Jump to content

[Επίσημο] Motorola MPx220

eNeRGy
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες καλημέρα

Την Ελληνική αναβάθμιση των windows 2003 πού θα την “βάλει “ η Motorola, ξέρουμε?

Επίσης κανένα καλό site με software?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 και 16ΚΒytes.

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παίδες καλημέρα

Την Ελληνική αναβάθμιση των windows 2003 πού θα την “βάλει “ η Motorola, ξέρουμε?

Επίσης κανένα καλό site με software?

Koita edw den anaferei kan to montelo mpx220 sto elliniko site. Oso gia to update to vlpew na rgei polu. Mia erwthsh akoma exw. H anafora minimatos einai monima energopoihmenh h prepei na thn energopoiw kathe fora?

Φίλε statistician ευχαριστώ για την απάντηση, επίσης δεν ξέρω πως λειτουργεί η φωτογραφική αναγνώριση στις επαφές, ξέρει κανείς?

Για την αναφορά μηνυμάτων έχω και εγώ την ίδια απορία

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 και 16ΚΒytes.

Guest manthos
Φίλε statistician ευχαριστώ για την απάντηση, επίσης δεν ξέρω πως λειτουργεί η φωτογραφική αναγνώριση στις επαφές, ξέρει κανείς?

Για την αναφορά μηνυμάτων έχω και εγώ την ίδια απορία

Yparxei epilogh sta sms settings pou to kaneis enable h disable to delevery report...

telika poia einai h kalyterh DOKIMASMENH rom? exo thn GOTONE ego pano..yparxei kalyterh? anyone? :blink:

Καλησπέρες σ'όλους

Βρήκα άνα Registry Editor (όχι τον BH γιατί μου έκανε παταλά) εναν open source εδώ

επίσης βρήκα και τα localization αρχεια αλλα και τα registry keys που τα ενεργοποιούν. το θέμα είναι λοιπόν οτι ενώ για τις υπόλοιπες γλώσσες χρησιμοποιεί για IME (input method) το itapime.dll στα ελληνικά χρησιμοποιεί το interkey.dll (λες και δεν το ξερατε θα μου πείτε τωρα).

που ήθελα να καταλήξω, υπάρχει περίπτωση να βρούμε απο κάπου το t9greek.dll δηλ το ΙΜΕ της γνωστής και πολυαγαπημένης Τ9 από κάποιο qtek smartphone ίσως? αν μπει και PTI στο mpx220 θα γίνει απλά τέλειο!!

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

3. Γράψε Ελληνικά !! Μπορείς !! :rolleyes: :rolleyes:

Εχει κανεις σας random shut downs του MPX220 χωρις λογο; Δυο φορες μου εχει τυχει!

Οσο για το xBar2 βρηκα την λυση εχει updates που μηδενιζει τα issues

Emena mou exei klisi 4 fores..Den xero ti paizei...mallon trone stouka ta windows..

Yo estoy aqui.todos estamos aqui...

Humanidad ahora habita dos mundos

(I am here.We are here...

Mankind now inhabits two worlds...)

Deus Ex 2

re pedia kana digma foto?kana screenshot apo tin othonh...tpt?gia emas tou melontikous xristes....exw gx30 kai thelwna to shoutarw.....to antikathistei se othonh kai fotografikh....h fotografikh tou einai toso athlia oso legete...exw empiria apo v600....mipos einai h idia panathlia me 1.2 mp?to mp3 einai stereo....exei akoustika sti siskevasia,einai stereo?....diatheti karta mnimis budle me tin agora?poses ores mp3 playing antexei?

φίλε μου κι εγώ είχα το gx30 και το σούταρα χωρίς τύψεις (τώρα το έχει η αδερφή μου ;) ).

κάνε ένα search στο google και θα βρεις πολλά πράγματα. το μόνο που μου λείπει είναι το T9 και οι 160chars/greek sms (αν και το τελευταιο λύνεται ευκολα το πρώτο το παλεύω ακόμα) του Sharp αλλά δεν στέλνω πολλά sms οπότε.. Υπάρχουν ατελείωτες εφαρμογές γραμμένες για wm2k3 sp και οι δυνατότητες είναι απερίγραπτες.. μόλις βρώ λίγο χρόνο (τώρα είμαι σε περίοδο εξεταστικής) θα ποστάρω pics & sshots και πιθανότατα ένα mini-review, αλλά μέχρι τότε ο καλύτερος φίλος κάθε δικτυοπόντικα είναι το google :cool: :cool: :cool:

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

re pedia kana digma foto?kana screenshot apo tin othonh...tpt?gia emas tou melontikous xristes....exw gx30 kai thelwna to shoutarw.....to antikathistei se othonh kai fotografikh....h fotografikh tou einai toso athlia oso legete...exw empiria apo v600....mipos einai h idia panathlia me 1.2 mp?to mp3 einai stereo....exei akoustika sti siskevasia,einai stereo?....diatheti karta mnimis budle me tin agora?poses ores mp3 playing antexei?

Εγω δεν θα αγοραζα το mpx220 για να αντικαταστησω το gx30 σε οθονη-βιντεο, ομως δεν θα εδινα ουτε το mpx200 για να παρω gx30.

Το mpx220 ειναι stereo, οπως και το παλιο mpx200.

Επισεις δεν περιοριζετε μονο σε mp3 αλλα μπορει να παιξει και wma,ogg.

Aπο χρονους εχω μετρησει το mpx200(που εχει κακη μπαταρια) και εβγαλε 6ωρες συνεχους αναπαρωγωγης wma, το 220 εχει καλυτερη μπαταρια και πιστευω οτι το 10ωρο θα το εχει σιγουρα.

Γενικα παρε το mpx220 αμα θες ενα κινητο που δεν το βαριεσαι ευκολα, μην το παρεις για φωτογραφικη μηχανη, πανε δωσε 150ε και παρε μια μαρκας ψηφιακη αν θες να βγαζεις πολυ καλυτερες φωτογραφιες και απο το v902 που κανει 750ε+, για πλακα και η ενσωματωμενη που εχει την κανει την δουλεια της.

Παιδια καλησπερα.Ειμαι σε αναζητηση κινητου και σκεφτομαι να παρω το mpx220.Τα χαρακτηριστικα του ειναι φοβερα αλλα εχω 2-3 ερωτησεις(κυριως προς κατοχους).

Ειδα και σε αλλο forum οτι τρωει κατι ξεμπαρκα reboot.Ειναι αρκετα συχνα?Παιζει να βγει κανα update που να το διορθωνει(βασικα ειμαι ψιλοασχετος απο smartphones και τετοια,αλλα που θα παει.. :D )?

Η καμερα ειναι χαλια,ή ειναι χαλια για 1.3 ΜPixel?Δηλαδη ειναι χειροτερη απο του V525 για παραδειγμα?

Και τελος,θα το συστηνατε για αγορα ή το ψιλομετανοιωσατε? :X

Sorry για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω

Πάντως μετά από μερικές μέρες χρήσης του mpx220 και έχοντας και nokia 6680 μπορώ να συγκρίνω και να πω με απόλυτη σιγουριά ότι το symbian ως λειτουργικό είναι μακράν μπροστά σε όλους του τομείς σε σχέση με τα windows. Ελπίζω τα win2005 να μειώσουν αυτή τη διαφορα.

Πάντως μετά από μερικές μέρες χρήσης του mpx220 και έχοντας και nokia 6680 μπορώ να συγκρίνω και να πω με απόλυτη σιγουριά ότι το symbian ως λειτουργικό είναι μακράν μπροστά σε όλους του τομείς σε σχέση με τα windows. Ελπίζω τα win2005 να μειώσουν αυτή τη διαφορα.

Θα ήθελα μερικές διευκρηνίσεις στο που είναι μπροστά και που είναι πίσο

σε σταθερότητα δέν νομίζω διότι όσοι τα σκαλίζουν και τα δύο λειτουργικά έχουν ανάλογα προβλήματα.

Σε προγράμματα,στα χαρτιά πρώτη είναι η Palm όλα τα χρήσιμα προγράμματα

υπάρχουν.

Άρα είναι υποκειμενική η γνώμη του καθενός μας

Υ.Γ.Είχα γιά λίγο το SX1 και δέν ''μπορούσα''ούτε να το συγχρονίσω τι λέει ότι δέν είναι καλό;

Θα ήθελα μερικές διευκρηνίσεις στο που είναι μπροστά και που είναι πίσο

σε σταθερότητα δέν νομίζω διότι όσοι τα σκαλίζουν και τα δύο λειτουργικά έχουν ανάλογα προβλήματα.

Σε προγράμματα,στα χαρτιά πρώτη είναι η Palm όλα τα χρήσιμα προγράμματα

υπάρχουν.

Άρα είναι υποκειμενική η γνώμη του καθενός μας

Υ.Γ.Είχα γιά λίγο το SX1 και δέν ''μπορούσα''ούτε να το συγχρονίσω τι λέει ότι δέν είναι καλό;

Κοίταξε εγώ μίλησα για ευχρηστία του λειτουργικού περισσότερο γιατί από σταθερότητα μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο (εκτός από μια φορά που του πέρασα πολλά περίεργα προγραμματα και μετά αναγκάστηκα να το ξεκινήσω με format γιατί αλλιώς δεν ξεκίναγε) π.χ μέχρι στιγμής δεν έχω βρει να έχει το απλούστατο ξυπνητήρι , η αν θες να πας στο calculator θα πρέπει να κάνεις την τεράστια διαδρομή Εναρξη->Περισσοτερα->Περισσοτερα->Περισσοτερα->Βοηθηματα->Αριθμομηχανη, ενώ στα symbian βάζεις ένα εικονίδιο όπου σε βολεύει.

Τώρα βέβαια μην συγκρίνεις το sx1 γιατί είναι symbian6 , άσε που τα windows σε αναγκάζουν να έχεις μόνιμα ένα καλώδιο να κάνεις τα πάντα , ενώ στα symbian όλα γίνονται με Bluetooth πανεύκολα και με την πρώτη.

Αρχικά καλημέρα σε όλους.

Το MPx220 το έχω από την Παρασκευή, δεν το έχω φορτίσει από τότε, εχει παίξει πάνω από 1 ώρα βίντεο και η μπαταρία του είναι στο 22%. Τα μόνα reboot που έχει κάνει είναι όταν το ζητούσε κάποια εγκατάσταση εφαρμογής ή όταν έπαιζα με τη registry.. Το MPx όπως και κάθε smatrphone παίζει όποιο αρχείο a/v του πετάξεις αρκεί να του έχεις φορτώσει τους αντίστοιχους codecs (δες εδώ για περισσότερες πληροφορείες - για κάντο αυτο στο 6680). Το synchronisation είναι άψογο, η οθόνη έχει την default ανάλυση για smartphone (εννοώντας ότι οι εφαρμογές που βγαίνουν από το SDK της ms έχουν default αυτή την ανάλυση - 220x176@16bit).

Η κάμερα είναι άθλια σαν κάμερα αλλά ανεκτή σαν κάμερα κινητού, ο ήχος (mp3, video κλπ) είναι απλά καλός από το μεγάφωνο αλλά τέλειος από το STEREO handsfree, η overall ταχύτητα ειναι ικανοποιητικότατη (dual core TI OMAP @172+) και για του λόγου το αληθές :

BetaPlayer Version STABLE.0.5 Benchmark Results

Average Speed 150.42%

Video Frames 6505

Audio Samples 8993088

Amount of Data 8655 KB

Bench. Time 2:52.981

Bench. Frame Rate 37.61

Bench. Sample Rate 51989

Bench. Data Rate 410 kbit/s

Original Time 4:20.199

Original Frame Rate 25.00

Original Sample Rate 22050

Original Data Rate 272 kbit/s

URL \Storage Card\My Documents\My Videos\Hear 'N' Aid - Stars.avi

Size 8862896

Platform SmartPhone

OS Version 4.21

OEM Info Motorola MPx220

Clock speed 172 Mhz

Video output GAPI 176x220 Lookup

Audio output Wave Output 22050Hz 16Bits 1Ch.

---------------------------------------

checksum of this file: 31cbf2c5ae5af26b

η ποιότητα του video είναι απλά καταπληκτική! το μενού, όπως και σε όλα τα κινητά είναι θέμα συνήθειας, αν και με πείραγμα της reg. το φέρνεις στα μέτρα σου, και με 99 (!!) keyboard shortcuts δεν χρειάζεται να χάνεσαι στα μενου (ιδίως αν έχεις βάλει καμιά 10ρια εφαρμογές επιπλέον όπως εγω) . Άπλετος αποθηκευτικός χώρος (mini-SD) που τον κάνεις ότι θέλεις, τέλειο PIM το οποίο αν δεν σου αρέσει κατεβάζεις άλλο και το αλλάζεις, αλλά είναι λίγο δύσκολο να μην σου αρέσει καθώς τουλάχιστον οι επαφές έχουν όσα πεδία έχει και το Outlook 2k3 - και η αναζήτηση επαφής ειναι υποδειγματική..

Αυτό που με ενόχλησε αρκετα είναι η έλλειψη ελληνικού Τ9 (για 2η φορά μπορεί κανένας να μας βρει το Τ9greek.dll από κανένα qtek) και η αδυναμία της original ελληνικής έκδοσης (1.30) να στείλει μην. 160chars το οποίο αν ψάξετε στο myFiles θα δείτε οτι λύνεται..

Τεσπα, μέχρι τώρα θέλω να πω οτι είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος απο την αγορά του και οποιοδήποτε (μη-PDA) κινητό και να χαριζαν δεν θα το άλλαζα..

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, επιφυλάσομαι για sshots και pics όταν θα βρω λίγο χρόνο..

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

Ενας αλλος τροπος για να κανεις shortcut,φακελους στο menu εναρξη ειναι να πειραξεις τον φακελο startmenu που βρισκεται storage-windows-startmenu, ακριβως οπως πειραζεις και την "εναρξη" στα windows για pc.

Επισεις το κινητο φοραει ενα TI OMAP 1611 στα 200MHz (μην βλεπετε τι λεει ο betaplayer, εχει τυχει να μου λεει οτι το mpx200 εχει απο 120MHz μεχρι και 150MHz αναλογα την εκδοση του betaplayer)

Και τελος οι TI δεν ειναι dualcore επεξεργαστες αλλα multicore δηλαδη ειναι ενα chip με πυρηνες που ο καθενας κανει διαφορετικη δουλεια: CPU(arm) ελεγκτες οθονης-γραφικων, σηματος (2g-3g), bt, ir, sound κτλ. και αυτο γινετε γιατι δεν υπαρχει χωρος στα κινητα για πολλα chip οπως επισεις για λογους κοστους και καταναλωση ενεργειας.

Υ.Γ P4n0z γιατι δεν πας στα threads των qtek να ζητησεις το αρχειακι που ψαχνεις?

Αν και δεν θα καταφερεις τιποτα, γιατι το αρχειο αυτο πρεπει να το βαλεις στο φακελο windows, o οποιος καθε φορα που κλεινεις το κινητο σβηνει οτι επιπλεον αρχειο εχεις βαλει (πολυ απλα γιατι ειναι στην rom του κινητου).

Υ.Γ Airb μαλλον πρεπει να ψαξεις πολυ ακομα το κινητο και το λειτουργικο της microsoft για να κανεις συγκρισεις, ξυπνητηρι υπαρχει μεσα στις ρυθμισεις-ωρα και αν δεν σε βολευει γιατι δεν δοκιμαζεις να κανεις μια υπενθυμιση στο ημερολογιο? Τωρα εσυ θεωρεις το bt ανταπτορα πιο βολικο απο το καλωδιο? Δηλαδη ποσο βολικο ειναι να μεταφερεις 50Mb με bt?

Την απαντηση για τα εικονιδια την πηρες, το ξερω δεν ειναι τοσο βολικο αλλα υπαρχει η δυνατοτητα. Επισεις τι θα λεγες να εχεις τις συντομευσεις απο βασικα προγραμματα που χρησιμοποιεις πολυ απευθειας στην homescreen?

Λέω dual-core και αφήνω τα υπόλοιπα έξω, γιατί όλα τα κινητά (smartphone η όχι) έχουν τα υπόλοιπα υποσυστήματα έστω και αν όχι στο ίδιο package, αλλά ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός (απ'όσο ξέρω, διορθώστε με αν κανω λάθος) που έχει 2 μονάδες επεξεργασίας: μία ARΜ και ένα επιπλέον DSP το οποίο κάνει τρελή δουλειά - δείτε εδώ

και τα 172+ που λέω είναι γιατί αυτή ειναι η μικροτερη συχνότητα λειτουργίας που είδα στη συσκευή μου, φτάνει μέχρι 200Mhz, αλλα ξεκινάει πολύ χαμηλότερα λόγω energy management..

Στο φάκελο start menu μπορεις να αλλάξεις τη σειρά? νόμιζα ότι γινόταν μόνο από τη registry :confused: :confused: :confused:

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

Γεια χαρά παίδες. Μια ερώτηση:

Ήμουν για Νοκια 6260 (νοκιάς απο παλιά) αλλά τελικά θα πάω για MPx220 λόγω υψηλότερης ανάλυσης της κάμερας. Στους υπόλοιπους τομείς είναι σχετικά τα ίδια και αν το 6260 είχε οτιδήποτε καλύτερο εκτός από μια απλή VGA, τότε θα το είχα από την πρώτη μέρα. Όμως τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι η κάμερα του 220 είναι άθλια; Το V525 που είδα σε γνωστό μου έχει απή VGA αλλά βγάζει πολύ καλές φωτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

iMac 20" intel, iBook G3 12", HTC P3300, Nokia 9300, Nokia 9110i, Νokia 7650 και ...επιτέλους.. iPhone...αυτά τα λίγα

os proin xristis motorola v600 ase na se diaveveoso oti pio athlia vga kamera se kinito tis epoxis bluetooth den ipirkse(se pc pantote) tholes,xoris sosta xromata,me pola pixels,kai apo oti vlepw den ftanei oute sto 50% ta piotita tou sharp gx30,egw as poume thelw na vgazw fotos me to kinito pou na mporw na tis vlepw efxarista kai na anapolo,apla thelw na soutarw ta sharpakia kai opiodipote sharp giati poli apla den einai kinito alla louketo,50kb se mmf,100 kb se opiodipote arxio....no mp3 ringtones...klidoma sta java kai de simazevete,egw thelw ena kinito me gamati othoni kseklidoto me karta mnimis kali kamera mp3 kai bt....pola zitaw......a mas lete pedaki ti exei sto arxiko paketaki to kinitaki...malon tha to parw ton allo mina....an poulisw to 30ri

kai apo oti vlepw den ftanei oute sto 50% ta piotita tou sharp gx30

η κάμερα είναι στανταρ καλύτερη απο οποιαδήποτε VGA αλλά κατα τ'άλλα κάτω του μέσου όρου των υπόλοιπων 1.3 και 1 mpixel

@haki δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να το κάνουμε extract από το rom image αλλά αν μου το στείλεις σου υπόσχομαι να το ψάξω μέχρι εκεί που δεν πάει :) :) :)

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

γεια σας παιδια :O μολις τωρα γραφτηκα στο site και θα ηθελα να πω ενα γεια σε ολους. :w00t: τωρα σχετικα με το κινητουλι θα ηθελα να μου πειτε αν οντως αξιζει τα 380 ε η να περιμενω το ερικσον κ750i;διαβασα διαφορα και σε σας και σε αλλα siteκαι βλεπω μια οχι και τοσο καλη εικονα του μοτορολα mpx220.η καμερα ειναι χειροτερη και απο το νοκια 6230;(ελεγα να το αλλαξω αλλα μαλλον θα το κρατησω μιας και ακουω πολλα παραξενα)απλα μου αρεσε η ιδεα windowsσε κινητο 2 οθονες εσωτ.262000 χρ. και εξωτ. 65000 και αναπαραγωγει ολων τον αρχειων ηχου.θα ηθελα την γνωμη σας ευχαριστω :p :D :)

paidia problima.to kinito kolise kai ebgala tin mpataria.distixos den kanei start up kolaei meta to sima tis moto.pos kanoume master reset h hard reset??

κλείσε το, κράτα πατημένο το μπλε κουμπι και άνοιξέ το.

Έχε υπόψην σου ότι το hard reset είναι επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. ότι ειχες στη RAM το έχασες :cry:

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

Αν θελετε να παρετε το t9xxxx.dll που ψαχνετε ενας με (ελληνικο)qtek ας ψαξει μεσα στον φακελο windows (οχι storage-windows!) και θα το βρει χυμα καπου προς το Τ, τωρα ακομα και να μας το δωσει το αρχειο να το βαλουμε μεσα στον φακελο windows και να το δει το κινητο κανονικα, θα υπαρχει το προβλημα οτι σε καθε restart το αρχειο θα χανετε και θα πρεπει να το ξαναβαζουμε... μπελας.

Τωρα θα το ξαναπω οι TI δεν ειναι dual αλλα multicore ενα chip με πολλους πυρηνες συνηθως εναν arm9(CPU) ενα dsp(ελενκτης σηματος 2g-3g) και αλλους ελενκτες (ηχου,bt,ir) κτλ. ομως το mpx220 φοραει και επιπλεον εναν ξεχωριστο ελενκτη 2d γραφικων για υτο τα παει καλα σε 2d παιχνιδια. Dualcore θα ηταν αμα ειχε 2 CPU σε ενα chip, π.χ 2πλο arm9 στα 200MHz.

Τελος λογικο ειναι να χρειαζετε να κανετε καποιες φορες hard reser και λογικα να χανετε τα παντα οπως themes,προγραμματα,contacts,ρυθμισεις,γενικως τα παντα, για να μην παιδευεστε αδικα κατεβαστε ενα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ προγραμμα back up(sprite back up) για να ξανακανετε το κινητο μετα απο HReset, οπως ηταν πριν μεσα σε ενα λεπτο.