Jump to content

Το Μπλιμπλίκι

Acutidens
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το φωτάκι:

Κατά παράδοση όλες οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν φωτάκια (led) που σχετίζονται με την λειτουργία τους. Σβήστε όλα τα φώτα ένα βράδυ και μετρήστε τα φωτάκια στο σπίτι σας. Στο δικό μου είναι μόνο 12.

Το μπλιμπλίκι:

Κάποια στιγμή στην ιστορία του ανθρώπου αυτά τα φωτάκια αντί να είναι συνέχεια αναμμένα άρχισαν να αναβοσβήνουν, ήρθαν τα μπλιμπλίκια. Σε αντίθεση με το ταπεινό φωτάκι, το μπλιμπλίκι αναβοσβήνοντας απαιτεί και εκβιάζει την προσοχή μας. Αποτελεί ένα ερέθισμα παρεισφρητικό στη συνείδηση λόγω του ενστίκτου των ζώων να ανταποκρίνονται στην κίνηση και τις αλλαγές του φωτός. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ο Captain James Kirk εν τέλει τρελάθηκε με όλα τα μπλιμπλίκια που τον περιτριγύριζαν στην «γέφυρα» του (πρώτου) USS Enterprise.

Η χρυσή εποχή:

Η χρυσή εποχή του μπλιμπλικίου ήρθε με την έλευση των πρώτων κινητών τηλεφώνων. Ο δήθεν σκοπός του ήταν να δηλώνει την ύπαρξη σύνδεσης με το δίκτυο. Και θα αναρωτιόταν κάποιος: καλά δεν είναι πιο λογικό να επιζητεί την προσοχή μας η συσκευή όταν έχει χάσει την σύνδεση με το δίκτυο; - ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας – Πιο εύκολα προσέχεις την παρουσία ενός έντονου ερεθίσματος παρά την απουσία του. Αλλά στις εποχές που το κινητό ήταν «καινοτομία» και «πολυτέλεια» άλλος ήταν ο σκοπός του μπλιμπλικίου. Είναι σαφές ότι δήλωνε «κοίτα! … έχω κινητό τηλέφωνο!». Σαν φάρος έλαμπε πάνω στο τραπέζι που έπινε τον καφέ του ο περήφανος κάτοχος.

Η σοφία της μαμάς Microsoft:

Η μαμά Microsoft αρκέστηκε για τις ειδοποιήσεις στο WM5 να βάλει διακριτικά εικονίδια πάνω στην μπάρα δίπλα στην κατάσταση δικτύου που, να σημειώσω, δεν αναβοσβήνουν καν. Η μαμά ξέρει πολύ καλά ότι (σε αντίθεση με το κινητό τηλ), ο κάτοχος ενός pda το κοιτά πιο προσεκτικά. Επιπλέον επειδή η χρήση είναι άλλου είδους, θέλει να έχει ένα εικονίδιο που να του θυμίζει τις εκκρεμότητες, όχι κάτι που αναβοσβήνει και απαιτεί επιτακτικά τον χρόνο του εδώ και τώρα. Θα ήταν σαν να σε καλεί επίμονα και ενοχλητικά κάθε 2 λεπτά η γραμματέα σου να σου θυμίζει το ίδιο πράγμα. Άντε μετά να βγάλεις δουλειά.

Η επιστροφή:

Και εκεί που νομίζαμε ότι το μπλιμπλίκι πέθανε επιτέλους… έρχεται το S200 (και όλα τα άλλα δηλαδή). Φροντίζει να σου αναβοσβήνει όχι ένα αλλά δύο μπλιμπλίκια με λαπρά και πιασάρικα χρώματα (πράσινο για το δίκτυο και μπλε για το Bluetooth=handsfree) συνέχεια στην μούρη σου! Τα μπλιμπλίκια είναι ένα πολύ πιο έντονο ερέθισμα στην ίδια ακριβώς οπτική περιοχή που βρίσκεται και η οθόνη. Ναι δεν λέω, ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να αγνοεί επιλεκτικά κάποια ερεθίσματα, αλλά όχι χωρίς κόστος για την συγκέντρωση. Πάει στράφι η καλά μελετημένη διεπαφή χρήστη της μαμάς…

Η λύση:

Η μαμά έχει την λύση αλλά κάποιος που ξέρει πρέπει να την υλοποιήσει. Έφαγα όλο το δίκτυο για να βρω κάτι και στο συνημμένο αρχείο είναι το (χωνεμένο) αποτέλεσμα. Ένα μικρό πρόγραμμα και ένα dll αρχείο και μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις το πορτοκαλί μπλιμπλίκι. Δέκα γραμμές κώδικας και μια απλή κλήση σε ένα dll (για κάποιον που ξέρει) και τα άλλα δύο ενοχλητικά μπλιμπλίκια θα περάσουν στην ιστορία. Στην ανάγκη θα το κάνω και εγώ αν και δεν έχω ιδέα από το WM SDK.

If it works, don't fix it.

Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν καθολου. Το αντιθετο μαλιστα. Ξερω και ποτε ειναι ανοιχτο το bt για παραδειγμα. Θα το δοκιμασω ομως για να δω αν με βολευει.
SV9PFY

Acutidens προφανώς είχες όρεξη για γράψιμο όταν δημιουργούσες αυτό το θέμα... Δε με χαλάει, το πολύ πολύ να σε βάλουμε και στους Editors αν θες... :up:

Καλό το proggie, έχω βρει ανάλογο και από το XDA Developers (από τον vjay555) αλλά δε με ενοχλούν τα μπλιμπλίκια του 9000... :)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

όπως κ να'χει nice & entertaining ανάγνωσμα.. η αλήθεια είναι πως έχω συνηθίσει τόσο το μπλιμπλίκι που δε με ενοχλεί,το αντίθετο.. :) άσε που είναι χρήσιμο αν ψάχνεις το κινητό στο σκοτάδι..
dum spiro spero

Το να γινόμαστε λίγο υπερβολικοί κατά την περιγραφή -είτε με κάποια δόση χιούμορ, είτε όχι- δεν αποτελεί λόγο για να αποπροσανατολιζόμαστε απ’ τον αυτοσκοπό της περιγραφής: Την ύπαρξη κάποιας κατάστασης.

Για να μην πλατιάζουμε, ναι τα Microsoft Smartphones έχουν και αυτήν την ιδιομορφία ανάμεσα σε πολλές άλλες. Το thread που ξεκίνησε ο φίλος Acutidens πάνω απ’ όλα έχει σκοπό να βοηθήσει στο customization της συσκευής προσφέροντας μια επιλογή την οποία δεν προσφέρει η Microsoft. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκφράσει και την άποψη του...

Current: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B/DS The rest is history:
Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

......εξάλλου δεν είναι τυχαία γνωστή η έκφραση

-μου ανάβεις τα λαμπάκια

Επί του θέματος, πριν από 2 χρόνια υπήρχε ένα παρόμοιο προγραμματάκι -δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο- που αναλάμβανε το σβήσιμο των μπιμπλικίων.

Τότε όμως είχαν παραπονεθεί κάποιοι χρήστες ότι τους κολλούσε το μηχάνημα.

Για τσεκάρετέ το πριν το χρησιμοποιήσετε.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Είμαι ο μόνος στον οποίο αρέσουν τα μπλιμπλίκια; Θα ήθελα να έχει ένα το κινητό μου :p

emena ta mplimplikia me pane ligo piso stin istoria tis kinitis tilefonia. kalo to led gia to wi-fi alla protimo na mpw mesa kai na dw an to exw enable, kathe fora pou to vlepw nomizo oti tha erthei to karavi.

εμενα παντως μου αρεσει το κινητο μου να διαθετει Μπλιμπλίκι

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 3 months later...

Acutidens

στελνεις πμ και περιμενεις απαντηση ενω εχεις επιλεξει να μην δεχεσαι πμς??:O:O

δεν βρηκα ποιο νεο ποστ σου να σου απαντησω...αν το δεις καλως αν οχι εσυ χανεις..:O:O

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Ως τόσων χρόνων νοκιάκιας, δεν έχω συνηθείσει μπλιμπλίκια :p

Καλά είναι όμως για τις λειτουργίες που δεν έχεις συννεχώς ανοικτές όπως το bt. Μου τν σπάει όμως που αναβοσβήνει και όταν είναι εντός δυκτύου, αλήθεια είναι :mad:

Apple iPhone 3G, Nokia: 3110, 3210, 3330, 8210, 6150, 3410, 6610, 6230, 6670, 6270, N70, 6131, E50, 6500 slide, 1680, E51, 6220c, NEC N400i, Sharp GX17, ETEN: M600+ SE: T610, K800i, W580i(x2), K810i, P990i, W20i(zylo), X10 mini pro, ZTE Blade, LG Optimus Black Now: Apple iPhone 3G, Sony Xperia U

• 3 weeks later...
Acutidens

στελνεις πμ και περιμενεις απαντηση ενω εχεις επιλεξει να μην δεχεσαι πμς??:O:O

δεν βρηκα ποιο νεο ποστ σου να σου απαντησω...αν το δεις καλως αν οχι εσυ χανεις..:O:O

Συγνώμη zaharakis, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Τώρα που είδα το μήνυμά σου έχω έφαγα όλο τον πίνακα ελέγχου για να βρω κάτι αλλά δεν έχει καν ρύθμιση για να μην αποδέχεσαι πμ. Μόνο ρύθμιση για να μην δέχεσαι ειδοποιήσεις στο email σου για τα πμ που δέχεσαι. Ας βοηθήσουν οι administrator λίγο εδώ.

Update: Υπάρχει όριο 100 πμ στους φακέλους κάθε χρήστη (μετά δεν μπορεί να λάβει). Εγώ έχω μόνο 4...

If it works, don't fix it.

Συγνώμη zaharakis, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Τώρα που είδα το μήνυμά σου έχω έφαγα όλο τον πίνακα ελέγχου για να βρω κάτι αλλά δεν έχει καν ρύθμιση για να μην αποδέχεσαι πμ. Μόνο ρύθμιση για να μην δέχεσαι ειδοποιήσεις στο email σου για τα πμ που δέχεσαι. Ας βοηθήσουν οι administrator λίγο εδώ.

Update: Υπάρχει όριο 100 πμ στους φακέλους κάθε χρήστη (μετά δεν μπορεί να λάβει). Εγώ έχω μόνο 4...

ολα οκ τελικα με τα πμς σου γιατι

εχεις πμ:)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog