Jump to content

[Επίσημο] Nokia N73 - Μέρος Ι

john74
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 7,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν εκανες update εχεις το τελευταιο λογισμικο :)

Για να δεις πια εκδοση λογισμικου εχεις στο κινητο σου πατας αυτο #*0000*

και για να ενημερονεσε πια ειναι η τελευτεα version πας εδω

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=165540

Kαλα η δικη μου αναβαθμιση λεει οτι εκδοθηκε 19-01-2007 και μπηκα στο site και ενημερωθηκα και ελεγε οτι η επομενη βγηκε 26-01-2007 !!

Ειναι τρελοι αυτοι οι φιλανδοι οεο.

Οποτε κανω back up και αναβαθμιση !

ΘΕΛΩ ΝΑ :shoot: ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ :knife: ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Eνταξει θα δοκιμασω αυτο

ποια εφαρμογη ομως να χρησιμοποιησω αντι του handy taskman ?

Δοκιμασε το best taskman.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

χμμ..ενταξει να το θεσω λιγο διαφορετικα

εσεις ποιο προγραμμα χρησιμοποιειτε για ξυπνητηρι και ποιο για task μανατζμεντ ?

εννοειται οτι το ξυπνητηρι θελω να δουλευει με κλειστο το κινητο και να επαναλαμβανεται καθημερινα.

Με γεια μου και καλώς σας βρήκα!:D

Αν υποψιαστώ ότι πρέπει να διαβάσω 231 σελίδες, θα πεθάνω...(που θα έλεγε κι ο Λαζόπουλος):wacko: :p

Αν υποψιαστώ ότι πρέπει να διαβάσω 231 σελίδες, θα πεθάνω...(που θα έλεγε κι ο Λαζόπουλος):wacko: :p

μεγεια σου, καλως ηρθες :p

εννοειται οτι θα τα διαβασεις :ρ

Λοιπον μπηκα εδω:http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/index_en.php?model=N73

ειδα οτι εγω εχω την προηγουμενη εκδοση αλλα

1.δεν ξερω απο που την κατεβαζω

2.Το nokia update software που το βαζω να ψαξει μου βρισκει το ιδιο λογισμικο, τελικα τι γινετε?

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

εννοειται οτι το ξυπνητηρι θελω να δουλευει με κλειστο το κινητο και να επαναλαμβανεται καθημερινα.

Alarm manager :)

Λοιπον μπηκα εδω:http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/index_en.php?model=N73

ειδα οτι εγω εχω την προηγουμενη εκδοση αλλα

1.δεν ξερω απο που την κατεβαζω

2.Το nokia update software που το βαζω να ψαξει μου βρισκει το ιδιο λογισμικο, τελικα τι γινετε?

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Το κινητο σου ειναι καποιας εταιριας vodafon - tim ? :rolleyes:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Tο πηρα απο VODAFONE λογω αναβαθμισης αλλα δεν εχει μενου vodafone ουτε εχει πουθενα το σημα της !

Τι σχεση μπορει να εχει ομως?

Αν το κινητο σου ειταν Vodafone Live θα προχορουσες με εκεινα τα update και θα επρεπε να αλλαξεις το product code της σησκευης σου πριν το κανεις update! :rolleyes:

Πιο εχεις το απλο η το ΜΕ? μηπος εχεις το απλο και θελεις να το περασεις την τελευτεα version που ειναι του ΜΕ και για αυτο δεν σου βρησκει τιποτα? :)

Nαι το N73 το απλο ειναι οχι το MUSIC EDITION!

Οποτε το τελευταιο που υπαρχει στην ιστοσελιδα ειναι για το MUSIC EDITION!

Αν θελεις μπορεις να το κανεις απο μονος σου ΜΕ εχει ενα οδηγο στην προτη σελιδα αυτου του θεματος :)

Παιδιά καλησπέρα!Εχω δυο προβληματα με το Ν73,ιδιαίτερα σπαστικα-κουραστικά:1)το bluetooth (εχω δυο, ενα ΝΟΚΙΑ και ενα ασχετο) δε λειτουργει σωστα: με το που το σηκωνω χαμηλωνει αυτοματα η ενταση στο 0, αλλες φορες δεν ακουγεται καθολου και χρειαζεται restart για να απαναλειτουργησει και 2)Τον τελευταιο καιρο με ταλαιπωρει αφανταστα γιατι δε φορτιζει,το βαζω δηλαδη στην πριζα και δεν παιρνει χαμπαρι!!Περιμενω και τίποτα..Πρέπει να το βαλω-βγαλω πάνω απο 20 φορές για να αρχισει να φορτιζει...Μπορει να βοηθήσει κανεις;Εψαξα στο forum και βρήκα απάντηση μόνο για το bluetooth:"κάνε αναβαθμιση". Την εχω ηδη κανει μόνος μου μεσω ιντερνετ, ωστοσο τα προβληματα παραμενουν. Δυστυχώς λογω δουλειάς πρέπει να μιλάω στο κινητό πολλή ώρα γι' αυτό το bluetooth (με ενσυρματο ακουστικο) μου είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν είναι ασχετο το μήνυμα, είναι το πρώτο που στελνω άλλωστε, καθότι καινούριος (μηνυματικώς) στο forum

Δεν νομιζω να κερδισω τιποτα με αυτη την αναβαθμιση απο απλο Ν73 σε Ν73 ΜΕ!

Δεν νομιζω να κερδισω τιποτα με αυτη την αναβαθμιση απο απλο Ν73 σε Ν73 ΜΕ!
Βασικά αλλάζουν μόνο οι λειτουργίες του music player, όχι όμως και η ποιότητά του. Το multimedia πλήκτρο δεν ανοίγει πλέον το μενού 5 κατευθύνσεων αλλά μπαίνει κατευθείαν στον Music player. Μπορεί επίσης να κάνει pultitasking μεταξύ μουσικής και ανοιχτών εφαρμογών όπως ακριβώς και το αντίστοιχο πλήκτρο στο Ν91.

Στο δικό μου ΜΕ, σε σχέση ενός φίλου μου το απλό το οποίο έχει την ίδια αναβάθμιση με το δικό σου, έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα πλοήγησης. Το ΜΕ μου φαίνεται πιο γρήγορα (βέβαια μπορεί αυτή η διαφορά να οφείλεται σε πολλές ακόμα παραμέτρους).

Αν σου αρέσει να ακούς μουσική απο το κινητό σου, μετάτρεψέ το σε music edition χωρίς δεύτερη σκέψη.

@mirrorofsorrow ειχα διαβασει εδω μεσα οτι η μπαταρια στο ΜΕ που εχουμε κραταει λιγοτερο απο το απλο! :worry: εσυ τι διαφορες εχεις με τον φιλο σου? :)

Oχι ευτυχως δεν ειμαι τοσο μουζικοβιος αντε το πολυ 20 λεπτα στο μηνα συνολο να ακουσω μουσικη απο το κινητο!:D

@mirrorofsorrow ειχα διαβασει εδω μεσα οτι η μπαταρια στο ΜΕ που εχουμε κραταει λιγοτερο απο το απλο! :worry: εσυ τι διαφορες εχεις με τον φιλο σου? :)
Δυστυχώς δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα. Εγώ κάνω τελείως διαφορετική χρήση, του έχω φορτώσει πολλά πράγματα και το χρησιμοποιώ μόνιμα σαν κύρια συσκευή, σε σύγκριση με του φίλου μου που χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλη συσκευή και έχει φορτωμένα ελάχιστα προγράμματα. Μόνο αν είχα στα χέρια μου τις 2 συσκευές θα μπορούσα να κρίνω.

Το δικό μου το έκανα αμέσως music edition Και έτσι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το απλό.

Γιατί όμως λένε οτι η αναμονή του ΜΕ είναι μικρότερη; Μήπως επειδή είανι μόνιμα ανοιχτός ο Music player; Αν και δε νομίζω να στέκει κάτι τέτοιο μιας και καταναλώνει ελάχιστους πόρους όταν δεν χρησιμοποιείται.

Παιδιά, το 'χω ξαναπεί αλλά και το 'χουν αναφέρει και άλλοι. Το Backup δε σε σώζει μετά από αναβάθμιση. Κρατήστε μόνο επαφές, φωτογραφίες ή τι άλλο χρειάζεστε και κάντε φορμάτ την κάρτα, είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει απροβλημάτιστα το κινητό μετά από αναβάθμιση.

Αν σε μερικούς λειτούργησε με το Backup, ή είχαν λίγες εφαρμογές ή ήταν τυχεροί που οι εφαρμογές τους ήταν από αυτές που συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά την αναβάθμιση.

Αν δε γίνει φορμάτ, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι να ζητάει εγκαταστάσεις στην εκκίνηση, να υπάρχουν προγράμματα-φαντάσματα ή άλλα που υπολειτουργούν και να δημιουργούνται και κολλήματα και επανεκκινήσεις. Λοιπόν:

αναβάθμιση = φορμάτ στην κάρτα

αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα.

Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει σωστά (και επειδή είναι η πρώτη μου επαφή με κινητό Symbian), αυτό που προτείνεται παραπάνω είναι να κρατήσει κανείς στο PC του μόνο ότι θεωρεί απαραίτητο, πριν κάνει αναβάθμιση, και όχι πλήρες αντίγραφο ασφαλείας (είτε μεσω του κινητού είτε μέσω PC Suite?

Και κατόπιν αφού κάνει φορμάτ την κάρτα και προχωρήσει στην αναβάθμιση, να ξαναπεράσει εκ' νέου τις εφαρμογές ή ότι άλλο είχε πριν στην κάρτα?

Αν είναι έτσι τι γίνεται με τις εφαρμογές και τα προγράμματα που υπάρχουν by default στο κινητό (δηλ. ότι έχει το κινητό από τότε που αγοράστηκε) μετά την αναβάθμιση, αν δεν υπάρχει κάποιο αντίγραφο τους? Ή μήπως όλα αυτά δεν επηρεάζονται κατά την αναβάθμιση και παραμένουν ως έχουν? Αναφέρομαι σε αυτά που υπάρχουν στο φάκελο ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ και ΓΡΑΦΕΙΟ (quickoffice, εγγραφή, κλπ) στο μενού του κινητού.

Συγνώμη αν ρωτάω τα αυτονόητα, αλλά κάποια πράγματα δεν τα έχω ξεκαθαρίσει ακόμη.

Παρεμπιπτόντως, δεν έχω προσθέσει τίποτα στο κινητό, από την μέρα που το πήρα (θα το κάνω όμως σύντομα), οπότε γι' αυτό φαντάζομαι μου βγάζει ''Εφαρμογές 0kb'' όταν πατάω το πλήκτρο του μενού και μετά επιλογές ->στοιχεία μνήμης ->κάρτα μνήμης. Γιατί όμως μου βγάζει το ίδιο και όταν επιλέγω μνήμη τηλεφώνου? μήπως είναι κρυμμένα αρχεία?

Ρύθμισε τον αριθμό μηνυμάτων σε 40 ανά σελίδα. Έτσι αντί για 231 θα σου εμφανίζει 116. Οπότε θα νομίζεις ότι διαβάζεις λιγότερες :lol: :lol:

Ή αν θέλεις ρύθμισέ το στα 10 μηνύματα ανά σελίδα, οπότε θα... πεθάνεις στο διάβασμα :cry: :cry: :cry:

Γιατί όμως λένε οτι η αναμονή του ΜΕ είναι μικρότερη; Μήπως επειδή είανι μόνιμα ανοιχτός ο Music player; Αν και δε νομίζω να στέκει κάτι τέτοιο μιας και καταναλώνει ελάχιστους πόρους όταν δεν χρησιμοποιείται.

Δεν ξερω τη να σου πω εγω διαβασα εδω και αρχησα να το πιστευω :O

διαβασε μεχρι το ποστ 4376

Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει σωστά (και επειδή είναι η πρώτη μου επαφή με κινητό Symbian)

Διαβασε αυτο το κειμενο πιστευω οτι θα σου ληθουν ολες οι απορειες! αν δεν καταλαβεις κατι εδω ειμαστε :)

Nokia Series 60 FAQ: Διαβάστε το... πριν ρωτήσετε! :rolleyes:

Μια ερώτηση! Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα με BT Handsfree? Αυτό που μου κάνει είναι στα καλά καθούμενα να ανεβάζει την ένταση από μόνο του σε σημείο να παραμορφώνει τον ήχο! Διορθώνετε μόνο με επανεκκίνηση της συσκευής! Εκτός αυτού όση ώρα είναι ανοιχτό το ΒΤ το τηλέφωνο στην κυριολεξία σέρνετε από ταχύτητα.

Έχει κανένας άλλος αυτό το πρόβλημα;

Ρύθμισε τον αριθμό μηνυμάτων σε 40 ανά σελίδα. Έτσι αντί για 231 θα σου εμφανίζει 116. Οπότε θα νομίζεις ότι διαβάζεις λιγότερες :lol: :lol:

Σωστός!:p

Ή αν θέλεις ρύθμισέ το στα 10 μηνύματα ανά σελίδα, οπότε θα... πεθάνεις στο διάβασμα :cry: :cry: :cry:

Ούτε με σφαίρες αυτό! Δεν συμφαίρει!:w00t: :heat:

Edit: Έχω φτάσει στην σελ.37 και συνεχίζω...

Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει σωστά (και επειδή είναι η πρώτη μου επαφή με κινητό Symbian), αυτό που προτείνεται παραπάνω είναι να κρατήσει κανείς στο PC του μόνο ότι θεωρεί απαραίτητο, πριν κάνει αναβάθμιση, και όχι πλήρες αντίγραφο ασφαλείας (είτε μεσω του κινητού είτε μέσω PC Suite?

Και κατόπιν αφού κάνει φορμάτ την κάρτα και προχωρήσει στην αναβάθμιση, να ξαναπεράσει εκ' νέου τις εφαρμογές ή ότι άλλο είχε πριν στην κάρτα?

Αν είναι έτσι τι γίνεται με τις εφαρμογές και τα προγράμματα που υπάρχουν by default στο κινητό (δηλ. ότι έχει το κινητό από τότε που αγοράστηκε) μετά την αναβάθμιση, αν δεν υπάρχει κάποιο αντίγραφο τους? Ή μήπως όλα αυτά δεν επηρεάζονται κατά την αναβάθμιση και παραμένουν ως έχουν? Αναφέρομαι σε αυτά που υπάρχουν στο φάκελο ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ και ΓΡΑΦΕΙΟ (quickoffice, εγγραφή, κλπ) στο μενού του κινητού.

Συγνώμη αν ρωτάω τα αυτονόητα, αλλά κάποια πράγματα δεν τα έχω ξεκαθαρίσει ακόμη.

Παρεμπιπτόντως, δεν έχω προσθέσει τίποτα στο κινητό, από την μέρα που το πήρα (θα το κάνω όμως σύντομα), οπότε γι' αυτό φαντάζομαι μου βγάζει ''Εφαρμογές 0kb'' όταν πατάω το πλήκτρο του μενού και μετά επιλογές ->στοιχεία μνήμης ->κάρτα μνήμης. Γιατί όμως μου βγάζει το ίδιο και όταν επιλέγω μνήμη τηλεφώνου? μήπως είναι κρυμμένα αρχεία?

Σωστά κατάλαβες όπως το περιγράφεις στην πρώτη σου παράγραφο. Ο λόγος είναι ότι αρκετές εφαρμογές εκτός από τα αρχεία στην κάρτα, εγκαθιστούν και κάποια πράγματα στη μνήμη του τηλεφώνου. Όταν όμως γίνεται αναβάθμιση η μνήμη "μηδενίζεται" οπότε αυτά τα πράγματα χάνονται με αποτέλεσμα οι εφαρμογές στην κάρτα να είναι λειψές και ή να μη λειτουργούν ή να λειτουργούν προβληματικά ή να ζητάνε επανεγκατάσταση.

Όσο για τα προγράμματα που είναι by default είναι σαν να αποτελούν μέρος του λειτουργικού (υπάρχουν μέσα στο update) και εγκαθίστανται ξανά με την αναβάθμιση, ίσως μάλιστα να εγκατασταθούν και οι νέες εκδόσεις τους αν υπάρχουν.

Αν δεν έχεις εφαρμογές ή έχεις ελάχιστες μπορείς άνετα να βασιστείς στο backup και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Ή να το πω πιο απλά, δε χρειάζεται να κάνεις format την κάρτα. Πάντως το backup κάν' το. Κατέβασε και το τελευταίο PC Suite, φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα στα backup.

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

Samsung S5 (no root)

Σωστά κατάλαβες όπως το περιγράφεις στην πρώτη σου παράγραφο. Ο λόγος είναι ότι αρκετές εφαρμογές εκτός από τα αρχεία στην κάρτα, εγκαθιστούν και κάποια πράγματα στη μνήμη του τηλεφώνου. Όταν όμως γίνεται αναβάθμιση η μνήμη "μηδενίζεται" οπότε αυτά τα πράγματα χάνονται με αποτέλεσμα οι εφαρμογές στην κάρτα να είναι λειψές και ή να μη λειτουργούν ή να λειτουργούν προβληματικά ή να ζητάνε επανεγκατάσταση.

Όσο για τα προγράμματα που είναι by default είναι σαν να αποτελούν μέρος του λειτουργικού (υπάρχουν μέσα στο update) και εγκαθίστανται ξανά με την αναβάθμιση, ίσως μάλιστα να εγκατασταθούν και οι νέες εκδόσεις τους αν υπάρχουν.

Αν δεν έχεις εφαρμογές ή έχεις ελάχιστες μπορείς άνετα να βασιστείς στο backup και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Ή να το πω πιο απλά, δε χρειάζεται να κάνεις format την κάρτα. Πάντως το backup κάν' το. Κατέβασε και το τελευταίο PC Suite, φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα στα backup.

leftezi σ' ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις, τώρα είναι πιο ξεκάθαρο. Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει αρκετά σχετικά μέσα σ' αυτό το θέμα και επίσης κοίταξα και το θέμα Nokia Series 60 FAQ (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=102578) που πρότεινε ο gianpithio δυο τρια μυνήματα πιο πάνω.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν δυο τρεις ερωτησούλες που θέλω να κάνω σχετικά με την εγκατάσταση εφαρμογών στο Ν73ΜΕ (με τη κάρτα 2GB όπως το αγόρασα). Μπορώ να τις βάλω σε άυτό το θέμα ή πρέπει να πάω σε κάποιο άλλο?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...