Jump to content

Συζήτηση για τις πανεπιστημιακές καταλήψεις

haris84
 Κοινοποίηση

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?  

189 members have voted

1. 1. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?

• Ναι
      80
    • Οχι
      109

Recommended Posts

Οι 'δυο πλευρες'...αυτοι υπερ καταληψης και αυτοι κατα...το ειπα ετσι επειδη ανεφερε καποιος το ΠΑΜΑΚ, γι'αυτο κατενομασα τη ΔΑΠ

φιλε dentist, αν πεσουμε σε χουντα, εσυ μην κανεις επανασταση γιατι θα ειναι παρανομη :ninja:

[και μην αρχισετε τις αερολογιες...μια παρομοιωση εκανα :p]

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

[και μην αρχισετε τις αερολογιες...μια παρομοιωση εκανα :p]

Οι παρομοιώσεις έχουν σκοπό όταν είναι εύστοχες ... και η παρομοίωση με τη χούντα είναι δυστυχώς άστοχη.

Αλλά αφού σου αρέσουν οι παρομοιώσεις, ας κάνω κι εγώ μία. Στην Κατοχή (από τους Γερμανούς) βάζαμε βόμβες. Να αρχίσουμε να βάζουμε και τώρα;:worry:

μια χαρα ευστοχη ηταν...εφοσον για μενα τουλαχιστον οι καταληψεις ειναι σωστες δεν τιθεται θεμα παρανομιας

οσο για τις βομβες...μεταφορικα κατι θα γινει...don't worry

Μα δεν είναι άκρο, η κατάληψη δημοσίου κτιρίου αποτελεί πράξη παράνομη. Και με τη συχνότητα που γίνεται στην Ελλάδα, και γελοία/άσκοπη πλέον.

Ακριβώς... Αν και το επιχείρημα του Dead Angel, ''εφοσον για μενα τουλαχιστον οι καταληψεις ειναι σωστες δεν τιθεται θεμα παρανομιας'' είναι αποστομωτικό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

μια χαρα ευστοχη ηταν...εφοσον για μενα τουλαχιστον οι καταληψεις ειναι σωστες δεν τιθεται θεμα παρανομιας

οσο για τις βομβες...μεταφορικα κατι θα γινει...don't worry

Δηλαδή αν για μένα ή για κάποιον άλλον είναι σωστό, να καταλάβουμε π.χ. το σπίτι σου; Δεν τίθεται θέμα παρανομίας, σωστά; Κάνε και εσύ μια κατάληψη, μπορείς! :blink::blink:

Έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος έχει χάσει το μέτρο.

Το Πανεπιστήμιο, κάθε δημόσιο ίδρυμα, ανήκει στον ελληνικό λαό, εφόσον αυτός το πληρώνει. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κάνει κατάληψη από την στιγμή που δεν του ανήκει. Και αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι φοιτητές θέλουν να πάρουν το ρημάδι το πτυχίο μπας και προχωρήσουν στη ζωή τους, αρκούν 100 άτομα για να κλείσει το ΑΕΙ/ΤΕΙ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συντεχνίων καθώς και ασαφείς και αόριστες ιδεολογίες ατόμων που 10 χρόνια μετά θα τις έχουν ξεχάσει.

αρχισαμε τις αερολογιες ..μπραβο

εδω δε μιλαμε για ενα δυο ατομα αλλα για χιλιαδες φοιτητες...καταλαβετε το επιτελους!

Οι παρομοιώσεις έχουν σκοπό όταν είναι εύστοχες ... και η παρομοίωση με τη χούντα είναι δυστυχώς άστοχη.

Αλλά αφού σου αρέσουν οι παρομοιώσεις, ας κάνω κι εγώ μία. Στην Κατοχή (από τους Γερμανούς) βάζαμε βόμβες. Να αρχίσουμε να βάζουμε και τώρα;:worry:

οι βομβες ηταν μια μορφη εκφρασης της επαναστασης...οπως οι καταληψεις ειναι μια μορφη εκφρασης της αντιθεσης μας προς το νομοσχεδιο του υπουργειου παιδειας...

δηλαδη,η γενια του πολυτεχνειου ηταν παρανομη...οκ, δεν επρεπε να γινει τοτε μαλλον :ninja:

Ακριβώς... Αν και το επιχείρημα του Dead Angel, ''εφοσον για μενα τουλαχιστον οι καταληψεις ειναι σωστες δεν τιθεται θεμα παρανομιας'' είναι αποστομωτικό.

yeah right!

Δηλαδή αν για μένα ή για κάποιον άλλον είναι σωστό, να καταλάβουμε π.χ. το σπίτι σου; Δεν τίθεται θέμα παρανομίας, σωστά; Κάνε και εσύ μια κατάληψη, μπορείς! :blink::blink:

Έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος έχει χάσει το μέτρο.

Το Πανεπιστήμιο, κάθε δημόσιο ίδρυμα, ανήκει στον ελληνικό λαό, εφόσον αυτός το πληρώνει. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κάνει κατάληψη από την στιγμή που δεν του ανήκει. Και αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι φοιτητές θέλουν να πάρουν το ρημάδι το πτυχίο μπας και προχωρήσουν στη ζωή τους, αρκούν 100 άτομα για να κλείσει το ΑΕΙ/ΤΕΙ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συντεχνίων καθώς και ασαφείς και αόριστες ιδεολογίες ατόμων που 10 χρόνια μετά θα τις έχουν ξεχάσει.

εαν συζουσαμε σε ενα σπιτι 10 ατομα και προσπαθουσα να το παιξω αργηγος και να περναει παντα το δικο μου...τοτε ναι! καντε το! αμαν πια!

οι φοιτητες προσπαθησαν να δειξουν διαλλακτικοτητα αλλα η κυβερνηση τους εγραψε μη πω που...προχωρησαν λοιπον σε αλλες μορφες αντιδρασης, την καταληψη! αντε!

και αμαν ρε παιδια με αυτη την καραμελα! εξυπηρετουνται λεει συμφεροντα επειδη κλεινει το πανεπιστημιο...χαιρω πολυ! και το να μην κλεισουν τα ΑΕΙ και να περασει το νομοσχεδιο εξυπηρετουνται καποιων αλλων τα συμφεροντα! ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ? τα δικα μας λοιπον ή τα δικα τους? εγω ειμαι στην πρωτη κατηγορια...και να με συγχωρεις κυριε..αμα ειναι να παρω πτυχιο και να παιρνω 700 ευρω και να λεω και ευχαριστω, και να μην μπορω στο μελλον να ξεκινησω με ασφαλεια μια οικογενεια εμενα ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ...ωριμαστε επιτελους, δειτε περα απο τα δικα σας συμφεροντα!

αρχισαμε τις αερολογιες ..μπραβο

Αερολογίες;

Είδα άτομα εδώ μέσα να ρωτάνε γιατί αντιδράτε και κάτι σαφές ακόμα δεν έχει ειπωθεί. Μήπως μπορείς εσύ να μας πεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γιατί στηρίζεις τις καταλήψεις;

εδω δε μιλαμε για ενα δυο ατομα αλλα για χιλιαδες φοιτητες...καταλαβετε το επιτελους!

Πιστεύεις πραγματικά ότι οι φοιτητές/σπουδαστές που στηρίζουν τις καταλήψεις είναι η πλειοψηφία; Δουλεύω στο Σύνταγμα. Προχθές είχε πορεία από φοιτητές και πρέπει να ήταν περίπου 500 άτομα. Εάν αυτή είναι πλειοψηφία, ΟΚ man. :)

οι βομβες ηταν μια μορφη εκφρασης της επαναστασης...οπως οι καταληψεις ειναι μια μορφη εκφρασης της αντιθεσης μας προς το νομοσχεδιο του υπουργειου παιδειας...

δηλαδη,η γενια του πολυτεχνειου ηταν παρανομη...οκ, δεν επρεπε να γινει τοτε μαλλον :ninja:

...ξεχνάς ότι τότε είχαμε Χούντα, άλλες εποχές. Και please, μην πεις ότι «και σήμερα Χούντα έχουμε».

εαν συζουσαμε σε ενα σπιτι 10 ατομα και προσπαθουσα να το παιξω αργηγος και να περναει παντα το δικο μου...τοτε ναι! καντε το! αμαν πια!

οι φοιτητες προσπαθησαν να δειξουν διαλλακτικοτητα αλλα η κυβερνηση τους εγραψε μη πω που...προχωρησαν λοιπον σε αλλες μορφες αντιδρασης, την καταληψη! αντε!

ΟΚ τότε και εγώ που, ας πούμε, δεν είμαι ικανοποιημένος από τα λεωφορεία, να μαζέψω 50 άτομα να κλείσουμε το αμαξοστάσιο. Καταλαβαίνεις ότι δεν στέκει η λογική που υποστηρίζεις;

Το Πανεπιστήμιο δεν σου ανήκει, είτε το θέλεις είτε όχι. Εάν θέλεις να αντιδράσεις, κάτσε μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας και κάνε συγκέντρωση. Τύπωσε φυλλάδια, μίλα με τον κόσμο, πες γιατί στο καλό αντιδράς. Με τις καταλήψεις δεν πετυχαίνεις τίποτα ουσιαστικό πέραν του να κάνεις την δουλειά των φοιτητοπατέρων και των καθηγητών που δεν θέλουν να τους ελέγχει κανένας.

και αμαν ρε παιδια με αυτη την καραμελα! εξυπηρετουνται λεει συμφεροντα επειδη κλεινει το πανεπιστημιο...χαιρω πολυ! και το να μην κλεισουν τα ΑΕΙ και να περασει το νομοσχεδιο εξυπηρετουνται καποιων αλλων τα συμφεροντα! ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ? τα δικα μας λοιπον ή τα δικα τους? εγω ειμαι στην πρωτη κατηγορια...και να με συγχωρεις κυριε..αμα ειναι να παρω πτυχιο και να παιρνω 700 ευρω και να λεω και ευχαριστω, και να μην μπορω στο μελλον να ξεκινησω με ασφαλεια μια οικογενεια εμενα ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ...ωριμαστε επιτελους, δειτε περα απο τα δικα σας συμφεροντα!

Ναι, έχεις άδικο. Παίρνεις στο λαιμό σου την πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να ξεμπερδεύουν.

Κατά τ'άλλα, μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα αλλάξεις το γεγονός ότι σαν πτυχιούχος θα παίρνεις 700 ευρώ με τις καταλήψεις; Πραγματικά έχω περιέργεια να μάθω το σκεπτικό σου. :)

Αφού το θέμα είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 και η ίδρυση ή όχι ιδιωτικών πανεπιστημίων (μη κρατικών κλπ, whatever), απορώ τι ζόρι τραβούν ορισμένοι.

Αφού τα πανεπιστήμιά μας είναι τόσο γ@μ@τ@, τότε λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα να τεθούν σε σύγκριση/κόντρα με τα ιδωτικά σε σχέση με την παροχή ποιότητας εκπαίδευσης. Σωστά???

Ή μήπως θα έχουν?

Τώρα γιατί όλοι σχεδόν οι "εξέχοντες" πολιτικοί από όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις στέλνουν τα βλαστάρια τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού, αυτό τίθεται στην κρίση όλων μας.

Το πρόβλημα το έχουν κυρίως οι καθηγητές που έχουν στήσει ένα κράτος εν κράτει και έχουν βολευτεί στην ανεπάρκειά τους με την δημοσιοϋπαλληλική φιλοσοφία του Έλληνα, ελλείψει ουσιαστικού ανταγωνισμού.

Αν ήταν σίγουροι για την επιστημονική τους κατάρτιση, θα δέχονταν την πρόκληση. Θα ιδρύονταν ιδιωτικά, τα οποία μπροστά στην υπεροχή των κρατικών θα "έσπαγαν τα μούτρα τους" και το παραμυθάκι θα τελείωνε εκεί.

Αντ' αυτού, εμείς θα πρέπει να τρώμε στην μάπα τον κάθε ανίδεο που το παίζει πανεπιστήμονας και ουσιαστικά δεν ξέρει τι του γίνεται. Έχω δει καθηγητές να παίρνουν έδρα με 1-2 δημοσιεύσεις. Τι άλλο να πει κανείς... :wacko:

Και εν τω μεταξύ, η υπόλοιπη Ευρώπη έχει εκπαιδευτικό πλουραλισμό.

Καληνύχτα μας. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αερολογίες;

Είδα άτομα εδώ μέσα να ρωτάνε γιατί αντιδράτε και κάτι σαφές ακόμα δεν έχει ειπωθεί. Μήπως μπορείς εσύ να μας πεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γιατί στηρίζεις τις καταλήψεις;

ρε man, πραγματικα η ιστορια αυτη ειναι απο περισυ...εχουμε ακουσει παμπολλες φορες το σκεπτικο και των δυο πλευρων! εγω με τη σειρα μου παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι ειναι αντιθετοι με τις καταληψεις...δεν εχω ουτε το χρονο ουτε την ορεξη να αραδιασω ενα κειμενο πολλων σελιδων αφου δεν προκειται να σε πεισω...ψαξε στο γουγλη θα βρεις παμπολα κειμενα..

Πιστεύεις πραγματικά ότι οι φοιτητές/σπουδαστές που στηρίζουν τις καταλήψεις είναι η πλειοψηφία; Δουλεύω στο Σύνταγμα. Προχθές είχε πορεία από φοιτητές και πρέπει να ήταν περίπου 500 άτομα. Εάν αυτή είναι πλειοψηφία, ΟΚ man. :)

δεν ειπα ειναι πλειοψηφια, αλλα ειναι ενα σημαντικο ποσοστο...και πως να στο πω..ε, οπως υπαρχουν και αυτοι που βαριουνται να πανε στις συνελευσεις να ψηφισουν κατα ετσι υπαρχουν και αυτοι που βαριουνται να πανε στις πορειες..απλο ειναι. δεν σημαινει οτι αυτα τα 500 ατομα κλεινουν τις σχολες...και να παψει επισης η εξης καραμελα..οι καταληψεις γινονται μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες (συνελευση). Στις οποιες συνελευσεις η πλειοψηφια κλεινει τις σχολες...Η σχολη μου,πολιτικων μηχανικων ΕΜΠ, δεν εχει κλεισει ακομα επειδη τις συνελευσεις τις παιρνει η ΔΑΠ. Στις εκλογες ψηφισαν 1500 ατομα..στη συνελευση ψηφισαν 300! ΕΜΕΙΣ δεχτηκαμε το αποτελεσμα και ΔΕΝ κλεισαμε τη σχολη! Σου λεω το εξης τωρα...εαν ειχε ψηφιστει καταληψη..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ? Ε? ας μη λεμε οτι θελουμε...Οποιος δεν συμφωνει να παει να ψηφισει κατα..ετσι ειναι αυτα...διαφωνεις...ενα ναι ή οχι!

...ξεχνάς ότι τότε είχαμε Χούντα, άλλες εποχές. Και please, μην πεις ότι «και σήμερα Χούντα έχουμε».

γιατι ρε μαν...και η χουντα να πουμε πως προηλθε? δεν εξυπηρετουσε καποιανων τα συμφεροντα? καποιοι δεν ηταν βολεμενοι? καποοι δεν θα προτιμουσαν να μεινει η κατασταση οπως ειχε? δεν λεω οτι δεν ηταν αλλη εποχη αλλα μια παρομοιωση εκανα..καταλαβετε το βαθυτερο νοημα. please δηλαδη! :P

Ναι, έχεις άδικο. Παίρνεις στο λαιμό σου την πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να ξεμπερδεύουν.

ΟΚ τότε και εγώ που, ας πούμε, δεν είμαι ικανοποιημένος από τα λεωφορεία, να μαζέψω 50 άτομα να κλείσουμε το αμαξοστάσιο. Καταλαβαίνεις ότι δεν στέκει η λογική που υποστηρίζεις;

Το Πανεπιστήμιο δεν σου ανήκει, είτε το θέλεις είτε όχι. Εάν θέλεις να αντιδράσεις, κάτσε μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας και κάνε συγκέντρωση. Τύπωσε φυλλάδια, μίλα με τον κόσμο, πες γιατί στο καλό αντιδράς. Με τις καταλήψεις δεν πετυχαίνεις τίποτα ουσιαστικό πέραν του να κάνεις την δουλειά των φοιτητοπατέρων και των καθηγητών που δεν θέλουν να τους ελέγχει κανένας.

Κατά τ'άλλα, μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα αλλάξεις το γεγονός ότι σαν πτυχιούχος θα παίρνεις 700 ευρώ με τις καταλήψεις; Πραγματικά έχω περιέργεια να μάθω το σκεπτικό σου. :)

αυτη η νοοτροπια θα μας φαει...να ξεμπερδευουν να βολευτουν καπου και στα τετοια τους τι θα γινει με τους υπολοιπους..

και κατι αλλο...το πανεπιστημιο δεν ανηκει σε κανενα δημοσιο...νομιζω οτι ανηκει στους φοιτητες...κανω λαθος? :ninja: εφοσον δεν μας παρεχει αυτα για τα οποια πιστευαμε οτι θα μας δωσει οταν καναμε το μηχανογραφικο εχουμε το καθε δικαιωμα να προσπαθουμε να το αλλαξουμε...

και φιλε μου...και μπροστα απο το υπουργειο κατσαμε, και σε κοσμο μιλησαμε, και ξυλο απο τα ματ φαγαμε...αμφιβαλεις μηπως? ενημερουσω καλυτερα εαν αμφιβαλεις και παρε το λογο μου οτι τα καναμε ολα αυτα...

δεν ξυπνησαμε την επομενη μερα που ανακοινωθηκαν ας πουμε οι αλλαγες και ειπαμε θα κανουμε καταληψη...προηγηθηκαν διαλογοι..η κυβερνηση ειναι αυτη που δεν τους δεχτηκε και δεν ειμαστε οι μονοι που το υποστηριζουμε αλλα και οι καθηγητες το λενε και πολλοι αλλοι φορεις..

οσο για τα 700 ευρω φιλε μου...δεν ξερω την εργασιακη σου κατασταση αλλα να σε ρωτησω αυτο...αμφιβαλεις οτι ακομα και τωρα υπαρχουν ατομα που πληρωνονται με 700 ευρω? γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις το σκεπτικο μου? συμβαινει ηδη!

και να σου πω για το δικο μου επαγγελμα συγκεκριμενα μιας και οπως ειπα δεν μπορω να αραδιαζω σελιδες και σελιδες...εμας λοιπον σκοπευουν να μας βαλουν 'τεστ' με το που βγαινουμε απο το ΕΜΠ..τι εννοω...οτι με το που θα βγουμε θα περασουμε απο ενα τεστ που θα μας πιστοποιει οτι μπορουμε να χτιζουμε σπιτια μεχρι 3 οροφους πχ...μετα απο καποια χρονια θα περναμε και αλλο τεστ για το αν θα μπορουμε να χτιζουμε σπιτια μεχρι 9 οροφους ας πουμε..και ουτω καθεξις....απο τη μια μερια καλο ειναι να ελεγχεται η ικανοτητα του καθε μηχανικου αλλα ΟΧΙ ΕΤΣΙ..καταρχας εαν μας διδασκαν τιποτα χρησιμο στο πανεπιστημιο γενικοτερα δεν θα υπηρχε η αναγκη αυτων των τεστ...και προφανως καταλαβαινεις οτι με το να περιοριζουνε το εργασιακο μου περιβαλλον περιοριζουν και τα λεφτα που θα παιρνω εφοσον θα αναγκαζομαι να δουλευω σε συγκεκριμενα πραγματα

Ή δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. Η γενιά του Πολυτεχνείου αντιδρούσε απέναντι σε μια αυταρχική εξουσία, μη δημοκρατικά εκλεγμένη. Είχαμε χούντα. Οι φοιτητές είχαν την κοινωνία μαζί τους.

Η σημερινή γενιά αντιδρά σε μια αλλαγή (αν θες να μιλήσουμε για τη συγεκριμένη) η οποία όχι απλά έχει ψηφιστεί από μια δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή, αλλά η οποία (μιλάω για τις πρυτανικές εκλογές) υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα και την κοινωνία.

Είναι τόσο απλό και δεν ξέρω γιατί δε θες να το καταλάβεις και συνεχίζεις να φέρνεις το αστοχο παράδειγμα της χούντας και του Πολυτεχνείου.

ωριμαστε επιτελους, δειτε περα απο τα δικα σας συμφεροντα!

Μάλιστα κύριε 19χρονε που ακόμα δε βγήκες καλά καλά από το αβγό σου και κλείνεις το πανεπιστήμιο επειδή ΕΣΥ δε συμφωνείς με ένα νόμο ΧΩΡΙΣ να σε νοιάζει για τους φοιτητές που θέλουν να πάρουν πτυχίο, να παρακοολουθήσουν μαθήματα κτλ. Πες σε εμάς να ωριμάσουμε και να δούμε πέρα από τα δικά μας συμφέροντα :X

Όπως βλέπεις από τις ηλικίες μας και τα γραφόμενά μας πολλοί εδώ μέσα έχουμε τελειώσει το πανεπιστήμιο από χρόνια. Δεν έχουμε κάποιο άμεσο συμφέρον είτε το πανεπιστήμιο μείνει κλειστό είτε ανοιχτό.

Κι επειδή περάσαμε τα χρόνια που αντιδρούσαμε έτσι για να αντιδρούμε σε κάθε αλλαγή κάνουμε αυτή την κουβέντα.

Οπότε αυτό το "ωριμαστε επιτελους, δειτε περα απο τα δικα σας συμφεροντα!" θα είχε μεγαλύτερη αξία αν έβγαινες να το φωνάξεις μέσα σε κάποιο αμφιθέατρο.

αμα ειναι να παρω πτυχιο και να παιρνω 700 ευρω και να λεω και ευχαριστω, και να μην μπορω στο μελλον να ξεκινησω με ασφαλεια μια οικογενεια εμενα ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ.

Ωραία λοιπόν, βγες και φώναξε για αυτό. Γιατί το μήνυμα που περνάει αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ότι το πρόβλημά σας είναι που θα ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές στις πρυτανικές εκλογές. Για αυτό δεν γίνονται οι καταλήψεις; Για αυτό δεν πετάχτηκαν οι κάλπες στα σκουπίδια;

Οποιος δεν συμφωνει να παει να ψηφισει κατα..ετσι ειναι αυτα...διαφωνεις...ενα ναι ή οχι!

Διαφωνώ εγώ. Το δικαίωμα στη μόρφωση προστατεύεται από το Σύνταγμα. Αν είμαι φοιτητής (δεν είμαι) δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου το στερήσεις μέσα από καμία συνέλευση. ΔΕΝ είναι αρμοδιότητα της συνέλευσης να αποφασίσει κατάληψη.

Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές για συγκεκριμένους λόγους. Όχι για να το κλείνουν κατά βούληση.

Και να σου φέρω και μια παρομοιωση που σου αρέσουν. Αφού το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, μπορεί η συνέλευση να πάρει απόφαση να το γκρεμίσει; Έστω ότι η συνέλευση έχει 100% των φοιτητών παρόντες και 100% "Ναι να γκρεμιστεί το πανεπιστήμιο". Τι λες, έχει τέτοιο δικαίωμα;

και να σου πω για το δικο μου επαγγελμα συγκεκριμενα μιας και οπως ειπα δεν μπορω να αραδιαζω σελιδες και σελιδες...εμας λοιπον σκοπευουν να μας βαλουν 'τεστ' με το που βγαινουμε απο το ΕΜΠ..τι εννοω...οτι με το που θα βγουμε θα περασουμε απο ενα τεστ που θα μας πιστοποιει οτι μπορουμε να χτιζουμε σπιτια μεχρι 3 οροφους πχ...μετα απο καποια χρονια θα περναμε και αλλο τεστ για το αν θα μπορουμε να χτιζουμε σπιτια μεχρι 9 οροφους ας πουμε..και ουτω καθεξις....

Επί της αρχής μου φαίνεται φυσιολογικότατο. Ο απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να έχει όλες τις θεωρητικές γνώσεις που χρειάζεται, δε μπορεί όμως να τελειώσει σήμερα το πανεπιστήμιο και αύριο να αρχίσει να χτίζει ουρανοξύστες χωρίς καμιά πρακτική εμπειρία σε κάτι μικρότερο πρώτα. Αν αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί κάποιο μικρότερο project μετά ας πάει και στο μεγαλύτερο.

Και ο πιλότος δεν πετάει κατευθείαν Boeing και F16 με το που βγαίνει από τη σχολή.

Αυτά σαν γενικό σχόλιο και μόνο. Για τα επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να έχεις και δίκιο, μπορεί και όχι. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις καταλήψεις πάντως ...

ρε man, πραγματικα η ιστορια αυτη ειναι απο περισυ...εχουμε ακουσει παμπολλες φορες το σκεπτικο και των δυο πλευρων! εγω με τη σειρα μου παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι ειναι αντιθετοι με τις καταληψεις...δεν εχω ουτε το χρονο ουτε την ορεξη να αραδιασω ενα κειμενο πολλων σελιδων αφου δεν προκειται να σε πεισω...ψαξε στο γουγλη θα βρεις παμπολα κειμενα..

Προσωπικά είμαι κατά των καταλήψεων γιατί, πολύ απλά, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των φοιτητών που δεν έχουν σχέση με τις παρατάξεις.

Κατά τ'άλλα, όταν βρεις τον χρόνο και την όρεξη, θα χαρώ να μου πεις γιατί ακριβώς αντιδράτε και που θίγονται τα συμφέροντά σας.

δεν ειπα ειναι πλειοψηφια, αλλα ειναι ενα σημαντικο ποσοστο...και πως να στο πω..ε, οπως υπαρχουν και αυτοι που βαριουνται να πανε στις συνελευσεις να ψηφισουν κατα ετσι υπαρχουν και αυτοι που βαριουνται να πανε στις πορειες..απλο ειναι. δεν σημαινει οτι αυτα τα 500 ατομα κλεινουν τις σχολες...και να παψει επισης η εξης καραμελα..οι καταληψεις γινονται μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες (συνελευση). Στις οποιες συνελευσεις η πλειοψηφια κλεινει τις σχολες...Η σχολη μου,πολιτικων μηχανικων ΕΜΠ, δεν εχει κλεισει ακομα επειδη τις συνελευσεις τις παιρνει η ΔΑΠ. Στις εκλογες ψηφισαν 1500 ατομα..στη συνελευση ψηφισαν 300! ΕΜΕΙΣ δεχτηκαμε το αποτελεσμα και ΔΕΝ κλεισαμε τη σχολη! Σου λεω το εξης τωρα...εαν ειχε ψηφιστει καταληψη..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ? Ε? ας μη λεμε οτι θελουμε...Οποιος δεν συμφωνει να παει να ψηφισει κατα..ετσι ειναι αυτα...διαφωνεις...ενα ναι ή οχι!

Σου ξαναλέω ότι τα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν ανήκουν στους φοιτητές και ως εκ τούτου δεν έχουν το δικαίωμα να τα κλείνουν είτε είναι πλειοψηφία είτε μειοψηφία. So simple :)

γιατι ρε μαν...και η χουντα να πουμε πως προηλθε? δεν εξυπηρετουσε καποιανων τα συμφεροντα? καποιοι δεν ηταν βολεμενοι? καποοι δεν θα προτιμουσαν να μεινει η κατασταση οπως ειχε? δεν λεω οτι δεν ηταν αλλη εποχη αλλα μια παρομοιωση εκανα..καταλαβετε το βαθυτερο νοημα. please δηλαδη! :P

Το βαθύτερο νόημα που δεν βλέπω εσύ να αντιλαμβάνεσαι από όσα σου λέω, είναι ότι η ακραία αντίδραση δικαιολογείται από ακραίες συνθήκες. Κατά τ'άλλα, τα περί βομβών και «επαναστατικού αγώνα» (άνεϋ λόγου και αιτίας) για μένα είναι γραφικότητες.

αυτη η νοοτροπια θα μας φαει...να ξεμπερδευουν να βολευτουν καπου και στα τετοια τους τι θα γινει με τους υπολοιπους..

Συγγνώμη ρε man, αλλά ποιο ακριβώς δικαίωμα έχεις να αποφασίζεις εσύ πότε θα πάρει κάποιος πτυχίο, ιδιαίτερα όταν και παράνομος είσαι και δεν εκφράζεις την πλειοψηφία; Και αν θες να το δούμε και από την ανάποδη, οι φοιτητοπατέρες και οι καθηγητές κοιτάνε το βόλεμά τους και στα τέτοια τους τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν θέση μετά να τους περιμένει και καίγονται να βγουν στην αγορά εργασίας τώρα και όχι μετά από 10 χρόνια.

και κατι αλλο...το πανεπιστημιο δεν ανηκει σε κανενα δημοσιο...νομιζω οτι ανηκει στους φοιτητες...κανω λαθος? :ninja:

Συγγνώμη αλλά τι λες; Το Πανεπιστήμιο ανήκει στον φορολογούμενο πολίτη. Αυτός πληρώνει, εσύ απλά είσαι φιλοξενούμενος εκεί μέσα. Ναι, λάθος κάνεις.

εφοσον δεν μας παρεχει αυτα για τα οποια πιστευαμε οτι θα μας δωσει οταν καναμε το μηχανογραφικο εχουμε το καθε δικαιωμα να προσπαθουμε να το αλλαξουμε...

Δεν σε καταλαβαίνω, τι σημασία έχει τί πίστευες εσύ όταν συμπλήρωνες το μηχανογραφικό; Και γιατί κάτι τόσο υποκειμενικό όπως το τί θεωρείς εσύ σου δίνει το δικαίωμα να αποφασίζεις τι να αλλάξει ιδιαίτερα όταν, το ξαναλέω, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;

Μήπως είσαι με το ζόρι εκεί μέσα;

και φιλε μου...και μπροστα απο το υπουργειο κατσαμε, και σε κοσμο μιλησαμε, και ξυλο απο τα ματ φαγαμε...αμφιβαλεις μηπως? ενημερουσω καλυτερα εαν αμφιβαλεις και παρε το λογο μου οτι τα καναμε ολα αυτα...

Μιλήσατε και κάτι παραπάνω από ασάφειες, συνθήματα και αοριστολογίες ακόμα δεν έχετε πει. Και η πλάκα είναι ότι όταν σας ρωτάνε να πείτε γιατί αντιδράτε, απαντάτε να ψάξουν οι άλλοι να ενημερωθούν.

Sorry man, αλλά όταν διαδηλώνεις και επηρεάζεις την ζωή του άλλου, έχεις υποχρέωση και να λες γιατί ακριβώς διαδηλώνεις και να δέχεσαι την αντίρρησή του.

δεν ξυπνησαμε την επομενη μερα που ανακοινωθηκαν ας πουμε οι αλλαγες και ειπαμε θα κανουμε καταληψη...προηγηθηκαν διαλογοι..η κυβερνηση ειναι αυτη που δεν τους δεχτηκε και δεν ειμαστε οι μονοι που το υποστηριζουμε αλλα και οι καθηγητες το λενε και πολλοι αλλοι φορεις..

Bingo! Έρχεσαι στα λόγια μας. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. Οι μέσοι φοιτητές που δεν έχουν σχέση με όλα αυτά και είναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτοί που την πληρώνουν.

οσο για τα 700 ευρω φιλε μου...δεν ξερω την εργασιακη σου κατασταση αλλα να σε ρωτησω αυτο...αμφιβαλεις οτι ακομα και τωρα υπαρχουν ατομα που πληρωνονται με 700 ευρω? γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις το σκεπτικο μου? συμβαινει ηδη!

Εγώ δεν σου είπα ότι αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άτομα που παίρνουν 700 ευρώ. Και λιγότερα παίρνουν. Σε ρώτησα να μας πεις πως ακριβώς νομίζεις ότι οι καταλήψεις θα αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση. Please, διάβαζε καλύτερα τί σε ρωτάω. :)

και να σου πω για το δικο μου επαγγελμα συγκεκριμενα μιας και οπως ειπα δεν μπορω να αραδιαζω σελιδες και σελιδες...εμας λοιπον σκοπευουν να μας βαλουν 'τεστ' με το που βγαινουμε απο το ΕΜΠ..τι εννοω...οτι με το που θα βγουμε θα περασουμε απο ενα τεστ που θα μας πιστοποιει οτι μπορουμε να χτιζουμε σπιτια μεχρι 3 οροφους πχ...μετα απο καποια χρονια θα περναμε και αλλο τεστ για το αν θα μπορουμε να χτιζουμε σπιτια μεχρι 9 οροφους ας πουμε..και ουτω καθεξις....απο τη μια μερια καλο ειναι να ελεγχεται η ικανοτητα του καθε μηχανικου αλλα ΟΧΙ ΕΤΣΙ..καταρχας εαν μας διδασκαν τιποτα χρησιμο στο πανεπιστημιο γενικοτερα δεν θα υπηρχε η αναγκη αυτων των τεστ...και προφανως καταλαβαινεις οτι με το να περιοριζουνε το εργασιακο μου περιβαλλον περιοριζουν και τα λεφτα που θα παιρνω εφοσον θα αναγκαζομαι να δουλευω σε συγκεκριμενα πραγματα

Φάσκεις και αντιφάσκεις. Από την μία παραδέχεσαι ότι η εκπαίδευσή σας δεν είναι ό,τι καλύτερο και κατανοείς την ανάγκη να ελέγχεται η ικανότητά σας, από την άλλη όμως αντιδράς. Πως ακριβώς θέλεις να αλλάξει αυτό, θα μας πεις;

Μα δεν είναι άκρο, η κατάληψη δημοσίου κτιρίου αποτελεί πράξη παράνομη. Και με τη συχνότητα που γίνεται στην Ελλάδα, και γελοία/άσκοπη πλέον.

Πολλές μορφές διαμαρτυρίας κινούνται στα όρια της νομιμότητας αλλά γίνονται και πρέπει να γίνονται όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο κατάληψη "για να γουστάρουμε". Έτσι γελοιοποιείται και η κατάληψη σαν μέθοδος αγώνα και αυτοί που την κάνουν και τα αιτήματα τους, αλλά δυστυχώς και τα ίδια τα δημόσια πανεπιστήμια.

λοιπον,

1) οσον αφορα την παρομοιωση...οκ, ξεχαστε το! αυτο που θελω να πω ειναι το εξης: οταν εμεις πιστευουμε οτι καποια πραγματα που κανει η κυβερνηση ειναι ΚΑΤΑ των συμφεροντων μας ως μελλοντικοι πολιτες/εργαζομενοι, τοτε θα αντιδρασουμε με οποιονδηποτε τροπο ασχετα με το αν ειναι παρανομος ή οχι...και ξαναλεω,δοκιμασαμε με το μαλακο θα δοκιμασουμε και με το αγριο...καταλαβαινετε το σκεπτικο μου ή όχι? Ας αφησουμε στην ακρη αν εσεις θεωρειται αυτα που κανει η κυβερνηση ειναι σωστα ή οχι, το σκεπτικο μου το καταλαβαινετε? Το βρισκετε λαθος? Εγω δεν θα στηθω κιολας...Ειναι απλο πιστευω!

2)

Η σημερινή γενιά αντιδρά σε μια αλλαγή (αν θες να μιλήσουμε για τη συγεκριμένη) η οποία όχι απλά έχει ψηφιστεί από μια δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή, αλλά η οποία (μιλάω για τις πρυτανικές εκλογές) υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα και την κοινωνία.

Τα λογια περι δημοκρατικοτητας να μην τα χρησιμοποιουμε οπως θελουμε και οπου μας συμφερει...Με δημοκρατικες διαδικασιες αποφασιζεται καθε φορα η καταληψη οποτε μην εχετε αντιδρασεις. Δεν υπαρχει τιποτα μεμπτο ή παρανομο..μην ξεχνατε και το ασυλο!

3)

Μάλιστα κύριε 19χρονε που ακόμα δε βγήκες καλά καλά από το αβγό σου και κλείνεις το πανεπιστήμιο επειδή ΕΣΥ δε συμφωνείς με ένα νόμο ΧΩΡΙΣ να σε νοιάζει για τους φοιτητές που θέλουν να πάρουν πτυχίο, να παρακοολουθήσουν μαθήματα κτλ. Πες σε εμάς να ωριμάσουμε και να δούμε πέρα από τα δικά μας συμφέροντα :X

Όπως βλέπεις από τις ηλικίες μας και τα γραφόμενά μας πολλοί εδώ μέσα έχουμε τελειώσει το πανεπιστήμιο από χρόνια. Δεν έχουμε κάποιο άμεσο συμφέρον είτε το πανεπιστήμιο μείνει κλειστό είτε ανοιχτό.

Οπότε αυτό το "ωριμαστε επιτελους, δειτε περα απο τα δικα σας συμφεροντα!" θα είχε μεγαλύτερη αξία αν έβγαινες να το φωνάξεις μέσα σε κάποιο αμφιθέατρο.

πιστεψε με, μεσα στο αμφιθεατρο το φωναζω :)

επισης...δεν ειμαι ο ΜΟΝΟΣ που δεν συμφωνω με οτι γινεται..υπαρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ! Και επισης παλι, δεν βγηκα απο το αυγο μου με μια κοκκινη σημαια και φωναζα καταληψη...καθισα ως πρωτοετης και συζητησα, το εψαξα και μονος μου και αποφασισα! Και αν μη τι αλλο, οταν κανω αυτο που κανω σκεφτομαι ολους τους φοιτητες και οχι τον εαυτουλι μου...αν ξερεις, ποιοι ηταν εκεινοι μετα τις περσινες καταληψεις, οταν οι ΔΑΠιτες μιλουσαν για χασιμο εξεταστικων, που πιεζαν πρυτανεις και προεδρους για να γινουν οι εξεταστικες κανονικα? που να ξερεις αφου δεν εισαι στο πανεπιστημιο. Ε, εμεις ημασταν αυτοι! Γι'αυτο μην λες οτι κοιταμε τον εαυτουλι μας και δεν νοιαζομαστε για τους αλλους :mad:

4)

Ωραία λοιπόν, βγες και φώναξε για αυτό. Γιατί το μήνυμα που περνάει αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ότι το πρόβλημά σας είναι που θα ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές στις πρυτανικές εκλογές. Για αυτό δεν γίνονται οι καταλήψεις; Για αυτό δεν πετάχτηκαν οι κάλπες στα σκουπίδια;

Δεν ξερω γιατι βγαινει αυτο το μηνυμα στον κοσμο...

Διαφωνώ εγώ. Το δικαίωμα στη μόρφωση προστατεύεται από το Σύνταγμα. Αν είμαι φοιτητής (δεν είμαι) δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου το στερήσεις μέσα από καμία συνέλευση. ΔΕΝ είναι αρμοδιότητα της συνέλευσης να αποφασίσει κατάληψη.

Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές για συγκεκριμένους λόγους. Όχι για να το κλείνουν κατά βούληση.

Και να σου φέρω και μια παρομοιωση που σου αρέσουν. Αφού το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, μπορεί η συνέλευση να πάρει απόφαση να το γκρεμίσει; Έστω ότι η συνέλευση έχει 100% των φοιτητών παρόντες και 100% "Ναι να γκρεμιστεί το πανεπιστήμιο". Τι λες, έχει τέτοιο δικαίωμα;

Και τη αρμοδιοτητα εχει η συνελευση? να βραζει αυγα? Οχι, βεβαια! Αρμοδιοτητα της συνελευσης ειναι να αποφασιζουν οι φοιτητες για τρεχοντα ζητηματα της εκπαιδευσης/σχολης τους!

Το πανεπιστημιο λοιπον ανηκει στους φοιτητες για να προσφερει μορφωση ωστε να βγουμε ο καθενας με ενα επαγγελμα και να ζησουμε!!!Το κανει ρε ****το?

Και ναι, το εχει το δικαιωμα αλλα δεν θα γινει ποτε αυτο γιατι οι κτηριακες υποδομες δεν φταινε σε τιποτα και δεν οι συνελευσεις δεν ειναι τοσο για το πεος οσο νομιζεις...συζητιουνται σοβαρα θεματα!Αντιθετα, θα μπορουσαμε να ψηφισουμε για καλυτερες υποδομες :ninja:

Επί της αρχής μου φαίνεται φυσιολογικότατο. Ο απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να έχει όλες τις θεωρητικές γνώσεις που χρειάζεται, δε μπορεί όμως να τελειώσει σήμερα το πανεπιστήμιο και αύριο να αρχίσει να χτίζει ουρανοξύστες χωρίς καμιά πρακτική εμπειρία σε κάτι μικρότερο πρώτα. Αν αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί κάποιο μικρότερο project μετά ας πάει και στο μεγαλύτερο.

Και ο πιλότος δεν πετάει κατευθείαν Boeing και F16 με το που βγαίνει από τη σχολή.

Αυτά σαν γενικό σχόλιο και μόνο. Για τα επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να έχεις και δίκιο, μπορεί και όχι. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις καταλήψεις πάντως ...

Επι της αρχης και εγω συμφωνω!!!Αλλα πιστευω δικαιολογουν τις καταληψεις γιατι μας πετσοκοβουν τα εργασιακα μας δικαιωματα...

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ενας Π/Μ δεν μπορει να χτισει ουρανοξυστη χωρις εμπειρια γιατι κανεις δεν θα τον προσλαβει...μπορει να χτισει διωροφο ομως..ΑΛΛΑ δεν χρειαζεται χαρτι γι'αυτο!(ε, περα απτο πτυχιο εννοω) και μετα το διωροφο θα μπορει να χτισει τριωροφο! Ουτε εκει χρειαζεται χαρτι! Η πρακτικη γνωση ειναι δουλεια των ΑΕΙ να την προσφερουν..Αμα δεν μπορουν γιατι υπαρχουν?

Προσωπικά είμαι κατά των καταλήψεων γιατί, πολύ απλά, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των φοιτητών που δεν έχουν σχέση με τις παρατάξεις.

Κατά τ'άλλα, όταν βρεις τον χρόνο και την όρεξη, θα χαρώ να μου πεις γιατί ακριβώς αντιδράτε και που θίγονται τα συμφέροντά σας.

Ωραια...εγω ειμαι υπερ γιατι πιστευω οτι προστατευω τα συμφεροντα ολων των φοιτητων...κατα ταλλα ξερεις πολυ καλα οτι δεν προκειται να σε πεισω ουτε να με πεισεις :)

Σου ξαναλέω ότι τα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν ανήκουν στους φοιτητές και ως εκ τούτου δεν έχουν το δικαίωμα να τα κλείνουν είτε είναι πλειοψηφία είτε μειοψηφία. So simple

Συγγνώμη αλλά τι λες; Το Πανεπιστήμιο ανήκει στον φορολογούμενο πολίτη. Αυτός πληρώνει, εσύ απλά είσαι φιλοξενούμενος εκεί μέσα. Ναι, λάθος κάνεις.

Συγχωρεσε με αλλα πιστευω οτι εχω δικιο...το πανεπιστημιο μας ανηκει εφοσον το πληρωνουν οι γονεις μας αν θες...Δεν ειμαι φιλοξενουμενος...εκει μεσα θα περασω 5 χρονια, ενα σημαντικο ποσοστο της ζωης μου.Και οπως ειπα, οταν το ΔΩΡΕΑΝ πανεπιστημιο δεν κανει αυτα για το οποια πληρωνουν οι γονεις μας, τοτε ναι..θα κανω αυτο που νομιζω για να αλλαξει η κατασταση!

Το βαθύτερο νόημα που δεν βλέπω εσύ να αντιλαμβάνεσαι από όσα σου λέω, είναι ότι η ακραία αντίδραση δικαιολογείται από ακραίες συνθήκες. Κατά τ'άλλα, τα περί βομβών και «επαναστατικού αγώνα» (άνεϋ λόγου και αιτίας) για μένα είναι γραφικότητες.

Ωραια, δεν βρισκομαστε σε ακραιο σημειο? Πιστευεις δεν υπαρχει αιτια για ολα αυτα? Τι ειμαστε, μαλακες?

Συγγνώμη ρε man, αλλά ποιο ακριβώς δικαίωμα έχεις να αποφασίζεις εσύ πότε θα πάρει κάποιος πτυχίο, ιδιαίτερα όταν και παράνομος είσαι και δεν εκφράζεις την πλειοψηφία; Και αν θες να το δούμε και από την ανάποδη, οι φοιτητοπατέρες και οι καθηγητές κοιτάνε το βόλεμά τους και στα τέτοια τους τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν θέση μετά να τους περιμένει και καίγονται να βγουν στην αγορά εργασίας τώρα και όχι μετά από 10 χρόνια.

ΕΙΠΑΜΕ!!! ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!! κοφτε τις βλακειες περι μειοψηφιας! Αμαν πια! Σας το απεδειξα οτι δεν ειμαστε μειοψηφια! Αν καποιος θεωρει οτι του στερουμε τη γνωση να ερθει να ψηφισει κατα...Ωχουυυ :mad:

Δεν σε καταλαβαίνω, τι σημασία έχει τί πίστευες εσύ όταν συμπλήρωνες το μηχανογραφικό; Και γιατί κάτι τόσο υποκειμενικό όπως το τί θεωρείς εσύ σου δίνει το δικαίωμα να αποφασίζεις τι να αλλάξει ιδιαίτερα όταν, το ξαναλέω, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;

Μήπως είσαι με το ζόρι εκεί μέσα;

Πως δεν εχει σημασια! :ninja: Και τι υποκειμενικο μωρε? ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!!!!! ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!! ΤΕΛΟΣ!!! Πως θα το καταλαβετε αλλιως ρε παιδες?

Bingo! Έρχεσαι στα λόγια μας. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. Οι μέσοι φοιτητές που δεν έχουν σχέση με όλα αυτά και είναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτοί που την πληρώνουν.

πωπω...ενα παραδειγμα εφερα ρε παιδια...και οι εργατες πχ μαζι μας ειναι ξερω γω...εχουν και αυτοι συμφεροντα? :ninja:

Εγώ δεν σου είπα ότι αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άτομα που παίρνουν 700 ευρώ. Και λιγότερα παίρνουν. Σε ρώτησα να μας πεις πως ακριβώς νομίζεις ότι οι καταλήψεις θα αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση. Please, διάβαζε καλύτερα τί σε ρωτάω

Οκ, καταλαβα λαθος, σορυ :)

Οι καταληψεις απο εμας τους φοιτητες δεν μπορουν να αντιστρεψουν αυτη την κατασταση και ουτε ειπαμε κατι τετοιο..Αυτο ειναι δουλεια των ηδη εργαζομενων :ninja:

Αυτο που λεω ειναι οτι με αυτα που θελουν να περασουν, οταν βγω εγω θα παιρνω ακομα λιγοτερα..ε, και αυτο δεν το θελω

Φάσκεις και αντιφάσκεις. Από την μία παραδέχεσαι ότι η εκπαίδευσή σας δεν είναι ό,τι καλύτερο και κατανοείς την ανάγκη να ελέγχεται η ικανότητά σας, από την άλλη όμως αντιδράς. Πως ακριβώς θέλεις να αλλάξει αυτό, θα μας πεις;

δεν αντιφασκω καθολου φιλε μου...ειπα οτι θα ηταν καλος ο ελεγχος φυσικα (αν και αφου βγαινουμε πτυχιο θα επρεπε να εννοειται οτι ειμαστε καταλληλοι αλλα ΤΕΣΠΑ) αλλα οχι οταν αυτος ο ελεγχος αφορα μειωση των εργασιακων μας δικαιωματων!

Πολλές μορφές διαμαρτυρίας κινούνται στα όρια της νομιμότητας αλλά γίνονται και πρέπει να γίνονται όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο κατάληψη "για να γουστάρουμε". Έτσι γελοιοποιείται και η κατάληψη σαν μέθοδος αγώνα και αυτοί που την κάνουν και τα αιτήματα τους, αλλά δυστυχώς και τα ίδια τα δημόσια πανεπιστήμια.

Συμφωνω μαν...μη σου πω οτι απο καιρο εχουμε γελιοποιηθει

Είπες με 2 φράσεις αυτό που προσπαθώ να περάσω στον φίλο Dead Angel. :)

δεν ειπα οτι διαφωνω ρε μαν...ισα-ισα συμφωνω και μαλιστα εχουν γινει πολλες συζητησεις για το αν θα πρεπει να συνεχισουν οι καταληψεις...προσωπικα οπως ειχα πει στο θεμα των πρυτανικων εκλογων δεν συμμετειχα γιατι δεν ειχα ασχοληθει και δεν ειχα πεισθει πληρως...

Φίλε Dead Angel, έχω την αίσθηση ότι δεν θα βγάλουμε μια άκρη, γι'αυτό επέτρεψέ μου να σου πω μερικά πράγματα που θεωρώ ουσιώδη, από την σκοπιά ενός ατόμου που κάποτε ήταν στην θέση σου και στου οποίου την θέση θα έρθεις και εσύ.

Ο λόγος που λέω ότι οι καταλήψεις δεν συμφέρουν τον μέσο, ανώνυμο φοιτητή, έχει να κάνει με την απαξίωση του Πανεπιστημίου. Οι περισσότερες εταιρείες αυτή την στιγμή, δεν δίνουν και μεγάλη βαρύτητα στο πτυχίο που θα έχεις. Γνωρίζουν καλά ότι η εκπαίδευση στα δημόσια ΑΕΙ/ΤΕΙ έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ και όσο αυτή η κατάσταση παγιώνεται, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Παράλληλα, όσες καταλήψεις και αν κάνετε, όσες συνελεύσεις συγκαλέσετε με πραγματική ή εικονική μειοψηφία, τα λεφτά που θα πάρεις στην 1η σου δουλειά θα είναι αυτά τα 600-700 ευρώ, εκτός φυσικά και αν έχεις καμιά γνωριμία. Από κει και πέρα, πίστεψέ με, τις εταιρείες λίγο τις νοιάζει εάν οι φοιτητές ψηφίζουν για τους Πρύτανεις, εάν ανήκουν στον αριστερό ή τον δεξιό χώρο ή αν το Άσυλο έχει χάσει το νόημά του ή όχι. Στην καθημερινή πρακτική, αυτά είναι πράγματα που στερούνται ενδιαφέροντος, στον ιδιωτικό τομέα κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος, της ικανότητάς σου και του χαρακτήρα σου.

Επειδή τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν, όποιος καθυστερεί να βγει στην αγορά εργασίας χάνει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Πρόσεξε, δεν σου λέω να μην αγωνιστείτε όταν σας θίγουν δικαιώματα... Να αγωνιστείτε, αλλά να ξέρετε γιατί αγωνίζεστε και ποιανού τα συμφέροντα υπηρετείτε. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον σας:

1. Οι καθηγητές να ελέγχονται, να αξιλογούνται και να είναι παραγωγικοί. Να μην πατάνε όποτε τους γουστάρει, να μην γράφουν βιβλία κατακλέβοντας τις εργασίες των φοιτητών και να μην κάνει το μάθημα ο βοηθός ενώ αυτοί τα ξύνουν.

2. Να συνδεθούν τα ΑΕΙ με την αγορά εργασίας στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία.

3. Η ύλη των μαθημάτων να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και όχι το να έχει λόγο ύπαρξης ο Χ καθηγητής.

Προς Θεού, σταματήστε να κάνετε καταλήψεις άνεϋ ΣΟΒΑΡΟΥ λόγου και αιτίας. Η αντίδραση πρέπει να έχει ένα μέτρο αλλιώς καταντάει γραφική και από ένα σημείο και μετά, ενοχλητική.

Θα έπρεπε να σας προβληματίζει το ό,τι ο περισσότερος κόσμος ενώ στην αρχή ήταν μαζί σας πλέον δεν καταλαβαίνει γιατί αντιδράτε. Και ΟΚ, ο μικρόκοσμος του Πανεπιστημίου είναι ένας προστατευμένος κόσμος και έχει έναν χαρακτήρα ιδεολογίας και ρομαντισμού, αλλά εκεί έξω τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η αγορά είναι αμείλικτη, και όσο και αν νομίζετε ότι κινείστε στην σωστή κατεύθυνση, θα δείτε ότι όσα σας απασχολούν τώρα, δεν έχουν ιδιαίτερη αξία στον άλλο μικρόκοσμο, αυτόν των επιχειρήσεων.

Αυτά από μένα. Περάστε κανά μάθημα να τελειώνετε, γιατί σε 5-10 χρόνια που θα βγείτε προς αναζήτηση εργασίας τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα.

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον σας:

1. Οι καθηγητές να ελέγχονται, να αξιλογούνται και να είναι παραγωγικοί. Να μην πατάνε όποτε τους γουστάρει, να μην γράφουν βιβλία κατακλέβοντας τις εργασίες των φοιτητών και να μην κάνει το μάθημα ο βοηθός ενώ αυτοί τα ξύνουν.

2. Να συνδεθούν τα ΑΕΙ με την αγορά εργασίας στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία.

3. Η ύλη των μαθημάτων να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και όχι το να έχει λόγο ύπαρξης ο Χ καθηγητής.

Πες τα επιτέλους ρε χρυσόστομε.

Ωραίοι οι αγώνες και όλα ωραία, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάλαβα γιατί δεν έχουν μπει και οι σκάρτοι καθηγητές στο στόχαστρο των διεκδικήσεων από τη μεριά των παρατάξεων...

Είναι αν μη τι άλλο ύποπτο το ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα της αναξιότητας και της ασυδοσίας των περισσότερων καθηγητών.

Μήπως επειδή σε πολλές σχολές υπάρχει καθαρή και ξεδιάντροπη συναλλαγή κάποιων παρατάξεων με τους καθηγητές?

π.χ. μας βοηθάτε να εκλεγούμε καθηγητές, σας βοηθάμε να περάσετε κανένα μάθημα... :wink:

Αυτό το ερώτημα το είχα απευθύνει και πέρισυ που οι κινητοποιήσεις ήταν στο φόρτε τους, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" που λένε... Μούγκααααααααααααααα.... :wacko:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πες τα επιτέλους ρε χρυσόστομε.

Ωραίοι οι αγώνες και όλα ωραία, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάλαβα γιατί δεν έχουν μπει και οι σκάρτοι καθηγητές στο στόχαστρο των διεκδικήσεων από τη μεριά των παρατάξεων...

Είναι αν μη τι άλλο ύποπτο το ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα της αναξιότητας και της ασυδοσίας των περισσότερων καθηγητών.

Μήπως επειδή σε πολλές σχολές υπάρχει καθαρή και ξεδιάντροπη συναλλαγή κάποιων παρατάξεων με τους καθηγητές?

π.χ. μας βοηθάτε να εκλεγούμε καθηγητές, σας βοηθάμε να περάσετε κανένα μάθημα... :wink:

Αυτό το ερώτημα το είχα απευθύνει και πέρισυ που οι κινητοποιήσεις ήταν στο φόρτε τους, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" που λένε... Μούγκααααααααααααααα.... :wacko:

Μα είναι τραγική η κατάσταση ρε συ...

Τα Πανεπιστήμια τα λυμαίνεται η φάρα των καθηγητών, ένα λόμπι που δεν ελέγχει κανένας, και οι φοιτητοπατέρες που ξέρουν ότι μόλις βγουν έχουν την δουλειά έτοιμη. Για την κατάσταση αυτή, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, το μόνο που βλέπουμε είναι «αγώνες» ενάντια στην τάδε παράγραφο του νέου Νόμου και για ένα μάτσο άλλες ανοησίες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Τελικά την πληρώνουν οι απλοί φοιτητές που θέλουν απλά να τελειώνουν και εκείνοι που τους γίνεται πλύση εγκεφάλου ώστε να νομίζουν ότι κάνουν κοινωνικό αγώνα...

Και για να δείξω πως δουλεύει το ΑΕΙ σήμερα, θα μιλήσω με ένα παράδειγμα:

Μεσολάβησα ώστε να έρθει «νέο αίμα» στην εταιρεία που δουλεύω επειδή είμαι απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ήρθα σε επικοινωνία με το Πα.Πει. λοιπόν, και με τα πολλά όντως μας ήρθαν υποψήφιοι και υποψήφιες. Από την όλη διαδικασία, προέκυψε... ΜΗΔΕΝ. Τα άτομα που ήρθαν (και ήταν αρκετά) στερούνταν ΒΑΣΙΚΩΝ γνώσεων και τελικά δεν πήραμε κανέναν.

Όταν μιλάω για απαξίωση του Πανεπιστημίου, γνωρίζω καλά τί λέω και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουν και όσοι άλλοι εδώ μέσα είναι συνομηλικοί μου και μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους. Είναι κρίμα, ελπίζω να αντιστραφεί αυτή η τακτική.

εγω συμφωνω σε αυτα που λες, και αυτα δεν ειναι εκτος των πραγματων για τα οποια παλευουμε και θελουμε να γινουν...ξερω οτι οταν θα βγω τα ιδια θα ειμαι...700 ευρω θα παιρνω και θα λεω και ευχαριστω...αλλα δεν παυω να ελπιζω

θυμαμαι ως πρωτοετης μας ειχαν δωσει ενα φυλλαδιο με ερωτησεις για καποιον καθηγητη...ανωνυμα φυσικα αξιολογουσες τον καθηγητη..κατα γενικη ομολογια κανεις δεν συμπαθουσε τον καθηγητη, δεν εκανε καλο μαθημα και τετοια...ο καθηγητης αυτος, δυο χρονια μετα ειναι στην ιδια θεση και διδασκει τα ιδια πραγματα..γιατι? αφου υπηρχε ο τροπος, γιατι παρεμεινε εκει?

φυσικα πρεπει να συνδεθουν τα ΑΕΙ με την αγορα εργασιας...υπαρξη εργαστηριων, πρακτικης ασκησης επιτελους!

και φυσικα τα βιβλια να ειναι επιτελους απλα και κατανοητα και να περνανε την ουσια του μαθηματος

φιλε, panos, η ασυδοσια των καθηγητων παντοτε απασχολουσε τους φοιτητες...υπαρχουν καθηγητες οι οποιοι κοβουν ετσι για να κοβουν και τετοια πραγματα..ολοι το ξερουμε.Οι φοιτητες συνεχεια διαμαρτυρονται αλλα τιποτα...και μεσα απο συνελευσεις, με επιστολες και τα λοιπα...γιατι τα πραγματα ειναι τα ιδια? κομματικα κριτηρια μηπως? μηπως αυτη η απαξιωση που αναφερει ο TN97 συμφερει καποιους? μηπως ετσι τα ιδιωτικα φανταζουν ονειρο?

εγω συμφωνω σε αυτα που λες, και αυτα δεν ειναι εκτος των πραγματων για τα οποια παλευουμε και θελουμε να γινουν...ξερω οτι οταν θα βγω τα ιδια θα ειμαι...700 ευρω θα παιρνω και θα λεω και ευχαριστω...αλλα δεν παυω να ελπιζω

θυμαμαι ως πρωτοετης μας ειχαν δωσει ενα φυλλαδιο με ερωτησεις για καποιον καθηγητη...ανωνυμα φυσικα αξιολογουσες τον καθηγητη..κατα γενικη ομολογια κανεις δεν συμπαθουσε τον καθηγητη, δεν εκανε καλο μαθημα και τετοια...ο καθηγητης αυτος, δυο χρονια μετα ειναι στην ιδια θεση και διδασκει τα ιδια πραγματα..γιατι? αφου υπηρχε ο τροπος, γιατι παρεμεινε εκει?

φυσικα πρεπει να συνδεθουν τα ΑΕΙ με την αγορα εργασιας...υπαρξη εργαστηριων, πρακτικης ασκησης επιτελους!

και φυσικα τα βιβλια να ειναι επιτελους απλα και κατανοητα και να περνανε την ουσια του μαθηματος

φιλε, panos, η ασυδοσια των καθηγητων παντοτε απασχολουσε τους φοιτητες...υπαρχουν καθηγητες οι οποιοι κοβουν ετσι για να κοβουν και τετοια πραγματα..ολοι το ξερουμε.Οι φοιτητες συνεχεια διαμαρτυρονται αλλα τιποτα...και μεσα απο συνελευσεις, με επιστολες και τα λοιπα...γιατι τα πραγματα ειναι τα ιδια? κομματικα κριτηρια μηπως? μηπως αυτη η απαξιωση που αναφερει ο TN97 συμφερει καποιους? μηπως ετσι τα ιδιωτικα φανταζουν ονειρο?

Α, ωραία, αρχίζουμε να πιάνουμε την ουσία μετά από 3 σελίδες ;)

Φίλε μου πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αυτές τις ιστορίες. Θέλεις να μάθεις ποια είναι η σωστή αντίδραση για να αντιστρέψεις την απαξίωση αυτή; Να τελειώσεις στην ώρα σου, να πας να δουλέψεις κάπου και να αποτελέσεις διαφήμιση για την σχολή σου.

Εάν σου φαίνεται παράλογο αυτό που σου λέω ή ανεδαφικό, κοίτα το ακριβώς προηγούμενο post μου και θα καταλάβεις. Το μόνο που έχω να σου πω ότι αντιδράτε λάθος και με την συμμετοχή σας στις καταλήψεις απλά επιταχύνετε την απαξίωση των ΑΕΙ.

Φίλε μου, δε λέω γενικά και αόριστα για την ασυδοσία των καθηγητών που απλά κόβουν όποιον γουστάρουν ή είναι ανεπαρκείς και ανίδεοι. Αυτό ίσως είναι το "πιο αθώο", υπερβολικά μιλώντας πάντα.

Θα επαναλάβω ότι το πιο ξεδιάντροπο - ναι ξεδιάντροπο, θα το πω 1000-2000 φορές - είναι να βλέπεις ανθρώπους που τα συμφέροντά τους πλέον είναι αντίθετα (καθηγητές και επικεφαλής παρατάξεων φοιτητών) να συμμαχούν για να καρπωθούν ο καθένας τα οφέλη του. Και όλα αυτά εις βάρος των ανώνυμων, ανένταχτων φοιτητών που απλά θέλουν να σπουδάσουν για να βρουν κάποια δουλειά.

Αν ήξεραν όλοι οι απλοί φοιτητές σε τι βαθμό τους κοροϊδεύουν και τους εκμεταλλεύονται οι περισσότεροι από τους επικεφαλής των φοιτητικών παρατάξεων (πολλοί από τους οποίους δεν είναι καν φοιτητές, αλλά επαγγελματίες συνδικαλιστές), θα τους πετούσαν κλωτσηδόν από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. ;)

TN97, εδω ειναι που διαφωνουμε...εγω θεωρω οτι με τις καταληψεις κανουμε δουλεια...συμφωνω οτι πλεον δεν ειναι ο καταλληλος τροπος και χρειαζεται αλλη δραση αλλα δεν μετανιωνω για τα προηγουμενα ετη. Κανουμε καταληψεις ακριβως επειδη ΔΕΝ θελουμε να απαξιωσουμε τα ΑΕΙ!

τλκ, ο χρονος θα δειξει αν θα τα καταφερουμε ή οχι....εχω ακομα τις ελπιδες μου :)

panos, καταλαβαινω τι εννοεις και εγω συμφωνω! μακαρι να ηταν ολα ροδινα και μακαρι να μην υπηρχαν παραταξεις

panos, καταλαβαινω τι εννοεις και εγω συμφωνω! μακαρι να ηταν ολα ροδινα και μακαρι να μην υπηρχαν παραταξεις

Μάλλον θα έλεγα, πιο σωστά ίσως, μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη για την ύπαρξη παρατάξεων. ;)

TN97, εδω ειναι που διαφωνουμε...εγω θεωρω οτι με τις καταληψεις κανουμε δουλεια...συμφωνω οτι πλεον δεν ειναι ο καταλληλος τροπος και χρειαζεται αλλη δραση αλλα δεν μετανιωνω για τα προηγουμενα ετη. Κανουμε καταληψεις ακριβως επειδη ΔΕΝ θελουμε να απαξιωσουμε τα ΑΕΙ!

τλκ, ο χρονος θα δειξει αν θα τα καταφερουμε ή οχι....εχω ακομα τις ελπιδες μου :)

Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω (διαβάσω) την άποψή σου για το τι νομίζεις ότι πέτυχαν οι καταλήψεις των προηγούμενων ετών.