Jump to content

Τραπεζικός λογαριασμός στην Αγγλία


swiffer
 Κοινοποίηση

Ποιά τράπεζα χρησιμοποιείτε;  

36 members have voted

  1. 1. Ποιά τράπεζα χρησιμοποιείτε;



Recommended Posts

Τί είναι το λεγόμενο student account;

 

 

--------------------

 

Οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν πληθώρα κριτηρίων για να αποφασίσουν αν και ποιον λογαριασμό θα σας ανοίξουν. Μην το πάρετε προσωπικά αν σας γειώσουν, καθώς η συντριπτικότατη πλειοψηφία των προιόντων τους για κάποιο περίεργο λόγο απευθύνεται μόνο σε μόνιμους κάτοικους Αγγλίας (που διαμένουν στην χώρα τουλάχιστον επί τρία συνεχή χρόνια χωρίς να υπολογίζονται σπουδές κτλ).

 

Τα κριτήρια που μπορεί να χρησιμοποιήσουν για να σας αξιολογήσουν σαν πελάτες μπορεί να περιλαμβάνουν το εάν είστε γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο (electoral register), το credit rating σας (αν π.χ. έχετε πιστωτικές και δεν τις πληρώνετε αυτό επηρεάζεται αρνητικά), την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας σας (που αν είναι εκτός Αγγλίας θα τους προδιαθέσει λίγο αρνητικά) και άλλα.

 

Τί γίνεται στην περίπτωση που δεν είμαι Άγγλος;

 

 

----------------

 

Οι τράπεζες διατηρούν κάποια επιλογή στο τι να σας προσφέρουν, αλλά ουσιαστικά τον student account με τα πολλά του προνόμια και τα overdraft, πιστωτικές, κτλ, τον ξεχνάμε.

 

Συνοπτικά, οι τράπεζες χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες ως προς το πως αντιμετωπίζουν τους μη- Άγγλους φοιτητές:

 

α) Παρέχουν ΜΟΝΟ λογαριασμό με κάρτα αναλήψεων (basic account, cashcard account, cash only account, day-to-day account). Τράπεζες του είδους: Halifax, Abbey, Nationwide building society, και άλλες.

 

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ...για ευνόητους λόγους.

 

β) Παρέχουν "φοιτητικούς λογαριασμούς" οι οποίοι είναι χάλια, αλλά τουλάχιστον δίνουν μια κάποια κάρτα για να γίνονται αγορές, και υπάρχει πιθανότητα να εκδώσουν και πιστωτική στο όνομα σας με λίγη καλή τύχη, αφού βρεθείτε στη χώρα για κάποιο διάστημα. Οι λογαριασμοί κατά τα άλλα είναι εντελώς βασικοί, και μην περιμένετε (πια, παλιότερα είχαν) κανένα πλεονέκτημα από αυτους. Κατά κανόνα οι κάρτες που δίνονται είναι Solo / Visa Electron. Τράπεζες του είδους: Natwest, HSBC, Lloyds TSB και άλλες.

 

Σε αυτή την κατηγορία πηγαίνουμε μόνο αν οι απαιτήσεις μας είναι βασικές, ή αν δεν μας ενδιαφέρει π.χ. το να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κάρτα μας εκτός Αγγλίας.

 

γ) Παρέχουν προνόμια παρόμοια με των Αγγλικών Student Accounts, υπό προυποθέσεις, και σε μικρότερη κλίμακα.

 

Σε αυτή την κατηγορία, όπου μπορείτε να πάρετε για κάρτα είτε Visa Debit είτε Maestro (πρώην Switch), και άρα να έχετε την μέγιστη ευελιξία στα χέρια σας, ανήκουν οι Barclays, Lloyds TSB, και HSBC. Θα εξηγήσω αναλυτικά με ποιον τρόπο η κάθε μια απ αυτές τις τράπεζες μπορεί να σας βοηθήσει. Σημειωτέον, είναι και ο μόνος τρόπος για να πάρετε (κάποτε) overdraft

 

Barclays: Ο International Student Account της, ναι, θα σας δώσει κάρτα Visa Debit και προοπτικές για πιστωτική κάρτα, overdrafts, κτλ...ΑΝ έχετε 2.000 λίρες για να τον ανοίξετε!

 

Είχα δοκιμάσει να ανοίξω έναν τέτοιο, και να πληρώνω κάθε μήνα το 5 pound service fee που έχει, αν το ποσό που έχει ο λογαριασμός σας είναι κάτω από 2.000 λίρες. Δυστυχώς, η τράπεζα σου ενεργοποιεί τις υπηρεσίες (από Visa debit μέχρι οτιδήποτε άλλο) μόνο αφού γίνει μια αρχική κατάθεση 2.000 λιρών και άνω. Αν δεν γίνει, η τράπεζα δεν ενεργοποιεί τίποτα, δεν δίνει κάρτα, και αν περάσει 1-2 μήνες χωρίς να γίνει η κατάθεση, κλείνει τον λογαριασμό από μόνη της.

 

Πλεονεκτήματα: Δίνει κάρτα...με προοπτικές για περισσότερα.

Μειονεκτήματα: Ζητάει 5 λίρες το μήνα, και το κυριότερο, θέλει 2.000 λίρες στο χέρι για να εκδόσει κάρτα κτλ. Πράγμα λίγο δύσκολο να συμβεί.

 

LLoyds TSB: Λοιπόν, για τη Lloyds...δεν είσαστε φοιτητές. Αν πείτε ότι θέλετε τον International Student Account της, θα σας τον δώσει με χαρά, είναι κατά λίγο καλύτερος από άλλους αντίστοιχους, αλλά η κάρτα που θα σας δώσει είναι Visa Electron (μακράν η πιο άχρηστη κάρτα στην Αγγλία).

 

Αν ΔΕΝ πείτε ότι θέλετε φοιτητικό λογαριασμό, και εξηγήσετε ότι θέλετε λογαριασμό με μια καλή debit card, θα σας αξιολογήσουν και κατά 90% θα πάρετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια Visa Debit χωρίς πολλά πολλά.

 

Αν μάλιστα επιλέξετε τον Select Account της, (χρέωση 3.5 λίρες ο μήνας νομίζω), έχετε και δωρεάν ασφάλιση για το κινητό σας, δωρεάν card protection - αυτόματη ακύρωση καρτών που έχετε δηλώσει αν τις χάσετε, με ένα τηλεφώνημα-, και δυνατότητα για overdraft από 50 λίρες μέχρι 750, ανάλογα με το πόσο καιρό μείνετε πελάτης στην τράπεζα, κτλ κτλ.

 

Πλεονεκτήματα: Συμπεριφέρονται ανθρώπινα, καλό προιόν και ας μην είναι για φοιτητές, ψηλός τόκος στον λογαριασμό της έναντι άλλων αντίστοιχων.

Μειονεκτήματα: 3.5 λίρες το μήνα...Αλλά τουλάχιστον δίνει μερικές υπηρεσίες για αυτό το ποσό, δεν το κλέβει.

 

 

HSBC: Με αυτούς συμβαίνει κάτι περίεργο...Κανονικά, δεν δίνουν κάτι αξιόλογο. Όμως, αφού γίνετε πελάτης τους (σαν International Student Account), μπορείτε μετά από μικρό διάστημα να πάτε να μιλήσετε με κάποιον branch sales advisor στο υποκατάστημά σας...Και να του πείτε ότι διατηρείτε λογαριασμό στην HSBC Ελλάδας για περίοδο μεγαλύτερη των 6 μηνών (κάτι που τελευταία είναι και ευκολότερο, βλέπε UStart πακέτο λογαριασμού για φοιτητές στην Αγγλία που προσφέρει η HSBC Ελλάδας), και ότι εξ αιτίας αυτού θέλετε να σας αναβαθμιστεί και ο Αγγλικός λογαριασμός σε full student account (υποτίθεται ότι εφόσον στην χώρα μόνιμης κατοικίας σας, π.χ. την Ελλάδα, έχουν επιβεβαιωμένα τα στοιχεία σας, το ρίσκο να τους πάρετε τα λεφτά και να φύγετε μειώνεται δραστικά).

 

Δεν γίνεται αυτόματα, και πρέπει να τους πρήξετε σχετικά, αλλά ίσως να σας το κάνουν. Εγώ το έχω ζητήσει και θα έχω απάντηση την άλλη εβδομάδα κάπου.

 

Πλεονεκτήματα: Πιθανόν να γίνετε...ισότιμος άνθρωπος / πελάτης τους

Μειονεκτήματα: Πρέπει να έχετε σχέση και με το ελληνικό τους κομμάτι. Επίσης πρέπει να τους πρήξετε

 

Ποιά είναι η διαφορά των χρεωστικών καρτών;

 

 

 

Αυτοί είναι οι διάφοροι τύποι καρτών.

 

Στην Αγγλία οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να είναι

 

- SOLO (Maestro)

- Switch/Maestro

- Maestro

- VISA Electron και

- VISA

 

H SOLO δίνεται κυρίως απο την HSBC και την Natwest στους ξένους φοιτητές και οι λόγοι είναι ότι δεν παρέχει δυνατότητα υπερανάληψης και την δυνατότητα να υπογράφετε εγγυημένες επιταγές (cheque guarantee card). Ανήκει στο group της Mastercard, και κατ' επέκταση σε αρκετά σημεία "αναγνωρίζεται" ως Maestro, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι "καθαρή" Maestro. Δυστυχώς, αρκετά μαγαζιά και website (πχ. EasyJet) δε δέχονται κάρτες SOLO.

 

H Switch πλέον καταργήθηκε και έγινε ένα με τo Maestro. Πολλές κάρτες που εκδόθηκαν πριν το 2006 ενδέχεται να έχουν και τα δύο σύμβολα μπροστά.

Η Maestro τέλος, είναι η αντίπαλος της VISA. Την δέχονται (σχεδόν) παντού εντός Αγγλίας, αν και στην Ελλάδα π.χ. είναι πολυ πιθανότερο να δεχτούν Visa Electron παρά Maestro.

 

Η VISA Electron είναι μια υποδεέστερη κάρτα από όλες, μοιάζει με την SOLO. Λόγω του ότι είναι μια κάρτα που στην Αγγλία χορηγείται σε μη προνομιούχες περιπτώσεις (π.χ. λογαριασμοί ανηλίκων, μη Άγγλων, κτλ κτλ) είναι ΑΚΟΜΑ πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σε σχέση με την SOLO. Αποφύγετέ την για το καλό σας.

 

H VISA DEBIT είναι από τις πιο διαδεδομένες χρεωστικές κάρτες. Την δέχονται παντού, στην Αγγλία και στο εξωτερικό.

--------------------

 

 

 

* Mε την συνεισφορά του SovJohn.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

Εγω ειμαι ενας ευχαριστημενος πελατης της HSBC.

Δεν εχω βεβαια τον International Student Account...αλλα τον Αγγλικο. Παραδοξως πηρα τον Αγγλικο επειδη δεν εζησα ποτε μου στην Αγγλια...Ισως αυτο να ευθυνεται λογω του οτι δηλωσα στην online application form αγγλικο τηλεφωνο ενος θειου μου που ειναι μονιμος κατοικος Αγγλιας.

Ετσι με τον UK student account

Εχω £750 interest free overdaft στην χρεωστικη καρτα τυπου Maestro που μου εδωσαν,δωρεαν Master Card με δυνατοτητα £500 overdaft και δωρεαν mp4 player επειδη ανοιξα λογαριασμο με αυτους.:p

Φυσικα ουτε λογος για μηναια χρεωση.:)

Nexus 4 & iPad mini
Link to comment
Share on other sites

National Westminster (Natwest)

 

Είμαι πελάτης απο το 2000.

Το καλό ειναι πως μου έδωσαν SWITCH card με MAESTRO και CIRRUS

Τωρα νομιζω δίνουν μονο SOLO.

1-2 φορές υπήρξε πρόβλημα και με χρέωσαν κάποιες προμήθειες ενω δεν είχα ενημερωθεί και με 1 τηλέφωνο μου τις έδωσαν πίσω.

 

Κανένα παράπονο.

Link to comment
Share on other sites

[τροποποίηση που προστέθηκε στο αρχικό κείμενο, μεγάλη και σίγουρη ;) ]

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Sovjohn ωραια η αναλυση σου οπως φυσικα και του φιλου swiffer.

Δηλαδη συνοπτικα αν καποιος θελει ενα φοιτητικο λογαριασμο με προνομια(maestro/visa,overdaft,δυνατοτητα πιστωτικης καρτας κλπ) πηγαινει barclays αν εχει την δυνατοτητα να δωσει 2000 αρχικη καταθεση. Οι 5 λιρες μετα δεν ειναι προβλημα.

Αν θελει λογαριασμο με την μικρη πιθανοτητα να μην τον δεχτουν πηγαινει Lloyds.

Αν παντως καποιος καταφερει να παρει των full student account της HSBC θα τον προτεινα ανεπιφυλακτα.

Σου δινει απο £500-£1000 overdraft αναλογα το course σου τον 1ο χρονο και καθε χρονο αυξανεται το πιστωτικο σου οριο μεχρι και £1500. Δωρεαν mastercard χωρις ερωτησεις κλπ...

Kαι αν επιλεξεις και την υπηρεσια GuardCard με £20 χρονιαια χρεωση εχεις καλυψη για ολες σου τις καρτες σε περιπτωση κλοπης...και δυνατοτητα δανεισμου καποιου ποσου σε περιπτωση που εισαι π.χ σε ταξιδι και δεν εχεις λεφτα κλπ.

Nexus 4 & iPad mini
Link to comment
Share on other sites

Pantws egw apo Lloyds eixa faei porta prin 2 xronia, epeidi den eixa kleisei (tote) 3 xronia stin Agglia.

 

Ws foititis eixa Natwest (not too bad, alla metrios) tin opoia ksefortothika molis teleiwsa, tora exw Alliance & Leicester me gamato epitokio, gamato overdraft (to opoio ton proto xrono itan dwrean), dorean travel insurance.

Link to comment
Share on other sites

SovJohn...

 

Τροποποίησα το αρχικό μήνυμα, μπορείς τώρα να διαγράψεις το δικό σου έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνεται;

 

Και εγώ την έχω ψάξει πολύ την δουλειά με τις τράπεζες.

 

Εάν και δεν έχω κλείσει ακριβώς 3 χρόνια στην Αγγλία, έχω φοιτητικό λογαριασμό με την Lloyds (τον κανονικό, όχι τον international).

 

Πριν ήμουν με την HSBC και καθόλου ευχαριστημένος.

 

Εσύ SovJohn με ποια τράπεζα είσαι;

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

Στο Λονδίνο, ίσως και σε άλλες περιοχές, έχουν υποκαταστήματα και Ελληνικές Τράπεζες (έχω δει AlphaBank). Αυτές δεν βολεύουν όσον αφορά τα παραπάνω??
mobile προβληματισμοί...
Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου αλλά μόνιμος κάτοικος Ελλάδας (ή στην περίπτωση μου Κύπρου) έχεις κάποια περισσότερα πλεονεκτήματα;
Link to comment
Share on other sites

SovJohn...

 

Τροποποίησα το αρχικό μήνυμα, μπορείς τώρα να διαγράψεις το δικό σου έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνεται;

 

Και εγώ την έχω ψάξει πολύ την δουλειά με τις τράπεζες.

 

Εάν και δεν έχω κλείσει ακριβώς 3 χρόνια στην Αγγλία, έχω φοιτητικό λογαριασμό με την Lloyds (τον κανονικό, όχι τον international).

 

Πριν ήμουν με την HSBC και καθόλου ευχαριστημένος.

 

Εσύ SovJohn με ποια τράπεζα είσαι;

 

Εγώ...Είχα ξεκινήσει με τον χάλια λογαριασμό της Natwest, τον έκλεισα, πήγα σε HSBC international blah blah, τον έχω ανενεργό αυτόν, και μετά πήγα σε lloyds (στην οποία όταν τους πήγα τα χαρτιά μου μετά από 3 χρόνια που έχω ήδη στη χώρα, δεν το συζήταγαν καν να μου ανοίξουν φοιτητικό λογαριασμό...Κανονικό άνοιξαν, αυτόν που αναφέρω πιο πάνω με την ασφάλιση κινητού κτλ κτλ).

 

Έκανα πριν τα Χριστούγεννα ένα ψιλοπανικό στη HSBC και τους έπρηξα ώστε να μου κάνουν το λογαριασμό "BANK A/C" και να μου δώσουν Maestro αντί για Solo, πράγμα που έγινε...Και τώρα θα δω αν παίζει περίπτωση να μου τον κάνουν student με βάση την διαδικασία που σας είπα (είχα στείλει γράμμα στα κεντρικά τους και απ' ότι κατάλαβα τελικά δέχτηκαν να κάνω αίτηση).

 

Θα σας πω από βδομάδα που ανεβαίνω πάλι :)

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου αλλά μόνιμος κάτοικος Ελλάδας (ή στην περίπτωση μου Κύπρου) έχεις κάποια περισσότερα πλεονεκτήματα;

 

Afto pou zitane einai na eisai UK resident (diladi na diameneis ekei). To ti diavatirio exeis den exei kamia simasia.

 

Στο Λονδίνο, ίσως και σε άλλες περιοχές, έχουν υποκαταστήματα και Ελληνικές Τράπεζες (έχω δει AlphaBank). Αυτές δεν βολεύουν όσον αφορά τα παραπάνω??

 

H Alpha Bank exei ena upokatastima olo ki olo (+1 gia private banking). Retail ogariasmous genika DEN anoigei, me eksairesi tous foitites.

 

Kata poso o logariasmos aftos einai kaluteros apo tous parapanw, de gnwrizw.

Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα να ρωτησω αν αυτοι οι περιορισμοι που ισχυουν για τους φοιτητες, ισχυουν και για οσους εργαζονται UK, εαν δεν εχουν συμπληρωσει τα 3 χρονια παραμονης που αναφερατε.

Ευχαριστω.

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.
Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα να ρωτησω αν αυτοι οι περιορισμοι που ισχυουν για τους φοιτητες, ισχυουν και για οσους εργαζονται UK, εαν δεν εχουν συμπληρωσει τα 3 χρονια παραμονης που αναφερατε.

 

Nai. Oi perissoteres trapezes thetoun ws periorismo ta 3 xronia. :)

Den exei simasia an ergazesai (ektos an h trapeza genikws de thetei kapoio periorismo). Stin Alliance otan anoiksa zitousan 6 mines nomizw, vevaia afta ta pragmata allazoun sunexeia.

Link to comment
Share on other sites

Nai. Oi perissoteres trapezes thetoun ws periorismo ta 3 xronia. :)

Den exei simasia an ergazesai (ektos an h trapeza genikws de thetei kapoio periorismo). Stin Alliance otan anoiksa zitousan 6 mines nomizw, vevaia afta ta pragmata allazoun sunexeia.

Ευχαριστω αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα ,μαλλον να διευκρινησω την ερωτηση μου ,εαν εχεις λογαριασμο μισθοδοσιας και καταθετικο λογαριασμο, αλλα δεν πληρεις το χρονικο οριο το οποιο θετουν δεν σου δινουν αυτες τις παροχες;

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα ,μαλλον να διευκρινησω την ερωτηση μου ,εαν εχεις λογαριασμο μισθοδοσιας και καταθετικο λογαριασμο, αλλα δεν πληρεις το χρονικο οριο το οποιο θετουν δεν σου δινουν αυτες τις παροχες;

 

Miso giati me mperdepses. O periorismos twn 3 xronwn einai gia na anoikseis logariasmo (kai apo oso kserw den isxuei se oles tis trapezes). An esy exeis hdh logariasmo gia opoiodipote logo, to an tha pareis overdraft/credit card kai den kserw ki egw ti allo eksetazetai kata periptwsi kai apo 1002 paragontes, enas apo tous opoious einai kai h diarkeia paramonis sti xwra, alla de gnwrizw na uparxei kapoios elaxistos periorismos.

 

Otan les paroxes ti akrivws ennoeis?

Link to comment
Share on other sites

Κυρίως ο χρόνος παραμονής και το εισόδημα.

 

Απορία... Υπάρχει ακόμη λογαριασμός μισθοδοσίας; Εγώ ένα λογαριασμό έχω (εκτός του online saver και του ISA δηλαδή), ο οποίος είναι ο φοιτητικός μου αλλά και ο λογαριασμός που πληρώνομαι από την δουλειά.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Επειδη δεν ξερω κατα ποσο εχουν αλλαξει τα πραγματα απο την ημ/νια του αρχικου post, και επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα, εχω να εκθεσω καποιες ερωτησεις!

 

Σε λιγοτερες απο 20 μερες θα επισκευτω την αγγλια για καθαρα εκπαιδευτικους σκοπους(λεμε τωρα:rolleyes:). Εκτος αυτου απο το επομενο ακαδημαικο ετος θα μεινω και στην αγγλια για σπουδες, οποτε για να μην κουβαλαω τοσα χρηματα πανω μου, ειπα να βγαλω μια χρεωστικη καρτα!

Τωρα τι καρτα.. ειναι ενα θεμα!:D

Σε ποια τραπεζα να παω? Ποια εχει τις καλυτερες προσφορες?

Δυσκολο ερωτημα! Δεν με πολυενδιαφερει να λειτουργει και ως πιστωτικη!

 

Edit: Δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα ειμαι ηδη φοιτητης σε ΤΕΙ

Link to comment
Share on other sites

Επειδη δεν ξερω κατα ποσο εχουν αλλαξει τα πραγματα απο την ημ/νια του αρχικου post, και επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα, εχω να εκθεσω καποιες ερωτησεις!

 

Σε λιγοτερες απο 20 μερες θα επισκευτω την αγγλια για καθαρα εκπαιδευτικους σκοπους(λεμε τωρα:rolleyes:). Εκτος αυτου απο το επομενο ακαδημαικο ετος θα μεινω και στην αγγλια για σπουδες, οποτε για να μην κουβαλαω τοσα χρηματα πανω μου, ειπα να βγαλω μια χρεωστικη καρτα!

Τωρα τι καρτα.. ειναι ενα θεμα!:D

Σε ποια τραπεζα να παω? Ποια εχει τις καλυτερες προσφορες?

Δυσκολο ερωτημα! Δεν με πολυενδιαφερει να λειτουργει και ως πιστωτικη!

 

Edit: Δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα ειμαι ηδη φοιτητης σε ΤΕΙ

 

Αν εννοείς ότι θα πας Αγγλία για λίγες μέρες και θέλεις να βγάλεις αγγλική χρεωστική, απλά δε γίνεται γιατί δε θα έχεις μόνιμη αγγλική διεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι θα πας Αγγλία για λίγες μέρες και θέλεις να βγάλεις αγγλική χρεωστική, απλά δε γίνεται γιατί δε θα έχεις μόνιμη αγγλική διεύθυνση.

 

Δεν ξερω τι αννοεις με τον ορο Αγγλικη! Η HSBC δεν ειναι International?

Link to comment
Share on other sites

Και αφού ανοίξετε ένα student account και λάβετε κάρτες, τσεκ, δώρα, κλπ. ανοίξτε και έναν καλό online λογαριασμό για να τοκίζονται τα χρήματά σας με 6,41% τον χρόνο όπως αυτόν:

http://icicibank.co.uk/hisave.html

Link to comment
Share on other sites

Και γω σε 15 μέρες φεύγω Λονδίνο για κανέναν μηνά :yahoo:. Σκέφτομαι να καταθέσω χρήματα σε τράπεζα με υποκατάστημα εκεί και μετά να τα κάνω ανάληψη από Λονδίνο και να τα βάλω σε μια αγγλική τράπεζα ώστε να μου δώσουν κάρτα ανάληψης και να τραβάω όσα χρειάζομαι χωρίς να χρεώνομαι. Το θέμα είναι , " θα μπορέσω να ανοίξω λογαριασμό εκεί " και αν ναι θα πρέπει να είναι από κάποιο συγκεκριμένο ποσό και πάνω ?

Έχω και visa electron της εθνικής , αλλά δεν ξερώ αν με συμφέρει να την χρησιμοποιώ.

Help guys.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω τι αννοεις με τον ορο Αγγλικη! Η HSBC δεν ειναι International?

 

Αν τη βγάλεις από Ελλάδα είναι άλλο θέμα. Στην Αγγλία ούτε η HSBC ούτε κάποιος άλλος θα σου ανοίξει λογαριασμό η θα σου δώσει χρεωστική κάρτα.

 

Και γω σε 15 μέρες φεύγω Λονδίνο για κανέναν μηνά :yahoo:. Σκέφτομαι να καταθέσω χρήματα σε τράπεζα με υποκατάστημα εκεί και μετά να τα κάνω ανάληψη από Λονδίνο και να τα βάλω σε μια αγγλική τράπεζα ώστε να μου δώσουν κάρτα ανάληψης και να τραβάω όσα χρειάζομαι χωρίς να χρεώνομαι. Το θέμα είναι , " θα μπορέσω να ανοίξω λογαριασμό εκεί " και αν ναι θα πρέπει να είναι από κάποιο συγκεκριμένο ποσό και πάνω ?

Help guys.

 

Η απάντηση είναι ότι (χωρίς μόνιμη διεύθυνση στην Αγγλία) δε θα μπορέσεις να ανοίξεις λογαριασμό εκεί. Θα πρότεινα να κανεις αυτό που λες κι εσύ: κατάθεση στην Ελλάδα σε κάποια τράπεζα που έχει καταστήματα κι εκεί (πχ Citibank).

Link to comment
Share on other sites

Αν τη βγάλεις από Ελλάδα είναι άλλο θέμα. Στην Αγγλία ούτε η HSBC ούτε κάποιος άλλος θα σου ανοίξει λογαριασμό η θα σου δώσει χρεωστική κάρτα.

 

Αμα βγαλω καρτα τωρα θα την βγαλω στην Ελλαδα!!

Θα παω στην HSBC αυριο να μαθω περισσοτερα!..:)

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου αλλά μόνιμος κάτοικος Ελλάδας (ή στην περίπτωση μου Κύπρου) έχεις κάποια περισσότερα πλεονεκτήματα;

 

Afto pou zitane einai na eisai UK resident (diladi na diameneis ekei). To ti diavatirio exeis den exei kamia simasia.

 

Φιλε WassUp, ημουν σε ακριβως την ιδια θεση με εσενα, μονιμος κατοικος Ελλαδας αλλα με βρετανικο διαβατηριο.

Επειδη ημουν φοιτητης στην Σκωτια, ανοιξα λογαριασμο με την Royal Bank of Scotland (RBS) . Επειδη ανοιξα τον λογαριασμο με το διαβατηριο , ειχα καποια επιπλεον πραγματακια, οπως αμεση εκδοση student visa credit card, πλεον της switch/maestro debit card που μια χαρα κανει για αγορες παντου.

 

Εαν τυχει και ειναι κανεις στην ιδια τραπεζα, να ξερετε οτι εχει φοβερες παροχες και παρα μα παρα πολυ χρησιμες για φοιτητη...

Εδινε interest free overdraft δυνατοτητα, για ενα χρονο.Δηλαδη, εαν εβαζα τον λογαριασμο στο μειον, μπορουσα να τον αφησω για 12 μηνες στο μειον χωρις κανενα απολυτως προβλημα / κυρωση/χρεωση.

 

Στον τελευταιο μου χρονο, ειχα overdraft για 3.000 λιρες, και ηταν πολυ χρησιμο, γιατι εγω εβαζα λεφτα στον λογαριασμο μου 1-2 φορες τον χρονο, και πολλες φορες οταν ερχοτανε ενα μεγαλο εξοδο (εστια,Η/Υ κτλ) πηγαινε στο μειον για κανα δυο χιλιαρικα, αλλα ειχα το κεφαλι μου ησχυχο.

 

Βασικα, το οτι ειχα βρετανικο διαβατηριο, σημαινει οτι μου δωσανε την πιστωτικη με το που ανοιξα τον λογαριασμο (με ρωτησαν εαν ηθελα) αλλα δεν εγινε το ιδιο για κανεναν απο τους υπολοιπους overseas students. Σε αυτους εβγαζαν μονο τις debit cards.

 

Και κατι αλλο που μου αρεσε στην RBS, ειναι οτι μπορουσες να σηκωσεις λεφτα απο ΑΤΜ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ(!!!) τραπεζας στην βρετανια, δωρεαν, χωρις κοστος (βλ. ΔΙΑΣ που εχουμε στην Ελλαδα).

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες φορες με γλυτωσε απο τρεχαματα, απλα κοιταζα να βρω την κοντινοτερη τραπεζα να βγαλω λεφτα, και οχι της τραπεζας μου .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...