Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Έχω μια σύνδεση ADSL και έχω τον υπολογιστή συνδεδεμένο στο router με καλώδιο και η ταχύτητα και συνδεσιμότητα προφανώς λειτουργούν άψογα αλλά και όποια άλλη συσκευή συνδεθεί (μέσω wifi) μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεται το router.

 

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζω όταν προσπαθεί κάποια συσκευή (laptop,κινητό) να συνδεθεί μέσω Wifi στην άλλη άκρη του σπιτιού. Η απόσταση είναι περίπου 16 μέτρα και έχει κάμποσα εμπόδια ανάμεσα

 

Χωρίς να γνωρίζω πολλά, διάβασα ότι για ενίσχυση του σήματος υπάρχουν λύσεις όπως αγορά AP(access point), repeater ή powerline (επίσης στο σπίτι λειτουργεί τριφασικό δίκτυο)

 

Ποια λύση θα μου προσφέρει τα πιθανά καλύτερα αποτελέσματα αλλά και οικονομικά συγχρόνως;

 

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη λύση είναι να τοποθετήσεις το router όσο πιο κεντρικά στο χώρο σου. Πχ όχι στην άκρη του σπιτιού. Είναι τσάμπα.

 

Αν δεν μπορείς να τοποθετήσεις το royter έτσι, τότε οι λύσεις είναι:

 

α) Να έχεις ένα άλλο ασύρματο διαμοιραστή σε άλλο χώρο του σπιτιού σου που θα παίρνει σήμα από το router σου είτε με plc (min τιμή αν ψάξεις 30€ το ζεύγος), είτε με wifi repeater (min τιμή 15€ αν ψάξεις).

 

β) Να έχεις internet σε συσκευή που θες στον άλλο χώρο που θα παίρνει σήμα από το router σου κατεθείαν είτε με adapter (είχα πάρει πριν τον zyxel nwd 6605 στα 21€ και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν βλέπω τόσο καλή τιμή πια), είτε αν το θες και για άλλες χρήσεις πχ διακοπές σε κάμπινγκ μια κεραία wifi που να συνδέεται στη usb θύρα της συσκευής σου (πήρα από το ebay την High Gain Long Distance CMCC 150M USB Wifi Adapter με 14€ και κάνει πολύ καλή δουλειά).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Η κοπέλα μου μένει κέντρο Βόλου και έχει Cosmote Double Play. Το θέμα είναι ότι έχει μόλις 4mpbs (σε speedtest που έκανα έπιασε κάπου 3μιση mbps τόσο με wifi όσο και με ethernet) και της είπαν λέει και παραπάνω να βάλει δεν θα έχει μεγάλη ουσιαστική διαφορά :what:. Μου φάνηκε αρκετά ως πολύ κουλό, δεν είναι δα και κανένα μικρό μέρος ο Βόλος για να μην έχει καλύτερες ταχύτητες. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από την περιοχή, είτε με Cosmote είτε με άλλη εταιρία για να πει αν αξίζει να πάει σε άλλο πρόγραμμα ή σε άλλη εταιρία;

 

Βασικά, δεν την ενδιαφέρει καν το σταθερό τηλέφωνο, το χρησιμοποιεί από σπάνια ως καθόλου, όταν είχε πάει τους είχε πει το πιο φθηνο πακέτο για ίντερνετ, της είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς τηλεφωνική γραμμή και της έδωσαν αυτό το πρόγραμμα (νομίζω 4S λέει) και δίνει κάπου 25 ευρώ τον μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

 

Ειμαι στην εξης κατασταση στο σπιτι:

Εχω 3 τηλεορασεις.Οι 2 απο αυτες,ειναι στην υπηρεσια Nova multiview.Δηλαδη βλεπιυν ανεξαρτητα το full pack της Νοva,για 49,80ε πλεον...:blink:

Η 3η βλεπει το full pack του ΟΤΕ,αλλα σαν τιμη,ειναι ενσωματωμενη στο συνολικο πακετο του ΟΤΕ για το σπιτι/επιχειριση (1ος οροφος/ισογειο στο ιδιο κτηριο),που ερχεται στα 66,50ε τον μηνα.

Σκεφτομαι αν υπαρχει ενας τροπος,να εξοικονομησω λιγα χρηματα,αλλαζοντας καποιο πακετο απο τα 3,ακομα κι αν αλλαξω παροχο (αλλα κανεις στην περιοχη δεν μου δινει-πλην ΟΤΕ-isdn γραμμη για την επιχειριση) στην τελικη.

Εδω να πω,πως σαν θεατης,το ολο πακετο του ΟΤΕ,μου ειναι λιγοτερο ελκυστικο απο της NOVA.Παρακολουθω πλεον περισσοτερο μπασκετ παρα ποδοσφαιρο,ενω και το κινηματογραφικο πακετο της Nova μου μοιαζει ενα κλικ καλυτερο απο του ΟΤΕ.

Καμια ιδεα?anyone?

Edited by Mark_K
Oneplus One to rule them all!
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πάω είτε με τη δεύτερη λύση, δηλαδή αγορά κεραίας για το laptop γιατί παρακολούθησα ότι το laptop έχει το ιδιαίτερο πρόβλημα με τη σύνδεση ενώ κινητές συσκευές συνδέονται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα

 

Η αν πάω με τη πρώτη λύση θα επιλέξω το wifi repeater

 

Σε ευχαριστώ πολύ jimmiss για την άμεση απάντηση και την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα τον τίτλο γιατί το "Nova τέλος;" που είχες είναι κάπως παραπλανητικό σχετικά με τη δημοσίευση.

 

Η ISDN είναι απαραίτητη; Ενδεχομένως να σου δίνει κάποιος voip με 2 γραμμές και να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Link to comment
Share on other sites

Ναι καλά έκανες με τον τίτλο. Δεν θέλω 2 διαφορετικές γραμμές, γιατί μετά θα πρέπει την μια από αυτές, να την δώσω είτε για το σπίτι, είτε για την δουλειά, οπότε μετά θα πρέπει να ενημερώσω πελάτες και γνωστούς για την αλλαγή αυτή, οπότε δεν γίνεται.
Oneplus One to rule them all!
Link to comment
Share on other sites

Ασε με την wind εγω πριν μερικά χρόνια είχα άλλο θέμα! Εστείλαν τεχνικό να φτιάξει βλάβη διαπιστωμένη από αυτούς μετά απο 2 μήνες χωρίς τηλέφωνο και τελικά ο Τεχνικός σύνδεσε το ένα δωμάτιο με το άλλο και όχι με την εξωτερική παροχή τηλεφωνίας (last mile) με αποτέλεσμα πάλι να μην έχουμε τηλέφωνο και να μας ζητάει να πληρώσουμε και για τους 2 μηνες που αυτοί είχαν διαγνώση την βλάβη αλλά και τον τεχνικό που έπρεπε αυτοί να ξαναστείλουν!

Μιλάμε για τρελό πάρτι από μέρους τους!

:D

Oneplus one, really my first smartphone.

Link to comment
Share on other sites

Δες το προγραμμα του παροχου σου, προφανως η κοπελα σου εχει προγραμμα με 4 mbps ταχυτητα εξου και η χαμηλη ταχυτητα..

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Link to comment
Share on other sites

Ειδικός δεν είμαι άλλα δεν είμαι και άσχετος. Ομως δε ξέρω τι άλλο να κάνω....

Στη δουλειά έχουμε μια γραμμή isdn με ένα νούμερο. Η σ σύνδεση είναι ως εξής:

Σπλιτερ

Ν

Netmode και παράλληλα ρουτερ

Απο το νετμοντ στις αναλογικές συνδεω δυο τηλεφωνακια.

Ολά λειτουργουν τελεία!

Βγάζω το ενα τηλ. Και συνδεω το φαξ. Ακούγεται το σήμα κανονικά στο ακουστικό του φαξ και στην τηλεφωνική συσκευή. Μολίς όμως δεχθούμε κλίση το φαξ δεν χτυπάει καθόλου, δεν απαντάει καθόλου και αν σηκωσω το ακουστικό του ακούγεται ενα ΤΑΚ ΤΑΚ??!!!

 

Βάζω βγάζω το καλωδιο που συνδεω το φαξ στο νετμοντ και το σήμα επανέρχεται.

Μόλις ξαναδεχτω κλίση παλι τα ίδια.....

 

Εχω διαβάσει ότι τα πράγματα είναι απλά.... Μήπως έχω κάνει λάθος σε κάτι βασικό;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Ανακαινιζω το πατρικό της μάνας μου και μέσα σε όλα τα άλλα έγινε αλλαγη και στα καλώδια του τηλεφώνου. Το καλώδιο που έρχεται από την κολόνα είναι αυτό:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/e6711b948289eea9f7fe30b8801ba9f9.jpg

 

Και έχω πάρει καλώδιο cat5e , αυτό:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/a57d887ee8b7cb5eceb9ece246053b0d.jpg

 

Και πρίζα αυτή:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/3abfbe5bbd081399ffc4997361392495.jpg

 

Ερώτηση: Πως τα συνδεω;;;;

 

Ευχαριστώ.

 

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

MrZisis
Just a tech savvy gamer ...

Link to comment
Share on other sites

Στην πρώτη, ένα από τα 2 ζευγάρια είναι που έχει τηλεφωνικό σήμα λογικά. Αφού βρεις ποιο, μπορείς να το συνδέσεις με ένα οποιοδήποτε από τα 4 ζευγάρια που έχει το καλώδιο που έβαλες. Στην άλλη άκρη του, παίρνεις το αντιστοίχου χρώματος ζευγάρι και το συνδέεις στην πρίζα, να πηγαίνει στους 2 μεσαίους ακροδέκτες. Πολικότητα δεν παίζει ρόλο.
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ... Αν αντιμετωπισω πρόβλημα θα ξαναγραψω....

 

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

MrZisis
Just a tech savvy gamer ...

Link to comment
Share on other sites

Μου έκαναν πρόταση από την Vodafone 44 € για σταθερό (απεριόριστα σταθερά + 300 προς όλους σε κινητά) και κινητό (700 λεπτά προς όλους 70 μηνύματα προς όλους 1.5 ίντερνετ) καθώς και 200 € επιδότηση.

Δωρεάν η φορητότητα.

 

Πως το βλέπετε είναι καλή πρόταση ??? Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

 

(θα χρειαστώ συσκευή για το σταθερό?)

M. K.
Link to comment
Share on other sites

καλο φαίνεται. αν μπορουσες α βαλεις και την επιδοτηση ως εκπτωση παγιου καλα θα ταν!

 

αν εχεις ηδη συσκευη σταθερου, δε θα χρειαστείς

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση σου,

Το ποσό των 200€ είναι κάτι σαν δώρο για την μεταφορά του σταθερού, αν καταλαβα καλά.

M. K.
Link to comment
Share on other sites

το σταθερό ειναι με 24αρι νετ ετσι?

αν ναι, θεωρω εναι οκ τιμή για συμβολαιο

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μεταφέρθηκε στην ενότητα της σταθερής, μιας και η κουβέντα έχει να κάνει περισσότερο με αυτήν.
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπερα και απο εμενα. Kαι εγω ειμαι παθων των εταιριων και οπως καταλαβα δεν υπαρχει συντονισμος μεσα στο ιδιο τμημα της καθε εταιριας. Ημουνα κατοχος κινητης vodafone kai σταθερης forthnet.

Να σας περιγραψω και εγω τα τραγικα πραγματα που μου συνεβησαν μεχρι τωρα χωρις να ξερω τα οσα ακομα θα συμβουν στην πορεια.την 01-09-2016 δεχομαι τηλεφωνημα απο οτε για συνδιαστικο πακετο σταθερης και κινητης μαζι, δεχομαι την προταση και μου στελνουν τις αιτησεις φορητοτητας την 06-09-2016 αλλα εξαιτιας κολληματων(ελειπα απο τον τοπο κατοικιας μου) υπογραφω τις αιτησεις 12-09-2016 και 18:00 το απογευμα.τα οποια σταλθηκαν στην αθηνα την επομενη και την 14-09-2016 ερχεται το πρωτο μηνυμα οπου ελεγε οτι κατατεθηκε αιτημα φορητοτητας της κινητης και θα ενημερωθω στην πορεια με νεο μηνυμα,

τελικα στις 16-09-2016 και ωρα 13:30 δεχομαι antiπροταση απο τον αλλο παροχο κινητης(vodafone) me καλυπτει με καλυτερη προσφορα και η vodafone akyρωνει την φορητοτητα και μετα απο μια ωρα 14:30 με παιρνουν τηλεφωνο απο οτε και ρωτανε για πιο λογο ακυρωσα την αιτηση φορητοτητας.τους εξηγω και ολα νομιζα οτι τελειωσαν εκει. ενω νομιζα οτι επειδη ηταν συνδιαστικο πακετο θα ακυρωνοταν και η φορητοτητα σταθερης την 16-09-2016 και ωρα 16:30 σταλθηκε μηνυμα οτι παρεληφθει το αιτημα για φορητοτητα και θα ενημερωθω με νεο μηνυμα, μετα απο 3 ωρες περιπου 19:30 ερχεται μηνυμα οτι ειμαι πλεον πελατης οτε και θα ενημερωθω με νεα μηνυματα.....

 

εδω ξεκιναει το παρτυ!!!

1)παιρνω αμεσα τηλεφωνο στη forthnet kai τους λεω οτι θελω να ακυρωσω την φορητοτητα και μου λενε κανενα προβλημα εισαι ακομη δικος μας πελατης δεν θα δωσουμε την γραμμη,

2)παιρνω στη συνεχεια τηλεφωνο στον οτε και τους λεω οτι δεν επιθυμω να μεταφερθω στο δικο τους δικτυο και τους εξηγω το λογο(μη υπαρξη συνδιαστικου πακετου κλπ).

3) μου λενε ενταξει το καταχωρουμε στο συστημα και παροτι δωθηκε εγκριση απο τον αλλο παροχο θα το διακοψουν αλλα θα πρεπει να στειλω αιτηση υπαναχωρησης μεσω του αλλου παροχου.

4)ξαναπερνω τηλεφωνο στη forthnet kai ζηταω να κανουμε αιτηση υπαναχωρησης και μου λενε ενταξει, αυριο(17-09-2016 ημερα σαββατο) θα μιλησει υπαλληλος μαζι μου για να το ρυθμισουμε.

5)με παιρνει ο υπαλληλος της forthnet την αλλη μερα το πρωι 10:30 και μου λεei οτι ειμαι πλεον πελατης οτε αλλα μπορουμε να κανουμε αιτηση υπαναχωρησης χωρις προστιμο και εξοδα ενεργοποιησης αλλα πρεπει να κανουμε νεο συμβολαιο οπως και εγινε.μου το στελνει μα mail και το ξαναστελνω.

6) στη συνεχεια 12:30 περιπου με παιρνουν τηλεφωνο οι τεχνικοι του οτε για να κανουν την συνδεση και τους λεω οτι εχω κανει αιτηση υπαναχωρησης. 7) την 15:30 επιστρεφω σπιτι απο την δουλεια και βλεπω οτι δεν εχω ιντερνετ ενω η γραμμη τηλεφωνου λειτουργει κανονικα, στελνω μηνυμα και κωνω chat me ton ote kai moy eiπαν οτι θα με καλεσουν(ακομα με καλουν) και ειμαι χωρις ιντερνετ ολο το σαββατοκυριακο και δεν ξερω ποσο θα τραβηξει αυτη η ιστορια. θα ενημερωσω για τη εξελιξη

 

ερωτηση:

1) το neo συμβολαιο που εκανα με την forthnet einai taυτοχρονα και η αιτηση υπαναχωρησης η αυτη η αιτηση ειναι κατι αλλο?γιατι δεν βρισκω πουθενα αυτη την αιτηση στο ιντερνετ.

2) θα εχω χρεωσεις τελικα η οχι?

Edited by Mark_K
Link to comment
Share on other sites

1. προφανως είναι. περιμενεις απο δεύτερα να δεις τι θα γινει

2. μαλλον οχι.

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

μη γραφεις με κεφαλαία καταρχήν.

επειτα, μπορει και να μείνεις χωρις νετ, αν και δε το κοβω

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...