rotsikas Δημ. July 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2014 Η Panasonic gm 1. Αλλά δεν είναι εντός μπαντζετ του φίλου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theospan Δημ. July 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2014 Η Panasonic gm 1. Αλλά δεν είναι εντός μπαντζετ του φίλου Μεγάλωσα το budget... Θα πάω να τις δω από κοντά... Έλεγα την nx mini κυρίως λόγου μεγέθους αλλά βλέπω ότι δεν πολύ αξίζει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vamvakoulas Δημ. July 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2014 Απο compact sony RX100 ( mark i ii ή iii αναλογως το budget ) ή αν θελετε κατι πιο οικονομικο με παρομοια ποιοτητα εικονας τοτε η καταπληκτικη value for money olympus xz2. Απο mirrorless οι επιλογες ειναι απειρες αλλα για οποιον θελει κατι μαζεμενο, η λυση ειναι η panasonic gm1 με τον 12-32 αλλα για να την εκμεταλευτεις πληρως χρειαζονται και αλλοι φακοι πχ pancake 35mm 1.8 κλπ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkouk74 Δημ. July 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2014 Καλημέρα. Αποφάσισα να αναβαθμίσω την πολύ καλή (για τα δικά μου γούστα και δυνατότητες) Sony HX200v σε κάτι με μεγαλύτερο zoom. Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω: http://www.skroutz.gr/s/3943734/Panasonic-Lumix-DMC-FZ72.html http://www.skroutz.gr/s/4567564/Sony-Cyber-shot-HX400V.html Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως γίνεται η FZ72 να έχει ψηφιακό zoom x4 (άρα x240 συνολικά) και η Sony x810.. Επίσης δεν μπορώ να κρίνω βάσει χαρακτηριστικών, ποια θα μπορούσε να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού... Καμιά συμβουλή; Που να μην αφορά την αγορά DSLR παρακαλώ! Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fatsoulaaa Δημ. July 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2014 Μεγάλωσα το budget... Θα πάω να τις δω από κοντά... Έλεγα την nx mini κυρίως λόγου μεγέθους αλλά βλέπω ότι δεν πολύ αξίζει αυτό είναι ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 @gkouk74, εγώ θα σου μιλήσω για την Sony Cyber-shot HX400V που έτυχε να την επεξεργαστώ για λίγο. Με την τεχνολογία Clear Image ζουμ έχεις την δυνατότητα να τραβάς μακρινά πλάνα χωρίς να χάνεις στο τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή με έναν μόνο φακό κάνεις πολλά. Επίσης, ακόμη και εάν έχεις ρυθμισμένο το ζουμ πολύ υψηλά, στην εγγραφή βίντεο ποιότητας full HD δεν θα έχεις το φαινόμενο του θολώματος, θα είναι πεντακάθαρη η εικόνα σου. Και να ξέρεις, η συγκεκριμένη μηχανή φοράει το νέο φακό ZEISS Vario-Sonnar T που κατά γενική ομολογία των ειδικών, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και στις λήψεις όπου ο φωτισμός του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλός. Το θετικό είναι πως αν και σε τρομάζει ο όγκος της, κατά την χρήση της θα δεις ότι είναι πολύ ελαφριά και βολική. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinoslp Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Μιας και είπαμε για GoPro.. Ψάχνω ρε παιδιά μία κάμερα η οποία να μπορεί να σταθεί στο τέλος της κιθάρας (να δείχνει εμένα και το μπράτσο της κιθάρας) ώστε να με ηχογραφώ σε lives και πρόβες. Έχω δει βιντεάκια με μία GoPro από συναυλίες και πραγματικά ο ήχος και η εικόνα δεν παίζονται! Μετά είδα και τις τιμές τους και έφαγα ήττα..:P Κάτι σε (αρκετά) πιο οικονομικό, με κλιπ που να προσαρμόζεται και να χει καλό ήχο; Η εικόνα δεν με νοιάζει τόσο. Ακόμα και να μην είναι HD. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Μπορείς να προμηθευθείς μια dash cam με κόστος κάτω των 100 ευρώ. Ρίξε μια ματιά εδώ. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aroutis Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Για mirror less ένα ωραίο link εδώ. .. http://lifehacker.com/5992048/five-best-mirrorless-interchangeable-lens-cameras Εάν περάσω σε mirrorless προσωπικά θα πάω σε olympus. Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinoslp Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 (edited) Μπορείς να προμηθευθείς μια dash cam με κόστος κάτω των 100 ευρώ. Ρίξε μια ματιά εδώ. Σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκι μου. Βρήκα από Ελλάδα σε πολύ καλά λεφτά, αυτήν Αλλά με τη βάση τι παίζει; πιο πολύ με νοιάζει να έχει την κατάλληλη βάση με κλιπ. Κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει. http://i439.photobucket.com/albums/qq115/cobblerphoto/guitarcam.jpg Ή τέλος πάντων ένα τέτοιο στήριγμα και θα βάζω εκεί την ψηφιακή μου ή το κινητό μου. :p Edited July 19, 2014 by konstantinoslp Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theospan Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Πήγα την είδα από κοντά την Sony a5000, μου φάνηκε μέτρια προς μεγάλη για τα δεδομένα που την θέλω. Νομίζω ότι θα την παρατήσω εύκολα λόγω μεταφοράς... Δεν θα μπορώ να την μεταφέρω εύκολα και θα την παρατήσω... Οπότε μάλλον πρέπει να κοιτάξω για κάτι πιο μικρό. Σαν επιδόσεις δεν το συζητώ είναι πολύ καλή για τα δεδομένα μου. Στην αναζήτηση οποτε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aroutis Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Πήγα την είδα από κοντά την Sony a5000, μου φάνηκε μέτρια προς μεγάλη για τα δεδομένα που την θέλω. Νομίζω ότι θα την παρατήσω εύκολα λόγω μεταφοράς... Δεν θα μπορώ να την μεταφέρω εύκολα και θα την παρατήσω... Οπότε μάλλον πρέπει να κοιτάξω για κάτι πιο μικρό. Σαν επιδόσεις δεν το συζητώ είναι πολύ καλή για τα δεδομένα μου. Στην αναζήτηση οποτε. Δεν κοιτάς προς olympus om-d; Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rotsikas Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Είναι πιο μεγάλες σε σχέση με την α5000. Πιο μικρη σε ακαθρεπτη μπορεί να κοιτάξει την Panasonic gm1. Ανεβαίνει το μπαντζετ όμως. Διαφορετικά σε κόμπακτ την rx100. Αν δεν κάνω λάθος ο φίλος μας έχει θέσει προτεραιότητα το βίντεο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos_ma Δημ. July 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2014 Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά.. Τελικά λέω να πάω προς dslr κ (δεν έζω καθόλου εμπειρία) να ασχοληθώ παραπάνω γενικά με τη φωτογραφία σαν χόμπι για μου αρέσει.. Ψάχνοντας λοιπόν είμαι κοντά στο να πάρω την Canon d100 ώστε να ασχοληθω τι λέτε για αυτή τη μηχανή την έχεις κανένας από εδώ? Παράθεση SoulPixels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeovani Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 Καλησπέρα, Είμαι κάτοχος Panasonic fz38 πριν από 5 χρόνια την αγόρασα με 400 € και ειμαι σχετικά ευχαριστημένος... Δεν έχω μάθει ακόμη όμως να βγάζω τις τέλειες φωτογραφίες... Π.χ στην κίνηση του ειδωλου εχω θορυβο μολονότι εχω επιλεξει κίνηση... και γενικότερα και αλλά θεματάκια με χαμηλό φωτισμό--ζουμ κλπ κλπ πράγματα τα οποία δεν μου δίνουν το τέλειο που ζητάω στη φωτογραφία μου.. Όταν είδα δείγματα λήψεων φοτο και βίντεο από το youtube είχα πάθει πλάκα γι'αυτό και την πήρα αλλά μάλλον ή δεν μπορώ να τη χειριστώ σωστά ή ψεύτικα βίντεο έβλεπα. Πείτε μου τη γνώμη σας... :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kakadaki Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 (edited) Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά.. Τελικά λέω να πάω προς dslr κ (δεν έζω καθόλου εμπειρία) να ασχοληθώ παραπάνω γενικά με τη φωτογραφία σαν χόμπι για μου αρέσει.. Ψάχνοντας λοιπόν είμαι κοντά στο να πάρω την Canon d100 ώστε να ασχοληθω τι λέτε για αυτή τη μηχανή την έχεις κανένας από εδώ? Αν μιλας για το μοντελο 100d που εχει γυρω στα 500 καλυτερα παρε κατι σε Nikon d7000 μεταχειρισμενη.. Στο θεμα του σενσορα κορυφαια και 1 σταδιο κατω απ τις full frame (επαγγελματικες).. Σε αυτη την τιμη την βρισκεις.. Αλλα διαβασμα ε? Εχει και στο youtube καποιους πολυ χρησιμους οδηγους και θα σε κομπλε... Edited July 27, 2014 by Kakadaki Παράθεση Ποτε μην οδηγεις και πινεις!! Μπορει ετσι να χυσεις τη μπυρα... Iphone X, iPad Pro 9.7, Macbook Pro 15" touchbar Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theospan Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 Παιδιά μετά τις συμβουλές σας και πήγα είδα κάποιες από κοντά, αυτές που έχω ξεχωρίσει και είναι κοντά μου είναι οι Sony rx100, Sony hx60v με φοβερό ζουμ και Panasonic gm1. Την Panasonic δεν έχω δει μόνο σε λειτουργία. Λέω για την Panasonic, καμία άποψη;;; αύριο λέω να πάω να την πάρω. Πάντως χαμός γίνετε, πολλές επιλογές, δύσκολη απόφαση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rotsikas Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 Θα σου μεταφέρω το ποστ ενός χρήστη από το avclub (για την Panasonic gm1) : Η μηχανή ως αντικατάστατρια μιας μηχανής σε compact μέγεθος θα σε καλύψει απόλυτα γιατι υπερέχει σε ποιότητα φωτογραφίας απο όλες τις compact που κυκλοφορούν ακομη και απο αυτές με 1' με τον κατάλληλο φακό, εχει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως την υψηλή ταχύτητα κλείστρου 1/16000 , εκτός απο μηχανικό κλειςτρο απο ταχύτητα 1/500 και πανω εχει και τελείως ηλεκτρονικό αθόρυβο κλειςτρο με τα συν του και πλην, εχει σχεδόν όλη την τεχνολογία να του φορέσεις και manual χειροκινητους φακους και να εστίασεις με βοηθήματα όπως focus peaking ή βοήθεια ζουμ , εξαιρετική touch οθόνη με πολλή έξυπνο layout soft FN ΚΟΥΜΠΙΩΝ που βοηθούν στο να κρατηθεί το μέγεθος της μηχανής το ελάχιστο δυνατό, πλήρες wifi που μεταφέρει σε ταμπλετα - κινητό οχι μονο φωτό αλλα και βιντεο αμεςα και με liveview, εξαιρετικό βιντεο και ενα απίστευτα καλο φακό κιτ , ταχύτατη εστίαση και ακριβής και πληθώρα ΦΑΚΩΝ να διαλέξεις όλων των εστιακων αποστάσεων. Ομως προσοχή εχει και μειονεκτήματα εκτός απο το προφανές την έλλειψη EVF και αυτα πρεπει κανεις να τα ξέρει πριν την αγοράσει για να μην βρεθεί προς εκπλήξεως , αν η αγορά γίνει ενσυνείδητα αποτελεί πράγματι εξαιρετική επιλογή : 1) δεν εχει θερμό πεδίλο για εξωτερικό φλας 2) η ταχύτητα συγχρονισμού του εσωτερικού φλας ειναι χαμηλή 1/60 και μαλιςτα αυτο κρατά και δύσκολη την συμβατότητα με τα ΑΣΥΡΜΑΤΑ συμβατά εξωτερικά φλας (αν και εγώ κατάφερα τα την συγχρονησω με το fl600) 3)το μέγεθος της ειναι το μεγιςτο προτερημα της αλλα και ταυτόχρονα μειονέκτημα αν της φορέσεις μεγαλο φακό, θέλεις πρόσθετο Γκριπ για τον χειρισμό της απαραίτητα ενώ η βίδα στερέωσης της μηχανής σε τρίποδο αν ο φακός προεξεχει προς τα κάτω που ειναι ο κανόνας με φακους άλλους απο τον 12-32 εμποδίζεται απο τον φακό και θέλεις υποχρεωτικά πάλι το Γκριπ ή θηκη με προέκταση της βίδας, 4) εξαρτάςαι πολυ απο την οθόνη αφής για τις περισσότερες λειτουργίες της μηχανής, κατι απαραίτητο για ενα τοςο μικρο σωμα αφου δεν υπάρχουν πολλά κουμπιά άμεσης προσπελασης αλλα το έξυπνο στήσιμο της αν προσαρμοστεις στην λειτουργία αυτη κάνει τον χειρισμό της παιχνίδι. 5) δεν εχει σταθεροποιηςη στο σωμα, αυτο δεν ειναι χαρακτηριστικό μονο αυτής της μηχανής αλλα το γράφω απλά για να τονιστεί μιας και θα κανεις χρηση χειροκινητων ΦΑΚΩΝ και πιθανόν θα αγοραστούν και κάποιοι native m43 prime χωρίς σταθεροποιηςη. Πηγή :avclub- KBOUK Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theospan Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 Σε ευχαριστώ Για την nikon j3 άποψη;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vamvakoulas Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 (edited) Φιλε μου επειδη ειχα περασει κι εγω απο το διλλημα μεταξυ rx100 και gm1 σκεψου καλα πριν κανεις την κινηση. Και βαλε σαν παραμετρους: 1) την φορητοτητα που ναι μεν η gm1 ειναι μικρη ομως με τον φακο οι διαστασεις ανεβαινουν αρκετα. 2) το αν εχεις σκοπο να αλλαζεις φακους καθως και το αρκετο εξτρα κοστος αυτων. Αν οχι δεν εχεις λογο να πας ουτε σε gm1 ουτε σε mirrorless γενικα. Επισης με τον κιτ φακο μην περιμενεις καλυτερα αποτελεσματα απο μια rx100 ( ή και xz2 ) . 3) το κοστος αποκτησης γιατι 600 ( 700 πριν λιγες μερες ) δεν ειναι και λιγα. Δεν αξιζει τοσα η μηχανη, περισσοτερο πληρωνεις μεγεθος design κλπ. Εγω αυτα ζυγισα και ειχα παρει την rx100. Αλλα αν επαιρνα τωρα μηχανη τετοια μαλλον θα πηγαινα για την xz2. Η καλυτερη vfm επιλογη. Edited July 27, 2014 by vamvakoulas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theospan Δημ. July 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2014 Φιλε μου επειδη ειχα περασει κι εγω απο το διλλημα μεταξυ rx100 και gm1 σκεψου καλα πριν κανεις την κινηση. Και βαλε σαν παραμετρους: 1) την φορητοτητα που ναι μεν η gm1 ειναι μικρη ομως με τον φακο οι διαστασεις ανεβαινουν αρκετα. 2) το αν εχεις σκοπο να αλλαζεις φακους καθως και το αρκετο εξτρα κοστος αυτων. Αν οχι δεν εχεις λογο να πας ουτε σε gm1 ουτε σε mirrorless γενικα. Επισης με τον κιτ φακο μην περιμενεις καλυτερα αποτελεσματα απο μια rx100 ( ή και xz2 ) . 3) το κοστος αποκτησης γιατι 600 ( 700 πριν λιγες μερες ) δεν ειναι και λιγα. Δεν αξιζει τοσα η μηχανη, περισσοτερο πληρωνεις μεγεθος design κλπ. Εγω αυτα ζυγισα και ειχα παρει την rx100. Αλλα αν επαιρνα τωρα μηχανη τετοια μαλλον θα πηγαινα για την xz2. Η καλυτερη vfm επιλογη. ΣΕ ευχαριστώ πολύ.... Θα την δω, πάντως ανάμεσα σε rx100 και 60v που τις δούλεψα λίγο, η 60v μου φάνηκε καλυτερη. Έχανε ελάχιστα σε ποιότητα εικόνας αλλά με τρομερό ζουμ. Όπως επίσης θέλω να δω την nikon j3, γτ αν σε αποτέλεσμα σαν την rx100 τότε είναι τρελό Vfm στα 200. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. July 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2014 Συμφωνώ, θέλει σκέψη το να αποφασίσεις αν θα επενδύσεις σε οικοσύστημα (MILC, dSLR) ή θα αποδεκτείς τους όποιους περιορισμούς των csc. Bέβαια, high end υλοποιήσεις όπως οι RX100 (ειδικά οι ΙΙ και ΙΙΙ) και οι αντίστοιχες Olympus, Panasonic κτλ σου δίνουν κατά κανόνα καλύτερα οπτικά σε σχέση με τα κιτ των MILC, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνεις το profile χρήσης πέραν των δυνατοτήτων του φακού. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demis1980 Δημ. July 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2014 Σε ευχαριστώ Για την nikon j3 άποψη;;; υπερεκτιμημένες και υπερτιμημένες.... η σειρα αυτή ηρθε στο προσκηνιο μονο και μονο εξαιτιας της θεαματικης πτωσης τιμης τον τελευταιο καιρο μονο δυνατο σημειο η ταχυτητα ληψης....μπορεις να βρεις και καλυτερες στα χρηματα αυτα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrissa Δημ. July 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2014 Γνώμη για την nikon d3100 στα 300 ευρώ;; Θα ναι η πρώτη dslr μου, θα με δυσκολέψει;; Παράθεση :shoot: Galaxy s10e - Apple AirPods - Gear s3 watch ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. July 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2014 Γνώμη για την nikon d3100 στα 300 ευρώ;; Θα ναι η πρώτη dslr μου, θα με δυσκολέψει;; Δεν θα σε δυσκολέψει. Καλή επιλογή σε αυτή την τιμή. Φαντάζομαι θα είναι kit me 18-55 vr ? Από τη διαφήμιση του Πλαισίου ε? Οι νίκον συνοδεύονται και από αναλυτικό βιβλιαράκι, που σου εξηγεί αρκετά πράγματα σχετικά με τη φωτογραφία. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts