Jump to content

Είστε καπνιστές, πρώην καπνιστές ή άκαπνοι;

ecep
 Κοινοποίηση

Είστε καπνιστές, πρώην καπνιστές ή άκαπνοι?  

475 members have voted

1. 1. Είστε καπνιστές, πρώην καπνιστές ή άκαπνοι?

• Δεν καπνίζω
      280
    • Καπνίζω
      145
    • Το έκοψα
      50

Recommended Posts

Είμαι κι εγώ κατά του καπνίσματος, ειδικά σε καφετέριες/εστιατόρια που κανονικά θα επρεπε να απαγορευτεί (όπως στην αγγλία) :happy:

με εκπλησει το γεγονος του πως βγαζετε τα συμπερασματα σας

παραδειγμα τα 3 τελευταια ποστ:

1.ο μπαμπας μου καπνιζει απο τα 16 του και εχει πυκνο μαλλι.ΑΡΑ το καπνισμα δε προκαλει τριχοπτωση.

:X:blink::wacko::wacko:

Ο παππούς μου είναι 93 χρονών, καπνίζει απο πιτσιρικάς, και "κατεβάζει" 1-2 πακέτα τη μέρα...

Εξήγησέ το... :!:

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• Απαντήσεις 402
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Άμα είναι να γίνουμε όπως στην Αγγλία... πείτε μου να φύγω !!!

Το κάπνισμα είναι δικαίωμα όποιου θέλει να καπνίσει. Αν είναι να γίνει κάποιος διαχωρισμός θα έπρεπε απλά να εφαρμοστεί το μέτρο στους χώρους των μη καπνιστών. Θα ήταν απαράδεκτο να απαγορευτεί τελείως, όπως απαράδεκτα έχει απαγορευτεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από κάποιον το τσιγάρο, εφόσον αυτό φυσικά δεν αναιρεί δικαιώματα άλλων. Αν κάποιος δεν θέλει να κάτσει δίπλα μου επειδή καπνίζω, έχει κάθε δικαίωμα να σηκωθεί και να φύγει, όπως και εγώ έχω το δικαίωμα να φύγω επειδή δεν καπνίζει... με ποιά νοοτροπία μετατρέπονται τα δικαιώματά μου σε υποχρεώσεις ???

Το ότι κάνει κακό είναι δεδομένο και το έχω αποδεχτεί, όμως εξίσου κακό και ακόμη χειρότερα προκαλεί και το ποτό... που δεν απαγορεύτηκε πουθενά !!!

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Οπως επίσης είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να αναπνευσει τον καπνό του άλλου...

Όσο για τις ζώνες για καπνιστές και μή, αυτό ειναι φύσης αδύνατο να γίνει στο 99% των club. Άρα... στο προαύλιο...!:rolleyes:

Ναι και μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμά του φεύγοντας, όχι όμως διώχνωντας τον άλλο ( η ελευθερία σου αρχίζει εκεί ακριβώς που τελειώνει του άλλου)...

Όσο για τις ζώνες... πράγματι. Όποιος θέλει, έχει κάθε ελεύθερο δικαίωμα να βγει στο προαύλιο... :wink:

Άρα οι μή-καπνιστές θα βγαίνουν κάθε 5-10 λεπτά στο προαύλιο για να παίρνουν καθαρό αέρα...

Λογικό!! :lol:

Τοσα χρονια οποιος δεν καπνιζε ηταν αναγκασμενος σε καθε χωρο να δεχεται τον καπνο του αλλου χωρις να μπορει να προστατευθει απο κανεναν.

Μιας και νομοθεσιες δεν υπηρχαν και να παραπονεθει δεν μπορουσε.

Πλεον τα πραγματα αλλαξαν ριζικα και οπως και να εχει αργα ή γρηγορα θα ερθουν και στην Ελλαδα.

Απο εκει και περα εαν ο Ελληνας σαν "μοναδα" δεν βαζει μυαλο, τις καταγγελιες θα τις τρωει το καταστημα που θα επιτρεπει τετοιες "παραβιασεις, οποτε ο ιδιος ο καταστηματαρχης θα πρεπει να φροντιζει να τηρειται ο νομος.

Εκτος κι αν θελει να πληρωνει.

Απλα τα πραγματα που ισχυουν ηδη στο εξωτερικο.

Το κάπνισμα είναι δικαίωμα όποιου θέλει να καπνίσει. Αν είναι να γίνει κάποιος διαχωρισμός θα έπρεπε απλά να εφαρμοστεί το μέτρο στους χώρους των μη καπνιστών. Θα ήταν απαράδεκτο να απαγορευτεί τελείως, όπως απαράδεκτα έχει απαγορευτεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από κάποιον το τσιγάρο, εφόσον αυτό φυσικά δεν αναιρεί δικαιώματα άλλων. Αν κάποιος δεν θέλει να κάτσει δίπλα μου επειδή καπνίζω, έχει κάθε δικαίωμα να σηκωθεί και να φύγει, όπως και εγώ έχω το δικαίωμα να φύγω επειδή δεν καπνίζει... με ποιά νοοτροπία μετατρέπονται τα δικαιώματά μου σε υποχρεώσεις ???

Το ότι κάνει κακό είναι δεδομένο και το έχω αποδεχτεί, όμως εξίσου κακό και ακόμη χειρότερα προκαλεί και το ποτό... που δεν απαγορεύτηκε πουθενά !!!

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ένας ενήλικος 31 χρονών, ένας ώριμα σκεπτόμενος άνθρωπος πέρνει τέτοια θέση στο θέμα αυτό.

Ομολογώ ότι διάβασα το reply σου τουλάχιστον πέντε φορές, για να δω αν τελικά διάβαζα σωστά τα λεγόμενα σου. Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά κατά τη γνώμη μου είσαι λάθος.

Δεν θα μακρυγορήσω. Συνοπτικά να σου υπρθυμίσω ότι ο νομοθέτης λέει ότι το κάπνισμα,η κατανάλωση αλκοόλ και τα κατοικίδια ζώα απαγορεύονται σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες.Στο Ελλάντα βέβαια νόμους έχουμε αλλά νόμους δε βλέπουμε.

Σέβομαι τον καπνιστή που έχει γνώση και συνείδηση σε αυτό που κάνει,κατακρίνω αυτόν που καταπατά το δικαίωμα μου να ζω και να αναπνέω ελεύθερα.

Συγχωρώ έναν παιδί-μαθητή-φοιτητή-ανήλικο μη κατασταλαγμένο εγκεφαλικά για αυτό που κάνει.Οι λόγοι για το οτί το κάνει είναι γνωστοι.

Από την στιγμή που το τσιγάρο εφευρέθηκε και είναι προιόν προς κατανάλωση από τη μια ή από την άλλη, θαρρώ πως δεν είναι λογικό η χρήση-κατανάλωση του να δεδομένα να θεωρείται ανάγκη ή κάτι κατα γενική ομολογία φυσιολογικό στην καθημερινότητα του ανθρώπου.Όπως είναι όλα τα καταναλώτικα αγαθά, εξαιρούνται τα καταναλωτά.

Θεωρώ πιο λογικό το αν κάποιος ρευτεί ή "αεριστεί" δίπλα μου στο λεωφωρίο πάρα να ανλαψει τσιγάρο.

Δεν είναι το ίδιο να θέλω επιγόντως ένα ποτήρι νερό με το να θέλω ένα τσιγάρο ή θέλω ένα παγωτό σοκολάτα. Μην μπερδεύουμε τις ανάγκες με τις επιθυμίες.

From the child and from the fool, one learns the truth. :lol:

Ο παππούς μου είναι 93 χρονών, καπνίζει απο πιτσιρικάς, και "κατεβάζει" 1-2 πακέτα τη μέρα...

Εξήγησέ το... :!:

να σου ζησει ο παππους!!το να εξηγησω κατι δεν νομιζω πως εχει νοημα ουτε πως ειναι εφικτο.;)

οπως ειπα και πιο παλια(στο ποστ που παρεθεσες νομιζω) το οτι καποιος γνωστος μας κανει κατι και ουσιαστικα αποτελει εξαιρεση ,δεν σημαινει αυτοματως πως ετσι ειναι τα πραγματα.

με λιγα λογια ο παππους σου δεν μπορει με αυτο που κανει να ακυρωσει ολες τις ερευνες και τις μελετες του επιστημονικου κοσμου:O

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

με εκπλησει το γεγονος του πως βγαζετε τα συμπερασματα σας

παραδειγμα τα 3 τελευταια ποστ:

1.ο μπαμπας μου καπνιζει απο τα 16 του και εχει πυκνο μαλλι.ΑΡΑ το καπνισμα δε προκαλει τριχοπτωση.

2.αν παρεις τα χερια ενος καπνιστη και τα κανεις πανω-κατω,αυτος λαχανιαζει.αν κοψει το καπνισμα σε 1-2 μηνες(!) γινεται περδικι.ΑΡΑ το καπνισμα κανει κακο,αλλα αν το κοψεις επανερχεσαι στην αρχικη σου κατασταση

3.ο καπνιστης "φαινεται" απ τις κινησεις του.

:X:blink::wacko::wacko:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=852655&lngDtrID=252

Αυξημένος κίνδυνος φαλάκρας για τους θεριακλήδες, υποδεικνύει νέα μελέτη

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ένας ενήλικος 31 χρονών, ένας ώριμα σκεπτόμενος άνθρωπος πέρνει τέτοια θέση στο θέμα αυτό.

Ομολογώ ότι διάβασα το reply σου τουλάχιστον πέντε φορές, για να δω αν τελικά διάβαζα σωστά τα λεγόμενα σου. Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά κατά τη γνώμη μου είσαι λάθος.

Δεν θα μακρυγορήσω. Συνοπτικά να σου υπρθυμίσω ότι ο νομοθέτης λέει ότι το κάπνισμα,η κατανάλωση αλκοόλ και τα κατοικίδια ζώα απαγορεύονται σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες.Στο Ελλάντα βέβαια νόμους έχουμε αλλά νόμους δε βλέπουμε.

Σέβομαι τον καπνιστή που έχει γνώση και συνείδηση σε αυτό που κάνει,κατακρίνω αυτόν που καταπατά το δικαίωμα μου να ζω και να αναπνέω ελεύθερα.

Συγχωρώ έναν παιδί-μαθητή-φοιτητή-ανήλικο μη κατασταλαγμένο εγκεφαλικά για αυτό που κάνει.Οι λόγοι για το οτί το κάνει είναι γνωστοι.

Από την στιγμή που το τσιγάρο εφευρέθηκε και είναι προιόν προς κατανάλωση από τη μια ή από την άλλη, θαρρώ πως δεν είναι λογικό η χρήση-κατανάλωση του να δεδομένα να θεωρείται ανάγκη ή κάτι κατα γενική ομολογία φυσιολογικό στην καθημερινότητα του ανθρώπου.Όπως είναι όλα τα καταναλώτικα αγαθά, εξαιρούνται τα καταναλωτά.

Θεωρώ πιο λογικό το αν κάποιος ρευτεί ή "αεριστεί" δίπλα μου στο λεωφωρίο πάρα να ανλαψει τσιγάρο.

Δεν είναι το ίδιο να θέλω επιγόντως ένα ποτήρι νερό με το να θέλω ένα τσιγάρο ή θέλω ένα παγωτό σοκολάτα. Μην μπερδεύουμε τις ανάγκες με τις επιθυμίες.

Οι καφετέριες και τα μπαράκια δεν είναι ούτε δημόσιοι οργανισμοί, ούτε δημόσιες υπηρεσίες. Κανείς δε σε αναγκάζει να κάτσεις δίπλα μου. Μπορείς να κάτσεις όπου θέλεις. Με τη διαφορά, ότι από τη στιγμή που δε σε υποχρεώνω εγώ για κάτι, δε μπορείς ούτε εσύ να με υποχρεώσεις για κάτι...

Για τους νομοθέτες μας τώρα, εγώ απλά θεωρώ ότι πρώτα θα έπρεπε να απαγορευτεί το αλκοόλ και έπειτα το τσιγάρο. Σου υπενθυμίζω ότι το αλκοόλ σε υπερβολική κατανάλωση (και νομιμότατη μάλιστα) μπορεί να επιφέρει άμεσο θάνατο... Το αλκοόλ έχει προκαλέσει τα τραγικότερα τροχαία δυστηχήματα, σε αντίθεση με το τσιγάρο βέβαια...

Σύμφωνα λοιπόν με την απλή λογική ενός ανθρώπου που βλέπει την κατάσταση όπως είναι, θα πρέπει πρώτα να απαγορευτεί πάσα χρήση αλκοόλ και έπειτα να εξεταστεί το θέμα του τσιγάρου, με το οποίο τα έχουν βάλει όλοι όσοι δεν έχουν ιδέα από κάπνισμα και ξέρουν μόνο να κατηγορούν...

Εγώ και πίνω και καπνίζω... και πίστεψέ με, αν τα κόψω, το τσιγάρο θα το κόψω δεύτερο... :wink:

Οι καφετέριες και τα μπαράκια δεν είναι ούτε δημόσιοι οργανισμοί, ούτε δημόσιες υπηρεσίες. Κανείς δε σε αναγκάζει να κάτσεις δίπλα μου. Μπορείς να κάτσεις όπου θέλεις. Με τη διαφορά, ότι από τη στιγμή που δε σε υποχρεώνω εγώ για κάτι, δε μπορείς ούτε εσύ να με υποχρεώσεις για κάτι...
Μας υποχρεώνεις να αναπνέουμε την μ__κία που φουμάρεις, επειδή όλο το μαγαζί έχει γίνει τεκές. Επίσης, για να μην χάνουν κέρδη φυσικά, όλα τα μαγαζιά έχουν γίνει τεκέδες. Εμείς (οι μη καπνιστές) δεν σε υποχρεώνουμε σε κάτι. Κατανοητό;

Για τους νομοθέτες μας τώρα, εγώ απλά θεωρώ ότι πρώτα θα έπρεπε να απαγορευτεί το αλκοόλ και έπειτα το τσιγάρο. Σου υπενθυμίζω ότι το αλκοόλ σε υπερβολική κατανάλωση (και νομιμότατη μάλιστα) μπορεί να επιφέρει άμεσο θάνατο... Το αλκοόλ έχει προκαλέσει τα τραγικότερα τροχαία δυστηχήματα, σε αντίθεση με το τσιγάρο βέβαια...
Το αλκοόλ με την οδήγηση τιμωρείται ήδη (και σωστά) αυστηρότατα. Η δολοφονία άλλων (γιατί περί δολοφονίας πρόκειται) με τον καπνό του τσιγάρου να δούμε πότε θα τιμωρηθεί σε αυτόν τον οίκο ανοχής που ζούμε...

Σύμφωνα λοιπόν με την απλή λογική ενός ανθρώπου που βλέπει την κατάσταση όπως είναι, θα πρέπει πρώτα να απαγορευτεί πάσα χρήση αλκοόλ και έπειτα να εξεταστεί το θέμα του τσιγάρου, με το οποίο τα έχουν βάλει όλοι όσοι δεν έχουν ιδέα από κάπνισμα και ξέρουν μόνο να κατηγορούν...

Εγώ και πίνω και καπνίζω... και πίστεψέ με, αν τα κόψω, το τσιγάρο θα το κόψω δεύτερο... :wink:

Το αλκοόλ (είπαμε) μπορεί να απαγορευτεί΄μόνο σε συνδυασμό με την οδήγηση. Ανάλογα, το τσιγάρο πρέπει να απαγορευτεί σε συνδυασμό με την εισπνοή του από άλλους. Σπίτι σου κάνε και 100 τσιγάρα την ημέρα, στα μούτρα μου ούτε μισό τσιγάρο. ;)

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Η λογική του παραλόγου! Πραγματικά και χωρίς ίχνος ειρωνίας μπορείς να καταλάβεις ότι αυτά που λες είναι παράλογα και δεν έχουν καμία βάση? Δηλαδή τι ξέρεις εσύ για το τσιγάρο που δεν το ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι, να το μάθουμε να το αρχίσουμε και εμείς κανονικά γιατί έτσι και αλλιώς μας υποχρεώνεται σε κάθε μαγαζί να αναπνέουμε τον άθλιο καπνό των τσιγάρων σας...

مفاجأة

Ναι και μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμά του φεύγοντας, όχι όμως διώχνωντας τον άλλο ( η ελευθερία σου αρχίζει εκεί ακριβώς που τελειώνει του άλλου)...

Όσο για τις ζώνες... πράγματι. Όποιος θέλει, έχει κάθε ελεύθερο δικαίωμα να βγει στο προαύλιο... :wink:

:confused::confused::confused:

Και όλα αυτά τα γράφεις για να υπερασπίσεις κάτι που έχεις από μόνος σου δεχτεί ότι σε σκοτώνει...

Και το τι θα κάνεις εσύ με την υγεία σου εννοείται ότι είναι δικό σου πρόβλημα.Εγώ και ο καθένας ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΜΥΡΙΖΩ με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εσύ και καπνίζεις μες στο πρόσωπό μου;;Εκεί δεν υπάρχει η δική μου ελευθερία και ισχύει μόνο η δική σου;Αν θες να "σκοτώσεις" τον εαυτό σου μπορείς να το κάνεις ελεύθερα σπίτι σου,στο αυτοκίνητό σου ή τέλος πάντων όπου μπορείς και επιτρέπεται να το κάνεις.Το να θες όμως να "σκοτώσεις" κάποιους με το να αναπνέουν τον καπνό σου με ποιο δικαίωμα το κάνεις;

Εγώ προτειμώ κάποιος να ανάψει τσιγάρο.. :p

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

:confused::confused::confused:

Και όλα αυτά τα γράφεις για να υπερασπίσεις κάτι που έχεις από μόνος σου δεχτεί ότι σε σκοτώνει...

Και το τι θα κάνεις εσύ με την υγεία σου εννοείται ότι είναι δικό σου πρόβλημα.Εγώ και ο καθένας ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΜΥΡΙΖΩ με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εσύ και καπνίζεις μες στο πρόσωπό μου;;Εκεί δεν υπάρχει η δική μου ελευθερία και ισχύει μόνο η δική σου;Αν θες να "σκοτώσεις" τον εαυτό σου μπορείς να το κάνεις ελεύθερα σπίτι σου,στο αυτοκίνητό σου ή τέλος πάντων όπου μπορείς και επιτρέπεται να το κάνεις.Το να θες όμως να "σκοτώσεις" κάποιους με το να αναπνέουν τον καπνό σου με ποιο δικαίωμα το κάνεις;

Το ίδιο λέμε... εγώ θα το καπνίσω εκεί που επιτρέπεται και δεν θα το καπνίσω εκεί που απαγορεύεται. Αν εσύ έρθεις όμως εκεί που επιτρέπεται το κάπνισμα, σίγουρα δε σου φταίω εγώ...

Και για να πω και κάτι ακόμη... πραγματικά χαίρομαι που η δημοσκόπηση έχει αυτά τα αποτελέσματα... :wink:

μετα απο 3 χρονια το πηρα αποφαση..5 μερες το χω κοψει..

εχει δοκιμασει κανεις τις nicorette??λενε τιποτα?

Το ίδιο λέμε... εγώ θα το καπνίσω εκεί που επιτρέπεται και δεν θα το καπνίσω εκεί που απαγορεύεται. Αν εσύ έρθεις όμως εκεί που επιτρέπεται το κάπνισμα, σίγουρα δε σου φταίω εγώ...

Και για να πω και κάτι ακόμη... πραγματικά χαίρομαι που η δημοσκόπηση έχει αυτά τα αποτελέσματα... :wink:

Όχι φυσικά δεν λέμε το ίδιο.Εσύ θες να καπνίζεις όπου να 'ναι,απαγορεύεται δεν απαγορεύεται,ακόμα και σε κλειστούς χώρους ακόμα και στα ΜΜΜ.Και αν βρεθεί κάποιος μη καπνιστής δίπλα σου θα του πεις να φύγει για να μην ενοχλείται από το να σβήσεις το τσιγάρο σου πχ.Μάλιστα... :confused:

Υ.Γ.Έτσι πωλούνται τα τσιγάρα στο εξωτερικό.

http://img454.imageshack.us/img454/6673/dsc00048ii6.th.jpg

Δεν είπα τέτοιο πράγμα εγώ, ούτε έχω ανάψει τσιγάρο σε χώρο που απαγορεύεται. Είπα όμως ότι κακώς απαγορεύτηκε σε ΟΛΑ τα ΜΜΜ. Θα έπρεπε να μεριμνήσουν (έστω 1 στα 5 δρομολόγια, άσχετα αν τα ποσοστά των καπνιστών είναι πολύ μεγαλύτερα του 20%) για όποιους θέλουν να καπνίζουν.

Σε χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα όμως, φυσικά δε θα ανεχτώ παρατήρηση από κανέναν. Αυτό γιατί το θεωρείτε παράλογο, δεν το καταλαβαίνω, μιας και -επαναλαμβάνω- μιλάμε για χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Δεν είπα τέτοιο πράγμα εγώ, ούτε έχω ανάψει τσιγάρο σε χώρο που απαγορεύεται. Είπα όμως ότι κακώς απαγορεύτηκε σε ΟΛΑ τα ΜΜΜ. Θα έπρεπε να μεριμνήσουν (έστω 1 στα 5 δρομολόγια, άσχετα αν τα ποσοστά των καπνιστών είναι πολύ μεγαλύτερα του 20%) για όποιους θέλουν να καπνίζουν.
Βασικά θα έπρεπε να απαγορευτεί σε όλους τους δημόσιους χώρους (υπηρεσίες, εταιρείες, ΜΜΜ, μαγαζιά κ.ο.κ.) από την στιγμή που εκτός από εσένα σκοτώνει και τους γύρω σου, ακόμα και αν δεν καπνίζουν. Πως απαγορεύτηκε η χρήση αλκοόλ για την οδήγηση (μιας και το χρησιμοποίησες) και επιτρέπεται σε κάθε άλλη περίπτωση που δεν είναι επικύνδυνη για τους άλλους; Ακριβώς έτσι και για το τσιγάρο, να επιτρέπεται μόνο όταν είσαι μόνος... ;)

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Και δηλαδή αν εγώ είμαι άτυχος και πέσω στο λεωφορείο που επιτρέπεται το κάπνισμα (αυτό το 1 στα 5) πρέπει να φάω τον καρκίνο στη μούρη η να περιμένω 15 λεπτά για το επόμενο;; Απορώ που τα σκέφτεστε μερικοί.

Σε χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα όμως, φυσικά δε θα ανεχτώ παρατήρηση από κανέναν. Αυτό γιατί το θεωρείτε παράλογο, δεν το καταλαβαίνω, μιας και -επαναλαμβάνω- μιλάμε για χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Δεν ξέρω για τους υπολοιπους αλλα εμενα το πρόβλημα μου δεν είναι με εσένα αν καπνίσεις σε κάποιους χώρους (πχ εστιατόριο) που επιτρέπεται, αλλα με τη νομοθεσία που σου το επιτρέπει. ;)

Εφόσον λοιπόν εσύ δεν πρόκειται να αλλάξεις συνήθειες (και δικαίωμα σου), ζητω και περιμένω να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να σε υποχρεώσει να μην καπνίζεις διπλα μου (γενικά κανε ότι θες:)).

Βασικά θα έπρεπε να απαγορευτεί σε όλους τους δημόσιους χώρους (υπηρεσίες, εταιρείες, ΜΜΜ, μαγαζιά κ.ο.κ.) από την στιγμή που εκτός από εσένα σκοτώνει και τους γύρω σου, ακόμα και αν δεν καπνίζουν.

Ακριβως οτι ισχυει δηλαδη στην Ιταλια που βρισκομαι.;)

(και σε ποσες αλλες Ευρωπαικες χωρες)

Δεν ξέρω για τους υπολοιπους αλλα εμενα το πρόβλημα μου δεν είναι με εσένα αν καπνίσεις σε κάποιους χώρους (πχ εστιατόριο) που επιτρέπεται, αλλα με τη νομοθεσία που σου το επιτρέπει. ;)

Εφόσον λοιπόν εσύ δεν πρόκειται να αλλάξεις συνήθειες (και δικαίωμα σου), ζητω και περιμένω να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να σε υποχρεώσει να μην καπνίζεις διπλα μου (γενικά κανε ότι θες:)).

Αυτό με το λεωφορείο δεν το σχολιάζω, μιας και όπως εσύ ζητάς να αλλάξει κάτι έτσι ακριβώς ζητάω και εγώ ένα δικαίωμα που είχα και έχασα. Όχι ότι με πολυαπασχολεί βέβαια καθώς ποτέ δε χρησιμοποιούσα λεωφορεία, απλά τώρα έκοψα και το τρένο που με βόλευε πολλές φορές... :lol:

Τώρα όμως το έθεσες πολύ σωστά. Ζητάς από την πολιτεία αλλαγές και καλά κάνεις. Και εγώ ζητάω τις αλλαγές για το αλκοόλ που προανέφερα και επίσης καλά κάνω (πιστεύω συμφωνούμε όλοι εδώ).Έτσι κι αλλιώς το μέτρο με την οδήγηση δε νομίζω να έβαλε μυαλό σε κανέναν... τα βλέπουμε καθημερινά τα αποτελέσματα, όπου τα ατυχήματα από μέθη είναι -δυστυχώς- περισσότερα από τις κλήσεις... Ας μη μιλήσω για το αλκοόλ σε ανήλικους... Ας μη μιλήσω και για συμβολή του αλκοόλ σε βίαιη συμπεριφορά... Υπάρχουν και άλλα, εκτός της οδήγησης...

ΑΛΛΑ στο κράτος που ζούμε, όλοι γνωρίζουμε πιστεύω, ότι ζητάμε αυτά που ζητάμε ... απλά για να υπάρχει ζήτηση ας πούμε !!! :lol: Εγώ το γνωρίζω τουλάχιστον...

Βέβαια... το ότι συνεχίζω να ζω εδώ, χωρίς κανείς ποτέ να ενδιαφέρεται για τον τόπο αυτό, είναι επίσης μια ελεύθερη επιλογή μου... :wink:

Αυτό με το λεωφορείο δεν το σχολιάζω, μιας και όπως εσύ ζητάς να αλλάξει κάτι έτσι ακριβώς ζητάω και εγώ ένα δικαίωμα που είχα και έχασα. Όχι ότι με πολυαπασχολεί βέβαια καθώς ποτέ δε χρησιμοποιούσα λεωφορεία, απλά τώρα έκοψα και το τρένο που με βόλευε πολλές φορές... :lol:

Εσύ καλά κανεις και το ζητάς. Θα ήταν παράλογο όμως (για τις αρχές) να το κάνουν, γιατί παραβιάζει την ελευθερια των άλλων, ιδιαιτερα εφόσον οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό. ;)

Τώρα όμως το έθεσες πολύ σωστά. Ζητάς από την πολιτεία αλλαγές και καλά κάνεις. Και εγώ ζητάω τις αλλαγές για το αλκοόλ που προανέφερα και επίσης καλά κάνω (πιστεύω συμφωνούμε όλοι εδώ).Έτσι κι αλλιώς το μέτρο με την οδήγηση δε νομίζω να έβαλε μυαλό σε κανέναν... τα βλέπουμε καθημερινά τα αποτελέσματα, όπου τα ατυχήματα από μέθη είναι -δυστυχώς- περισσότερα από τις κλήσεις... Ας μη μιλήσω για το αλκοόλ σε ανήλικους... Ας μη μιλήσω και για συμβολή του αλκοόλ σε βίαιη συμπεριφορά... Υπάρχουν και άλλα, εκτός της οδήγησης...

Συμφωνώ σε όλα αυτά. Απλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το ζήτημα του τσιγάρου αλλα δεν πειράζει :lol::p