Mitsos_The_Great Δημοσιεύτηκε October 6, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 6, 2006 Άκουσα στις ειδήσεις του Achaia channel ότι σύντομα η Πάτρα θα 'αποκτήσει' τραμ. Εσείς πιστεύετε ότι είναι καλό αυτό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. October 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2006 Έχω ζήσει στην Πάτρα σα φοιτητής τη δεκαετία του '80, πολύ πριν εισβάλει και κει μαζικά το ΙΧ και γίνει η πόλη μπάχαλο, όπως η Αθήνα. Αν θέλεις τη γνώμη μου, πιστεύω ότι το τραμ ταιριάζει στην πόλη. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα προσθέσει γραφικότητα σε μια πραγματικά γραφική πόλη. Φυσικά χρειάζεται επιστημονική μελέτη με ανάλυση των καθημερινών μετακινήσεων ώστε να διαπιστωθεί τι διαδρομές πρέπει να καλύψει και πως θα είναι περισσότερο χρήσιμο. Και βέβαια, θα πρέπει να ξυλωθούν όλα τα παρκαρισμένα ΙΧ δεξιά και αριστερά από τους δρόμους που θα περάσει. Οπότε περίμενε να ακούσεις τον κλαθμό και οδηρμό του κάθε μικρόμυαλου μέσου Έλληνα που θα καταβληθεί από πανικό για το που θα παρκάρει. Και πιθανότατα θα ακυρωθεί το έργο γι' αυτόν κυρίως το λόγο, κάτι αντίστοιχο που πάει να γίνει και στον Πειραιά. Το τραμ ανταγωνίζεται το ΙΧ και στη κίνηση και στη στάθμευση. Κι αυτός είναι ο λόγος που έχει αντιμετωπισθεί με εχθρότητα απ' όπου κι αν πέρασε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. October 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2006 δεν εχει μελλον το τραμ!! περαστε μια βολτα απο ν.Σμυρνη κ Γλυφαδα π τα βαλαν μεχρι το κεντρο..χωρις λογο. αν υπηρχε μονο απο πειραια εως γλυφαδα παραλιακη διαδρομη μονο,π δεν επηρεαζει την κινηση. απο την στιγμη π θα μπει σε κεντρικους δρομους τα κανει σκ@$α Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. October 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2006 Φοβερη αποψη γεματη επιχειρηματα. Οι λοιποι Ευρωπαιοι λοιπον που επεκτεινουν στις πολεις τους το τραμ επειδη τελικα ειναι η μονη λυση για τα αστικα κεντρα ειναι ανόητοι ενω εμεις οι Ελληναρες που και στο περιπτερο της γειτονιας να παμε παιρνουμε το αυτοκινητο, ειμαστε πανεξυπνοι. Ειναι το μονο διεθνως αναγνωρισμενο φιλικο προς το αστικο περιβαλλον μεσο συγκοινωνιας, ολοι οι Ευρωπαιοι επενδυουν σε δημιουργια νεων δικτυων τραμ αλλα εμεις στο Ελλαδισταν το βριζουμε επειδη θελουμε με το ΙΧ μας να πηγαινουμε παντου μα παντου. Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. October 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2006 καπως ετσι... :P αν εμενες σε μια απο αυτες τις περιοχες θα σ λεγα γω...γιατι λες να διαμαρτυρονται οι κατοικοι σε καθε περιοχη π περναγε? εκει π χαν 2 λωριδες ανα κατευθυνση καταντησαν να χουν 1 απο καθε πλευρα κ τεραστιο προβλημα στο παρκινγκ μιας κ δεν μπορουν να παρκαρουν στο δρομο σε πολλα σημεια... να μην πω για τις καθυστερησεις κ τα ηλιθια φαναρια τους... στο εξωτερικο υπαρχουν κ parking με νορμαλ τιμες κ απλετο χωρο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. October 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2006 καπως ετσι... :P αν εμενες σε μια απο αυτες τις περιοχες θα σ λεγα γω...γιατι λες να διαμαρτυρονται οι κατοικοι σε καθε περιοχη π περναγε? εκει π χαν 2 λωριδες ανα κατευθυνση καταντησαν να χουν 1 απο καθε πλευρα κ τεραστιο προβλημα στο παρκινγκ μιας κ δεν μπορουν να παρκαρουν στο δρομο σε πολλα σημεια... να μην πω για τις καθυστερησεις κ τα ηλιθια φαναρια τους... στο εξωτερικο υπαρχουν κ parking με νορμαλ τιμες κ απλετο χωρο...Η Γλυφάδα και η Νέα Σμύρνη έχουν σαφώς βοηθηθεί από το τραμ. Όσο για το πάρκιν, σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι υπόθεση του κάθε οδηγού. Όταν δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσεις, είτε φτιάχνουμε νέες, είτε παρατάμε το ΙΧ και πάμε με τη συγκοινωνία. Σε λίγο θα καταργήσουμε τελείως τις πλατείες και τα πεζοδρόμια για παρκάρουμε πιο άνετα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. October 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2006 Σε λίγο θα καταργήσουμε τελείως τις πλατείες και τα πεζοδρόμια για να παρκάρουμε πιο άνετα. Μην δινεις ιδέες :shifty: Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viktoria Δημ. October 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2006 καπως ετσι... :P αν εμενες σε μια απο αυτες τις περιοχες θα σ λεγα γω...γιατι λες να διαμαρτυρονται οι κατοικοι σε καθε περιοχη π περναγε? εκει π χαν 2 λωριδες ανα κατευθυνση καταντησαν να χουν 1 απο καθε πλευρα κ τεραστιο προβλημα στο παρκινγκ μιας κ δεν μπορουν να παρκαρουν στο δρομο σε πολλα σημεια... να μην πω για τις καθυστερησεις κ τα ηλιθια φαναρια τους... στο εξωτερικο υπαρχουν κ parking με νορμαλ τιμες κ απλετο χωρο... οπως το ειπες ''στο εξωτερικο'' εδω στο Ελλαδα κανουμε τα μισα απο αυτα που πρεπει!! Ναι στο τραμ που κανεις δεν αμφισβητησε την χρηστικοτητα του αλλα τα αυτοκινητα τα οποια εκ των πραγματων θα εκτοπιστουν ας πανε οπου καταλαβαινουν αλλα οχι στα πεζοδρομια ,οχι στους δρομους ,οχι στην ραμπα αναπηρων,οχι εδω ,οχι εκει ... και ετσι μονο εκεινοι που θα περνουν το τραμ θα φτανουν στην ωρα τους !!εμενα κι εσενα ομως που δεν μας εξυπηρετει γιατι δουλευουμε στην αλλη ακρη της πολης καταλαβαινεις τι μας περιμενει!!! :shifty: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος .. υπαρχει δυνατη θεληση!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. November 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2006 Η Γλυφάδα ... έχουν σαφώς βοηθηθεί από το τραμ.Δε νομίζω... Την έχει κόψει στα 2! Ποιος ο λόγος να διασχίζει όλο τα κέντρο της Γλυφάδας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aromeo Δημ. December 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2006 Οι δρόμοι είναι στενοί για αυτο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. December 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2006 Δε νομίζω... Την έχει κόψει στα 2! Ποιος ο λόγος να διασχίζει όλο τα κέντρο της Γλυφάδας; Γιατί? Δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορείς να περάσεις από τη μια πλευρά του δρόμου στην στην άλλη? Κι ο λόγος που διασχίζει το κέντρο είναι πολύ απλός. Το κέντρο είναι το σημείο συγκέντρωσης των μετακινήσεων. Από που να περάσει δηλ.? Όπως στον Πειραιά, που πάνε να το περάσουν από τον Κεράνη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. December 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2006 στο εξωτερικο υπαρχουν κ parking με νορμαλ τιμες κ απλετο χωρο...Σε ποιά πόλη αναφέρεσαι? Προσωπικά δεν ξέρω καμιά μεγάλη πόλη που να έχει άνετα και φτηνά πάρκιν στο κέντρο της. Θα ήθελα, αν μπορούσες, να μου απαντήσεις με στοιχεία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. December 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2006 Σε ποιά πόλη αναφέρεσαι? Προσωπικά δεν ξέρω καμιά μεγάλη πόλη που να έχει άνετα και φτηνά πάρκιν στο κέντρο της. Θα ήθελα, αν μπορούσες, να μου απαντήσεις με στοιχεία. Δεν έχουν πάρκινκ,δεν έχουν αυτοκίνητα παρκαρισμένα στους δρόμους,μα που τελικά τα βάζουν αυτοί οι άνθρωποι όταν δεν τα οδηγούν; :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. December 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2006 Δεν έχουν πάρκινκ,δεν έχουν αυτοκίνητα παρκαρισμένα στους δρόμους,μα που τελικά τα βάζουν αυτοί οι άνθρωποι όταν δεν τα οδηγούν; :confused: Πουθενά. Δεν έχουν αυτοκίνητο. Όσοι ζουν στα προάστια ή στην επαρχία, έχουν όπως κι εδώ από 2 και 3 ανά οικογένεια. Όσοι όμως επιλέγουν να ζήσουν στο ευρύτερο κέντρο των μεγαλουπόλεων, συνήθως δεν έχουν καθόλου ΙΧ, ή ξοδεύουν υπερβολικά υψηλά ποσά για την αγορά θέσης στάθμευσης. QUIZ: Οι κάτοικοι της Ύδρας που σταθμεύουν τα ΙΧ τους? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. December 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2006 QUIZ: Οι κάτοικοι της Ύδρας που σταθμεύουν τα ΙΧ τους? Δεν ξέρω..δεν έχουν 2 υποθαλάσσια γκαράζ; :worry: Συγγνώμη αγαπητέ μου αλλά δεν μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω την στιγμή που 1ον ειρωνεύεσαι και 2ον μου λες ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αυτοκίνητα.Μάλλον θα ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Την καλημέρα μου. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. December 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2006 Δεν ξέρω..δεν έχουν 2 υποθαλάσσια γκαράζ; :worry: Συγγνώμη αγαπητέ μου αλλά δεν μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω την στιγμή που 1ον ειρωνεύεσαι και 2ον μου λες ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αυτοκίνητα.Μάλλον θα ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Την καλημέρα μου. :)Οι Ευρωπαίοι έχουν και 2 και 3 αυτοκίνητα ο καθένας. Όταν όμως έχουν και χώρο να τα βάλουνε. Όταν δεν έχουν, πάνε με τα ΜΜΜ. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να έχεις ΙΧ. Η πατέντα: «πήρα το νέα σούπερ 4x4, πολιτεία βρες μου τώρα χώρο να το παρκάρω, γιατί διαφορετικά το αφήνω πάνω στο πεζοδρόμιο» είναι αποκλειστικά ελληνική. Έχουμε μετατρέψει τις πόλεις μας σε υπαίθρια πάρκιν αυτοκινήτων, και διαμαρτυρόμαστε για το κράτος που υποβαθμίζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Πάντα έχουμε μια εύκολη δικαιολογία για να καταστρέφουμε τη χώρα μας, αλλά χωρίς ποτέ να έχουμε και την ευθύνη. Χτίζουμε αυθαίρετα επειδή φταίει η πολιτεία που δεν έχει εντάξει το χωράφι του παππού μας στο σχέδιο. Σαν γιατροί παίρνουμε τα φακελάκια από τους ταλαίπωρους ή παίρνουμε τα μπόνους από τις φαρμακευτικές επειδή δεν μας πληρώνει καλά το κράτος. Σαν οδηγοί παρκάρουμε όπου γουστάρουμε επειδή η πολιτεία δεν φρόντισε να μας φτιάξει πάρκιν σε ακτίνα 50 μέτρων από κει που θέλουμε να πάμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisk2 Δημ. December 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2006 Διαβάστε και το παρακάτω: http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18719&m=N61&aa=1 [... Ο Γάλλος δήμαρχος Ντελανόε έχει βάλει σκοπό της ζωής του με το τραμ να μειώσει τη ρύπανση στο Παρίσι Πόλεμο κατά του αυτοκινήτου θεωρεί μεγάλη μερίδα των Παριζιάνων το τραμ του Ντελανοέ. Ο δήμαρχος όμως το βλέπει απαραίτητο για την καταπολέμηση της ρύπανσης. ...] Όλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης διώχνουν τα ΙΧ. Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε κι εμείς, που έχουμε μετατρέψει την Αθήνα σε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκιν. Λες και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αξιοποίησης του ελάχιστου ελεύθερου δημόσιου χώρου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manmel Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 pano apo ola to simferon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts