Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα,

Το Σεπτέμβριο πάω Αμερική για ένα ταξίδι και ψάχνω να δω αν αξίζει να αγοράσω μια superzoom κάμερα λόγω διαφοράς ευρώ/δολλαρίου από εκεί. Καταρχήν να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με PAL/NTSC στη δυνατήτα που έχουνε για video; Εγώ μια Sony DSC-W30 που έχω είχε και τις δύο επιλογές, τώρα αυτές οι καινούργιες τραβάνε HD, και δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα.

Το budget μου δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 400-450$ γιατί δεν είμαι καν αρχάριος φωτογράφος, είμαι πολύ πρωτάρης. Ήδη οι superzoom μάλλον είναι λίγο πάνω από τις δυνάμεις μου, αλλά μιας και έχω την ευκαιρία να την πάρω φτηνότερα από την Ελλάδα, έλεγα να το τολμήσω.

Λοιπόν από ερευνά αγοράς που έκανα οι υποψήφιες είναι αυτές:

Με φακό CMOS

Sony DSC-HX100V (την καλοκοιτάζω πιο πολύ από τις άλλες)

Panasonic DMC-fz100 (μάλλον η πιο ακριβή από όσες έχω δει και η καλύτερη)

Fujifilm FinePix HS20 EXR (λίγο με στεναχωρεί που παίρνει κανονικές μπαταρίες...)

Με φακό CCD

Panasonic DMC-fz45 (fz40 στην Αμερική)

Canon SX30IS

Επειδή οπως είπα είμαι αρχάριος, δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεκαθαρίσει και σε τι θα ήθελα πιο πολύνα δώσω βάση. Σίγουρά όλες είναι πάρα πολύ καλές, διαβάζω ότι οι CMOS φακοί είναι πιο καλοί και τις αδυναμίες και τα υπερ της καθεμίας. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και κατά πόσο θα βρω διαθέσιμες κάποιες εκεί.

Ακούω γνώμες για το πια θα διαλέγατε.

Ευχαριστώ

One Plus 5T 6gb/64gb Stock Stable Oreo

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Panasonic DMC-fz45 (fz40 στην Αμερική)

εχει βγει το επομενο μοντελο

http://www.wired.com/gadgetlab/2011/07/panasonics-new-24x-superzoom-makes-us-feel-sleepy/

• 3 weeks later...

Ποια η γνωμη σας για την panasonic s1-s3 για φθηνη απλη φωτογραφικη για αρχαριο??

μου χαλασε η pentax και θελω αμεσα μια μηχανη.δεν θελω να δωσω περισσοτερο απο 70 ευρο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπάρχει φωτογτραφικη κάμερα που να φορτίζει με μίνι usb καλώδιο να την φορτίζω και στο αμάξι?

ψάχνω κάποια compact με καλό σταθεροποιητή και καμποσα μεγαπιξελ.

HUAWEI NEXUS 6P 32GB GREY

LENOVO MIX 3 10"

NOKIA LUMIA 920 White WIN10 SAMSUNG NEXUS S ANDROID 4.1.2 JELLY BEAN

SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 3G ANDROID 4.0.4 ICE CREAM SANDWICH

NOKIA 2700 CLASSIC HTC TOUCH HD, SONY ERICSSON P910I-P900I, SIEMENS SL45,NOKIA 7110-5110

1)Υπάρχει φωτογτραφικη κάμερα που να φορτίζει με μίνι usb καλώδιο να την φορτίζω και στο αμάξι?

2) ψάχνω κάποια compact με καλό σταθεροποιητή και καμποσα μεγαπιξελ.

1) Και να μην έχουν παίρνεις ένα αντάπτορα .

2) Sony DSC-HX9v

Sent from my Galaxy S

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Καλησπέρα παίδες! Λιγη βοηθεια και για μενα! Ψάχνω μια φωτογραφική ημιεπαγγελματική ας το πούμε μέχρι 400 ευρώ. Κατα προτίμηση θέλω Νικον αλλά αν έχει ανώτερες μάρκες για τα λεφτά δεν κολλάω στο όνομα!

Απλές προτάσεις μου φτάνουν, για να ξεκινήσω και γω λιγο ψάξιμο.:)

EDIT:

κοιτάω τις entry level DSLR

μπορει κάποιος να μου εξηγήσει την διαφορα που παραθέτω μεταξύ της nikon d3100 kαι της kanon 1100?

They will be very similar. The only difference is that the nikon is missing the focus motor in the body and you will therefore have to buy lenses with the motor built in or manual focus the others. It doesn't affect many lenses.
Edited by AngeloDion
Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

θελω μια ψηφιακη καλη με πολλα mp...να τραβαει καλα και πρωι και βραδυ...ευρω μεχρι 300

τα πολλα mp που θα σου χρησιμεψουν ακριβως????

κομπακτ που να δινει καλες βραδυνες ληψεις (καλες εννοειται χωρις φλας) δεν θα βρεις ευκολα...

Καλες ληψεις θα παρεις απο την παρακατω μηχανη αλλα το ευρος της ειναι 24-60 οποτε αν θες μεγαλο ζουμ δεν σου κανει

Αν βεβαια δεν κατεχεις γρι απο φωτογραφια τοτε δεν θα στην προτεινα

http://www.cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=6056

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ DSLR ΦΩΤ.ΜΗΧΑΝΩΝ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ CANON EOS 500D ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΜΕ ΦΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ KIT. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ... Ο ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΦΑΚΟΣ 18-55mm canon ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ TO kit ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ canon, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΓΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΧΑΡΙΑ ΑΝΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ... ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!:)

:!:Θα σε παρακαλούσα θερμά να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.:!:

Edited by zxr

καλησπερα, θα σε συμβουλευα να απευθυνθεις και εδω ως πιο ειδικοι στο θεμα.

Motorola Moto G

Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1

Καλημέρα σε όλους σας θα ήθελα να μου προτείνετε μια με video και ήχο μέχρι 300 ευρώ τις εξής μάρκες nikon,sony,kodak,canon αυτά που με ενδιαφέρουν είναι να μπορεί να βγάλει κινούμενα αντικείμενα χωρίς να τρεμουλιάζει η να είναι θολό,και να έχει καθαρότητα όταν κάνω ζουμ χωρίς να φαίνετε η φωτογραφία σαν ζωγραφιά και θολότητα , επίσης να παίρνει μια μπαταρία επαναφορτιζόμενη μεγάλης διαρκείας «όχι κλασσικές μπαταριές » Περιμένω την απάντηση σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων

γεια σας παιδια,θελω να παρω αυτην την φωτογραφικη μηχανη http://www.samsung.com/gr/consumer/camera-camcorder/compact-cameras/cutting-edge/EC-SH100ZBPSE3/index.idx?pagetype=prd_detail μπορει καποιος που εχει γνωσεις να μου πει αν τα χαρακτηριστηκα της ειναι καλα?

γεια σας παιδια,θελω να παρω αυτην την φωτογραφικη μηχανη http://www.samsung.com/gr/consumer/camera-camcorder/compact-cameras/cutting-edge/EC-SH100ZBPSE3/index.idx?pagetype=prd_detail μπορει καποιος που εχει γνωσεις να μου πει αν τα χαρακτηριστηκα της ειναι καλα?

ειναι καλη μηχανη. αν ειχε και λιγο μεγαλυτερο οπτικο ζουμ θα ηταν σουπερ.

Παιδια μπορειτε να προτεινετε 2-3 μηχανες σε φασμα χρηματων απο 100-200 γιατι βρισκω αρκετες και δεν γνωριζω πολλα. Θα με βοηθουσε καλυτερα.

• 3 weeks later...
καλησπέρα μέχρι πρόσφατα είχα την DSC-T50(την είχα χρυσοπληρώσει πριν 4 χρονια) και ήμουν ευχαριστημένος γενικά, έχτος το ότι ήθελα λίγο παραπάνω zoom.. έχετε να μου προτείνεται κάτι μέχρι 150 euro; οτιδήποτε καλύτερο από την προηγουμενη θα με αφήσει ευχαριστημένο..

την έχει στα 99 euro το electroworld πολύ καλή τιμούλα.. την έχεις δοκιμάσει εσύ προσωπικά; σκεφτόμουν και αυτή http://www.skroutz.gr/s/318158/Olympus-VR-310.html

Πριν κανα χρόνο και γω είχα πάρει μια Nikon S8000 γύρω στα 260 ευρώ (σήμερα ύπαρχει η S8100 και S9100 μιλάμε για μηχανές των 250 ευρω~) και δε το μετάνιωσα και ιδαίτερα συγκρινοντάς την με τις φθηνές μηχανές των 100 ευρώ. Σήμερα άμα την βρεις έχει γύρω στα 170 ευρώ και πιστεύω είναι καλή επιλογή για αγορά μηχανής μέχρι 200 ευρώ.

Να πω την αλήθεια δε ξέρω τι παίζει με άλλες εταιρείες όπως Canon (που ήταν η δεύτερη μου επιλογή) γτ στα λεφτά αυτά (μέχρι 200 ευρώ)κάποιες Olympus, Pentax δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα του ονοματος τους με πιθανο ανταγωνιστή την Panasonic.

Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

Παιδιά οι Pentax μηχανές είναι πάρα πολύ καλές μηχανές! Δυστυχώς στην Ελλάδα μάθαμε μόνο sony, sony , sony.Στο εξωτερικό που οι ξένοι ασχολούνται πραγματικά με τη φωτογραφία την pentax την έχουν πάρα πολύ σε εκτίμηση.Εχω δει φωτός τυπωμένες από οικονομικές pentax έπαθα πλάκα!

Παιδιά οι Pentax μηχανές είναι πάρα πολύ καλές μηχανές! Δυστυχώς στην Ελλάδα μάθαμε μόνο sony, sony , sony.Στο εξωτερικό που οι ξένοι ασχολούνται πραγματικά με τη φωτογραφία την pentax την έχουν πάρα πολύ σε εκτίμηση.Εχω δει φωτός τυπωμένες από οικονομικές pentax έπαθα πλάκα!

ειναι οντως πολυ καλες. ειχα παρει παλια μια dslr ,καταπληκτικη.

Κρίμα που εδώ στην Ελλάδα τη φωτογραφία την έχουμε σε αρκετά δεύτερη μοίρα! Ενώ και για το τελευταίο κινητάκι γράφονται αμέτρητες σελίδες, για τις φωτογραφικές ελάχιστα.Τελοσπάντων.Εγώ αν κάποιος ψάχνει μια καλή compact μηχανή θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τη βραβευμένη NIKON P300. (Από 270 Ευρώ στα ελληνικά μαγαζιά) .Εγώ έχω την λίγο πιο μεγάλη P7000 και είμαι υπερευχαριστημένος, και τώρα ψάχνομαι ίσως για την πρώτη μου dslr, τη Νικοn d3100. Θα μου πείτε γιατί ΝΙΚΟΝ. Είδα τις αντίστοιχες (dslr) σε χαρακτηριστικά της CANON, και δυστυχώς η ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε χειρότερη ενώ οι τιμές ακριβότερες. Πολύ καλές μηχανές όμως είναι και oι Pentax καθώς και οι Panasonic. Aπλά με χάλασαν οι οθόνες αφής που έβγαλε τελευταία η Panasonic. Για μένα, μη δώσετε λεφτά για μηχανές των 60-70 Ευρώ.Μπορεί να είναι λίγα χρήματα αλλά είναι πεταμένα.Πάρτε μηχανές των 120-150 Ευρώ αν θέλετε κάτι οικονομικό.Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές πλέον.Αλλά μη πέφτετε στη λούμπα ότι το διασημότερο είναι και το καλύτερο.Δείτε από κοντά τη μηχανή πριν την πάρετε.Να δείτε την κατασκευή της.Οι πολύ λεπτές μην ξεχνάτε ότι δεν κάθονται και καλά στο χέρι! Αυτές με την αφή θέλουν πολύ προσοχή, γιατί οι οθόνες σπάνε πιο εύκολα.Τα megapixels μη σας ξεγελάνε. Μπορεί μια καλή μηχανούλα 5 megapixels να βγάζει πολύ πιο καλές φωτός από μια ανώνυμη των 12 megapixels.Kαλή συνέχεια...

Κρίμα που εδώ στην Ελλάδα τη φωτογραφία την έχουμε σε αρκετά δεύτερη μοίρα! Ενώ και για το τελευταίο κινητάκι γράφονται αμέτρητες σελίδες, για τις φωτογραφικές ελάχιστα.Τελοσπάντων.Εγώ αν κάποιος ψάχνει μια καλή compact μηχανή θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τη βραβευμένη NIKON P300. (Από 270 Ευρώ στα ελληνικά μαγαζιά) .Εγώ έχω την λίγο πιο μεγάλη P7000 και είμαι υπερευχαριστημένος, και τώρα ψάχνομαι ίσως για την πρώτη μου dslr, τη Νικοn d3100. Θα μου πείτε γιατί ΝΙΚΟΝ. Είδα τις αντίστοιχες (dslr) σε χαρακτηριστικά της CANON, και δυστυχώς η ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε χειρότερη ενώ οι τιμές ακριβότερες. Πολύ καλές μηχανές όμως είναι και oι Pentax καθώς και οι Panasonic. Aπλά με χάλασαν οι οθόνες αφής που έβγαλε τελευταία η Panasonic. Για μένα, μη δώσετε λεφτά για μηχανές των 60-70 Ευρώ.Μπορεί να είναι λίγα χρήματα αλλά είναι πεταμένα.Πάρτε μηχανές των 120-150 Ευρώ αν θέλετε κάτι οικονομικό.Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές πλέον.Αλλά μη πέφτετε στη λούμπα ότι το διασημότερο είναι και το καλύτερο.Δείτε από κοντά τη μηχανή πριν την πάρετε.Να δείτε την κατασκευή της.Οι πολύ λεπτές μην ξεχνάτε ότι δεν κάθονται και καλά στο χέρι! Αυτές με την αφή θέλουν πολύ προσοχή, γιατί οι οθόνες σπάνε πιο εύκολα.Τα megapixels μη σας ξεγελάνε. Μπορεί μια καλή μηχανούλα 5 megapixels να βγάζει πολύ πιο καλές φωτός από μια ανώνυμη των 12 megapixels.Kαλή συνέχεια...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, έχω πιάσει ψηφιακές κάτω τον 100 ευρώ και ήταν απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Στα χρήματα που λες είναι άλλο το επίπεδο και άμα ανεβείς λίγο παραπάνω χωρις να υπερβείς τα 200 είναι πολύ καλές η ψηφιακές σε αυτά τα λεφτά.Εγώ έχω την Nikon S8000 και καλές φωτο βγάζει (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) και στο χέρι σου δίνει την αίσθηση της στιβαρότητας και της συμπαγής κατασκευής.

Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

• 2 weeks later...

Καλησπέρα

Εχω εδώ και καιρό την φωτογραφική κάμερα CANON DIGITAL IXUS 75.To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Eνώ η κάμερα λειτουργούσε κανονικά την έκλεισα και μετά απο κάποια στιγμή που προσπάθησα να την ξανα ανοίξω δεν άνοιγε καθόλου.Σκέφτηκα μήπως ήταν η μπαταρία ξεφόρτιστη,την φόρτισα αλλα και πάλι δεν άνοιγε! Αν μπορούσε καποιος να βοήθησει!Ευχαριστώ

Καλησπέρα

Εχω εδώ και καιρό την φωτογραφική κάμερα CANON DIGITAL IXUS 75.To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Eνώ η κάμερα λειτουργούσε κανονικά την έκλεισα και μετά απο κάποια στιγμή που προσπάθησα να την ξανα ανοίξω δεν άνοιγε καθόλου.Σκέφτηκα μήπως ήταν η μπαταρία ξεφόρτιστη,την φόρτισα αλλα και πάλι δεν άνοιγε! Αν μπορούσε καποιος να βοήθησει!Ευχαριστώ

Οι μπαταρίες δεν πρέπει να μένουν στην κάμερα μέσα αχρησιμοποίητες για καιρό.Μπορείς να την πας να την μετρήσουν (και σ'ένα Γερμανο νομίζω) και αν είναι πρόβλημα μπαταρίας επειδή οι αυθεντικές είναι πολύ ακριβές της canon,παρήγγειλε 1-2 από το ebay αλλά να είναι από Αγγλία ή Γερμανία.Όχι Κίνα.Μπορούν επίσης να της κάνουν ένα μικρό ηλεκτροσόκ να την ξυπνήσουν κάπως! Αν είναι άλλο το πρόβλημα,απευθύνσου στην canon.Έχουν καλό σέρβις.Εγώ μία canon που είχα την πήγα σε ένα service σε μια στοά στην Πανεπιστημίου και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

• 4 weeks later...

Γεια σας παιδιά,

Αγόρασα μια ψηφιακή φωτογραφική SONY DSC-W530 και αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κανένας να με συμβουλέψει μερικά πράγματα όσων αφορά τις ρυθμίσεις. Είναι στα 14mp , η σκέψη να το βάλω στα 10mp για λιγότερη πίεση του επεξεργαστή ώστε να έχει καλύτερη ταχύτητα και ίσως ποιότητα είναι σωστή? Σε mb σίγουρα θα έχει κέρδος.

Ευχαριστώ πολύ:)

H ποσότητα (τα MP) δεν υποκαθιστούν την ποιότητα.:)

Δες που η μηχανή σου έχει τις μέσες τιμές σε ρυθμίσεις .Συνήθως γύρω στα 6ΜP οι φωτό μπορούν να εκτυπωθούν μέχρι Α1 σε καλή ποιότητα που είναι αφίσα.Σε πολλά MP oι περισσότερες compact φωτογραφικές μηχανών όταν τραβάνε σε μεγάλες αναλύσεις έχουν προβλήματα λόγω των μικρών αισθητήρων,φακών,λογισμικού που έχουν..