Jump to content

akis27

Members
  • Δημοσιεύσεις

    17
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by akis27

  1. Έχω ένα παράξενο πρόβλημα με το PC. Θα το έλεγα "αυξημένη χρήση μνήμης". Είναι πολλά που συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα, αλλά τα έχω ψάξει όλα και δεν βρήκα άκρη. Είναι σαν να τρέχει στον υπολογιστή μου μια εφαρμογή, από μόνη της και χωρίς λόγο. Πάντως ιό δεν έχει, γιατί έχω πολύ καλό ενημρωμένο antivirus McAfee. Ενώ, παλιά (πριν ένα μήνα), ανοίγοντας τη διαχείρηση υπολογιστή, έβλεπα ότι στην λειτουργια αδράνειας (μόνο η επιφάνεια εργασίας μπροστά σου, χωρία κανένα-μα-κανένα πρόγραμμα να τρέχει) η χρήση μνήμης ήταν 128 MB, αυτές τις μέρες που πολυμπαίνω στο internet, πάλι με επιφάνεια εργασίας μου βγάζει 170-180 MB και χτες μάλιστα σε μια φάση έφτασε ακριβώς τα 200 MB χρήση μνήμης. Από την άλλη, ανοίγω το παράθυρο "εφαρμογές" και δεν τρέχει καμία εφαρμογή και κανένα πρόγραμμα. Ακόμα και τώρα που γράφω αυτό, είναι στα 170 MB μόνο με το notepad ανοικτό. Λοιπόν, πηγαίνω στη διαχείρηση υπολογιστή, στα σφάλματα, και βρίσκω ανά λίγο και λιγάκι προειδοποιήσεις με κωδικούς αναγνώρισης (δεν θυμάμαι τώρα τους κωδικούς) στην διαχείρηση ασφαλείας. Μπαίνω με F1 στη βοήθεια και βλέπω τον κωδικό. Τι μου λέει.... "Η σύνδεση internet που κάνατε, προσπάθησε να κλείσει με επιλογή σας, αλλά εμποδίστηκε από μια εφαρμογή. Δηλσδή, μια άλλη εφαρμογή (άγνωστη) χρησιμοποιούσε τη σύνδεσή σας, κατά την αποσύνδεση." Με αυτό, τελειώς κουφάθηκα!!.. Και αν και έχω nativirus και το firewall των XP, αυτό σημαίνει ότι κάποιος πέρασε στον υπολογιστή μου πρόγραμμα (εφαρμογή) το οποίο από ότι καταλαβαίνω, είναι και αυτό που χρησιμοποιεί αυτή την μνήμη στο PC μου. Μήπως ξέρετε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, κανείς? γιατί την εκδοχή να μου βάλανε προγραμμα στον υπολογιστή (μάλλον κατασκοπευτικό) την βλέπω δύσκολη, τουλάχιστον για το PC μου, γιατί το έχω κάνει σαν τανκς στην ασφάλεια.. και ποιο να είναι αυτό το προγραμματάκι που τρέχει στο παρασκήνιο? Μπορεί να συμβαίνει κα΄τι άλλο.. ξέρω γω... γιατί αρχίζω και ανησυχώ πολύ με το γεγονός..
  2. Αυτό που λέει ο φίλος μου multiPetros εδώ, δεν νομίζω να ισχύει. Διότι σε μια εγκατάσταση που έκανα παρατήρησα το εξής: Ξεκίνησα να εγκαταστήσω έναν εκτυπωτή. Το παραθυράκι της εγκατάστασης μου έδειχνε την ταχύτητα με την οποία περνούσαν τα αρχεία προς εγκατάσταση στον υπολογιστή μου. Ξεκίνησε από 1,5 Kbps, πήγε 2, 2,5, 3, 4, 6, 7, 10...κτλ, μετά από 20 δευτ, πήγε 70, 80, 90... ανέβαινε συνεχώς λέω γω, τί γινεται?!! Συνέχισα να το παρακολουθώ, 120, 200, 300... όλα ανέβαινε. εντάξει. Φτάνει τα 800, λέω... ωχ, θα εκραγεί!!... Κιόμως, αυτό συνεχίζει και ανεβαίνει, 900, 950, 1000, 1020 τέλος! Παραμένει στα 1020kbps η ταχύτητα εγκατάστασης και δεν ανεβαίνει άλλο. Μετα, σταδιακά έπεσε στο 800-850 μέχρι να τελει΄ωσει η εγκατάσταση. Δηλαδή, θέλω να πω, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν απτο δίκτυο δέχεται (τουλάχιστον το δικό μου PC) μέχρι και 1020kbps, αφού με τέτοια ταχύτητα έκανε την εγκατάσταση. κα΄ποιος θα σκεφτόταν ότι αν είχα σύνδεση internet πάνω από 1020 kbps, τότε θα έφτανα στο maximum της απόδοσης του PC μου και θα είχα και πλεόνασμα. Δεν ξέρω, τώρα αν έχεις υπολογιστή 3,6GHZ και το τελειότερο μηχάνημα, μπορεί η ταχύτητα εγκστάστασης να πήγαινε και στα 2000Kbps, αλλά στο δικό μου PC πάντως, νομίζω ότι ανακάλυψα τα όρια ταχύτητας, τυχαία με μια εγκατάσταση. (PS.: εγώ έχω 3.00 GHZ multithreading P4 intel, σκληρό 7200rpm) Πάντως δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω, γιατί η ταχύτητα συνεχώς ανέβαινε και δεν ήταν απτην αρχή σταερή. Λες και το πρόγραμμα εγκατάστασης δοκίμαζε τον υπολογιστή μου.
  3. Επίσης, το modem μου, αύτό το mod-ίδιο που περιφρονώ, κα΄νει και μερικά ΚΟΥΦΑ! μερικές φορές. Σε μερικά downloads, κατεβάζει με 9,5 - 10,0 kbps, αλλά για μερικά δευτερόλεπτα (12-15 δευτ.). Δηλαδή, από 56kbps γίνεται 80kbps !!! Αυτό πάλι δεν μπορω να το εξηγήσω πως γίνεται, και ούτε θα μπορέσω ποτέ!!
  4. εντάξει, καλά όλα αυτά, πάντως δεν ήξερα ότι με 46,6 Είμαι ΟΚ. πάντως η επιλογή 56kbps είναι καλή για κάτι χρήστες σαν και μένα, αν αεξειρέσουμε τις φωτογραφίες. ¨ολα δουλεύουν ΟΚ, το messenger, ακόμη πάιζω και διπλό σε ελαφρά μειωμένη ταχύτητα απτην κανονική, το Panzers στο δίκτο με τον αδερφό μου. Αλλά, όλο το πρόβλημα το αντιμετωπίζω στο κατέβασμα φωτογραφιών. Εκεί είναι που βαριέμαι να βλέπω τη φωτογραφία να κατεβαίνει. Αλλά από τοι κατάλαβα και ο ISP παίζει πολύ ρόλο. γιατί όταν συνδεόμαι με HOL anytime, κατεβαίνουν πιο γρήγορα οι σελίδες από ότι όταν συνδέομαι με OTE, στα 56 πάντα. Πάντως εγώ μεταξύ ISDN και ADSL στα 128, θα προτιμούσα ISDN, λόγω τιμής. Δηλαδή σκέφτομαι και το παραμικρό ευρώ που θα δώσω το μήνα, και ας μην είναι τόσο μικρή η διαφορά. όταν και να ποτε΄γίνει το ADSL 24 ευρώ το μήνα, τότε θα το σκεφτώ. Άλωστε, δεν είμαι και πολύ internet-όβιος, μπάινω περιστασιακά, οπότε με βολέυει περισσότερο το ISDn γιατί μπορώ να μην κάνω καν σύνδεση, αλλά να μπάινω με το usr:any και pas:time (στη HOL)¨για λίγες μόνο ώρες το μήνα. Εννοείται ότι α ξεπεράσω τις 12 ώρες το μήνα, συμφέρει η σύνδεση.
  5. Ωχ καλά... κατάλαβα... Πάντως σκέφρομαι αυτές τις μέρες να βάλω ISDN 128, αν όχι adsl 128. Θα δω τι θα κάνω..
  6. Ήθελα να ρωτήσω, κάτι σχετικά με το modem, γιατί μου συμβαίνει αυτό. Το modem μου είναι κανονικά 56kbps, αλλά σε κάθε σύνδεση, κάθε φορά που συνδέομαι μου συνδέεται στα 46,6Kbps, δηλαδή χάνω 10 περίπου kbps. Δεν νομίζω να χρειάζεται αναβάθμιση το λειτουργικό του, έχω XP και το modem είναι το HP56 micromodem. Ένας φίλος μου έχει το us robotics 56άρι και του βγάζει ταχύτητα 52kbps. Άραγε φταίει το modem μου, να το αλλάξω?
  7. Κάντε αυτό το test, για να δειτε αν είναι δυνατόν για κάποιον να μπει στον υπολογιστή σας, δηλαδή να δειτε πόσο ασφαλείς είναι ο Η/Υ σου σε επιθέσεις. Και πόσο ασφαλείς είναι οι πόρτες στον Η/Υ. http://www.hackerwatch.org/probe?affid=332-04 Εγώ το έκανα, όλα ΟΚ. Το πήρα από site του McAfee, είναι ασφαλές. Κάντε όλα τα test.
  8. Πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία, αλλά εκλογές μέσω internet δεν έχουν γίνει ακόμα. Τι ωραία θα ήταν να ψηφίζαμε από τον υπολογιστή του σπιτιού μας, ή απ' το internet cafe... Σηκωνόμαστε τώρα και πηγαίνουμε εκεί στην ουρά, περιμένοντας από μισή μέχρι... ώρες. Αλλά, τι να πει κανείς... Πάλι καλά που έχουμε και internet. Είναι και αυτό.
  9. Μ΄αρέσει που έχει και air-conditioner στην ψύκτρα! Καλή φάση!
  10. http://www.go-l.com/desktops/machl38/features/index.htm Μη νομίσει κανείς ότι το έχω και το πουλάω! Πάντως μπορεί να είναι το επόμενό μου PC - με λίγη οικονομία!
  11. Έγώ λέω να φτιάξουμε ένα φοβερό (!) προγραμμα και να τους τινάξουμε στον αέρα τα αρχεία, να δούμε πως θα τα επαναφέρουν... μετά!
  12. Εγώ θα έπαιρνα τον AMD. Είναι πιο δυνατός αλλά και πιο ζεστός!
  13. Einai kai analoga me tin periohi pou vrikesai alla kai se sinartisi me allous paragontes tou PC sou.
  14. Επιτέλους, οι εφημερίδες έγραψαν πολλά από αυτά που πολλοί από τους χρήστες internet ήθελαν να ακουστούν. Καιρός να μάθει λοιπόν ο κόσμος τα χάλια του ελληνικού internet και την ακρίβειά του σε σχέση με το εξωτερικό. Σε αυτό μάλλον συνέβαλλε η κοινή ή και μεμονωμένη προσπάθεια πολλών χρηστών. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει ακουστεί αυτή η είδηση σε αυτό το forum, διότι αν και είμαι καινούργιος εδώ, καταπιάστηκα με το στο http://www.adslgr.com που μπήκα εδώ και 2 μέρες, κάθομαι 5 ώρες τη μέρα γιατί είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, τα έχω πάρει από την αρχή και προχωράω thread-thread. Για να δούμε, αν πρόκειται να πέσουν και άλλο οι τιμές.
  15. Ευχαριστώ παιδιά. Ένας φίλος μου είπε να δοκιμάσω και το πρόγραμμα "Imesh" ή "Imesg", κάπως έτσι. Θα μπω να τα δοκιμάσω όλα αυτά.
  16. Hi παιδιά. Ξέρει κανείς πώς μπορώ να στείλω 750 MB (μουσικό CD) από τον υπολογιστή μου σε άλλο υπολογιστή, αν γνωρίζω την IP διεύθυνσή του, μέσω Internet?
×
×
  • Create New...