Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η 7770 "στο ρελαντί" θα σηκώνει το Sims 3. Από άποψη επιδόσεων κατά την άποψή μου είναι η καλύτερη mainstream κάρτα γραφικών με την Nvidia GTX650 Ti την μοναδική κάρτα να την ξεπερνάει. Όσο για value for money 10/10 αν εξαιρέσουμε το παρακάτω όμως:

http://www.behardware.com/news/12705/black-screens-and-radeon-hd7870-a-solution.html

Το άρθρο αναφέρεται μόνο στις 7870 και 7850 αλλά από αυτά που βρίσκω στο internet από εδώ και από εκεί φαίνεται πως όλη η σειρά HD7000 έχει το ίδιο πρόβλημα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το έχουν όλες οι κάρτες που έχουν κατασκευαστεί αλλά ένα μικρό ποσοστό. Στην Αμερική τουλάχιστον επιστρέφονται και αντικαθιστούνται.

Ετοιμαστείτε για Far Cry 3 σε λίγες μέρες και μετά θα πάμε όλοι για νέα κάρτα για το Crisis 3!

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

καλημερες. εχω το εξης προβλημα. οταν παιζω καποιο παιχνιδι συγκεκριμενα cod μετα απο κανα 30λεπτο σβηνει η οθονη και μενει σε κατασταση standby. σε αλλες περιπτωσεις κολλαει ολο το συστημα. εχω μια 8800GTX και εχει ανοιχτει καθαριστει σχολαστικα και εχει περαστει και νεα θερμοαγωγιμη. αλλα παλι τα ιδια. μηπως να φταιει το τροφοδοτικο μου? εχω ενα xilence550w και στην καρτελα του πανω απο οτι ειδα εγραφε 25Α στα 12V+ και αλλα 25Α στα 12-. δεν γνωριζω τι σημαινουν αυτα να πω την αληθεια, απλα φιλοι μου ειπαν οτι ειναι καλο τροφοδοτικο. σε μερικα sites που διαβασα γραφουν οτι η 8800GTX τραβαει 175W. σκεφτομαι να παρω μεταχειρισμενη καμια 6770 η 6790 και απο οτι ειδα το ρευμα που θελουν ειναι στα 108W και στα 150W αντιστοιχα. Λετε να ειναι πιο δροσερες απο την καρτα που εχω τωρα? Ευχαριστω.

Όταν κολλάει, ήχο ακούς;; εγώ πρώτα θα άλλαζα καλώδιο Sata στο σκληρό, θα έκανα ένα καθάρισμα στη μνήμη και θα έβλεπα. Μη πας για τροφοδοτικό, ίσως τη γλιτώσεις έτσι.

καλημερες. εχω το εξης προβλημα. οταν παιζω καποιο παιχνιδι συγκεκριμενα cod μετα απο κανα 30λεπτο σβηνει η οθονη και μενει σε κατασταση standby. σε αλλες περιπτωσεις κολλαει ολο το συστημα. εχω μια 8800GTX και εχει ανοιχτει καθαριστει σχολαστικα και εχει περαστει και νεα θερμοαγωγιμη. αλλα παλι τα ιδια. μηπως να φταιει το τροφοδοτικο μου? εχω ενα xilence550w και στην καρτελα του πανω απο οτι ειδα εγραφε 25Α στα 12V+ και αλλα 25Α στα 12-. δεν γνωριζω τι σημαινουν αυτα να πω την αληθεια, απλα φιλοι μου ειπαν οτι ειναι καλο τροφοδοτικο. σε μερικα sites που διαβασα γραφουν οτι η 8800GTX τραβαει 175W. σκεφτομαι να παρω μεταχειρισμενη καμια 6770 η 6790 και απο οτι ειδα το ρευμα που θελουν ειναι στα 108W και στα 150W αντιστοιχα. Λετε να ειναι πιο δροσερες απο την καρτα που εχω τωρα? Ευχαριστω.

2 πράγματα:

Πόσα χρόνια έχεις το τροφοδοτικό;

Έχεις overclocking στην κάρτα;

Amazon Fire stick 4k max

Για να αποκλειστεί το τροφοδοτικό, μπορείς να δανειστείς κάποιο άλλο;

Amazon Fire stick 4k max

να σου πω το αντιστροφο που εκανα? δοκιμασα μια 9600 στο 1gb και επαιζα ισα με 2 ωρες σερι και δεν ειχα ουτε μαυρες οθονες ουτε τπτ :)

Άρα τα έπαιξε η κάρτα, αν και παίζει ρόλο πόσο λιγότερο ρεύμα καταναλώνει η 9600 από την 8800. Edited by junglist

Amazon Fire stick 4k max

οποτε για αυτο λεω να παρω μια 6770 η μια 6790. πιο καινουργιες και με λιγοτερη καταναλωση ρευματος.:)

• 2 weeks later...
καλημερες. να κανω μια ερωτηση. διαβασα σε ξενα φορουμ για after market συστηματα ψυξης καρτας γραφικων. και γραφουν cooling capacity 250W. δλδ το συστημα ψυξης εχει καταναλωση 250W? θα πρεπει να παρω μεγαλυτερο τροφοδοτικο? αν λαθος το καταλαβα αν μπορει καποιο παιδι να μου το εξηγησει. Ευχαριστω :)

καλημερες. να κανω μια ερωτηση. διαβασα σε ξενα φορουμ για after market συστηματα ψυξης καρτας γραφικων. και γραφουν cooling capacity 250W. δλδ το συστημα ψυξης εχει καταναλωση 250W? θα πρεπει να παρω μεγαλυτερο τροφοδοτικο? αν λαθος το καταλαβα αν μπορει καποιο παιδι να μου το εξηγησει. Ευχαριστω :)

Θες να μας παραθέσεις το σχετικό link για να το δούμε και εμείς καλύτερα; Αν και υποθέτω ότι εννοεί ότι καλύπτει αυτό το σύστημα, όσες κάρτες φτάνουν τα 250w κατά το load.

Amazon Fire stick 4k max

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/502/accelero-xtreme-7970.html?c=2182

http://www.frozencpu.com/products/14158/vid-172/Arctic_Accelero_TWIN_TURBO_II_Quad_Heatpipe_Universal_VGA_Cooler_NVIDIA_and_ATI_250_Watts_Cooling_Power_.html?tl=g40c21s65

απλα επειδη σκεφτομαι να αγορασω μια 5850 ψαχνω και ενα after market συστημα ψυξης. αν εχεις καμια ιδεα ευπροσδεκτη. Ευχαριστω :)

Φίλε τα χρήματα που θα χαλασεις για την κάρτα και για αυτό το σύστημα, δεν τα δίνεις για μια καλύτερη κάρτα με καλύτερη ψυκτρα από την αρχή;

Υπάρχουν κάρτες που δεν ακούγονται.

Amazon Fire stick 4k max

Γνώμη μου, αν παίζεις 3D παιχνίδια, μην πας κάτω από 6870

Amazon Fire stick 4k max

Καμμένη κάρτα γραφικών...μμμ πάμε για καινούργια.

Μόνο που το σύστημα είναι παλιό, intel core 2 duo, e6600 2.4ghz με μητρική gigabyte GA-945P-DS3, επομένως υποστηρίζει PCI Express x1 ή x16, αν δεν κάνω λάθος.

Έχω επιλογές σε κάρτες γραφικών;

Ποιά μπορώ να πάρω ώστε να βελτιστοποιήσω την απόδοσή της στο κουβαδάκι μου;

Η συγκεκριμένη, Palit GeForce 8600GT 1GB είναι η μοναδική σε λογική τιμή;

Edited by dimis_414

Εγω θα σου ελεγα αν βρεις μεταχειρισμενη και το σηκωνει η τροφοδοσια σου να ψαξεις για καποια 8800 της Nvidia, κορυφαιες καρτες και τοτε και κρατανε ακομα και τωρα.

• 2 weeks later...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30029&cat=5

Τι γνώμη υπάρχει για αυτή την κάρτα?

Edited by mcde

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30029&cat=5

Τι γνώμη υπάρχει για αυτή την κάρτα?

Με ένα 20ρικο ακόμα πας σε 7870 ;)

Shit Happens!!!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

ψάχνω να βρω μια συμβατή κάρτα γραφικών για ένα παλιό PC ενός ανηψιού μου, δυστυχώς δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για τη σύνθεσή του. Παρακάτω είναι μια φωτογραφία της θύρας AGP και του chipset:

http://s4d2.turboimagehost.com/t/14673599_0352.jpg http://s4d2.turboimagehost.com/t/14673600_0353.jpg

Το μηχάνημα έχει ένα γίγα ραμ και επεξεργαστή Pentium 4 στα 3 ghz. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συμβατή κάρτα στην αγορά, θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιο μοντέλο που να μπορεί να βρεθεί στην ελληνική αγορά (Αθήνα);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Λογικά χρειάζεσαι μια κάρτα AGP. Περισσότερες πληροφορίες για το hardware του μηχανήματος θα μάθεις χρησιμοποιώντας τα utilities που θα βρεις στο σχετικό post στο Computing FAQ: Πως μπορώ να δω περισσότερες πληροφορίες για το hardware του μηχανήματος μου;