Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν θα σε δυσκολέψει. Καλή επιλογή σε αυτή την τιμή. Φαντάζομαι θα είναι kit me 18-55 vr ? Από τη διαφήμιση του Πλαισίου ε?

Οι νίκον συνοδεύονται και από αναλυτικό βιβλιαράκι, που σου εξηγεί αρκετά πράγματα σχετικά με τη φωτογραφία.

Ναι με αυτό το kit :) Ναι από πλαίσιο, στα 300 νομίζω είναι καλή η τιμή της!!

Ευχαριστώ :)

:shoot: Galaxy s10e - Apple AirPods - Gear s3 watch !

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θα σε βάλει μια χαρά στο χώρο της φωτογραφίας. Μαζί και με ένα 3ποδο θα κάνεις θαύματα το βράδυ! (χωρίς φλάς εννοώ).

Έχω εδώ και 4 χρόνια την d5000 με φακό 18-105 και με καλύπτει πλήρως. Εννοείται ότι κάνω την πλάκα μου, δεν είμαι επαγγελματίας.

Μπορείς όμως εύκολα να τραβάς φωτογραφίες ανώτερης ποιότητας και σιγά σιγά να αναπτύξεις αυτό που λέμε δημιουργική φωτογραφία.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

ΣΕ ευχαριστώ πολύ.... Θα την δω, πάντως ανάμεσα σε rx100 και 60v που τις δούλεψα λίγο, η 60v μου φάνηκε καλυτερη. Έχανε ελάχιστα σε ποιότητα εικόνας αλλά με τρομερό ζουμ.

Όπως επίσης θέλω να δω την nikon j3, γτ αν σε αποτέλεσμα σαν την rx100 τότε είναι τρελό Vfm στα 200.

Η 60v δεν εχει καμμια σχεση με την rx100 δεν συγκρινεται σε τιποτα παρα μονο στο ζουμ ( προσωπικα το θεωρω αχρηστο - εξαλλου με 20mp μπορεις να cropαρεις με αριστο αποτελεσμα )

Δεν ξερω αν και σε τι συνθηκες δοκιμασες τις μηχανες αλλα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου πρεπει να δεις τι "ψαρια" πιανουν. Με φως ολες φαινονται σουπερ.

Η j3 εχει καλη τιμη αλλα μεχρι εκει. Με τον φακο που εχει μην περιμενεις πολλα πραγματα παρολο τον 1" αισθητηρα.

Ο φακος της xz2 αλλα και της rx100 (ελαφρως σκοτεινοτερος αλλα με 1" αισθ) πιστεψε με κανουν θαυματουργα πραγματα.

Και στα λεω αυτα ασχολουμενος επαγγελματικα γυρω στα 12 χρονια εχοντας αλλαξει αρκετες dslr

Η επιλογη ειναι δικη σου. Ζυγισε τα υπερ και κατα της καθε περιπτωσης και αποφασιζεις. Αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις σοβαρα τοτε πας σε mirrorless.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν δεν σε πειραζει να κουβαλας το τερατακι μαζι σου προχωρα αφοβα.

Το κακο ειναι πως το μεγαλυτερο ποσοστο που αγοραζουν dslr μετα απο λιγο βαριουνται να τις κουβαλανε και τις πουλανε ή τις εχουν και τις κοιτανε.

Δεν θα συστηνα ποτε dslr σε χομπιστα την στιγμη που οι (κατα πολυ μικροτερες κι ελαφρυτερες) mirrorless εχουν φτασει τοσο ψηλα σε τεχνολογια με παρομοιους αισθητηρες και φακους.

Edited by vamvakoulas

Βασικά και οι MILC παύουν να είναι on-the-go λύσεις όταν ξεφύγεις από τον φακό του kit.

Για κάποιον που δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί επισταμένα με τη φωτογραφία, πλέον υπάρχουν csc εξαιρετικών επιδόσεων για καθημερινή αλλά και για πιο εξεζητημένη χρήση.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Βασικά και οι MILC παύουν να είναι on-the-go λύσεις όταν ξεφύγεις από τον φακό του kit.

Βασικά, αυτό είναι ένα θεμελιώδες θέμα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η j3 εχει καλη τιμη αλλα μεχρι εκει. Με τον φακο που εχει μην περιμενεις πολλα πραγματα παρολο τον 1" αισθητηρα.

Σε σχέση με την rx100 έχει μισή τιμή. Βασικά έχει την τιμή μιας καλής compact , αλλά σίγουρα με ανώτερα αποτελέσματα.

Για εμένα το μεγαλύτερο μείον, χωρίς να την έχω δουλέψει, είναι ότι ο φακός του κιτ δεν έχει ζούμ.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Η 60v δεν εχει καμμια σχεση με την rx100 δεν συγκρινεται σε τιποτα παρα μονο στο ζουμ ( προσωπικα το θεωρω αχρηστο - εξαλλου με 20mp μπορεις να cropαρεις με αριστο αποτελεσμα )

Δεν ξερω αν και σε τι συνθηκες δοκιμασες τις μηχανες αλλα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου πρεπει να δεις τι "ψαρια" πιανουν. Με φως ολες φαινονται σουπερ.

Ο φακος της xz2 αλλα και της rx100 (ελαφρως σκοτεινοτερος αλλα με 1" αισθ) πιστεψε με κανουν θαυματουργα πραγματα.

Και στα λεω αυτα ασχολουμενος επαγγελματικα γυρω στα 12 χρονια εχοντας αλλαξει αρκετες dslr

Η επιλογη ειναι δικη σου. Ζυγισε τα υπερ και κατα της καθε περιπτωσης και αποφασιζεις. Αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις σοβαρα τοτε πας σε mirrorless.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν δεν σε πειραζει να κουβαλας το τερατακι μαζι σου προχωρα αφοβα.

Το κακο ειναι πως το μεγαλυτερο ποσοστο που αγοραζουν dslr μετα απο λιγο βαριουνται να τις κουβαλανε και τις πουλανε ή τις εχουν και τις κοιτανε.

Δεν θα συστηνα ποτε dslr σε χομπιστα την στιγμη που οι (κατα πολυ μικροτερες κι ελαφρυτερες) mirrorless εχουν φτασει τοσο ψηλα σε τεχνολογια με παρομοιους αισθητηρες και φακους.

ΣΕ ευχαριστώ για τις λεπτομερείς απαντήσεις. Τελευταία ερώτηση Sony a5000, olympus epl5, Panasonic gm1? Αλλιώς πάμε για Sony rx100.

Από τις mirrorless τις παραπάνω η Sony μου φάνηκε πολύ βολική, μικρή σχετικά και με τους φακούς 16-50 για αρχή και 55-200 μετά νομίζω θα είναι super.

Αν μιλας για το μοντελο 100d που εχει γυρω στα 500 καλυτερα παρε κατι σε Nikon d7000 μεταχειρισμενη.. Στο θεμα του σενσορα κορυφαια και 1 σταδιο κατω απ τις full frame (επαγγελματικες).. Σε αυτη την τιμη την βρισκεις..

Αλλα διαβασμα ε? Εχει και στο youtube καποιους πολυ χρησιμους οδηγους και θα σε κομπλε...

Σε ευχαριστώ φίλε μου, ναι αυτή λέω, εκεί έχω καταλήξει μετά από αρκετό ψάξιμο.. Θα την κοιτάξω τη nikon που μου προτείνεις αλλά δεν ξέρω δεν το έχω πολύ με τα μεταχειρισμένα χωρίς να ξέρω τίνος είναι κτλ... Έχω καταλήξει στην Canon d100 γιατί νομίζω έχει σχετικά καλή, είναι σχετικά μικρή και έπειδη θα είναι η πρώτη μου επαφή με dslr θα ήθελα κάτι σχετικά καινούριο... Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Είμαι σίγουρος ότι ήταν λάθος, γτ ήταν για δύο μέρες και όταν έκανα την παραγγελία και τους πήρα τηλ για επιβεβαίωση πότε θα τη πάρω, άλλαξαν κατευθείαν την τιμή.

Θεωρώ για αυτή την τιμή και πρώτη ότι άξιζε.

καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω μια μεταχειρισμενη οικονομικη ψηφιακη κυριως για βραδυνες ληψεις εχω ξεχωρισει καποιες που βρηκα στα 50 ευρο και ηθελα την γνωμη σας στο ποια ειναι καλυτερη. 1) panasonic dmc s5 2)sony dsc-w350 3)samsung st 150f 4) samsung st 72 5) olympus stylus 7030 ενναλακτικα και καποια αξιοπρεπη ψηφιακη στα 60 ευρω καινουρια αν μου προτεινεται θα ηταν μια χαρα.

καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω μια μεταχειρισμενη οικονομικη ψηφιακη κυριως για βραδυνες ληψεις εχω ξεχωρισει καποιες που βρηκα στα 50 ευρο και ηθελα την γνωμη σας στο ποια ειναι καλυτερη. 1) panasonic dmc s5 2)sony dsc-w350 3)samsung st 150f 4) samsung st 72 5) olympus stylus 7030 ενναλακτικα και καποια αξιοπρεπη ψηφιακη στα 60 ευρω καινουρια αν μου προτεινεται θα ηταν μια χαρα.

φιλε μου χωρις να θελω να κανω τον μαγκα.αλλα με 60 ευρο βρισκεις καινουργια ψηφιακη μηχανη.εγω θα αγοραζα καποια με λιγα χρηματα παραπανω και τα 3 + ειναι να εχει καλο ευρυγωνιο φακο + μπαταρια επαναφορτιζομενη + μεγαλο οπτικο ζουμ.

για την olympus δεν εχω αποψη.για την sony που την εχω δουλεψει ειναι παλιο μοντελο και το ζουμ της ειναι χαμηλο.δεν στην συνιστω.samsung δεν ειχα ποτε μηχανες.ομως εχω ακουσει καλα λογια.(αν εξαιρεσεις τα παιχνιδια της μπαταριας-που μπορει να δειχνει φορτισμενη,και μετα απο 10 ληψεις να σβησει).η panasonic την ξερω γιατι την ειχα κι εγω.βεβαια ειχα την ds3.καλη μηχανη..μικρη στο μεγεθος,καλη μπαταρια,καλο ευκολο -ευχρηστο μενου-καλο βιντεο αλλα πολυ ψευτικη.πλαστικουρα.

τωρα εγω σου προτεινω την Olympus-Stylus-VH-520 με πολυ καλο οπτικο ζουμ.μεγαλο ISo και απο κοντα που την εχχω δει μαρεσε πολυ.με αυτη κανεις ενα κλικ παραπανω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

δυστχως δεν μπορω να διαθεσω παραπανω απο 50/60 . βρηκα την samsung es 60 ελαφρως μεταχειρισμενη στα 30,samsung es95 σφραγισμενη στο κουτι της στα 50. και την olympus stylus 7030 στα 35, τι επιλεγω απο αυτες η υπαρχει και κατι αξιοπρεπες σε καινουριο στα 50/60? Edited by daidalus0084

δυστχως δεν μπορω να διαθεσω παραπανω απο 50/60 . βρηκα την samsung es 60 ελαφρως μεταχειρισμενη στα 30,samsung es95 σφραγισμενη στο κουτι της στα 50. και την olympus stylus 7030 στα 35, τι επιλεγω απο αυτες η υπαρχει και κατι αξιοπρεπες σε καινουριο στα 50/60?

καμια απο αυτες.η πιο αξιοπρεπης ειναι η panasonic που την ειχα.βαλε 20-30 ευρο παραπανω και παρε μια καλυτερη μηχανη.θα το μετανιωσεις με αυτες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα

Πριν από 5 έτη είχα πάρει την Panasonic fz38 η οποία θεωρούνταν σχετικά καλή για την εποχή της...

Τα videos δε που την συνοδεύουν στο youtube εξαιρετικά..

Παρ'όλα αυτά εγώ τόσα χρόνια δεν έχω κατορθώσει να βγάλω τις φωτογραφίες και τα videos του youtube...

Μήπως Γενικά στο internet υπάρχει κάποιος οδηγός με tips για καλές φωτογραφίες?

[/color]

Καλησπέρα

Πριν από 5 έτη είχα πάρει την Panasonic fz38 η οποία θεωρούνταν σχετικά καλή για την εποχή της...

Τα videos δε που την συνοδεύουν στο youtube εξαιρετικά..

Παρ'όλα αυτά εγώ τόσα χρόνια δεν έχω κατορθώσει να βγάλω τις φωτογραφίες και τα videos του youtube...

Μήπως Γενικά στο internet υπάρχει κάποιος οδηγός με tips για καλές φωτογραφίες?

δες εδώ http://www.polymorfo.gr/ph...and%20tips.pdf

εξηγεί με απλό τρόπο, τις βασικές αρχές για συμπαγή (compact) μηχανές.

για περισσότερα κατέβασε αυτό http://photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index.html

75 mb 316 σελίδες εξηγεί λίγο περισσότερα πράγματα.

Edited by kakos
Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

υπαρχει καποιο νημα για συγκριση φωτογραφιων? οπως στο νημα για τα smartphone ανεβαζουν ολοι φωτογραφιες, υπαρχει κατι αναλογο για κανονικες μηχανες?

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Στο myphone δεν υπάρχει και μεγάλος λόγος για κάτι τέτοιο καθώς είναι site κυριως για κινητά αλλά αν θες φτιάχνεις ένα τέτοιο θέμα. Φυσικά θα εξυπηρετηθείς πολύ καλύτερα σε ένα από τα άπειρα φωτογραφικά forum που υπάρχουν (ελληνικά και ξένα) για τέτοιου είδους θέματα. Edited by Bezbozny

Στο myphone δεν υπάρχει και μεγάλους λόγος για κάτι τέτοιο καθώς είναι site κυριως για κινητά αλλά αν θες φτιάχνεις ένα τέτοιο θέμα. Φυσικά θα εξυπηρετηθείς πολύ καλύτερα σε ένα από τα άπειρα φωτογραφικά forum που υπάρχουν (ελληνικά και ξένα) για τέτοιου είδους θέματα.

Είμαι μέλος σε ξένα forum, απλά εδώ το κλίμα είναι πολύ πιο οικογενειακό και φιλικό. Εκεί βλέπεις κάτι τύπους με μηχανές των 5000 και νιώθεις άβολα ακόμα και που είσαι στο ίδιο φόρουμ με αυτούς :)

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Είμαι μέλος σε ξένα forum, απλά εδώ το κλίμα είναι πολύ πιο οικογενειακό και φιλικό. Εκεί βλέπεις κάτι τύπους με μηχανές των 5000 και νιώθεις άβολα ακόμα και που είσαι στο ίδιο φόρουμ με αυτούς :)

δες εδώ http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=37.0

εγώ είμαι άσχετος και εκεί έχω βρει πολλές λύσεις.

:) :happy: ;).

όσο για το παραπάνω που γράφεις, δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται, όμως είναι αλήθεια πως έτσι είναι.

Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Έκανα κι εγώ το μεγάλο άλμα και παρήγγειλα την Eos 70d με kit lens 18-135mm, Κυριακή βράδυ θα την έχω.. Πριν είχα μια FujiFilm hs50exr και εκεί άρχισα να ασχολούμαι, εδώ και ένα χρόνο περίπου. Τελευταία έχω διαβάσει πάρα πολύ και περιμένω την μηχανή να αρχίσω τα πειράματα, ειδικά τώρα που έρχονται διακοπές συν τον ερχομό της μικρής εδώ και περίπου 10 μήνες :) Edited by efthimis31

Χαίρεται παιδιά τώρα είδα και τη nikon 3300d σε σύγκριση με την Canon d100 ποια θα μου προτείνατε? Ευχαριστω πολύ

Χαίρεται παιδιά τώρα είδα και τη nikon 3300d σε σύγκριση με την Canon d100 ποια θα μου προτείνατε? Ευχαριστω πολύ

Προσωπικά θα διάλεγα την Nikon, νομίζω είναι κατά πολύ καλύτερη στην ποιότητα εικόνας, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα να δώσεις κάτι παραπάνω

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-100D-vs-Nikon-D3300