Jump to content

[XBOX360] Τεχνικά Θέματα


vampyre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δυστυχώς όχι shodanjr_gr. Ίσως αν βρώ κάποιο κινητό με κάμερα, να ανεβάσω φωτό. Είμαι σίγουρος όμως οτι δουλεύω σωστά. Κάπου διάβασα και για το "σκάψιμο" που έκανα στο πλαστικό του χάπτερ, αλλά και για το οτι η ροδέλα δεν βοηθάει στο να κουμπώσει καλά το χάπτερ. Όταν το σφίγγεις, το ανασηκώνει κάπως αρκετά από την άλλη, την ελέυθερη άκρη. Εκτός αυτού, τα "δοντάκια" είναι πάρα πολύ μικρά. Ίσα-ίσα που μπένουν στις τρύπες. Δεν τις βουλώνουν εντελώς, με την έννοια να βγαίνουν λιγάκι από την κάτω μεριά της μητρικής...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχει η motherboard βουλωμενες τις τρυπουλες? Ξερω οτι στα παλια χβοχ ειναι γεμισμενες με σιδερο και οτι μερικες φορες δεν εφαρμοζει σωστα ο χαπτ3ρ. Οταν κουμπωσει σωστα δεν πρεπει να παιζει καθολου. Οταν συνδεσεις τη πριζα πρεπει να λαμψει μπλε, ακομα και αν δεν βαλεις το d0. Βεβαιωσου οτι ειναι το σωστο d0 point γιατι αναλογα με την εκδοση αλλαζει. Στα παλια μπορει το d0 να εχει μια μικρη επικαλυψη πλαστικου γιαυτο να μην καθεται καλα. Αν εχει ξυστο λιγο με μια λεπτη βελονα ΠΟΛΥ προσεκτικα ομως.
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΜΑΕΤΖΙΜΑ!
Link to comment
Share on other sites

Λιγη βοηθεια; Πηρα καλωδιο RF αλλα το συνδεσω και δεν παιζει λεει οperates on channel 36. Δεν το καταλλαβαινω αυτο το 36. Τι λετε;;;

Βάλε φωτιά σ' ότι σε καίει σ' ότι σου τρώει τη ψυχή

Εξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι ανοιχτοί

Είν' η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή!

ΤΡΥΠΕΣ

Link to comment
Share on other sites

Εχει η motherboard βουλωμενες τις τρυπουλες? Ξερω οτι στα παλια χβοχ ειναι γεμισμενες με σιδερο και οτι μερικες φορες δεν εφαρμοζει σωστα ο χαπτ3ρ. Οταν κουμπωσει σωστα δεν πρεπει να παιζει καθολου. Οταν συνδεσεις τη πριζα πρεπει να λαμψει μπλε, ακομα και αν δεν βαλεις το d0. Βεβαιωσου οτι ειναι το σωστο d0 point γιατι αναλογα με την εκδοση αλλαζει. Στα παλια μπορει το d0 να εχει μια μικρη επικαλυψη πλαστικου γιαυτο να μην καθεται καλα. Αν εχει ξυστο λιγο με μια λεπτη βελονα ΠΟΛΥ προσεκτικα ομως.

Παρόλο που η v1.1 είναι ίδια με την 1.0, στην 1.1 δεν είναι βουλωμένες οι τρύπες. Όταν ξήλωσα την μητρική, εφάρμοζε σχεδόν τέλεια το χάπτερ. Το θέμα είναι όμως οτι με ξηλωμένη μητρική, δεν μπορώ να βιδώσω το χάπτερ.

Όταν λες να "κουμπώσει", πρέπει να κάνει κάποιο κλικ μήπως? Δυστυχώς τα "δοντάκια" είναι πολύ μικρά και ίσα-ίσα που μπένουν στις τρύπες, ακόμη και χωρίς την ροδέλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, με την ροδέλα που έχει το χάπτερ και με το σφίξιμο, να ανασηκώνεται λιγάκι η απέναντι μεριά του και ίσως να μην μπένουν μέχρι τέρμα κάτω. Έτσι, το χάπτερ πέζει λίγο στην ελεύθερη άκρη του, τα "δοντάκια" εκείνης της μεριάς δεν κάθονται τέρμα κάτω.

Απ'την άλλη σκέφτομαι μήπως είναι χαλασμένο το χάπτερ, αλλά όπως είπε και ο shodanjr_gr, είναι πολύ απλή κατασκευή.

Όταν βάζεις πάνω το χάπτερ, τί καλώδια πρέπει να έχεις συνδέσει στην κονσόλα? Εγώ έχω εντελώς ξηλωμένα τον σκληρό και το dvd, και συνδέω μόνο το ρεύμα. Τίποτε άλλο. Μήπως θέλει και το καλώδιο της TV?

Θα κάνω μερικές ακόμη προσπάθειες και αν δεν βγάλω άκρη, θα καταλήξω στην μέθοδο του "pin header".

Πάντως 1000 ευχαριστώ σε σένα και τον shodanjr_gr για την βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παίδες. Ήθελα να ρωτήσω αν είναι αλήθεια ότι γίνεται να αντιγραφούν τα original games κατευθείαν μέσω του nero, xωρίς πρώτα να τα μεταφέρω από το xbox μέσω FTP. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Link to comment
Share on other sites

Τελικά το χάπτερ παίζει κανονικά! :)

Το έβαλα με το ρεύμα ανοιχτό και με αρκετή πίεση με το δάχτυλο, άναψαν τα μπλέ φωτάκια. Το πρόβλημα είναι οτι δεν κάθεται εκεί από μόνο του. Θέλει να υπάρχει μόνιμη πίεση για να πατιέται πολύ καλά επάνω στην μητρική. Η ροδέλα από μόνη της δεν κάνει απολύτως τίποτα. Πρέπει να βρούμε κάποια πατέντα. Ίσως με κάποια μονωτική ταινία, το σταθεροποιήσω από την ελεύθερη άκρη του, ασκώντας πίεση ταυτόχρονα προς τα κάτω.

Τουλάχιστον, βρήκαμε που είναι το πρόβλημα (προς το παρόν :) )

Πάντως, όντως 1 μέρος του χάπτερ ακουμπάει επάνω στο μαύρο "τσιπάκι". Οπότε, καλό είναι όσοι έχουν κονσόλα 1.0 ή 1.1, να αποφύγουν την αγορά του Xapt3r. Καλύτερα να πάρουν το παλιό χάπτερ...

Link to comment
Share on other sites

Είμαστε σε καλό δρόμο...3 μπλε φωτάκια & 1 κόκκινο. Αν και το όλο "σύστημα" το κόβω πολυ ετοιμόροπο. Ίσως με την παραμικρή κίνηση να "ξεκολήσει". Θα δείξει...
Link to comment
Share on other sites

Guyz help! ,είχα βρει μια φορά ένα site που σου έλεγε τι αρχεία μπορεί να αφαιρέσεις από κάποιο image παιχνιδιόυ εάν είναι πολύ μεγάλο (Halo 2) και δεν μπορεί να γραφτεί αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ...ξέρει κανείς κάτι???
What u take is what u give...
Link to comment
Share on other sites

Κατέβασα το τελευταίο flash bios = 3.0.3

Έφτιαξα 1 dummy file = 300+ MB

Τα πέρασα σε cd-rw & φλάσαρα το bios.

Επειδή είχα τα 1,2,3,4 banks στο off, δεν είδα καμία αλλαγή. Όταν τα έβαλα στο "ΟΝ" (δεξιά), μου έβγαλε bios = 3.0.3

Είμαι σωστός? Τα 1,2,3,4 πρέπει να είναι δεξιά στο "ΟΝ"?

Το .bin file του bios έχει μέγεθος 256ΚΒ. Μήπως πρέπει να κατεβάσω (αν υπάρχει) κάποιο άλλο bios των 1024ΚΒ?

- Bios Bank A: EVOXM7 - XBOX.Media.Center.1.0.XBOX-WAM (patched with latest build 09/09/2004)

- Bios Bank B: EVOXM7 - EvolutionX Build 3935

- Bios Bank C: EVOXM7 - MS DashBoard (original)

Αυτό που έκανε ο aktizol, πώς γίνεται? Βασικά, σε οποιαδήποτε θέση και να φλασάρω, μόνο στην 1,2,3,4 "ΟΝ" με βγάζει το flashbios 3.0.3. Στις άλλες κρατάει την αρχική 3.0.1.

Επίσης, διάβασα οτι σε πολλούς τρέχει πρώτα η MS dashboard και από κάτω βγάζει το λογότυπο του εναλλακτικού bios. Εγώ έτσι όπως τα'κανα, με απλό πάτημα φορτώνει το flashbios και με "έντονο", μπένει στην MS dash χωρίς κανένα "εναλλακτικό" λογότυπο... :p

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είμαστε πολύ γκαντέμηδες :( Δεν μπορώ με τίποτα να περάσω EvolutionX. Δοκίμασα άπειρες φορές με cd-rw & dvd-r, αλλά τζίφος. Δεν το διαβάζει το Samsung. Αν & νομίζω οτι δεν φταίει αυτό αλλά το X3 & η "κακή" σχετικά τοποθέτησή του. Ίσως να ψιλοπαίζει λιγάκι και να μην είναι τελείως σταθερό. :blink:

Το evolution X dashboard μπορεις να το περασεις σε οποιοδηποτε τσιπωμενο Χβοχ. Εχεις 2 επιλογες, ειτε το περνας μεσω FTP με το PC (διαβασε το xbox scene για περισσοτερα), ειτε κατεβαζεις το Slayer's Evox Auto Installer 2,6, που περιεχει οτι προγραμμα θα χρειαστεις για το Xbox (dashboards, file managers, Media Player, Emulators κτλ) και επισης εγκαθιστα τα παντα μονο του, αρκει να το περασεις σε ενα δισκακι

Batrahian, είσαι ο μοναδικός που λέει οτι το dashboard μπορείς να το περάσεις μέσω δικτύου. Μπορείς να μου εξηγήσεις σε μερικές γραμμές πώς γίνεται αυτό ή τουλάχιστον να με δώσεις κάποιο link μπας και βγάλουμε καμιά άκρη? Υποτίθεται οτι με το Evox, φορτώνει και κάποιον FTP Server ή client για να μπορέσει να δει δίκτυο. Χωρίς εναλλακτικό dash, πώς μπορείς να δείς δίκτυο? Με τις IP του MS Dash? Κάπου μίλησες για το Χ3 bios. Εκεί έχεις μόνο την επιλογή να φλασάρεις μέσω network, αλλά δεν ξέρουμε τί IP χρειάζεται!!! Το μόνο που βγάζει είναι 1 DHCP error στο 192.168.0.99

Link to comment
Share on other sites

...exo ena xbox tsiparismeno me to executer 2.6 kai to evolution x dashboard...exo ena pc me ethernet thira kai xthes agorasa ena crossover cable...exo katevasei apo to internet to flashfxp kai qwix (pou einai 2 aparetita programmata ta xeris nomizo)tora thelo na matho ton tropo poy syndeeis to xbox me to pc (pos dilonos dil ta ip kai oti allo)kai pos mporo na paro ena original game kai na kano antigrafi..me endiaferei mono ayto...oxi diladi na balo pragmata mesa sto skliro disko tou xbox..mono pos mporo na antigrawo ta games...seimiosi exo paei sto xbox scene kai se alla site pou exoun odigous..alla distixos ta agglika moy den moy epitrepoun na katanoiso ayta ta site...plz file moy help....esto kai an yparxei kapio eliniko site plin tou xbox.gr giati to sygekrimeno den lei kai polla pragmata...to evolution x dashbord poy exei to xbox mou einai i version 3921....

1 επισύναψη του βασικότερου προβλήματος των νιούμπηδων :)

Και μια ανακεφαλαίωση από μένα: (τέτοιο διάβασμα, ούτε στις πανελλήνιες δεν κάναμε :) )

 

Όταν ανοίγω γρήγορα το xbox, μπένει στο μενού του flashbios 3.0.3 με τις 5 εντολές. Στην αρχή όμως ξεκινά με πράσινο φως, αλλά καπάκι έχει πορτοκαλί και μετά 5-6 πράσινα. Μερικές φορές μάλιστα, μετά το 1ο πράσινο φώς, βγάζει 1 κόκκινο, μετά το πορτοκαλί και τέλος τα πολλά πράσινα. Μήπως "κολλάει" πουθενά το hardware? Εκτός αυτού, FlashBios 3.0.3 βλέπω μόνο όταν έχω και τα 4 banks στο "ΟΝ" (δεξιά). Σε οποιαδήποτε άλλη θέση, έχει το μαμίσιο bios. Είναι σωστό αυτό? Πώς μπορώ να παίξω με τις banks και να εγκαταστήσω και άλλο εναλλακτικό?

Για να μπω στο MS Dashboard, πρέπει να πατήσω εντονότερα το "Power". Εδώ, δεν μου βγάζει κανένα κόκκινο ή πορτοκαλί...όλα πράσινα. Απλά, δεν φορτώνει το λογότυπο του Χ3 bios.

Συμπέρασμα? Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής μάλλον θα απεβιώσει... :p

Link to comment
Share on other sites

Με μπερδεψες λιγακι, περασες το flash bios αλλα οχι το Χ3 βιος? Το flash bios ειναι απλα ενα εργαλειο που σε βοηθαει να φλασαρεις το παλιο bios και να περασεις το καινουργιο και μια και περιλαμβανεται εξαρχης στο τσιπακι ειναι μαλλον αχρηστο να το κατεβασεις. Πρεπει να κατεβασεις το Χ3 βιος απο το mirc και να το εγκαταστησεις, γιατι απ'οτι καταλαβα ΔΕΝ εχεις φλασαρισμενο Χβοχ.
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΜΑΕΤΖΙΜΑ!
Link to comment
Share on other sites

Ναι, είχες δίκιο batrahian... το flashbios είχα περάσει. Έχω περάσει όμως τώρα το κανονικό Χ3_Bios και όντως μπάινει κανονικά στην MS Dash κι από κάτω βγάζει το logo του Χ3. Εκεί όμως που περιεργαζόμουνα το μενού, πάτησα κατα λάθος το "reboot to dash" και τίλταρε η οθόνη!! Παίζει συνέχεια πάνω-κάτω και είναι ασπρόμαυρη!! Τί έκανα πάλι? Διορθώνεται αυτό?
Link to comment
Share on other sites

...Εκεί όμως που περιεργαζόμουνα το μενού, πάτησα κατα λάθος το "reboot to dash" και τίλταρε η οθόνη!! Παίζει συνέχεια πάνω-κάτω και είναι ασπρόμαυρη!!

Συνεχίζει να τρέμει, να μην σταθεροποιείται και να είναι ασπρόμαυρη η οθόνη. Πέρασα και το τελευταίο Χ3_Bios = 3294, αλλά καμία διαφορά. Μόνο αν πατήσω "power+eject" και μπω στο flashbios menu, φαίνονται όλα κανονικά. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Thanx...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως για κάποιο λόγο σου γύρισε το video signal του ΧΒΟΧ από PAL σε NTSC; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως για κάποιο λόγο σου γύρισε το video signal του ΧΒΟΧ από PAL σε NTSC; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό...

Αυτό που λές είναι μάλλον shodan. Εννοείς να καταφύγω στο enigma shanger disc? Επειδή όμως δεν πρόλαβα να περάσω evox, μήπως με αυτό διορθωθεί η κατάσταση? Να το "φορτώσω" στα τυφλά?

Link to comment
Share on other sites

To Evox ΝΟΜΙΖΩ ότι έχει επιλογή για video mode change στο menu, αλλά κατέβασε καλύτερα το enigma για να είσαι σίγουρος...είναι πολύ μικρό το download νομίζω.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

...αλλά κατέβασε καλύτερα το enigma για να είσαι σίγουρος...

Έκανε δουλειά τελικά το enigma. Όλα καλά πλέον :)

1000 ευχαριστώ παιδιά... ;)

 

***P.S.: Πολύ καλό και χρήσιμο το μενού του X3_Bios. Μέσω αυτού έκανα ftp (name & pass = x3) και μέχρι στιγμής μπένω evox με boot disk. Το μόνο που θα ήθελα τώρα είναι, κάποτε να απαντηθεί με απλά ελληνικά η διαδικασία που έκανε ο φίλος aktizol με το multibios.***

Link to comment
Share on other sites

Για να μην μείνει στάσιμο το thread και μας περάσουν οι PSάδες, ας κάνω μερικές ερωτήσεις :w00t:

1.) Προς το παρόν, έχω μόνο το μενού του Χ3_Bios που έχει πολλές λειτουργίες και αν θέλω evox, μπουτάρω με cd (στο C, σαν xboxdash.xbe, είναι αυτό του X3_Bios). Το μενού του Χ3, το αφήνουμε έτσι όπως είναι ή αλλάζουμε τίποτα?

2.) Στα tutorials του xbox-scene, αναφέρει οτι για να αλλάξεις και να φορμάρεις έναν σκληρό, το κάνεις με evox + κάποιες αλλαγές στο evox.ini. Στο μενού του Χ3, στα "Disk Tools" υπάρχει εντολή "New Hard Drive Update". Μπορώ να δουλέψω με αυτή την εντολή?

3) Σε περίπτωση που βάλω evox αλλάζοντας το default xbe (xboxdash) σε evoxdash.xbe, θα μπένω κατευθείαν σε evox και θα χάσω το μενού του Χ3? (μάλλον ναι). Πώς γίνεται να μπουτάρω και στα 2 μενού μέσω external switch?

4) Απόσο κατάλαβα, οι περισσότερες εφαρμογές (boxplorer, dvd2xbox, xbmc, xbmp κλπ), εγκαθίστανται μέσω bootable cd-dvd ή μέσω evox. Απευθείας με FTP, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τις εφαρμογές με 1 copy-paste στο αντίστοιχο folder?

Αυτά προς το παρόν...

Link to comment
Share on other sites

Guyz help! ,είχα βρει μια φορά ένα site που σου έλεγε τι αρχεία μπορεί να αφαιρέσεις από κάποιο image παιχνιδιόυ εάν είναι πολύ μεγάλο (Halo 2) και δεν μπορεί να γραφτεί αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ...ξέρει κανείς κάτι???

TIP για ολους: επειδη πολλα καινουργια παιχνιδια ειναι πολυ μεγαλα σε μεγεθος (πχ Halo2, Ninja Gaiden) και δεν χωρανε σε ενα dvd, μπορειτε απλα να κανετε delete ορισμενα αχρηστα αρχεια (κυριως language kai Live! files) ωστε να χωρεσουν σε 1 απλο dvd. Πηγαινετε εδω ----> http://rahszhul.xhce.com/ εχει πολλα παιχνιδια κατα αλφαβητικη σειρα και τα αχρηστα αρχεια που μπορειτε να σβησετε ωστε να γλυτωνετε χωρο (βιντεο, μουσικη κτλ. μενουν αθικτα ωστε να μην χανετε τιποτα απο το gameplay).

Το site αναφέρεται σε games >4.5Gb

Όταν όμως θέλω να βάλω 2 games σε 1dvd (multigame disk), πες το καθένα από 2,8Gb περίπου, ποιά αρχεία συνήθως αφαιρούμε για να μειωθεί το μέγεθος τους? Υποτίθεται οτι αυτά τα παιχνίδια δεν τα αναφέρει το site γιατί είναι < 4,5gb.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Άλλαξα τον σκληρό με καινούριο (=60Gb) και μπαίνοντας τώρα με FTP στο Xbox, τα C: & E: είναι εντελώς άδεια. Μόνο ο φάκελος "Admin" έχει τις καινούριες ρυθμίσεις του Χ3 στο νέο σκληρό. Πριν την αλλαγή, έκανα backup τα C: & E: στο PC. Αυτή την στιγμή, μπουτάρω κανονικά με X3_BIOS, αλλά δεν μπορώ να μπώ στο μαμίσιο MS Dash. (Προφανώς τα αρχεία που υπάρχουν στο backup, αντιστοιχούν στο MS xboxdash.)

Ερώτηση: Από την στιγμή που άλλαξα σκληρό κι έβαλα άλλο bios με διαφορετικές ρυθμίσεις τις οποίες αποθήκευσα στην ΕΠΡΟΜ του Χ3, χρειάζεται να μεταφέρω και τον φάκελο C:\backup\ με τα 5 αρχεία bios, disk, eeprom, hddkey.bin & hddinfo.txt που αντιστοιχούν στον παλιό σκληρό? Να μεταφέρω όλους τους υπόλοιπους φακέλους (Audio, fonts, xodash, E:\CASH, TDATA, UDATA κλπ) χωρίς καμία αλλαγή και χωρίς τον υποφάκελο "backup"?

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Κατέβαζεις το Slayers Disk, και κάνεις ολικό format και επανεγκατάσταση του νέου σκληρού. Θα σου βάλει διάφορα dashboards μαζί με όλα τα απαραίτητα apps (+emulators).

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟ εργαλείο.

 

Και το κυριότερο...ΑΥΤΟΜΑΤΑ.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...