Jump to content

XDA Atom Life (παλιό O2 Apollo)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σαν συσκευή είναι πολύ καλή. Οι δυνατότητες της όμως φαίνονται μόνο με cooked roms όπου βλέπεις πραγματική διαφορά στην ταχύτητα της. Έχει τα κολλήματα της σε εισερχόμενη κλήση αλλά όχι πολύ συχνά και κυρίως με την μαμίσια rom, με τις cooked που έχω δοκιμάσει είναι σαφώς λιγότερα.

Το θέμα μπαταρία είναι μεγάλος βραχνάς, ειδκά με ανοιχτό το ασύρματο την καταπίνει. Πλέον, επειδή πρόσφατα ενεργοποίησα το wind plus, αν είμαι έξω και θέλω internet προτιμώ το 3G παρά να ψάξω για ελεύθερο ασύρματο.

Είδα όμως σημαντική βελτίωση στην διάρκεια της μπαταρίας αλλά και, ακόμη μεγαλύτερη, στην σταθερότητα με την 20273 rom. Δεν κάθεται όμως καλά το wktask και το HTC home αν τα εγκαταστήσεις οπότε είμαι με την 20753.

Αν ενδιαφέρεσαι και για GPS θα σου πρότεινα να περιμένεις το HTC touch 3G, γιατί ένα external έχει γύρω στα 50€, οπότε πάμε στα 350€ για το Atom+GPS. Και 400€ να έχει το touch 3G πιστεύω ότι αξίζει την διαφορά.

Αν θες να περιμένεις περισσότερο, το Φλεβάρη θα πουλήσω το δικό μου.

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

• Απαντήσεις 356
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά.

Κάτι ακόμα,αυτο με τις rom δεν το κατάλαβα.Πως την βάζεις?Και δεν κόβεται η εγγύηση?Ή έιναι κάποιο πρόγραμμα?

• Administrators

Κάτι ακόμα,αυτο με τις rom δεν το κατάλαβα.Πως την βάζεις?Και δεν κόβεται η εγγύηση?Ή έιναι κάποιο πρόγραμμα?

Ean baleis unofficial ROM xaneis tin eggyisi. Gia to pws ginetai... diabase ligo pio pisw kai tha to breis.

Modpic.gif

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά.

Ean baleis unofficial ROM xaneis tin eggyisi. Gia to pws ginetai... diabase ligo pio pisw kai tha to breis.

Χάνεται η εγγύηση αλλά μπορείς να ξαναβάλεις την εργοστασιακή. Δεν ξέρω αν ανιχνεύεται αυτό εφόσον δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσεις το atom για να του περάσεις άλλη rom.

Twitter.

1) Θα δεις μεγάλη διαφορά. Δεν έχει κανένα BUG (εκτός από τα ελληνικά στα μυνήματα στο Manilla2D που τα εμφανίζει μισά, αλλά θα βρω λύση)

2) Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα ενσωματωμένο στην PDAVIET Rom. :D

3) Θα πρέπει να συνδέσεις το GPS μέσω Bluetooth με το Atom. Μετά θα πας start->settings->connections->bluetooth->com ports και θα πατήσεις το New Outgoing Port αφού διαλέξεις το GPS. Εκεί θα δηλώσεις την COM7 και θα πατήσεις ΟΚ. Μετά το Destinator θα το βρει κανονικά. :D

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Πρόσπαθησα με το COM7 τόσο ως port του hardware, όσο και του software (φυσικά όχι ταυτόχρονα), αλλά πάλι τζίφος! :( Ούτε από την ανίχνευση των com μέσα από το Destinator βρίσκεται το keychain GPS, αν και έχει ήδη εντοπιστεί από το ATOM LIFE. Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει!

Θα βάλω τη νέα rom και ο Θεός βοηθός. Θα ήθελα να ρωτήσω, αφού τη βάλω, μπορώ να επαναφέρω τα settings, contacts και προγράμματα με to restore του SPRITE BACKUP ή το τελευταίο έχει κάνει backup και τη μαμίσια rom, οπότε θα πρέπει να στηθούν όλα από την αρχή? Sorry, αν σας ζάλισα, αλλά θέλω το καλύτερο από το ΑΤΟΜ!! :O

jparalias.blogspot.com Περί ανέμων και υδάτων (ενίοτε όμως ανεμοστροβίλων & πλημμυρών)... :p

H διαδικασία για να συνδεθεί το bt gps είναι αυτή που αναφέρθηκε.Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα βάλε gps gate και μέσω της λειτουργίας bluetooth gps μπορείς να το συνδέσεις και στη συνέχεια να δώσεις μια εικονική θύρα για τα προγράμματα.

• Administrators
Θα βάλω τη νέα rom και ο Θεός βοηθός. Θα ήθελα να ρωτήσω, αφού τη βάλω, μπορώ να επαναφέρω τα settings, contacts και προγράμματα με to restore του SPRITE BACKUP ή το τελευταίο έχει κάνει backup και τη μαμίσια rom, οπότε θα πρέπει να στηθούν όλα από την αρχή? Sorry, αν σας ζάλισα, αλλά θέλω το καλύτερο από το ΑΤΟΜ!! :O

To Sprite δεν κάνει backup και τη ROM, αλλά και πάλι δεν ενδείκνυται να κάνουμε restore από backup άλλης ROM για λόγους σταθερότητας της συσκευής. Το μόνο που μπορούμε να επαναφέρουμε άφοβα είναι τα ΡΙΜ, δηλαδή επαφές, sms, calendar κ.τ.λ.

Modpic.gif

Πρόσπαθησα με το COM7 τόσο ως port του hardware, όσο και του software (φυσικά όχι ταυτόχρονα), αλλά πάλι τζίφος! :( Ούτε από την ανίχνευση των com μέσα από το Destinator βρίσκεται το keychain GPS, αν και έχει ήδη εντοπιστεί από το ATOM LIFE. Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει!

Στις ρυθμίσεις του bluetooth στην καρτέλα mode τίκαρε και το "make this device visible to other devices". Εγώ στα com ports έχω το δικό μου στην COM1.

Επίσης στα settings->system->external gps έχω το software & hardware σε none και στο access επιλεγμένο το "manage gps automatically".

Δοκίμασε να κλείσεις το Destinator και να το ξανανοίξεις, είναι κάποιες φορές που δεν βρίσκει την κεραία και κάνω αυτή την διαδικασία ή κλείσιμο της κεραίας και του bluetooth στο Atom

Twitter.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Πρόσπαθησα με το COM7 τόσο ως port του hardware, όσο και του software (φυσικά όχι ταυτόχρονα), αλλά πάλι τζίφος! :( Ούτε από την ανίχνευση των com μέσα από το Destinator βρίσκεται το keychain GPS, αν και έχει ήδη εντοπιστεί από το ATOM LIFE. Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει!

Βάλε το PIM Backup και πάρε με αυτό backup.

Το ξέρω, σας ζάλισα, αλλά έφαγα όλο το Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να κάνω αναβάθμιση τη rom χωρίς αποτέλεσμα! :( Συγκεκριμένα, η διαδικασία ξεκινάει, μπαίνει η συσκευή σε μια παρόμοια της DOS κατάσταση, αλλά κολλάει στο μήνυμα "minisd detected". Ανιχνεύεται δηλ. η κάρτα, αλλά δεν εκτελείται το αρχείο. Οι επιλογές που βγάζει στη ουσία είναι άχρηστες, γιατί όλα τα πλήκτρα φαίνονται "παγωμένα"!! Αδιέξοδο...

Επίσης, αναφορικά με το Destinator 7, οι ρυθμίσεις που μου δώσατε δούλεψαν άψογα για άλλη εφαρμογή (google maps), όχι όμως και γι'αυτό... :(:(:(

jparalias.blogspot.com Περί ανέμων και υδάτων (ενίοτε όμως ανεμοστροβίλων & πλημμυρών)... :p

Έλενξε αν η μπαταρία είναι πάνω από το 70%, η κάρτα είναι μικρότερη ή ίση των 2Gb, εγώ χρησιμοποιώ μια των 2Gb, κάνε format σε fat16.

Για το Destinator την port που ορίζεις στο bluetooth την ορίζεις και στις ρυθμίσεις του Destinator;

Βγήκε και νέα light rom, την κατεβάζω για να την δοκιμάσω.

Twitter.

Ουπς!! Η κάρτα μου είναι 4Gb :O Αυτο σημαίνει, ότι πρέπει να αγοράσω και μια μικρότερη για τέτοιες εργασίες? Επίσης, τα ports γισ το θέμα του Destinator συμφωνούν...

Ουπς!! Η κάρτα μου είναι 4Gb :O Αυτο σημαίνει, ότι πρέπει να αγοράσω και μια μικρότερη για τέτοιες εργασίες? Επίσης, τα ports γισ το θέμα του Destinator συμφωνούν...

Αν δεν έχεις φίλου να δοκιμάσεις μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις.

Εφόσον το Google maps βλέπει την θέση, δεν υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση του GPS. Για το Destinator δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, έλενξε μόνο ότι το πρωτόκολλο επιλεγμένο είναι NMEA.

Twitter.

Η rom του pdaviet "πετάει" :) !! Ωστόσο, ως ανήσυχο πνεύμα, είδα, ότι κυκλοφόρησε στους xda-developers νέα έκδοση του touchflo , η 0.11 . Προσπάθησα να την περάσω, με την ελπίδα ίσως σωστής εμφάνισης ελληνικών στα μηνύματα κλπ. , αλλά δε με αφήνει η συσκευή βγάζοντας μήνυμα, ότι δεν έχω τα δικαιώματα για τέτοια ενέργεια :( . Τι συμβαίνει? Λείπει κάποιο πιστοποιητικό? Επίσης, πού περνάω το exe.mui αρχείο για εξελληνισμό του TouchFlo? Τέλος, αναφέρω, ότι και αυτή η έκδοση του opera (2392, νομίζω) δεν εμφανίζει flash περιεχόμενο, παρά το ότι έχω εγκατεστημένο το cab του flash 3.1 στην ίδια θέση (κάρτα μνήμης) και φυσικά δεν ανοίγει καν από το tab του Touchflo... Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν!! :O:O

Gia ta ellinika:

Perneis apo ton katalogo windows to arxeio HT Helvetika T35 Thin.ttf to kaneis copy sto desktop, to onomazeis HT Helvetika T55 Roman.ttf kai to petas mesa ston katalogo windows. Tha sou zitisei na antikatastiseis to arxeio poy yparxei, to kaneis kai telos, exeis ellinika

Signwmi gia ta greeklish alla exw problima auti ti stigmi me to pc.

Ευχαριστώ, αλλά το Helvetika γενικώς δεν το βρίσκω πουθενά!!:dizzy: Επιπλέον, χάλασε και κάτι μάλλον στη registry του dialer κι έτσι τώρα δουλεύει μόνο αυτός του Inesoft (ο αυθεντικός εξαφανίστηκε), ο οποίος είναι μεν μια χαρά, αλλά δεν έχει κουμπί για βιντεοκλήση!! Ενός κακού μύρια έπονται!!! :(:(

• Administrators
Επιπλέον, χάλασε και κάτι μάλλον στη registry του dialer κι έτσι τώρα δουλεύει μόνο αυτός του Inesoft

Δεν το γλυτώνεις το hard reset. :O

Modpic.gif

Ενημερωτικά. Εκεί που είχα ξενερώσει με την συσκευή λόγω μπαταρίας και μόνο, πήρα μια 2200mah από το ebay και το κινητό κρατάει ~5 μέρες με πολύ Wi-Fi, αρκετά τηλέφωνα και λίγα μυνήματα. Τα σπάει. Απλά έγινε λίγο πιο γομαράκι.

Σχετικά με την μπαταρία κι εγώ να πω ότι είχα αραιά πυκνά το θέμα του να κάνει soft reset όταν είχα εισερχόμενη ή όταν καλούσα και η μπαταρία ήταν κάτω από το 50%. Είχα προ πολλού σταματήσει να το φορτίζω από τον φορτιστή γιατί το είχα αρκετή ώρα στο USB εγκαθιστώντας προγράμματα κλπ καθώς και για απλή φόρτιση.

Παρακολουθώντας το forum του Omnia είπα να δοκιμάσω αυτό που προτείναν τα παιδιά για τον φορτιστή και εδώ και 4 μέρες περίπου έχω δει τρομερή διαφορά!΄

Full φόρτιση χθες το πρωί (το έβγαλα στις 8:00), 1 ώρα περίπου GPS, γύρω στα 20 λεπτά τηλεφωνήματα, αρκετά μηνύματα και 20 λεπτά περίπου Internet μέσω WiFi και τώρα είναι στο 38% και δεν έχει κολλήσει σε εισερχόμενη!!!

Twitter.

Ενημερωτικά. Εκεί που είχα ξενερώσει με την συσκευή λόγω μπαταρίας και μόνο, πήρα μια 2200mah από το ebay και το κινητό κρατάει ~5 μέρες με πολύ Wi-Fi, αρκετά τηλέφωνα και λίγα μυνήματα. Τα σπάει. Απλά έγινε λίγο πιο γομαράκι

δεν έχεις πρόβλημα με το καπάκι της μπαταρίας? ενός φίλου την έστειλε πίσω επειδή δεν έκλεινε το καπάκι..!

MyPhone history: Nokia 3310/6510 / Motorola V535/ V360 / Ubiquio 401 / O2 XDA Flame / Omnia i900 / GB T600 / Nokia 5230 / Huawei Ideos X5 / Toshiba AT100 / Samsung Duos / Lenovo 3500H /:cool:

δεν έχεις πρόβλημα με το καπάκι της μπαταρίας? ενός φίλου την έστειλε πίσω επειδή δεν έκλεινε το καπάκι..!

Όχι το καπάκι που μου έστειλε ταιριάζει τέλεια.

Πήρα και εγώ τη συγκεκριμένη μπαταρία μέσω ebay και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! :):) Η εφαρμογή του καπακιού είναι άψογη, απλά η συσκευή γίνεται ογκώδης, πράγμα που προσωπικά δε με πειράζει, γιατί το έχω σε θήκη krussell. Η αυτονομία σχεδόν διπλασιάστηκε και αποτελεί πλέον τη μόνιμη μπαταρία. Λύθηκε έτσι ένα πρόβλημα της συσκευής, αλλά παραμένει ένα εξίσου σοβαρό: Εκνευριστική είναι η χαμηλή ram, για την οποία δε γίνεται τίποτα!! :mad:

• Administrators
Λύθηκε έτσι ένα πρόβλημα της συσκευής, αλλά παραμένει ένα εξίσου σοβαρό: Εκνευριστική είναι η χαμηλή ram, για την οποία δε γίνεται τίποτα!! :mad:

Το μόνο που μπορεί να γίνει εδώ... είναι φειδωλή χρήση των διαφόρων προγραμμάτων που φορτώνεις στη συσκευή.

Modpic.gif

Sorry αν σε πρήζω κιόλας. αλλά που παρατηρείς προβλήματα?όταν έχεις ανοιχτές πολλές εφαρμογές ή μπορεί ακόμα και αν δεν έχεις ανοιχτές πολλές,αν είναι μία εφαρμογή ''βαριά'' να σέρνεται??

Έχω εγκατστήσει το wktask με το οποίο όταν πατάς "x" κλείνει τις εφαρμογές και δεν τρέχουν στο background και με έχει σώσει αλλιώς δεν φαντάζεσαι τι βλακείες μέναν ανοιχτές χωρίς να το παίρνεις είδηση.

Το μεγάλο πρόβλημα είχα με το Destinator που κράσαρε μερικές φορές και έπρεπε να τερματίσω κάποια εφαρμογή πολλές φορές ανεπιτυχώς και ήθελε soft reset. Βέβαια με το wktask δεν έχω το έχω πια. Αλλά επειδή το έχω ζήσει θέλω πλέον μνήμη 200+ (θα με πουν υπερβολικό αλλα είμαι!)

Twitter.

Σε αυτά δηλαδή δεν έχει σχέση ο επεξεργαστής,δε βοηθάει που είναι πολύ γρήγορος??Σε τι βοηθάει τότε?

Συνεχίζω ακάθεκτος τις ερωτήσεις:D