλάνε μαζί. Πληρώνουμε δηλαδή πολύ περισσότερα στο ελληνικό δημόσιο από αυτά που βλέπουμε στους φόρους! Πληρώνουμε και τις συνδιαλέξεις με τους συγγενείς που βρίσκονται στο εξωτερικό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτές είναι θλιβερές εξαιρέσεις, όχι γιατί οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φιλότιμο (γιατί δεν έχουν) αλλα γιατί δεν μπορούν από όλα τα τηλεφωνα να παίρνουν χύμα τηλεφωνα στο εξωτερικό με τις ώρες χωρίς έλεγχο.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτές είναι θλιβερές εξαιρέσεις, όχι γιατί οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φιλότιμο (γιατί δεν έχουν) αλλα γιατί δεν μπορούν από όλα τα τηλεφωνα να παίρνουν χύμα τηλεφωνα στο εξωτερικό με τις ώρες χωρίς έλεγχο.

Μη μένεις μόνο στο τηλέφωνο. Μπορούν να είναι τόσα άλλα. Τα πληρώνουμε εμείς, για να τα καταχραστούν κάποιοι που απλώς δουλεύουν σε κάποια υπηρεσία... Πληρώνουν οι 100 για να αρπάζουν οι 5!

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

To σωστο κατα τη γνωμη σου θα ηταν να παιρνει ο τελωνειακος 850;

To σωστο κατα τη γνωμη σου θα ηταν να παιρνει ο τελωνειακος 850;

Το σωστό θα ήταν να ξεκινήσουμε να βλέπουμε πρώτα πως θα έκανε σωστά τη δουλειά του και μετά το μισθό του. Και στο κάτω κάτω, τις περισσότερες ώρες τις περνάει βλέποντας filmnet ή παίζοντας την αράχνη στον υπολογιστή και, που και που, ελέγχει και κανένα αυτοκίνητο που μπαίνει στη χώρα ή βγαίνει από αυτήν. Συγνώμη αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση, ακόμα και τα 850 πολλά είναι, όταν μάλιστα την ίδια στιγμή κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος παίρνει 500 και 550 ευρώ για να δουλεύει τις διπλάσιες ώρες... Και τα βρίσκω ακόμη περισσότερα όταν τα δίνω ΕΓΩ αυτά! Γιατί εμείς τα δίνουμε. Εμείς τους πληρώνουμε απλώς για να βρίσκονται εκεί. Και ην μου πεις για ασφάλεια του κράτους κλπ... Με λίγες εκατοντάδες ευρώ μίζα, περνάς ότι θέλεις από τα σύνορα ;) επιβεβαιωμένο

Η κατάσταση με το Δημόσιο είναι εξωφρενική.Πάντα έτσι ήταν βέβαια και πάντα έτσι θα 'ναι.Συνάδελφος που δουλεύει το πρωί σε Δημοτικό σταθμό μου έχει πει αναλογικά για όλο το χρόνο,τα επιδόματα που παίρνουν ξεπερνάνε τον μισθό που παίρνουν κάθε μήνα.Ενδεικτικά αυτός παίρνει 400€ επίδομα ....κίνησης για να πάει από το σπίτι του στον παιδικό σταθμό,απόσταση 2.5χλμ.Επίσης ανά 6μηνο επίδομα για αγορά ρούχων,1200€ και πάει λέγοντας.Καλύτερα να μην τα ξέρεις αυτά γιατί αν τα μαθαίνεις μετά τρελαίνεσαι.

Ναι μεν, αλλα...

Καταρχην, δεν χρηματιζονται και δεν κωλοβαρανε ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι. Επιβεβαιωμενο.

Επισης, ειναι σιγουρο οτι πολλοι στον ιδιωτικο τομεα παιρνουν λιγοτερα και εργαζονται σαν παλαβοι απο το πρωι ως το βραδυ. Ομως, δεν νομιζω οτι ειναι υγιες να απαιτουμε να παιρνουν ολοι λιγα και να δουλευουν πολυ... Ισως θα επρεπε να απαιτουμε απο τον ιδιωτικο τομεα να πληρωνει καλυτερα και να εχει καλυτερες συνθηκες δουλειας. Η ισοπεδωση προς τα κατω ειναι μαλλον λαθος προσεγγιση, και σιγουρα δεν θα επρεπε να προτεινεται απο τον εργαζομενο.

Τελος, ο μισθος για πρωτοδιοριζομενο με πανεπιστημιακη εκπαιδευση και μεταπτυχιακο δεν φτανει τα 1000 ευρω (καθαρα). Επειδη ολα στην ελλαδα ειναι θεμα πιεσης, καποιες κατηγοριες δημοσιων υπαλληλων (εφοριακοι, τελωνειακοι, ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας, μηχανικοι, κλπ) πετυχαν λογω της ευαισθητης θεσης που κατεχουν να παρουν καποια επιδοματα. Μ'αυτα τα επιδοματα ο μισθος γινεται απλως ικανοποιητικος - υπαρχουν βεβαια και καποιες λιγες περιπτωσεις που ο μισθος γινεται εξαιρετικος.

Η κατασταση αυτη ειναι σαφως νοσηρη. Αλλα η λυση δεν ειναι να κοπουν τα επιδοματα. Ειναι να υπαρχει ενα μισθολογιο που να ενσωματωσει τα επιδοματα, να δινει εξαρχης ενα αξιοπρεπη μισθο και να επιτρεπει στον αξιο να ξεχωρισει και να επιβραβευτει. Αυτη την στιγμη επικρατει ισοπεδωτικη λογικη: ξεκινας με 1000, ανεβαινεις με τα χρονια - κι ας εισαι κουτσος/στραβος. Ληξις. Α, παιρνεις και 30 ευρω αν εχεις MSc. Αστεια πραγματα.