Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά, με 300 ευρουλάκια σήμερα, τι είναι το καλύτερο που μπορώ να πάρω?

Κυρίως με ενδιαφέρει η φωτογραφία (όχι το βίντεο) και κυρίως μετά τη δύση του ηλίου.

Θα προτιμούσα να υπάρχουν χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Στο ζούμ δεν έχω τρελές απαιτήσεις, ένα 5x είναι μια χαρά.

Πραγματικά έχω μπερδευτεί με τόσα μοντέλα......

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θα σου προτεινα την fujifilm f200exr.Σκεφτομαι και εγω να την παρω,αλλα περιμενω να πεσει η τιμη της κατω απο τα 300 ευρω που κανει τωρα.Λενε ειναι εξαιρετικη σε χαμηλο φωτισμο,εχει ευρυγωνιο και 5χ ζουμ.Ειμαι ικανοποιημενος απο μια πανασονικ που εχω τωρα,αλλα κακα τα ψεματα,με τις κομπακτ φωτογραφιζουμε συχνοτατα σε χαμηλο φωτισμο-εσωτερικους χωρους και ολες σχεδον ειναι απαραδεκτες σε τετοιες συνθηκες.Για καποιον που δεν εχει τα χρηματα ή δε θελει να κουβαλα μια dslr ,αυτη η fuji μου φαινεται μια χαρα.Μεγαλυτερος αισθητηρας απο καθε αλλη κομπακτ και με εξεζητημενη τεχνολογια.

Εναλλακτικη,η Panasonic DMC-LX3,αλλα θα δωσεις 100 ευρω παραπανω.

@ddr2 και εγώ την fujifilm f200exr σου προτείνω! Εφόσον σε ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία πιστεύω οτι είναι η καλύτερη λύση! Εγώ που έχω την f60 είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Η f200exr είναι ακόμα καλύτερη! Πάρε και μια ιδέα..

http://www.dpreview.com/gallery/fujifilmf200exr_samples/

και μια σύγκριση με την Panasonic DMC-LX3

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF200EXR/page12.asp

Βέβαια έχουν λίγο μπερδεμένο μενού οι fuji.. και καθυστερούν όταν αποθηκεύουν την φώτο.. αλλά για φωτογραφίες οι compact fuji είναι από τις καλύτερες!! :)

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF200EXR/page16.asp

The F31fd is clearly producing a cleaner image and one that does a slightly better job of retaining fine detail

Downsizing the LX3 output (using Photoshop's Bicubic sharper algorithm that applies sharpening to compensate for the softening that is brought about by downsizing) produces results that are unquestionably superior to the F200's.

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF200EXR/page18.asp

η lx3 ειναι καλυτερη

η lx3 ειναι καλυτερη

Αυτο βλέπω και εγώ.

Τελικά πήρα την panasonic ΤΖ7.

πολύ καλή λεπτομέρεια (την ημέρα τουλάχιστον) και πολύ καθαρό βίντεο με στερεοφονικό ήχο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες της μηχανής είναι αν παρουσιάζει λιγάκι edge softness στο widescreen mode (τερμα wideangle)?

http://rapidshare.com/files/239164165/tzf_soft_edge.rar.html

Παραθέτω στο πάνω λίνκ ένα δείγμα απο την δικιά μου για να δείτε τι εννοώ, λίγο θολούρα στην αριστερή πλευρά. Eίναι φυσιολογικό αυτό ή έτυχα σε faulty unit?

Θεωρείται λόγος αλλαγής??? Δέν ξέρω τί παίζει με την εγγύηση της panasonic.

Θα σου προτεινα την fujifilm f200exr.Σκεφτομαι και εγω να την παρω,αλλα περιμενω να πεσει η τιμη της κατω απο τα 300 ευρω που κανει τωρα.Λενε ειναι εξαιρετικη σε χαμηλο φωτισμο,εχει ευρυγωνιο και 5χ ζουμ.Ειμαι ικανοποιημενος απο μια πανασονικ που εχω τωρα,αλλα κακα τα ψεματα,με τις κομπακτ φωτογραφιζουμε συχνοτατα σε χαμηλο φωτισμο-εσωτερικους χωρους και ολες σχεδον ειναι απαραδεκτες σε τετοιες συνθηκες.Για καποιον που δεν εχει τα χρηματα ή δε θελει να κουβαλα μια dslr ,αυτη η fuji μου φαινεται μια χαρα.Μεγαλυτερος αισθητηρας απο καθε αλλη κομπακτ και με εξεζητημενη τεχνολογια.

Εναλλακτικη,η Panasonic DMC-LX3,αλλα θα δωσεις 100 ευρω παραπανω.

Και εγω μια απο τα ιδια.

Κατοχος της f31fd περιμενω να πεσει λιγο η τιμη της f200exr. Το μενου κλπ μου φαινονται πλεον οικεια το μονο που περιμενω ειναι να πεσει η τιμη. Πηγα και την ειδα στον Παπαδακη στην Εμ.Μπενακη. Μετρητοις 300 Ε μου την αφησε.

Αλλα πιστευω απο Σεπτεμβρη να πεσει λιγο πιο κατω για να προχωρησω σε αγορα. Θα προτιμουσα να την αγορασω πριν τις καλοκαιρινες διακοπες αλλα το βλεπω δυσκολο να πεσει η τιμη απο τωρα. Τελη Φεβ 2009 κυκλοφορησε.

Για πιο λόγο να αντικαταστήσεις την f31 με την f200? Η f31 είναι από τις καλύτερες compact μηχανές, όσον αφορά τις φωτογραφίες. Δες και την παρακάτω σύγκριση:

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF200EXR/page16.asp

Και μια ερώτηση.. Στην επιλογή της ανάλυσης μου έχει για κάθε ανάλυση 2 είδη. Πχ έχει 12mp F και 12mp N. Στην επιλογή F μπορώ να τραβήξω περίπου 1600 φωτογραφίες ενώ στην επιλογή Ν 2600 (στα 12mp). Τί διαφορά έχουν? Με την επιλογή F τραβάει με καλύτερη ποιότητα στα ίδια mp?

Οπότε θα το γυρίσω σε F. Έτσι κι αλλιώς η 8gb μνήμη είναι αρκετή για φωτογραφίες και βίντεο (που δεν τραβάω και πολλά βίντεο γενικώς!)

παιδια μια ερωτηση. υπαρχει κανενα προγραμμα η τροπος οπου θα τραβαω φωτογραφιες με την ψηφιακη μου και θα φαινονται κατευθειαν στην οθονη του υπολογιστη μου;

ευχαριστω!

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Οπότε θα το γυρίσω σε F. Έτσι κι αλλιώς η 8gb μνήμη είναι αρκετή για φωτογραφίες και βίντεο (που δεν τραβάω και πολλά βίντεο γενικώς!)

N= normal

F=fine

παιδια μια ερωτηση. υπαρχει κανενα προγραμμα η τροπος οπου θα τραβαω φωτογραφιες με την ψηφιακη μου και θα φαινονται κατευθειαν στην οθονη του υπολογιστη μου;

ευχαριστω!

Κάποια μοντέλα (κυρίως DSLR) έχουν docking stations και προγράμματα που μπορείς να έχεις αμεση ανταπόκριση. Aλλά είναι πολύ περιορισμένα.

Δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα που να δουλέυει με όλες τις κάμερες και να κάνει αυτό που λές.

παιδια σκεφτομαι να αγορασω τελικα την f-200

εχει αγορασει κανεισ τελευταια απο το e-bay? γιατι η διαφορα ειναι σεβαστη

ξερετε τι γινεται με το τελωνειο?

κ αν εχει παρει κανεισ τι γινεται με το menu?

ευχριστω πολυ

παιδια σκεφτομαι να αγορασω τελικα την f-200

εχει αγορασει κανεισ τελευταια απο το e-bay? γιατι η διαφορα ειναι σεβαστη

ξερετε τι γινεται με το τελωνειο?

κ αν εχει παρει κανεισ τι γινεται με το menu?

ευχριστω πολυ

Το μενου ειναι αγγλικο οπως σε ολα τα f-Series. Εχει αλλαξει το κουμπι του zoom που το πηγε απο πανω απο τη μηχανη και καποιες αλλες λεπτομεριες. Αλλαξε και το μεγεθος αλλα και οι διαστασεις παχος σε σχεση με καποιες παλιες fXX μηχανες.

Ολα μαθαινονται αρα και το μενου αλλα γενικως δεν το βρισκω δυσκολο για να το μαθει κανεις. Ετσι εμαθα και το μενου της f31fd. Τον πρωτο καιρο θα κανεις πειραματισμους μετα ολα οκ.

Για τελωνειο και ebay δεν εχω να σου προτεινω κατι γιατι πολυ απλα δεν το εχω ψαξει οποτε μην σε παρω στο λαιμο μου.

ΥΓ Η χαμηλοτερη τιμη εδω στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη 300 Ε απο παπαδακης, katarelos ή adorama. Εκτιμω απο σεπτεμβριο θα πεσει λιγακι (προσωπικη εκτιμηση)

Ουφ.. η οθόνη της fujifilm f60 που έχω ώρες ώρες είναι απογοήτευση. Αν είμαι κάπου που έχει ήλιο, έστω και κάτω από σκιά.. δεν τα δείχνει καλά. Αποτέλεσμα.. καμιά φορά να αυξάνω την φωτεινότητα της φωτογραφίας παραπάνω απ' όσο χρειάζεται. Αν δοκιμάσω να αυξήσω την φωτεινότητα της οθόνης τα ασπρίζει όλα και δεν τα δείχνει καλά.

Κρίμα τις 3 ίντσες...

Γεια σας ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω την παλιά μου ψηφιακή μηχανή με μια καινούργια έβγαλε 3 άξια χρόνια. Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω:

1. Nikon Coolpix S220 Black Digital Camera (10.0 MP)

2. Sony CyberShot DSC-S950 Black Digital Camera (10.1 MP)

3. Sony DSC-S980 Black Digital Camera (12.1 ΜΡ)

4. Samsung L310W Digital Camera (13.6 MP)

Ποια μου προτείνετε, ή αν έχετε καμία άλλη υπόψη σας στα ίδια χρήματα πάνω κάτω καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Το θέμα το έχω κάνει και σαν post μέσα στο thread για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά το βάζω και εδώ μήπως βρει περισσότερη απήχηση.

Γεια σας ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω την παλιά μου ψηφιακή μηχανή με μια καινούργια έβγαλε 3 άξια χρόνια. Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω:

1. Nikon Coolpix S220 Black Digital Camera (10.0 MP)

2. Sony CyberShot DSC-S950 Black Digital Camera (10.1 MP)

3. Sony DSC-S980 Black Digital Camera (12.1 ΜΡ)

4. Samsung L310W Digital Camera (13.6 MP)

Ποια μου προτείνετε, ή αν έχετε καμία άλλη υπόψη σας στα ίδια χρήματα πάνω κάτω καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Γεια σας και γω θα ηθελα να μου προτεινετε μια φηφιακη φωογραφικη μηχανη να τραβαει οσο το δυνατο καλυτερο βιντεο.

Ευχαριστω πολυ.

Οι τέσσεροι τροχοί κινούν το σώμα, οι δύο την ψυχή.

Γεια σας και γω θα ηθελα να μου προτεινετε μια φηφιακη φωογραφικη μηχανη να τραβαει οσο το δυνατο καλυτερο βιντεο.

Ευχαριστω πολυ.

δες την panasonic tz7 ειναι παρα πολυ καλη

Εκτος απο τη Sony t900 και τη panasonic tz7 σε πολυ καλη compact τι αλλο υπαρχει;
Οι τέσσεροι τροχοί κινούν το σώμα, οι δύο την ψυχή.

Γεια σας και απο μενα!

ΨΑχνω και εγω μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη με τη δυνατοτητα και ληψης video. Κοιταξα τα δυο μοντελα που προτεινετε παρα πανω, αλλα εχω μια βασικη απορια....χμ...λογω μεγαλης ασχετοσυνης με το θεμα.

Βασικα θελω να τραβαω βιντεο για αρκετη ωρα (δηλαδη εως και 2 ή 3 ωρες), οποτε με καλυπτουν τα παραπανω ως προς την αυτονομια της μπαταριας ή ως προς την χωρητικοτητα του οποιου αποθηκευτικου μεσου διαθετουν????

Μηπως ειναι καλυτερα να καταφυγω σε 2 συσκευες? ξεχωριστα φωτογραφικη μηχανη και καμερα???

Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε βοηθεια. :)

Eπειδή αναφέρεις ότι θές να τραβάς αρκετή ώρα βίντεο και σε καλή ποιότητα,θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα αγοράσεις μία βιντεοκάμερα καθαρά για βίντεο και δυνατότητα να τραβήξεις όση ώρα θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι αν θα μείνεις από μπαταρία και μια καλή φωτογραφική.Πλέον και με 200ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια από τις καλύτερες compact μηχανές,για βιντεοκάμερα όμως θέλεις αρκετά χρήματα για να έχεις την επιθυμητή ποιότητα εικόνας.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."