Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_cy (30 Δεκ. 2004 , 14:28)

Αν όμως θες μια καλή compact, με ψηλές επιδόσεις θα σου πρότεινα την Olympus C-8080.

Aυτη σκεφτομουν αρχικα αλλα μιας και υπαρχει dSLR φτηνοτερη, γιατι οχι;

;)

Μόλις πήρα και εγώ μια E300. Αν είναι η πρώτη σου ψηφιακή, καλύτερα όχι. Αν είχες και άλλες στο παρελθόν, τότε πάρτην. Πόσο την βρήκες και πού;

2η μετα απο μια C-730.Τα 'χε ψηλοπαιξει...Αλλα και να μην τα χε θα αλλαζα.Εχει μετριοτατη αυτονομια(εχω ξοδεψει αμετρητα χρηματα σε κουτια μπαταριων) και ειναι πολυ αργη. :(

Αυτο που δε μαρεσει τωρα στην Ε-300 ειναι οτι δε θα μπορω να γραφω βιντεο :( :cry: ....

Η χαμηλοτερη τιμη που βρηκα ηταν 860Ε(με φακο εννοειται) αλλα δε θυμαμαι απο που.Τελικα αξιζει η αγορα της αντι για μια 8080πχ; Ποιες οι εντυπωσεις σου μιας και δεν ειμαι ο πλεον ειδικος; :)

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τελικα αξιζει η αγορα της αντι για μια 8080πχ; Ποιες οι εντυπωσεις σου μιας και δεν ειμαι ο πλεον ειδικος;

8080 είχα και την έδωσα για να πάρω την Ε300. Ε δεν συγκρίνονται! Η μία είναι compact και η άλλη είναι D-SLR!

Παιδες εγω τη να πω , εχω την 8700 της Nikon και ειμαι υπερ ευχαριστημενος.

Μπορει να μην ειναι η καλυτερη αλλα σιγουρα ειναι απο τις καλυτερες ειδικα για καποιον που απλα θελει μια καλη μηχανη για να τραβαει που και που φωτογραφιες.

Περισσοτερο χρησιμοποιω ομως την DVD201 της SONY εφοσον μαρεσει περισσοτερο το Video :)

Πήρα επιτέλους κι εγώ την πρώτη μου ψηφιακή φωτογραφική.

Sony Cybershot I1

Ακόμα δεν την πείραξα πολύ, αλλά έχω μία ερώτηση.

Τι παίζει με την πρώτη φόρτιση; Πόση ώρα να το φορτίσω; (έχει μπαταρία λιθίου)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος parapara (31 Δεκ. 2004 , 03:28)

Τι παίζει με την πρώτη φόρτιση; Πόση ώρα να το φορτίσω; (έχει μπαταρία λιθίου)

ότι παίζει και με τα κινητά κατά τη γνώμη μου. Βάλτη να δουλέψει μέχρι ν'αδειάσει, και ΜΕΤΑ βάλτη στη μπρίζα για όση ώρα προτείνει το manual. Ούτε παραπάνω όυτε τίποτα ;)

να δώσω κι εγώ το παρών στο τόπικ, καινούριος στο χώρο της ψηφιακής, πριν 1-2 εβδομάδες απέκτησα μια Canon A85 σαν ξεκίνημα. Τι γνώμη έχετε γι'αυτήν?

Σπύρος

http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg

Μας δουλευεις ετσι ? :)

Για τα λεφτα της καλη ειναι, ειχα παλια Mustek αλλα την ειχα παρει για Webcamera οχι για κανονικη μηχανη

Καλη χρονια και απο μενα σε ολους σας!επειδη ψαχνω και εγω να αγορασω μια ψηφιακη φωτογραφικη θα ηθελα να μεβοηθησετε.ειμαι μεταξυ canon ixus 500 και της cybershot p100.ποια προτεινεται?

Σας στέλνω 4 βασικα χαρακτηριστικα μιας ψηφιακης φωτογραφικης μηχανης.

Θελω να ψαξετε να βρειτε το κοστος και την εταιρια.

Βασικά Χαρακτηριστικά

"Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλυσης. Με την εσωτερική μνήμη μπορείτε να τραβήξετε έως 14 φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης 2848 x 2136 pixels (6.1 MP), 17 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης 2048 x 1536 pixels (3.2 MP) , 27 φωτογραφίες κανονικής ανάλυσης 2048 x 1536 pixels (3.2 MP), ή 36 φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης 2048 x 1536 pixels. Η μεταφορά των φωτογραφιών στον Η/Υ είναι πολύ εύκολη γιατί ο Η/Υ βλέπει την μνήμη της ** *** σαν σκληρό δίσκο (Drive).

MP3 Player. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε την ** *** και σαν MP3 Player, έτσι ώστε να ακούτε μουσική σε μορφή MP3 όπου και αν βρίσκεστε, είτε στην παραλία κατά τις διακοπές, είτε στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι συνδέοντας απλά τα ακουστικά τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο πακέτο. Επίσης μπορείτε να φορτώσετε ακόμα περισσότερα τραγούδια με μια επιπρόσθετη κάρτα μνήμης.

MACRO – Η ** *** σας προσφέρει φακό Macro για τη φωτογράφηση θεμάτων τα οποία απέχουν 15 – 20 εκ. από το άκρο του φακού. Στην κατάσταση κοντινής λήψης μπορείτε να χρησιμοποιήστε την LCD οθόνη για να εστιάσετε στη σκηνή.

Video camera για λήψη μικρών Video. Έχοντας την φωτογραφική μηχανή σε κατάσταση λήψης video μπορείτε να τραβήξετε video (σε ανάλυση 320 x 240) με εγγραφή ομιλίας και να το δείτε στον Η/Υ."

Κι επειδη δεν θα το πιστεψετε σας λεω οτι ειναι και με 6,1 megapixels.

Και ιδου: http://www.telefoncity.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=35345

Μετα απο λιγο ψαξιμο κατεληξα στην Olympus C-70!Μπορει να μην εχει τα περισσοτερα Mp(7,1 δεν ειναι και λιγα) αλλα ειναι η πιο ολοκληρωμενη!Αυτη τη στιγμη κοστιζει 580ευρω.Ποσο λετε να πεφτει σε κανα 5μηνο?

Ένα πολύπλευρο ψηφιακό πολυ-εργαλείο 7.1 εκατομμυρίων pixels

Η Olympus C-70 ZOOM – πλήρης από δημιουργικές δυνατότητες

Αμβούργο, 16 Σεπτεμβρίου 2004 – Μικρή και ελαφριά ώστε να μπορείτε να την παίρνετε μαζί σας σε ταξίδια ή άλλες δραστηριότητες, η Olympus C-70 ZOOM αποτελεί ένα κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία της ανάλυσης. Ιδανική για τους φιλόδοξους χρήστες που τους ενδιαφέρει η ποιότητα, παράγει 7.1 εκατομμύρια pixels τα οποία είναι επαρκή ακόμα και για επαγγελματική χρήση. Συνδυάζοντας το 5x οπτικό zoom με το 6x ψηφιακό zoom, η μηχανή αυτή αποδίδει μεγεθυντική ισχύ 30x για λήψεις που γεμίζουν το κάδρο, ακόμη κι αν το θέμα σας είναι απομακρυσμένοι αθλητές σε κάποιο στάδιο. Οποιοδήποτε κι αν είναι το θέμα, οι διευρυμένοι χειροκίνητοι έλεγχοι και οι ειδικές δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να εκφράσουν πλήρως τη δημιουργικότητά τους. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να δείτε και να ελέγξετε τις φωτογραφίες στη μεγάλη οθόνη Sunshine LCD των 2.0 ιντσών – ορατής απεικόνισης ακόμα και στο έντονο ηλιακό φως. Και επιπλέον των στατικών φωτογραφιών – η C-70 ZOOM επιτρέπει τη λήψη σύντομων video clip με ήχο σε ποιότητα τηλεόρασης με ταχύτητα 25 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο). Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι τέλεια προστατευμένα μέσα σε ένα στιβαρό, μεταλλικό σώμα με χρωματισμό τιτανίου.

Με προορισμό την ποιότητα

Η compact C-70 ZOOM έχει πολλές δυνατότητες με τις οποίες θα θέλξει τον ενθουσιώδη ερασιτέχνη φωτογράφο. Με μέγιστη ανάλυση τα 7.1 εκατομμύρια pixels, έχει ταυτόχρονα πολύ καλές επιδόσεις στον τομέα του zoom. Ο φωτεινός φακός με 5x οπτικό zoom (ισοδυναμεί με φακό 38-190mm σε μηχανή των 35mm, f2.8-4.8) συνδυάζεται με το 6x ψηφιακό zoom για ολική μεγεθυντική ισχύ 30x. Αυτή η εντυπωσιακή απόδοση είναι ιδανική για να πλησιάσετε το θέμα σας – όπως όταν πηγαίνετε σε πεζοπορίες στη φύση, ή όταν θέλετε να ξεχωρίσετε τον αγαπημένο σας παίκτη στο γήπεδο. Και λόγω της μεγάλης ανάλυσης ψηφιακού αισθητήρα αυτής της μηχανής, οι ψηφιακά μεγενθυσμένες εικόνες θα παραμείνουν εντούτοις αξιοθαύμαστες. Η ποιότητα εικόνας βελτιστοποιείται μέσω της ενσωμάτωσης του TruePic TURBO, ο οποίος βελτιώνει την αντίθεση και τα χρώματα για ακόμη πιο ζωντανά αποτελέσματα. Επίσης, αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα επεξεργασίας.

Επιτρέποντας τη δημιουργική έκφραση

Με αυτό το compact μοντέλο, οι φωτογράφοι απολαμβάνουν τεράστια δημιουργική ελευθερία. Για παράδειγμα, ο χειροκίνητος έλεγχος του διαφράγματος και της ταχύτητας κλείστρου δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πειραματιστεί με το φως και να επιτύχει τη δική του, προσωπική απόδοση του θέματος. Πολλές άλλες ρυθμίσεις, όπως είναι η ισορροπία λευκού και το auto-bracketing έχουν επίσης χειροκίνητη δυνατότητα προσαρμογής, ενώ ένα πλήθος από συστήματα μέτρησης υψηλής ακριβείας εγγυώνται βέλτιστα αποτελέσματα εικόνας με την ελάχιστη προσπάθεια.

Η λήψη σύντομων video clip αθλητικών θεμάτων ή δράσης που κινούνται γρήγορα, όπως η άγρια φύση, είναι επίσης πολύ εύκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε τον επιλογέα στην κατάλληλη θέση και η σκηνή εγγράφεται σε ταχύτητα 25 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) και σε ανάλυση VGA ή QVGA. Υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες με τη λειτουργία Super Macro, η οποία μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες από ελάχιστη απόσταση μόλις 2cm. Για να εξασφαλιστούν οι λήψεις μεγάλης διάρκειας, το μοντέλο αυτό τροφοδοτείται από τη νέα ισχυρή και επαναφορτιζόμενη μπαταρία LI-12B των 12mΑh.

Για καθαρή εικόνα

Η μεγάλη οθόνη sunshine LCD των 2,0 ιντσών με ανάλυση 206.000 pixels εγγυάται καθαρή απεικόνιση των φωτογραφιών, ακόμη και κάτω από το δυνατό φως του ηλίου. Με τις λειτουργίες αλλαγής μεγέθους, μείωσης του κοκκινίσματος των ματιών, αποκοπής και περιστροφής, οι εικόνες μπορούν να τροποποιηθούν άμεσα, έτσι ώστε να μπορείτε να τις προβάλλετε στην οθόνη ή στην τηλεόραση.

Αυτό το πραγματικά πολύπλευρο ψηφιακό εργαλείο και αντικείμενο πόθου για τους φιλόδοξους φωτογράφους, η C-70 ZOOM έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2004.

Olympus C-70 ΖΟΟΜ – Βασικά χαρακτηριστικά

• 7.1 εκατομμύρια pixels

• Μεταλλικό σώμα σε χρώμα τιτανίου

• 5x οπτικό zoom (ισοδυναμεί με φακό 38 – 190mm σε μηχανή των 35mm), f2,8 / 4,8

• 6x ψηφιακό zoom

• Λήψη Super Macro από απόσταση 2cm

• Οθόνη Sunshine LCD 2.0” με 206.000 pixels ορατής απεικόνισης στο ηλιακό φως

• Επεξεργαστής εικόνας TruePic TURBO

• Εγγραφή σε φορμά TIFF, JPEG και RAW

• Πρόγραμμα έκθεσης, προτεραιότητα ταχύτητας, προτεραιότητα διαφράγματος και πλήρως χειροκίνητη έκθεση

• Πέντε προγράμματα σκηνής (Πορτραίτο, Νυκτερινή σκηνή, Σπορ, Τοπίο και Τοπίο με Πορτραίτο)

• Λειτουργία λήψης video με ήχο στα 25fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) σε ποιότητα VGA και QVGA

• Λήψη σε ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα με καθυστέρηση

• Λειτουργία slide show

• Περιστροφή, αλλαγή μεγέθους, αποκοπή και μείωση του κοκκινίσματος των ματιών

• USB 2.0 και συμβατότητα PictBridge

• Παρέχεται το λογισμικό Olympus Master 1.0

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος asmodeus ( 3 Ιαν. 2005 , 14:46)

Καλη χρονια και απο μενα σε ολους σας!επειδη ψαχνω και εγω να αγορασω μια ψηφιακη φωτογραφικη θα ηθελα να μεβοηθησετε.ειμαι μεταξυ canon ixus 500 και της cybershot p100.ποια προτεινεται?

Και οι δύο είναι αρκετά καλές μηχανές, με αρκετές manual ρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών των δύο θα προτιμούσα την CANON.

Επίσης καλό θα ήταν να δεις και την CANON Α95, η οποία έχει δεχτεί καλύτερες κριτικές από την IXUS 500, ενώ είναι και περίπου 100 Ευρώ φθηνότερη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chris79 ( 8 Ιαν. 2005 , 03:09)

Σας στέλνω 4 βασικα χαρακτηριστικα μιας ψηφιακης φωτογραφικης μηχανης.

Θελω να ψαξετε να βρειτε το κοστος και την εταιρια.

Βασικά Χαρακτηριστικά

"Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλυσης. Με την εσωτερική μνήμη μπορείτε να τραβήξετε έως 14 φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης 2848 x 2136 pixels (6.1 MP), 17 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης 2048 x 1536 pixels (3.2 MP) , 27 φωτογραφίες κανονικής ανάλυσης 2048 x 1536 pixels (3.2 MP), ή 36 φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης 2048 x 1536 pixels. Η μεταφορά των φωτογραφιών στον Η/Υ είναι πολύ εύκολη γιατί ο Η/Υ βλέπει την μνήμη της ** *** σαν σκληρό δίσκο (Drive).

MP3 Player. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε την ** *** και σαν MP3 Player, έτσι ώστε να ακούτε μουσική σε μορφή MP3 όπου και αν βρίσκεστε, είτε στην παραλία κατά τις διακοπές, είτε στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι συνδέοντας απλά τα ακουστικά τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο πακέτο. Επίσης μπορείτε να φορτώσετε ακόμα περισσότερα τραγούδια με μια επιπρόσθετη κάρτα μνήμης.

MACRO – Η ** *** σας προσφέρει φακό Macro για τη φωτογράφηση θεμάτων τα οποία απέχουν 15 – 20 εκ. από το άκρο του φακού. Στην κατάσταση κοντινής λήψης μπορείτε να χρησιμοποιήστε την LCD οθόνη για να εστιάσετε στη σκηνή.

Video camera για λήψη μικρών Video. Έχοντας την φωτογραφική μηχανή σε κατάσταση λήψης video μπορείτε να τραβήξετε video (σε ανάλυση 320 x 240) με εγγραφή ομιλίας και να το δείτε στον Η/Υ."

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chris79 ( 8 Ιαν. 2005 , 03:10)

Επειδη δεν θα το βρειτε σας λεω οτι η τιμη ειναι στα 114,50 ευρω απο το TelefonCity.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chris79 ( 8 Ιαν. 2005 , 03:11)

Κι επειδη δεν θα το πιστεψετε σας λεω οτι ειναι και με 6,1 megapixels.

Και ιδου: http://www.telefoncity.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=35345

Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά:

1. Ο φακός της πρέπει να είναι χάλια (δεν αναφέρεται τίποτα για φωτεινότητα).

2. Επιπλέον του 1 είναι το γεγονός ότι δεν έχει οπτικό zoom.

Αλλά, ότι πληρώσεις παίρνεις...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

εμενα μου κινησε την περιεργεια οτι εχει τοσα πολλα βασικα χαρακτηριστικα συν την μεγαλη αναλυση των 6,1 mp (που νομιζω πως πρεπει να γινετε 6,1 με τον ιδιο τροπο που τα κανει η Jaga) σε τοσο χαμηλη και προσιτη τιμη (μόλις 115 ευρω).

Ωπ, αυτό δεν το πρόσεξα. Η μηχανή έχει μάλλον αισθητήρα 3.2 Mpixel και πάει στα 6.1 πιθανώς με interpolation. Αν είναι έτσι, μάλλον πέφτει στην κατηγορία της Jaga, κατά την προσωπική μου άποψη ανάξια λόγου.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Η SONY T3 λεει για αγορα; σαν μεγεθος και ομορφια ειναι καλη. Δεν θελω και πολλα. φοτωγραφιες να τραβαει

Τι σημένει οταν μια ψηφιακη εχει αισθητηρα 12Mpixel αλλα τα 6Mpixel μονο εινα ενεργα ;;;;;

Επισης εχει ακουσει κανεις για την DSC-M1;; γιατι λεω να την παρω απο Αμερικη επειδη Ευρωπη δεν βγενει

http://accessories.us.dell.com/sna/images/products/large/A0430689.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος c_arroyo (13 Ιαν. 2005 , 23:09)

Τι σημένει οταν μια ψηφιακη εχει αισθητηρα 12Mpixel αλλα τα 6Mpixel μονο εινα ενεργα ;;;;;

Fujifilm?