Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ενα μαγαζι στο οποιο χρησιμοποιουμε 2 αριθμους ΟΤΕ.

το μαγαζι θα μεταφερθει σε αλλη διευθυνση οποτε και θα μεταφερουμε και τους 2 αριθμους.πηγα στον ΟΤΕ και ρωτησα αν γινεται κατα τη μεταφορα να κανουμε εκτροπη τα νουμερα σε καποιο κινητο ή σε καποιο αλλο σταθερο , αλλα ο υπαλληλος μου ειπε οτι δεν γινεται.Μου ειπε οτι χρειαζεται 5-10 εργασιμες η μεταφορα.Στη δουλεια μου εξαρτιομαστε αμεσα απο το τηλεφωνο και δεν αποτελει επιλογη το να κοπουν τα τηλεφωνα για 10 μερες.

Υπαρχει καποια λυση?Υποψη τα νουμερα ειναι επαγγελματικα.

Link to comment
Share on other sites

ξερετε αν γινεται να ενεργοποιησω την λειτουργια π αναφερω στον τιτλο με το πατημα καποιων πληκτρων στο σταθερο μ? Edited by anu
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

 

Θα ηθελα να σας ενημερωσω σχετικα με ενα προγραμμα του ΟΤΕ, το γνωστο κατ'εξοχην.

 

Πριν ενα χρονο πηγα εγω, με την μητερα του αγοριου μου σε ενα καταστημα του Γερμανου και πραγματοποιησαμε μια συνδεση Κατ'εξοχην για ενα νιση των κυκλαδων, στο ονομα του αγοριου μου χωρις να εχουμε γραπτη εξουσιοδοτηση. Το προγραμμα κατεξοχην παρεχει 2mbps ιντερνετ για τους 4 καλοκαιρινους μηνες και για χριστουγεννα και πασχα. Το προγραμμα θεωρητικα κοστιζει 10 ευρω το μηνα +2 ευρω τα σαββατοκυριακα. Επισης επειδη τυχαινει να μην ειμαι κοροιδο ρωτησα την υπαλληλο "Δηλαδη ποσο θα μου ερχετε ο λογαριασμος" και μου απαντησε 12 ευρω. Επισης πληρωνεις μονο το παγιο 6 μηνων! Τωρα θα απορειτε πως καναμε γραμμη στο ονομα του αγοριου μου χωρις εκεινος να ερθει μαζι μας και χωρις να εχουμε εξουσιοδοτηση. Αμα βρειτε την απαντηση πειτε μου κι εμενα γιατι με εχει φαει η απορια.

 

Ετσι λοιπον ξεκινησαμε για το νησι και για την καλοκαιρινη μας εργασια. Περνοντας οι μηνες εμεις δε λαβαμε κανενα λογαριασμο στη δηλωμενη διευθηνση και μετα απο 4 μηνες (Σεπτεμβρη) πηγαμε οικιοθελως σε ενα oteshop για να πληρωσουμε τον λογαριασμο. Ο λογαριασμος ητανε 121 ευρω και υποθεσαμε οτι επειδη το ιντερνετ δεν ειναι ανοιχτο ολο ο χρονο κι επειδη δεν εισαι καθε μερα στο "εξοχικο" σου, θα πληρωσαμε ολους τους λογαριασμους μαζι. Πληρωσαμε λοιπον και φυγαμε.

 

Επιστρεφοντας στην Αθηνα και εφοσον δεν ειχαμε κανενα λογαριασμο του οτε στα χερια μας αποφασησαμε να ζητησουμε απο τον οτε να μας στειλει εναν εξοφλητικο λογαριασμο για τυχον υπολοιπο. Ερχεται λοιπον ο λογαριασμος 170 ευρω και παθαινω το πρωτο εγκεφαλικο.

 

Τηλεφωνω στον οτε και αφου μιλουσαμε με τις ωρες και με διαφορους υπαλληλους κανεις δεν καταφερε να μου εξηγησει τις χρεωσεις.

 

Οκ μαθηματικος δεν ειμαι αλλα ζουμε σε μια εποχη που κομπιουτερακια υπαρχουν. Εχουμε και λεμε λοιπον....

 

12ευρω το μηνα επι 6 μηνες 72 ευρω. Αυτο το ποσο επρεπε να πληρωσω ετησιος.

 

Ας πουμε ομως οτι το παγιο ειναι 12μηνο και οχι εξαμηνο οπως υσχιριζετε ο οτε στις διαφημησεις του

12ευρω το μηνα επι 12 μηνες μας κανει 144 ευρω.

 

Ως εδω καλα παμε...

Ο οτε ομως μου ζητησε να πληρωσω ετησιως 291 ευρω κι εκει ειναι που τα χανω!

 

291 ευρω ετησιως μιων 72 ευρω οι 6 μηνες ιντερνετ μας κανει 219 ευρω.

 

Ασ αναλογιστουμε τωρα τι μπορει να ειναι τα 219 ευρω υπολοιπο.

 

Εαν διεραισεις τα 219 ευρω δια 12 μηνες μας κανει 18.25 ευρω.

 

Κατα πως φεναιτε ο οτε και ο γερμανος απετυχαι να με ενημερωσει οτι θα μου κανουν συνδεση τηλεφωνου με παγιο 18.25 ευρω το μηνα!!!!!

 

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

Εκανα ενα συμβολαιο ΟΤΕ κατεξοχην στο ονομα του αγοριου μου, χωρις να εχω εξουσιοδοτηση, χωρις να εχει υπογραψει πουθενα, χωρις να εχει πατησει το ποδι του στο καταστημα του Γερμανου, και χωρις να υπαρχει αλλη τηλεφωνικη συνδεση στο ονομα του. Επισης δεν ελαβα κανενα συμβολαιο και συνεπως δεν θυμαμαι να εχω υπογραψει κανενα συμβολαιο και σιγουρα δεν υπεγραψε συμβολαιο το αγορι μου! Πως γινετε αυτο?? Ρωτηστε τον Κοπερφιλντ...κατι παραπανω θα ξερει!

 

Στην αθηνα εχω συνδεση του ΟΤΕ με απεριοριστα σταθερα αστικα/υπεραστικα και 24 Mbps ιντερνετ με κοστος περιπου 30 ευρω το μηνα. Επειδη ο οτε στελνει διμηνους λογαριασμους ο λογαριασμος ερχετε περιπου στα 65 ευρω.

 

Μου λεει λοιπον ο οτε οτι αντι να βαλω κανονικο ιντερνετ και τηλεφωνο στο "εξοχικο" μου το οποιο θα μου στοιχιζε 65 ευρω το διμηνο για 24mbps ιντερνετ και απεριοριστα σταθερα για οοολοοοοο το χρονο εγω προτιμησα να βαλω το κατεξοχην με κοστος 60 ευρω το διμηνο με καθολου χρονο ομιλιας και με 2mbps ιντερνετ το οποιο θα ειναι ενεργο ομως μονο 6 μηνες το χρονο! Μα καλα....ποσο ζωων πρεπει να ειμαι??? Θα μπορουσα βεβαια να βαλω καποια αλλη εταιρια και να μου ερχοταν και πολυ φτηνοτερα παρ'ολα αυτα εγω προτιμησα την "αξιοπιστια" του οτε!!!!

 

 

Θεωρω λοιπον οτι εξαπατηθηκα αισχρα απο τον οτε και κυριως απο τους συνεργατες τους προκειμενου να υπογραψω ενα συμβολαιο. Ενωειται βεβαια οτι δεν προκειτε να πληρωσω τον λογαριασμο στον αιωνα τον απαντα και ο μονος λογος που δεν τους κανω μυνηση ειναι οτι δεν εχω λευτα για πεταμα σε δικηγορους. Εγω ηθικα ειμαι ενταξει με τον εαυτο μου αφου τους εχω καταβαλει το ποσο των 121 ευρω (12 ευρω για 12 μηνες). Απο εκει και περα εαν νομιζει ο ΟΤΕ οτι μπορει να κοροιδευει τους πελατες του τοτε κανει μεγαλο λαθος.

 

Ο Γερμανος ειπε σε εμενα και στην μητερα του αγοριου μου 12 ευρω το μηνα. Ας φροντισει λοιπον ο ΟΤΕ να ενημερωνει σωστα τους συνεργατες του, και συνεργατες του σωστα τους πιθανους πελατες του, ωστε να μην εχει οικονομικες απολοιες απο τους πελατες του.

 

Επισης καλο ειναι ο ΟΤΕ να παρεχει τις υπηρεσιες του με υπογραφη συμβολαιου! Και καλο θα ειναι το συμβολαιο να ειναι υπογεγραμμενο απο το αναγραφωμμενο ατομο και οχι απο τον οποιοδηποτε χωρις καν εξουσιοδοτηση (το οποιο υποψιαζομαι οτι ειναι παρανομο??!)!

 

Τελοσπαντων καλο ειναι οταν συναναστρεφεστε με τον ΟΤΕ να εχετε τα ματια σας οχι 14...οχι 24...αλλα απειρο-τεσσερα...

 

Και κατι για να γελασουμε. Οταν ημουν στο νησι δεν πληρωνα τους λογαριασμους του της αθηνας. Πριν φυγουμε λοιπον απο το νησι επισκεφτηκαμε τον οτε για να πληρωσουμε τους λογαριασμους ωστε να εχουμε ιντερνετ στην αθηνα. Επιστρεφουμε λοιπον...τηλεφωνο εχουμε...ιντερνετ δεν εχουμε...περνουμε τηλεφωνο να δηλωσουμε βλαβη και μας λεει σε 48 ωρες.

Περνανε οι 48 ωρες και περνω τηλ τον οτεεε....

 

Μιλωντας λοιπον με την υπαλληλο του οτε της λεω οτι πληρωνω το πιο ακριβο ιντερνετ της Ελλαδας και μου λεει οτι υπαρχει λογος που ο οτε ειναι ο ποιο ακριβος. Τη ρωταω λοιπον ποιος ειναι αυτος ο λογος και απανταει...η αξιοπιστια μας!:wacko: Συγγνωμη, της λεω, εχεις συνειδητοπιησει κοπελα μου οτι σε εχω παρει για βλαβη???!:blink:

 

Κουιζ: ποσες ωρες περιπου ειναι απο Τεταρτη εως Δευτερα??Συμφωνα με τον οτε...48...και οσοι νομιζετε οτι ειναι περισσοτερο κανετε λαθος!!!

 

Τελοσπαντων παει Δευτερα, ξυπναω στις 9 το πρωι και εχω ιντερνετ. Α, λεω, ωραια. Το φτιαξανε! Φευγω απο το σπιτι και γυρνοντας το μεσημερι βρισκω σημειωμα του οτε οτι ηρθαν στις 12 και 15 και δεν ημασταν εκει και να τους παρουμε τηλ. να κλεισουμε ραντεβου για να ερθουν να φτιαξουν τη βλαβη! :wacko:

 

Τους περνω τηλ. και τους λεω οτι εχω ιντερνετ. Μου λενε οτι το φτιαξανε! Τους λεω αφου το φριαξανε στις 9 το πρωι...γιατι μου αφησε σημειωμα το συνεργιο 3 ωρες αργοτερα λεγοντας οτι δεν το φιαξανε επειδη ελειπα?? Μου λεει οτι μαλλον η βλαβη ηταν στο καφαου. Φεναιτε οτι το δικο μου καφαου ειναι στη Λαρισα και ας μενω στο κεντρο της Αθηνα!!!

 

Εν ολιγης δεν υπηρχε καμμια βλαβη και ενω πληρωσα τον λογαριασμο την τριτη το πρωι μου ανοιξαν το ιντερνετ την επομενη Δευτερα. Και καλα οκ, ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε... Πειτε μου συγγνωμη ρε κοπελια για την καθυστεριση αλλα το ξεχασαμε! Μη μου λετε ομως ιστοριες για αγριους και με κοροιδευετε μεσα στα μουτρα μου! Και η συγγνωμη του θεου ειναι! Δεν τη βγαζετε απο την τσεπη σας!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ κι εγώ για την πληροφορία! 3 χρόνια τώρα που η θεία μου στο χωριό πήγε από ΟΤΕ στη hol (χωρίς πακέτο διεθνών κλήσεων), κάθε φορα που μας φιλοξενεί τρέχουμε στο καρτοτηλέφωνο για να μιλήσουμε με ΗΠΑ... Και δεν σκέφτηκα ποτέ να δοκιμάσω κι από τη χολ του σπιτιού...
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει στο παρακάτω θέμα.

Έχουμε μια γραμμή π.χ στο σπίτι η οποία έχει κάποια πλεονεκτήματα π.χ απεριόριστα προς κάποιους προορισμούς. Η γραμμή προσφέρει και internet.

Θα ήθελα να εγκαταστήσω κάποιον εξοπλισμό εκεί (στο σπίτι) π.χ voip συσκευή, υπολογιστή με ειδική κάρτα κλπ, ωστε να μπορώ απο άλλο σημείο π.χ δουλειά, μέσω ίντερνετ να μπορώ να κάνω κλήσεις μέσω του τηλεφώνου του σπιτιού. Ξέρει κανείς τί εξοπλισμός μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά;

Ξέρω ότι 2 linksys spa3102 μπορούν να προγραμματιστούν να το κάνουν αλλά το δοκίμασα και δεν δουλευει, μου βγάζει πρόβλημα στη γραμμή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Εχεις βρει λυση η ακομα ψαχνεσαι;

Link to comment
Share on other sites

Εννοείτε ότι μπορείς να κάνεις εκτροπή πριν τα κόψεις , απλό είναι
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Σκέφτομαι να επίλεξω forthnet λόγω της οικονομικής προσφοράς που έχει για 3play στα 29,90 μέχρι 30/6 . Υπάρχει καλύτερη προσφορά από άλλον πάροχο?
Link to comment
Share on other sites

φαντάζομαι ότι εννοείς επιλογή παρόχου για ιντερνετ.

όχι κατά την γνώμη μου δεν παίζει καλύτερη προσφορά, ειδικά για το 10ευρω με το οποίο μπρεις να προσθέσεις όλα τα αθλητικά και να βλέπεις σε όλες τις διοργανώσεις την ομάδα που θες

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

θέλω να κάνω σύνδεση 2play στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Είμαι μεταξύ WIND και CYTA (λόγω τιμών, καθώς πρόκειται για το εξοχικό).

Ξέρει κάποιος αν το σήμα στην περιοχή είναι καλό; Μεταξύ των δύο εταιριών ποιά να διαλέξω;

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την στιγμή δεν σε συμφέρει 2play γτ μέχρι 30/6 η forthnet έχει τρομερή προσφορά σε 3play στα 29,90 που έχεις ιντερνετ + σταθερό + 720 λεπτά προς κινητά από σταθερό +nova .....και με ένα 10 ευρώ έχεις όλα τα novasports ή novacinema . Αν προλαβαίνεις αξίζει ...
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ επέλεξα την συγκεκριμένη προσφορά η οποία λέει περισσότερο από το οτιδήποτε!Το απίστευτο είναι ότι έκανα την αίτηση την Πέμπτη 6/6 και 18/6 είχα τηλέφωνο/ίντερνετ/νοβα ενεργοποιημένα!!!!!Ευχάριστη έκπληξη η ταχύτητά τους!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

Όποια εταιρεία και να διαλέξεις το σήμα θα είναι ακριβώς το ίδιο μια και δεν εξαρτάτε από την εταιρεία αλλά από την απόσταση από τον ΟΤΕ .

Ο Οτε είναι στην λεωφόρο 200 μέτρα από την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Το θέμα λοιπόν είναι πόσο μακριά είσαι εσύ από τον ΟΤΕ

Link to comment
Share on other sites

Πήρα και εγώ την καιινούργια πρoσφορά της forthnet .....με 10 ευρώ το μήνα έχεις ουσιαστικά tv ....και η εξυπηρέτηση τους ήταν πολύ γρήγορη
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

είμαι προς Ζούμπερι, αλλά γενικά μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν θέματα με τις γραμμές, οπότε μάλλον θα ειναι ΟΚ και τώρα.

μάλλον για Wind με βλέπω...

Link to comment
Share on other sites

wind είναι όλο αποσυνδέσεις και κακή εξυπηρέτηση όταν έχεις πρόβλημα ....Τσέκαρε forthnet που μπορείς να έχεις και γρήγορες ταχύτητες αν κατεβάσεις το margin γύρω στο 6 .....
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά με ενδιαφέρει μόνο τηλέφωνο και ίντερνετ...

 

αν σε νοιάζει το τηλ για χρήση, ξεκάθαρα forthnet λόγω χρεώσεων, μεγάλη διαφορά στον λγοαριασμό σου.

Link to comment
Share on other sites

Πριν σου πω το οτιδήποτε, έτσι για να ξέρεις, δηλώνω μέγιστος αντι-ΟΤΕ.

 

1. Για λογαριασμούς, δεν ξέρω, απλά προφανώς δεν διαβάσατε τα μικρά γράμματα. Επίσης, αν το πηγαίνατε νομικά, αφού δεν υπάρχει υπογραφή κατόχου της γραμμής και ούτε εξουσιοδότηση, μπορούσατε και να μην πληρώσετε τίποτα, αφού σας ξηγήθηκαν έτσι. Θα μπορούσε κάλλιστα το αγόρι σου, να δει την υπογραφή και φυσικά να μην την αναγνωρίσει ως δικιά του, άρα από την αρχή, ακόμα και νομικά είναι φάουλ.

 

2. Σωστά σε ενημέρωσε αυτή η "επαγγελματίας" τεχνικής εξυπηρέτησης λειτουργός ότι υπάρχει λόγος που ο ΟΤΕ είναι ο πιο ακριβός πάροχος, άλλα όχι φυσικά λόγω αξιοπιστίας (έπεσα κάτω από τα γέλια ότα το διάβασα), αλλά λόγω ανταγωνισμού. Έχει οριστεί από την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού ο βασικός πάροχος της Ελλάδας, επειδή του ανήκει και όλο το δίκτυο, να είναι πιο ακριβός από όλους τους υπόλοιπους παρόχους, έτσι ώστε να επιζήσουν και αυτοί, ώστε εν τέλει να μην υπάρχει μονοπώλειο. Καθαρά λοιπόν θέμα νομικίστικο (και ευτυχώς φυσικά που υπάρχει ο ανταγωνισμός, αλλιώς αυτά τα 291 ευρώ θα τα πλήρωνες σε μηνιαίο λογαριασμό) και όχι θέμα αξιοπιστίας (κάτσε να μην ξαναπέσω από την καρέκλα...) Για έναν λόγο που τους σιχαίνομαι από τους άπειρους, είναι επειδή μας περνάνε ακόμα και τώρα στον καιρό του VDSL και του VoIP, ηλίθιους και πρόβατα.

 

3. Δεν είμαι σίγουρος ότι στο φτιάξανε ακριβώς.... Εσύ μπορεί να είδες ότι έχεις internet, τσέκαρες όμως την ταχύτητα και τον συγχρονισμό σου; Αν μια γραμμή δεν μπορεί να συγχρονίσει στα φυσιολογικά της μέγιστα, πάγια τεχνική μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης είναι το χαμήλωμα του προφίλ στα 1-2Mbps, ώστε να συγχρονίσει πιθανότατα για να έχεις προσωρινά υπηρεσίες, έστω και σε χαμηλή ταχύτητα.

 

4. Το ότι στο φτιάξανε από τον εξωτερικό χώρο (ΚΑΦΑΟ -όχι καφάου-, ή τον κατανεμητή σου, είναι απόδειξη ότι ήταν δική τους βλάβη, στην γραμμή τους, και άρα δεν θα έπρεπε να χρεωθείς τις μέρες που έμεινες χωρίς υπηρεσίες. Εσένα όχι μόνο δεν σου σβήσανε την χρέωση, αλλά σε άφησαν κι'άλλες μέρες χωρίς υπηρεσίες. Μεγάλος επαγγελματισμός και αξιοπιστία, μπράβο τους.

 

5. Οι 48 ώρες για έλεγχο της βλάβης ισχύουν (πλέον είναι στις 72), δεν σου είπαν ψέμματα. 48 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ όμως ώρες. Αν η βλάβη δηλώθηκε Τετάρτη μετά τις 12 το μεσημέρι, η πρώτη εργάσιμη είναι η Πέμπτη, η δεύτερη Παρασκευή, και η τελευταία διαθέσιμη που έχουν μετά είναι η Δευτέρα. Τα παλικάρια δεν μπορούν να δουλέψουν Σ/Κ, θέλουν ξεκούραση από το σκάψιμο. Δημόσιο είναι, κάτσε τι νομίζεις...

 

6. Ακόμα και λάθος να έγινε, διορθώνεται με μια ωραία πίστωση στον επόμενο λογαριασμό σου (αν έχεις φυσικά τις μαζοχιστικές τάσεις να τον κρατήσεις, sorry κιόλας, δεν σε ξέρω).

 

7. Και τέλος, έλεγξε την γραμμή σου να δεις τι ταχύτητα έχεις. Να ξέρεις, ότι αν οι ΟΤΕτζήδες πρέπει να κάνουν δουλειά στον κατανεμητή και είναι κλειδωμένος είτε αυτός, είτε η πόρτα της πολυκατοικίας κλειστή, απλά ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ. Για αυτό και σου αφήνουν το χαρτάκι, για να επικοινωνήσεις εσύ μαζί τους. Άρα, πιστεύω ότι πολύ πιθανόν, να συνεχίζεις να πληρώνεις υπηρεσίες που ακόμα δεν έχεις. Τσέκαρε τον συγχρονισμό σου, και πάρε τηλέφωνο να μάθεις αν είναι φυσιολογικός, ή αν υπάρχει ακόμα η βλάβη. Πόσταρέ τον και εδώ να σου πούμε.

 

 

ΟΤΕ. Πάμε μπροστά.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, δεν είναι και τόσο απλό....

Η μοναδική περίπτωση που όντως είναι απλό, είναι η μετακόμιση να γίνει στην ίδια περιοχή, σε γραμμές δηλαδή που εξυπηρετεί το ίδιο το Α/Κ, να μην αλλάξει δρομολόγηση δηλαδή ο αριθμός στα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ.

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, δυστυχώς δεν είναι απλό. Αν από Καλλιθέα πας Μαρούσι, τότε παίρνεις γραμμή από το κέντρο του Αμαρουσίου, και άρα οι κλήσεις θα πρέπει να δρομολογούνται σε αυτό το κέντρο, και όχι της Καλλιθέας. Το να κάνεις εκτροπή, σημαίνει πως θα πρέπει εσύ όταν σε καλούν, να πάρεις σήμα από την γραμμή της Καλλιθέας (η οποία είναι προς το παρόν η ενεργή, ώστε να δουλέψει η εκτροπή), το οποίο όμως είναι άτοπο, αφού θα έχεις μετακομίσει και θα πάψει να υφίσταται ο αριθμός (άρα και η δρομολόγησή του) εκεί. Εδώ να επισημάνω, ότι για να γίνει η μεταφορά της γραμμής, πρώτα μεταφέρεται ο αριθμός στο νέο Α/Κ, και μετά καταργείται ο παλιός βρόχος. Άρα, με το που σταλεί ο αριθμός στο Μαρούσι, παύει αυτομάτως να λειτουργεί στην Καλλιθέα (σαν δρομολόγηση του αστικού, έτσι; μην τα μπερδεύουμε). ΔΗΛΑΔΗ: πρώτα μεταφέρεται ο αριθμός στην νέα περιοχή, και μετά πάει και "πατάει" πάνω στην νέα γραμμή, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταργήσουν τον παλιό βρόχο, & μαζί την δρομολόγησή του από το συγκεκριμένο κέντρο.

 

Πάνω σε όλη αυτή την μανούρα, λόγω του ότι ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός πάροχος που έχει σε κάθε αστικό και ξεχωριστό κέντρο δρομολόγησης κλήσεων (όλοι οι εναλλακτικοί έχουν 1 και μοναδικό) ελοχεύει ο εξής κίνδυνος. Αν δεν ξεκρεμάσουν τον αριθμό από το παλιό σου αστικό, τότε, δεν θα μπορείς να δέχεσαι κλήσεις από την περιοχή αυτή! Και αυτό γιατί, σε αυτό το κέντρο, όταν πάει να φύγει η κλήση από τον Καλλιθιώτη προς εσένα στο Μαρούσι, το σύστημα θα ψάξει να βρει σε ποιο κέντρο ανήκει, και θα το δρομολογήσει στο αντίστοιχο. Αν όμως ο αριθμός υπάρχει στο κέντρο αυτό της περιοχής όπου έμενες και πάει κάποιος από εκεί να σε καλέσει, το κέντρο θα δει ότι ο αριθμός αυτός είναι "δικός του" και δεν θα τον στείλει στο σωστό κέντρο, θα τον δρομολογήσει στο ίδιο κέντρο, τον εαυτό του, μιας και αναγνωρίζει ότι είναι δικός του αριθμός.

 

(Μην βάλεις τίποτα πονηριές στο μυαλουδάκι σου, να προκύψει δηλαδή "βλάβη" και να μην σε ξεκρεμάσουν από το παλιό για να δουλέψει η προώθηση, γιατί θα δουλέψει μόνο από το συγκεκριμένο αστικό, όλης της υπόλοιπης Ελλάδας τα κέντρα ενημερώνονται άμεσα για την μετακόμιση του αριθμού και η δρομολόγηση γίνεται κατευθείαν στο νέο κέντρο.)

 

Για αυτό, πρώτη δουλειά που έχεις να κάνεις όταν ενεργοποιηθείς, είναι να δοκιμάσεις να καλέσεις από νούμερο της παλιάς σου περιοχής, το δικό σου. Αν δεν χτυπάει, πάρ'τους και ζήτα τους να σε ξεκρεμάσουν από το παλιό αμέσως. Μιας και είναι επαγγελματικός χώρος κιόλας, δεν είναι εποχές να χάνουμε δουλειές, και εκεί θα σε ξέρουν κιόλας. Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που αλλάζεις τελείως περιοχή.

 

Τώρα για το θέμα της εκτροπής, δυστυχώς, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα τρέξει η όλη διαδικασία μεταφοράς της γραμμής, δεν έχει στην ουσία νόημα να γίνει. Για να σου είπε εκεί ο/η υπάλληλος ότι δεν γίνεται, προφανώς μεταφέρεσαι σε άλλη περιοχή.

Edited by Stavros_595
Link to comment
Share on other sites

Ποιό από όλα αυτά τα ζευγάρια είναι η κάθετή σου; Λογικά είναι το μπλε ζευγάρι του utp... σε αυτό στο 99% των περιπτώσεων συνδέουν οι ηλεκτρολόγοι. Βρες ποιο είναι το ζευγάρι που παίρνεις σήμα, και εκεί συνδέεις modem/τηλέφωνο. Τι άλλο θες να κάνεις; Το δεύτερο καλώδιο σε τι χρησιμεύει;
Link to comment
Share on other sites

Sygnwmi katarxas gia tous agglikous xaraktires alla kati epathe to pc mou kai grafei mono agglika gia kapoio logo.

 

1: Tha mporouse na yparxei kai sta "psila grammata". To provlima einai oti den pirame sta xeria mas kanena symbolaio. Exoume kanei etoish 3 fores gia na mas steiloun to symvolaio kai oi apantiseis tous einai apla geleies enw symbolaio den exoume akomasta xeria mas.

 

3: Oxi to internet eixe erthei kanonika kai se full taxitita. Pianw gyrw sta 8-10 mbps xwris diakopes kai me sxetika stathero ping (paizw online paixnidia kai tsekarw arketa syxna to ping). Den ftiaksan tipota. Apla epeidi to internet to diaxirizete alli etairia kai oxi o akrivws o ote, gia kapoio logo "ksexasan" na mou to anoiksoun.

 

4: oxi den xrewthika tis meres pou den eixa internet. Mou aferesan 2 oloklira eurw :P

 

5. Egw kserw oti enas filos pou exei forthnet otan exei vlavi skane tin epomeni mera to synergeio tou OTE kai ti ftiaxnei. Profanws epeidi oi etairies noikiazoun ti grammi tou ote yparxei ritra sxetiki me tis vlaves kai etsi exoun proteraiotita oi pelates twn allwn etairiwn.

 

7. Oi taxitita mou synithws einai apo 8 ews 10 mbps. Me ton "synxronismo" ti akrivws enweis? kai pws ton tsekarw? Eimai lio asxeti epi tou thematos xD

Link to comment
Share on other sites

Ο συγχρονισμός είναι η ταχύτητα που κλειδώνει το modem. Αυτό φαίνεται μόνο μέσα από το modem, και όχι από speedtest, wifi analyzer και λοιπά παιχνιδάκια. Αν όντως έχεις 8-10, τότε λογικά είσαι εντάξει. Εκτός βέβαια και αν η γραμμή σου είναι για 20Mb και εσύ πιάνεις τα μισά, άρα δεν στο φτιάξανε.

 

Αυτό με την ρήτρα και την προτεραιότητα σε άλλους παρόχους να το λες με την παρέα σου για να γελάτε :) O OTE να δώσει προτεραιότητα στους ανταγωνιστές του;;;; Και που τους φτιάχνει τις βλάβες και πολύ τους είναι. Για άλλους, οι βλάβες ΟΤΕ (εκτός των καλωδιακής φύσης που κρατάνε μέχρι και μήνα) είναι έως 3 εργάσιμες. Για όλους, και για τους συνδρομητές ΟΤΕ. Και δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα (τουλάχιστον επίσημα), όποια βλάβη φτάσει πρώτη στο βλαβοληπτικό του ΟΤΕ θα διαχειριστεί και πρώτη, όλες με την σειρά τους.

 

Αυτό το ότι ο φίλος σου με την forthnet έχει μπαμ μπαμ τεχνικούς ΟΤΕ την επόμενη μέρα κάτω από το σπίτι του, μάλλον δύσκολο μου φαίνεται. Τεχνικούς forthnet, ΙΣΩΣ. Γιατί πολύ απλά, όπως σου εξήγησα και την διαδικασία των βλαβών, είναι υπερβολικά δύσκολο να προλάβουν να παραλάβουν την βλάβη οι του ΟΤΕ ( μην ξεχνάς ότι για να πάει η βλάβη στον ΟΤΕ, πρέπει να προηγηθεί έλεγχος και από τον πάροχο, δεν δηλώνεις βλάβες ΟΤΕ, έτσι, άντε άντε, αυτά χρεώνονται ανάλογα με την ευθύνη του παρόχου) και να έρθουν στο καπάκι την επόμενη μέρα. Είναι λίγο έως πολύ αδύνατο.

Εκτός βέβαια, και αν ακολουθούνται άλλες διαδικασίες για την γραμμή του φίλου σου.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...