Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aυτο το διαστημα ενδιαφέρομαι για αγορα φωτογραφικής μηχανής .

Βρισκομαι σε προβληματισμό για ποια να πάρω

Κατέληξα στις

Panasonic TZ8 vs Canon SX210

Θέλω κατι που να είναι για γενική χρηση και μερα και βραδυ και τοπια κτλ

Δεν θελω να πάρω DSLR

H τιμη του πανω κατω είναι στα 250 με λιγο ψαξιμο

Εαν εχει κάποιος να προτινει κατι σας ακουω

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά καλημέρα!

Σκέφτομαι να αγοράσω νέα φωτογραφική μηχανή(έχω εδώ και χρόνια την sony dsc-w17) αλλά θέλω τη βοήθειά σας γιατί δεν έχω και πολλές γνώσεις για το τι ακριβώς πρέπει να προσέξω!Κάποιος γνωστός μου μου είχε πει να μην σταθώ τόσο στα megapixel αλλά στο οπτικό ζουμ που θα πρέπει να είναι από 10x και πάνω.

Βασικά εγώ θέλω να βρω κάποια οικονομική αλλά και γνωστού κατασκευαστή μηχανή και με ενδιαφέρει οι βραδινές λήψεις να είναι ικανοποιητικές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by cavsifnos

θες μια μεγαλη επαγγελματικη η μια μικρη ψηφιακη?

Edit:Σου βρηκα 2 καλες...:)

Nikon Coolpix S8000

Sony DSC-H55

Edited by giothesuper

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Αρχικά τί γνώσεις φωτογραφίας έχεις? Αν δεν έχεις τότε πρέπει να πάς σε μια compact μηχανή, με αυτόματες λειτουργίες. Διαφορετικά πάς σε DSLR με φακούς κλπ.

Τώρα το zoom δεν είναι πάντα αυτό που πρέπει να κοιτάς. Εξαρτάται τί σου αρέσει να φωτογραφίζεις. Για τοπία πχ θές φακό πιο ευρυγώνιο και λιγότερο zoom. Η ποιότητα της φωτογραφίας δεν εξαρτάται απο το zoom. Καλύτερα να πάς σε 1 κατάστημα (έστω και πολυκατάστημα) που έχουν διάφορες μηχανές, να πάρεις μια και να δείς αν θές ή όχι πολύ zoom.

Απο εκεί και πέρα οι μάρκες είναι πολλές, αλλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τις γνωστότερες (Canon, Sony, Nikon, Olympus). Και σίγουρα όσο περισσότερα Mpix έχει τόσο καλύτερα.

Επειδή είδα τώρα για τις βραδυνές λήψεις. Εκεί χρειάζεται να έχει η μηχανή φακό "φωτεινό". Να βλέπεις δηλ τί διάφραγμα έχει ο φακός πχ f2.8 όσο πιο πολύ zoom κάνεις αυτό συνήθως αυξάνεται πχ απο 2,8 μπορεί να φτάσει 6 και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα (θές τρίποδο για να είναι σταθερή η μηχανή) Οσο μικρότερο είναι το f τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορεί να χρησιμοποιεί η μηχανή και να μη βγαίνουν κουνημένες οι βραδυνές σου!

Edited by ermis1975

Αρχικά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Οι γνώσεις μου γύρω από τη φωτογραφία είναι μικρές θα έλεγα και καθαρά ερασιτεχνικές.Θα ήθελα λοιπόν κάτι μη επαγγελματικό αλλά με καλές και αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Πρόσφατα φίλε ermis1975 αντιμετώπισα το θέμα που θίγεις σχετικά με τις βραδινές λήψεις.Δηλαδή οι φωτογραφίες ήταν ή κουνημένες ή απλά το τοπίο που ίσως έβγαζα να φαινόταν κάπως θαμπό.

Αυτά τα δυο προβλήματα θα ήθελα να αντιμετωπίζει καλύτερα η νέα μηχανή που θα πάρω όπως επίσης και την λήψη σχετικά κόντρα στο ήλιο.Φυσικά στο βαθμό που θα μπορεί να είναι αυτό εφικτό σύμφωνα και με το κόστος της!

Τα δυο μοντέλα που μου πρότεινε παραπάνω ο φίλος giothesuper είναι στο ποσό που θα ήθελα να ξοδέψω και θα ήθελα τη γνώμη σας αλλά και την πρότασή σας παράλληλα για να έχω μια καλή εικόνα πριν πάω σε κάποιο κατάστημα!

Και πάλι σας ευχαριστώ!

λοιπον,αναζητηση κορυφαιας compact.

και ειμαι αναμεσα στις.

panasonic lx5

canon g12

canon sx30

θελω αριστη ποιοτητα φωτογραφιας κι οσο γινεται λιγοτερο noise.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

λοιπον,αναζητηση κορυφαιας compact.

και ειμαι αναμεσα στις.

panasonic lx5

canon g12

canon sx30

θελω αριστη ποιοτητα φωτογραφιας κι οσο γινεται λιγοτερο noise.

δες και την canon s95.ειναι ιδια με την s90 με hd video

δες και την canon s95.ειναι ιδια με την s90 με hd video

την εχω την s90

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Αρχικά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Οι γνώσεις μου γύρω από τη φωτογραφία είναι μικρές θα έλεγα και καθαρά ερασιτεχνικές.Θα ήθελα λοιπόν κάτι μη επαγγελματικό αλλά με καλές και αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Πρόσφατα φίλε ermis1975 αντιμετώπισα το θέμα που θίγεις σχετικά με τις βραδινές λήψεις.Δηλαδή οι φωτογραφίες ήταν ή κουνημένες ή απλά το τοπίο που ίσως έβγαζα να φαινόταν κάπως θαμπό.

Αυτά τα δυο προβλήματα θα ήθελα να αντιμετωπίζει καλύτερα η νέα μηχανή που θα πάρω όπως επίσης και την λήψη σχετικά κόντρα στο ήλιο.Φυσικά στο βαθμό που θα μπορεί να είναι αυτό εφικτό σύμφωνα και με το κόστος της!

Τα δυο μοντέλα που μου πρότεινε παραπάνω ο φίλος giothesuper είναι στο ποσό που θα ήθελα να ξοδέψω και θα ήθελα τη γνώμη σας αλλά και την πρότασή σας παράλληλα για να έχω μια καλή εικόνα πριν πάω σε κάποιο κατάστημα!

Και πάλι σας ευχαριστώ!

Είναι λίγο δύσκολο αυτό που ζητάς να το βρεις σε compact μηχανή, οι βραδυνές θέλουν τρίποδο για να μη βγουν κουνημένες.

Μπορείς να στραφείς σε μια compact με advanced χαρακτηριστικά.

Τι ποσό διαθέτεις περίπου;

Είναι λίγο δύσκολο αυτό που ζητάς να το βρεις σε compact μηχανή, οι βραδυνές θέλουν τρίποδο για να μη βγουν κουνημένες.

Μπορείς να στραφείς σε μια compact με advanced χαρακτηριστικά.

Τι ποσό διαθέτεις περίπου;

Εντάξει δεν θέλω να λυθεί απόλυτα το πρόβλημα με τις βραδινές λήψεις γιατί καταλαβαίνω ότι με το ποσό που κοιτάω (250 ευρώ πάνω κάτω) δεν είναι φυσικά δυνατόν!

Απλά θα ήθελα κάποιες προτάσεις από κάποιους "σχετικότερους" από μένα ώστε να έχω μια εικόνα.

Εντάξει δεν θέλω να λυθεί απόλυτα το πρόβλημα με τις βραδινές λήψεις γιατί καταλαβαίνω ότι με το ποσό που κοιτάω (250 ευρώ πάνω κάτω) δεν είναι φυσικά δυνατόν!

Απλά θα ήθελα κάποιες προτάσεις από κάποιους "σχετικότερους" από μένα ώστε να έχω μια εικόνα.

Φίλε, από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, θα σου πώ ότι οι δυνατότητες των compact μηχανών είναι περιορισμένες, ανεξαρτήτως ποσού.

Η διαφορά ανάμεσα στις κόμπακτ και σε μια slr είναι χαοτική. Όχι μόνο στην ποιότητα της φωτογραφίας , αλλά και στον τρόπο χρήσης. Τεράστια διαφορά στην ταχύτητα, στις επιλογές, στα πάντα.

Σου προτείνω να πάρεις μια slr, που θα την καταευχαριστηθείς. Θα δώσεις κάτι παραπάνω, αλλά θα την κρατήσεις πολλά πολλά χρόνια.

Αλλιώς, 250 ευρώ για κόμπακτ, κατά τη γνώμη μου, είναι πεταμένα λεφτά...

Καλύτερα πάρε μια φτηνότερη. Σαν αποτέλεσμα, δεν θα έχει σπουδαία διαφορά από μια κόμπακτ των 300 ευρώ.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Καλημέρα !

Έχω μια SONY Cyber Shot DSC P10 στα 5 Mpixels και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για την δουλεία που τη θέλω, αλλά δυστυχώς μετά από 7 χρόνια λειτουργίας χάλασε και σίγουρα η επισκευή της είναι ασύμφορη. Ο φακός της είναι Carl Zeiss - Vario Tessar και από ότι έχω ακούσει είναι από τους καλούς για την κατηγορία της. Είδα ότι οι καινούργιες δεν έχουν αυτό το φακό. Είναι αντίστοιχος ο φακός των νέων μοντέλων;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια !!!!

Εγώ έχω μια sony dsc-w270 με φακό calr zeis varrio tessar....Είναι 12άρα αγορασμένη από το eshop το πάσχα...οπότε και οι καινούργιες sony τέτοιο φακό έχουν...

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Φίλε, από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, θα σου πώ ότι οι δυνατότητες των compact μηχανών είναι περιορισμένες, ανεξαρτήτως ποσού.

Η διαφορά ανάμεσα στις κόμπακτ και σε μια slr είναι χαοτική. Όχι μόνο στην ποιότητα της φωτογραφίας , αλλά και στον τρόπο χρήσης. Τεράστια διαφορά στην ταχύτητα, στις επιλογές, στα πάντα.

Σου προτείνω να πάρεις μια slr, που θα την καταευχαριστηθείς. Θα δώσεις κάτι παραπάνω, αλλά θα την κρατήσεις πολλά πολλά χρόνια.

Αλλιώς, 250 ευρώ για κόμπακτ, κατά τη γνώμη μου, είναι πεταμένα λεφτά...

Καλύτερα πάρε μια φτηνότερη. Σαν αποτέλεσμα, δεν θα έχει σπουδαία διαφορά από μια κόμπακτ των 300 ευρώ.

Προφανώς δεν θέλει να θυσιάσει τη φορητότητα των compact για να πάρει SLR και φυσικά είναι και το θέμα της τιμής. Θα πρέπει να θυσιάσει όμως την ποιότητα.

Προφανώς δεν θέλει να θυσιάσει τη φορητότητα των compact για να πάρει SLR και φυσικά είναι και το θέμα της τιμής. Θα πρέπει να θυσιάσει όμως την ποιότητα.

Δεκτό. Αφού όμως έιναι έτσι, δεν υπάρχει και λόγος να δώσει ένα μεγάλο ποσό για μια κόμπακτ, αφού έτσι και αλλιώς η ποιότητα θα είναι μέτρια.

Μετα απο πολυ ψαξιμο για κομπακτ με την καλητερη δυνατη ποιοτιτα εικονας, βρηκα την πανασονικ λουμιξ ΤΖ10. Το νετ εχει παρα πολλα ρεβιου και η τιμη ειναι κοντα στα 300 ευρω.

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

Με 300 ευρω παίρνεις και την LX3 που θεωρείται από τις κορυφαίες σε ποιότητα εικόνας (αν δεν σε ενοχλεί το μικρό zoom)

θες μια μεγαλη επαγγελματικη η μια μικρη ψηφιακη?

Edit:Σου βρηκα 2 καλες...:)

Nikon Coolpix S8000

Sony DSC-H55

την Η55 την δουλεψα.περα απο το ζουμ και το βιντεο,εχει ποιοτητα απλης κομπακτ των 70 ευρω.θα απογοητευτεις.δεν αξιζει τα 250ευρω.για νυχτερινα,αφλασα,ΟΛΕΣ οι κομπακτ ειναι χαλια.μονο κατι ς90-ς95 κανουν δουλεια,αλλα σε αυτην την περιπτωση,κοστιζουν σχεδον οσο μια δσλρ,χωρις την δυνατοτητα αλλαγης φακων.αν θελεις κομπακτ και ποιοτητα,ειναι μονοδρομος μερικα συγκεκριμενα μοντελα.

την Η55 την δουλεψα.περα απο το ζουμ και το βιντεο,εχει ποιοτητα απλης κομπακτ των 70 ευρω.θα απογοητευτεις.δεν αξιζει τα 250ευρω.για νυχτερινα,αφλασα,ΟΛΕΣ οι κομπακτ ειναι χαλια.μονο κατι ς90-ς95 κανουν δουλεια,αλλα σε αυτην την περιπτωση,κοστιζουν σχεδον οσο μια δσλρ,χωρις την δυνατοτητα αλλαγης φακων.αν θελεις κομπακτ και ποιοτητα,ειναι μονοδρομος μερικα συγκεκριμενα μοντελα.

Φίλε μου καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Τα δυο αυτά μοντέλα που μου έδωσες είδα ότι έχουν κάποια χαρακτηριστικά που με ικανοποιούν.Θέλω να σου πω ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός με το θέμα για να πάρω μια επαγγελματική φωτογραφική αλλά θα ήθελα να πάρω μια καλύτερη από αυτή που έχω (Sony dsc-w17).

Δεν έχω πρόβλημα να πάρω dslr ή compact απλά δε θέλω να χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις χειροκίνητες γιατί δεν έχω πολλές γνώσεις.

Απ'τη στιγμή που μου λες για την Η55 ότι την έχεις δουλέψει και δεν αξίζει επικεντρώνομαι στην Nikon που είναι και μέσα στο ποσό που θέλω να διαθέσω.

Αν δεν σου κάνει κόπο και έχεις κι άλλα μοντέλα compact με ποιότητα όπως λες υπόψιν σου να μου προτείνεις θα το εκτιμούσα αν μου τα έγραφες.

Aν μου επιτρέπετε, διαβάστε και τη δική μου άποψη. Σίγουρα η slr βγάζει καλύτερες φωτογραφίες.Μόνο όμως όταν ξέρεις από ρυθμίσεις, διαφράγματα,κλπκπλ και πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κουβαλάς μαζί τον όγκο αυτό. Το αρνητικό της είναι ότι δεν μπορείς να την έχεις όπου θες.Πας μια εκδρομή με φίλους πχ.Μη μου πειτε ότι θα την κουβαλάτε συνέχεια μαζί!Πας σε μια συναυλία! Το ίδιο! Ενώ η compact μηχανή είναι σαφώς πιο εύχρηση και μπορείτε να βγάλετε καταπληκτικές φωτογραφίες.Ισως όχι σε πολύ δύσκολες συνθήκες.Αλλά δεν θα απογοητευτείτε καθόλου αν πάρετε μια καλή compact Μηχανή. lumix fx66, sony wx5, nikon s8000, lumix tz8 Και tz10, είναι πολύ καλές μηχανές.Πάνω απ'όλα, αν ΔΕΝ σας ενδιαφέρει η επαγγελματική φωτογραφία, κοιτάξτε την πρακτικότητα του θέματος.

Δεν έχω πρόβλημα να πάρω dslr ή compact απλά δε θέλω να χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις χειροκίνητες γιατί δεν έχω πολλές γνώσεις.

Και οι slr έχουν αυτόματο πρόγραμμα φωτογράφησης, ή διάφορα προγράμματα σκηνών, όπως και όλες οι κόμπακτ. Κρίμα βεβαια να τη χρησιμοποιείς έτσι, όμως τα έχει αυτά.

Aν μου επιτρέπετε, διαβάστε και τη δική μου άποψη. Σίγουρα η slr βγάζει καλύτερες φωτογραφίες.Μόνο όμως όταν ξέρεις από ρυθμίσεις, διαφράγματα,κλπκπλ και πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κουβαλάς μαζί τον όγκο αυτό. Το αρνητικό της είναι ότι δεν μπορείς να την έχεις όπου θες.Πας μια εκδρομή με φίλους πχ.Μη μου πειτε ότι θα την κουβαλάτε συνέχεια μαζί!Πας σε μια συναυλία! Το ίδιο! Ενώ η compact μηχανή είναι σαφώς πιο εύχρηση και μπορείτε να βγάλετε καταπληκτικές φωτογραφίες.Ισως όχι σε πολύ δύσκολες συνθήκες.Αλλά δεν θα απογοητευτείτε καθόλου αν πάρετε μια καλή compact Μηχανή. lumix fx66, sony wx5, nikon s8000, lumix tz8 Και tz10, είναι πολύ καλές μηχανές.Πάνω απ'όλα, αν ΔΕΝ σας ενδιαφέρει η επαγγελματική φωτογραφία, κοιτάξτε την πρακτικότητα του θέματος.

Συμφωνώ στο θέμα της μεταφοράς. Είναι πρόβλημα. Γι αυτό χρειάζεται και μια κόμπακτ. Αλλά όχι ακριβή! Δηλαδή, μια κόμπακτ των 300 ευρώ έχει παρόμοια ποιότητα με μια κόμπακτ των 180.

Πριν λίγες μέρες έριξα μια ματιά σε μερικές κόμπακτ μηχανές και διαπίστωσα πως με 150 - 180 ευρώ μπορείς να πάρεις μια πολύ καλή μηχανή για ποιοτικές φωτογραφίες, εντάξει σαν της slr με τόση λεπτομέρεια δεν είναι αλλά δεν μας χρειάζεται κιόλας.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Πριν λίγες μέρες έριξα μια ματιά σε μερικές κόμπακτ μηχανές και διαπίστωσα πως με 150 - 180 ευρώ μπορείς να πάρεις μια πολύ καλή μηχανή για ποιοτικές φωτογραφίες, εντάξει σαν της slr με τόση λεπτομέρεια δεν είναι αλλά δεν μας χρειάζεται κιόλας.

Βασικα, αυτο λεω και εγω.

Με 150-180 ευρω αγοραζει καποιος μια αξιοπρεπεστατη μηχανη.

Για το κατι παραπανω, αντι να δωσει τα διπλασια για μια καλυτερη κομπακτ (που στην πραξη θα ειναι ελαχιστα καλυτερη) ας δωσει και κατι παραπανω για μια slr που ειναι μιλια μακρια οχι μονο σε ποιοτητα αλλα κι στον τροπο λειτουργιας, ταχυτητα κλπ κλπ.

Φίλε είδα τις φωτογραφικές μηχανές που γράφεις παραπάνω και απ'όλες αυτές έχω επικεντρωθεί στην nikon s8000 και στην tz10.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες και απλά θα ήθελα κι άλλες γνώμες για αυτά τα μοντέλα ή και κάποιες άλλες προτάσεις.

Να πω την αλήθεια σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά να πάρω την nikon.Πιστεύω πάντως ότι και οι δύο είναι πολύ καλές.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!

Φίλε είδα τις φωτογραφικές μηχανές που γράφεις παραπάνω και απ'όλες αυτές έχω επικεντρωθεί στην nikon s8000 και στην tz10.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες και απλά θα ήθελα κι άλλες γνώμες για αυτά τα μοντέλα ή και κάποιες άλλες προτάσεις.

Να πω την αλήθεια σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά να πάρω την nikon.Πιστεύω πάντως ότι και οι δύο είναι πολύ καλές.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!

Μεταξύ των δυο προσωπικά θα προτιμούσα την tz10.

Ψάξε τις για να τις δοκιμάσεις διότι επιμένω και θα το γράφω διαρκώς, η δοκιμή είναι ο καλύτερος τρόπος να επιλέξουμε. Αν θες κοίταξε και την tz8 είναι το ίδιο καλή με την 10 (ουσιαστικά διαφέρουν σε ευκολίες κι όχι σε ποιότητα φωτογραφιών) και σε καλύτερη τιμή.

Μια ακόμη επιλογή (την οποία θεωρώ καλύτερη από τη Nikon) και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή και με αρκετά έξτρα είναι η Olympus μ 9000.

Edited by tazio