Jump to content

Συζήτηση για τις πανεπιστημιακές καταλήψεις

haris84
 Κοινοποίηση

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?  

189 members have voted

1. 1. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?

• Ναι
      80
    • Οχι
      109

Recommended Posts

Tα ελληνικα πανεπιστημια ΔΕΝ εχουν ενσωματωμενο master. Τουλαχιστον στο πολυτεχνειο και στη γεωπονικη μολις ΦΕΤΟΣ επιτελους εγκριθηκε οτι ο 5ος χρονος θεωρειται master.

Προφανώς μιλούσα για πολυτεχνεία.Απ'ότι μου είπε ένα παιδί στο τμήμα μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών πάτρας ολοκληρώνοντας τη σχολή ονομάζεσαι διπλωματούχος μηχανικός και το ίδιο ισχύει για αυτούς που τελειώνουν αντίστοιχη σχολή στο εξωτερικό σε επίπεδο MEng(master in engineering) δηλαδή 3+1=4 χρόνια.Για να πάρεις αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ θέλει και το μάστερ 1 χρόνο.Άρα έτσι βρίσκονται σε αντιστοιχία οι σχολές.Δε ξέρω αν κάνω κάπου λάθος:worry:

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δεν ειπα αυτο που λες..τα μπερδεψες

Ίσως ειναι η ώρα που δεν λειτουργώ ... λες ή δε λες στο παρακάτω κομμάτι:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΕΕ:

Τελειωνεις στο εξωτερικο...παλι τα ιδια με πριν γιατι ο νομος αναφερεται στα επαγγελματικα δικαιωματα πανεπιστημιων/ιδρυματων (ιδιωτικα,ΚΕΣ,δημοσια) στην ιδια χωρα και οχι στην αλληλεπιδραση μεταξυ χωρων. Δλδ, για να παω εγω να δουλεψω σε αλλη χωρα πρεπει να περασω απο το αντιστοιχο ΔΟΑΤΑΠ εκεινης της χωρας αλλα αν τελειωνα σε ελληνικο ΚΕΣ εκεινης της χωρας θα ημουν κομπλε

Τελειωνεις ΚΕΣ, σαν να τελειωσες δημοσιο πανεπιστημιο

ότι κάποιος που τελειώνει παράρτημα ξένου πανεπιστημίου στην Ελλάδα, θα εχει αυτόματα τα ίδια δικαιώματα με τον απόφοιτο του Ελληνικού, δημοσίου πανεπιστημίου; Ναι ή οχι;

Αν λες αυτό, τότε τι διαφορετικό είπα εγώ;

Αν λες κάτι άλλο, εξήγησε pls.

Ε ναι αυτο λεω οτι με την τροποποιηση που θελει η ΕΕ θα εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους αποφοιτους δημοσιου και το ειπα γιατι εσυ ειπες οτι αυτο δεν θα γινει. Η καταλαβα λαθος?

εγω καταλαβα οτι εσυ πιστευεις οτι η αναγνωριση των ΚΕΣ δεν συναπεγεται εξισωση πτυχιων με δημοσιο. Σωστα?

Και γω σου λεω οτι ακριβως αυτο θα συνεπαγεται και οχι αυτο που ειπες στο πρωτο ποστ σου

Kι επειδή με το προηγούμενό μήνυμά μου (now deleted) θα oδηγούσαμε την κουβέντα αλλού, με επαναφέρω στην τάξη :lol:

Λοιπόν, τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα αναγνωριστούν στους αποφοίτους των παραρτημάτων θα είναι τα ίδια με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων με τα οποία συνεργάζονται αυτά τα παραρτήματα.

Και ξαναλέω. Ας προσπεράσουμε το αν αυτό το θεωρούμε λογικό ή όχι. Άλλος το θεωρεί λογικό, άλλος παράλογο. Από τη στιγμή όμως που πρόκειται για υποχρεωτική οδηγία της ΕΕ, τι ακριβώς θέλετε να κάνουμε; Να την αγνοήσουμε; Να πληρώνουμε επ αόρισον πρόστιμα; Να φύγουμε από την ΕΕ; Τι;;;

ΔΕΝ ρωτάω αν διαφωνούμε ή αν συμφωνούμε. Το ζήτημα είναι θεωρητικό. ΠΡΑΚΤΙΚΑ τι κάνουμε για κάτι που δεν είναι στο χέρι των ελληνικών κρατικών αρχών ...

σε αυτο θα σου δωσω δυο απαντησεις που σιγουρα δεν θα συμφωνησεις αλλα... :P

1) απο'οτι διαβαζω καπου ΧΩΡΙΣ να το χω ψαξει, υπαρχει παραθυρακι...αλλα με μεγαλη επιφυλαξη καθως δεν το χω ψαξει..κατι πηρε το ματι στο νετ οπου ο ΣΥΝ ελεγε κατι τετοιο αλλα δεν το χω ψαξει, μπορει να λεγε και μπαρουφες :P

2) θα μπορουσαμε να πληρωνουμε επ'αοριστον προστιμο, ναι. Οπως συμβαινει και με αλλα θεματα. πχ σε ενα θεμα με τα συνορα που ειχε πει καποιος παλιοτερα και το επιβεβαιωνω καθως ο πατερας μου ειναι τελωνειακος στα Ιωαννινα και μου'χει πει οτι το κρατος βγαζει πιο πολλα λεφτα 'παρανομωντας' και πληρωνει καθε χρονο προστιμο

Προφανώς μιλούσα για πολυτεχνεία.Απ'ότι μου είπε ένα παιδί στο τμήμα μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών πάτρας ολοκληρώνοντας τη σχολή ονομάζεσαι διπλωματούχος μηχανικός και το ίδιο ισχύει για αυτούς που τελειώνουν αντίστοιχη σχολή στο εξωτερικό σε επίπεδο MEng(master in engineering) δηλαδή 3+1=4 χρόνια.Για να πάρεις αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ θέλει και το μάστερ 1 χρόνο.Άρα έτσι βρίσκονται σε αντιστοιχία οι σχολές.Δε ξέρω αν κάνω κάπου λάθος:worry:

απλα το master στο πολυτεχνειο θα καθιερωθει απο την επομενη χρονια (μαλλον),

οι ξενες χωρες δλδ δεν αναγνωριζαν το πτυχιο μας ως master

σε αυτο θα σου δωσω δυο απαντησεις που σιγουρα δεν θα συμφωνησεις αλλα... :P

1) απο'οτι διαβαζω καπου ΧΩΡΙΣ να το χω ψαξει, υπαρχει παραθυρακι...αλλα με μεγαλη επιφυλαξη καθως δεν το χω ψαξει..κατι πηρε το ματι στο νετ οπου ο ΣΥΝ ελεγε κατι τετοιο αλλα δεν το χω ψαξει, μπορει να λεγε και μπαρουφες :P

2) θα μπορουσαμε να πληρωνουμε επ'αοριστον προστιμο, ναι. Οπως συμβαινει και με αλλα θεματα. πχ σε ενα θεμα με τα συνορα που ειχε πει καποιος παλιοτερα και το επιβεβαιωνω καθως ο πατερας μου ειναι τελωνειακος στα Ιωαννινα και μου'χει πει οτι το κρατος βγαζει πιο πολλα λεφτα 'παρανομωντας' και πληρωνει καθε χρονο προστιμο

Δε μπορώ να συμφωνήσω όταν το (1) προς το παρόν είναι ράδιο αρβύλα (κάποιος, κάπου κάτι είπε) και το (2) είναι αντιμετώπιση κράτους μπανανίας που σίγουρα δε μπορεί να συνεχιστεί επ'αόριστον, και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί αντιμετώπιση από κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους πολιτες του. 'Αλλωστε από την "παρανομία" που αναφέρεις το κράτος βγάζει λεφτά και κάνει balance τη χασούρα.

Το σημαντικότερο πάντως είναι αυτό που είπα πριν. Τα επαγγελματικά δικαιώματα που ΘΑ αναγνωριστούν θα είναι τα ίδια που θα έχει κάποιος αν πάει να σπουδάσει έξω στο ίδιο το πανεπιστήμιο (αντί για το παράρτημα) και μετά γυρίσει πίσω. Μιλάμε για μια ενωμένη Ευρώπη, σχεδόν για την ίδια χώρα, δεν μπορείς να απαγορεύεις κάτι που μπορεί ο άλλος να πάει δίπλα να το κάνει και γυρίζοντας να έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Είναι αφελές.

Κανεις λαθος ως προς το οτι στην Αγγλια τουλαχιστον, με πτυχιο MEng δεν ονομαζεσαι αμεσως chartered engineer που ειναι η αντιστοιχια με τον διπλωματουχο Ελληνα μηχανικο, αλλα μετα απο 2ετη τουλαχιστον εργασιακη εμπειρια η οποια θα ειναι επιτηρουμενη απο το φορεα που θα σου δωσει το status του chartered engineer. Μ ενα λογο, τελειωνοντας εστω και σ επιπεδο μαστερ, δε σου δινουν μια σφραγιδα κι οποιον παρει ο χαρος :)

Delete pls

@gmac και @dead angel

αν διαβασετε το 962 ποστ μου, γραφω οτι ακομα δεν υπαρχει καποιο νομοσχεδιο που να εχει βγει προς τα εξω σχετικα με τα ΚΕΣ. Η απλη λογικη ομως λεει, οτι δεν ειναι δυνατον οι αποφοιτοι των ΚΕΣ να εχουν περισοτερα δικαιωματα απο τους αποφοιτους του ιδιου ξενου πανεπιστημιου, οπως πολυ σωστα επισημανε ο gmac. Εφ οσον λοιπον δε ξερουμε, ας μη προεξοφλουμε

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Το σημαντικότερο πάντως είναι αυτό που είπα πριν. Τα επαγγελματικά δικαιώματα που ΘΑ αναγνωριστούν θα είναι τα ίδια που θα έχει κάποιος αν πάει να σπουδάσει έξω στο ίδιο το πανεπιστήμιο (αντί για το παράρτημα) και μετά γυρίσει πίσω. Μιλάμε για μια ενωμένη Ευρώπη, σχεδόν για την ίδια χώρα, δεν μπορείς να απαγορεύεις κάτι που μπορεί ο άλλος να πάει δίπλα να το κάνει και γυρίζοντας να έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Είναι αφελές.

Να πω οτι ειχαμε ενα harvard να το δεχτω ρε mac. Αλλα να εχουμε κατι κολεγια μη πω τι, που οπως ειπα δεν κάνουν έρευνα, δεν παρέχουν διδακτορικά και δεν μπορούν να αναπαράγουν το επιστημονικό δυναμικό των πανεπιστημίων.

Η ΕΕ δν αναφερει τιποτα για ελεγχο ποιοτητας γιατι εννοειται οτι ελεγχονται απο τη μαμα-πανεπιστημιο (:lol:)

Η κυβερνηση ωστοσο λεει οτι θα φυγουν απο την αρμοδιοτητα του υπουργειου εμποριου και θα πανε στο υπουργειο παιδειας και θα ελεγχονται..το πως δεν το λενε φυσικα. Και φυσικα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι θα βαλει λουκετο στα ηδη υπαρχοντα ΚΕΣ, που αντικειμενικα τωρα ειναι σχεδον ολα για κλεισιμο. Ποιοτητα πολυ χαμηλη. Αρα η ποιοτητα οχι μονο παραμενει χαμηλη αλλα υποβαθμιζεται μιας και θα εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματικα. Καταρριπτεται το επιχειρημα για ανταγωνισμο δλδ, αφου ουσιαστικα δεν προκειται για πανεπιστημια.

Το σημαντικοτερο ειναι οτι αυτη η ρυθμιση ειναι λαθος.

edit: Δεν ειναι λογικο να λες οτι ειναι αφελες ουσιαστικα να 'παρακαμπτουμε' το ΔΟΑΤΑΠ γιατι δεν παιρνει τις ιδιες γνωσεις καποιος που θα παει εξω και καποιος που θα σπουδασει στο αντιστοιχο παραρτημα. Αποδεδειγμενα ειναι ετη φωτος διαφορας

Δεύτερον: Αν διαβάσεις τι λέω μερικές σελίδες πριν, αυτά τα ψεύτικα πτυχία που τόσο κόπτεσαι ότι θα παίρνουν όλοι οι "μαϊμουδιάρηδες" ή "ποπροσανατολισμένοι" των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αναγνώριση στην αγορά εργασίας. Αν εσύ πχ έχεις τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και ψάξεις να βρεις δουλειά,θα βρεις. Πίστεψέ με. Εκείνος με το πτυχίο του τάδε ψευτοπανεπιστημίου δεν θα βρει τόσο εύκολα. Κι αν ακόμα η αγορά εργασίας πέσει στην παγίδα, θα ναι για λίγο. Εκτός αν είσαι της λογικής "σπούδασα, άρα βρείτε μου δουλειά να κάτσω" (βλέπε επετηρίδες και άλλα φαιδρά). Τότε σόρυ δεν ξέρω τι να πω

Αντε να σου πω και το 'ακραιο' παραδειγμα της δουλειας μου, του πολιτικου μηχανικου. Εχουμε εναν αποφοιτο απο ΚΕΣ, και εναν αποφοιτο απο δημοσιο.

Αν υποθεσουμε οτι η αγορα εργασιας πεσει στην παγιδα και προσλαβει τον πρωτο, εισαι προθυμος να ρισκαρεις να σου πεσει καμια κολωνα στο κεφαλι?

Επισης, η αγορα εργασιας ψαχνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που ειναι τα ΚΕΣ. Το απαιτουν οι γρηγοροι ρυθμοι της οικονομιας/αναπτυξης. Τα δικα μας πανεπιστημια προσφερουν αποδεδειγμενα πιο ολοπλευρη θεωρητικη γνωση απο οτι τα ξενα. Στο πολυτεχνειο να σου μιλησω που ξερω τα δυο πρωτα χρονια ειναι στανταρ μαθηματικα/φυσικη για να παρεις το υποβαθρο και μετα παιρνεις κατευθυνση. Προσφερει ολοπλευρη γνωση. (θεωρητικα γιατι στην ερευνα ειμαστε πιιιιιιισω).

Φαντασου τον ογκο αποφοιτων που θα βγαινει απο τα ΚΕΣ αφου (μεσο ορο) στα 4 χρονια του δημοσιου αυτοι θα βγαζουν δυο φορες τους αποφοιτους. Φαντασου λοιπον το δυναμικο εργατων πλεον. Αν συμφωνα με τη γνωμη σου δεν θα προτιμηθουν αυτοι απο τα ΚΕΣ τοτε μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ κυμα ανεργιας :p

@gmac και @dead angel

αν διαβασετε το 962 ποστ μου, γραφω οτι ακομα δεν υπαρχει καποιο νομοσχεδιο που να εχει βγει προς τα εξω σχετικα με τα ΚΕΣ. Η απλη λογικη ομως λεει, οτι δεν ειναι δυνατον οι αποφοιτοι των ΚΕΣ να εχουν περισοτερα δικαιωματα απο τους αποφοιτους του ιδιου ξενου πανεπιστημιου, οπως πολυ σωστα επισημανε ο gmac. Εφ οσον λοιπον δε ξερουμε, ας μη προεξοφλουμε

νομος δεν εχει βγει και δεν προκειται γιατι υπαρχει η περιφημη κοινοτικη οδηγια 36 της ΕΕ. Δεν χρειαζεται νομος, απλα πρεπει να κανουμε αυτο που μας λενε

<<Το 2005, εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Κοινοτική Οδηγία 36, βάσει της οποίας, τα κράτη-μέλη θα πρέπει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2007 να έχουν αναγνωρίσει τους τίτλους σπουδών όλων των ΚΕΣ (ΙΕΚ, ιδιωτικά κολέγια, κα) που βρίσκονται μέσα στην επικράτειά τους, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια άλλων χωρών-μελών και στις οποίες χώρες είναι επισήμως αναγνωρισμένα.>>

http://www.dap.gr/modules/news/article.php?storyid=124

Δεν θα εχουν περισσοτερα δικαιωματα. Θα εχουν τα ιδια.

επισης, παραθετω συνεντευξη του Στυλιανιδη

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:H απόφασή μας είναι εντός αυτού του έτους, εντός του 2008 να προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα επιτρέπει στο Υπουργείο Παιδείας να μπει ελεγκτικά στο συγκεκριμένο χώρο βάζοντας αυστηρές προϋποθέσεις ελέγχου ποιότητος σε όλες αυτές τις δομές. Τώρα αυτές οι δομές στα κέντρα ελευθέρων σπουδών είναι τριών κατηγοριών. Είναι αυτές που προήλθαν από κερδοσκοπική ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι αυτές οι οποίες είναι ουσιαστικά franchising ξένων πανεπιστημίων, ιδιωτικών ή δημοσίων, και ιδίως ιδιωτικών και λειτουργούν ως προπαρασκευή των φοιτητών για να σπουδάσουν στη συνέχεια σε ένα ισότιμο αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο και είναι τα γνωστά αμερικανικά κολέγια τα οποία παρέχουν τίτλους που η μεν αγορά τους δέχεται ως ισότιμους, το ελληνικό κράτος όμως, λόγω του άρθρου 16 δεν τους αναγνωρίζει ως τέτοιους, τουλάχιστον εντός της δημόσιας διοίκησης. Εμείς αυτό το κενό ρυθμιστικά θα το καλύψουμε, σπεύδω όμως να πω ότι σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, το ελληνικό Σύνταγμα και τη νομοθεσία ο έλεγχός μας μπορεί να φτάσει μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Για τις δομές αυτές που αποτελούν επιχείρηση franchising, η ουσία της διδακτέας ύλης και η ποιότητά της ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το αναγνωρισμένο ίδρυμα το οποίο εκχωρεί το δικαίωμα δικαιόχρησης όπως λέγεται. Αυτό είναι το ένα ζήτημα που θίξατε. Σε καμία περίπτωση επομένως οι απόφοιτοι όλων αυτών των δομών δεν θεωρούνται για την Ελλάδα απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Τώρα περιπτώσεις φοιτητών που έχουν περάσει από ένα προπαρασκευαστικό στάδιο μέσα από ένα τέτοιο κέντρο, στη συνέχεια όμως έχουν επιτύχει και έχουν εισαχθεί σε ένα ισότιμο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, ιδιωτικό ή δημόσιο, τους έχει αναγνωριστεί το επαγγελματικό δικαίωμα σε ένα άλλο κράτος-μέλος και θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν εδώ ασκώντας στην πράξη μία από τις κοινοτικές ελευθερίες, που είναι το δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας, δεν μπορούν να περιφρονούνται. Γι’ αυτό και έχουμε πει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα προτίθεται να εναρμονίσει το δίκαιό της με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για την οποία έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό όμως θα γίνει σε μία δεύτερη φάση, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τον ποιοτικό έλεγχο αυτής της γκρίζας ζώνης που σας περιέγραψα. Θεωρώ και αυτό το αποδέχεται και ο αρμόδιος Επίτροπος ο κύριος Figel αλλά και πολλοί συνάδελφοί μου, με τους οποίους έχω συζητήσει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδα να νομοθετήσει στο εθνικό πεδίο για τον έλεγχο της ποιότητας και η ποιότητα είναι ένα σημείο που η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της δεν κάνει εκπτώσεις.

http://www.esos.gr/89/sinent/anakoinoseiwyppaid-21-2-2008.htm

νομος δεν εχει βγει και δεν προκειται γιατι υπαρχει η περιφημη κοινοτικη οδηγια 36 της ΕΕ. Δεν χρειαζεται νομος, απλα πρεπει να κανουμε αυτο που μας λενε

Χρειάζεται νομος για να ενταχθεί η (οποια) κοινοτική οδηγία στο Ελληνικό δίκαιο ;)

Επιτέλους, στα λόγια μου έρχεσαι. Γιατί οι απόφοιτοι των ξένων πανεπιστημίων ΔΕΝ έχουν αυτόματα τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των ελληνικών. Για παράδειγμα ένας απόφοιτος Αγγλικού πανεπιστημίου πολιτικός μηχανικός ΔΕΝ μπορεί να γραφτεί στο ΤΕΕ αν δεν πάρει πρώτα ισοτιμία.

Άρα, αφού οι απόφοιτοι των ΚΕΣ θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτούς των ξένων πανεπιστημίων (που δεν το ξέρουμε σίγουρα, αλλά το λέει η απλή λογική) άρα ΔΕΝ θα έχουν και αυτόματα τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων.

edit: Δεν ειναι λογικο να λες οτι ειναι αφελες ουσιαστικα να 'παρακαμπτουμε' το ΔΟΑΤΑΠ γιατι δεν παιρνει τις ιδιες γνωσεις καποιος που θα παει εξω και καποιος που θα σπουδασει στο αντιστοιχο παραρτημα. Αποδεδειγμενα ειναι ετη φωτος διαφορας

Tίποτα δεν παρακάμπτουμε. Ή θα χρειάζονται και οι 2 ΔΟΑΤΑΠ ή κανείς. Δεν είναι δυνατόν στο παράρτημα να "γλυτώνεις" τη διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ αλλά στο original πανεπιστήμιο να τη χρειάζεσαι :X

Μα αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα, οτι οι αποφοιτοι των ΚΕΣ θα εχουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ χωρις ΔΟΑΤΑΠ τα ιδια δικαιωματα με τους δημοσιους αποφοιτους ενω το ΔΟΑΤΑΠ θα ισχυει οπως και τωρα (για αυτους απο το εξωτερικο). Οι αποφοιτοι των ΚΕΣ δλδ θα ειναι σαν αποφοιτοι δημοσιων απλα θα εχουν πληρωσει διδακτρα. 'σαν' ιδιωτικα

Αυτη την παραλογια -κατα τη γνωμη μου- λεει η κοινοτικη οδηγια. Αναφερεται σε ιδρυματα (ολων των ειδων) ΕΝΤΟΣ της χωρας και οχι γενικα

To ένα που λες:

Μα αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα, οτι οι αποφοιτοι των ΚΕΣ θα εχουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ χωρις ΔΟΑΤΑΠ τα ιδια δικαιωματα με τους δημοσιους αποφοιτους ενω το ΔΟΑΤΑΠ θα ισχυει οπως και τωρα (για αυτους απο το εξωτερικο)

αναιρεί το άλλο που είπες:

Αν οι μεν έχουν αυτόματα δικαιώματα και οι άλλοι χρειάζονται κάποιου είδους διαδικασία, είτε αυτό λέγεται ΔΟΑΤΑΠ είτε κάτι άλλο, τότε ΔΕΝ έχουν τα ίδια δικαιώματα. Έχουν περισσότερο.

Πράγμα το οποίο θα ήταν παράλογο. Άρα μάλλον δεν έχεις καταλάβει σωστά.

Η οδηγία εξισώνει τα παραρτήματα με τα ξένα πανεπιστήμια των οποίων είναι παραρτήματα. Άρα ότι ισχυει για τους μεν, ισχύει και για τους δε.

oχι, δεν λεει αυτο η οδηγια.

Λεει οτι στην Ελλαδα τα ΚΕΣ πρεπει να αναγνωριστουν ισοτιμα με τα πανεπιστημια της ιδιας της χωρας, δλδ τα δημοσια.

Που οντως ειναι παραλογο

η κυβερνηση δεν το θεωρει παραλογο γιατι λεει θα υπαρξει 'αξιολογηση'. Γι'αυτο δεν θα χρειαζεται ΔΟΑΤΑΠ. Στα πανεπιστημια του εξωτερικου προφανως η Ελλαδα δεν μπορει να εφαρμοσει αξιολογηση και γι'αυτο ελεγχει τους αποφοιτους της μεσω ΔΟΑΤΑΠ

Πηγή;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

ποστ 986 και 987

Το 986 δε λέει τίποτα ούτως ή άλλως. Στο 987 ο Στυλιανίδης επίσης δε λέει κάτι τέτοιο.

Αν εσύ το βλέπεις κάντο bold να το δούμε κι εμείς :)

Λεει οτι στην Ελλαδα τα ΚΕΣ πρεπει να αναγνωριστουν ισοτιμα με τα πανεπιστημια της ιδιας της χωρας, δλδ τα δημοσια.

Αυτό δεν το λέει πουθενά. Μπορεί να το συμπεραίνεις εσύ, μπορεί να το λένε στα πανεπιστήμια για να τρομάξουν τον κόσμο. Εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο σε καμιά αξιόπιστη πηγή. Ούτε στο ποστ 987 φυσικά όπως είπα.

Δε βλέπω να αναφέρει κάτι για εξίσωση πτυχίων. Βλέπω μονάχα αναγνώριση των πτυχίων των ΚΕΣ.

Κάτι άσχετο, εθνική νομοθεσία για υιοθέτηση της οδηγίας υπάρχει;

αυτα μας λες στο 986 για τα δικαιωματα των αποφοιτων των ΚΕΣ σε συγκριση με τους αποφοιτους των ξενων πανεπιστημιων. Σωστα??

Μα αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα, οτι οι αποφοιτοι των ΚΕΣ θα εχουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ χωρις ΔΟΑΤΑΠ τα ιδια δικαιωματα με τους δημοσιους αποφοιτους ενω το ΔΟΑΤΑΠ θα ισχυει οπως και τωρα (για αυτους απο το εξωτερικο).

αυτα μας τα λες στο 990. αυτοματα και χωρις ΔΟΑΤΑΠ μαλιστα. Οι αποφοιτοι ομως του εξωτερικου οπως ισχυει σημερα και οπως εσυ ισχυριζεσαι οτι θα ισχυει, χρειαζονται ΔΟΑΤΑΠ. Δεν θα εχουν λοιπον περισοτερα δικαιωματα οι αποφοιτοι των ΚΕΣ σε συγκριση με τους original ξενοσπουδαστους?? Εσυ το λες μονος σου.

Αποφασισε επι τελους τι απο τα δυο ισχυει

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Τωρα θα κοροιδευομαστε? Αξιοπιστη πηγη δεν υπαρχει..ουτε σε σαιτ της ΕΕ ουτε στο υπουργειο παιδειας βρηκα την οδηγια αυτουσια. Μονο τα αποσπασματα απο τα παραπανω ποστ μου

Το θεμα ειναι απλο. Η οδηγια μιλαει για αναγνωριση των πτυχιων που δινουν τα ΚΕΣ. Ποσες ερμηνεις επιδεχεται αυτο?:wacko: κανενα ΔΟΑΤΑΠ δεν αναφερεται. Τιποτα.

Kαι η κυβερνηση επειδη ξερει οτι αυτο ειναι τρομερη πατατα, λεει οτι θα υπαρξει αξιολογηση

Επισης, τιθεται θεμα αναδρομικης αναγνωρισης. Αναγνωριση δλδ πτυχιων σε ηδη αποφοιτους. Εχουν υπαρξει ηδη προσφυγες καποιων στο συμβουλιο της επικρατειας

ο ιδιος ο Στυλανιδης παραδεχτηκε το χαος των ΚΕΣ εδω

«Επιλογή μας είναι να ρυθμίσουμε πρώτα το χάος των ΚΕΣ, και δεύτερον να κατοχυρώσουμε επαγγελματικά δικαιώματα εκεί που δεν είχαν κατοχυρωθεί, τόσο στα ΤΕΙ, όσο και στα ΑΕΙ»,

http://www.esos.gr/95/57/stilian-boyli-6-12-2007.htm

http://www.esos.gr/81/trirovathmia/kolegia-28-11-2007.htm

<Αμέσως μετά θα ακολουθήσει

το Προεδρικό Διάταγμα για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας

(36/2005), που επιβάλλει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. την αυτόματη επαγγελματική αναγνώριση

των πτυχίων δικαιόχρησης (franchising)>

http://www.esos.gr/idiotika_cat/kentra_el_spoudon/anagnorisi-16-4-2008.htm

πραγματικα αν αυτα δεν σας πειθουν δεν μπορω να βρω κατι αλλο. Εχω ξεψαχνισει ολο το google

<<Το 2005, εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Κοινοτική Οδηγία 36, βάσει της οποίας, τα κράτη-μέλη θα πρέπει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2007 να έχουν αναγνωρίσει τους τίτλους σπουδών όλων των ΚΕΣ (ΙΕΚ, ιδιωτικά κολέγια, κα) που βρίσκονται μέσα στην επικράτειά τους, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια άλλων χωρών-μελών και στις οποίες χώρες είναι επισήμως αναγνωρισμένα.>>

http://www.dap.gr/modules/news/article.php?storyid=124

αυτα μας λες στο 986 για τα δικαιωματα των αποφοιτων των ΚΕΣ σε συγκριση με τους αποφοιτους των ξενων πανεπιστημιων. Σωστα??

αυτα μας τα λες στο 990. αυτοματα και χωρις ΔΟΑΤΑΠ μαλιστα. Οι αποφοιτοι ομως του εξωτερικου οπως ισχυει σημερα και οπως εσυ ισχυριζεσαι οτι θα ισχυει, χρειαζονται ΔΟΑΤΑΠ. Δεν θα εχουν λοιπον περισοτερα δικαιωματα οι αποφοιτοι των ΚΕΣ σε συγκριση με τους original ξενοσπουδαστους?? Εσυ το λες μονος σου.

Αποφασισε επι τελους τι απο τα δυο ισχυει

οχι βεβαια! αναφερομουν στους αποφοιτους ΚΕΣ με τους αποφοιτους του δημοσιου. Αυτο που λεει η οδηγια δλδ. Σορυ αν παρερμηνευτηκε

Τωρα θα κοροιδευομαστε? Αξιοπιστη πηγη δεν υπαρχει..ουτε σε σαιτ της ΕΕ ουτε στο υπουργειο παιδειας βρηκα την οδηγια αυτουσια. Μονο τα αποσπασματα απο τα παραπανω ποστ μου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=65570424

Η λύση κατ' αρχάς σημαίνει αυτόματη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων 16-17 κολεγίων, εφόσον έχουν εξασφαλίστει αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα στο κράτος-μέλος της Ε.Ε. όπου εδρεύει το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο. Από πέρσι ο βρετανικός οργανισμός αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων (NARIC) εκδίδει τέτοια πιστοποιητικά σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

Προφανώς αυτό είναι κάτι το οποίο θα γίνεται σχετικά εύκολα. Αλλά εφόσον θα μπορούν να το κάνουν οι απόφοιτοι των παραρτημάτων, θα μπορούν να το κάνουν και οι απόφοιτοι των ξένων ΑΕΙ. Αν οι απόφοιτοι των παραρτημάτων "παρακάμπτουν" τον ΔΟΑΤΑΠ, το ίδιο θα κάνουν και οι απόφοιτοι των ξένων ΑΕΙ. ;)

Ερωτώ λοιπόν. Ξέρεις πόσοι 10αδες χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν σε ξένα ΑΕΙ, την ποιότητα των σπουδών των οποίων η χώρα μας ΔΕΝ ελέγχει, γιατί δεν μπορεί να ελέξχει; Μπροστά σε αυτούς, οι απόφοιτοι των παραρτημάτων είναι σταγόνα στον ωκεανό ;)