evripidis Δημοσιεύτηκε December 13, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 13, 2003 Μετά απο ερεύνα αγοράς έχω καταλήξει στα εξής 2: http://www.ram-shop.gr/prodimages/4134.jpg Acer aspire 1603ELMGR url Cpu : Intel Pentium 4 2.60 GHz 512KB L2 Cache Chipset : SiS645DX with SiS962 Μνήμη : 512ΜΒ DDR266, upgradeable to max. 1024MB HDD : 40 GB, VGA : ATi Radeon 9000 64MB dedicated DDR video memory DVD-RW Monitor 15.0” XGA TFT Τελική τιμη με φπα : 1.650 ευρώ http://www.ram-shop.gr/prodimages/4268.jpg Acer aspire 1356LMi url Cpu : AMD Athlon XP 2800+ 512KB L2 cache Chipset : VIA ProSavage KN400 + VT8235 Mνήμη : 512ΜΒ DDR333, upgradeable to max. 2048MB HDD : 60 GB, VGA : ATi Radeon 9200 64 MB VRAM AGP on a daughter card DVD-RW Monitor 15.0” XGA TFT Τελική τιμη με φπα : 1.887 ευρώ Οι τιμές είναι απο ram shop ίδιες με αυτές του πλαίσιο. Συγκλείνω προς το AMD λόγο χαρακτιριστικών αλλά και τιμής (αναλογικά) παρόλο που έχω intel στο desktop, εχετέ κατι μεμπτό να του προσάψετε? ή και αντίθετα. Εχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό, γενικά κάτι άλλο που ίσως να μην έχω δει και είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα παραπάνω? Κάθε άποψη είναι δεκτή. Ας το συζητήσουμε! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanis13 Δημ. December 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2003 file oi AMD einai kaliteroi stous desktop apo oti i intel ala gia foritous i intel kai propantos pentium4 ine poli kaliteroi apo amd kai poli aksiopisti epidi oi foritoi ine poli euaisthitoi kai xalane sxetika eukola kitakse na paris kali marka opos toshiba kai oxi compaq an kai ine poli ftinoi oi compaq kai ine pirasmos opote analoga kai ta lefta sou krine Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_aris Δημ. December 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2003 Με τις τιμές που βλέπω στο ποστ σου νομίζω ότι μπορείς άνετα να βρείς ένα φορητό με centrino. Νομίζω ότι απο δω και πέρα είναι μονόδρομος ο centrino σε laptop αν κάποιος θέλει πραγματικά φορητό υπολογιστή (δηλαδή αυτονομία...). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. December 15, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Γένικα πιστέυω πως η acer είναι πολύ καλή εταιρία (ψαγμένη) με λογικές τιμές και κορυφαίο marketing τα συγκεκριμένα 2 είναι απόλυτα ολοκληρωμένα και ανταγωνιστικότατα απο καθε πλευρα. Αποψη μου ειναι οτι προωθεί λίγο καλύτερα τα AMD γενικά -> -> Το 1603elmgr (intel) το εχει ενας φίλος συγκεκριμένα και το εχω δουλέψει ειναι παρα πολυ καλο και θα ημουν απολυτα ευχαριστήμενος δεν ειναι ενοχλητικο απο θεμα θορυβου και αν το δουλέψεις ζεστένεται φυσιολογικά. To 1356LMi (AMD) φαίνεται κορυφαιο αλλά απο θορυβο? θερμοκρασία?να το παρω ή να παω στα σιγουρα? κανενας με ΑΜD? Οι centrino καλοί είναι αλλά στα ιδια χαρακτιριστικά και οθόνη wide λόγο της αυτονομίας που το επιτρέπει ανεβαίνω πολύ και ειμαι ήδη οριακά με το AMD. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 an 8eleis na exeis xamila epipeda 8oribou kai megali anamoni pare centrino! genika pisteyw oti opios parei simera LAPTOP 8a einai xazo na min parei kati se centrino, episeis min paraksenefteis pou bgenoun se liga MHz, afou oi centrino douleyoun kalytera(einai pio grigoroi) ki as exoun mikrotera Mhz. pare kati se centrino me liga logia kai me tipoa AMD (oute na to skeftese se LAPTOP!) Παράθεση So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
newsitka Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 Μακρια απο AMD.Σου το λεει ένας καμμενος. Πάρε ένα IBM η Toshiba, με Pentium 4M processor ή Centrino. Pentium 4M (mobile processor + mobile chipsets). Ολα τα άλλα ειναι μαιμουδιές. Παράθεση :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 Φρόντισε ο επεξεργαστής να είναι mobile για να μην σου ζεσταίνεται κι όλα τ' άλλα τα βρίσκεις. Οι centrino είναι όντως πολύ καλοί όμως κι ένας AMD Athlon Xp mobile δεν πάει πίσω. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. December 16, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 zxr πολύ καλό το σχόλιο σου.. Tο 1356lmi φοράει Mobile AMD Athlon™ XP processor. Tο 1603elmgr Intel® Pentium® 4 processor απλό. Μάλλον κατάλαβα ποιός ζεστένεται περισσότερο απο τους 2. :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Α και κατι ακόμα που θέλω να ρωτήσω μόνο και μόνο λόγο του οτι στο ιντερνετ επικρατεί μια σύγχυση γύρω απο το θέμα. Λοιπόν οταν λέει: "ATI MOBILITY RADEON 9200 with 64MB VRAM AGP on a daughter card" Εννοεί δική της οχι Shared και γενικά δεν εμπλέκεται πουθενά η κεντρική μνήμη. Ετσι? :wacko: Επισυνάπτω.. VRAM (Video RAM): Η μνήμη αυτή βρίσκεται σε προσαρμοστές εικόνας για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο των δεδομένων που στέλνει ο επεξεργαστής στην οθόνη. Στη VRAM λοιπόν αποθηκεύονται οι πληροφορίες για την οθόνη και ο ελεγκτής του προσαρμοστή εικόνας διαβάζει συνεχώς από την μνήμη, για να δημιουργήσει την εικόνα στην οθόνη. Η ταχύτητα της μνήμης εξαρτάται άμεσα από την αρχιτεκτονική της. Μια καλά σχεδιασμένη μνήμη μπορεί να δέχεται και να στέλνει ταχύτερα τα δεδομένα από τον ελεγκτή γραφικών και το DAC, το κύκλωμα δηλαδή που μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του προσαρμοστή εικόνας σε αναλογικό, αφού μόνο τέτοιο αντιλαμβάνεται η οθόνη. Η κλασική DRAM διαθέτει μια απλή πόρτα ανάγνωσης / εγγραφής που λαμβάνει εγγραφές από τον ελεγκτή της κάρτας και ταυτόχρονα όμως πρέπει να διαβάζεται από το DAC για την ανανέωση της οθόνης. Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό, η μνήμη δεν μπορεί να ανταποκριθεί (συνήθως σε βάθος χρώματος 16bit και άνω) αφού ή θα δέχεται ή θα στέλνει δεδομένα. Η VRAM δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα αφού προσφέρει και δεύτερη θύρα αλλά μόνο για ανάγνωση με σκοπό να εξυπηρετεί το DAC. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsaris Δημ. December 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2003 θα σου προτεινα centrino, αλλα αν θες να εχεις και υπολογιστη και ψησταρια παρε AMD. :lol: :lol: :lol: :p :p :blink: Παράθεση Καλές γιορτες και ευτυχισμένο το 2004!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis27 Δημ. December 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2003 Εγώ θα έπαιρνα τον AMD. Είναι πιο δυνατός αλλά και πιο ζεστός! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. December 18, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2003 poio zestos o mobile athlon apo ton simple p4 diladi? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
engineer Δημ. December 19, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2003 file evripidi exw sthn katoxh mou dyo notebook ths idias etairias me ta idia xaraktiristika h monh diafora einai sta CPU. o enas exei P4 2.4Ghz kai to allo AMD mobile athlon xp sta 2400. enoxlitikes diafores sta epipeda hxou den exoun. se thermokrasia kanena provlima kai exoun xekinhsh kai oi dyo taftoxrwna prin 28 WRES. meta apo 28 wres leitourgias (otan piga gia ypno ta evala kai ekanan antigrafh sto skliro dvd) kanena provlima. prosopikh apopsh einai na pareis AMD giati einai 2800 kai tha einai xalara poly pio grigoros apo ton intel. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanis13 Δημ. December 19, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος akis27 (18 Δεκ. 2003 , 21:18) Εγώ θα έπαιρνα τον AMD. Είναι πιο δυνατός αλλά και πιο ζεστός! file laptop me AMD einai o xeiroteros sindiasmos.Ektos oti zestenetai ipervolika! kolane ta windows sixna kai exoun provlimata min mperdevese me tous AMD stous desktop ypologistes. egw exw ena Toshiba pent4 apo to kalokairi kai oute zestenetai kai den mou exei kanei to paramikro ,einai kai poli grigoros enw antitheta enas filos mou me amd.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suedehead Δημ. December 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2003 στην περιπτωση που ο επεξεργαστης AMD ειναι ultra low voltage δεν εχει υπαρχει κανενα προβλημα. Αν ειναι απλος desktop εξαρταται ο εκαστοτε κατασκευαστης τι μετρα εχει λαβει για την ψυξη του... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
prytanis Δημ. December 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2003 oxi pos exw tipota me tous AMD alla den axizi na dosis tosa xrimata kai na zis me tin ipopsia oti mpori apo stigmi se stigmi na se kremasi o epeksergastis.... Intel kai pali Intel. Παράθεση Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. December 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2003 Δεν εχω δοκιμάσει φορητό AMD για να ξέρω, από κανονικούς δεν είχα ποτέ παράπονο πάντως... Ωραία κάρτα γραφικών για φορητό...Nice! ;) Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanis13 Δημ. December 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (20 Δεκ. 2003 , 23:07) oxi pos exw tipota me tous AMD alla den axizi na dosis tosa xrimata kai na zis me tin ipopsia oti mpori apo stigmi se stigmi na se kremasi o epeksergastis.... Intel kai pali Intel. symfwno mazi sou otan dineis tosa lefta oxi mono den aksizei na pareis amd ala na dwseis kai merika eura parapanw kai namin pareis compaq i hp pou einai metrioi alla Acer i Toshiba pou einai poli kaliteroi kata tin apopsi mou kai se ena laptop pezei megalo rolo ti einai,den einai san tous desktop pou tous vazeis esi oti goustareis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sugardad Δημ. December 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2003 egw eixa forhto acer me AMD kai paliotera kai me Intel... ton poulhsa ton diko mou prin lies meres k twra psaxnw na brw to montelo me to logotypo ths Ferrari! loipon sou systhnw AMD kai pali AMD!! Παράθεση ::LiNK RaMoNe ------------------ Hey, Ho! Let's Go! ------------------- :Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. December 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (20 Δεκ. 2003 , 23:07) oxi pos exw tipota me tous AMD alla den axizi na dosis tosa xrimata kai na zis me tin ipopsia oti mpori apo stigmi se stigmi na se kremasi o epeksergastis.... Intel kai pali Intel. όπως και έπαθα εγώ με το παλιό μου 734ΕΑ , δυο ημέρες μετά που έληξε η εγγύηση τα έφτυσε ο επεξεργαστής - μεγάλη γκαντεμιά μιλάμε !! Τωρα εχω Intel ( thnx to kp86 και τον father του ;) ) και ειμαι μια χαρα!! Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. January 7, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2004 Το ιστορικό παω στο πλαίσιο (γλυφάδα) που έχουν τους φορητούς εν λειτουργία για να τους δω και απο κοντά αν και το 1603lmi το 'χω δει, εκει κατάλαβα πολλά... Aπο αυτα τα δυο ειχαν ενα διαφορετικό της σειρας 1350 που ομως εξωτερικά ειναι τα ιδια και το συγκεκριμένο της σειρας 1600. Μια εικόνα χίλιες λέξεις τι θελω να πω: κοιτάζωντας αυτο με AMD απο το πλαι και πίσω πίσω στο σημείο που βρισκεται ο επεξεργαστής εως την άλλη πλευρά κανει ενα εξόγκομα και μεσα η ψηκτρα μεγάλη βλέπετε, κατι σαν "τακουνι" το οποιο εκτος απο ασχημο, άβολο με εκανε να καταλάβω τι γινεται εκει μεσα η καλύτερα τι θα γινόταν αν η οχι τυχαία acer δεν ειχε προβλέψει να κλέψει λιγο απο το design και να το αποδώσει σε αξιοπιστία. Μετα απο αυτο αν δειτε τη φωτο παραπανω η οποια σκοπιμα ειναι τραβηγμενη απο μια καπως πανοραμικη αποψη θα καταλάβετε... Προσωπικά ήμουν αφελής χρόνια τωρα με cpu intel δεν ειχα ποτε το παραμικρό πρόβλημα απλά είδα το θεμα λιγο νωρίς πιο ανοιχτα και θα το ξαναδω ετσι μονο οταν οι πραγματικές συχνοτητες λειτουργίας των AMD επεξεργαστών γινουν σημειο αναφορας και μέτρο συγκρισης για τους αντίστοιχους intel αυτο μονο σημαίνει πολλά. Αν λοιπών θα επέλεγα καποιο απο τα 2 σαφεστετα και θα έπερνα το all time classic 1603Lmi. Λέω αν γιατι τελικα κατέληξα σε ενα αλλο μοντελο της acer το TravelMate 291Lmi για λογους centrino κυριως δηλαδή αυτονομιας, θερμοκρασιας, βαρους, βασανίστικα λίγο με την καρτα γραφικών αλλά πείστικα οτι δεν πρέπει να με νοιάζει αφου τη δουλειά αναλαμβανει να βγαλει εις πέρας ο ταχύτατος centrino για του λογου το αληθές το colin το 2 απο τα πιο σοβαρά που εχω προλάβει να παίξω παίζει σφαίρα και χωρίς κολλήματα. 20 μερες το εχω και οι εντυπώσεις μου ειναι οι καλυτερες άριστη ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης, ελαφρύ (2.84 kg), αθόρυβο (το ανεμιστηράκι του επαξεργαστή πολύ διακριτικό και ησυχο, οταν σπανίως τιθετε σε λειτουργια), αυτόνομο (σε ταξιδι βλεπεις ταινία ανετα) γρηγορο, πολυ όμορφο (υποκειμενικά) παραθέτω τα τεχνικά χαρακτιριστικά του: http://www.acer-euro.com/acereuro/wr-resource/2477257507/upload/E0Entity3/TM290_normal.jpg Acer TravelMate 291Lmi Cpu : Mobile Intel Centrino - M 1.40GHz processor with 1024KB L2 Chipset : Intel® 855GM chipset with 400MHz FSB Μνήμη : 512ΜΒ DDR266, upgradeable to max. 2048MB HDD : 40 GB, VGA : Integrated 3D AGP Dynamic Video Memory Technology (DVMT) with up to 64 MB of VRAM DVD-RW Monitor 15.0” XGA TFT Την καλύτερη τιμή και χρηματοδότηση πέτυχα στο κατάστημα Msystems στο νέο κοσμο και συνάμα την άριστη εξυπηρέτηση τελική τιμη με φπα 1522 ευρώ. Καλη χρονια ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gazos Δημ. January 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2004 Ημουν ετοιμος να παρω acer (το 1703) και δεν το εκανα λογω μειωσης της εγγυησης της αντιπροσωπειας απο 2 σε 1 χρονο απο 10/03 και μετα. Ειμαι καμμενος απο το προηγουμενο φορητο, οποτε δεν το ρισκαρω :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spinemm Δημ. January 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2004 Φιλε μου εγω προσωπικα εχω τον ACER FERRARI 3000 με AMD επάνω και ουτε προβλημα με τα windows εχω που ειδα καποιος παραπανω να γραφει ουτε κολλαει καθολου εστω και υστερα απο 6 ωρες συνεχομενης χρησης με διαφορα απαιτητικα προγραμματα. Επισης θελω να δηλωσω οτι ημουν φανατικος υπερ της Intel. Και για να τελειωσω σε ταυτοχρονη λειτουργια του δικου μου και ενος φιλου με P4 στα 2.8 με ιδια χαρακτηριστικα με του FERRARI αλλα διαφορετικη καρτα γραφικων (του ACER ειναι 128ΜΒ ΑΤΙ 9200 και η αλλη ηταν ΝVIDIA Geforce FX Go) και ποιζοντας και οι δυο το C&c ZERO HOUR (οχι σε δικτυο, αυτονομα) το μηχανημα με Ρ 4 καποια στιγμη που βρεθηκαν πολλα οχηματα και ελικοπτερα ενω ταυτοχρονα πυροβολουσαν τα κανονια με laser αρχισε να σερνεται ενω ο AMD συνεχιζε ακαθεκτος. Επαναλαμβανω ημουνα φανατικος Ιntel, αλλα, τα συμπερασματα δικα σου. Παράθεση Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spinemm Δημ. January 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sugardad (21 Δεκ. 2003 , 06:49) egw eixa forhto acer me AMD kai paliotera kai me Intel... ton poulhsa ton diko mou prin lies meres k twra psaxnw na brw to montelo me to logotypo ths Ferrari! loipon sou systhnw AMD kai pali AMD!! Φιλε στο ΠΛΑΙΣΙΟ μεχρι στιγμης τον εχω δει (απο εκει και τον πηρα). 2200 ευρω Παράθεση Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sugardad Δημ. January 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2004 :D /me running for it! :lol: thnx! Παράθεση ::LiNK RaMoNe ------------------ Hey, Ho! Let's Go! ------------------- :Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts