Jump to content

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ,κλήσεις αστυνομίας)

MIB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Sorry αλλά το θεωρώ απίθανο και εξωφρενικό να γίνει το τελευταίο που λες για τις ζώνες.Ασε που μετά θα πρέπει να καταργήσουμε τους αερόσακους..

Όσο για τα κράνη,γιατί θα πρέπει κάποιος να σε υποχρεώνει με τον φόβο ενός προστίμου να βάλεις κράνος;Την ζωή σου θα σώσει και το κράτος επίσης απο τα έξοδα νοσηλείας σου αν πάθεις κάτι.Ας φοράτε κράνη,ας φοράμε ζώνες και ας πάνε τα πρόστιμα 5000.Πρέπει να σε γράψουν για να πας να αγοράσεις κράνος; :confused:

Μα αυτο ειπα και εγω οτι πρεπει να καταλαβουμε απο μονοι μας οτι ειναι για δικο μας καλο αλλα ηθελα να ''ειρωνευτω τους λογους'' της αυξησης.

Οσο για το 2ο ηδη στην Πορτογαλια υπηρχε θετικη αποφαση απο πρωτοβαθμιο οργανο και ηταν ηδη στο ανωτατο δικαστηριο ,και η συγκεκριμενη ομαδα πολιτων που ειχαν κανει την προσφυγη εκει το προωθησαν στο Ευρωπαικο δικαστηριο, και ο λογος ειναι οτι πρεπει καθε ενας να ειναι ελευθερος να επιλεξει αυτο που πιστευει οτι ειναι σωστο και οχι να εξεναγκαζεται κανεις κατι, κατι το οποιο οπως καταλαβαινεις δεν μπορει να ισχυσει για τους αεροσακους που αναφερεις

Την ζωή σου θα σώσει και το κράτος επίσης απο τα έξοδα νοσηλείας σου αν πάθεις κάτι.

Sorry αλλα αυτην την δικαιολογια ποτε δεν την καταλαβα.

Με το ιδιο σκεπτικο,οτι δηλαδη το κρατος αν τρακαρεις 8α πρεπει να πληρωσει τα νοσηλια, οποιος πηγαινε να παρει τσιγαρα θα επρεπε να πληρωνει προστιμο,οποιος εβγαινε στην βροχη και αρωστεναι το ιδιο κτλπ.

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.

• Απαντήσεις 851
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eχω δεί όμως δημοτική αστυνομία να ειδοποιεί τροχαία για παρκάρισμα... έβγαλαν πινακίδες,αναίτια κατά την γνώμη μου,αλλά και πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα κατάχρησης εξουσίας-Τι γίνεται τότε ;-Παίρνεις πόντους ;

Αν θα μπορουσε να κανει το κρατος κατι για το θεμα με τα κρανη αυτο θα ηταν να αφαιρεσει απο την τιμη τους τον ΦΠΑ! Ειναι κατι που απ'οσο ξερω το ζητουν εδω και παρα πολυ καιρο οι μοτοσυκλετιστες (οι σοβαροι, οχι τα καγκουρακια με τα παπακια και τα μπλε λαμπακια!).. Ετσι τα κρανη θα γινουν αρκετα φθηνοτερα και πιο προσιτα στο ευρυ κοινο!

Για ενα φεγγαρι παντως η δημοτικη αστυνομια ειχε αρχισει να αφαιρει -παρανομως- πινακιδες αυτοκινητων που ηταν παρανομα παρκαρισμενα... Εγινε φασαρια και φυσικα το σταματησαν!!!

Γιατί δεν έχει δικαίωμα η Δημοτική να παίρνει πινακίδες;;;; Μια χαρά έχει νομίζω δικαίωμα! Εδώ στο Παγκράτι σηκώνουν συνέχεια !!!!!!!!
Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

kairo τωρα εχει δικαιωμα να κοβει προστιμα κ να παιρνει πινακιδες...ΝΟΜΙΜΑ ΠΙΑ.

στα αλκοτεστ εως 0.50 πληρωνεις προστιμο 170ε+3 μηνες διπλωμα ή +δικαστηριο?

ξερω οτι απο 0.50 κ πανω πας αυτοφορο.

Παιδιά είχα το 1999 παράβαση για όριο ταχύτητος και μου είπαν πως θα με πάνε δικαστήριο (λόγω πολύ μεγάλης ταχύτητας). Φυσικά δεν μου έδωσαν κλήση.

Έχουμε 2007 σχεδόν και δεν μου ήρθε ποτέ ειδοποίηση για δικαστήριο.

Μήπως ξέρει κάποιος σχετικά με αυτό?

Παιδιά είχα το 1999 παράβαση για όριο ταχύτητος και μου είπαν πως θα με πάνε δικαστήριο (λόγω πολύ μεγάλης ταχύτητας). Φυσικά δεν μου έδωσαν κλήση.

Βλέπω σε κανά 40-50 χρόνια να έρχεται ο ταχυδρόμος και να σου λέει "γεροecep έχεις μία κλήση από την αστυνομία το 1999, θυμάσαι?

-Πώ πω τι μου θύμησες τώρα βρε μαστροκώστα.." :p

Πλάκα κάνω :p

Δεν ξέρω, αφού δεν πήρες κλήση τότε, δεν νομίζω να σε ειδοποιήσουν.

Αλλά που ξέρεις? Στην Ελλάδα είμαστε...

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Γιατί δεν έχει δικαίωμα η Δημοτική να παίρνει πινακίδες;;;; Μια χαρά έχει νομίζω δικαίωμα! Εδώ στο Παγκράτι σηκώνουν συνέχεια !!!!!!!!

Γιατι οι πινακιδες κυκλοφοριας ειναι ιδιοκτησια του Ελληνικου Κρατους και ο μονος φορεας που εχει δικαιωμα να τις αφαιρει ειναι η Ελληνικη Αστυνομια και κατ'επεκταση η Τροχαια! ;)

Χρόνια πολλά και πάλι...Επειδή δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει για το αν τελικά ισχύει ο νέος ΚΟΚ άρα και τα πρόστιμα ή είναι ακόμη υπό έγκριση στη Βουλή; Ευχαριστώ...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να αφαιρεθεί ο ΦΠΑ από οποιοδήποτε εξάρτημα μπορεί να μας σώσει τη ζωή; Γιατί να μην το δούμε αλλιώς και να πούμε ή κράνος ή όχι μηχανή; Άλλωστε ένας φόρος να κοπεί, 2 θα δημιουργηθούν. Τα λεφτά με τη μία ή με την άλλη θα μας φύγουν.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

• 2 weeks later...
ποσο ειναι τα νεα προστιμα για οδηγηση χωρις διπλωμα σε 50αρι και 125? και τι αλλες κυρωσεις εχει?
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420Χ150 και 16Κ

Sorry αλλα αυτην την δικαιολογια ποτε δεν την καταλαβα.

Με το ιδιο σκεπτικο,οτι δηλαδη το κρατος αν τρακαρεις 8α πρεπει να πληρωσει τα νοσηλια, οποιος πηγαινε να παρει τσιγαρα θα επρεπε να πληρωνει προστιμο,οποιος εβγαινε στην βροχη και αρωστεναι το ιδιο κτλπ.

Κανονικά μόνιμη αφαίρεση διπλώματος θα έπρεπε να επιβάλλουν, ιδίως για το κράνος...

Καντε μια βόλτα από τις εντατικές των νοσοκομείων να δειτε αν έχω δίκιο...

3 στα 7 με 10 κρεβάτια είναι κατειλειμμένα με παιδιά 17-25 ετών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σε κατάσταση κόμματος, με πάρα πολύ άσχημη πρόγνωση για την εξέλιξή τους....

Η νοσηλία στη μονάδα εντατικής θεραπείας κοστίζει άπειρα χρήματα και κόπο, και ας μη σκεφτούμε πόσα λίγα είναι τα διαθέσιμα κρεβάτια. Όποιος καπνίζει δεν θα κοστίσει τίποτα στο κράτος. Το πολύ πολύ να κάνει κάποια αφαίρεση όγκου κάποια στιγμή. Ένας νεαρός μπορεί να κλείσει ακόμα και 6μηνο στη ΜΕΘ, +++ μετά νοσηλεία και αποκατάσταση σε κέντρο αναπείρων.

Και η γρίπη περνάει μόνη της....

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7

εγω παντως βρισκω πολυ γελοιο που πλεον σε γραφουνε και με bluetooth ακουστικο

βρε δε ^%^%$%^^ να ασπρισουν. Ηλιθιοι. Θα με αναγκασουν να παρω car kit τωρα

:X

εγω παντως βρισκω πολυ γελοιο που πλεον σε γραφουνε και με bluetooth ακουστικο

βρε δε ^%^%$%^^ να ασπρισουν. Ηλιθιοι. Θα με αναγκασουν να παρω car kit τωρα

Ε;Ποιος που πότε; :X Έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό;

Καλά και τι διαφορά να έχει το car kit με το bt,αφού και στις 2 περιπτώσεις τα χέρια είναι ελεύθερα.

Ε;Ποιος που πότε; :X Έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό;

Καλά και τι διαφορά να έχει το car kit με το bt,αφού και στις 2 περιπτώσεις τα χέρια είναι ελεύθερα.

Τα ατυχηματα δεν γινονται επειδη δεν εχεις τα χερια σου στο τιμονι...

Γινονται επειδη δεν εχεις το μυαλο σου στην οδηγηση!!!:D

Οποτε αυτο θα εννοει...

Και εσυ ομως με την σειρα σου θα μου πεις...ειναι σαν να μιλας στον συνοδηγο σου πχ.!!!Ελα ντε που δεν ειναι το ιδιο!!!

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Οντως δεν ειναι το ιδιο με το να μιλας στο συνοδηγο. Τουλαχιστον προσωπικα οταν μιλω στο κινητο καταλαβαινω πως το μυαλο μου δεν ειναι στο δρομο.

Δειτε λιγακι αυτο: http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/EisigisiEpitropon/T-KOK-eis.pdf ειναι η αιτιολογικη εκθεση για το νεο ΚΟΚ. Στη σελιδα 16 εχει ενα πινακα που αναφερει πως το οριο για τους αυτοκινητοδρομους ειναι 130km/h, αυτο σημαινει οτι με το νεο ΚΟΚ το οριο απο 120 θα παει στα 130; :up:

Ναι από ότι διάβασα είναι το μοναδικό που θα αυξηθεί (από 120 στα 130). Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν 110 (εθνική οδός) και 90 (επαρχιακή), αν θυμάμαι καλά από αυτά που διάβασα.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Κανονικά μόνιμη αφαίρεση διπλώματος θα έπρεπε να επιβάλλουν, ιδίως για το κράνος...

Καντε μια βόλτα από τις εντατικές των νοσοκομείων να δειτε αν έχω δίκιο...

3 στα 7 με 10 κρεβάτια είναι κατειλειμμένα με παιδιά 17-25 ετών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σε κατάσταση κόμματος, με πάρα πολύ άσχημη πρόγνωση για την εξέλιξή τους....

Η νοσηλία στη μονάδα εντατικής θεραπείας κοστίζει άπειρα χρήματα και κόπο, και ας μη σκεφτούμε πόσα λίγα είναι τα διαθέσιμα κρεβάτια. Όποιος καπνίζει δεν θα κοστίσει τίποτα στο κράτος. Το πολύ πολύ να κάνει κάποια αφαίρεση όγκου κάποια στιγμή. Ένας νεαρός μπορεί να κλείσει ακόμα και 6μηνο στη ΜΕΘ, +++ μετά νοσηλεία και αποκατάσταση σε κέντρο αναπείρων.

Και η γρίπη περνάει μόνη της....

Nα φανταστω οτι τα κοστη που αναφερεις για εναν ανθρωπο που εχει ογκο τα λες εντελως υποθετικα(?),γιατι καμμια σχεση δεν εχουν με την πραγματικοτητα(και σιγουρα δεν περιοριζοντε μονο στην αφερεση που και αυτη κοστιζει αρκετα),οπως και ο χρονος για νοσηλεια για καποιον με τετοια ασθενεια μπορει να ειναι πολυ περισσοτερο απο εξι μηνες.

Εγω αυτο που θελω να επισημανω ειναι οτι και αλλα πραγματα κοστιζουν στο κρατος αλλα σε αυτα δεν μπορει να επιβαλλει προστιμο,και σιγουρα σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι κατα του κρανους ,το αντιθετο μαλιστα(και ειδικα για το κρανος),αλλα το να λεμε οτι το κρατος δεν πρεπει να πληρωνει για αυτους που τρακαρουν και δεν φορανε ζωνη η κρανος και οχι για τους ολους τους υπολοιπους που εχουν επιλεξει προαιρετικες βλαβερες συνηθειες(η επικυνδινα χομπι) ειναι τελειως αστοχο.

Και για αν επανερχομαστε και λιγο on topic απο οτι διαβασα www.4troxoi.gr εχουν εκτωσεις στα καινουρια προστιμα του ΚΟΚ,αν αυτο δεν ειναι καθαρα εισπρακτικη πολιτικη τοτε τι ειναι;Κατα την γνωμη μου εκπτωσεις με την ασφαλεια δεν γινοντε, και σιγουρα με αυτες τις κινησεις εμενα τουλαχιστον προσωπικα δεν με πειθουν οτι η αυξηση των προστιμων γινεται για να προστατεψουν τους οδηγους, αντιθετως ,καταληγουμε σε κατι ακομα χειροτερο,οι οδηγοι να φοβουντε και να προστατευουν την τσεπη τους και τιποτα παραπερα,κατι το οποιο ποτε δεν θα τους (μας ) κανει να κατανοησουν(μ)ε τι ειναι αυτο το οποιο ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε για την ασφαλεια μας.

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.

γεια χαρα σε ολους.

καποια στιγμη ειχα κατεβει λεωνιδιο και εφαγα μια κληση στον τυρο (απο αθηνα)...

δυστυχως περασαν οι μερες και δε πληρωσα στα ελτα, και τωρα μου λενε οτι πρεπει να κατεβω κατω, οποτε μαλλον θα παω απευθειας στο δικαστηριο υποθετω... καμια ιδεα για να μη τρεχω εκει κατω μονο και μονο γι'αυτο???

mporei na se psarwsan

TSI 140 ...

• 2 weeks later...

Από «Ελευθεροτυπία»:

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ, ασύρματο, κινητού επιτρέπεται, για κόντρες χάνεις το δίπλωμα

Οδηγοί... βαρηκοΐας

Σειρά αλλαγών επί το αυστηρότερον επέφερε στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής χθες.

Συγκεκριμένα, εφεξής:

* Θα φυλακίζονται έως 6 μήνες εργολάβοι που δεν κάνουν τις απαραίτητες σημάνσεις στα οδικά έργα.

* Με ποινή φυλάκισης έως 12 μηνών θα τιμωρείται το αδίκημα για αλλοίωση και καταστροφή πινακίδων.

* Θα αφαιρούνται επιτόπου και για τριάντα ημέρες τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων όσων συμμετέχουν σε κόντρες.

* Απαγορεύεται η χρήση στο αυτοκίνητο, όταν είναι εν κινήσει, ακουστικών συνδεδεμένων με ραδιόφωνο, μαγνητόφωνο και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές, καθώς και η χρήση τηλεόρασης.

* Αντίθετα, επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου μέσα στο αυτοκίνητο, όταν κινείται, εφόσον υπάρχει τοποθετημένη συσκευή τηλεφωνικής ακρόασης ή ο οδηγός χρησιμοποιεί ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth).

Τι σημαίνει αυτό:

Με διακομματική συναίνεση, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κινητό όταν οδηγούμε εφόσον όμως διαθέτουμε bluetooth. Οι διατάξεις του νέου ΚΟΚ επέτρεπαν την ανοιχτή ακρόαση, αλλά ο κ. Λιάπης χθες κατά τη συζήτηση στη Βουλή έκανε δεκτή την πρόταση βουλευτών όλων των κομμάτων για τη χρήση ασύρματου ακουστικού. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί που δεν θέλουν να αποχωριστούν ούτε στιγμή το κινητό τους θα πρέπει να αγοράσουν την ειδική συσκευή, που, ανάλογα με το μοντέλο, κοστίζει από 40 έως 140 ευρώ.

Στην περίπτωση που, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, οι οδηγοί θα συλληφθούν να μιλούν είτε απευθείας από τη συσκευή είτε μέσω hands free, θα αναγκάζονται να πληρώνουν τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο θα φτάνει τα 100 ευρώ για τους οδηγούς αυτοκινήτων και τα 150 για τους οδηγούς δικύκλων από 65 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τα hands free εκτιμάται ότι η ύπαρξη καλωδίων μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, αφού αποσπούν και τα χέρια από την οδήγηση, ιδιαίτερα όταν μπερδεύονται...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Θα αφαιρούνται επιτόπου και για τριάντα ημέρες τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων όσων συμμετέχουν σε κόντρες.

>>

xwris prostimo?sumferei :P

να δω ποιο δικυκλο θα σταματησει....

ααα κ πλεον κ τα αυτοκινητα ποσα getaway in greece θα εχουμε.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΤΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΙΣΧΥ 3ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Τ ΚΡΑΤΟΥΣ

• 2 weeks later...
Αν με σταματήσουν με χειροποιήτη εξάτμιση στο μηχανάκι μέχρι τι μπορούν να μου κάνουν?:worry:

https://twitter.com/ogiwrgos<>

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

The Microsoft & Nokia Motto: "We're the leaders, wait for us!"