Jump to content

Ποιο είναι το ΟΛΙΚΟ κόστος για ενεργοποίηση του ADSL;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Thelo na rotiso:

An valo dsl 256 tha plirono paroxi(apo vivodi gia paradeigma) + prosvasi sti grammi (x2 ana dimino)

Exo isdn kai tha mpei apo pano tis. Tha plirono kai to pagio tis isdn?

The best preparation for tomorrow... is doing your best today!

• Απαντήσεις 440
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ispanos (23 Νοέ. 2004 , 13:25)

3) To kostos sunolika einai loipon:

i)Metatroph gramhs apo psnt se adsl (auto paei kapou 35E swsta?

ii)Eksoplismos (me modem auto einai kamia 60E?) kai egatastash monos mou.

iiii) Sundromh to mhna sthn etairia pou tha epileksw kathe mhna, egw pou den endiaferome na katevazw para polla to mhna oute gia top speed, poia etairia einai pio fthnh?

An den se endiaferei na katevazeis oute polla to mina,oute top speed tote i Otenet exei tin katallili lysi me ogkoxrewsi gia 1GB kai 3GB sta 384kbps (programma OnDSL Economy).Exei prosfora to 1GB me 4,90 Euro kai ta 3GB me 9,90 Euro ana mina. :)

Twra oson afora ta alla erwtimata parathetw ena LINK pou pisteyw oti tha voithisei poly...

S'ayton ton pinaka mporeis na deis poso tha sou kostisei i DSL SYNOLIKA (kai me FPA 18%) analoga me to diastima pou tin thes opws episis kai ana etaireia.

Elpizw na se diafwtisa ligo.. :o

[sIGPIC][/sIGPIC] Εγγραφή: Οκτ. 2003 - It's been a while....

Na rotiso kai kati allo?

Stin 256 sindesi den exei ti xreosi gia ti grammi apo ton OTE (pou einai 19,90 gia 384). Mipos den plironeis gi'autin? Kai xreiazete na pliroseis mono ton paroxea kai to isdn? Na rotiso kai kati allo(isos ligo ilithio alla thelo na eimai apolitos sigouros): An exo PSTN kai valo ADSL tha mporo na xrisimopoio kai to tilefono kanonika?

Πληρώνεις κανονικά το πάγιο της 384 στον οτε που είναι 19,9 όπως λες, και ας έχεις εσύ 256. 384 θα πληρώσεις στον ΟΤΕ για την γραμμή.

Ναι με PSTN και aDSL μπορείς να μιλάς και να είσαι στο δίχτυ ταυτόχρονα.

An metatrepso tin ISDN se PSTN tha exo megali diafora timis sto miniaio telos? Dld aksizei? (Ase pou den iparxei kai porta gia ISDN stin perioxi mou :o

Diladi na kanw tin eksis erwthsh.Sto neo mou spiti den exw thlefonikh sindesh.An thelisw na energopoihsw dsl a) tha prepei na kanw aithsh gia grammh pstn.b)aithsh gia dsl c) epilogh provider d) eksoplismos.

Epeidi omws exw idi to jetspeed intracom 500 elpizw na glitonw kati apo auto.

To thema einai oti sto spiti tilefonikh syskeyh den tha mpei gia eunohtoys logous :p , opote ti tha plirwnw apo pagia?

Diorthoste me kai simpliroste me parakalw sta osa tha pw parakatw:

Pagio pstn=12,37 + Pagio adsl 384 OTE=23,482 + Pagio adsl provider px forhnet 384=29,4.

Yparxei kati allo to opoio tha mou erxetai ston tilefoniko logariasmo ote ws pagio?

Epishs o arxikos logariasmos tha perielamvanei kai to telos energopoihshs.to opoio einai 41,2 euro peripou kai ton propliromeno miso mhna pou sinithizei na mas stelnei o ote ston prwto logariasmo..

Afou exw idi Modem kai tha kanw monos tin egatastash apo adsl pagio de nomizw na iparxei kati allo..den gnwrizw omws an afinw kati apeksw to opoio iparxei se olous tous sinithis logariasmous me aplh pstn sindesh gia auto kai tha ithela tin voithia sas i an afinw kati stin apeksw.

Telos epeidi eimaste 2 sto spiti kai exw to jetspeed intracom 500 to opoio exei mia thira adsl kai mia thira hub ,logika xreiazomai ena switch gia na to sindesw stin thyra hub tou modem kai panw tou na sindesw ta 2 pc wste na mpainoun aneksarthta sto internet kai ta 2.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Δεν υπάρχει κάτι άλλο Εκτός από ο ότι δεν θα πληρώσει μόνο για τον επόμενο μισό μήνα!!!. Θα πληρώσεις ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για τους επόμενους δύο μήνες και για τά πάγια τέλη της γραμμής, και για τα πάγια τέλη ADSL .

Άρα το αρχικό κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ALR (29 Νοέ. 2004 , 09:56)

Diladi na kanw tin eksis erwthsh.Sto neo mou spiti den exw thlefonikh sindesh.An thelisw na energopoihsw dsl a) tha prepei na kanw aithsh gia grammh pstn.b)aithsh gia dsl c) epilogh provider d) eksoplismos.

Epeidi omws exw idi to jetspeed intracom 500 elpizw na glitonw kati apo auto.

To thema einai oti sto spiti tilefonikh syskeyh den tha mpei gia eunohtoys logous :p , opote ti tha plirwnw apo pagia?

Diorthoste me kai simpliroste me parakalw sta osa tha pw parakatw:

Pagio pstn=12,37 + Pagio adsl 384 OTE=23,482 + Pagio adsl provider px forhnet 384=29,4.

Yparxei kati allo to opoio tha mou erxetai ston tilefoniko logariasmo ote ws pagio?

Epishs o arxikos logariasmos tha perielamvanei kai to telos energopoihshs.to opoio einai 41,2 euro peripou kai ton propliromeno miso mhna pou sinithizei na mas stelnei o ote ston prwto logariasmo..

Afou exw idi Modem kai tha kanw monos tin egatastash apo adsl pagio de nomizw na iparxei kati allo..den gnwrizw omws an afinw kati apeksw to opoio iparxei se olous tous sinithis logariasmous me aplh pstn sindesh gia auto kai tha ithela tin voithia sas i an afinw kati stin apeksw.

Σωστά όσα λες. Σκέψου και τη λύση της Vivodi (σου απαντησα σχετικά στο άλλο thread).

Telos epeidi eimaste 2 sto spiti kai exw to jetspeed intracom 500 to opoio exei mia thira adsl kai mia thira hub ,logika xreiazomai ena switch gia na to sindesw stin thyra hub tou modem kai panw tou na sindesw ta 2 pc wste na mpainoun aneksarthta sto internet kai ta 2.

Θύρες ADSL & hub πρώτη φορά ακούω.

Λογικά εννοείς μια ethernet (δηλαδή δικτύου lan) και μια USB.

Στην ethernet θα μπει το switch και στο switch τα PC και είσαι jet(speed). ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

mou apantises ontws diafotistikotata sto allo thread kai mallon tha kanw oti mou protineis arkei na pane ola kala sxetika me tin ipostiriksi tis vivodi stin perioxh.

Gia to modem ennoousa oti exei mia thira ethernet pou an thimamai kala grafei apo kato adsl or modem,kai mia alh thira akrivws apo dipla pali ethernet i opoia grafei hub.To intracom jetspeed 500 ksexasa na anaferw oti einai modem/router :)

Oti kai nanai pantws einai ligo katastrofiko :p

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

• 2 weeks later...

paidia thelo ti voithia sas epidi den exo katalavei kai poli ta peri timon

epidi exo skilovarethi ti zoi mou perimenontas ti vivodi na ipostiriksi ton kolono(tha eixa valei adsl apo to kalokairi) telika allaksa gnomi kai thelo na valo i tellas i forthnet.thelo an mporei kapios na mou pei poso tha einai to arxiko kai to miniaio poso pou tha plirono gia:

1)tellas 384/128 alla kai grami tellas (diladi na kopso edelos ton ote)

2)forthnet adsl volume me 3g

3)forthnet adsl time

episis pio apo ta parapano 3 aksizi perisotero kai pio mou protinete;

euxaristo kai signomi gia tis polles erotisis

Βρηκα απο το In.gr αυτο που ειναι οι τιμες χονδρικης του ΟΤΕ στον ISP. Δεν πολυκαταλαβαινω τις τιμες,μπορει καποιος να εξηγησει?

Επισης βρηκα και αυτο που εχει τις τιμες για τις εταιριες που προσφερουν DSL απο το δικο τους δικτυο. Δεν καταλαβα ακομα το τελλας ιζι που κολαει σε αυτο το πινακα βεβαια...

• 2 weeks later...

Παιδιά, επειδή παρόλο που διάβασα σχεδόν όλο το thread, ακόμα δεν αισθάνομαι σίγουρος για τις γνώσεις μου επί του θέματος, παραθέτω τα παρακάτω κι ελπίζω στην πολύτιμη βοήθειά σας.

Δεδομένα:

1. Έχω ένα συμβόλαιο Vodafone 120, το οποίο το κρατάω κυρίως για τη δωρεάν σύνδεση PSTN μέσω Panafonet. (Κόστος κινητού περίπου 25 ευρώ/μήνα). Για αριθμό κινητού δεν έχω πρόβλημα και να το κόψω, επειδή έχω και επαγγελματικό κινητό.

2.Ο λογαριασμός του ΟΤΕ έρχεται περίπου 70 ευρώ το δίμηνο, που το 90% των κλήσεων είναι προς το ΕΠΑΚ της Panafonet.

Ερωτήσεις:

α)Βάσει των παραπάνω, (περίπου 60 ευρώ το μήνα), δε θα με συνέφερε να κάνω μια σύνδεση shared llu 384 π.χ. στη vivodi (την περιοχή μου δεν την καλύπτει ακόμα η full llu) και να κόψω τη σύνδεση του κινητού της vodafone;

β)Ισχύει ότι αν κάνω τώρα αίτηση στη vivodi θα πάρω δωρεάν το modem/router; Θα δυσκολευτώ να το εγκαταστήσω;

γ) Το ότι ανέφερα τη vivodi δεν είναι και δεσμευτικό. Θα μπορούσατε να μου υποδείξετε και κάποια πιο φτηνή εταιρία;

δ) Ένας πρόχειρος υπολογισμός του αρχικού και ανά μήνα κόστους δε θα με χάλαγε καθόλου....

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Νίκος

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

A)Ναι

Β)Ισχύει -Δεν θα δυσκολευτής καθόλου

Γ) Επίσης μπορείς να απευθηνθείς στην HOL -Σε συνδέει με Γραμμή ΟΤΕ αλλά και με VIVODI .Δική σου η επιλογή. Αν κάνεις σύνδεση 128 Π.χ το κόστος είναι το μικρώτερο της αγοράς. Με καταβολή 12 μηνών με πστωτική κάρτα παρέχει σημαντική έκπτωση.

Δ) Αρχικό κόστος Με γραμμή ΟΤΕ Ο πληρώνεις μετά από 2 μήνες τα Πάγια 4 μηνών +σύνδεση =115 Ευρώ + Φπα + 60 Ευρώ για το Μοdem (αλλά το δίνει και με τρεις δημινιαίες δόσεις στο λογαριασμό σου των 20 ευρώ. , Μηνιαίο κόστος μετα τους δύο μήνες 20 ευρώ + provider (εξαρτάται την ταχύτητα και την εταιρεία)+Φ.Π.Α

Με Vivodi αρχικό κόστος 35 ευρώ και μετά πληρωμή με τον μήνα ανάλογα την επιλεγώμενη ταχύτητα.

Α. Αν δε σε καλύπτει με full LLU δε σε καλύπτει ούτε με shared LLU. Μη μπερδεύετε το shared LLU με την πρόσβαση μέσω ΟΤΕ. Αφού είσαι Μαρούσι, από όσο ξέρω η μόνη σου επιλογή είναι ο ΟΤΕ.

Γ. Μακριά από HOL μιας και για να έχεις τη υποτιθέμενη χαμηλή τιμή πρέπει να δεσμευτείς για ένα χρόνο χωρίς τελικά η τιμή να είναι κάτι εξαιρετικό. Οι ISP που συνιστώ να προσέξεις είναι η Forthnet και η Altec (πρώην ACN). Η Vivodi προσωρινά έχει προβλήματα με το δίκτυό της, αλλιώς θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

Δ. -19,9+ΦΠΑ το μήνα ο ΟΤΕ.

-Περίπου 25+ΦΠΑ για 384 οι ISP που σου ανέφερα και λίγο πιο κάτω για 256. Αν θες μπορείς να κάνεις τρίμηνες συνδρομές που συνήθως έχουν διάφορες προσφορές (πχ Forthnet 256 δίνει στους 3 μήνες έναν δώρο).

-35+ΦΠΑ το τέλος ενεργοποίησης του ΟΤΕ.

-60-150€ ο router, ανάλογα τι θα πάρεις. Aν πας μέσω Vivodi δίνουν τζάμπα τον alcatel 530 που είναι μια χαρά κομμάτι, αλλά όπως είπα αυτόν το καιρό πάει μέτρια προς χάλια (είμαστε σε αναμονή της αναβάθμισης της γραμμής της με το εξωτερικό).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Μου φαίνεται ότι θα καταλήξω στη vivodi λόγω του free router, και όσο για το δίκτυο, που θα πάει, θα "στρώσει".

Όντως φαίνεται ότι είχα μπερδέψει το shared llu με την πρόσβαση μέσω ΟΤΕ, thanks lewton.

Περισσότερα στο αντίστοιχο thread της vivodi πλέον (σίγουρα θα σας ξαναενοχλήσω!).

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

Geia sas!

Exw kapoies erwthseis mias kai skeftomai na valw ADSL.

Epeidh toxa ksanapsaksei prin ligous mhnes ,ebgala oti tha mou erxotan synoliko kostos peripou sta 50e/mhna me forthnet (384). (ektos ap'ta arxika eksoda). Exei allaksei tipota sto skhniko twn timwn???

Epishs kati allo: exw kanonikh syndesh kai oxi pstn h isdn. Auto th me epireasei kathilou sto arxiko kostos??

Poia lete na dialeksw??? Eimai anamesa se forthnet kai HOL (me to broadbandpack 384) -h Vivodi akousa exei problems??-

Telos basikh proypothesh thewrw thn pragmatopoihsh klhsewn (pou akousa einai fthinoteres).To ypostirizoun oles ayto???

Opoios apadouse tha tou hmoun eygnomwn!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikoleon (21 Δεκ. 2004 , 09:57)

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Μου φαίνεται ότι θα καταλήξω στη vivodi λόγω του free router, και όσο για το δίκτυο, που θα πάει, θα "στρώσει".

Όντως φαίνεται ότι είχα μπερδέψει το shared llu με την πρόσβαση μέσω ΟΤΕ, thanks lewton.

Περισσότερα στο αντίστοιχο thread της vivodi πλέον (σίγουρα θα σας ξαναενοχλήσω!).

Άρα σκέφτεσαι σύνδεση Vivodi μέσω ΟΤΕ κάνοντας την αίτηση στη Vivodi.

Έχε υπόψη ότι σε αυτήν την περίπτωση μερικές φορές ο ΟΤΕ καθυστερεί την ενεργοποίηση των γραμμών. Βέβαια είναι υποχρεωμένος να την παραδώσει σε 12 μέρες και η Vivodi έβγαλε ανακοίνωση ότι αν δεν τηρεί τα χρονοδιαγράμματα θα κινείται νομικά, οπότε ίσως σταματήσει αυτή την τακτική.

Για το δίκτυο ελπίζουμε να γίνει η αναβάθμιση μέσα στις γιορτές, από ότι μου είπε στο meeting κάποιος που μίλησε, θα είναι ετοιμη την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, όσον αφορά το δωρεάν router, φρόντισε να διευκρινήσεις τι θα σου δώσουν. Ρώτα το αυτό από πριν, μην πάρεις γουρούνι στο σακί (θα μου πεις δώρο είναι αλλά.... ).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια χρειαζομαι πραγματικα την βοηθεια σας!! Σημερα που ηρθε ο λογαριασμος του οτε ηταν 100ευρω και ηταν ολα απο το Internet!!! Νομιζεται πως με συμφερει να περασω σε Adsl?? Θελω να μου πειτε ποιο θα ειναι το κοστος ανα μηνα με adsl και να μου εξεγξσετε λιγακι τα εξοδα..! Αυτη τη στιγμη εχουμε στο σπιτι ISDN, στην περιοχη μου υπαρχει δυνατοτητα για adsl και υπαρχει και ενα προβληματακι ακομα που δεν ξερω αν ειναι προβλημα στην πραγματικοτητα...το NetMod ειναι αρκετα μακρια απο το Pc!! Η συνδεση θα ειναι μονο για ενα υπολογιστη και με ενδιαφερει να βγει οσο το δυνατον οικονομικοτερα...

HELP PLEASE!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis (29 Δεκ. 2004 , 00:44)

Παιδια χρειαζομαι πραγματικα την βοηθεια σας!! Σημερα που ηρθε ο λογαριασμος του οτε ηταν 100ευρω και ηταν ολα απο το Internet!!! Νομιζεται πως με συμφερει να περασω σε Adsl?? Θελω να μου πειτε ποιο θα ειναι το κοστος ανα μηνα με adsl και να μου εξεγξσετε λιγακι τα εξοδα..! Αυτη τη στιγμη εχουμε στο σπιτι ISDN, στην περιοχη μου υπαρχει δυνατοτητα για adsl και υπαρχει και ενα προβληματακι ακομα που δεν ξερω αν ειναι προβλημα στην πραγματικοτητα...το NetMod ειναι αρκετα μακρια απο το Pc!! Η συνδεση θα ειναι μονο για ενα υπολογιστη και με ενδιαφερει να βγει οσο το δυνατον οικονομικοτερα...

HELP PLEASE!!!

Λοιιπόν για otenet που ξέρω έχουμε και λέμε

Σύνδεση 384κ

Τέλος Ενεργοποίησης

σύνδεσης ADSL ΟΤΕ

€ 34,99 Λ

Τέλος Εγκατάστασης

εξοπλισμού ADSL OTE (προαιρετικά)

€ 44,99 Λ

Μηνιαίο Τέλος ADSL OTE

€19,90 Λ

Μετατρέπεις την isdn σε pstn και το δίμηνο θα πληρώνεις 110

:)

Διορθώστε με παιδιά αν κάνω λάθος

:)

επίσης

Συνδρομή

Αορίστου χρόνου

€ 30,25 Λ

/ μήνα

Συνδρομή

3μηνης διάρκειας

€ 90,75 Λ

Συνδρομή

6μηνης διάρκειας

€ 169,50 Λ

Συνδρομή

12μηνης διάρκειας

€ 315,00 Λ

Αρα για να τα συνοψισουμε -αν καταλαβα καλα- εχουμε και λεμε...

Θα πληρωσω ΜΙΑ φορα στην αρχη τα:

• Τελος Ενεργοποιησης 35 Ευρω
  • Τελος εγκαταστασης 50 Ευρω (προαιρετικο)

και απο 'κει και περα θα πληρωνω μηνιαιως τα:

• Μηνιαιο Τελος 20 Ευρω
  • Συνδρομη Αοριστου Χρονου 30 Ευρω

Με το μοντεμ τι παιζει?? Δεν νομιζω οτι το χαριζουν... Αν δεν κανω λαθος ο οτε προτεινει μερικα που εχουν γυρο στα 50 Ευρω και προφανως και επομενως θα χρειαστω και αλλα 50 Ευρω, ε???

Με το προβληματακι που εχω με το NetMod?? Ειναι αρκετα μακρια απο τον υπολογιστη... Απλα χρησιμοποιησαμε τα καλωδια που βρισκονταν μεσα στους τοιχους (τα καλωδια ηταν απο τοτε που ειχαμε PSTN) τα οποια καταληγουν σε τηλεφωνικες συσκευες που ΔΕΝ ειναι ISDN!! Και εγω δυστυχως μπαινω στο Ιντερνετ απο 56Kbps συνδεση.. Ειναι προβλημα αυτο για την aDSL ???

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis (29 Δεκ. 2004 , 10:35)

Αρα για να τα συνοψισουμε -αν καταλαβα καλα- εχουμε και λεμε...

Θα πληρωσω ΜΙΑ φορα στην αρχη τα:

• Τελος Ενεργοποιησης 35 Ευρω
  • Τελος εγκαταστασης 50 Ευρω (προαιρετικο)

και απο 'κει και περα θα πληρωνω μηνιαιως τα:

• Μηνιαιο Τελος 20 Ευρω
  • Συνδρομη Αοριστου Χρονου 30 Ευρω

Με το μοντεμ τι παιζει?? Δεν νομιζω οτι το χαριζουν... Αν δεν κανω λαθος ο οτε προτεινει μερικα που εχουν γυρο στα 50 Ευρω και προφανως και επομενως θα χρειαστω και αλλα 50 Ευρω, ε???

Με το προβληματακι που εχω με το NetMod?? Ειναι αρκετα μακρια απο τον υπολογιστη... Απλα χρησιμοποιησαμε τα καλωδια που βρισκονταν μεσα στους τοιχους (τα καλωδια ηταν απο τοτε που ειχαμε PSTN) τα οποια καταληγουν σε τηλεφωνικες συσκευες που ΔΕΝ ειναι ISDN!! Και εγω δυστυχως μπαινω στο Ιντερνετ απο 56Kbps συνδεση.. Ειναι προβλημα αυτο για την aDSL ???

Προτείνω router και όχι modem(καταναλώνουν πολύ μεγάλη μνήμη)

το alcatel speedtouch 530i κοστίζει περί τα 49 ευρώ

(αυτά ξέρω για να σε βοηθήσω)

:o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (29 Δεκ. 2004 , 08:42)

Προτείνω router και όχι modem(καταναλώνουν πολύ μεγάλη μνήμη)

Μνήμη; :blink:

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/