johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 1 minute ago, Bas said: Δυστυχώς αναγκάστηκα να τη μεγεθύνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης επειδή το original είναι σε site antisocial media πού έχω μπλοκαρισμένο ...sorry 😞 Ναι ρε συ, σιγά, δεν έγινε τίποτα. Όντως πολλές φορές δε βρίσκεις εύκολα περιεχόμενο που θες (εννοώ όλοι μας) και πας μέσω Λαμίας για να το προβάλεις 😜 4 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 4 ώρες πριν, johnny_htc said: Έτσι bro. Βάρα 🥳😂🤣 Μην ανησυχείς, δεν έχεις τόσο παλιό καλώδιο. Εδώ έχουμε από το 80 να το καίει ο ήλιος και πάλι καλά είναι 😜. Όσο για τις αλλαγές στην ταχύτητα, ίσως παίζει ρόλο ότι "μαλακώνει" ο χαλκός όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλάζει η διατομή κλπ, οπότε επηρεάζεται και η ταχύτητα, μικρό το κακό. Πάντως η καμπίνα τα έχει δει όλα απ ο, τι κατάλαβα 😜😜😜😂 Θα ξεχάσουμε το νόμο του ωμ Λέει όταν μεγαλώνει η διατομή μικρότερη αντίσταση στην ίδια θερμοκρασία Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία ενός αγωγού αυξάνεται η αντίσταση ανάλογα το υλικό Για αυτό έχουμε ψύξη στους υπολογιστές κλπ 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 7 minutes ago, Harry636 said: Θα ξεχάσουμε το νόμο του ωμ Λέει όταν μεγαλώνει η διατομή μικρότερη αντίσταση στην ίδια θερμοκρασία Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία ενός αγωγού αυξάνεται η αντίσταση ανάλογα το υλικό Για αυτό έχουμε ψύξη στους υπολογιστές κλπ Αυτό λέω βρε. 😛 Εσύ το πας με την επιμήκυνση, οκ, πιο σωστό γιατί το καλώδιο λόγω βάρους θα "τεζάρει" 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 Ποια καλώδια λέτε η καμπίνα έχει φρίξει σαν τρακτέρ κάνει 😂 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 1 minute ago, elkons said: Ποια καλώδια λέτε η καμπίνα έχει φρίξει σαν τρακτέρ κάνει 😂 Δε πάνε να της βάλουν σαν τα κλιματιστικά που έχουν βάλει στο Σύνταγμα να δροσιστεί, τι μας έλεγες τις προάλλες 😂🤣 3 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 3 minutes ago, elkons said: Ποια καλώδια λέτε η καμπίνα έχει φρίξει σαν τρακτέρ κάνει 😂 Θα σου πω γιατί 1 πολλές δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση 2 η μία εταιρία που εχει μεγάλο ποσοστό καμπινών στην Ελλάδα έχει κλείσει 3 το vdsl είναι παλιά τεχνολογία 4 δεν τους νοιάζει το κόστος είναι τεράστιο για συντήρηση 5 ούτε την ψύξη δεν επισκεύασαν και άμα έχεις Xeon πχ κλαυτα Κλπ δυστυχώς δεν τους νοιάζει όπως και τα μόντεμ που δίνουν είναι για κλάματα και ανακατασκευασμένα 3 minutes ago, johnny_htc said: Δε πάνε να της βάλουν σαν τα κλιματιστικά που έχουν βάλει στο Σύνταγμα να δροσιστεί, τι μας έλεγες τις προάλλες 😂🤣 Fun facts Το g fast η συνέχεια του vdsl έχει ειδική μονάδα ψύξης Και είναι ο λόγος που δεν θα έρθει ποτέ Ελλάδα Άμα θυμάμαι καλά λέγονται dpu και είχαν θέματα ακόμα και στην Αγγλία με αυτό και εδώ δεν παίζει πολύ 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lagoudakis Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 δυστυχως παιδια πολλα προβληματα ξεκιναν απο τα σαπια ρουτερ που δινουν ολοι οι παροχοι,βαλε και τις συνδεσεις χαλκου που πολλοι εχουν 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 9 minutes ago, Harry636 said: Θα σου πω γιατί 1 πολλές δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση 2 η μία εταιρία που εχει μεγάλο ποσοστό καμπινών στην Ελλάδα έχει κλείσει 3 το vdsl είναι παλιά τεχνολογία 4 δεν τους νοιάζει το κόστος είναι τεράστιο για συντήρηση 5 ούτε την ψύξη δεν επισκεύασαν και άμα έχεις Xeon πχ κλαυτα Κλπ δυστυχώς δεν τους νοιάζει όπως και τα μόντεμ που δίνουν είναι για κλάματα και ανακατασκευασμένα Fun facts Το g fast η συνέχεια του vdsl έχει ειδική μονάδα ψύξης Και είναι ο λόγος που δεν θα έρθει ποτέ Ελλάδα Άμα θυμάμαι καλά λέγονται dpu και είχαν θέματα ακόμα και στην Αγγλία με αυτό και εδώ δεν παίζει πολύ Στην Ελλάδα άμα κοιτάξουν να κάνουν γρήγορη κάλυψη ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ FTTH, πάει η vdsl , δε χρειάζεται. Εναέριες οδεύσεις τις πάνε τάπα. Έπρεπε να έχει ξεκινήσει χρόνια βέβαια αυτό το project. Δε ξέρω, αλλά έχω την εντ΄πυωση ότι κάποτε είχαν πιστέψει πολύ στην vdsl και ότι θα ευδοκιμούσε, αλλά εκτός αστικών ιστών, δε συμμαζεύεται η κατάσταση με τίποτα 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 13 minutes ago, johnny_htc said: Δε πάνε να της βάλουν σαν τα κλιματιστικά που έχουν βάλει στο Σύνταγμα να δροσιστεί, τι μας έλεγες τις προάλλες 😂🤣 Είχε στάση δίπλα αλλα την έβγαλαν σιγά μη φέρουν στάση σαν αυτές εκει. Κλασική μπλε σιδερένια μέχρι να σκουριάσει Δεν έκανα πλάκα να δες Fujitsu οχι αστεία, Premium Δήμος Αθηναίων. 4 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 4 minutes ago, lagoudakis said: δυστυχως παιδια πολλα προβληματα ξεκιναν απο τα σαπια ρουτερ που δινουν ολοι οι παροχοι,βαλε και τις συνδεσεις χαλκου που πολλοι εχουν ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ τα μόντεμ Δυστυχώς Όλα ανακατασκευή στην ταιβαν. Και δυστυχώς δεν τους νοιάζει Γιατί περιμένουν την κυβέρνηση να μπει και να τα σκάσει 3 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 12 minutes ago, Harry636 said: Θα σου πω γιατί 1 πολλές δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση 2 η μία εταιρία που εχει μεγάλο ποσοστό καμπινών στην Ελλάδα έχει κλείσει 3 το vdsl είναι παλιά τεχνολογία 4 δεν τους νοιάζει το κόστος είναι τεράστιο για συντήρηση 5 ούτε την ψύξη δεν επισκεύασαν και άμα έχεις Xeon πχ κλαυτα Κλπ δυστυχώς δεν τους νοιάζει όπως και τα μόντεμ που δίνουν είναι για κλάματα και ανακατασκευασμένα Η καμπίνα μια χαρά ήταν απλά έκαναν εργα στους δρόμους της περιοχής και την έχουν κοπανήσει στην όπισθεν γύρω γύρω. Ευκαιρία για Fresh μιας και η παλια ήταν του 2014. Just now, Harry636 said: ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ τα μόντεμ Δυστυχώς Όλα ανακατασκευή στην ταιβαν. Και δυστυχώς δεν τους νοιάζει Γιατί περιμένουν την κυβέρνηση να μπει και να τα σκάσει Δε γράφει κάπου Refurbished πάντως. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 2 minutes ago, elkons said: Είχε στάση δίπλα αλλα την έβγαλαν σιγά μη φέρουν στάση σαν αυτές εκει. Κλασική μπλε σιδερένια μέχρι να σκουριάσει Δεν έκανα πλάκα να δες Fujitsu οχι αστεία, Premium Δήμος Αθηναίων. Τραγικό πέταμα ρεύματος, λολ 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 2 minutes ago, johnny_htc said: Στην Ελλάδα άμα κοιτάξουν να κάνουν γρήγορη κάλυψη ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ FTTH, πάει η vdsl , δε χρειάζεται. Εναέριες οδεύσεις τις πάνε τάπα. Έπρεπε να έχει ξεκινήσει χρόνια βέβαια αυτό το project. Δε ξέρω, αλλά έχω την εντ΄πυωση ότι κάποτε είχαν πιστέψει πολύ στην vdsl και ότι θα ευδοκιμούσε, αλλά εκτός αστικών ιστών, δε συμμαζεύεται η κατάσταση με τίποτα Α σκεφτείς ότι παντού έξω έχουν cable και οπτική ίνα Και εδώ Ιαπωνία πάντα έρχονται από κολόνα για ποιο φθηνό Ένα πράγμα τους νοιάζει να τα βάλει η κυβέρνηση όπως τότε με το vdsl 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 Just now, elkons said: Η καμπίνα μια χαρά ήταν απλά έκαναν εργα στους δρόμους της περιοχής και την έχουν κοπανήσει στην όπισθεν γύρω γύρω. Ευκαιρία για Fresh μιας και η παλια ήταν του 2014. Ε όλες κάπου τότε είναι παντού σχεδόν. Μαξ 2016 να είχαν τελειώσει τα FTTC έργα, παραπάνω δε νομίζω 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 3 minutes ago, elkons said: Δε γράφει κάπου Refurbished πάντως. Είναι περίπλοκο το θέμα αυτό Δεν τους υποχρεώνει ο νόμος όταν είναι δανικά και όχι προσ πώληση Και ανάλογα με το ποσοστό που έχουν αλλάξει στης πλακέτες πλαστικά το βγάζει καινούργιο Παίζει πολύ αυτό Ελλάδα Σχεδόν όλα τα μόντεμ που έχουμε στην Ελλάδα έχουν socπου έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να υπάρχουν Θυμήσου το ZTE h108!πόσα χρόνια το είχαν 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 1 minute ago, Harry636 said: Θυμήσου το ZTE h108!πόσα χρόνια το είχαν ZTE H108 η Vodafone το δίνει ακόμα στις ADSL 🥲 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 2 minutes ago, elkons said: ZTE H108 η Vodafone το δίνει ακόμα στις ADSL 🥲 α καλά... Τίμιο βέβαια μοντεμάκι, αλλά σκέψου από πόσους θα έχει περάσει όταν φτάσει σε σένα 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lagoudakis Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 3 minutes ago, Harry636 said: ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ τα μόντεμ Δυστυχώς Όλα ανακατασκευή στην ταιβαν. Και δυστυχώς δεν τους νοιάζει Γιατί περιμένουν την κυβέρνηση να μπει και να τα σκάσει αστα να πανε,εχω εδω και 3 χρονια οτικη ινα,εχω 100αρα και οκ επιανα 95-100 ενταξει ειμαι λεω,το wifi στην αρχη εδινε και αυτο τα ιδια,μετα απο 1 χρονο το wifi σερνοταν....με καλωδιο 100 η μετρηση με wifi 80,παιρνω τηλεφωνο κανουν κατι ρυθμισεις και επανεκινηση ολα οκ για 2 ωρες μετα τα ιδια,τους το λεω και μου δινουν αλλο ρουτερ,μιλαμε για τα speedport,μου εδωσαν το plus τελευταια που μολις ειχε βγει,ολα καλα για 6 μηνες μετα μια απο τα ιδια....δεν ασχοληθηκα αλλο,πηρα ενα fritz και εχω ησυχασει,ασε που δειχνει παραπανω απο πριν,εδω ειμαι με 500αρα που εχουν δωσει για 3 μηνες 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 2 minutes ago, lagoudakis said: αστα να πανε,εχω εδω και 3 χρονια οτικη ινα,εχω 100αρα και οκ επιανα 95-100 ενταξει ειμαι λεω,το wifi στην αρχη εδινε και αυτο τα ιδια,μετα απο 1 χρονο το wifi σερνοταν....με καλωδιο 100 η μετρηση με wifi 80,παιρνω τηλεφωνο κανουν κατι ρυθμισεις και επανεκινηση ολα οκ για 2 ωρες μετα τα ιδια,τους το λεω και μου δινουν αλλο ρουτερ,μιλαμε για τα speedport,μου εδωσαν το plus τελευταια που μολις ειχε βγει,ολα καλα για 6 μηνες μετα μια απο τα ιδια....δεν ασχοληθηκα αλλο,πηρα ενα fritz και εχω ησυχασει,ασε που δειχνει παραπανω απο πριν,εδω ειμαι με 500αρα που εχουν δωσει για 3 μηνες Δείχνει παραπάνω γιατί πάντα οι γραμμές συγχρονίζουν παραπάνω από αυτήν του προγράμματος προκειμένου να καλυφθούν πχ απώλειες λόγω απόστασης από το dslam μέχρι το ρούτερ. Προφανώς τα μόντεμ της cosmote κάνουν κάποιο ταβάνι που δεν αφήνει πέρα από το ονομαστικό που σου δίνει το πρόγραμμα, ενώ το fritz όχι. Ωραίο Ping , μια χαρά είναι τα Fritz 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lagoudakis Δημ. July 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2025 4 minutes ago, johnny_htc said: Δείχνει παραπάνω γιατί πάντα οι γραμμές συγχρονίζουν παραπάνω από αυτήν του προγράμματος προκειμένου να καλυφθούν πχ απώλειες λόγω απόστασης από το dslam μέχρι το ρούτερ. Προφανώς τα μόντεμ της cosmote κάνουν κάποιο ταβάνι που δεν αφήνει πέρα από το ονομαστικό που σου δίνει το πρόγραμμα, ενώ το fritz όχι. Ωραίο Ping , μια χαρά είναι τα Fritz οντως ειναι καλα,συντην εμβελεια που ειδα στο wifi απο τα σαπακια της κοσμοτε 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TeoT Δημ. July 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2025 (edited) Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα... Βλέποντας τον χάρτη στο cellmapper είπα οτι επιτέλους φέτος θα έχουμε κάλυψη, εστω 4G αφου 5G συνεχίζει να δείχνει την ίδια κάλυψη με πέρυσι.... αλλά μια απο τα ίδια για να μη πω οτι φέτος ειναι χειρότερα... Το πρόβλημα της μη κάλυψης ειναι γνωστό εδω και σχεδόν 10 χρόνια αλλά λύση δεν βλέπω.... Κάτω Ασσος Κορινθίας, σήμα στο εσωτερικό του σπιτιού ανύπαρκτο και δεν μιλάω για δεδομένα (αυτό είναι πολυτέλεια) αλλα για απλή τηλεφωνία... για να μιλήσεις στο τηλέφωνο η θα πρέπει να εισαι κολλημένος στο παράθυρο (και να μην κάνεις το λάθος και έχει κλειστο το παντζούρι) η για σιγουρια να βγεις στο μπαλκόνι η στον δρόμο... Δεδομένα... σε συγκεκριμένα παράθυρα και ακριβώς σε συγκεκριμένη θέση.... Τα δύο speedtest που παραθέτω ειναι ατο ίδιο παράθυρο αλλά σε δυο θέσεις με διαφορά λιγότερο απο 10 cm Και για την ιστορία, τα δυο speedtest ειναι με 5G... με 4G δεν έχει ουτε την μισή ταχύτητα αλλά ειναι λίγο καλύτερα στην τηλεφωνία... Edited July 12, 2025 by TeoT 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. July 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2025 Την καλησπέρα μου στην όμορφη παρέα. Σε σύνδεση ftth 1 gpps πιο ρουτερ δίνει η Cosmote? Σας ευχαριστώ πολύ!! 6 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2025 3 minutes ago, Antonio21 said: Την καλησπέρα μου στην όμορφη παρέα. Σε σύνδεση ftth 1 gpps πιο ρουτερ δίνει η Cosmote? Σας ευχαριστώ πολύ!! Παλαιότερα έδινε Fritz, πλέον Vantiva(RDK) με δική τους ονομασία COSMOTE Fiber Router. Σε 1000αρες δε δίνουν Speedport μην σε αγχώνει. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. July 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2025 (edited) Δηλ δίνει αυτό εδώ; Εάν ναι που θα βρω τα χαρακτηριστικά του να το συγκρίνω με το speedport plus 2 που έχω τώρα. Σε 200 άρα vdsl με speed port 2 δεν έχω κανένα θέμα φουλ σήμα παντού το μόνο αρνητικό που δεν αλλάζει dns. Αλλιώς σκέφτομαι όταν γίνει ενεργοποίηση έχουμε ακόμα καιρό βέβαια, για το fritz Box 7590. Αλλά εάν είναι ικανοποιητικό της Cosmote μην "πετάξω χρήματα" Edited July 15, 2025 by Antonio21 6 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2025 Συμβαίνει κάτι στην Cosmote σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; https://downdetector.gr/problema/cosmote/ 3 ώρες πριν, Antonio21 said: Δηλ δίνει αυτό εδώ; Εάν ναι που θα βρω τα χαρακτηριστικά του να το συγκρίνω με το speedport plus 2 που έχω τώρα. Σε 200 άρα vdsl με speed port 2 δεν έχω κανένα θέμα φουλ σήμα παντού το μόνο αρνητικό που δεν αλλάζει dns. Αλλιώς σκέφτομαι όταν γίνει ενεργοποίηση έχουμε ακόμα καιρό βέβαια, για το fritz Box 7590. Αλλά εάν είναι ικανοποιητικό της Cosmote μην "πετάξω χρήματα" Ναι αυτό δίνουν. Τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού είναι στη σελίδα 14 του Manual. Αφήνω Link https://help.cosmote.gr/uploads/MANUAL_Cosmote_Fiber_Router.pdf Δεν έχω ιδέα είναι η αλήθεια όσους ξέρω με 1Gbps σύνδεση Cosmote είναι πιο παλια με τα Fritzbox που έδινε. Κριμα που τα άλλαξε κατ'εμε. 3 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts