Jump to content

Porfyras

Members
  • Δημοσιεύσεις

    657
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

2 Followers

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Porfyras's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, χαρά, έρωτα και δημιουργία.
  2. Όντως έτσι συμβαίνει με τις μπάρες και δυστυχώς και οι επόμενες version της python δεν διορθώνουν το πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει και με v1.97 και με v2.0 στις οποίες όχι μόνο δεν εξαλείφεται το πρόβλημα, αλλά έχουν παρουσιαστεί πολύ πιο σοβαρά, ένα εκ των οποίων στο ενσωματωμένο στην python γλώσσα, time module. Δεν νοείται Ημερολόγιο-Εορτολόγιο με λανθασμένες επιστροφές απ' το time module. Γι' αυτό και επέμενα στην 1.45 η οποία μπορεί να μην έχει μπάρες κύλησης σε λίστες αλλά δουλεύει σωστά σε ότι έχει να κάνει με ημερομηνίες, έστω κι αν κρίνεται αναγκαία η extra χρήση και κατά συνέπεια signed του appuifw2 module. Ξέρω ότι κουράζω με αυτά που αναφέρω. Όλοι μας θέλουμε (κι εγώ μαζί) να κάνουμε κλικ στην εφαρμογή, να εγκαθίσταται σωστά, γρήγορα, χωρίς πιστοποιητικά και πάνω απ' όλα να δουλεύει ΣΩΣΤΑ kai bugfree. Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι, ότι όταν είχα αγοράσει το Ν97 και το 5800 δεν υπήρχε kinetic scrolling στις συσκευές αυτές. Όλες οι εφαρμογές μου (κι όχι μόνο οι δικές μου δούλευαν σωστά μόνο με τις μπάρες κύλισης). Κατόπιν πιο λαμπρό μυαλό εκεί στη "μαμά" αποφάσισε να το προσθέσει και να μετατρέψει το gui των κινητών σε μαρτύριο δεν το γνωρίζω. Μάλλον για να θυμίσει Αμερικάνικες και πιο εντυπωσιακές εμπειρίες (any way δεν μου πέφτει λόγος και δεν κριτικάρω. Περί ορέξεως ...) Παρόλα αυτά (για να τελειώνω κιόλας-Κυριακάτικα σας έπρηξα ... :O) υπάρχει λύση την οποία εγω, εδω και πολύ καιρό έχω ακολουθήσει. Πολύ απλά έκλεισα το kinetic scrolling στο Ν97 που χρησιμοποιώ. Πως ???Με το sign και εγκατάσταση του Disable KS . Το συγκεκριμένο αλλά και άλλες μορφές επέμβασης στο scroll του κινητού υπάρχουν ΕΔΩ
  3. Fat 32 ε? Χαράς ευαγγέλια για τους λινουξάδες δηλαδή, καθώς δεν νοείται linux user με NTFS εξωτερικό σκληρό . Μικρό το κακό με άλλα λόγια. P.S. = Ας είναι καλά το gparted ;)
  4. Κι όμως. Ας δοκιμάσει ο φίλος το MCleaner. Κρύβεις - Απορρίπτεις μηνύματα και κλήσεις απ' όποιον και όποιους θέλεις.
  5. N8 ε ???? Δε λέω καλό φαίνεται. Αλλά εάν ποτέ το έπαιρνα, θα ήταν μόνο και μόνο για να φορτίσω το Ν900 μου. (Φυσικά αστειεύομαι :lol:) Δείτε και θα καταλάβετε τι λέω. http://www.youtube.com/watch?v=a8iNfMYv9ug&feature=player_embedded
  6. Επιβεβαιώνω. Όλα τζάμι. Και οι νέοι χάρτες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια. Μέχρι και χωματόδρομους κοντά στο σπίτι μου.
  7. Ναι έτσι είναι. Το δοκίμασα σ' ένα 5800 που έχω και δουλεύει μια χαρά.
  8. Ακόμη μια λύση : http://img94.imageshack.us/img94/2894/screenshot2010010719235.th.png Μπορείς να εγκαταστήσεις SDict Viewer και συγκεκριμένα ΑΥΤΟ το αρχείο Κατόπιν να φτιάξεις έναν φάκελο και μέσα να ρίξεις όποιο λεξικό με κατάληξη .dct από ΕΔΩ θέλεις. Υπάρχουν οδηγίες να φτιάξεις ακόμη και δικό σου λεξικό (βάση δεδομένων) εάν τα ήδη υπάρχοντα δεν σου αρκούν. P.S.= Οι φίλοι του mobiLex (symbian S60) θα αναγνωρίσουν αμέσως τα λεξικά αυτά :).
  9. Αποκλείεται να έχεις προσθέσει τόνους στο ukeyboard μ' αυτόν τον τρόπο. Και ξέρεις γιατί ? Γιατί απλά ξέχασα να τον εισάγω. Προς το παρόν δεν υπάρχει τόνος στο ukeyboard. Μπορείτε όμως να τον προσθέσετε μόνοι σας. Το υπεύθυνο αρχείο είναι το "ukeyboard" και βρίσκεται σε : /usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr Mε έναν editor vi ή vim ή ακόμη καλύτερα με τον (αγαπημένο μου file explorer) midnight commander (mc) τροποποιήστε το αρχείο απευθείας στη συσκευή ή στο pc σας με κειμενογράφο της αρεσκείας σας. Εγώ προτείνω η εισαγωγή τόνου να είναι στο πλήκτρο με τυπωμένο το Q. Δυστυχώς δίπλα από το L είναι τυπωμένη η τελεία κι έτσι θα προκληθεί σύγχυση. Το line δηλ. 153 να γίνει : key <AD01> { symbols[Group2] = [ dead_acute, bar, 1, 1 ] }; P.S.= Δεν θα επανέλθω. Όποιος μπορεί ας το κάνει. Οι υπόλοιποι ...υπομονή.
  10. Για δοκιμάστε να δημιουργήσετε "Σημείωση Ημερολογίου". Σαίνια μου. :)
  11. Για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα "συμμετοχή σε ελεύθερο λογισμικό". :) Η maemo org απέστειλε σ' όλα τα μέλη της κοινότητας το κάτωθι mail. Θέμα του: ποιοι special χαρακτήρες απ' αυτούς που παρατείθονται, να τυπωθούν στο πληκτρολόγιο. Ποιους δηλ. θεωρεί ο καθένας ποιο σημαντικούς, ανάλογα με τη χρήση στην οποία επικεντρώνεται το κάθε μέλος. Dear Porfyras, This is an invitation to take part in a survey organized by the Maemo community after a proposal from the Maemo Devices team at Nokia. The question is about keyboards in mobile devices. What characters to put, what characters to sacrifice? You know it's a hot topic and maybe yourself have thought sometimes: why do they put X which I don't used, while Y is missing? So the Maemo team is doing the usual research, but they are also interested in getting some direct feedback from maemo.org members. Do you want to have your say? Question: What characters would you prefer to have in the hardware keyboard? Set your preference starting from the most preferred. $ % & ( ) < = > \ _ | ~ £ € Voting will run from Dec 1st until Dec 15th 2009, 23:59 UTC. To vote, please go to http://maemo.org/vote/ and follow the instructions there.
  12. Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους και ειδικά τους ανθρώπους τους forum που αγκάλιασαν και πρόβαλαν μια εφαρμογή γραμμένη ολότελα, σε ελεύθερη γλώσσα προγραμματισμού. Η PyS60 έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της για να συγκριθεί και να ανταγωνιστεί την κατεξοχήν symbian γλώσσα, C++ στον τομέα των εργαλείων που διατίθενται στον προγραμματιστή (π.χ. η μπάρα κύλισης που προαναφέρθηκε) αλλά και φυσικά στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα . Παρόλα αυτά με πολύ κόπο και δυσκολίες που ούτε μπορούν να φανταστούν προγραμματιστές που δουλεύουν σε διαφορετικό περιβάλλον (καλά - καλά δεν υπάρχουν ακόμη wait και process dialogs), με πολύ πείσμα αλλά και ένα στοίχημα που είχε μπει στη δουλεία με κάτι συναδέλφους κολλημένους στην C και τα παράγωγά της :p, νομίζω βγήκε καλή δουλειά και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως αργότερα με την πολυαναμενόμενη v2.0 της PyS60, να έχει λυθεί το θέμα με τις μπάρες και το kinetic scrolling και να κάνω επί ευκαιρίας μια αναβάθμιση στο Εορτολόγιο προσθέτοντας και ονομαστικά τις γιορτές της εβδομάδας Το zip αρχείο το ανέβασα και ΕΔΩ για όσους έχουν πρόβλημα στο rapid. Δυστυχώς το ovi store (σε αντίθεση με το mosh που μας είχαν τόσο καιρό) δεν δέχεται ακόμη python apps ώστε να είχαμε direct downloads και εγκατάσταση στα κινητά μας. Αφήστε που ζητάνε και 50 ευρώ. Ευχαριστώ όλους για ακόμη μια φορά. :O
  13. Κι εγω αυτής της άποψης είμαι παιδιά. Πραγματικά δεν θα ήταν κόπος για μένα ένας τέτοιος διαχωρισμός, αλλά εδω που τα λέμε θα ήταν περιτός. Λέω να αφήσω πίσω μου το Εορτολογιο και να ασχοληθώ λιγάκι και με άλλα πράγματα.
  14. Με αυτο σου το post με επιασες στο φιλοτιμο. Θα μπορούσα να βαφτίσω ως "Αγιολόγιο " το μενού των γιορτών της εβδομάδος και να προσθέσω νέο μενού με τίτλο "Εορτολόγιο" όπου θα αναφέρονται οι γιορτές επιγραματικά όπως στο .xls αρχείο που έφτιαξαν τα παιδιά εδώ. Δεν είναι καθόλου κόπος για μένα να φτιάξω μια τόσο μικρή βάση δεδομένων αφού στις μισές και παραπάνω ημέρες του έτους θα υπάρχει το μήνυμα "καμιά γιορτή σήμερα". Η χονδρή δουλεια της εφαρμογής έχει γίνει και είναι τόσο καλογραμένη, που οποιαδήποτε προσθήκη ή αλλαγή της κάνω δεν θα επιφέρει καμία επιβάρυνση στο συνολικό αποτέλεσμα.
×
×
  • Create New...