Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα παιδια!θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας!εχθες αγορασα απο το πλαισο μια καρτα γραφικων gecube radeon hd 2400 pro 512mb για agp υποδοχη στην μητρηκη μου gigabyte 8s648fx-rz.Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο p4 3,2ghz , 1,5gb ram ddr 400,hdd250 gb και windows xp home με sp2.η προηγουμενη καρτα ητανε μια ati radeon 9250 128mb.το προβλημα ειναι οτι αφου εβαλα την καινουργια καρτα και εκανα εγκατασταση δεν μπορω να παιξω σχεδον κανενα παιχνιδι!δεν μπορω να παιξω ουτε τα παιχνιδια που επαιζε η παλια καρτα!μερικα παιχνιδια τα παιζει αλλα τα δειχνει εντελως παραμορφωμενα.Ενω στα windows δεν εχω κανενα προβλημα(δεν κολαει καθολου και δεν παραμορφωνει) απεικονισης, στα παιχνιδια βγαζει παραμορφωσεις.Εκανα εγατασταση τους τελευταιους drivers ,μετα εκανα update to bios και μετα format αλλα τιποτα!!κοιταξα στην σελιδα της μητρηκης αλλα οι προδιαγραφες υποστηριζαν την καρτα.τι λετε να φταιει.εδω πρεπει να αναφερω οτι η μητρηκη μου υποστιριζει καρτες γραφικων σε ταση 1,5v-η καρτα γραφικων δεν αναφερει πουθενα την ταση λειτουργιας της.μηπως ειναι ελατωματικη η καρτα?δοκιμασα το dxdiag και τα test direct 3d ,direct draw kai επαιξαν κανονικα-δεν παρατιρησα φοβερες λεπτομερειες στον περιστρεφομενο κυβο.οσο για τις θερμοκρασιες μετα απο 5 ωρη χρηση του η/υ:επεξεργαστης 58c,mainboard 25c,power/aux 116c,hard disk 41c.οι θερμοκρασιες ειναι απο το pc wizard 2007.θερμοκρασια καρτας γραφικων 36c απο το catalyst control center.κατι αλλο :ενω εχω ξεκλειδωσει τις επιλογες για προσαρμοσμενες ρυθμισεις στην ταχητυτα του επεξεργαστη και της μνημης της καρτας γραφικων απο το catlyst control center το προγραμμα δεν με αφηνει να τις αλλαξω.παιζει κατι με το bios?εφχαριστω για τον χρονο σας :blink:

geia sas paides..

Exo motherboard : Gigabyte GA 8N quad sli

GPU : EVGA 8800 ultra 768MB

RAM : 4GB @ 800MHz

PSU : Coolermaster 850W

Prepei na sas po oti logo tou megethous pou exei k karta den ekleine kala sto socket ths pci-e me apotelesma na mhn kleidwnei h asfaleia pou exei h pci-e giati evriske sto IDE kalwdio..

Pisteua pos h eikona pagwnei gia auto ton logo..

Ekana patenta sto IDE kalwdio kai evgala ta maura plastika pou exei etsi wste na mhn vriskei h gpu pano se auta kai na kleinei kanonika.. Etsi kai egine.. alla dystyxws h eikona akoma kollaei

Mporei kanenas na dwsei mia lysh sto provlhma mou??

To phga kai se enan mastora pou mou eipe oti h egkatastash twn windows mou den eixe ginei swsta (periergo gt to idio pragma kano tosa xronia kai pote den eixa tetoio provlhma) kai perase alla windows kai evale to colin mcray dirt kai mou eipe pos den tou kollhse.. plhrosa 50$ (gia mia douleia pou iksera na thn kano kai ego) kai apotelesma shmeta to mesimeri na ksanakollhsei auth thn fora oxi se kanena game alla serfarontas sto net..

PLZ HELP!

THX :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

My Aprilia SXV 450

καλησπέρα, θα ήθελα να πάρω μια κάρτα γραφικών γύρω στα 150 ευρώ διαθέτω

για την μητρική που διαθέτω μια κάρτα προτείνετε με τα χρήματα που σας είπα?

Motherboard Name Gigabyte GA-8IK1100 v2.0 (5 PCI, 1 AGP Pro, 6 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510575

αυτη ειναι απο τις καλυτερες επιλογες που εχεις σε αυτα τα λεφτα

[sIGPIC][/sIGPIC]

γνωριζει κανεις απο αυτην παλια καρτα γρσφικων?

microstar riva TNTM64 agp 32 mb ?

εχω βρει κατι drivers,αλλα δεν μπορω να λειτουργησω το tv out που εχει?

εχω καποιος της γνωσεις για να βοηθησει???

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ SAPPHIRE ATI X1950PRO 512MB AGP RETAIL .? ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ Gigabyte GA-8IK1100 v2.0 (5 PCI, 1 AGP Pro, 6 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)

εφυγες για αγορα. οπως σου ειπα κ παραπανω ειναι η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα, νέος στο forum και εγώ..

Ενδιαφέρομαι να κάνω μια αλλαγή (επιτέλους) στην κάρτα γραφικών..

Έχω agp mobo, διαθέτω μέχρι 100€, και δεν την θέλω μόνο για παιχνίδια. (κανένα cs, lineage, crysis το πολύ)

έχω βάλει στο μάτι αυτήν ATI OEM RADEON 9600XT 256MB DVI +TVOUT AGP RETAIL

Θέλω να ακούσω γνώμες, κάτι πιο φθηνό ίσως.

PS: Η παλιά κάρτα είναι dead.

Καλή διαμονή να έχω :D :D

http://img355.imageshack.us/img355/9770/23213312fx8.gif

http://img411.imageshack.us/img411/7528/64994266jd2.gif

Καλως ηρθες KenJiNx:)

Crysis με 9600XT απλα ξεχνα το. Ουτε το εισαγωγικο βιντεο δεν θα φορτωνει:p

Καλο ειναι να μας πεις απο τι αποτελειται το pc σου και ποια ηταν η προηγουμενη καρτα που ειχες.

Καλως ηρθες KenJiNx:)

Crysis με 9600XT απλα ξεχνα το. Ουτε το εισαγωγικο βιντεο δεν θα φορτωνει:p

Καλο ειναι να μας πεις απο τι αποτελειται το pc σου και ποια ηταν η προηγουμενη καρτα που ειχες.

Το φανταζόμουνα να πω την αλήθεια αυτό με το crysis :p

Λοιπόν έχουμε και λέμε

CPU: P4 3.2 GHz (δεν θυμάμαι μοντέλο)

RAM: 1GB

Motherboard: MSI PM8M-V

Η παλιά κάρτα ήταν μια ati radeon x800 SE.

Υπάρχει κάποια κάρτα μέχρι 100€ που να παίζει το crysis? Αν είναι μπορούμε να ανεβάσουμε λίγο ακόμα το budget :happy:

http://img355.imageshack.us/img355/9770/23213312fx8.gif

http://img411.imageshack.us/img411/7528/64994266jd2.gif

Θα σε απογοητευσω λιγο αλλα για να παιξεις το Crysis ομαλα (1024x768 αναλυση και τα settings στο medium) θα χρειαστεις οχι μονο καρτα αλλα και μνημη (2GB) και επεξεργαστη:( Αμα θες να το παιξεις σε 800x600 παω πασο αλλα δεν αξιζει.

Παμε τωρα:

Καρτα γραφικων: Μια μεση λυση σου προτεινω την X1650 ή την 7600GS/GT. Αφου εχεις AGP, η δυνατοτερη καρτα που μπορεις να παρεις ειναι η X1950PRO με 512MB ή οποια ομως θελει και τροφοδοτικο γυρω στα 450W (αναλογως τι συσκευες εχεις πανω).

Η 9600XT που θες να παρεις, μην σου πω οτι ειναι και χειροτερη απο την X800 που ειχες πριν.

Edit: Με τις X1650 και 7600 παλι δεν εχεις πολλες ελπιδες στο Crysis. Θα πρεπει να ριξεις πολυ τα settings. Αλλα τουλαχιστον ειναι πολυ καλυτερες απο την 9600XT.

paidia exw tin sapphire x1600pro se pci express.proteinetai kamia kainourgia karta mexri 120 eurw p na mporei na paiksei nfs pro street kai crysis...egw exw sto mialo mou auti

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516131

Cell phone: iPhone Xs Max 256GB

Tablet: iPad 2017 Gold 32GB

Δεν θα δεις και τρελες διαφορες με την δικια σου.καλυτερα μαζεψε κανενα 100αρι ακομα και παρε την 8800 gt.αλλα εαν επιμενεις καλυτερα μην παρεις την pro αλλα την xt.

Δεν θα δεις και τρελες διαφορες με την δικια σου.καλυτερα μαζεψε κανενα 100αρι ακομα και παρε την 8800 gt.αλλα εαν επιμενεις καλυτερα μην παρεις την pro αλλα την xt.

kala nai exeis dikio...twra kaloblepw tin 8600gts.nomizw einai arketa dinati.basika 8elw na paizei sto full nfs kai an ginetai crysis.alla to pio simantiko einai na ipostirizei full tin nea mou o8oni(lg 22')!

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?9515

Με 8600GTS σε 22" οθονη, για το NFS δεν ξερω αλλα το Crysis ξεχνα το. Και το ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω. Ολα τα παιχνιδια παιζουν. Το θεμα ειναι πως παιζουν. Το μεγαλο ατου του Crysis ειναι τα γραφικα του. Με την 8600GTS μπορεις να το παιξεις αλλα με χαμηλωμενα settings. Με full settings σε καμια περιπτωση.

Με 8600GTS σε 22" οθονη, για το NFS δεν ξερω αλλα το Crysis ξεχνα το. Και το ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω. Ολα τα παιχνιδια παιζουν. Το θεμα ειναι πως παιζουν. Το μεγαλο ατου του Crysis ειναι τα γραφικα του. Με την 8600GTS μπορεις να το παιξεις αλλα με χαμηλωμενα settings. Με full settings σε καμια περιπτωση.

ksereis pio einai to problima?me tin karta pou exw(x1600)sta paixnidia alla kai stis tainies bgazei mia grammi san na pixeliazei i o8oni(kare kare)pragma enoxlitiko.me tin 8600gts 8a exw to idio problima?

pantws to demos sta xamila grafika to epaikse mia xara i kartoula mou(x1600)dn kserw poso na perimenw akoma gia na pesei i 8800 sta 150 eurw?

Kαλημέρα σε όλους. θα ήθελα μια γνώμη για την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών Gecube X2400 Pro 512MB AGP εγώ έχω την MSI Geforce 7600gs αν αγοράσω την συγκεκριμένη που έχει 73,00 € πλαίσιο θα κερδίσω κάτι από αυτά που λέει?

H συγκεκριμένη κάρτα προσφέρει τον ισχυρό συνδυασμό του DirectX 10 με hardware processed 1080p video. Περιλαμβάνει την τεχνολογία ATI Avivo για HD video και σας προσφέρει την απόλυτη ψυχαγωγία όταν παίζετε ή βλέπετε κάποια ταινία (ιδανική τόσο για Blu-ray όσο και για HD DVD MOVIES).

Για παράδειγμα το Crisis μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα?

Το σύστημά μου είναι :

CASE: INNOVATOR MIDI TOWER 450W

CPU: Intel Pentium 4 Prescott m2 630-3,0GHZ-LGA 775-800

MOBO: MSI PM8PM-V

2 MEMORY MODULES KINGSTON PC5300 667 1GB

VGA: MSI GEFORCE 7600GS.

ayti poy exeis einai poli kaliteri.skepsou oti einai opos i 7300 se epidoseis me moni diafora to directx pou i 2400 ypostirizei dx10 eno i 7300 dx9.an thes kapoia kaliteri apo ayti pou exeis xoris polla lefta koita gia 2600 pro.

Kαλημέρα σε όλους. θα ήθελα μια γνώμη για την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών Gecube X2400 Pro 512MB AGP

Για παράδειγμα το Crisis μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα?

Οχι:p Και directX 20 να ειχε, ειναι πολυ αδυναμη καρτα για να σηκωσει το Crysis.

gia to crisis diladi pia karta agp to sikoni xoris ns xodepsis pola lefta? thanks for the reply

file mou apla ta pragmata gia na paikseis crysis prepei na ta skaseis xontra...dld mono gia 8800gts pas(300 euro)!!!gia auto perimene mazepse lefta kai pare mia karta tou xronou pou 8a to skizei to crysis...

Και βασικα δεν νομιζω να βγαινει agp η 8800.δεν αξιζει να παρεις καρτα γραφικων μονο και μονο για το crysis το οποιο εχει τρελες απαιτησεις.

Εχει ακουστει οτι και η σειρα 38xx της ATI ισως βγει σε AGP αλλα δεν ειναι σιγουρο ακομα.

Με τωρινα δεδομενα για AGP, μονο η 1950PRO μπορει να τρεξει ικανοποιητικα το Crysis με τα settings στο medium και αναλυση καπου στο 1024x768. Αλλα και παλι παιζει ρολο ο επεξεργαστης, ποση μνημη εχεις κτλ.

Οποτε αν θες μονο για Crysis, ή θα τα σκασεις χοντρα ή το ξεχνας και το ξεκινας οταν κανεις αναβαθμιση.