Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και η Canon και η Panasonic είναι πολύ καλές μηχανές. Θα προτιμούσα τη Panasonic αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Αλλά να συζητάμε πια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ μηχανή βγάζει καλύτερο βίντεο, μάλλον είναι κάπως. :)

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

τι ειναι αυτο? βαλε καμια διευθυνση.

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx20_is_review/conclusion/

:X:X:X

At 400 ISO and above though, the Canon employs more aggressive noise reduction, and even taking White Balance into account, its output looks softer than the Panasonic.

Ultimately the FZ38 / FZ35 does enjoy an advantage above 400 ISO, but arguably not enough to influence the decision between them for most people.

http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX20_IS/noise.shtml

:!::!::!::!::!:

FZ38 FTW!!!!

επισης εχει καλυτερο stabiliser η panasonic.

και ενα ακομα review απο το dcresource!!!

http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz35-review

What I liked:

* Very good photo quality

* Packs an 18X, 27 - 486 mm lens into a relatively compact body

* Optical image stabilization

* 2.7" LCD display offers very good outdoor visibility

* Full manual controls, with support for the RAW image format

* Intelligent Auto mode picks a scene for you, detects (and recognizes) faces, tracks a moving subject, reduces blur, and brightens shadows, all automatically

* Snappy performance in most areas

* High dynamic range feature improves contrast, though at the expensive of detail

* HD movie mode records at 720p with digital stereo sound, and offers use of optical zoom, image stabilizer, manual controls, and more

* Lots of optional accessories

* Strong battery life

* HDMI output

Ειμαι ετοιμος για αγορα μιας Canon 500D και θα θελα απο οποιον γνωριζει λιγα πραγμτακια να μου πει αν πραγαμτικα αξιζει τα λεφτα της και αν εχει να μου προτεινει κατι αλλο!Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Ειμαι ετοιμος για αγορα μιας Canon 500D και θα θελα απο οποιον γνωριζει λιγα πραγμτακια να μου πει αν πραγαμτικα αξιζει τα λεφτα της και αν εχει να μου προτεινει κατι αλλο!Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

Πες μας λιγο για τι χρηση την θες και ποσο θα διαθεσεις για σωμα και φακο.

στα ιδια λεφτα αγοραζεις την 40D αν θες απλα δεν εχεις HD video

Κανω αρκετα ταξιδακια καθε χειμωνα και η ψηφιακη μου μ εχει κουρασει!θα θελα κατι ποιο ποιοτικο κατι που πραγματικα να αποθανατιζει την καθε στιγμη!Δεν ειμαι επαγγελματιας και δεν ειμαι εμπειρος στη φωτογραφια!Δεν ειχα πριν Dslr αλλα ψοφαω να αγορασω μια!Εχω 1-2 φιλους που γνωριζουν και θα μου δειξουν αρκετα πραγματα!

Ψαχνωντας λιγακι ειδα πως το σιγκεκριμενο μηχανακι ειναι τοπ!Ετσι ειπα να το παρω......τελος οσο για τον φακο θα παω αρχικα στον 18-55 στανταρτ που φοραει επανω και στην πορεια αν δω οτι με εξηταρει το ολο θεμα ισως αγορασω τον 18-200.Τι λετε?

Κοιτα καταρχην οτι και να παρεις θα σε καλυψει μιας και οπως λες δεν εχεις ιδιαιτερες γνωσεις πανω στην φωτογραφια. Η 500D της canon ειναι αρκετα καλη μηχανη αλλα σε συγκριση με την 40d υστερει. Αυτο γινεται επειδη η canon σχεδιασε την σειρα xxxD για ποιο entry level μηχανες και την σειρα xxD για πιο επαγγελματικες (χωρις αυτο να σημαινει οτι με την 500d δεν θα βγαλεις καλες φωτογραφιες). Ετσι η σειρα 40d κερδιζει στα φωτογραφικα specs αλλα χανει στα gadget specs, δηλαδη εχει καλυτερο χρονο στις συνεχομενες φωτογραφιες, καλυτερο θορυβο αλλα δεν εχει hd video οπως ειπε και ο voltron πριν. Αρα βλεπεις τις αναγκες σου διαβαζεις και μερικα reviews(http://www.dpreview.com) και αποφασιζεις.

Οσον αφορα τον φακο τωρα, ο kit θα σε καλυψει στην αρχη αλλα μετα αναλογα τις αναγκες σου θα θες ειτε καποιον πιο φωτεινο φακο ειτε πιο wide ειτε καποιον τηλεφακο. Αυτο θα το δεις στην πορεια οποτε καλο ειναι να βολευτεις για μερικους μηνες με τον kit και μετα να δεις τι σου λειπει τοσο καιρο και να πραξεις αναλογα. Ο 18-200 ειναι ενας all around φακος που δυστυχως αν και καλυπτει ενα μεγαλο ευρος δεν ειναι καθολου ποιοτικος (ολοι οι φακοι που καλυπτουν τοσο μεγαλα εστιακα μηκοι δεν ειναι καλοι ποιοτικα) γιατι θα εχεις αρκετη παραμορφωση στα ακρα και τελος θα πρεπει να μικρινεις το διαφραγμα για να παρεις καλυτερα αποτελεσματα ειδικα στο τελος του φακου. Οποτε καλυτερη και ποιοτικοτερη αγορα ειναι να εχεις ξεχωριστους φακους για το καθε αντικειμενο που θες να φωτογραφισεις πχ εγω εχω στην 450d μου τον κιτ (18-55mm is) εναν φωτεινο prime (50mm 1,8f) και μαζευω χρηματα για εναν καλο τηλεφακο (70-200mm 4f L).

Παιδιά, κατά τη γνώμη σας ποιά είναι η καλύτερη compact σε θέμα φωτογραφίας (όχι βίντεο και διάφορα μπλιμπλίκια) στα 300-350 ευρώ????

Θέλει φίλος να ψωνίσει και δεν ξέρω πώς να τον συμβουλεύσω:O

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Ειχα εδω και καποια χρονια την Sony DSC-P73 την οποια ομως δυστυχως μου κλεψανε προσφατα. :dash:

Αν ηταν και παλια, κρατουσε μια χαρα ακομα και τωρα, αφου ειχε πληθος ρυθμισεων (ειχε πολλες χειροκηνιτες ρυθμισεις οπως να ορισεις την ταχυτητα κλειστροου, το διαφραγμα κτλ) και εβγαζε καλες φωτογραφιες.

Θα ηθελα αν μπορειτε να μου προτεινετε κατι που να ειναι αξιος διαδοχος της..

Σκεφτομουν κατι κοντα στα 200ευρω αλλα μπορω να δωσω και κατι παραπανω αν πραγματικα το αξιζει...

Μαλλον η Panasonic ΤΖ7 ή η φθηνοτερη ΤΖ6 χωρις HD διντεο και οθονη 2.7" αντι για 3". Εχω τη δευτερη και με 12Χ οπτικο ζουμ με φακο Leica ειναι απιστευτη!

Ευχαριστώ πολύ φίλε.

Το βίντεο δεν τον ενδιαφέρει. Έχει βιντεοκάμερα.

Κοιτα καταρχην οτι και να παρεις θα σε καλυψει μιας και οπως λες δεν εχεις ιδιαιτερες γνωσεις πανω στην φωτογραφια. Η 500D της canon ειναι αρκετα καλη μηχανη αλλα σε συγκριση με την 40d υστερει. Αυτο γινεται επειδη η canon σχεδιασε την σειρα xxxD για ποιο entry level μηχανες και την σειρα xxD για πιο επαγγελματικες (χωρις αυτο να σημαινει οτι με την 500d δεν θα βγαλεις καλες φωτογραφιες). Ετσι η σειρα 40d κερδιζει στα φωτογραφικα specs αλλα χανει στα gadget specs, δηλαδη εχει καλυτερο χρονο στις συνεχομενες φωτογραφιες, καλυτερο θορυβο αλλα δεν εχει hd video οπως ειπε και ο voltron πριν. Αρα βλεπεις τις αναγκες σου διαβαζεις και μερικα reviews(http://www.dpreview.com) και αποφασιζεις.

Οσον αφορα τον φακο τωρα, ο kit θα σε καλυψει στην αρχη αλλα μετα αναλογα τις αναγκες σου θα θες ειτε καποιον πιο φωτεινο φακο ειτε πιο wide ειτε καποιον τηλεφακο. Αυτο θα το δεις στην πορεια οποτε καλο ειναι να βολευτεις για μερικους μηνες με τον kit και μετα να δεις τι σου λειπει τοσο καιρο και να πραξεις αναλογα. Ο 18-200 ειναι ενας all around φακος που δυστυχως αν και καλυπτει ενα μεγαλο ευρος δεν ειναι καθολου ποιοτικος (ολοι οι φακοι που καλυπτουν τοσο μεγαλα εστιακα μηκοι δεν ειναι καλοι ποιοτικα) γιατι θα εχεις αρκετη παραμορφωση στα ακρα και τελος θα πρεπει να μικρινεις το διαφραγμα για να παρεις καλυτερα αποτελεσματα ειδικα στο τελος του φακου. Οποτε καλυτερη και ποιοτικοτερη αγορα ειναι να εχεις ξεχωριστους φακους για το καθε αντικειμενο που θες να φωτογραφισεις πχ εγω εχω στην 450d μου τον κιτ (18-55mm is) εναν φωτεινο prime (50mm 1,8f) και μαζευω χρηματα για εναν καλο τηλεφακο (70-200mm 4f L).

Κατατοπιστικος!Ευχαριστω πολυ!Πανω κατω αυτα που περιμενα να ακουσω!Προς ωρας ψαχνω τιμουλες και βλεπω πως τα 780 ειναι μαι καλη τιμη ;)Εχοντας μειωμενο ΦΠΑ γλυτωνω ενα 6 %αρα ειμαι πιο κοντα απο ποτε!:D

Καλημέρα! Θέλω να πάρω μια φωτογραφική μηχανή με την οποία θα μπορείς να επέμβεις και σύ. Θα ήθελα πολύ να αρχίσω να πειραματίζομαι με ρυθμίσεις, φωτισμούς κλπ. αλλά εκτός απο το οτι είμαι άσχετη με τη φωτογραφία γενικώς οι dSLR μου πέφτουν πανάκριβες. Συμπαθέστατη μου φαίνεται η Fujifilm FinePix S1500 fd.Έχει κανείς άποψη για τη συγκεκριμένη (η αλήθεια είναι οτι με δελεάζει και η πολύ καλή τιμή της) αλλιώς ποιά θα προτείνατε ως καλή value for money?

p.s. Δεκτά και δείγματα από φωτογραφίες! :p

Ευχαριστώωωω πολύ εκ των προτέρων!

Καταρχην καλως ηρθες στο myphone!

Στα ερωτηματα σου τωρα... αν θες καποια μηχανη με σκοπο να μαθεις πραγματα ειναι καλη επιλογη αυτου του τυπου οι μηχανες που δινεις στο λινκ αλλα να ξερεις οτι δεν συγκρινεται με την εμπειρια της dslr. Εγω για παραδειγμα πηρα πριν περιπου ενα χρονο την canon powershot s5, ηταν πολυ καλη μηχανη και εμαθα καποια πραγματα για την φωτογραφια (χρονους εκθεσης, χρηση εξωτερικου φλας, συνθεση) αλλα οταν πηρα την 1 μου dslr ηταν σαν να ανακαλυπτω εναν νεο κοσμο. Η συμβουλη μου ειναι αν θες να παρεις καποια compact μην δωσεις πανω απο 200 ευρω και αν σκοπευεις να δωσεις κατι παραπανω κρατα τα και παρε μια και καλη μια καλη dslr (μπορεις να βρεις καποια μεταχειρισμενη απο 300-350 ευρω).

Τι οικονομικο οριο εχεις βαλει για την αγορα μηχανης;

Καλώς σας βρήκα!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την έγκαιρη απάντηση. Και γω κάπου στα 200ευρώ max σκεφτόμουν (η οικονομική κρίση μου χτύπησε τη πόρτα:P). Απλά αυτό που σκεφτόμουν είναι να πάρω μια μηχανή που να μην είναι απλά point and shoot αλλά να έχει και manual ρυθμίσεις. Η FINEPIX S1500 απότι είχα δει έμοιαζε σε αυτό που σκεφτόμουν. Με τα χαρακτηριστικά αυτά έχεις κάποια άλλη στο μυαλό σου?

Καλώς σας βρήκα!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την έγκαιρη απάντηση. Και γω κάπου στα 200ευρώ max σκεφτόμουν (η οικονομική κρίση μου χτύπησε τη πόρτα:P). Απλά αυτό που σκεφτόμουν είναι να πάρω μια μηχανή που να μην είναι απλά point and shoot αλλά να έχει και manual ρυθμίσεις. Η FINEPIX S1500 απότι είχα δει έμοιαζε σε αυτό που σκεφτόμουν. Με τα χαρακτηριστικά αυτά έχεις κάποια άλλη στο μυαλό σου?

Ξέρεις κάτι?

Επειδή ψιλοασχολείσαι και στο μέλλον θα ασχοληθείς περισσότερο, μπορεί να διαπιστώσεις ότι τελικά η μηχανή των 200 δεν σε καλύπτει και σύντομα (σε 6 μήνες ή 1 χρόνο) να πάρεις μια άλλη με 250 ευρώ και μετά μια άλλη 350 ευρώ και πάει λέγοντας.

Αυτό θα σου κοστίσει περισσότερο, από το να αγοράσεις μια dslr κατευθείαν.

Στο λέω γιατί εγώ αυτό έχω πάθει.:D:p

Και δεν θα λυθεί αν δεν αποφασίσω να κάνω μια γερή εκταμίευση.:worry:

LuiLox προτίμησε να κάνεις την αγορά σου αργότερα,να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη και να πάρεις μια καλή φωτογραφική για να μην το μετανιώσεις αργότερα.Δυστηχώς για να βρείς αυτό που ψάχνεις πρέπει να ξοδευτείς λίγο παραπάνω,να δώσεις γύρω στα 450-500ευρώ,διαφορετικά η μηχανή των 200ευρώ είναι πολύ απλή για φωτό διακοπώ και τέτοια,απλές ρυθμίσεις.

Μια καλή αρχή για να πάρεις dslr είναι να αγοράεις μία φωτογραφική όπως την Canon Eos 1000D,υπάρχουν και άλλες απλώς σαν παράδειγμα στην έφερα να πάρεις μια ιδέα.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Καλώς σας βρήκα!

Εγω θα συμφωνησω με τα παιδια απο πανω που ειπαν να περιμενεις λιγακι, αν ξεκινησεις τωρα μετα απο 6 μηνες- 1 χρονο θα ψαχνεις καποιον να την δωσεις σε τιμη σκοτωμα για να παρεις μια dslr. Αυτο που εγω θα προτεινα αν θες οποσδηποτε να παρεις κατι τωρα για να αρχιζεις σιγα σιγα να χτιζεις τον φωτογραφικο εξοπλισμο σου ειναι μια μικρη μηχανη με manual ρυθμισεις οπως αυτη εδω που με μια γρηγορη ματια ειδα οτι εχει καλες κριτικες. Τωρα θα μου πεις οτι στα ιδια χρηματα βρησκεις με μεγαλυτερο zoom αλλα μην ξεχνας το θεμα της φορητοτητας γιατι οπως και να το κανουμε την dslr η την αλλη που εδινες στο link δεν θα τις εχεις συνεχεια μαζι σου ενω αυτη η καποια παρομοια χωραει παντου.

Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν θα ειναι ασκοπη η αγορα οπως της "μεγαλης" που παραθετεις γιατι και dslr να παρεις αυτην την μικρη θα μπορεις να την εχεις παντα μαζι σου.

Α και για να μην το ξεχασω ανακαλυψα ενα site προσφατα που κανουν δωρεαν ηλεκτρονικα σεμιναρια πανω στο θεμα της φωτογραφιας και το photoshop στα αγγλικα. Οποτε αν θελει καποιος να μαθει περισσοτερα ας μου στειλει ενα pm να του δωσω το link (θα το εδινα δημοσια αλλα μπορει αν θεωρηθει διαφημιση).

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δυστηχώς το σενάριο τησ dSLR δεν παίζει άμεσα και επειδή έχω φαγωθεί να πάρω κάτι με βλέπω να το βασανίζω λίγο ακόμα:O Όπως και νά χει αν σας έρθει καμιά καινούρια ιδέα θα περιμένω να την ακούσω:D

Καλό βράδυ!

Εγω πάντος "ψήνομαι" και για την καινουρια Fuji Finepix F70 EXR με το μόνο "κακό" ότι δεν έχει HD video. http://www.skroutz.gr/s/87944/Fuji-Finepix-F70-EXR.html και εδώ samples gallery

http://www.dpreview.com/news/0909/09092101fujif70exrgallery.asp

Εγω πάντος "ψήνομαι" και για την καινουρια Fuji Finepix F70 EXR με το μόνο "κακό" ότι δεν έχει HD video. http://www.skroutz.gr/s/87944/Fuji-Finepix-F70-EXR.html και εδώ samples gallery

http://www.dpreview.com/news/0909/09092101fujif70exrgallery.asp

δε μου φαινεται πολυ καλη δες εδω χαρακτηριστικα στα ματια του παιδιου και στα μαλλια του πανω απο τα ματια....

http://a.img-dpreview.com/gallery/fujif70exr_samples1/originals/f70exr_iso800-47.jpg

UPDATE

δεν ειχα προσεξει οτι ειναι ISO 800 :O

Η F70 EXR έχει λίγο μικρότερο αισθητήρα από την F200 EXR. Βγάζει λίγο πιο χάλια φωτογραφίες από την F200 αλλά και πάλι είναι πολύ καλές σε σχέση με άλλες μηχανές + ότι έχει μεγάλο zoom!

Θα ήθελα μία ψηφιακή, compact , πόση ανάλυση δεν με ενδιαφέρει και πάρα πολύ ,

η οποία να είναι γρήγορη , γιατί μία ΟΛΥΜPUS που έχω τώρα μέχρι να εστιάσει και να αποθηκεύσει θέλει μία ώρα και πολλές φορές χάνεις την φωτό.

Καμία ιδέα ?