doomx Δημοσιεύτηκε July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 28, 2003 Σκέφτομαι να κάνω στον Η/Υ μου εγκατάσταση και Win98 και WinXP. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο WinXP pro και 2 σκληρούς με σύνολο 4 partitions, από τα οποία μόνο το F: είναι fat32 ενώ τα υπόλοιπα είναι ntfs. Στο site της Microsoft αλλά και σε διάφορους οδηγούς online λέει ότι πρέπει πρώτα να βάλω τα Win98 και μετά τα WinXP. Έτσι όμως θα έχω τα Win98 sto C: κάτι που δεν το θέλω. Υπάρχει τρόπος να κάνω με τέτοιο τρόπο την εγκατάσταση που να έχω τελικά στο C: τα WinXP; Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Στην εγκατάσταση των 98 δεν σε ρωτάει που να τα βάλει; Πες να τα βάλει στο F. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmo Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Τα 98 ΜΟΝΟ στο root του σκληρού δίσκου μπαίνουν και πρέπει να μπουν πρώτα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Θα ορίσεις τον δίσκο που θέλεις να κάνεις install τα 98 σαν primary και δεν θα έχεις πρόβλημα! Αν χρησιμοποιήσεις PM8 η διαδικασία είναι πολύ απλή! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αν βρεις έναν σκληρό με περασμένα 98 μέσα, βάλτον στο PC σου και αντέγραψε τον όλο σ' ένα partition. Μετά πρέπει να ρυθμίσεις τον bootloader των XP ώστε να βγάζει επιλογή για ΧΡ και 98 στην εκκίνηση (εγώ πάντως πάλευα 3 μέρες να τον ρυθμίσω αλλά δεν κατάφερα ποτέ να ξεκινήσω με 98 :mad: ) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomx Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Είδα κάπου ότι μπορώ να βάλω τα Win98 μετά από τα WinXP και μετά να ξεκινήσω την εγκατάσταση των WinXP και πάλι μέχρι να μεταφέρει ορισμένα αρχεία (αυτά που φορτώνει από το CD στην αρχή). Με τον τρόπο αυτό φτιάχνει τα αρχεία που τροποποιούνται με την εγκατάσταση των 98 και ο boot loader του συστήματος. Μου φαίνεται όμως λίγο "ταρζανιά"!!! Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaeSaR Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 Γιατί δεν κάνεις HIDE το partition που έχεις εγκατεστημένα τα XP και μετά αφού εγκαταστήσεις τα 98 να το κάνεις UNHIDE και να ρυθμίσεις τον bootloader? Παράθεση Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them. Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 Και τα 98 και τα XP μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε οποιοδήποτε partition θέλεις χωρίς να έχεις κανένα πρόβλημα. Όχι όμως και τα δύο μαζί στο ίδιο partition γιατί μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα με τα κοινά τους προγράμματα (π.χ. Internet Explorer, Outlook Express). Επίσης είναι καλύτερα να εγκαταστήσεις πρώτα τα 98 και μετά τα XP, γιατί αν κάνεις το αντίστροφο μερικές φορές χάνεται ο boot manager και φορτώνουν αναγκαστικά τα 98. Δεν είναι όμως απαραίτητος κανόνας αυτό και αν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείς να διορθώσεις το boot configuration σε δύο λεπτά το πολύ μέσα από τη Recovery Console των XP, χωρίς να χρειαστεί να τους κάνεις επανεγκατάσταση. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JiMk Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 Ο νόμος λέει το παλαιότερο λειτουργικό να μπένει πρώτο...... και μέτα όλα τα άλλα.... Παράθεση Motorola MPX220 + 1GB MiniSD Sandisk http://www.danasoft.com/sig/JiMk.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 Κάνε boot με μια δισκέτα των Windows 98, κάνε εγκατάσταση τα Windows 98 στο partition που θα δει ο οδηγός (ένα θα είναι, μιας και τα άλλα είναι NTFS) και κάνε reboot. Κατόπιν εγώ προτείνω να εγκαταστήσεις έναν boot loader (προτείνω LiLo) για να διαλέγεις κάθε φορά ποιο λειτουργικό θα φορτώνεις. Έχε υπ'όψιν σου ότι όταν φορτώνεις τα 98, θα αναγνωρίζουν το partition ως C: γιατί θα νομίζουν ότι είναι και το μοναδικό! Μην σε μπερδεύει αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts