Jump to content

[MOTO] Yamaha Mate & Town Mate 50cc

SpikyFreak
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 312
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το TownMate μου (T50 που το έκανα T80 αλλάζοντας κύλινδρο/πιστόνι). Το παπί πάει πολύ καλά στο δρόμο και με την αλλαγή του πηνίου που περιέγραψα σε προηγούμενα posts παίρνει μπρος αμέσως. Το πρόβλημα είναι ότι μετά από ένα μήνα χρήσης (στα 400 χλμ. στρώσιμο του καινούριου κυλινδροπίστονου) παρατήρησα ότι καπνίζει πολύ απ' την εξάτμιση και καίει λάδια, ειδικά μετά από οδήγηση σε ευθεία με 50-60 χλμ./ώρα (δεν το ανεβάζω παραπάνω λόγω στρωσίματος). Μετά από μερικά λεπτά οδήγησης στα 50-60 χλμ./ώρα αν π.χ. με πιάσει φανάρι και σταματήσω, η εξάτμιση καπνίζει ακόμα και στο ρελαντί. Μιλάμε για άσπρο/γκρίζο καπνό. Επίσης, η εξάτμιση γεμίζει πηχτά μαύρα λάδια σαν πίσσα!

Το πήγα σήμερα στο μάστορα και το έλυσε τελείως. Ο κύλινδρος και το πιστόνι/ελατήρια λέει ότι είναι ΟΚ. Κι εγώ που τα είδα μου φάνηκαν εντάξει. Απ' ό,τι είπε φταίει η βαλβίδα εξαγωγής και θα πάει την κεφαλή κάπου να της κάνουν κάτι, δεν κατάλαβα ακριβώς τι, και το μηχανάκι θα το πάρω πίσω αύριο απόγευμα.

Εσείς ρε παιδιά τι λέτε να φταίει; Μου φαίνεται παράξενο να φταίνε οι βαλβίδες που φτύνει λάδια απ' την εξάτμιση... Για να βγάζει λάδια απ' την εξάτμιση σημαίνει ότι περνάνε λάδια στο θάλαμο καύσης, έτσι δεν είναι; Εμένα για ελατήρια ή κύλινδρο μου φαίνεται αλλά ο μάστορας λέει ότι είναι ΟΚ... Αν φταίνε τα ελατήρια ή ο κύλινδρος μπορεί να φανεί με το μάτι έτσι απλά; :confused:

Τέλος πάντων, απλά ρωτάω να μου πουν οι έμπειροι σε μηχανολογικά τη γνώμη τους να ξέρω τι να του πω αύριο. Θα μου πείτε τι κάθομαι και ασχολούμαι με την Ταούνα, αλλά το αγαπάω το άτιμο και θέλω να παίζει 100% ΟΚ. Έχω κόλλημα. Αν έχει κάποιος μια άποψη για το τι μπορεί να φταίει ας μου πει.

Ευχαριστώ παιδιά! :)

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Μηπως σου εχει βαλει αναποδα τα ελατηρια πιστονιου?Και ελεγξε και φλαντζες.Παντως ασπρος καπνος σημαινει και νερο αλλα αφου δεν ειναι υδροψυκτο την αποκλειουμε κατ ευθειαν αυτην την περιπτωση.

Μηπως σου εχει βαλει αναποδα τα ελατηρια πιστονιου?Και ελεγξε και φλαντζες.Παντως ασπρος καπνος σημαινει και νερο αλλα αφου δεν ειναι υδροψυκτο την αποκλειουμε κατ ευθειαν αυτην την περιπτωση.

Ιδέα δεν έχω, λίγο που τα είδα με το μάτι όλα φαινόντουσαν ΟΚ αλλά δεν ξέρω και πολλά από μηχανολογικά. Πάντως και τα ελατήρια και ο κύλινδρος ήταν λεία, γυαλιστερά και σε καλή κατάσταση. Και η φλάντζα ΟΚ μου φάνηκε. Θα του το πω αυτό που λες για ανάποδα ελατήρια, τι να πω, λες να έκανε τέτοια μακακία; :blink:

Να σε ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να είναι βαλβίδα εξαγωγής και τσιμουχάκια όπως μου λέει; Το θέμα είναι γιατί να περνάει το λάδι στο θάλαμο καύσης;;; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Με τα λίγα που ξέρω μου μυρίζει ελατήρια/κύλινδρος...

Θα ποστάρω μόλις το πάρω πίσω, αν και φοβάμαι ότι μόνο με αλλαγή/πείραγμα βαλβίδας που λέει ότι θα κάνει δεν το βλέπω να διορθώνεται... :mad:

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Φιλικά, Κώστας

Ιδέα δεν έχω, λίγο που τα είδα με το μάτι όλα φαινόντουσαν ΟΚ αλλά δεν ξέρω και πολλά από μηχανολογικά. Πάντως και τα ελατήρια και ο κύλινδρος ήταν λεία, γυαλιστερά και σε καλή κατάσταση. Και η φλάντζα ΟΚ μου φάνηκε. Θα του το πω αυτό που λες για ανάποδα ελατήρια, τι να πω, λες να έκανε τέτοια μακακία; :blink:

Να σε ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να είναι βαλβίδα εξαγωγής και τσιμουχάκια όπως μου λέει; Το θέμα είναι γιατί να περνάει το λάδι στο θάλαμο καύσης;;; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Με τα λίγα που ξέρω μου μυρίζει ελατήρια/κύλινδρος...

Θα ποστάρω μόλις το πάρω πίσω, αν και φοβάμαι ότι μόνο με αλλαγή/πείραγμα βαλβίδας που λέει ότι θα κάνει δεν το βλέπω να διορθώνεται... :mad:

Ναι παιζει να ειναι τα τσιμουχακια οπως σου λεει.Βασικα ειναι το πιο πιθανο αυτο.Τα ελατηρια ειναι πιο σπανιο αλλα συμβαινει.

epeidi einai kainourgio to kilindropistono kai sinepos kai ta elatiria , pisteuo pos prepei na xanei apo tin flanZa kai apo tin valvida eisagogis , diladei na 8elei gialisma kai allagh ton odeigon ton valvidon k fisika kai oi valvides. isos den kleinei sosta logo ton epika8iseon pano stin kefali opou pataei h valvida me sinepeia to mi sosto kleisimo tis kai meiosh epeiseis tis apodoseis tou mixanakiou logo tis apoleias simpeieseis. epeiseis gia tin anafora sou peri eisagogis tou ladiou mesa ston 8alamo kauseis einai aparetitos gt min ksexname oti kai to pistoni prepei na leipenetai kai oxi mono o strofalos kai ta rouleman tou. auta apo mena , signomi an sas kourasa :)

Ναι παιζει να ειναι τα τσιμουχακια οπως σου λεει.Βασικα ειναι το πιο πιθανο αυτο.Τα ελατηρια ειναι πιο σπανιο αλλα συμβαινει.

Όμορφα! Άρα μάλλον ξέρει τι λέει ο τύπος. Το έψαξα και λίγο στο Google και αρκετοί αναφέρουν τσιμουχάκια σαν την αιτία που μπορεί να καίει λάδια, οπότε μάλλον έχεις δίκιο.

epeidi einai kainourgio to kilindropistono kai sinepos kai ta elatiria , pisteuo pos prepei na xanei apo tin flanZa kai apo tin valvida eisagogis , diladei na 8elei gialisma kai allagh ton odeigon ton valvidon k fisika kai oi valvides. isos den kleinei sosta logo ton epika8iseon pano stin kefali opou pataei h valvida me sinepeia to mi sosto kleisimo tis kai meiosh epeiseis tis apodoseis tou mixanakiou logo tis apoleias simpeieseis. epeiseis gia tin anafora sou peri eisagogis tou ladiou mesa ston 8alamo kauseis einai aparetitos gt min ksexname oti kai to pistoni prepei na leipenetai kai oxi mono o strofalos kai ta rouleman tou. auta apo mena , signomi an sas kourasa :)

Σ' ευχαριστώ Cleonfox, δεν κούρασες καθόλου! Παρόλο που δεν είμαι πολύ σχετικός με μηχανολογικά κατάλαβα αυτά που λες και μου φαίνονται λογικά. Ξέχασα να πω ότι μετά από αρκετή ώρα οδήγημα παρατήρησα ότι έβγαλε λίγες σταγόνες λάδι απ' το σωληνάκι υπερχείλισης του καρμπιρατέρ, που επιβεβαιώνει αυτό που λες με τη βαλβίδα εισαγωγής. Πρέπει να είναι θέμα με βαλβίδες και τσιμουχάκια. Πάντως ο κύλινδρος, το πιστόνι και τα ελατήρια μου φάνηκαν σε άψογη κατάσταση εμφανισιακά. Θα πάω να το πάρω σε λίγη ώρα και θα κάνω ποστ για το τι έφταιγε τελικά και αν φτιάχτηκε. Ελπίζω να πάνε όλα ΟΚ. Δεν είναι θέμα χρημάτων, απλά έχω κόλλημα με το TownMate και το θέλω να είναι τέλειο μηχανολογικά.

Ευχαριστώ και πάλι όλους. :)

Φιλικά, Κώστας

Δεν ειναι μονο το θεμα να εχεις κολλημα με το μηχανακι και πρεπει να δουλευει απλα αφου πληρωσες πρεπει να το χαιρεσαι το παπι 100%.αυτο που ειπε ο φιλος Cleonfox ειναι πολυ σωστο οτι το λαδι λιπαινει το πιστονι γι αυτο εχει ο κυλινδρος και το πιστονι κατι μικρες χαραμαδιτσες απλα στην περιπτωση του DrMobile το λαδι ειναι παρα πολυ.

Τελικά πήγα χτες αλλά δεν το είχε έτοιμο γιατί λέει δεν βρήκε καλή κεφαλή... Καλά ρε παιδιά χρειάζεται αλλαγή ολόκληρη η κεφαλή;;; Μόνο τα τσιμουχάκια και βαλβίδες δεν αλλάζονται;;; :confused:

Κάτι δεν μου πάει καλά...

Πάντως αυτό που με χαλάει ρε παιδιά είναι ότι οι μάστορες με το που βλέπουν παλιό παπάκι δεν τους νοιάζει, λες και είναι κανένα σκουπίδι. Και άμα δείτε το δικό μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την ηλικία του. Τις προάλλες ένας βοηθός του μάστορα έχασε μια βίδα απ' το φανάρι και μου έβαλε μια πιο μακρυά και παραλίγο να τρυπήσει τον πλαστικό ανακλαστήρα του φαναριού από μέσα. :down:

Δε σέβονται καθόλου, πρέπει να είσαι από πάνω τους να βλέπεις. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι, είναι και πού θα πέσεις...

Τέλος πάντων, τι να λέμε...

Φιλικά, Κώστας

πανω κατω ολοι ετσι ειναι απλα θελει να διξεις ενα τσαμπουκα και δεν θελει πολλες

ευγενιες γιατι αυτοι οι ανθρωποι ειναι λιγο αγριοι(με λιγες εξερεσεις) λες και ειναι του δημοσιου.

τρια πραγματα 1. απαιτητηκος 2. σταμπουκας 3. με πολυ θαρρος

δεν κανω πλακα αυτα θελει για να κανεις τη δουλεια σου με αυτους

απλα πριν πας θα αλλαζεις στυλακι;)

Τελικά πήγα χτες αλλά δεν το είχε έτοιμο γιατί λέει δεν βρήκε καλή κεφαλή... Καλά ρε παιδιά χρειάζεται αλλαγή ολόκληρη η κεφαλή;;; Μόνο τα τσιμουχάκια και βαλβίδες δεν αλλάζονται;;; :confused:

Κάτι δεν μου πάει καλά...

Πάντως αυτό που με χαλάει ρε παιδιά είναι ότι οι μάστορες με το που βλέπουν παλιό παπάκι δεν τους νοιάζει, λες και είναι κανένα σκουπίδι. Και άμα δείτε το δικό μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την ηλικία του. Τις προάλλες ένας βοηθός του μάστορα έχασε μια βίδα απ' το φανάρι και μου έβαλε μια πιο μακρυά και παραλίγο να τρυπήσει τον πλαστικό ανακλαστήρα του φαναριού από μέσα. :down:

Δε σέβονται καθόλου, πρέπει να είσαι από πάνω τους να βλέπεις. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι, είναι και πού θα πέσεις...

Τέλος πάντων, τι να λέμε...

Mηπως εκανα καμια πατατα ο μηχανικος με την κεφαλη?

πανω κατω ολοι ετσι ειναι απλα θελει να διξεις ενα τσαμπουκα και δεν θελει πολλες

ευγενιες γιατι αυτοι οι ανθρωποι ειναι λιγο αγριοι(με λιγες εξερεσεις) λες και ειναι του δημοσιου.

τρια πραγματα 1. απαιτητηκος 2. σταμπουκας 3. με πολυ θαρρος

δεν κανω πλακα αυτα θελει για να κανεις τη δουλεια σου με αυτους

απλα πριν πας θα αλλαζεις στυλακι;)

+1000. Έτσι είναι δυστυχώς, εκεί την πάτησα... Θα δούμε τι θα γίνει σήμερα... :kill:

Mηπως εκανα καμια πατατα ο μηχανικος με την κεφαλη?

Ιδέα δεν έχω... Πριν ένα μήνα (όταν το πρωτοπήγα) ένας βοηθός του μου είπε ότι άλλαξε μια βαλβίδα. Πριν απ' αυτό, το μηχανάκι δεν έβγαζε ποτέ λάδια απ' την εξάτμιση...

Καλύτερα να το άφηνα μαμά 50άρι να ησύχαζα... :angry:

Φιλικά, Κώστας

παιδια γεια σας !!!Παρακαλω πολυ απαντηστε μου που θα βρω μεταχειρισμενο μοτερ και γενικα οτι μπορω απο T 50.Εχω ενα παλιο, δουλευει μα θελει να το συμαζεψω,βοηθηστε σας παρακαλω

Μπορει να εχει ραγισει σε καποιο σημειο η κεφαλη και γι αυτο να σου αλλαξει κεφαλη..

Sony Ericcson Xperia X10 mini E10i

MiniCM10 4.0.1:D

Μπορει να εχει ραγισει σε καποιο σημειο η κεφαλη και γι αυτο να σου αλλαξει κεφαλη..

Πήγα πριν λίγο και τον ρώτησα. Λέει ότι έχει καταστραφεί η έδρα της κεφαλής και πρέπει να αντικατασταθεί όλη η κεφαλή. Μου την έδειξε και φαινόταν πολυ μαύρη και καρβουνιασμένη στην περιοχή των βαλβίδων. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένω μέχρι να βρουν μια άλλη καλή. Απ' ό,τι λέει σε 1-2 μέρες θα είναι έτοιμο.

Θα δείξει... :whistle:

Φιλικά, Κώστας

• 4 weeks later...
παιδια γινεται να βαλω μοτερ λιφαν και αλλο ψαλιδι σε town mate 50 με διαφορικο;;δλδ να βγαλω το διαφορικο και να βαλω αλυσιδα

παιδια γινεται να βαλω μοτερ λιφαν και αλλο ψαλιδι σε town mate 50 με διαφορικο;;δλδ να βγαλω το διαφορικο και να βαλω αλυσιδα

παρε ενα καινουριο! στο town mate οτι αξιζει ειναι η καλη μηχανη και το αθανατο διαφορικο!

η μηχανη ειναι για πεταμα και εχω αλλο μηχανακι απλως με την παρεα θελουμε να το φτιαξουμε ..θα βαλουμε ενα μοτερ λιφαν 125 με συμπλεκτη και επειδη δεν μπορω να παω να δω τι γινεται με το διαφορικο (ειναι στο μαγαζι ενος παιδιου και ειναι λιγο μακρια) αν βγενει δλδ και αν μπενει αλλο ψαλιδι αν ξερει κανεις ας πει :D:D:D

http://img141.imageshack.us/img141/7458/bikepics1350741full.jpg

οριστε τι μπορεις να βαλεις επανω σε ενα town mate!!

το εχει φταξει ενας φιλος, σιδερας!

http://img141.imageshack.us/img141/7458/bikepics1350741full.jpg

οριστε τι μπορεις να βαλεις επανω σε ενα town mate!!

το εχει φταξει ενας φιλος, σιδερας!

ωχχχχ κατι τετοια δεν μπορω να τα βλεπω γιατι σκεφτομαι οτι με μια ξερογκαζια θα γινει 1000 κομματια:X:X

το μοτερ ειναι απο dr suzuki 370cc περιπου με 35 ιππους αλλα δεν εχει δουλεψει ποτε λογο ελλειψης ηλεκτρονικης. συντομα ομως θα παρει φωτια!

Το σασι θελω να δω αν αντεξει.

dn paizei h 8a kopei thn wra p 8a pigainei sfaira h 8a fugei to moter katw:lol::lol::lol::lol: trelo alla wraio,k egw elega na valw sto v50 m moter apo f1:lol:

dn paizei h 8a kopei thn wra p 8a pigainei sfaira h 8a fugei to moter katw:lol::lol::lol::lol: trelo alla wraio,k egw elega na valw sto v50 m moter apo f1:lol:

http://img205.imageshack.us/img205/6447/eleos.jpg[

εδω σε εχω! σε αλλη παραλλαγη