Jump to content

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985

BestMan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το παρέθεσα όπως ακριβώς το έλαβα. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι το 1980 είναι πιο λογικό...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

• Απαντήσεις 264
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

σε 2-3 χρονακια 8α ειναι για οσους γεννηθηκαν πριν το 90....
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εγω το αρχικο κειμενο του BestMan το ακουσα σε ραδιοφωνικο σταθμο του Βολου! Σημερα το πρωι γυρω στις 11.

Το διαβασε ενας(δεν λεω σταθμο γιατι μπορει να θεωρηθει διαφημιση). Αυτο το κειμενο απο που το βρηκες?

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

ααα!μπουγελοφατσες!!δημοτικο πηγαινα οταν βγηκαν..στα δρακουλινια τις ειχε η τα αγοραζαμε χωρια??δε θυμαμαι..ειχα γεμισει τον τοπο με δαυτες..

αν ψαξω 8α βρω πολλεεεεεεες

ααα!μπουγελοφατσες!!δημοτικο πηγαινα οταν βγηκαν..στα δρακουλινια τις ειχε η τα αγοραζαμε χωρια??δε θυμαμαι..ειχα γεμισει τον τοπο με δαυτες..

αν ψαξω 8α βρω πολλεεεεεεες

εγω τις εχω ακομη και τα μπαλονακια που τα γεμισαμε με νερο και τα πεταγαμε στα κοριτσια:lol:

με προφανη σκοπο να γινουν μουσκεμα και να βλεπουμε πιο..καθαρα :rolleyes:

Τα μπουγελωματα τα θυμαστε; και τις μπουγελόφατσες;

Ελα βρε chris79 που προλαβες τις μπουγελοφατσες και επαιξες κιολας.....αυτες εμφανιστηκαν αρχες του 92 αν δεν κανω λαθος...

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

τις χρησιμοποιεις κιολας??μωρε δε περνανε πολυ νερο.καλυτερα με νεροβομβα.

κατι αλλα μπαρμπαδακια ποθ μαζευαμε εμεις τα κοριτσακια τα 8υμαστε?μικροσκοπικα πλαστικα αν8ρωπακια(κοριτσια αν 8υμαμαι καλα)που τα καναμε κολιε...

και τους ευχουληδες!!(ολο ροζ μου τυχαινε στο σακουλακι και φουξ..και η8ελα εκεινο με τα μπλε μαλλια και με τα ασπρα!!)

Ευχουληδες χαχαχαχαχαχ:lol: :lol: :lol: :lol: Που τους ξεθαψες αυτους???? Πλακα ειχαν....ηταν και σε διαφορα μεγεθοι:p :p :p :p

Στο δημοτικό, manolag3. 5η ή 6η δημοτικού.

Μέχρι τότε όμως, την τελευταια σχολική ημέρα είχαμε πλαστικές σακούλες. Τις γεμίζαμε νερό και τις ρίχναμε σε όποιονδήποτε.

Μια φορά θυμάμαι δεν ηθελα να παίξω μέχρι που με μπουγέλωσε κάποιος και το τί νερό ετρεξα για να του ρίξω δεν λεγετε.

Οχι σαν σήμερα που σε τρομοκρατούν οι συνομήλικοί σου! (παράδειγμα με τα τελευταια γεγονοτα στην Βεροια).

Πάντως καλά όλα αυτά για να τα θυμόμαστε και να νοσταλγούμε, αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να γυρίσω σε μια εποχή χωρίς κινητό και χωρίς ίντερνετ!!! Μπορεί από τη μία η τεχνολογία να μας απομακρύνει, από την άλλη όμως μας φέρνει και πιο κοντά. Γνωρίζουμε ανθρώπους από μέρη λίγο πιο έξω από τη δική μας πόλη, ή ακόμα και χώρα... και με τις τιμές στα αεροπορικά να μην είναι πλέον ιδιαίτερα τσουχτερές όπως τότε, μπορούμε άνετα να τους δούμε και από κοντά... Γενικά η επικοινωνία είναι σε καλύτερο επίπεδο αν και πολλές φορές μπορεί να γίνεται μέσω μιας οθόνης. Και, ΟΚ, μπορεί να απομακρύνομαι κάποιες φορές από τον κόσμο λόγω του msn, αλλά ακόμα υπάρχουν κάποια μέρη, κάποια μαγαζιά που μπορώ να πάω μόνος χωρίς να έχω κανονίσει κάτι με κανέναν, αλλά ξέρω ότι θα βρω γνωστούς εκεί, παρέες...
http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Ευχουληδες χαχαχαχαχαχ:lol: :lol: :lol: :lol: Που τους ξεθαψες αυτους???? Πλακα ειχαν....ηταν και σε διαφορα μεγεθοι:p :p :p :p

στην εποχη μου,οταν ειχαν πρωτοβγει ηταν σε ενα μονο μεγε8ος..μικρουληδες

μετα ειδαν οτι μπορουν να βγαλουν τρελλα λεφτα και τους βγαλαν και σε μεγε8η..

8υμαμαι και την πατατουφα

ααα!!και τον φασουλετο

Απο τις κορυφαιες στιγμες των παιδιων ηταν τα αυτοκολλητα Panini τα θυμαστε.....εχω δωσει λεφτα γι' αυτα:) :) :) :) ομως ποτε δεν συμπληρωνα τα αλμπουμ:p :p :p :p

πριν τα πρωτα Pc

games με θρυλικο atari

και αργοτερα με commodore 64/128/ amiga 500/1000 defender of the crown (αν οχι το πρωτο παντως απο τα πρωτα strategic)

το μεταλλο που ριχναμε στα arcade operation wolf/double dragon/shinobi1/2

ghost n gobblins/ rygar και αλλα

αληθεια τα θυμαται κανεις?:superman:

gimme gimme shelter

:ninja:

and i've been putting out the fire with gasoooliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiine

πριν τα πρωτα Pc

games με θρυλικο atari

και αργοτερα με commodore 64/128/ amiga 500/1000 defender of the crown (αν οχι το πρωτο παντως απο τα πρωτα strategic)

το μεταλλο που ριχναμε στα arcade operation wolf/double dragon/shinobi1/2

ghost n gobblins/ rygar και αλλα

αληθεια τα θυμαται κανεις?:superman:

Commodore 64 εχω ενα και παιζει κανονικοτατα....Φοβερο παιχνιδι πριν παρω PC ολο με αυτο επαιζα.

Ωραίο ποστ ! εγώ όταν το διάβαζα ένιωθα ότι ο συγγραφέας « τη λέτε » σε όσους ειμαστε γεννημένοι μετά το 85 …Στο κάτω κάτω ούτε επιλογή μας ήταν να γεννηθούμε τότε και κυρίως δε φταίμε εμείς αν ΕΣΕΙΣ έχετε κάνει 1 κόσμο στον όποιο δε μπορείς να παίξεις στη γειτονία τα διάφορα παιχνίδια , δε μπορείς να απόλαυσης το καλοκαίρι επειδή έχεις μαθήματα ή δε μπορείς να κάτσεις στον ήλιο χωρίς 30αρι αντηλιακό γιατί όταν ήμουν εγώ αγέννητος εσείς καταστρέφατε το όζον…

Απλά διαφορετική ματιά στο τόσο τέλειο παρελθόν σας , περνώντας τα χρόνια ξεχνάμε τα άσχημα και κρατάμε μονό τα θετικά …

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

τον rick dangerous τον θυμαστε?απο τα πρωτα παιχνιδια σε πι σι :p

Θα συμφωνήσω λίγο με τα προηγούμενα ποστ του Μάρβιν και του Προ: κατά τη γνώμη μου,το ύφος του κειμένου (παρόλο που μου άρεσε πολύ), νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο σε παλιότερη γενιά - εγώ που είμαι γεννημένη το 1976, αναγνώρισα πολλά πράγματα αλλά θεωρώ πως είναι κάπως νωρίς για τέτοια διάθεση αναμνήσεων.

Μπορεί να συμφωνώ με το γενικότερο νόημα (έχω υπάρξει και παιδί και έφηβη και 18 χρονών χωρίς κινητό και μια χαρά περνούσα και χωρίς αυτό), από την άλλη μεριά η κάθε γενιά περνά καλά με αυτά που έχει απλώς επειδή τα έχει χωρίς να αναρωτιέται γιατί και πώς θα ήταν αν είχε άλλα ή αν δεν τα είχε καθόλου. Και κάθε γενιά που μεγαλώνει θα λέει τα ίδια στην επόμενη, όπως κι εμάς (του 76) μας λέγανε "αχ τότε εμείς ακούγαμε ραδιόφωνο και παίζαμε με τους βόλους και δεν είχαμε τηλεόραση".

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Δεν συμφωνώ με το κείμενο...

Μπράβο στο παρελθόν, με έφερε στο παρόν μέσα από καταστάσεις και γεγονότα αλλά ως εκεί. Αντιός και να μας γράφει. Να ζεις το σήμερα, να το κάνεις καλύτερο από το χθες, αυτό είναι το νόημα της ζωής.

Αναμνήσεις; Συγκίνηση; Απλή αδυναμία του ανθώπινου εγκεφάλου.

Στα 50 δηλαδή θα αναπολούμε τα 30 μας που αναπολούσαμε τα 10...

Και στα 80 θα βριζόμαστε γιατί ζήσαμε μια ζωή όλο στο χθες...

I see stupid people...

Θα συμφωνήσω λίγο με τα προηγούμενα ποστ του Μάρβιν και του Προ: κατά τη γνώμη μου,το ύφος του κειμένου (παρόλο που μου άρεσε πολύ), νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο σε παλιότερη γενιά - εγώ που είμαι γεννημένη το 1976, αναγνώρισα πολλά πράγματα αλλά θεωρώ πως είναι κάπως νωρίς για τέτοια διάθεση αναμνήσεων.

Μπορεί να συμφωνώ με το γενικότερο νόημα (έχω υπάρξει και παιδί και έφηβη και 18 χρονών χωρίς κινητό και μια χαρά περνούσα και χωρίς αυτό), από την άλλη μεριά η κάθε γενιά περνά καλά με αυτά που έχει απλώς επειδή τα έχει χωρίς να αναρωτιέται γιατί και πώς θα ήταν αν είχε άλλα ή αν δεν τα είχε καθόλου. Και κάθε γενιά που μεγαλώνει θα λέει τα ίδια στην επόμενη, όπως κι εμάς (του 76) μας λέγανε "αχ τότε εμείς ακούγαμε ραδιόφωνο και παίζαμε με τους βόλους και δεν είχαμε τηλεόραση".

Ακριβώς... εγώ είμαι γεννημένος το 1986. Και όμως σε σύγκριση με τα παιδιά σήμερα ("παιδιά" εννοώντας τα 10χρονα-11χρονα) ήμασταν πολύ διαφορετικοί. Και πάλι όμως το να ξεκινά κανείς την "αναπόληση" των εποχών που ήταν παιδί είναι μεν φυσιολογικό, αλλά όχι και πρωτότυπο. Κάθε γενιά είχε κάτι που δεν θα έχει η τωρινή και η επόμενη. Π.χ. πριν 30 χρόνια δεν υπήρχαν ουσιαστικά ηλεκτρονικά, πριν 15 χρόνια οι πλούσιοι μόνο μπορούσαν να τα έχουν και σήμερα όλα σχεδόν τα παιδιά (οποιασδήποτε οικονομικής κατάστασης!) μπορούν να τα έχουν... Είναι λογικό λοιπόν, με τις αλλαγές της κοινωνίας να υπάρχουν και αποτελέσματα ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ αυτών των αλλαγών (άλλα καλά άλλα όχι)....

Anyway, και εγώ νομίζω τράβηξα την απάντησή μου πολύ περισσότερο απ'ότι σκόπευα. Απλα συμφωνώ με την Isolde που λέει πως κάθε γενιά θεωρεί δεδομένα κάποια πράγματα (η σημερινή π.χ. τα διαδικτυακά παιχνίδια!). Όταν εγώ ως παιδί έπαιζα ηλέκτρονικά δεν με πείραζε που δεν μπορώ να παίξω με κάποιον από την... Σιγκαπούρη γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και είχα μάθει σε αυτό. Έτσι είναι δύσκολο να κρίνουμε και να συγκρίνουμε διαφορετικές γενιές (αφήστε που πλέον είναι δύσκολο να συγκρίνουμε και άτομα που να ανήκουν στην ίδια γενιά αλλά να έχουν μια διαφορά ηλικία 10+ χρόνων)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Αυτό ήταν ένα από τα πιο ωραία, συγκινητικά και ευχάριστα "μηνύματα" που έχω διαβάσει ποτέ..

αν και έχω γεννηθεί το ΄85 ... οφείλω να ομολογήσω ότι τα 120 από τα 100 πράγματα που λέγονται στο αρχικό κείμενο εγώ τα έχω ζήσει και θα τα θυμάμαι... σαν τις καλύτερες αναμνήσεις μου από την παιδική μου ηλικία...!

Αχ και να'ξεραν τι χάνουν από τη ζωή τους όλα αυτά τα πιτσιρίκια που σήμερα η διασκέδασή του είναι το psp, το pc, η τηλεόραση και χίλια δυο πράγματα που τα αποχαυνώνουν και τα μαλθακοποιούν...

Αχ..!!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Εγω το αρχικο κειμενο του BestMan το ακουσα σε ραδιοφωνικο σταθμο του Βολου! Σημερα το πρωι γυρω στις 11.

Το διαβασε ενας(δεν λεω σταθμο γιατι μπορει να θεωρηθει διαφημιση). Αυτο το κειμενο απο που το βρηκες?

Syggnwmi gia ta Greeklish. To vrika simera to prwi sto e-mail, eniwsa oti antikatoptrizei tin diki mou paidiki ilikia, kai ithela apla na to moirastw mazi sas kai, giati oxi, na 3ypnisw anamniseis....:O

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Απλά διαφορετική ματιά στο τόσο τέλειο παρελθόν σας , περνώντας τα χρόνια ξεχνάμε τα άσχημα και κρατάμε μονό τα θετικά …

Νίκο είναι ακριβώς όπως το είπες... με τον καιρό θυμόμαστε μόνο τα καλά... (ευτυχώς προσωπικά αν και πέρασαν τοοοοόσα χρόνια από τότε που τελείωσα το σχολείο, ούτε για μια στιγμή δεν το νοστάλγησα)!

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Δεν ειναι μονο οι "πριν" το 1985.... ειναι ΓΕΝΙΚΑ οτι η δεκαετια του 80' ηταν μια εποχη μοναδικη, που δεν προκειται να ξαναυπαρξει.... Η εποχη της ξεγνοιασιας, της ανεμελιας, του ροκ και του χεβι μεταλ, αλλα και της Μπαρμπαρελα..... Τοτε που φοραγες οτι ηθελες για να βγεις εξω.... χωρις να σκεφτεσαι αν αυτο "παει" η "δεν παει".... Παντως σε ολα αυτα συνεβαλλε και η ευημερια του λαου τοτε.... Εγω δε θυμαμαι και πολλα, πιτσιρικος ημουνα, αλλα μεγαλυτεροι μου λενε οτι αυτο το σφιξιμο του ζωναριου που υπαρχει σημερα, δεν υπηρχε τοτε.....
No Rest for the Wicked