Jump to content

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2007

kostas_pav
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά για δείτε αυτό: [είναι από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"]

Δεν μπορούν να διοριστούν στην Εκπαίδευση

Στο Μηχανογραφικό συνυπάρχουν ορισμένα τμήματα τα οποία, αν και προσφέρουν στους φοιτητές τους μια σφαιρική γνώση γύρω από τον χώρο διαφόρων επιστημών και αν και τα ονόματά τους παραπέμπουν σε καθηγητικά τμήματα, τους στερούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση εκπαιδευτικού στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Να δώσουμε μερικά παραδείγματα: Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ αποκλείονται, παραδόξως, ακόμη και από τη διεκδίκηση, μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μιας θέσης διδακτικού προσωπικού (καθηγητή Μαθηματικών ή Φυσικής) στη Μέση Εκπαίδευση καθώς δεν ανήκουν ούτε στην επαγγελματική κατηγορία ΠΕ 03 των Μαθηματικών ούτε στην κατηγορία ΠΕ 04 Φυσικών Επιστημών. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πτυχιούχους του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και με το Τμήμα Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για να μην την πατήσει κανένα παιδί!!:)

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ αποκλείονται, παραδόξως, ακόμη και από τη διεκδίκηση, μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μιας θέσης διδακτικού προσωπικού (καθηγητή Μαθηματικών ή Φυσικής) στη Μέση Εκπαίδευση καθώς δεν ανήκουν ούτε στην επαγγελματική κατηγορία ΠΕ 03 των Μαθηματικών ούτε στην κατηγορία ΠΕ 04 Φυσικών Επιστημών.

Όταν ιδρύθηκε αυτό το τμήμα ήμουν εκεί , και μάλιστα έγιναν καταλήψεις για να μην ιδρυθεί. Ήταν που λέτε το Γενικό τμήμα που περιείχε τους καθηγητές των γενικών μαθημάτων, Μαθηματικά Φυσική κλπ. Ε αυτοί ήθελαν να έχουν δικό τους τμήμα (τώρα όλα τα τμήματα στο ΕΜΠ έγιναν Σχολές, για μούρη και άλλους λόγους).

Βέβαια στο εξωτερικό υπάρχουν τέτοια τμήματα, μα εκεί δεν είναι τόσο "κολλημένοι" με τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως εδώ.

Είναι καλή σχολή πάντως, και τα μαθήματά της είναι "βαρβάτα". Αλλά γιατί να το ρισκάρεις;;; Δεν σπουδάζουν όλοι για "χόμπυ"...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτή η σχολή που αναφέρεται είναι αυτή των Μηχανικών Η/Υ και Τεχνικών Δικτύων στο Βόλο;

ναι.αναφερεται προφανως στο γεγονος οτι εκει τα μαθηματα πανε αλυσιδα(δηλαδη αν πχ δεν εχεις περασει τα μαθηματικα 1 δεν μπορεις να παρεις τα 2)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ναι.αναφερεται προφανως στο γεγονος οτι εκει τα μαθηματα πανε αλυσιδα(δηλαδη αν πχ δεν εχεις περασει τα μαθηματικα 1 δεν μπορεις να παρεις τα 2)

Μακριά από:

Μηχανικών Η/Υ τηλεπικοινωνιών & δικτύων(όχι τεχνικών δικτύων,αλλά μηχανικών:cool: :p )

Αναφέρεται φυσικά σε αλυσίδες,Ν+2 και 2 κύκλους σπουδών αλλά και στο γεγονός ότι έβαλαν τρομερής δυσκολίας θέματα οι καθηγητές και ακόμα και αν άξιζες να περάσεις ενδεχομένως να σε έκοβαν για αντιγραφή!(χωρίς να έχουν αποδείξεις).

Στα διακριτά μηδενίστηκαν 35 άτομα επειδή λέει πήγαν να γράψουν σε άλλη αίθουσα από αυτή που έπρεπε!:confused: *

*Δεν υπήρξε ενημέρωση εκ των προτέρων ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο!

stay tuned,μαλλον θα υπάρξει και άλλο βίντεο(βγήκε μάθημα που το πέρασαν 19 από 299,με μεγαλύτερο βαθμό ένα 7:lol: :lol: :lol: )

Μηχανικών Η/Υ τηλεπικοινωνιών & δικτύων(όχι τεχνικών δικτύων,αλλά μηχανικών:cool: :p )

Αναφέρεται φυσικά σε αλυσίδες,Ν+2 και 2 κύκλους σπουδών αλλά και στο γεγονός ότι έβαλαν τρομερής δυσκολίας θέματα οι καθηγητές και ακόμα και αν άξιζες να περάσεις ενδεχομένως να σε έκοβαν για αντιγραφή!(χωρίς να έχουν αποδείξεις).

Στα διακριτά μηδενίστηκαν 35 άτομα επειδή λέει πήγαν να γράψουν σε άλλη αίθουσα από αυτή που έπρεπε!:confused: *

*Δεν υπήρξε ενημέρωση εκ των προτέρων ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο!

τα διακριτα ομως ειναι ευκολα απο τη φυση τους για αυτο ισως εβαλαν πιο δ

υσκολα τι εξαμηνο εχετε διακριτα?

ΥΓ μπορειτε να διεκδικεσετε αυτα που σας ανηκουν σν νιωθετε αδικημενοι

[sIGPIC][/sIGPIC]

''Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων'' στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Γνωρίζει κάποιος για αυτή τη σχολή....??

Δεν μπορούν να διοριστούν στην Εκπαίδευση

Στο Μηχανογραφικό συνυπάρχουν ορισμένα τμήματα τα οποία, αν και προσφέρουν στους φοιτητές τους μια σφαιρική γνώση γύρω από τον χώρο διαφόρων επιστημών και αν και τα ονόματά τους παραπέμπουν σε καθηγητικά τμήματα, τους στερούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση εκπαιδευτικού στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Να δώσουμε μερικά παραδείγματα: Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ αποκλείονται, παραδόξως, ακόμη και από τη διεκδίκηση, μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μιας θέσης διδακτικού προσωπικού (καθηγητή Μαθηματικών ή Φυσικής) στη Μέση Εκπαίδευση καθώς δεν ανήκουν ούτε στην επαγγελματική κατηγορία ΠΕ 03 των Μαθηματικών ούτε στην κατηγορία ΠΕ 04 Φυσικών Επιστημών. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πτυχιούχους του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και με το Τμήμα Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για να μην την πατήσει κανένα παιδί!! :)

ΛΑΘΟΣ

(1) Δεν είναι τμήμα, αλλά σχολή (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ).

(2) Σε μερικούς μήνες ή και λιγότερο οι απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ θα μπορούν πλεον διορίζονται ως καθηγητές στη β΄ βάθμια εκπαίδευση, αλλά και στις θέσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις οποίες ζητούν μαθηματικούς και φυσικού. Διάβασε αυτο (το κείμενο που εχει σε pdf μορφή)

(3) Μην την πατήσει κανένα παιδί το οποίο θελει να γινει καθηγητής (φυσικος ή μαθηματικος) και μπει στην ΣΕΜΦΕ!!! Για αυτο το σκοπο υπαρχουν αλλες μη πολυτεχνικές σχόλες(Φυσικό ή Μαθηματικό με τέσσερα χρόνια σπουδών)...

Συμπέρασμα: το άρθρο που βρήκες από τα ΝΕΑ είναι πολύ παλιό...

.:C E S S N A:.

http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG

Κάνουν αγώνες τα παιδιά της ΣΕΜΦΕ, δεν φταίνε σε τίποτα οι φοιτητές, ΜΑΚΑΡΙ να αναγνωριστούν.

Πιθανόν να αναγνωριστούν.

Επειδή ξέρω καλά τη σχολή & τα μαθήματά της, επιπλέον είναι 5 χρόνια ως Πολυτεχνείο, θεωρώ πως είναι "βαρβάτη" σχολή.

Οπότε είναι στην κρίση του καθενός αν τη δηλώσει ή όχι.

Είναι ένα ρίσκο όμως, δεν είναι;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω θα την δηλώσω ως πρωτη μου επιλογή και δεν το θεωρω καθολου ρισκο. Εξάλλου αν ηθελα να γινω καθηγητης θα πηγαινα Φυσικο ή Μαθηματικο και δεν θα χρειαζόταν να κανω 5 χρονια δύσκολων μαθημάτων στην ΣΕΜΦΕ... για άλλο λόγο θελω να μπω εκεί.

.:C E S S N A:.

http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG

Εγω θα την δηλώσω ως πρωτη μου επιλογή και δεν το θεωρω καθολου ρισκο. Εξάλλου αν ηθελα να γινω καθηγητης θα πηγαινα Φυσικο ή Μαθηματικο και δεν θα χρειαζόταν να κανω 5 χρονια δύσκολων μαθημάτων στην ΣΕΜΦΕ... για άλλο λόγο θελω να μπω εκεί.

Είχα δει πως κάνουνε πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα, και πολλοί καθηγητές μου καλοί, ήταν από το γενικό τμήμα.

Πχ της Φιλοσοφίας των Επιστημών (φοβερός), της Στατιστικής & Πιθανοτήτων και η ομάδα που έκανε Οικονομικά.

Είχα σκεφτεί κι εγώ να πάω εκεί κάποτε...

ΥΓ Έχεις δίκιο, ρίσκο υπάρχει παντού. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1)To βίντεο είναι ασυναγώνιστοοοο

2)Ο usak έχει δίκιο.Το ΣΕΜΦΕ πήρε δικαιώματα...

http://www.edra.ntua.gr/

Έχω 2 φίλους στο ΣΕΜΦΕ...μάλον πιο πολύ η έρευνα τους ενδιαφέρει αν και σην Ελλάδα είναι δύσκολο.

Για όσους σπουδάζουνε,θέλουνε να σπουδάσουβε πληροφορικη και για τους ΗΜΜΥ δείτε εδώ...

http://www.forums.gr/attachment.php?attachmentid=21870&d=1183652433

Συζητιούνται και προωθείται για δικαιώματα μηχανικού...

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

Για όσους σπουδάζουνε,θέλουνε να σπουδάσουβε πληροφορικη και για τους ΗΜΜΥ δείτε εδώ...

http://www.forums.gr/attachment.php?attachmentid=21870&d=1183652433

Συζητιούνται και προωθείται για δικαιώματα μηχανικού...

Δηλαδή τι είναι αυτό;Δώσε περισσότερες πληροφορίες

θα ναι κανας γιος υπουργου που δε θα περασε ΗΜΜΥ και θα περασει τωρα πληροφορικη και θα αλαξει ολη η νομοθεσια για χαρη του :lol:

Τα τμήματα Πληροφορικής και κάποια άλλα(τα λέει μέσα) προωθείται να πάρουνε διακιώματα Μηχανικού,θα μπαίνουνε δηλαδή στο Τεχνικο επαγγελματικο Επιμλητήριο.Θα γίνουνε 5 ετή και για όσους έχουνε αποφοιτίσει θα δημιουργηθεί συμπληρωματικό έτος.Προχωράει σιγά σιγά....βέβαια είναι στην αρμοδιότηα κάθε σχολής και στις προσπάθειες που θα γίνουνε από αυτή.Πάντως λογικό είναι να βρούνε αντίσταση απο πολυτεχνεία και τα σχετικά.

θα ναι κανας γιος υπουργου που δε θα περασε ΗΜΜΥ και θα περασει τωρα πληροφορικη και θα αλαξει ολη η νομοθεσια για χαρη του :lol:

Σωστός....να μην το εξυπηρετρήσουνε το παιδί?:lol: :lol: :lol:

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

ωχου... και μετα λετε τι καλοι που ειναι οι ΗΜΜΥ... εγω γενικα "φοβαμαι" τις σχολες που εχουν παρεμφερει ΤΕΙ ή γενικα χαμηλοβαθμες σχολες... π.χ. ΗΜΜΥ και ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας... ξερω ξερω, καμια σχεση, αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει στο μελλον... ή επισης Διαιτολογια & Διατροφη Χαροκοπειου και ΤΕΙ Διαιτολογιας & Διατροφης (εχουν τα ιδια δικαιωματα)...

ωχου... και μετα λετε τι καλοι που ειναι οι ΗΜΜΥ... εγω γενικα "φοβαμαι" τις σχολες που εχουν παρεμφερει ΤΕΙ ή γενικα χαμηλοβαθμες σχολες... π.χ. ΗΜΜΥ και ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας... ξερω ξερω, καμια σχεση, αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει στο μελλον... ή επισης Διαιτολογια & Διατροφη Χαροκοπειου και ΤΕΙ Διαιτολογιας & Διατροφης (εχουν τα ιδια δικαιωματα)...

Προτιμάνε πολύ τους Τοπογράφους ΤΕΙ γιατί τους πληρώνουν χαμηλότερους μισθούς. Σας το λέω στάνταρ. Παρόλο που δεν έχουν δικαίωμα να υπογράφουν κάτω από κάποιου είδους μελέτες, το διδάσκονται όμως κι όταν πάνε στις εταιρίες, απλά κάνουν την ίδια δουλειά ή και καλύτερη ορισμένες φορές από εμάς ...

Η ανεργία υπάρχει γιατί υπάρχουν κυρίως πολλοί πτυχιούχοι. Αν δηλαδή εγώ πω: δώσε μου τις υπερωρίες μου, δεν αντέχω τόση δουλειά κλπ , τι τον νοιάζει τον εργοδότη; Αφού υπάρχουν 1 σωρό πτυχιούχοι να βρει, που παρακαλάνε, δεν θα κάτσει να σκάσει! :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάποιος με εμπειρία/γνωστούς στις σχολές πληροφορικής πειραιά, ιωαννίνων, οικονομικού πανεπιστημίου αθηνών και θεσσαλονίκης εδώ γύρω; Αν είναι δυνατό πείτε απόψεις.

:rolleyes:

Κάποιος με εμπειρία/γνωστούς στις σχολές πληροφορικής πειραιά, ιωαννίνων, οικονομικού πανεπιστημίου αθηνών και θεσσαλονίκης εδώ γύρω; Αν είναι δυνατό πείτε απόψεις.

η σχολη πληροφορικης του οικονομικου σου εξασφαλιζει διπλη ειδικοτητα, δηλαδη εισαι και πληροφορικαριος και οικονομολογος.

η σχολη της αθηνας ειναι η δυσκολοτερη, απ'οτι ξερω, και η πιο περιζητη στην ευρωπη.

το ιδιο περιζητητη ειναι και η σχολη του πειραια η οποια ειναι μαλλον πιο ευκολη.

αυτα

:rolleyes:

η σχολη πληροφορικης του οικονομικου σου εξασφαλιζει διπλη ειδικοτητα, δηλαδη εισαι και πληροφορικαριος και οικονομολογος.

Κάτι σαν την Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Μακεδονία δηλαδή;

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Τα τμήματα Πληροφορικής και κάποια άλλα(τα λέει μέσα) προωθείται να πάρουνε διακιώματα Μηχανικού,θα μπαίνουνε δηλαδή στο Τεχνικο επαγγελματικο Επιμλητήριο.Θα γίνουνε 5 ετή και για όσους έχουνε αποφοιτίσει θα δημιουργηθεί συμπληρωματικό έτος.Προχωράει σιγά σιγά....βέβαια είναι στην αρμοδιότηα κάθε σχολής και στις προσπάθειες που θα γίνουνε από αυτή.Πάντως λογικό είναι να βρούνε αντίσταση απο πολυτεχνεία και τα σχετικά.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε ποτέ αυτό...

τα διακριτα ομως ειναι ευκολα απο τη φυση τους για αυτο ισως εβαλαν πιο δ

υσκολα τι εξαμηνο εχετε διακριτα?

ΥΓ μπορειτε να διεκδικεσετε αυτα που σας ανηκουν σν νιωθετε αδικημενοι

2ο εξάμηνο τα έχουμε.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν έβαλαν μόνο στα διακριτά δύσκολα(δεν μπορώ να ξέρω και τι ακριβώς τους έβαλε,το πέρασα πέρυσι), αλλά σε όλα αν κρίνουμε και από τα αποτελέσματα...

Γιατι τι λιγοτερο εχουν αυτοι απο εσας.Ενα τμημα αναβαθμιζεται...Αρκει να μην ειναι μονο στα χαρτια.Τι προβλημα εχετε εσεις με αυτο?Θελετε αποκλειστικοτητα?
Hakuna matatA

Γιατι τι λιγοτερο εχουν αυτοι απο εσας.Ενα τμημα αναβαθμιζεται...Αρκει να μην ειναι μονο στα χαρτια.Τι προβλημα εχετε εσεις με αυτο?Θελετε αποκλειστικοτητα?

Δεν έχουν εργαστηρια,υποχρεωτικές παρακολουθήσεις,υποχρεωτικά projects,τις ίδιες ώρες μαθημάτων κάθε βδομάδα.Επίσης δεν έχουν τα μέτρα στο πρόγραμμα σπουδών που έχουν περάσει σε εμάς.Εάν τα προσθέσουν όλα αυτά στο πρόγραμμα σπουδών τους,μπορούν να γίνουν και πολυτεχνεία αν θέλουν.:)

Υ.Γ δεν ξέρω αν έχουν υποχρεωτική πτυχιακή όπως εμείς(δεν παίρνω όρκο πάνω σε αυτό)

Ερώτηση:Πρακτική υποχρεωτική έχουν;

Δεν έχουν εργαστηρια,υποχρεωτικές παρακολουθήσεις,υποχρεωτικά projects,τις ίδιες ώρες μαθημάτων κάθε βδομάδα.Επίσης δεν έχουν τα μέτρα στο πρόγραμμα σπουδών που έχουν περάσει σε εμάς.Εάν τα προσθέσουν όλα αυτά στο πρόγραμμα σπουδών τους,μπορούν να γίνουν και πολυτεχνεία αν θέλουν.:)

Υ.Γ δεν ξέρω αν έχουν υποχρεωτική πτυχιακή όπως εμείς(δεν παίρνω όρκο πάνω σε αυτό)

Ερώτηση:Πρακτική υποχρεωτική έχουν;

Γι αυτο ακριβως λεω να μην αναβαθμιστει μονο στα χαρτια......

Hakuna matatA

Ρε παιδια , με 15.225 μπορω να ειμαι σιγουρος οτι θα μπω στην Αστυφυλακων?Μηπως ξερετε τιποτα φιλους που εδωσαν για Αστυνομια και εαν οι πιο πολλοι ειχαν πανω η κατω απο 15?Τα στοιχεια που μπορω να δωσω ειναι τα εξης : περισυ οι συνολικες αιτησεις στα διαφορα τμηματα ηταν 13.000 , φετος ηταν 9.000.Επισης , σε σχεση με περισυ , φετος θα παρουν 263 ατομα παραπανω στην γενικη σειρα.Η βαση περισυ ηταν 14.450.Οποτε μπορω να ειμαι σιγουρος με 15.225 η οχι?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...