Jump to content

Σ' έβαλαν κι εσένα εφορευτική στις εκλογές. Και τώρα;

NTROPIC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τι εγραψες τωρα καταλαβες;

δε γινονται αυτα τα πραγματα

Το να βρεθουν παδαπανω φακελοι μεσα στην καλπη και μαλιστα.φακελοι σφραγισμενοι και υπογεγραμμενοι, ειναι παραπανω απο απιθανο. Αν ομως συμβει, αυτη η διαδικασια ακολουθειται.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

• 1 year later...
  • Απαντήσεις 789
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπερα παιδια!ξεθαβω το θεμα μετα απο αρκετο καιρο να ρωτησω και εγω κατι περι του θεματος!!σημερα με πηρε ο πατερας μου τηλεφωνο και με ειπαν οτι μας καλεσαν στην εφορευτικη επιτροπη και τις 2 κυριακες..εγω σαν τακτικο μελος και ο πατερας μου σαν αναπληρωματικος.εν το μεταξυ εγω δεν μενω στο πατρικο μου.τι μπορει να γινει σε αυτη την περιπτωση για να μην παω?ευχαριστω.

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ναι φίλε μου και το δικό μου και το δικό του χαρτι.εγω δεν μένω στο πατρικό μου όπως ειπα αλλά με την κοπέλα μου σε άλλη περιοχη.

αν και δεν είμαι φίλος, θα σου πω τι μπορείς να κάνεις

1. να πας.Μια κυριακή είναι, θα περάσει.

2. να μην πας καν.ούτε να ψηφισεις.Αν βέβαια είστε σε κάποιο χωριό, έχει την δυνατότητα να στείλει να σε φέρουν, αλλά νομίζω πως κανένας δικαστικός δε το κάνει πλέον

3. Να πας να ψηφίσεις κατα τις 6,λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.Να πεις πως δεν είσαι πολύ καλά καθώς έχεις στομαχικές διαταραχές ξερω γω και να φύγεις ή στην χειρότερη να κάτσεις μόνο στην καταμέτρηση.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

αν και δεν είμαι φίλος, θα σου πω τι μπορείς να κάνεις

1. να πας.Μια κυριακή είναι, θα περάσει.

2. να μην πας καν.ούτε να ψηφισεις.Αν βέβαια είστε σε κάποιο χωριό, έχει την δυνατότητα να στείλει να σε φέρουν, αλλά νομίζω πως κανένας δικαστικός δε το κάνει πλέον

3. Να πας να ψηφίσεις κατα τις 6,λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.Να πεις πως δεν είσαι πολύ καλά καθώς έχεις στομαχικές διαταραχές ξερω γω και να φύγεις ή στην χειρότερη να κάτσεις μόνο στην καταμέτρηση.

το εκλογικο κεντρο που πρεπει να παω ειναι περιπου 1χλμ απο το σπιτι(οχι το πατρικο).δεν ειναι 1 κυριακη ειναι και τις 2........θα προσπαθησω να βγαλω χαρτι απο γιατρο.επισης εχω θεμα με τα ποδια μου(γονατα) και την μεση μου και δεν μπορω ουτε πολλες ωρες να ειμαι ορθιος ουτε καθιστος..θεσσαλονικη μενω! :)

edit:επισης να διευκρινησω το χαρτι που στηλανε ειναι φωτοτυπια..

Edited by johnnyman25

το εκλογικο κεντρο που πρεπει να παω ειναι περιπου 1χλμ απο το σπιτι(οχι το πατρικο).δεν ειναι 1 κυριακη ειναι και τις 2........θα προσπαθησω να βγαλω χαρτι απο γιατρο.επισης εχω θεμα με τα ποδια μου(γονατα) και την μεση μου και δεν μπορω ουτε πολλες ωρες να ειμαι ορθιος ουτε καθιστος..θεσσαλονικη μενω! :)

edit:επισης να διευκρινησω το χαρτι που στηλανε ειναι φωτοτυπια..

Πάντως, η υπόθεση δεν έχει ορθοστασία.

Πάντως, η υπόθεση δεν έχει ορθοστασία.

σημερα που μιλησα με μια φιλη μου δικηγορο με ειπε οτι δεν προκειται να σε κανουν τπτ 100%.μην σκας λεει καθολου..!

σημερα που μιλησα με μια φιλη μου δικηγορο με ειπε οτι δεν προκειται να σε κανουν τπτ 100%.μην σκας λεει καθολου..!

Στο κράτος που έχουμε, πολύ πιθανό.

να ητανε το κρατος σωστο απεναντι μου κ σε ολους μας να ημουνα και εγω το ιδιο...βαρεθηκα την κοροιδια....

να ητανε το κρατος σωστο απεναντι μου κ σε ολους μας να ημουνα και εγω το ιδιο...βαρεθηκα την κοροιδια....

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπηρετείς το κράτος αλλά τους συμπολίτες σου προστατεύοντας το δικαίωμά τους σε μια αδιάβλητη και ανόθευτη ψηφοφορία. Για αυτόν τον λόγο δεν θα υποστείς και καμιά κύρωση από το κράτος αν δεν πας, τις εκλογές αυτό θα τις κάνει ούτως ή άλλως και καρφάκι δεν του καίγεται.

Μάκης

Αφού λέει το παιδί "δεν μπορω ουτε πολλες ωρες να ειμαι ορθιος ουτε καθιστος" πως μπορεί να πάει; Εις βάρος της υγείας του;
Scotty, beam us up.

Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Το ύψιστο δικαίωμα κάθε πολίτη σε μια δημοκρατία είναι το δικαίωμά του να ψηφίζει ελεύθερα και απρόσκοπτα τους εκπροσώπους του. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της Δημοκρατίας.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται μια πενταμελής εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από έναν δικαστικό αντιπρόσωπο και τέσσερα μέλη. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι δικαστής ή δικηγόρος και επιλέγεται από τον Άρειο Πάγο μετά από κλήρωση. Τα μέλη είναι ψηφοφόροι του τμήματος που επιλέγονται μετά από κλήρωση από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία.

Αποκλειστικός σκοπός της εφορευτικής επιτροπής είναι να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς εμπόδια ή εκβιασμούς και ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αδιάβλητο.

Εάν κάποιος πιστεύει ότι η εκλογική διαδικασία θα προστατευόταν καλύτερα από τέσσερις διορισμένους εφοριακούς, στρατιωτικούς ή αστυνομικούς δικαίωμά του. Έτσι άλλωστε γίνονταν οι εκλογές κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Επαναλαμβάνω όμως. Δεν μπορείς να δηλώνεις ότι επιθυμείς να εξασκείς το δικαίωμά σου να ψηφίζεις και παράλληλα να μην επιθυμείς να συμμετάσχεις στην προάσπιση αυτού σου του δικαιώματος. Αυτό είναι το λιγότερο οξύμωρο, δεν νομίζετε;

Μάκης

Μήπως ξέρει κανείς ποια θα είναι η αμοιβή για το γραμματέα τις δύο Κυριακές των εκλογών;

Περίπου 50 € ανά Κυριακή...

Τέτοια φτήνια?

Παλιά θυμάμαι ήταν 100 ευρώ η αμοιβή του γραμματεά και το 2012, αν θυμάμαι καλά ήταν 80 (είχε και κρατήσεις).

Τώρα που είναι διπλές, το έκαναν 50+50??

απαράδεκτοι!!!!

Δυστυχώς έχουν περικόψει τα πάντα..ακόμη και οι αμοιβές των δικαστικών αντιπροσώπων μειώθηκαν αρκετά και γι αυτό δεν πατάει κανείς..πάντως όποτε διοριζόμουν δικαστικός, πάντοτε έδινα στην γραμματέα από την τσέπη μου κάνα πενηντάρικο επιπλέον..

Παιδιά εμένα με βάλανε εφορευτική επιτροπή (στο μαρούσι όπου είμαι δημότης) ενώ εγώ είμαι φοιτητής στα χανιά.

Ξέρεις κανένας που μπορω να απευθυνθώ γιατι προφανώς και δεν γίνεται να ανέβω.

Δυστυχώς έχουν περικόψει τα πάντα..ακόμη και οι αμοιβές των δικαστικών αντιπροσώπων μειώθηκαν αρκετά και γι αυτό δεν πατάει κανείς..πάντως όποτε διοριζόμουν δικαστικός, πάντοτε έδινα στην γραμματέα από την τσέπη μου κάνα πενηντάρικο επιπλέον..

Και πολύ καλά έκανες. Προσωπικά, έδινα παραπάνω, γιατί είτε θα ήταν η αδελφή μου, είτε η σύζυγός μου....

Φέτος είμαι αναπληρωματικός δικαστικός αντιπρόσωπος. :D:D

από όσο ξέρω πάντως απο σήμερα το απόγευμα ή αυριο το απόγευμα αρχίζει η παράδοση των σάκων.

Μπεγνή* 80 δεν ήταν τότε..90κάτι με τις κρατήσεις.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

από όσο ξέρω πάντως απο σήμερα το απόγευμα ή αυριο το απόγευμα αρχίζει η παράδοση των σάκων.

Μπεγνή* 80 δεν ήταν τότε..90κάτι με τις κρατήσεις.

Ε, σιγά τη διαφορά...

Φέτος πόσο θα είναι άραγε για τους αντιπροσώπους??

Η παράδοση των σάκων??? μήπως εννοείς των διορισμών?

καλά μη μας κρεμάσεις κιόλας :p

Oταν μάθω θα σου πω

:p Εσένα, ποτέ!!

Άκουσα ότι τους διορισμούς μέχρι και την Κυριακή και απο Δευτέρα θα κάνουν επαναληπτική ψηφοφορία.

Επομένως, οι συνάδελφοι καλύτερα να σπεύσουν...