Jump to content

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ,κλήσεις αστυνομίας)

MIB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διπλασιασμό των χρηματικών προστίμων στους παραβάτες οδηγούς προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που εγκρίθηκε την Τρίτη από την Κυβερνητική Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη.

Οι βασικότερες ρυθμίσεις του νέου ΚΟΚ αφορούν:

- Τον διπλασιασμό των προστίμων για παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση STOP και μη παραχώρηση προτεραιότητας, παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων, παραβίαση σιδηροδρομικής διάβασης, μη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους.

- Τον πενταπλασιασμό του προστίμου για κατάληψη χώρου στάθμευσης ΑμεΑ και τον δεκαπλασιασμό του προστίμου για παράλειψη τοποθέτησης προειδοποιητικών πινακίδων από εργολάβους.

Για τις περισσότερες παραβάσεις, η μέση αύξηση των προστίμων είναι της τάξης 16-25% ανάλογα με την σοβαρότητά τους. Ωστόσο, προβλέπεται και μείωση των προστίμων σε παραβάσεις που δεν επηρεάζουν την οδική ασφάλεια, όπως η μη δήλωση της αλλαγής του εξωτερικού χρωματισμού, η μη τοποθέτηση σήματος ΑμεΑ, η κυκλοφορία χωρίς το δελτίο του τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ).

Βάσει του νέου ΚΟΚ, καταργείται η δυνατότητα επιστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν εάν καταβάλλονταν το τριπλάσιο του προβλεπόμενου προστίμου, ενώ αναβαθμίζεται το Σύστημα Ελέγχου της Συμπεριφοράς των Οδηγών (Point System), για το οποίο θεσμοθετείται η παράλληλη εφαρμογή του με τις διοικητικές ποινές.

Για την υποτροπή των οδηγών στην ίδια σοβαρή παράβαση, όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση σιδηροδρομικής διάβασης, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, θα μειώνεται το ανώτατο όριο των βαθμών που απαιτείται για την αφαίρεση διπλώματος.

Εξέχοντα ρόλο στην όλη προσπάθεια αποτελεί η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στόχος του νέου ΚΟΚ είναι να είναι αποτρεπτικός και παιδευτικός, υπογράμμισε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Μεταφορών, σημειώνοντας ότι η τελευταία αναθεώρηση έγινε το 1999 και προσθέτοντας πως το σχέδιο εκπονήθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων, δόθηκε δε και σε δημόσια διαβούλευση εδώ και έξι μήνες.

Θέλουμε να αποτρέψουμε τα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα, καθώς κατέχουμε την θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε και μια νοοτροπία ασφαλούς οδήγησης, τόνισε ο κ. Λιάπης.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι η ζώνη ασφαλείας είναι υποχρεωτική και τώρα το μέτρο επεκτείνεται και στα ταξί, όπου και οι συνεπιβάτες, στη μπροστινή θέση, θα πρέπει να φορούν ζώνη, ενώ και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ όλοι θα πρέπει να βάζουν ζώνη.

Σε ερώτηση αν θα μειωθεί ο ΦΠΑ για τα κράνη, ο κ. Λιάπης είπε ότι έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σχολιάζοντας το νέο ΚΟΚ σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί μόνο νομικό κείμενο, αλλά κανόνα ζωής.

news.in.gr

• Απαντήσεις 851
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να και κατι που δεν ηξερα,εγραψαν τον αδερφο μου.ειναι νεος οδηγος δηλαδη το εχει το διπλωμα κατω απο εναν χρονο και ειχε βγει εξω και ηπιε μια μπυρα οπως μου ειπε.ξεκιναει να φυγει και τον σταματαει ο ζητας μετα 10 μετρα που ηρθε απο πισω του.του περνει το διπλωμα και του λεει να τον ακολουθησει για να πανε να κανουνε αλκοτεστ το οποιο ηταν περιπου 100 μετρα παρακατω.1η ερωτηση εχει το δικαιωμα να το κανει αυτο ο τροχονομος δηλαδη να του παρει το διπλωμα και του ζητησει να τον ακολουθησει?ρωταω γιατι σε πριπτωση που ηταν τυφλα ο αδερφος μου και λεμε τωρα,γινοταν ενα ατυχημα σε εκεινα τα 100 μετρα ποιος ειχε ευθυνη?μετα κανει το αλκοτεστ και στην αρχη του βγαζει 0.40 κατι.του λεει αποκλειεται γιατι εχω πιει μια μπυρα και δεν ειναι δυνατον και του ζηταει να αλλαξουν καλαμακι.αλλαζουν και του βγαζει 0.12.το οριο ειναι νομιζω 0.25 αλλα για τους νεους οδηγους ειναι λεει 0.09.δεν λεω καλα κανουν.αλλα ειναι κατι που δεν το ηξερα.αααα 70 κατι ευρω τον εγραψαν και 6 ποντους στο διπλωμα,3 που ειναι και 3 προσαυξηση επιδη ειναι νεος οδηγος.

τα έχουν μπλέξει με το όριο στο ποτό. Άλλοι λένε ότι είναι 0.5, άλλοι ότι είναι 0.25. Για τους νέους οδηγούς λένε ότι είναι 0 και καλά κάνουν. Για έξτρα πόντους δε ξέρω. Αυτό για τα 100 m δεν είναι και τόσο σημαντικό, είναι σαν να κράτησε το δίπλωμα για να αντιγράψει τα στοιχεία.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Ναι αλλα αλλο ειναι να του παρει να το διπλωμα για να του αντιγραψει τα στοιχεια και αλλο να του το παρει και να του πει ακολουθησεμε με το αυτοκινητο πιο κατω.ξαναλεω εαν ηταν τυφλα και δεν μπορουσε να οδηγησει(και ειναι extreme αυτο που λεω αλλα ποτε δεν ξερεις) τι θα εκανε?θα τον ανεβαζε στην μηχανη επανω να τον παει στο σημειο που γινοταν το αλκοτεστ?

Το πιο σωστό πάντως για εμένα το έχει πει ο Σταθάκης: Τα πρόστιμα δεν είναι χαράτσια καθώς (σ.σ. απλά) δεν σου τα επιβάλλει κανείς και μπορείς (σ.σ. πάλι απλά) να τα αποφύγεις... Είναι π.χ. επιλογή σου να περάσεις το κόκκινο.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση..

πήρε ένας υπάλληλος απο το γραφείο το αυτοκίνητό μου το οποίο είναι

στην εταιρία..

στην εθνική τον πιάσανε να τρέχει με 162 και του πήρανε το δίπλωμα

την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τις πινακίδες για 30 μέρες..

μπορούν να κρατήσουν τις πινακίδες και την άδεια του αυτοκινήτου?

αφού δέν είναι του οδηγού!

τιμωρούν το αμάξι και για πιό λόγο ?

:ninja:

ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση..

πήρε ένας υπάλληλος απο το γραφείο το αυτοκίνητό μου το οποίο είναι

στην εταιρία..

στην εθνική τον πιάσανε να τρέχει με 162 και του πήρανε το δίπλωμα

την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τις πινακίδες για 30 μέρες..

μπορούν να κρατήσουν τις πινακίδες και την άδεια του αυτοκινήτου?

αφού δέν είναι του οδηγού!

τιμωρούν το αμάξι και για πιό λόγο ?

Γιατί ο ιδιοκτήτης του το έδωσε σε λάθος άνθρωπο ίσως; :rolleyes: Αν το πήρε χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη τότε βλέπουμε...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

τι θα πει λάθος άνθρωπο?

δηλαδή εσένα σε κοιτάνε στη φάτσα και ξέρουν αν θα κάνεις παράβαση του ΚΟΚ?

ή την κάνεις κάθε μέρα σαν συνήθεια..

και είσαι γνωστός?

τι θα πει λάθος άνθρωπο?

δηλαδή εσένα σε κοιτάνε στη φάτσα και ξέρουν αν θα κάνεις παράβαση του ΚΟΚ?

ή την κάνεις κάθε μέρα σαν συνήθεια..

και είσαι γνωστός?

«Λάθος άνθρωπος» θα πει εν δυνάμει παράνομος και στην περίπτωσή σου, παράνομος σκέτο. Αν δεν τιμωρούσαν και τον ιδιοκτήτη, θα συνέχιζε να δίνει το αυτοκίνητο στον παραβάτη χωρίς να τον νοιάζει τι κάνει αυτός με εκείνο. Και το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει όπλο, καθώς σκοτώνει στα χέρια ασυνείδητου. Βρίσκεις π.χ. λογικό να δώσεις εσύ το (νόμιμα κατεχόμενο) όπλο σου, ακόμα και σε άνθρωπο με άδεια όπλου, αυτός να παρανομούσε με αυτό και εσύ να μην είχες καμία κύρωση; :worry:

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

σε ενα γνωστο blog ο συντακτης του αναφερει οτι παρκαρε παρανομα..

κ ζηταει μεσω paypal να του πληρωσουν οι αναγνωστες του την κληση.

διαμαρτυρεται οτι ΔΕΝ παρκαρει καθε μερα παρανομα.

αρα δεν ειναι παρανομος.

και ρωταω εγω:

αν ΚΛΕΨΩ ενα σουπερ μαρκετ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ,

σημαινει οτι δεν ειμαι κλεφτης;

σε ενα γνωστο blog ο συντακτης του αναφερει οτι παρκαρε παρανομα..

κ ζηταει μεσω paypal να του πληρωσουν οι αναγνωστες του την κληση.

διαμαρτυρεται οτι ΔΕΝ παρκαρει καθε μερα παρανομα.

αρα δεν ειναι παρανομος.

και ρωταω εγω:

αν ΚΛΕΨΩ ενα σουπερ μαρκετ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ,

σημαινει οτι δεν ειμαι κλεφτης;

Σοβαρά; :blink: :wacko: Για δώσε κανά link να μπω να γελάσω λίγο... :p

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

«Λάθος άνθρωπος» θα πει εν δυνάμει παράνομος και στην περίπτωσή σου, παράνομος σκέτο. Αν δεν τιμωρούσαν και τον ιδιοκτήτη, θα συνέχιζε να δίνει το αυτοκίνητο στον παραβάτη χωρίς να τον νοιάζει τι κάνει αυτός με εκείνο. Και το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει όπλο, καθώς σκοτώνει στα χέρια ασυνείδητου. Βρίσκεις π.χ. λογικό να δώσεις εσύ το (νόμιμα κατεχόμενο) όπλο σου, ακόμα και σε άνθρωπο με άδεια όπλου, αυτός να παρανομούσε με αυτό και εσύ να μην είχες καμία κύρωση; :worry:

Τι ειναι αυτα που λες τωρα...??? Σιγα μην κατσω να ανακρινω τον καθενα που θα του δινω το αυτοκινητο μου!! (εφοσον εχει το διπλωμα του τον εχει κρινει ηδη το ελληνικο κρατος!!!!)

Αυτο που γινεται τωρα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΗΛΙΘΙΟ!! Ειναι ανηκουστο να τιμωρειται το αυτοκινητο και πιο συγκεκριμενα ο ιδιοκτητης του για τις ενεργειες του οδηγου... (ειδικοτερα αν ο ιδιοκτητης δεν ειναι και οδηγος!)

Ο οδηγος ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΔΗΓΟΣ ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και μετα απο πολλα πολλα πολλα χρονια οι καθυστερημενοι "φωστηρες" που μας νομοθετουν αποφασισαν να τροποποιησουν το συγκεκριμενο αρθρο του ΚΟΚ!

Ετσι λοιπον απο 1/1/07 που ξεκιναει η ισχυς του νεου ΚΟΚ σε αναλογες περιπτωσεις θα αφαιρειται η αδεια οδηγησης (διπλωμα!) του οδηγου για 2 μηνες ενω στο αυτοκινητο δεν θα υπαρχουν κυρωσεις...

Τουλαχιστον τα ΖΩΑ βελτιωσαν και ορισμενα πραγματα εκτος απο το να εκτοξευσουν στον ουρανο τα προστιμα... Ενδεικτικα θα αναφερω οτι ενα παρανομο προσπερασμα κοστιζει περισσοτερο απο τον "Βασικο Μισθο"!!!

Edit: Και το παραδειγμα με το οπλο ειναι εντελως αστοχο...

μα καλά είσαι σοβαρός?

δηλαδή αν εσύ πάρεις το αυτοκίνητο ενός φίλου (το δικό σου είναι στο service) για να κάνεις την δουλειά σου είναι σαν να έβγαλες το οπλο του βόλτα? ποσες φορές έχεις κάνει το ένα και΄πόσες το άλλο...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ (ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ (Η ΑΔΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ)..

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΣΧΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ

ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΔΑΝΕΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΣΕΦ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ..

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ 200 ΑΤΟΜΑ..

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΞΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ?

καταλαβαίνεις νομίζω την γελειοτητα να προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα ανοητα του ΚΟΚ..

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΞΑΝΑ ΗΜΑΡΤΟΝ) ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ!

ΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ :blink:

απο οτι είδα απο τον φύλο παραπάνω θα αλλάξει επιτέλους

αυτη η μεγάλη ανοησία να τιμωρούν το αυτοκίνητο λες και μπορεί να τρέξει μόνο του..

Αν δεν συμφωνείτε ότι το αυτοκίνητο με κακή χρήση μπορεί να σκοτώσει και ότι με το να το δίνετε στον κάθε ανεύθυνο συντελείτε σε αυτό, εγώ πάω πάσο... :worry:

Edit: Τουλάχιστον αν βρεθεί να οδηγεί το αυτοκίνητό σας κάποιος χωρίς δίπλωμα, συμφωνείτε να τιμωρείται και ο ιδιοκτήτης;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

αντε πάλιιιιιιιιιιιι και που ξέρεις ρε μεγάλε εσύ οτι είναι ανευθυνος?

εσυ ξέρεις για όλους που συναναστρέφεσαι το οδηγικό τους παρελθόν?

και στο κάτω κάτω αν ΕΧΕΙΣ δίπλωμα ΜΑΖΙ σου ποιος θα πεί οτι είσαι ανεύθυνος και επικίνδυνος οδηγός ? (ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ).το ξέρεις οτι αν το αυτοκίνητο είναι απο RED A CAR ΔΕΝ παίρνουν τις πινακίδες ? (EINAI ΣΤΟΝ ΚΟΚ ΑΡΘΡΟ 92 ΝΟΜΙΖΩ Η 103)

ΓΙΑ ΞΑΝΑΣΚΈΨΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ (τις εταιρίας μου) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ RED A CAR!!

για το τελευταίο που ειπες τότε είναι σωστό να τιμωρείται Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ (εκτός και αν του το εχουν κλέψει). αλλα και πάλι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ..

ελπιζω να καταλαβαίνεις την διαφορά και οτι είναι διαφορετική περιπτωση..

ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ!!!!!

αντε πάλιιιιιιιιιιιι και που ξέρεις ρε μεγάλε εσύ οτι είναι ανευθυνος?

εσυ ξέρεις για όλους που συναναστρέφεσαι το οδηγικό τους παρελθόν?

και στο κάτω κάτω αν ΕΧΕΙΣ δίπλωμα ΜΑΖΙ σου ποιος θα πεί οτι είσαι ανεύθυνος και επικίνδυνος οδηγός ? (ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ).το ξέρεις οτι αν το αυτοκίνητο είναι απο RED A CAR ΔΕΝ παίρνουν τις πινακίδες ? (EINAI ΣΤΟΝ ΚΟΚ ΑΡΘΡΟ 92 ΝΟΜΙΖΩ Η 103)

ΓΙΑ ΞΑΝΑΣΚΈΨΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ (τις εταιρίας μου) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ RED A CAR!!

για το τελευταίο που ειπες τότε είναι σωστό να τιμωρείται Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ (εκτός και αν του το εχουν κλέψει). αλλα και πάλι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ..

ελπιζω να καταλαβαίνεις την διαφορά και οτι είναι διαφορετική περιπτωση..

ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ!!!!!

Νομιζω οτι ειναι rent a car εαν εννοεις αυτο:) .και Plzzz μην φωναζεις.εγω ειμαι υπερ στο να τιμωρουν τον ιδιοκτητη στις περιπτωσεις που για ενα ατυχημα που θα κανει αυτος ο οποιος εχουμε δωσει το αυτοκινητο μας,δεν ευθηνεται ο οδηγος αλλα το αυτοκινητο η και τα 2.ολοι ξερουμε πως μπορει να περασει ενα αυτοκινητο κτεο στις μερες μας οποτε μην μου πειτε οτι ειναι ενταξει τα αυτοκινητα που περνανε κτεο.τωρα θα μου πειτε πως μπορει να ευθυνεται το αυτοκινητο,μπορει και το πιο κλασικο ειναι τα φαγωμενα η ξεραμενα λαστιχα.και να σας πω το αλλο τωρα.εαν μια νταλικα την οδηγαει ενας επαγγελματιας οδηγος και λεμε τωρα ειναι ολα καλα με το αυτοκινητο και δεν ειναι υπερφορτωμενο,και γινει ενα ατυχημα,ο ιδιοκτητης πρεπει να την πληρωσει η οχι?εδω να σας δω.και μην ακουω οτι οποιος εχει το διπλωμα σημαινει οτι ξερει να οδηγαει.ολοι εχουμε διπλωμα αλλα με αυτα που βλεπουμε στους δρομους οι μισοι δεν θα επρεπε να εχουν.δηλαδη εαν στο μελλον εμενα ο γιος μου(λεμε τωρα) που μολις εχει βγαλει διπλωμα,μου ζητησει το αυτοκινητο γιατι θελει να βγει με τους φιλους του και μου το εχει πει,και χτυπα ξυλο κανει ενα ατυχημα επειδη ειχε πιει εγω δεν θα την πληρωσω καθολου απο την στιγμη που ξερω οτι ειναι νεος οδηγος και μου εχει πει οτι θα βγει εξω με τους φιλους του και παρολλα αυτα του εδωσα το αυτοκινητο?τι μας λετε μωρεεεε.

Νομιζω οτι ειναι rent a car εαν εννοεις αυτο:) .και Plzzz μην φωναζεις.εγω ειμαι υπερ στο να τιμωρουν τον ιδιοκτητη στις περιπτωσεις που για ενα ατυχημα που θα κανει αυτος ο οποιος εχουμε δωσει το αυτοκινητο μας,δεν ευθηνεται ο οδηγος αλλα το αυτοκινητο η και τα 2.ολοι ξερουμε πως μπορει να περασει ενα αυτοκινητο κτεο στις μερες μας οποτε μην μου πειτε οτι ειναι ενταξει τα αυτοκινητα που περνανε κτεο.τωρα θα μου πειτε πως μπορει να ευθυνεται το αυτοκινητο,μπορει και το πιο κλασικο ειναι τα φαγωμενα η ξεραμενα λαστιχα.και να σας πω το αλλο τωρα.εαν μια νταλικα την οδηγαει ενας επαγγελματιας οδηγος και λεμε τωρα ειναι ολα καλα με το αυτοκινητο και δεν ειναι υπερφορτωμενο,και γινει ενα ατυχημα,ο ιδιοκτητης πρεπει να την πληρωσει η οχι?εδω να σας δω.και μην ακουω οτι οποιος εχει το διπλωμα σημαινει οτι ξερει να οδηγαει.ολοι εχουμε διπλωμα αλλα με αυτα που βλεπουμε στους δρομους οι μισοι δεν θα επρεπε να εχουν.δηλαδη εαν στο μελλον εμενα ο γιος μου(λεμε τωρα) που μολις εχει βγαλει διπλωμα,μου ζητησει το αυτοκινητο γιατι θελει να βγει με τους φιλους του και μου το εχει πει,και χτυπα ξυλο κανει ενα ατυχημα επειδη ειχε πιει εγω δεν θα την πληρωσω καθολου απο την στιγμη που ξερω οτι ειναι νεος οδηγος και μου εχει πει οτι θα βγει εξω με τους φιλους του και παρολλα αυτα του εδωσα το αυτοκινητο?τι μας λετε μωρεεεε.

ναι ειναι rent ακόμα δεν έχω συνέλθει απο την σαχταρ γιαυτό τα βλέπω όλα red :rolleyes:

καταρχήν ΔΕΝ μιλάω για ακαταληλότητα του αυτοκινήτου..!!

δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν όλα αυτά που έγραψες...

ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΈΩ ΟΤΙ Ο ΟΔΗΓΌΣ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 162 ΣΤΟΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΠΗΡΑΝΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ!ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ.

οσο για το τελευταίο

φταις αν..

α)δεν είχε σήμα νεου οδηγού το αυτοκινητο ενω ο οδηγος ηταν νεος (μικρό)..

β) ξέρεις οτι ο γιος σου αν και έχει δίπλωμα μπερδεύει το φρένο με το γκάζι (κακός πατέρας)

γ) ο γιος σου ΗΤΑΝ σουρωμενος οταν το ζητησε και του εδωσες το αυτοκινητο (εισαι για φυλακή) ..

δ)ο γιος σου ΔΕΝ ήταν σουρωμενος αλλα σου είπε οτι θα πάει να σουρωσει με τους φιλους του (είσαι για δέσιμο)

και τέλος αν είχες το αυτοκίνητό σου σε τέτοια κατάσταση που για το ατύχημα

δεν φταίει ο γιος σου αλλα εσύ που το είχες σκοτώστρα (κρίμα για τον γιό σου)

ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Δεν εχω γιο,λεμε τωρα.ας υποθεσουμε ομως οτι ειχε το Ν πισω,οτι δεν μπερδευει το γκαζι με το φρενο,οτι μου ειπε οτι απλα θα βγει με τους φιλους του και οχι θα σουρωσει αλλα το εκανε και οτι το αυτοκινητο ηταν ολοκαινουργιο.τι γινετε τωρα?και ας υποθεσουμε οτι δεν οδηγαει ο γιος μου αλλα ειναι στην παρεα του πεδιου που κατω απο αυτες τις προυποθεσεις του δινει το αυτοκινητο και γινετε το ατυχημα.δεν ειναι κατι το προτογνωρο,συμβαινει καθημερινα.ξερω οτι ειναι διαφορετικη περιπτωση απο αυτη που περιεγραψες που πηγαινε με 162 αλλα το θεμα μας ειναι εαν τιμωρειται ο ιδιοκτητης η οχι ετσι δεν ειναι?

Αν δεν συμφωνείτε ότι το αυτοκίνητο με κακή χρήση μπορεί να σκοτώσει και ότι με το να το δίνετε στον κάθε ανεύθυνο συντελείτε σε αυτό, εγώ πάω πάσο... :worry:

Edit: Τουλάχιστον αν βρεθεί να οδηγεί το αυτοκίνητό σας κάποιος χωρίς δίπλωμα, συμφωνείτε να τιμωρείται και ο ιδιοκτήτης;

Δεν ειναι δουλεια του καθε ιδιοκτητη αυτοκινητου να δει ποιος ειναι ανευθυνος και ποιος εχει το μυαλο του στο κεφαλι του για να του δωσει το αυτοκινητο του... Αυτη ειναι δουλεια του κρατους και το πιστοποιητικο ακουει στο ονομα "Διπλωμα Οδηγησης"!

Οποιος λοιπον εχει αυτο το μαγικο χαρτακι ειναι -συμφωνα με το Ελληνικο Κρατος- ικανος να οδηγησει!!

Δεν διαφωνω στο οτι το αυτοκινητο ειναι ικανο να σκοτωσει αλλα απο την αλλη το ιδιο ικανο δεν ειναι και ενα μαχαιρι (απο αυτα που εχουμε στην κουζινα)?? Κι ομως τα δινουμε αφοβα στα παιδια...

Το ιδιο δεν σε σκοτωνει και το τσιγαρο?? Παρ'ολα αυτα επιτρεπεται κανονικοτατα...

Ο ιδιοκτητης δεν εχει καμια ΜΑ ΚΑΜΙΑ ευθυνη για το αυτοκινητο του την στιγμη που δεν ειναι ο οδηγος!!

Δεν εχω γιο,λεμε τωρα.ας υποθεσουμε ομως οτι ειχε το Ν πισω,οτι δεν μπερδευει το γκαζι με το φρενο,οτι μου ειπε οτι απλα θα βγει με τους φιλους του και οχι θα σουρωσει αλλα το εκανε και οτι το αυτοκινητο ηταν ολοκαινουργιο.τι γινετε τωρα?και ας υποθεσουμε οτι δεν οδηγαει ο γιος μου αλλα ειναι στην παρεα του πεδιου που κατω απο αυτες τις προυποθεσεις του δινει το αυτοκινητο και γινετε το ατυχημα.δεν ειναι κατι το προτογνωρο,συμβαινει καθημερινα.ξερω οτι ειναι διαφορετικη περιπτωση απο αυτη που περιεγραψες που πηγαινε με 162 αλλα το θεμα μας ειναι εαν τιμωρειται ο ιδιοκτητης η οχι ετσι δεν ειναι?

ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ..

ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη για το αυτοκίνητο και τιμωρείται

αν το οδηγάει ο ίδιος..

αν δεν δωσει την σωστή συντήρηση και το αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο ασχετα ποιος το οδηγάει

και φυσικά

αν δεν έχει όλα τα χαρτιά του τακτοποιημένα..

αλλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ (ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Η ΟΧΙ ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

να στο πω αλλιώς εσένα μπορεί να σου πάρουν το δίπλωμα επιδεί είσαι κακός οδηγός και να σε πάει στην δουλειά σου μια χαρά η γυναίκα σου (είναι προσεχτική και έχει ακόμα δίπλωμα ) με το ίδιο αυτοκίνητο..

τα κατάλαβες?

"ακούστηκε ότι στην επιτροπή αλλαγής των νέων προστίμων δεν υπήρχε συγκοινωνιολόγος...":!:

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

"ακουστηκε οτι στην επιτροπη αλλαγης των νεων προστιμων ολοι...."

http://www.4troxoi.gr/forum/images/smiles/whatever.gifhttp://www.4troxoi.gr/forum/images/smiles/whatever.gifhttp://www.4troxoi.gr/forum/images/smiles/whatever.gifhttp://www.4troxoi.gr/forum/images/smiles/whatever.gif:mad:

τι ανησυχειτε βρε..

στην ελλαδα ολα τα οικονομικα προβληματα λυνονται με τα δανεια. θα βγουν τα κοκδανεια κ λυθηκε το προβλημα.

αν δε μπορειται να πληρωσετε το δανειο θα σας κατασχουν το αυτοκινητο. οτι γινεται με τα υπολοιπα δανεια.

απο τη ζωη βγαλμενα ειναι ολα.

για αυτο η χωρα θα διαλυθει συντομα