Jump to content

Η πίτσα είναι ελληνική και όχι ιταλική


PrinceLights
 Κοινοποίηση

Πιστεύετε ότι η πίτσα είναι ελληνική;  

144 members have voted

  1. 1. Πιστεύετε ότι η πίτσα είναι ελληνική;



Recommended Posts

Ρε μάγκες... η πίτσα, όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι καθαρά ιταλικό προϊόν και αφήστε τις χαζομάρες. Μάλιστα η πιο γνωστή (και απλή) ιταλική πίτσα, η «Μαργκερίτα», έχει και την ιστορία της. Έγινε στο τέλος του 19ου αιώνα προς τιμή της Βασίλισσας Μαργαρίτας των γειτόνων μας.

 

Τώρα αν η «αρχαία πίτσα» ή τα «αρχαία noodles» τα ανακαλύψανε οι προγόνοι μας είναι θέμα αδιάφορο καθότι όπως και να έχει η συνταγή/ψήσιμο απέχει αρκετά απ'τη σημερινή.

 

Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι Αζτέκοι κάναν φέτα και οι Μεσοποτάμιοι μοτσαρέλα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 113
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ki omws toulaxiston 8a me endiefere , an oi rizes tou e8nikou mou fagitou erxotan apo tous aztekous opws les epi paradigmati , mporei na min einai akribws to idio me tin arxaiotita, alla ayto den simenei oti kovonte oi rizes tis,

 

to lene pantou ayto , kai den katalabenw, ton apaksiotiko tono, OK den egine kai tipota, alla mporoume na poume kai apla OK oi rizes tis pitsas (RIZES) einai ellinikes! e ti na kanoume!? na arxisoume na leme oti twra tin kanoume diaforetika ara den einai ellinikes oi rizes tis , giati apo ekei pou ksekinise mexri tin simerini tis morfi den moiazoun para mono sta basika xaraktiristika!?

 

an to paroume etsi kai tous olympiakous kai ti na leei pou oi rizes tou einai ellinikes?!?!?!!?!?!?!?!?!? den exoun kamia sxesi me tous olympiakous tou simera!!!!!!!!!!!

 

imarton pia i apaksiosi , olwn ton 8ematwn peri tis elladas!

eipame den egine kai tipota pou anakalypsame tin pitsa (klain) allasto forum blepw ena strabo tis xwras ormame oloi na to tonisoume! blepw ena kalo , peftoume oloi na to miosoume! oriste kai apo pou proerxonte oi istories peri tis fagomaras twn ellinwn! :p

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

Ρε μάγκες... η πίτσα, όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι καθαρά ιταλικό προϊόν και αφήστε τις χαζομάρες. Μάλιστα η πιο γνωστή (και απλή) ιταλική πίτσα, η «Μαργκερίτα», έχει και την ιστορία της. Έγινε στο τέλος του 19ου αιώνα προς τιμή της Βασίλισσας Μαργαρίτας των γειτόνων μας.

 

Τώρα αν η «αρχαία πίτσα» ή τα «αρχαία noodles» τα ανακαλύψανε οι προγόνοι μας είναι θέμα αδιάφορο καθότι όπως και να έχει η συνταγή/ψήσιμο απέχει αρκετά απ'τη σημερινή.

 

Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι Αζτέκοι κάναν φέτα και οι Μεσοποτάμιοι μοτσαρέλα...

εχω την εντυπωση πως η πιτσα οπως την ξερουμε σημερα ηταν στο παρελ8ον το φαγητο των φτωχων ιταλων..μια απλη ζυμη με περισσευματα φαγητων επανω...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Η wikipedia αναφέρει ότι η πίτσα πιθανότητα πρωτοφτιάχθηκε από τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας (Μεγάλη Ελλάδα).
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Lipon idou TA Stoixeia:

 

1. http://www.inmamaskitchen.com/FOOD_IS_ART/pizzahistory.html

 

The foundations for Pizza were originally laid by the early Greeks who first baked large, round and flat breads which they topped with various items such as olive oils, spices, potatoes and other things. Tomatoes were not discovered at that time or, very likely, they would have used them as we do today.

 

2. http://www.geocities.com/Heartland/Flats/5353/pizza/history.html

 

Ancient Greeks ate a flat, baked bread with assorted toppings called plankuntos. This flatbread may have been a derivative of something Babylonians ate in earlier centuries.

 

3. http://whatscookingamerica.net/History/Pizza/PizzaHistory.htm

 

the idea of using bread as a plate came from the Greeks who ate flat round bread (plankuntos) baked with an assortment of toppings. It was eaten by the working man and his family because it was a thrifty and convenient food.

 

4. http://www.brooklyn-pizza-works.com/pizza's_history.htm

 

The Original Pizza Was Probably not Italian

 

Pizza is basically a meal prepared in a plate made of bread. This idea actually dates back to the 16 century Greeks who eat flat round bread (plankutos) backed with an assortment of toppings.

 

Auta de sas ftanoun?

-----------------------

http://www.zoo.gr

Link to comment
Share on other sites

Για την πίτσα, αποτελεί βάσιμη υπόθεση ότι όντως μπορεί να αντλεί την καταγωγή της από τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, και συγκεκριμένα της περιοχής της Napoli, που ιδρύθηκε ως Ελληνική αποικία.

 

Για τους φίλους του forum που πήραν φόρα για να καταγγείλουν, οι μισοί "εθνικισμό" και οι άλλοι μισοί "ανθελληνισμό" με βάση ένα τόσο ταπεινό θέμα -- έλεος βρε παιδιά! Καλό θα ήταν κάποτε να μην κρίνουμε με βάση τις προκαταλήψεις και τις τυχούσες φοβίες μας, αλλά τα συμπεράσματα της ιστορικής έρευνας. Αυτό απευθύνεται και στις δύο "παρατάξεις".

 

 

Δεν είναι αυτό φίλε μου.

Ορισμένοι,εκνευρίζονται τόσο όταν κάποιος πεί κάτι καλό για την Ελλάδα που δεν μπορούν να το ανεχτούν με τίποτα(και δεν μιλάμε τώρα για την πίτσα και άλλα τέτοια "ανούσια", αλλά για σοβαρά πράγματα).

Προφανώς τους πέφτει πολύ βαρύ που πχ την διάκριση των εξουσιών την διατύπωσε ο Αριστοτέλης πρώτος και όχι ο Μοντεσκέ

 

Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κάποιον που να του πέφτει "βαρύ" το γεγονός.

 

που την θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος την διατύπωσε ο Αρίσταρχος ο Σάμιος και όχι δεν ξέρω ποιός 1500 χρόνια μετά

 

Εδώ φίλε μου υπερβάλεις κάπως. Όντως την πατρότητα του ηλιοκεντρικού συστήματος την κατέχει ο Αρίσταρχος ο Σάμιος. Ωστόσο ο μηχανισμός που περιέγραψε, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αναφορές της εποχής του, αδυνατούσε να εξηγήσει επαρκώς σημαντικά χαρακτηριστικά της κίνησης των ουράνιων σωμάτων, και γι'αυτό άλλωστε στην εποχή του δεν έγινε αποδεκτή η θεωρία του, αλλά το Αριστοτελικό γεωκεντρικό σύστημα. Ο "δεν ξέρω κι εγώ ποιός" Κοπέρνικος περιέγραψε ένα πιο ικανοποιητικό modus περιστροφής των ουρανίων σωμάτων που, σε συνδυασμό με τα πιο ανεπτυγμένα τεχνικά μέσα της εποχής, οδήγησε στην ευρεία αποδοχή του ηλιοκεντρικού συστήματος.

 

Τί θέλω να πω με αυτά? Ότι η συνεισφορά του Αρίσταρχου είναι αδιαμφιβήτητη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε να υποτιμούμε το επιστημονικό έργο του Κοπέρνικου. Ο δεύτερος είναι που τεκμηρίωσε ικανοποιητικά την ηλιοκεντρική θεωρία που συνέλαβε ο Αρίσταρχος. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί επιστήμονες χωρίς ίχνος "εθνικισμού", ούτε "ανθελληνισμού" αναφέρονται σε Αρισταρχο-κοπερνίκειο σύστημα.

 

που την διάσπαση του ατόμου την ανακάλυψε ο Δημόκριτος και όχι κανένας άλλος

 

Μήπως ανακάλυψε και την ψυχρή σύντηξη? :X Συγγνώμη για την ειρωνεία, αλλά μόλις μας εμφάνισες το άσπρο ως μαύρο, καθώς ο Λεύκιππος και ο Δημόκριτος υποστήριζαν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι το άτομο είναι το μικρότερο δυνατό σωματίδιο που δεν διασπάται. Α-ΤΟΜΟ. Στερητικό "α" και "τέμνω".

 

που ο Ευκλείδης διατύπωσε την γεωμετρία του με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και σήμερα να είναι η πλέον δημοφιλής, που οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι όλων των αιώνων (όπως παραδέχονται οι ξένοι)ήταν Έλληνες ,που οι πατέρες και ιδρυτές του 95% των επιστημών ήταν Έλληνες κλπ.

 

Ότι η Αρχαία Ελλάδα υπήρξε η κοιτίδα των επιστημών αποτελεί παγκόσμια παραδοχή της ιστορικής έρευνας. Φοβάμαι όμως ότι πολλοί, ξεκινώντας από αυτή την παραδοχή, καταλήγουν σε υπερβολές που δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Η επιστημονική έρευνα αρχίζει με τις στέρεες βάσεις που έθεσε η Αρχαία Ελλάδα, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν τελειώνει εκεί. Πρωτότυπη και ιδιοφυιής επιστημονική έρευνα έγινε και γίνεται σε πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου. Το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έθεσαν την γνώση σε επιστημονικές βάσεις, δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι η συνέχεια της επιστήμης αποτελεί απλά "μπαλώματα" στην Αρχαία Ελληνική γνώση. Ακόμα και στον χώρο της φιλοσοφίας, υπάρχουν σημαντικότατες θεωρίες και συστήματα τα οποία δεν αναπτύχθηκαν από τους κλασσικούς. Και δεν έχει κανένα νόημα να διαστρεβλώνουμε την ιστορία προσπαθώντας να αποδώσουμε θεμελιώδεις σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες σε δήθεν "αντιγραφές" των αρχαίων, υποτιμώντας το έργο των επιστημόνων της εποχής μας.

 

Αυτό που θέλω να πω, με άλλα λόγια, είναι ότι και το ένα άκρο, και το άλλο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άκουγα τώρα τελευταία σε εκπομπή της τηλεόρασης έναν "κήρυκα του αρχαιοελληνισμού" να ισχυρίζεται ότι "δεν χρειάζομαι σε τίποτα αυτά που γράφει ο κάθε Αμερικανός, Άραβας, ή Γάλλος, γιατί ότι ήταν να ειπωθεί και να ερευνηθεί, έχει ήδη γίνει από τους Αρχαίους". Αυτή η άποψη είναι ακριβώς το ίδιο αμαθής με το να αγνοεί κανείς την θεμελιακή προσφορά της Κλασσικής σκέψης στην ανάπτυξη των επιστημών.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ελληνική πίτσα κι άλλο ιταλική.

Και σε θέμα υλικών και γεύσης έχουμε διαφορές(η δική μας πολύ ανωτερη);) αλλά και στη ζύμη(οι ιταλικες έχουν πολύ λεπτή).

Πάντως ανέκαθεν είχα τη βεβαιότητα οτι η pizza με την έννοια που οι περισσότεροι γνωρίζουμε,δηλαδή βάση ζύμης+σάλτσα+υλικά είναι ιταλικής προέλευσης.

 

Και εγώ θα συμφωνήσω με αυτό. Απλά οι περισσότεροι μπερδεύστε: η ιδέα της πίτσας είναι ελληνική. Η σημερινή της μορφή είναι ιταλική. Νομίζω η κυριότερη διαφορά τους είναι ότι η ελληνική έχει πιο χοντρή ζύμη:) .

 

Στη δημοσκόπηση δεν μπορώ να ψηφίσω έτσι όπως είναι διατυπωμένη;)

Link to comment
Share on other sites

Oι Ελληνικες πιτσες για εμενα ειναι πιο χορταστικες απο τις Ιταλικες.;)

Πιο γεματες, πιο "τερατα" ρε παιδι μου.Εχουν επανω της Παναγιας τα ματια!:D

Απο εκει και περα σαν ποικιλια γευσεων και ειδικα σε "κομματια πιτσας" (τα οποια εχουν περισσοτερη ζυμη) οι Ιταλοι ειναι αρκετα πιο μπροστα.

Φυσικα εγω προτιμω ορισμενες Ελληνικες, μιας και με κανουν τουμπανο :D , ενω απο ιταλικες συνηθως τρωω 2...3!:p

Link to comment
Share on other sites

Lipon idou TA Stoixeia:

 

1. http://www.inmamaskitchen.com/FOOD_IS_ART/pizzahistory.html

 

The foundations for Pizza were originally laid by the early Greeks who first baked large, round and flat breads which they topped with various items such as olive oils, spices, potatoes and other things. Tomatoes were not discovered at that time or, very likely, they would have used them as we do today.

 

 

Auta de sas ftanoun?

 

Υπήρχαν τότε πατάτες στην Ευρώπη; :rolleyes:

N95 hacked edition

5800 XM

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχαν τότε πατάτες στην Ευρώπη; :rolleyes:

 

Πολυ σωστη η παρατηρηση!!!!!!! Κατι μου μυριζει για ''μουφα'' ελληνικη πιτσα:lol: :lol:

 

Αν δεν κανω λαθος η πατατα στην Ελλαδα ηρθε την εποχη του Καποδιστρια εκεινος την εφερε!!!!!!! Αλλωστε ειναι και γνωστη η ιστορια...;)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά συμφωνώ με τον gtlzs και τάσσομαι υπέρ της σωστής και διεξοδικής ιστορικής έρευνας για την αποκάλυψη της αλήθειας που θα δεχθώ εγώ! Χωρίς να θέλω να πάρω θέση στο θέμα της καταγωγής της πίτσας (για τον απλό λόγο ότι δεν έχω το χρόνο αυτή την στιγμή να το ψάξω το θέμα όπως θέλω), θα υπενθυμίσω ότι το internet προσφέρει κατά κύριο λόγο αναξιόπιστες πηγές!

 

Αυτά.

http://img53.imageshack.us/img53/2640/awaysignature22rncopy1io.gif

Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.[/size]

Away.gr

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστη η παρατηρηση!!!!!!! Κατι μου μυριζει για ''μουφα'' ελληνικη πιτσα:lol: :lol:

 

Αν δεν κανω λαθος η πατατα στην Ελλαδα ηρθε την εποχη του Καποδιστρια εκεινος την εφερε!!!!!!! Αλλωστε ειναι και γνωστη η ιστορια...;)

 

Ti lete re? pate na methete prwta agglika kai diavaste olokliro to keimeno.

Episeis an den kaneis lathos? Kai vevea kaneis lathos.

 

Eiste adikaiologotoi, Pitsirikades, Fitites Makromallides Midenistes, Mou mathate na seveste mono ton Seferli kai ton Mitsixwsta.

-----------------------

http://www.zoo.gr

Link to comment
Share on other sites

Eiste adikaiologotoi, Pitsirikades, Fitites Makromallides Midenistes, Mou mathate na seveste mono ton Seferli kai ton Mitsixwsta.

 

σου υπενθυμίζω ότι εδώ ο καθένας μπορεί να εκφράσει την αποψή του ...

 

είτε έχεις δίκιο είτε όχι καλό είναι να το υποστηρίζεις με θεμιτά μέσα!

καλό είναι λοιπόν αντί για ανούσιους και ασυνάρτητους χαρακτηρισμούς να υποστηρίζεις την αποψή σου με επιχειρήματα!

http://img53.imageshack.us/img53/2640/awaysignature22rncopy1io.gif

Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.[/size]

Away.gr

Link to comment
Share on other sites

Ti lete re? pate na methete prwta agglika kai diavaste olokliro to keimeno.

Episeis an den kaneis lathos? Kai vevea kaneis lathos.

 

 

Η πατάτα είναι ένα από τα γεωργικά προϊόντα που ήρθαν στην Ευρώπη μετά την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου. Οπότε εσύ κάνεις λάθος.

(Επίσης πίτσα με πατάτα; Μπλιαχ...)

Πιο σωστή μου φαίνεται η γνώμη του plm78. H πίτσα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τους Ιταλούς και σ' αυτούς είναι λογικό να κατωχυρωθεί.

 

Eiste adikaiologotoi, Pitsirikades, Fitites Makromallides Midenistes, Mou mathate na seveste mono ton Seferli kai ton Mitsixwsta.

 

Θεϊκό :p :p :p

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος η πατατα στην Ελλαδα ηρθε την εποχη του Καποδιστρια εκεινος την εφερε!!!!!!! Αλλωστε ειναι και γνωστη η ιστορια...

 

Ξεσκεπάζεται λοιπόν επιτέλους o μύθος της δήθεν προσπάθειας του Καποδίστρια να φέρει την καλλιέργεια πατάτας στην Ελλάδα, και αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν πρώτοι την Αμερική (από όπου είχαν φέρει τις πατάτες που έβαζαν στις πίτσες τους). :w00t:

 

Πέρα από την πλάκα, το internet είναι χρήσιμο εργαλείο, αρκεί κανείς να θυμάται πάντοτε να διασταυρώνει τις πηγές του, και να μην παίρνει ως θέσφατο κάθε πράγμα που διάβασε στην οποιαδήποτε σελίδα. Δυστυχώς, για θέματα όπως η πίτσα, είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις ακαδημαικές έρευνες ακόμα και ανάμεσα στο πλήθος πληροφοριών του διαδικτύου.

 

Πάντως η υπόθεση για απώτερη καταγωγή της πίτσας από τους Έλληνες δεν είναι απλό urban legend. Θυμάμαι άρθρο μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου που ανέφερε την προσπάθεια της Ιταλικής κυβέρνησης να κατοχυρώσει την πίτσα ως προστατευμένη ονομασία προέλευσης, και τα αντεπιχειρήματα για Ελληνική καταγωγή του φαγητού. Σίγουρα, από την άλλη, εκείνη η αρχαία πίτσα (είτε των Ρωμαίων ή των Ελλήνων) θα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που τρώμε σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

kala twra epidi ena site egrapse patata , den simenei oti o olos isxirismos einai pseftikos! (apo ena site , apo ena stixeio!) imarton!

 

yparxoun polla perisotera sites , kolisate eseis sto la8os!!!!!

 

 

....Ellines , i tou tpsous i tou ba8ous , kai tou allilofagomou , kai ayto katastrofismou ... aytoi eimase!

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

http://whatscookingamerica.net/History/Pizza/PizzaHistory.htm

 

It is said that the idea of using bread as a plate came from the Greeks who ate flat round bread (plankuntos) baked with an assortment of toppings.

 

 

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Pizza

 

Another theory holds that it is an Italian corruption of the Greek word pita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.mamatheresa.com/history-pizza.htm

 

The idea of using bread as a plate came from the Greeks, who ate flat round bread (plankuntos) baked with an assortment of toppings.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.pantagruel.com.ua/en/essays/e3162.html

 

Herodotus, an ancient Greek historian, mentioned baked flat cakes among the Babylonian recipes and the Greek themselves called their baked flat bread plakuntos. It is supposed that this bread sometimes served for the plate.

 

 

 

 

 

http://www.everything2.com/index.pl?node_id=691729

 

The origin of pizza is a long and tangled web (that not suprisingly leads us back to Greece).

 

 

 

 

http://www.centrodesmoines.com/centro_pizza/history.php

 

The origin of pizza can be debated, but generally speaking Italy and ancient Greece can be considered the birthplace of the modern pizza.

 

 

 

 

 

 

http://iml.jou.ufl.edu/projects/Spring04/Lipari/history.htm

 

Although pizza has Greek origins, it has become strongly associated with Italy.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.pizzahut.com/about/publicrelations/2002/20020121_02.asp

 

While the Italians are credited with creating pizza as we know it, its origins date back to ancient Etruscan and Greek cultures.

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

Απορώ προς τί όλο αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός! :confused:

 

Ήθελα να 'ξερα, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι η pizza είναι ελληνικής προέλευσης, θα γίνει πιο νόστιμη και θα την τρώμε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση? :blink:

 

Συνεπώς: ρε δεν πάει να ναι και από το Τζιμπουτί, εγώ να τη φάω θέλω!

 

Πιστεύω ότι η δημοσκόπιση είναι εντελώς άκυρη και πρέπει να κλειδωθεί πάραυτα! :lock: :lol: :lol: :p

 

:superman:

http://www.smileyhut.com/smileys/blob6.gif
Link to comment
Share on other sites

Ti lete re? pate na methete prwta agglika kai diavaste olokliro to keimeno.

Episeis an den kaneis lathos? Kai vevea kaneis lathos.

 

Eiste adikaiologotoi, Pitsirikades, Fitites Makromallides Midenistes, Mou mathate na seveste mono ton Seferli kai ton Mitsixwsta.

 

 

Είσαι ΘΕΟΣ! :w00t: :respect:

 

ΥΓ: Pleaaaase, μου δίνεις την άδεια να το βάλω για υπογραφή?

http://www.smileyhut.com/smileys/blob6.gif
Link to comment
Share on other sites

Απορώ προς τί όλο αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός! :confused:

 

Συνεπώς: ρε δεν πάει να ναι και από το Τζιμπουτί, εγώ να τη φάω θέλω!

 

Συμφωνω τι μας νοιαζει απο που ειναι??? Εμεις να την φαμε θελουμε....2 σπεσιαλ παρακαλω :lol: :lol: :lol:

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

χεχε τώρα πήρα χαμπάρι το τόπικ.. Ο Λιακόπουλος τα λέει αυτα? Και μη ξεχνιόμαστε - Δυνατά και Ελληνικά.! Αν είναι δυνατόν....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Είσαι ΘΕΟΣ! :w00t: :respect:

 

ΥΓ: Pleaaaase, μου δίνεις την άδεια να το βάλω για υπογραφή?

 

 

το teddyboyδες ξέχασε :( :P

http://img53.imageshack.us/img53/2640/awaysignature22rncopy1io.gif

Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.[/size]

Away.gr

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι η δημοσκόπιση είναι εντελώς άκυρη και πρέπει να κλειδωθεί πάραυτα! :lock: :lol: :lol: :p

:superman:

Giassou Ellin

 

χεχε τώρα πήρα χαμπάρι το τόπικ.. Ο Λιακόπουλος τα λέει αυτα? Και μη ξεχνιόμαστε - Δυνατά και Ελληνικά.! Αν είναι δυνατόν....

Giati sigkrinete o Topic me ton Liakopoulo? Den mporw na katalavaw..

Den anoixa Thema pou na leei oti oi Exoginoi itan Ellines. Gia tin Proeleusi tis Pitsas milame panta. Parakalaw min ipervalete

 

το teddyboyδες ξέχασε :( :P

Den to piasa :blink:

-----------------------

http://www.zoo.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...