Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για πάμε! Γιατί εχώ πολυυυυ καιρό να γράψω εδώ.

7700

dummy φυσικά (δυστυχώς). Έστω και έτσι όμως, το έχω : p

Μη χάσεις, να μας ταράξεις λίγο την ψυχολογία με το 7700... :p Πλάκα-πλάκα, πρέπει να έχει ακόμα στο IMA Shop διαθέσιμα...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Μη χάσεις, να μας ταράξεις λίγο την ψυχολογία με το 7700... :p Πλάκα-πλάκα, πρέπει να έχει ακόμα στο IMA Shop διαθέσιμα...

Καλά θα ήταν να το είχαμε...

Υπάρχουν διαθέσιμα; δύσκολο αφού καμία 15αριά είχαν φτιαχτεί. Μήπως αναφέρεσαι στο 7710; (το πιο αφερέγγυο νοκια ever)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Εγω έχω ένα 7610 που δεν λειτουργεί

[ATTACH]37703[/ATTACH]

Ένα 6310i που χάνει το σήμα και δεν το ξαναβρίσκει

[ATTACH]37704[/ATTACH]

Ένα 6110 που λειτουργεί κανονικα!!

[ATTACH]37705[/ATTACH]

Και το παρακάτω που δεν θυμάμαι καν πως λεγόταν! Αυτό είχε κοπεί το κύκλωμα μέσα στα πλήκτρα και δεν φτιάχτηκε ποτέ καθώς δεν βρέθηκε ανταλλακτικό

[ATTACH]37706[/ATTACH]

Καλά θα ήταν να το είχαμε...

Υπάρχουν διαθέσιμα; δύσκολο αφού καμία 15αριά είχαν φτιαχτεί. Μήπως αναφέρεσαι στο 7710; (το πιο αφερέγγυο νοκια ever)

Ηταν πριν απο λιγο καιρο.

Αλλα το χασαμε το κορμι πατριωτη....

http://www.ima-shop.com/product_info.php?cPath=51&products_id=881

http://www.ima-shop.com/product_info.php?cPath=51&products_id=900

Νομιζω ο ΙΜΑ ειχε βγαλει 3 συνολικα, 2 ασπρα και 1 μαυρο?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ηταν πριν απο λιγο καιρο.

Αλλα το χασαμε το κορμι πατριωτη....

http://www.ima-shop.com/product_info.php?cPath=51&products_id=881

http://www.ima-shop.com/product_info.php?cPath=51&products_id=900

Νομιζω ο ΙΜΑ ειχε βγαλει 3 συνολικα, 2 ασπρα και 1 μαυρο?

5 πρέπει να είχε... Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως.

plankton69 - Χρήστος 

7700... δεν υπάρχει τηλέφωνο που να ήθελα ποτέ περισσότερο (πιο πολύ και από τα Ν950/Ν9 prototype).

Απίθανο, ειδικά σε μαύρο...

(για να απαντήσουμε και στον φίλο πιο πάνω, το κινητό που δεν θυμάσαι ποιο είναι λέγεται 7280)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Κρατιέμαι να μη το βάλω 1ο πάλι... :love:

plankton69 - Χρήστος 

Μπορει ανετα να ειναι το πρωτο για μια μερα της εβδομαδας μονο.. Σειρα εχουν αρκετα ξαδερφακια..

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37787&stc=1&d=1385305291

Αυτό το 7610 με κολάζει ακόμα... Πρέπει να μου κάνω δώρο ένα επιτέλους... ;)

plankton69 - Χρήστος 

Αυτό το 7610 με κολάζει ακόμα... Πρέπει να μου κάνω δώρο ένα επιτέλους... ;)

Να δεις πόσο θα σε νευριάσει, αν ποτέ πάρεις κάποιο, αν προσπαθήσεις να κάνεις format με συνδυασμό πλήκτρων. :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Να δεις πόσο θα σε νευριάσει, αν ποτέ πάρεις κάποιο, αν προσπαθήσεις να κάνεις format με συνδυασμό πλήκτρων. :p

Γιατί τι γίνεται;

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Γιατί τι γίνεται;

Λογικά, με τη διάταξη που έχει σπάει νεύρα... Ευτυχώς έχω καλώδιο... ;)

plankton69 - Χρήστος 

Καλοκαιρι του 2004, βοηθος σερβιτορος στα εξαρχεια, και ενας τυπος που τον σέρβιρα να εχει πανω στο τραπεζι το ασπρο Nokia 7610 που μολις ειχε κυκλοφορισει. Ποσο τον ζηλευα.. Περνουσα συνεχεια απο το τραπεζι του μονο για να βλεπω το κινητο του.. :O

Ποτε περασαν 9 χρονια;;

Πλεον δεν ζηλευω τιποτα στα ακριβα κινητα αφης οταν τα βλεπω σε διαφορα τραπεζακια. Τι να παρεις ενα αυθεντικο samsung s4 πχ τι να παρεις ενα κινεζικο s4 αντιγραφο, απο αποσταση 1 μετρου που θα το δω ιδιο θα μου φανει. Οταν βλεπω οποιαδηποτε iphone κανω συνειρμους απο μεσα μου για Bluetooth, ραδιοφωνο, χρηση μονο fb και γελαω. Τα φτηνα παλι κινητα αφης εχουν πολλες ελλειψεις οποτε παλι δεν μου κανουν αισθηση. Εχω χασει το μικροβιο του να αγορασω οτι καλυτερο κυκλοφορει. Τα οικονομικα μου δεν αλλαξαν πολυ οποτε δεν ειναι οικονομικο το ζητημα. (Τα κινητα αγοραζονται και με δοσεις).

Τα κινητα σημερα απο εμφανιση ειναι βαρετα, δεν εχουν ταυτοτητα. Ωστωσο μου τραβουν την προσοχη τα κινητα αφης με χρωμα. Με ωραια χρωματα ή σχεδια θηκης/καλλυματος. Εκει τουλαχιστον συνεχιζεται ακομα το παιχνιδι. Οσον αφορα το σχεδιο, οι καμπυλες του sony ericsson xperia neo και arc, ή το Nokia N9 και Nokia lumia 925 πχ γοητευουν, αλλα οσο βρισκονται μεσα σε θηκες αδιαφανεις συνεχεια, τοτε αυτη η ομορφια χανεται, και μενει να την θαυμαζει μονο ο ιδιοκτητης. Αλλα η ομορφια υπαρχει για να την θαυμαζουν ολοι..

Ερωτηματα διχως να περιμενουν απαντησεις:

Αν εσυ κρυβεις συνεχως το κινητο σου σε μια θηκη πως εγω θα το θαυμασω;; Εσυ που θελεις να πουλησεις μουρη με το κινητο σου, μονο οταν θα το εχεις στο αυτι σου θα υπαρχει η δυνατοτητα;..:mobile: Το κινητο μενει συνεχως αγρατσουνιστο και μεσα σε θηκη για να μεταπωληθει επι απειρον; Φοβομαστε ακομα και την παραμικρη γρατσουνια, ενω ξερουμε ηδη οτι οι capasitive οθονες ακομα και σπασμενες λειτουργουν κανονικα.

Με τοσα που εχουμε στο κεφαλι μας οταν αγοραζουμε καινουριο κινητο και φοβομαστε το παραμικρο, απορω αν αυτο ειναι εξυπνο, για εξυπνα τηλεφωνα. Παλια δεν γινοταν τοσο μεγαλος χαμος. Αλλαζες απλως μια προσοψη..

Ok, δεν περιμενεις απαντηση, αλλα

Αν εσυ κρυβεις συνεχως το κινητο σου σε μια θηκη πως εγω θα το θαυμασω;;

Δεν ειμαστε ολοι φιγουρατζηδες :p

Το κινητο μενει συνεχως αγρατσουνιστο και μεσα σε θηκη για να μεταπωληθει επι απειρον;

Μενει συνεχως αγρατζουνιστο και μεσα σε θηκη γιατι μας αρεσει να εχουμε αγρατζουνιστα κινητα. Αλλη αισθηση εχει το κινητο οταν το βγαζεις απο την θηκη για να το χαρεις και ειναι σαν να το εβγαλες μολις απο το κουτι, και αλλη αισθηση να εχει γρατζουνιες, βαθουλωματα, ραγισματα κτλ.

Φοβομαστε ακομα και την παραμικρη γρατσουνια, ενω ξερουμε ηδη οτι οι capasitive οθονες ακομα και σπασμενες λειτουργουν κανονικα.

Ετερον εκατερον, δεν ειναι λειτουργικης αποψης το ζητημα, ειναι αισθητικης. Επιπλεον μια σπασμενη οθονη ειναι μια σπασμενη οθονη με οτι αυτο συνεπαγεται στην χρηστικοτητα.

Με τοσα που εχουμε στο κεφαλι μας οταν αγοραζουμε καινουριο κινητο και φοβομαστε το παραμικρο, απορω αν αυτο ειναι εξυπνο, για εξυπνα τηλεφωνα. Παλια δεν γινοταν τοσο μεγαλος χαμος. Αλλαζες απλως μια προσοψη..

Παλια δεν γινοταν χαμος γιατι αλλαζες μονο την προσοψη. Τωρα πρεπει να αλλαξεις ολοκληρη την συσκευη, ή να τα σκασεις χοντρα για γνησια ανταλλακτικα ή να συμβιβαστεις με κινεζικα φτηνα ανταλλακτικα. Φυσικα και θα φοβομαστε για το κινητο που εχουμε χρυσοπληρωσει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και πάλι, μπορείς να αλλάξεις πίσω καπάκι/τζαμι όπως και μπροστά το digitizer. Κόστος πολύ μικρό.

Εγώ συμφωνώ 100% με τον Στέφανο σε όλα.

Ένα bumperακι ωραίο στην συσκευή για κάποιες περιστάσεις είναι κομπλέ. Όχι για όλη μέρα, δεν παλεύεται :p

Όταν είδα πριν μια 5ετια περίπου τον κόσμο να αγοράζει ξανά θήκες και ζελατίνες, έπαθα ένα σοκ! Το πέρασα, το κατάλαβα, αλλά το ξεπέρασα όπως είναι λογικό. Προτιμώ να χαίρομαι όσο μπορώ τις συσκευές και αν σπάσει κάτι θα το αλλάξω. Ένα digitizer στο φινάλε κοστίζει λιγότερο από μια επώνυμη θήκη!!

Μπορει το 6630 να ειχε 0.3 παραπανω Μegapixel απο το 7610, ομως οι φωτογραφιες που τραβαει ειναι πιο κακες. Οπως βλεπετε και στις φωτογραφιες που τραβηξα, στο 6630 πιξελιαζουν παρα πολυ. Και στα δυο κινητα χρησιμοποιηθηκε η νυχτερινη ληψη, αριστη ποιοτητα, και ιδιες συνθηκες φωτισμου.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37890&stc=1&d=1385553348

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37891&stc=1&d=1385553355

Nαι, ανεβασε τες καπου. Παντως απο 6630 ειχα δει μια φορα στο pc φωτο και μου ειχαν πεσει τα σαγονια.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Η επιθυμια σας διαταγη. Κανει μπαμ το πιξελιασμα στο 6630, και δεν εχει να κανει με το αν κουνησα την συσκευη κατα την διαρκεια της ληψης. Ισως την μερα τραβαει καλυτερες (αν και σιγουρα μεγαλυτερες).

Αν και οι καμερες και των δυο ειχαν ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις, η φωτο στο 7610 επιασε 352.3kbites και στο 6630 επιασε 644kbites!..:blink: Και το αποτελεσμα δεν ευχαριστει...

νοκια 7610:

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37912&stc=1&d=1385586873

νοκια 6630:

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37913&stc=1&d=1385586891

Παντως οι νυχτερινες ληψεις στα κινητα χωρις φλας, ειναι αυτες που κανουν ενα κινητο καλο φωτογραφικο ή οχι. Απο Nokia κινητα δεν ξερω πολλα, ξερω ομως οτι (off topic) το sony ericsson κ750ι & w900 & w995 & hazel ειχε την καλυτερη νυχτερινη φωτογραφια χωρις φλας. To sony ericsson aino (ενα απο τα καλυτερα της εταιριας) στο θεμα ληψη την νυχτα εμπαζε, κυριως επειδη δεν μπορουσες να ρυθμισεις την φωτεινοτητα.

Tα Νοκια n95, n70, N90... εσεις που τα ειχατε, εβγαζαν καλες φωτογραφιες χωρις φλας?

Παντως αυριο που θα ναι μερα, θα βγαλω μια καλη φωτογραφια και απο τα δυο, και θα ξαναενεβασω τελευταιες, για να μας φυγει και η απορεια..

Edited by REDHOTSTEF

N70 & N90 έχουν πολύ καλές κάμερες, τα έχω και τα 2. Με N95 έτυχε σήμερα να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες στη σχολή, φανταστικός φακός. Καλύτερος μακράν από του SE C905 που έχω για κάμερα...

plankton69 - Χρήστος 

Ομολογω οτι μου κανει εντυπωση το αποτελεσμα. Τρελος θορυβος το 6630.

2 δειγματα απο το Ν86 που υποτιθεται οτι ειναι φωτογραφικο κινητο (κλικ για μεγαλυτερες)

100% crop χωρις φλας με ambient φως απο μια μικρη λαμπα γραφειου

http://i.imgur.com/J4U2o4Tl.jpg

Φωτογραφια με μαλλον ιδανικες συνθηκες φωτισμου

http://i.imgur.com/fhvn0ABl.jpg

Παντως δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο χαρουμενος απο το φλας του Ν86, σε συγκριση με ενα galaxy S3 που εβγαζε τις φωτο overexposed και ξεπλυμενες (σχεδον ασπρομαυρες) το Ν86 τις εβγαζε με πολυ νορμαλ χρωματα.

Βεβαια ΑΡΓΕΙ, ΑΡΓΕΙ, ΑΡΓΕΙ, και ολες οι φωτογραφιες σε σκοτεινο περιβαλλον χωρις φλας θελουν ultra σταθερο χερι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για να μην γεμισω το τοπικ με φωτογραφιες απλως θα πω οτι την μερα τραβηξαν ιδιες φωτογραφιες. Απλως στο 6630 τα χρωμματα ειναι πιο κορεσμενα, κατι που μου αρεσει, αλλα οχι οταν υπαρχει πιξελιασμα.

Enema ωραία ferrari! Δικιά σου είναι;;:D

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν