RAVER Δημ. June 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2007 Ποσο παει για πετρελαιο στην αθηνα; Τι????? :blink: :blink: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2007 IX πετρελαιο αν σε πιασουν. Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 molis mou epevalan prostimo 200 eyrw gia odigisi ypo tin epireia alkool .. k mou epevalan episis 5 vathmous sto point system tou diplwmatos.xerei kaneis an aytoi oi vathmoi paramenoun for ever sto "onoma sou" i an meta apo kapoio xroniko diastima diagrafontai...?? Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 Στις 25 μηδενιζεσαι.:lol: Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 EDIT: Αν κανεις το ιδιο παραπτωμα δυο φορες στο ιδιο ετος (για καποιες παραβασεις) σου αφαιρειται το διπλωμα. Αν δεν συμπληρωσεις 25 ποντους, σε 3 χρονια απο την ημερομηνια βεβαιωσης της παραβασης, αυτη διαγραφεται. Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 Μα και συ πιωμένη να οδηγάς! Ντροπή! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 eyxaristw poly gia tis plirofories.. mia fora ki egw eipa na piw.. re gmt.. k eixe 1500 mploka sto dromo.. Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Markious Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 molis mou epevalan prostimo 200 eyrw gia odigisi ypo tin epireia alkool .. k mou epevalan episis 5 vathmous sto point system tou diplwmatos.xerei kaneis an aytoi oi vathmoi paramenoun for ever sto "onoma sou" i an meta apo kapoio xroniko diastima diagrafontai...?? Sorry, αλλά κακώς δεν σου πήρανε και το δίπλωμα... Αλκοολ και οδήγηση δεν πάνε μαζί ! Πάντως don't worry κάθε τρία χρόνια παραγράφονται οι πόντοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 eyxaristw poly gia tis plirofories.. mia fora ki egw eipa na piw.. re gmt.. k eixe 1500 mploka sto dromo.. Και αφου :worry: τοσα μπλοκα..γιατι δεν εδωσες το οχημα σε καποιον αλλον. :blink: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. June 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2007 mariel πόσο έγραψε η τρόμπα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 mipws giati den ypirxe kapoios allos?? (ti poio logiko?) egrapse diafores times... me perasane apo ena swro mixanimata.. hehe! anyway.. kapou gyrw sto 0,30mg.. Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 Το πιο λογικό θα ήταν να μην πιείς καθόλου αφου δεν υπήρχε άλλος να οδηγήσει ή να πάρετε ένα ταξί. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipinos1976 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 Την επόμενη φορά που θα βγεις, πιές περισσότερο. Ίσως με λίγα ποτά παραπάνω να καταφέρεις να έχεις τις ίδιες αντιδράσεις με έναν γέρο 80 ετών που κυκλοφορεί όλη μέρα στο δρόμο νηφάλιος, χωρίς όμως ικανότητα για οδήγηση. Δεν προτείνω να πίνεις, αλλά δε θεωρώ πως ποτό και οδήγηση δεν ταιριάζουν. Αν το αντέχει ο οργανισμός σου (υπάρχει γονίδιο που ελέγχει το πόσο μπορεί ο οργανισμός να αντιδράσει ή όχι σε έκτακτες συνθήκες = αλκοόλ, νύστα, ναρκωτικά κτλ, για περισσότερες πληροφορίες σχετική δημοσίευση πριν 1-2 έτη στο http://www.in.gr) ή αν ξέρεις πώς να πιείς ώστε να είσαι κάτω από το όριο, τότε μπορείς να πιείς αρκετά χωρίς να κινδυνεύεις. Σκέψου ότι ο οργανισμός μεταβολίζει περίπου 0,05 την ώρα ή αλλιώς, 1 ποτήρι μπύρα την ώρα ή αλλιώς 1/4 ποτήρι ουίσκι. Αν έχεις φάει καλά, αν πίνεις 1 ποτό στις 2 ώρες δεν έχεις κίνδυνο. Εξηγούμαι: Ξεκινάς να πίνεις στις 00:00 και πίνεις μέχρι 4:00. Έχεις πιεί 2 ποτά + 2 σφηνάκια (γυναίκα είσαι, θα σε κεράσει κάποιος). Υπολόγισε ότι 2 ποτά σε πηγαίνουν στο 0,4 + 2 σφηνάκια περίπου στο 0,6 (πολύ βάζω, αλλά είναι το άνω όριο). Σε 4 ώρες έχεις μεταβολίσει σίγουρα 0,05*4 = 0,2, άρα είσαι στο 0,4 στη χειρότερη των περιπτώσεων. Αν έχεις φάει κιόλας, το αλκοόλ περνάει πιο δύσκολα στο αίμα, οπότε η ποσότητα τελικά είναι μικρότερη. Αν αφήσεις και στο τέλος μισή ώρα χωρίς ποτό και πίνεις και 2 τουλάχιστον ποτήρια νερό με κάθε ποτό, στο τέλος θα είσαι κάτω από το 0,25 στην αναπνοή, άρα είσαι νόμιμη. Φυσικά, παίζει ρόλο και το βάρος σου. Αν είσαι 170 με 50 Kg, τότε θα είσαι πολύ χειρότερα. Από προσωπική δοκιμή, με 2 μπύρες, 2 ποτά, 2 σφηνάκια στο διάστημα 22:00 - 2:00 ήμουν στο 0,2, άρα κάτω από το πρόστιμο. Και σκέψου ότι δεν είμαι και υπέρβαρος, μόλις 82 Kg, ούτε είχα πιεί νερό πριν φύγω από το μαγαζί και το τελευταίο σφηνάκι το ήπια 5 min πριν βγω έξω. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις πως το παν είναι να πίνεις φαγωμένος και με σταθερό ρυθμό όλο το βράδυ ώστε να μένεις συνεχώς κάτω από το όριο. Ευχαριστώ. Παράθεση Το κανάλι μου στο YouTube Το κανάλι μου στο Odysee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 Την επόμενη φορά που θα βγεις, πιές περισσότερο. Ίσως με λίγα ποτά παραπάνω να καταφέρεις να έχεις τις ίδιες αντιδράσεις με έναν γέρο 80 ετών που κυκλοφορεί όλη μέρα στο δρόμο νηφάλιος, χωρίς όμως ικανότητα για οδήγηση. Δεν προτείνω να πίνεις, αλλά δε θεωρώ πως ποτό και οδήγηση δεν ταιριάζουν. Αν το αντέχει ο οργανισμός σου (υπάρχει γονίδιο που ελέγχει το πόσο μπορεί ο οργανισμός να αντιδράσει ή όχι σε έκτακτες συνθήκες = αλκοόλ, νύστα, ναρκωτικά κτλ, για περισσότερες πληροφορίες σχετική δημοσίευση πριν 1-2 έτη στο http://www.in.gr) ή αν ξέρεις πώς να πιείς ώστε να είσαι κάτω από το όριο, τότε μπορείς να πιείς αρκετά χωρίς να κινδυνεύεις. Σκέψου ότι ο οργανισμός μεταβολίζει περίπου 0,05 την ώρα ή αλλιώς, 1 ποτήρι μπύρα την ώρα ή αλλιώς 1/4 ποτήρι ουίσκι. Αν έχεις φάει καλά, αν πίνεις 1 ποτό στις 2 ώρες δεν έχεις κίνδυνο. Εξηγούμαι: Ξεκινάς να πίνεις στις 00:00 και πίνεις μέχρι 4:00. Έχεις πιεί 2 ποτά + 2 σφηνάκια (γυναίκα είσαι, θα σε κεράσει κάποιος). Υπολόγισε ότι 2 ποτά σε πηγαίνουν στο 0,4 + 2 σφηνάκια περίπου στο 0,6 (πολύ βάζω, αλλά είναι το άνω όριο). Σε 4 ώρες έχεις μεταβολίσει σίγουρα 0,05*4 = 0,2, άρα είσαι στο 0,4 στη χειρότερη των περιπτώσεων. Αν έχεις φάει κιόλας, το αλκοόλ περνάει πιο δύσκολα στο αίμα, οπότε η ποσότητα τελικά είναι μικρότερη. Αν αφήσεις και στο τέλος μισή ώρα χωρίς ποτό και πίνεις και 2 τουλάχιστον ποτήρια νερό με κάθε ποτό, στο τέλος θα είσαι κάτω από το 0,25 στην αναπνοή, άρα είσαι νόμιμη. Φυσικά, παίζει ρόλο και το βάρος σου. Αν είσαι 170 με 50 Kg, τότε θα είσαι πολύ χειρότερα. Από προσωπική δοκιμή, με 2 μπύρες, 2 ποτά, 2 σφηνάκια στο διάστημα 22:00 - 2:00 ήμουν στο 0,2, άρα κάτω από το πρόστιμο. Και σκέψου ότι δεν είμαι και υπέρβαρος, μόλις 82 Kg, ούτε είχα πιεί νερό πριν φύγω από το μαγαζί και το τελευταίο σφηνάκι το ήπια 5 min πριν βγω έξω. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις πως το παν είναι να πίνεις φαγωμένος και με σταθερό ρυθμό όλο το βράδυ ώστε να μένεις συνεχώς κάτω από το όριο. Ευχαριστώ. ωραίο το παράδειγμα σου κ πολυ αναλυτικό.. η αλήθεια είναι πως πλέον ότι έγινε, έγινε .. και δεν αλλάζει η κατάσταση όσο κ να συζητάμε... είχα πολλούς μήνες να πιω αλκοόλ (προσωπική επιλογή για λόγους διατροφής&υγιεινής). δεν είχα φάει πριν.. ωστόσο έφαγα μετά (αφού έφυγα από το μαγαζί) νερό γενικότερα δεν πίνω πολύ (την ημερήσια δόση που κανονικά θα έπρεπε) ωστόσο λόγω καλοκαιριού, ζέστης, κτλ ... σίγουρα μέσα στη βραδιά 2-3 ποτηράκια θα τα είχα πιει. Ως προς το ρυθμό "κατάποσης" ... δεν φημίζομαι ιδιαίτερα... θέλω μισή ώρα με 45 λεπτά για να πιω ένα ποτό/ μπύρα, κτλ... στη διάρκεια της βραδιάς υπήρξαν κ κάποια σφηνάκια (κατά τη γνώμη μου αυτά έκαναν τη "μεγάλη τη ζημιά" ..) όσο για τα κιλά κ το ύψος κ την αναλογία.. πάει μακριά η βαλίτσα.. (κ βιάζομαι κιόλας) τέσπα... τέτοια ώρα τέτοια λόγια... κ την ποινή την έφαγα κ εκεί που πρόσεχα 10 φορές τώρα θα πρέπει να προσέχω 1000 ... ήταν για να γίνει που λένε κι έγινε.. Αυτό που τώρα όμως άρχισε να με απασχολεί ... κ δεν ξέρω τι συμβαίνει κ θα ήθελα βεβαίως να μάθω είναι το τι γίνεται με τους 5 βαθμούς.. Ναι, οκ, καταχωρούνται στο "μητρώο" μου ας το πούμε έτσι, διαγράφονται μετά από 3 χρόνια από την τέλεση αν δεν υποπέσω σε παρόμοιο παράπτωμα μέσα στο διάστημα αυτό κτλ .. (κ όλα τα άλλα που περικλείει) αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια?? Ο κος όργανο .. μου είπε ότι αυτοί οι 5 πόντοι φαίνονται μόνο στο "Υπουργείο μεταφορών" (κάτι τέτοιο τεσπα) κ καλά όταν θα μαζέψω τους 25 να μου τα "μαζέψουν" τα χαρτιά.. και τι εννοώ με την ασφάλεια? εννοώ θα αναγκαστώ να πληρώσω παραπάνω όταν θα μου λήξει η τρέχουσα? θα φανεί κάπου στα χαρτιά κτλ..? ξέρει κανείς κάτι γύρω από το θέμα.. Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipinos1976 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 Οι πόντοι παραγράφονται μετά από 3 χρόνια. Στο ενδιάμεσο αν έχεις πάρει άλλους, θα σβήνονται και αυτοί σταδιακά. Πχ 3 φέτος, 10 του χρόνου, 5 του παραχρόνου; Τον 4ο χρόνο θα σβηστούν οι 3, τον 5ο οι 10 και τον 6ο οι 5. Αν στο ενδιάμεσο δεν περάσεις συνολικά τους 25 δεν έχεις πρόβλημα. Επειδή δεν είσαι στην ανώτατη κλίμακα του προστίμου για αλκοόλ, δε σου αφαιρούν το δίπλωμα, ακόμα και αν σε πιάσουν ξανά μέσα στο χρόνο για τον ίδιο λόγο (η υποτροπή που γράφει, αναφέρεται στην περίπτωση του ανώτατου προστίμου που σου αφαιρούν το δίπλωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα). Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μη φοβάσαι, ούτε ασφάλιστρα ανεβαίνουν, ούτε άλλες διαδικασίες θα περάσεις. Στο μέλλον, ίσως το σύστημα των ασφαλίστρων γίνει όπως στο εξωτερικό, ανάλογα με τις ποινές που τρως να ανεβαίνουν και τα ασφάλιστρα, αλλά τότε θα έβλεπες άτομα σαν κι εμένα να έχουν ΜΗΔΕΝ (0) ατυχήματα σε 12 χρόνια νόμιμης οδήγησης (+ άλλα 4-5 παράνομης) και ασφάλιστρα που θα πλήρωνε κάποιος που τρακάρει 5 φορές το χρόνο, λόγω κλήσεων, κυρίως για ταχύτητα + ό,τι άλλο τους έρθει μιας και η συμπεριφορά μου τους εξοργίζει (για κάποιους λόγους, ξέρω αρκετά περισσότερα από τον τυπικό έλληνα τροχονόμο για οδήγηση, ελέγχους, Τροχαία, ΕΛΑΣ = εκνευρίζονται πολύ εύκολα όταν τους λες ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους γράφοντας τα 70 σε όριο 50 και αφήνουν τα βαρυφορτωμένα αγροτικά να περνάνε έτσι). Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι. Περιμένω τουλάχιστον μια γύρα σφηνάκια κέρασμα μιας και είμαι συνάδελφος στο άθλημα, έστω και πρώην. Τουλάχιστον γλύτωσα τα αλκοτεστ λόγω γιατρού τώρα. Από 25/10/2000 μέχρι 3/8/2006 ήμουν συνεχώς πάνω από το όριο του αυτοφώρου, μέχρι που το συκώτι αρνήθηκε την περαιτέρω συνεργασία και τώρα θέλοντας και μη είναι νόμιμος τις περισσότερες φορές. Τι ωραία που ήταν τα φοιτητικά χρόνια. Να δίνεις Ψηφιακές Ι ή ΙΙ, Οπτικές Ι ή ΙΙ, να γράφεις 25-30 σελίδες, να παίρνεις 5,5, να σε περνάει χαριστικά με 6 (βάση) και μετά να πηγαίνεις για φαγητό, να πίνεις 2 Kg κρασί και μετά σπίτι οδηγώντας και πηγαίνοντας πρώτα άλλους 2 φίλους στα δικά τους σπίτια. Πάει όμως η ωραία εποχή, πέρασαν αυτά. Τώρα λιτότητα :( Παράθεση Το κανάλι μου στο YouTube Το κανάλι μου στο Odysee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 ax.. se eyxaristw... anakoufistika twra... giati katalavaineis.. einai k oi goneis sti mesi... k den thelw na mpoun sti diadikasia...k na exoume istories! ftanei i diki mou i stenoxwria.. oso gia tin ygeia sou.. ti na pw? lypamai poly... exei tyxei k stin diki mou parea.. alla na mwre... les.. kathe empodio gia kalo... Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipinos1976 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 Δεν πεθαίνω κιόλας. Απλά ο γιατρός είπε κόψε τα πολλά πολλά ποτά. 1-2 ποτάκια 1-2 φορές την εβδομάδα δε βλάπτουν. Άσχημο σε μικρή ηλικία να σε περιορίζουν, αλλά είναι θέμα του τι διαλέγεις, τι δρόμο επιλέγεις. Έκανα την επιλογή μου σε μικρή ηλικία, έφτασα και ξεπέρασα τα όρια και τώρα πληρώνω ευτυχώς ένα πολύ μικρό αντίτιμο μπροστά σε αυτά που έκανα στον οργανισμό μου. Μακάρι να μη βρεθεί κανείς άλλος σε τέτοιο σημείο. Δεν είναι ευχάριστο να σε περιορίζουν οι γιατροί, αλλά από την άλλη είναι και αναγκαίο καμιά φορά. Σίγουρα είναι καλύτερο να συνεχίζεις τις σπουδές σου, να διαβάζεις, να προχωράς την έρευνά σου, να πηγαίνεις βόλτες, εκδρομές, να διαβάζεις ένα βιβλίο, να βλέπεις τη φύση, να βγαίνεις με φίλους, να περνάς καλά γενικότερα, από το να πίνεις 1-2 μπουκάλια ουσκι σε ένα βράδυ, να οδηγάς για το σπίτι και την επόμενη ημέρα να είσαι άρρωστος και ο οργανισμός να παλεύει για επιβίωση. Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα με τον ΚΟΚ. Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Προσοχή στο δρόμο γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Και πού ξέρεις; Ίσως σε κεράσω κανένα σφηνάκι σε κάποιο club χωρίς να το ξέρω...!!! Ευχαριστώ. Παράθεση Το κανάλι μου στο YouTube Το κανάλι μου στο Odysee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. July 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2007 Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα με τον ΚΟΚ. Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Προσοχή στο δρόμο γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ευχαριστώ. Επίσης ! κι εσύ να προσέχεις!! Και πού ξέρεις; Ίσως σε κεράσω κανένα σφηνάκι σε κάποιο club χωρίς να το ξέρω...!!! :lol: :) Ποτέ δεν ξέρεις...!!!! ;) Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. July 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2007 Την επόμενη φορά που θα βγεις, πιές περισσότερο. :confused: Δεν προτείνω να πίνεις, αλλά δε θεωρώ πως ποτό και οδήγηση δεν ταιριάζουν. :confused: Από προσωπική δοκιμή, με 2 μπύρες, 2 ποτά, 2 σφηνάκια στο διάστημα 22:00 - 2:00 ήμουν στο 0,2, άρα κάτω από το πρόστιμο. Και σκέψου ότι δεν είμαι και υπέρβαρος, μόλις 82 Kg, ούτε είχα πιεί νερό πριν φύγω από το μαγαζί και το τελευταίο σφηνάκι το ήπια 5 min πριν βγω έξω. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις πως το παν είναι να πίνεις φαγωμένος και με σταθερό ρυθμό όλο το βράδυ ώστε να μένεις συνεχώς κάτω από το όριο. Ευχαριστώ. Και ξανά :confused: Δηλαδή με λίγα λόγια και αν κατάλαβα καλά,της προτείνεις να αρχίσει να πίνει συνέχεια μέχρι να βρει τα "όριά της" στο ποτό ούτως ώστε να μην την πιάνει το μηχάνημα;Έγραψες ολόκληρο κατεβατό και ούτε σε ένα σημείο δεν έγραψες έτσι για το θεαθήναι "πιες αλλά μην οδηγήσεις εσύ"...Χώρια που από ότι λες παρακάτω έχεις και προβλήματα υγείας από το ποτό άρα θα έπρεπε να ήσουν ο πρώτος που θα έλεγε μην πίνετε! Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipinos1976 Δημ. July 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2007 Δηλαδή με λίγα λόγια και αν κατάλαβα καλά,της προτείνεις να αρχίσει να πίνει συνέχεια μέχρι να βρει τα "όριά της" στο ποτό ούτως ώστε να μην την πιάνει το μηχάνημα; Δεν κατάλαβες καλά μάλλον. Τη συμβούλευσα να μάθει τα όριά της ώστε να πίνει μεν, αλλά να μην ξεπερνάει το όριο. Το να πίνει συνέχεια ή όχι είναι δικό της θέμα και δε με απασχολεί. Αρκεί να ξέρει ποιο είναι το όριό της. Επίσης, αν ξέρεις το όριό σου μπορείς να ρυθμίσεις τον τρόπο που πίνεις ώστε και να πιείς αρκετά (νόμιζω 2 ποτά + 2 σφηνάκια για 3-4 ώρες έξοδο είναι καλά) και να μην έχεις πρόβλημα με το νόμο (που παρεμπιπτόντως τον θεωρώ γελοίο σε αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Έγραψες ολόκληρο κατεβατό και ούτε σε ένα σημείο δεν έγραψες έτσι για το θεαθήναι "πιες αλλά μην οδηγήσεις εσύ" Γιατί να το γράψω; Επειδή είναι πολιτικά ορθό; Με υποχρεώνει κανείς; Υπάρχει κάποια υποχρέωση να γράψω κάτι τέτοιο; Έγραψα ό,τι πιστεύω και ό,τι είναι αληθινό με μετρήσεις, πειράματα, μελέτες. Αφού ο νόμος σου επιτρέπει να οδηγείς με αλκοόλ στο αίμα γιατί να μην το κάνει; Εδώ ο νόμος αφήνει παππούδες 80 ετών χωρίς αντανακλαστικά να κυκλοφορούν και κοπέλα 22 ετών με 2-3 ποτά στο αίμα είναι επικίνδυνη; Ας είμαστε σοβαροί. Χώρια που από ότι λες παρακάτω έχεις και προβλήματα υγείας από το ποτό άρα θα έπρεπε να ήσουν ο πρώτος που θα έλεγε μην πίνετε Ξεκίνησα να πίνω από μικρή ηλικία, έστω και μικρές ποσότητες. Στη σχολή έπινα περισσότερο, στο μετ/κο υπερβολικά πολύ (συζητάμε για 2 Kg κρασί 4-5 ημέρες την εβδομάδα και φυσικά οδηγούσα κανονικότατα), στο στρατό, στη μονάδα, σχεδόν καθημερινά, το ίδιο και αμέσως μετά (για λόγους που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν) επίσης υπερβολικά και καθημερινά (15 ποτά σε ένα βράδυ + 5-10 σφηνάκια και φυσικά πάλι οδηγούσα μια χαρά για το σπίτι). Το πρόβλημα υγείας προήλθε, λοιπόν από υπερβολική κατανάλωση σε καθημερινή βάση. Άρα, έκοψα το πολύ ποτό και πίνω όπως οι περισσότεροι άνθρωποι τώρα. Ελπίζω μόνο να μη χρειαστει να αρχίσω πάλι την υπερβολική κατανάλωση για να ολοκληρώσω τις σπουδές με επιτυχία (λες να είναι γούρι τελικά :confused: ). Αν πίνεις φυσιολογικά, κάνεις καλό στον οργανισμό. Μειώνεις τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, άρα δε θα πω σε κανέναν να μην πίνει 1-2 ποτάκια 2 φορές την εβδομάδα. Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται; Δες το profile ή απλά το όνομά μου. Είναι πολύ εύκολο να το βρεις :lol: Παράθεση Το κανάλι μου στο YouTube Το κανάλι μου στο Odysee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. July 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2007 Δες το profile ή απλά το όνομά μου. Είναι πολύ εύκολο να το βρεις :lol: Ήθελα απλά να το επιβεβαιώσω... Keep on drinking and driving :) Εύχομαι να συνεχίσεις να έχεις την ίδια τύχη (στην οδήγηση) που είχες μέχρι τώρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipinos1976 Δημ. July 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2007 Πόσα χρόνια οδηγάς και πόσα ατυχήματα είχες μέχρι τώρα; Για να μην ρωτήσεις τα δικά μου στα λέω: 1. Ξεπαρκάρισμα με το παλιό αυτοκίνητο. Πρόβλημα στην προπορεία της ανάφλεξης (γνωστό ως avance), ξεκινάει ξαφνικά, χτυπάω τον πίσω. Ζημιά 100€ (ίσως λέω πολλά). 2. Ξεπαρκάρισμα στη σχολή. Κορνάρει ένας καθηγητής να με χαιρετήσει, νομίζω ότι μου λέει βγες άνετα, κάνω πίσω και τον χτυπάω στην πόρτα. Ζημιά 200€. 3. Πούλμαν πάει να στρίψει αριστερά βγαίνοντας από δεξιά μου, νομίζοντας ότι είμαι παρκαρισμένος στη γωνία (μη ρωτάς πώς δεν είδε τα φώτα μου, απλά ο άνθρωπος κοιμόταν όρθιος από την κούραση). Μου γδέρνει φτερό και προφυλακτήρα. Κόστος 500€. 4. Γηραιός κύριος, αλλάζει 3 λωρίδες στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά για να συνεχίσει ευθεία προς Παπαστράτο. Βροχή, δεν βλέπει από τον καθρέπτη, μεθυσμένος (δεν έφταιγε αυτό, οπότε δεν το χρησιμοποίησα για να κερδίσω). Προλαβαίνω και κάνω απότομη τιμονιά, φλικάρισμα (μεταφορά βάρους), το αυτοκίνητο γυρνάει γλυκά και αντί να πέσει στην μεσαία κολώνα με χτυπάει πίσω στο φτερό. Κόστος 200€ που δεν τα πλήρωσε ποτέ. Ας είναι καλά η ασφαλιστική του. 5. Μια κοπέλα αφηρημένη αφήνει το φρένο ενώ περιμένουμε στο STOP και πέφτει πίσω μου. Ζημιά 100€ (βάψιμο προφυλακτήρα). Δεν οδηγούσα εγώ, αλλά το θεωρώ δικιά μου ζημιά αφού ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο. 6. Ο γείτονας, όσο υπηρετούσα και δεν ήξερα τι γίνεται με το αυτοκίνητο στη γειτονιά, με τον κοτσαδόρο του, μου χτύπησε τον προφυλακτήρα μπροστά (1 βάση στραβωμένη). Επίσης, άλλες 2 φορές φέτος, μία στον πίσω προφυλακτήρα (θέλει βάψιμο από τις γρατζουνιές) και μου έφαγε και φτερό + προφυλακτήρα (ευτυχώς 2 ελάχιστα βαθουλώματα στην κόχη του φτερού). Κόστος 500€. 7. Ένας φίλος πάει να μου κάνει πλάκα σε μια εκδρομή, σφηνώνει το αυτοκίνητό του αριστερά μου για να μη μπορώ να βγω από την πόρτα και μου γρατζουνάει το φτερό. Κόστος 5€ η αλοιφή. Από όλες αυτές τις ζημιές για πόσες ευθύνομαι πραγματικά; Μόνο για το ξεπαρκάρισμα που έπεσα πάνω στον καθηγητή. Σε πόσες από αυτές με πλήρωσαν; Μόνο το πούλμαν και αφού τον έβγαλα παραβάτη 3 άρθρων του ΚΟΚ και μετά από εκβιασμό και δικό του λάθος στην κατάθεση. Όλα τα άλλα πληρωμένα από την τσέπη μου και χωρίς να φταίω καθόλου. Αυτοί που έκαναν όλες αυτές τις βλακείες ήταν πιωμένοι; Όχι. Ο πιωμένος είναι γενικά σωστός, οι νηφάλιοι όχι. Γιατί να μην πίνω, λοιπόν; Αν το θέτεις ότι από τύχη δεν έχω άσχημο ατύχημα το δέχομαι γιατί με αυτά που έκανα και κάνω καμιά φορά (ταχύτητα, κανένα χειρόφρενο και άλλες καγκουριές του παρελθόντος κυρίως) είχα φύγει από το δρόμο αρκετές φορές (εννοώ το είχα χάσει το αυτοκίνητο), αλλά πάντα τη γλύτωνα. Το ποτό λες να έφταιγε και για αυτά; Ίσα ίσα που όταν είμαι πιωμένος πηγαίνω φυσιολογικά και δεν κάνω ταρζανιές. Δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς όμως πώς ακόμα και πιωμένος έχεις καλύτερα αντανακλαστικά από τον παππού που κινείται στο δρόμο. Γιατί, λοιπόν, ο ένας τιμωρείται και ο άλλος όχι αφού ουσιαστικά το ποτό δημιουργεί μια κατάσταση ισοδύναμη και για τους δύο; Μην ψάχνεις περισσότερο το θέμα αλκοόλ και οδήγηση. Είναι μεγάλο θέμα και έχει να κάνει με γονίδιο που ελέγχει τις αντιδράσεις στην πίεση (αλκοόλ, ναρκωτικά, αϋπνία κτλ), έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση του ατόμου, έχει να κάνει με το κατά πόσον έχεις συνηθίσει το αλκοόλ ή όχι κτλ κτλ. Αν σήμερα πιώ 2 Kg κρασί, το πιο πιθανό το πρωί να με μαζεύουν από το νοσοκομείο. Παλαιότερα όμως, το θεωρούσα φυσιολογικό και δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα να το κάνω και καθημερινά. Για πες και τα δικά σου τώρα που με τρώνε γιατί θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσω τροχαία ατυχήματα που έχεις μπλεχτεί. Περισσότερο από όλα με πειράζει η ειρωνία. Όταν γράφω ότι στο παρελθόν έπινα και οδηγούσα ενώ τώρα όχι γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα υγείας, αυτό υποτίθεται ότι καλή τη πίστη, γίνεται δεκτό από τον συνομιλητή. Εσύ όχι μόνο δεν το δέχθηκες, αλλά το είπες και λιγάκι περιπαικτικά να συνεχίσω να οδηγάω πιωμένος. Δεν μπορώ να πω ότι με χαροποίησε ιδιαιτέρως αυτή η στάση, αλλά τέλος πάντων. Είσαι mod, οπότε άνετα μπορείς να με διαγράψεις (τα έχω περάσει στο bloka αυτά) και δεν μπορώ να συνεχίσω να διαμαρτύρομαι. Πάντως, είναι τελείως φαιδρό να προσπαθείς να βγεις πάνω από κάποιον με τέτοιο τρόπο απαξίωσης του συνομιλητή σου. Από κοντά δε θα το έκανες αυτό, είναι θέμα ψυχολογίας, το ξέρω, αλλά μέσω net γίνεται πολύ εύκολα και πολύ συχνά. Δε συνεχίζω άλλο. Ευχαριστώ. Παράθεση Το κανάλι μου στο YouTube Το κανάλι μου στο Odysee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. July 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2007 Φίλε μου αυτά περί ποτού και οδήγησης τα γράφεις σοβαρά;:confused: Ξέρεις κάποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου στην οποία να μην απαγορεύεται η οδήγηση υπό την επίρροια αλκοόλ; Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα γονίδιο που να αποτρέπει την πτώση των αντανακλαστικών και την μειωμένη ικανότητα κρίσης όσο αυξάνει το αλκοόλ στο αίμα σου. Πραγματικά ελπίζω να σταματήσεις άμεσα αυτό που κάνεις για το καλό το δικό σου και των συνανθρώπων σου στους δρόμους. Και αυτό δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. http://www.autotriti.gr/Autotriti/_magazine/PAGES_autotriti/02_2003/03.T02.alko.asp?CATEGORY_ID=139 http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=30731 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. July 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2007 ... Οδηγώ 14 χρόνια.Με ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό έχω γύρω στις 200000 χλμ οδήγησης σε Ελλάδα+εξωτερικό.Έχω 1 μόνο τρακάρισμα όταν παραλίγο να σκοτώσω 3+5 άτομα πηγαίνοντας στην Τοσίτσα στα Εξάρχεια με 80 χλμ και παραβιάζοντας STOP.Είχα πιει πάρα πολύ,δεν ήμουν μεθυσμένος όμως. Δεν ήθελα να συνεχίσουμε την κουβέντα αυτή γιατί προφανώς είμαστε στα 2 αντίθετα άκρα και οι 2 και δεν πρόκειται να βρούμε σημείο επαφής αλλά η τελευταία σου παράγραφος με έκανε να απαντήσω ξανά.Δεν βλέπω γιατί το πήρες ειρωνικά αυτό που σου είπα πριν.Το εννοούσα και το εννοώ ακόμα και το πιστεύω ότι από τύχη ακόμα δεν έχεις κάποιο σοβαρό ατύχημα (και ποτέ σου να μην έχεις). Δεν έχω κανένα λόγο να "βγω" από πάνω,ο καθένας μας γράφει τις απόψεις του και κρίνεται από τα λεγόμενά του.Πήγα να σου τονίσω ότι η λογική του "μαθαίνω μέχρι που αντέχει ο οργανισμός μου και μετά πιάνω το τιμόνι πιωμένος" δεν είναι δυνατόν να γράφεται σε ένα φόρουμ το οποίο το διαβάζουν και νέα παιδιά που ρουφάνε την κάθε άποψη και την αντιγράφουν.Τόσο απλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipinos1976 Δημ. July 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2007 Αν διαβάσεις το τελευταίο άρθρο του in.gr θα δεις αντιφάσεις συνεχώς. Πέρα από τη γνωστή μου αντίθεση με τον καθηγητή Παπαδόπουλο και τις μετρήσεις ή μάλλον τα συμπεράσματα που βγάζει από τις "μετρήσεις" που έχει κάνει, υπάρχει και η αλήθεια που την πετάει το άρθρο σποραδικά. Αλλού λέει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι μεθυσμένος, ούτε οι γιατροί ξέρουν και μετά λέει τα μηχανήματα είναι αξιόπιστα, πράγμα που έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει ΄λη που ισχύει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (υπάρχει σχετική μελέτη του παν/μιου του sao paolo που δείχνει ποιες ουσίες αυξάνουν τις μετρήσεις και πώς πρέπει οι μετρήσεις αυτές να γίνονται για να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα). Σε κάποιο σημείο το άρθρο βάζει όλες τις σωστές παραμέτρους (βάρος, φυσική κατάσταση, κόπωση κτλ), αλλά γενικά προσπαθεί να αναιρέσει αυτά που αναφέρει. Σε ένα άλλο σημείο, αναφέρει για τις μετρήσεις του κ. Παπαδόπουλου και αναφέρεται στο πότε αρχίζει να επηρεάζει το αλκοόλ τον οδηγό (περίπου 0,2-0,3 στο αίμα, άρα 0,1-0,15 στην αναπνοή). Ο νομοθέτης έχει βάλει αυτές τις παραμέτρους στο νόμο και σου λέει 0,25 στην αναπνοή = 0,5 στο αίμα (υπάρχει πολλαπλασιαστής 2,1 που δεν ισχύει πάντα, ακόμα και αν ισχυρίζονται ότι ισχύει) οπότε πληρώνεις πρόστιμο. Εδώ αρχίζουν οι αντιρρήσεις μου και γίνονται πολύ σοβαρές. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια πράγματα τη στιγμή που ένας άνδρας 1,75 m, 75 Kg (τυπικό μοντέλο που χρησιμοποιούμε), ηλικίας 20-40 ετών, ακόμα και αν έχει 0,05% στο αίμα του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει καλύτερα αντανακλαστικά από έναν παππού που κυκλοφορεί όλη μερα ή από έναν νυσταγμένο οδηγό. Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε και τους νυσταγμένους, τους κουρασμένους, τους αφηρημένους, τους παππούδες, τότε γιατί μας πειράζει ο "πιωμένος" που πολύ πιθανό να έχει καλύτερα αντανακλαστικά από αυτές τις ομάδες; Πριν 1 χρόνο περίπου, έκανα μια δοκιμή σε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα μέτρησης αντανακλαστικών. Δοκίμασα πιωμένος, δοκίμασα και νηφάλιος. Οι αντιδράσεις μου είχαν μειωθεί αρκετά (αρχικά χρόνος αντιδράσεως 0,15 s και τελικά 0,25-0,30 s), αλλά ήταν συνεχώς καλύτερες από τις αντιδράσεις συγγενικών προσώπων που βρίσκοντα στα πρώτα -ήντα. Πέρα από αυτό υπάρχει και η σωστή ή λανθασμένη αντίδραση. Προτιμώ ένα φίλο μου πιωμένο με μπουκάλια ολόκληρα, παρά τον παππού μου νηφάλιο. Αν παρουσιαστεί κίνδυνος, σίγουρα ο πιωμένος κολλητός θα αντιδράσει σωστά και ο παππούς θα περιμένει μοιρολατρικά το τέλος χωρίς να ξέρει τι θα πρέπει να κάνει. Μερικές παρατηρήσεις ακόμα: 1. Με το αλκοόλ δε θα κάνεις ποτέ κάτι που δε θα έκανες νηφάλιος. Το πολύ πολύ να είσαι πιο χαλαρός και να το κάνεις πιο εύκολα ή πιο γρήγορα. Αν έχεις την τάση να την πέσεις στην κοπελίτσα απέναντι στο bar, θα το κάνεις πιο εύκολα με το ποτό. Αν δεν έχεις την τάση να το κάνεις, αν δε σου βγαίνει σαν χαρακτήρας το ποτό δε θα σε αλλάξει. Εγώ που δε μιλάω ούτε στον εαυτό μου, σύνδεση να μου κάνεις με το αποστακτήριο του Jack Daniels, το μόνο που θα ακούσεις θα είναι σβήνω ή πεθαίνω και τέρμα. 2. Υπάρχει γονίδιο που ελέγχει τις αντιδράσεις του οργανισμού σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (ποτό, ναρκωτικά, υπνηλια κτλ.). Το γονίδιο αυτό δεν σου εξασφαλίζει ότι αντέχεις στο ποτό ή ότι δεν χαλάνε τα αντανακλαστικά σου. Αυτό απλά δε γίνεται. Αυτό που σου εξασφαλίζει είναι πως θα γυρίσεις σπίτι. Τι εννοώ; Πολύ απλά, θα συγκεντρωθείς, θα οδηγήσεις χωρίς να κάνεις ζιγκ-ζαγκ, θα φτάσεις σπίτι, θα παρκάρεις και μετά μπορεί και να πεθάνεις. Είναι θέμα του πόσο μπορεί ο οργανισμός να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα ή όχι. Η αντίστοιχη δημοσίευση νομίζω είχε γίνει και στο in.gr πριν 1-2 χρόνια, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το φαινόμενο αυτό το παρατηρούσα αρκετά χρόνια στο παρελθόν και δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί άτομα με 2 ποτήρια κρασί δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους και άλλα άτομα με κιλά ολόκληρα δούλευαν κανονικά, σηζητούσαν κανονικά και δεν είχαν φανερές επιπτώσεις στην καθημερινή τους εικόνα. Για το ατύχημά σου τώρα, δεν ξέρω ποιος ευθύνεται. Με τέτοιες ταχύτητες έχω κινηθεί, ίσως και πολύ χειρότερες, αλλά λίγο το ποτό, λίγο να ξεχάσεις το δρόμο, λίγο να μη φαίνεται το φανάρι ή το STOP μπορείς να την πατήσεις. Από την άλλη μπορεί ο οργανισμός σου να μη σηκώνει το ποτό καθόλου, μπορεί να ήσουν κουρασμένος και να σε επηρέασε, μπορεί να μην ήσουν καλά ψυχολογικά, πολλά μπορεί να έχουν γίνει. Ομολογώ ότι την έχω πατήσει έτσι στην περιοχή μου προσπαθώντας να κάνω τον καλύτερο δυνατό χρόνο από το σπίτι της κοπέλας μου τότε. Έκανα χρόνο ρεκορ μεν, αλλά πέρασα ένα κόκκινο φανάρι με 110 Km/h σε σχετικά μικρό δρόμο. Ο λόγος; Απλά ξέχασα ότι υπήρχε εκεί φανάρι !!! Και δεν ήμουν πιωμένος, απλά είχα προσηλωθεί στο να φτάσω όσο γίνεται πιο γρήγόρα. Τελειώνω με το θέμα που αναφέρεις για τα μικρά παιδιά και το τι έγραψα. Αυτό που έχω γράψει και αυτό που λέω πάντα είναι να μάθουμε τον εαυτό μας. Μπορείς να πηδήξεις από 10 m ύψος χωρίς να πάθεις τίποτε; Δεν το ξέρεις, άρα θα δοκιμάσεις 1-1 m σιγά - σιγά. Το ίδιο και με το ποτό. Πρέπει να ξέρεις πόσο αντέχεις, πόσο μπορείς να πιείς με ποιο ρυθμό, τι ποτό και με πόσο φαγητό. Αν τα δοκιμάσεις σιγά - σιγά θα ξέρεις πού μπορείς να φτάσεις χωρίς κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου και όχι αυτό που καταλαβαίνεις το "πιείτε μέχρι το όριο σας και βγείτε στο δρόμο". Έχω κάνει τις βλακείες μου, ξέρω όμως εκ των προτέρων τι κάνω, πώς το κάνω και γιατί το κάνω. Αν είμαι πιωμένος καταλαβαίνω ότι έχω πιεί (πριν 1 εβδομάδα, λόγω κούρασης και αϋπνίας επί 72 ώρες σχεδόν, ήμουν χάλια με 1 ποτήρι μπύρα) και δε θα πρέπει να τρέξω, δε θα πρέπει να αφήνω περιθώρια στους άλλους να μπλεχτούν σε σφήνες ή σε καγκουριές κοντά μου γιατί πολύ απλά ξέρω ότι δε θα έχω τις ίδιες αντιδράσεις. Ναι, έχω τρέξει πιωμένος (2+ Kg κρασί) και μάλιστα άσχημα (Χαλκίδα - Αθήνα σε 40 min και βάζω και πολλά), νύχτα και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ήξερα όμως τι έκανα 100%, δεν έφταιγε το ποτό, ούτε υπερεκτίμησα τις ικανότητές μου. Αν γινόταν κάτι στο δρόμο, απλά δε θα αντιδρούσα (λες και νηφάλιος με τα 180-190 που πήγαινα θα προλάβαινα να αντιδράσω). Ήθελα όμως να φτάσω γρήγορα για να προλάβω να πιω λίγο ακόμα πριν γυρίσω σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λες εσύ τύχη. Απλά ούτε κίνηση βρήκα, ούτε μου έτυχε τίποτε άλλο και έφτασα ασφαλής. Δεν έχω να γράψω περισσότερα. Ελπίζω να έγινε κατανοητό τι πιστεύω και τι υποστηρίζω σχετικά με το αλκοόλ. Πίνουμε με μέτρο, οδηγάμε με περισσότερη προσοχή από ότι συνήθως και σίγουρα με μικρότερες ταχύτητες. Αν είναι δυνατόν δεν οδηγάμε και καθόλου, αλλά επειδή αυτό μερικές φορές είναι αδύνατον, καλό είναι να ξέρουμε πού και πώς πάμε. Όσο για τα νέα παιδιά, τους προτείνω να διαβάζουν πολύ, να προχωρούν την επιστήμη τους όσοι σπουδάζουν και το αλκοόλ να το χρησιμοποιούν επικουρικά και με μέτρο για να τους προσθέτει χρόνια ζωής και όχι να τους αφαιρεί όπως σε εμένα (ακόμα δεν ξέρω τι έχω και για πόσο ακόμα θα τη γλυτώνω). Ευχαριστώ. Παράθεση Το κανάλι μου στο YouTube Το κανάλι μου στο Odysee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts