Jump to content

[Επίσημο] Nokia N72

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο αισθητήρας δουλεύει ρολόι! Μια χαρά ανταποκρίνεται το κινητό σε εναλλαγές φωτισμού του χώρου (μέρα - νύχτα - φώς - σκοτάδι κ.λπ.).

Το πρόβλημα είναι οτί στο menu έχει μια επιλογή που καθορίζει μετά από πόση ώρα αδράνειας σβήνει ο φωτισμός (όπως σε όλα τα κινητά). Εκεί ότι και να βάλεις ο φωτισμός κρατάει 30-40 sec.

Ειναι απλά τα πράγματα ρε παιδιά..

Για να το καταλάβετε καλύτερα βάλτε τον φωτισμό στο τέρμα και καλύτερα να είστε σε μέρος με χαμηλό φωτισμό..

Λοιπόν, τα φώτα θέλετε δεν θέλετε θα είναι αναμένα 1λεπτό το λιγότερο, ΔΕΝ πάει παρακάτω.

Πηγαίνουμε στο όριο χρόνου εξοικονόμησης ενέργειας και βάζουμε 1λεπτό και στον χρόνο φωτισμού βάζουμε 5δευτερόλεπτα(τα λιγότερα που υπάρχουν δηλαδή). Μην πατήσετε κανένα πλήκτρο και παρακολουθήστε το τηλεφωνο.

Αυτό που θα κάνει είναι να χαμηλώσουν τα φώτα σε 5δευτερόλεπτα και να σβήσουν σε 1λεπτο.

Καταλάβατε πως λειτουργεί?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Υ.Γ Και καλά αν έχεις dsl, αν σκεφτεί κανείς να το κάνει αυτό με isdn ή ακόμα χειρότερα με pstn, θα τραβάει τα μαλλιά του;
offtopic: Εχω κάνει δυο αναβαθμίσεις μέχρι τώρα με pstn... :lol: :lol: :lol: :p

offtopic: Εχω κάνει δυο αναβαθμίσεις μέχρι τώρα με pstn... :lol: :lol: :lol: :p

Καλύτερα να πήγαινες σε νοκια σοπ, πιό φτηνά θα σου έβγαινε :p

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Ειναι απλά τα πράγματα ρε παιδιά..

Για να το καταλάβετε καλύτερα βάλτε τον φωτισμό στο τέρμα και καλύτερα να είστε σε μέρος με χαμηλό φωτισμό..

Λοιπόν, τα φώτα θέλετε δεν θέλετε θα είναι αναμένα 1λεπτό το λιγότερο, ΔΕΝ πάει παρακάτω.

Πηγαίνουμε στο όριο χρόνου εξοικονόμησης ενέργειας και βάζουμε 1λεπτό και στον χρόνο φωτισμού βάζουμε 5δευτερόλεπτα(τα λιγότερα που υπάρχουν δηλαδή). Μην πατήσετε κανένα πλήκτρο και παρακολουθήστε το τηλεφωνο.

Αυτό που θα κάνει είναι να χαμηλώσουν τα φώτα σε 5δευτερόλεπτα και να σβήσουν σε 1λεπτο.

Καταλάβατε πως λειτουργεί?

Επειδή κάποτε πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα και μια που μου έβαλε το μικρόβιο ο φίλος PCMan (και τον ευχαριστώ θερμά γι' αυτό γιατί τελικά βρήκα λύση στο πρόβλημά μας) κάθησα ένα ολόκληρο απόγευμα και το έψαξα έχοντας μάλιστα δύο συσκευές (N71 + N72) για να συγκρίνω αποτελέσματα. Και τα δυο τηλέφωνα είχαν την ίδια συμπεριφορά πράγμα που σημαίνει οτι τελικά δεν είναι πρόβλημα. Για να γίνω πιο σαφής έχουμε και λέμε:

1. Ο φωτισμός κρατάει 35 δευτερόλεπτα ο κόσμος να χαλάσει και ότι ρύθμιση και να βάλετε.

2. Η ένδειξη Όριο χρόνου εξοικονόμησης ενέργειας καθορίζει το πότε θα "πέσει" το screensaver (εργοστασιακά η ώρα και η ημερομηνία δηλαδή).

3. Η ρύθμιση χρόνος φωτισμού καθορίζει το πόση ώρα θα είναι δυνατός ο φωτισμός μέχρι να εξασθενήσει και ΌΧΙ το πότε θα σβήσει ο φωτισμός τελείως (τελείως σβήνει σε 35 δευτερόλεπτα ότι και να κάνετε).

4. Όλα αυτά για να λειτουργούν στην εντέλεια καλό θα είναι τη μπάρα φωτεινότητας να μην την έχετε στο τελείως σκοτεινό και να κάνετε τις δοκιμές σας κάτω από συνθήκες πολύ δυνατού φωτισμού έτσι ωστέ να ανταποκρίνεται σωστά και ο αισθητήρας. Εδώ έγινε το μεγάλο μπέρδεμά και παραπλανηθήκαμε όλοι!

Εξηγώ το γιατί:

Έχοντας τη μπάρα φωτεινότητας στο πιο σκοτεινό, όταν π.χ. περνάνε τα 5 δευτερόλεπτα που έχουμε ρυθμίσει να κρατάει ο φωτισμός, το τηλέφωνο δεν έχει άλλο περιθώριο να γίνει πιο σκοτεινό με αποτέλεσμα να μένει ώς έχει και εμείς να ψαχνόμαστε και να λέμε "γιατί κρατάει 35 ενώ το έχω βάλει 5;"... Αν πάτε τη μπάρα φωτεινότητας προς τα δεξιά κι όχι τέρμα αριστερά θα διαπιστώσετε οτι όλα λειτουργούν στην εντέλεια και οτι τα τηλέφωνά μας τελικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το φωτισμό :)

Υ.Γ.: Το λάθος της NOKIA είναι το οτι ΔΕΝ διευκρινίζει στο manual οτι η ρύθμιση "Χρόνος φωτισμού" καθορίζει το πότε εξασθενεί ο φωτισμός και ΌΧΙ το πότε σβήνει τελείως. Αντιθέτως γράφει "Χρόνος φωτισμού - Επιλέξτε ένα χρονικό όριο με το πέρας του οποίου θα απενεργοποιείται ο φωτισμός της κύριας οθόνης". Τελείως σβήνει ΠΑΝΤΑ σε 35 δευτερόλεπτα ΟΤΙ ρύθμιση και να βάλετε σε οποιοδήποτε από τα 3 πεδία των ρυθμίσεων φωτισμού (menu Προβολή).

Υ.Γ.2: Αν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων σας βάλετε τη μπάρα φωτεινότητας ΤΕΡΜΑ δεξιά τότε όπως και να είναι ο χώρος που βρίσκεστε (σκοτεινός / φωτεινός) θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί θα είναι μεγαλύτερες οι εναλλαγές στο φωτισμό της οθόνης.

4. εμένα η μπάρα είναι στην μέση όπως ήρθε απο το εργοστάσιο. Ο αισθητήρας λειτουργεί κανονικά τις περισσότερες φορές ειδικά όταν είμαι σε εξωτερικό χώρο.

Νομίζω πάντως οτι ο φωτισμός θα έπρεπε να να σβύνει και πιο γρήγορα ειδικά όταν κλειδώσει κανείς το κινητό με τον συνδιασμό των πλήκτρων.

http://mobile-parts.gr/catalog/product_info.php/products_id/4155

45ευρώπουλα

Πληκτρολόγιo δεν βρήκα :(

Μπράβο ρε PCMan! Ένα κλίκ μακριά μας ήταν και δεν το βλέπαμε! Όσο για το πληκτρολόγιο που λες δε χρειάζεται γιατί έχουν ίδιο πληκτρολόγιο το μαύρο με το ρόζ (γί' αυτό και έχει μόνο το μαύρο στο mobile-parts)... :)

Μπορείτε να το παρατηρήσετε εδώ:

http://www.myphone.gr/devices/preview-223.html

Αναλυτίκα για να γίνει η μετατροπή από μαύρο σε ρόζ έχουμε τα εξής:

1. Πρόσοψη

2. Κάλυμμα ματιού κάμερας (κι όμως!)

http://mobile-parts.gr/catalog/product_info.php/products_id/4154

Συνολικό κόστος : 45.22 + 10.71 = 55.93 Ευρώ (τη στιγμή που επισκεύτηκα το site - μπορεί και να αλλάξουν οι τιμές) και λίγη προσωπική εργασία γιατί είναι λίγο περίεργες οι προσόψεις του N72.

Θα το κάνω οπωσδήποτε! Από τον άλλο μήνα θα σας πώ εντυπώσεις!

Γεινετε οταν τραβαμε το καπακι για να τραβηξουμε φοτογραφια η εικονα να φενετε οριζοντια? :confused:
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

όσο έχω ψάξει εγώ δεν εχω βρει άκρη. Θα χαρώ πολύ όμως να το κάνουν και αυτό.

Μπράβο ρε PCMan! Ένα κλίκ μακριά μας ήταν και δεν το βλέπαμε! Όσο για το πληκτρολόγιο που λες δε χρειάζεται γιατί έχουν ίδιο πληκτρολόγιο το μαύρο με το ρόζ (γί' αυτό και έχει μόνο το μαύρο στο mobile-parts)... :)

Μπορείτε να το παρατηρήσετε εδώ:

http://www.myphone.gr/devices/preview-223.html

Αναλυτίκα για να γίνει η μετατροπή από μαύρο σε ρόζ έχουμε τα εξής:

1. Πρόσοψη

2. Κάλυμμα ματιού κάμερας (κι όμως!)

http://mobile-parts.gr/catalog/product_info.php/products_id/4154

Συνολικό κόστος : 45.22 + 10.71 = 55.93 Ευρώ (τη στιγμή που επισκεύτηκα το site - μπορεί και να αλλάξουν οι τιμές) και λίγη προσωπική εργασία γιατί είναι λίγο περίεργες οι προσόψεις του N72.

Θα το κάνω οπωσδήποτε! Από τον άλλο μήνα θα σας πώ εντυπώσεις!

Πρίν παραγγείλεις πάρτους ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις αν είναι αυθεντική κτλ. γιατί εμένα μου εκανε νερά σε μία(πρώτη και τελευταία) παραγγελία που είχα κάνει..

Όσο για τον φωτισμό, έχω κάνει ένα λάθος στο προηγούμενο ποστ μου. Όπου 1λεπτό, βάλτε 35δευτερόλεπτα. Μπερδέυτικα απο τον χρόνο εξ. ενεργειας και έγραψα 1λεπτό..

gianpithio και sv2evs δεν γίνεται

θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί το ροζ από την κατασκευάστρια εταιρία στην Ελλάδα. Το έχω παραγγείλει από VODA πριν 20 ημέρες κλαι δεν έχει έρθει ακόμα. Πάντως με διαβεβαιώνει ότι θα έρθει οπωσδήποτε...

Γνωρίζει κανείς τίποτα ;

Σήμερα το κινητό έφαγε το πρώτο "κόλημα". Το ξεκλείδωνα και δεν υπήρχε φως στο keyboard.Επαναφορά απο backup της κάρτας μνήμης και όλα μια χαρά.

Σήμερα το κινητό έφαγε το πρώτο "κόλημα". Το ξεκλείδωνα και δεν υπήρχε φως στο keyboard.Επαναφορά απο backup της κάρτας μνήμης και όλα μια χαρά.

Αν το έκλεινες θα έφτιαχνε......... Τι να πω...?

Την επόμενη φορά να του κάνεις και ένα φορματ τότε :rolleyes:

Το έκλεισα φυσικά πρώτα και το ξανα-άνοιξα (Χ2). Δεν διορθώθηκε. Κλείδωμα/ξεκλείδωμα (Χ2) και το keyboard δεν είχε φως και μάλιστα ήμουν σε cafe και δεν "έβλεπα" τίποτα.

Το έκλεισα φυσικά πρώτα και το ξανα-άνοιξα (Χ2). Δεν διορθώθηκε. Κλείδωμα/ξεκλείδωμα (Χ2) και το keyboard δεν είχε φως και μάλιστα ήμουν σε cafe και δεν "έβλεπα" τίποτα.

Είναι θέμα αισθητήρα. Όταν εντοπίζει φωτεινό χώρο δε φωτίζεται το πληκτρολόγιο. Ακόμα και σε σκοτεινό χώρο να είσαι αν πέφτει πάνω του μια μικρή ακτίνα φωτός από οπουδήποτε τότε ο αισθητήρας μπερδεύεται! Παίξε λίγο μαζί του και θα καταλάβεις πως δουλεύει.

Ωραίο το Ν72. Χθες το πήρε ο αδερφός μου μετά από αρκετό ψάξιμο στα μαγαζιά του Βόλου (σε κανένα κατάστημα του Γερμανού δεν υπήρχε ούτε στην Cosmote. Τελικά το πήρε από το νεοσύστατο Public). Από το λίγο που το έψαξα μου άρεσε σε γενικές γραμμές, αν και εξοικειωμένος με το OS7 του 3230 μου μπερδεύτηκα λίγο. Ως προς τον φωτισμό της οθόνης όντως είναι λίγο μπέρδεμα μέχρι να συνηθίσεις τι κάνει και γιατί η κάθε ρύθμιση, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει πρακτικό αποτέλεσμα στην κατανάλωση του τηλεφώνου.

Να ρωτήσω κάτι βασικό, μπορεί να είναι και βλακεία αλλά όποιος ξέρει παρακαλώ να μου πει. Το Ν72 φωτογραφίζει με οριζόντιο προσανατολισμό? Δηλαδή όταν το γυρνάω οριζόντια να μου δείχνει και το viewfinder της κάμερας και του video οριζόντια την εικόνα. Έτσι μόνο θα έχει νόημα το πλαϊνό κουμπί που είναι ειδικά για την κάμερα. Μέχρι τώρα δεν κατάφερα να το λειτουργήσω οριζόντια, παρά μόνο κατακόρυφα, όπως έκανε μέχρι τώρα στο 3230 μου. Γίνεται και αν ναι πώς???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Edit:

Πάντως είναι σημαντικό μειονέκτημα να μη δουλεύει το κόκκινο ακουστικό όπως στα προηγούμενα Symbian (αυτό ισχύει και στα υπόλοιπα κινητά με OS8 και άνω ή είναι "πρωτοτυπία" του Ν72????). Εκεί που είσαι σε κάποια εφαρμογή πατάς το κόκκινο ακουστικό πιστεύοντας ότι η εφαρμογή θα περάσει στο παρασκήνιο. Πας μετά να την ξαναανοίξεις με κρατημένο το "Menu" και έκπληκτος ανακαλύπτεις ότι έχασες ότι τυχόν δουλειά είχες κάνει. Μόνες εξαιρέσεις είναι η εφαρμογή μουσικής και η εφαρμογή ραδιοφώνου.

Επίσης πίστευα ότι θα έχει πορτοφόλι αλλά δεν έχει. Αυτό ίσως είναι λιγότερο σημαντικό, αφού λύνεται με extra εφαρμογή.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Να ρωτήσω κάτι βασικό, μπορεί να είναι και βλακεία αλλά όποιος ξέρει παρακαλώ να μου πει. Το Ν72 φωτογραφίζει με οριζόντιο προσανατολισμό? Δηλαδή όταν το γυρνάω οριζόντια να μου δείχνει και το viewfinder της κάμερας και του video οριζόντια την εικόνα. Έτσι μόνο θα έχει νόημα το πλαϊνό κουμπί που είναι ειδικά για την κάμερα. Μέχρι τώρα δεν κατάφερα να το λειτουργήσω οριζόντια, παρά μόνο κατακόρυφα, όπως έκανε μέχρι τώρα στο 3230 μου. Γίνεται και αν ναι πώς???

Μέχρι στιγμής ούτε εγώ το έχω βρει και ακριβώς έτσι το βλέπω και εγώ. Εντελώς άχρηστο το κουμπί αν δεν μπορείς να γυρίσεις σε οριζόντιο. Ελπίζω σύντομα να το "προσθέσουν" και αυτό σε ένα νέο update. Σοβαρή έλλειψη πάντως θεωρώ το auto focus σ'αυτο το τηλέφωνο. Ειλικρινά θα ήταν άψογο αν υπήρχε.

Μέχρι στιγμής ούτε εγώ το έχω βρει και ακριβώς έτσι το βλέπω και εγώ. Εντελώς άχρηστο το κουμπί αν δεν μπορείς να γυρίσεις σε οριζόντιο. Ελπίζω σύντομα να το "προσθέσουν" και αυτό σε ένα νέο update. Σοβαρή έλλειψη πάντως θεωρώ το auto focus σ'αυτο το τηλέφωνο. Ειλικρινά θα ήταν άψογο αν υπήρχε.

Ως προς το θέμα με το κόκκινο ακουστικό (δες το προηγούμενο post μου) το έχεις ψάξει??? Είναι κάτι που κάνει μόνο το Ν72 ή έτσι συμπεριφέρονται και τα υπόλοιπα καινούργια Symbian της Nokia (OS8 και πάνω)??? Αν είναι γενικευμένη συμπεριφορά είναι κατά τη γνώμη μου κάτι πολύ αρνητικό. Αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Το κάνει και το N73 που αγόρασε ένας φίλος σχεδόν μαζί με εμένα. Μάλλον είναι κάτι καινούργιο που υοθέτησε η Nokia.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Edit:

Πάντως είναι σημαντικό μειονέκτημα να μη δουλεύει το κόκκινο ακουστικό όπως στα προηγούμενα Symbian (αυτό ισχύει και στα υπόλοιπα κινητά με OS8 και άνω ή είναι "πρωτοτυπία" του Ν72????). Εκεί που είσαι σε κάποια εφαρμογή πατάς το κόκκινο ακουστικό πιστεύοντας ότι η εφαρμογή θα περάσει στο παρασκήνιο. Πας μετά να την ξαναανοίξεις με κρατημένο το "Menu" και έκπληκτος ανακαλύπτεις ότι έχασες ότι τυχόν δουλειά είχες κάνει. Μόνες εξαιρέσεις είναι η εφαρμογή μουσικής και η εφαρμογή ραδιοφώνου.

Επίσης πίστευα ότι θα έχει πορτοφόλι αλλά δεν έχει. Αυτό ίσως είναι λιγότερο σημαντικό, αφού λύνεται με extra εφαρμογή.

1. Το πλαϊνό κουμπί χρησιμεύει για να τραβήξεις μια φωτογραφία μέ κάθετο προσανατολισμό. Για να καταλάβεις και μόνος σου τράβα μια φωτογραφία με το πλαϊνό κουμπί και χωρίς να κουνήσεις καθόλου το τηλέφωνο τράβα το ίδιο τοπίο με το κανονικό κουμπί (το σταυρό). Μετά κατέβασέ τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και θα διαπιστώσεις οτι η μία είναι ήδη rotated (αυτή που τράβηξες με το πλαϊνό κουμπί) ενώ η άλλη (αυτή που τράβηξες με το σταυρό) είναι οριζόντια και πρέπει να την κάνεις χειροκίνητα rotate για να τη δείς χωρίς να σπάσεις το λαιμό σου :rolleyes:

2. Είπαμε οτι η λειτουργία που γινόταν κάποτε με το κόκκινο κουμπί (θέση της εφαρμογής στο παρασκήνιο) στα καινούρια Symbian γίνεται με διπλό κλίκ του πλήκτρου menu. Η δική μου άποψη είναι οτι αυτό είναι το σωστό γιατι το κόκκινο κουμπί σημαίνει ακύρωση και όχι θέση στο παρασκήνιο. Το θέμα είναι να το συνηθίσουν αυτοί που έμαθαν αλλιώς.

1. Το πλαϊνό κουμπί χρησιμεύει για να τραβήξεις μια φωτογραφία μέ κάθετο προσανατολισμό. Για να καταλάβεις και μόνος σου τράβα μια φωτογραφία με το πλαϊνό κουμπί και χωρίς να κουνήσεις καθόλου το τηλέφωνο τράβα το ίδιο τοπίο με το κανονικό κουμπί (το σταυρό). Μετά κατέβασέ τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και θα διαπιστώσεις οτι η μία είναι ήδη rotated (αυτή που τράβηξες με το πλαϊνό κουμπί) ενώ η άλλη (αυτή που τράβηξες με το σταυρό) είναι οριζόντια και πρέπει να την κάνεις χειροκίνητα rotate για να τη δείς χωρίς να σπάσεις το λαιμό σου :rolleyes:

2. Είπαμε οτι η λειτουργία που γινόταν κάποτε με το κόκκινο κουμπί (θέση της εφαρμογής στο παρασκήνιο) στα καινούρια Symbian γίνεται με διπλό κλίκ του πλήκτρου menu. Η δική μου άποψη είναι οτι αυτό είναι το σωστό γιατι το κόκκινο κουμπί σημαίνει ακύρωση και όχι θέση στο παρασκήνιο. Το θέμα είναι να το συνηθίσουν αυτοί που έμαθαν αλλιώς.

Ωραία, τώρα ξεκαθάρισαν τα πράγματα.

Πάντως για το κόκκινο ακουστικό το φαντάστηκα ότι αυτό θα συνέβαινε. Άρα για εμάς που συνηθίσαμε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τον καινούριο τρόπο, καθώς είναι κάτι που μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Φαντάσου να γράφεις ένα μακροσκελές κείμενο και να ξεχαστείς και να πατήσεις κόκκινο ακουστικό!!!!

Μάγκες η εγχείρηση πέτυχε! Μόλις σήμερα ήρθε η πρόσοψη και μέσα σε περίπου 30 λεπτά το μεταμόρφωσα!

Βγήκε περίπου 63 ευρώ (γνήσια όλα εννοείται) μαζί με τα μεταφορικά (από το site που αναφέραμε στην προηγούμενη σελίδα) και μπορείς να πληρώσεις είτε με πιστωτική είτε στην πόρτα σου με την παραλαβή.

Η διαδικασία αλλαγής πρόσοψης είναι λίγο ζόρικη σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα (5110, 7210, 7250, 6230 κ.λπ.) αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι 4 κομμάτια:

1. Front cover

2. Back cover

3. Ενδιάμεσο πάνω μέρος

4. Κάλυμμα φακού κάμερας

Τα 3 πρώτα έρχονται στην ίδια συσκευασία, το 4ο μόνο του. Πληκτρολόγιο δε χρειάζεται να αλλαχτεί γιατί είναι ίδια.

Δυσκολία υπάρχει μόνο στην αλλαγή των 3 και 4. Το 1 θέλει τράβηγμα από τα πλαϊνά με τα νύχια, το 2 το έχετε βγάλει όλοι σας έστω και μια φορά, στο 3 πρέπει να χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο στις πλαϊνές εγκοπές με φορά από κάτω προς τα πάνω (εγώ χρησιμοποίησα κατσαβίδι) αλλά με προσοχή για να μην πληγώσετε το τηλέφωνο και το 4 είναι κολλημένο (είναι αυτοκόλλητο!!) οπότε χρειάζεται να ξεκολληθεί το παλιό και να καθαριστούν τυχόν ίχνη κόλλας πριν εφαρμοστεί το καινούριο.

Όλα αυτά γύρω στο μισάωρο και μετά.... το N72 μου έγινε ρόζ :D

Παιδιά καμμία σχέση με το μαύρο! Έγινε άλλο τηλέφωνο! Όχι όπως παλιά που αλλάζαμε προσόψεις και πάνω κάτω ήταν το ίδιο...

Μπορεί να μου κρεμάσουν και κουδούνια αν βγώ έξω με ρόζ τηλέφωνο αλλά, πιστέψτε με, είναι τόσο πανέμορφο που νομίζω οτι θα το κάνω :lol:

Υ.Γ.: Έφυγαν τελείως και κάτι ψιλοτριξίματα που είχε το back cover.

Μάγκες η εγχείρηση πέτυχε! Μόλις σήμερα ήρθε η πρόσοψη και μέσα σε περίπου 30 λεπτά το μεταμόρφωσα!

Βγήκε περίπου 63 ευρώ (γνήσια όλα εννοείται) μαζί με τα μεταφορικά (από το site που αναφέραμε στην προηγούμενη σελίδα) και μπορείς να πληρώσεις είτε με πιστωτική είτε στην πόρτα σου με την παραλαβή.

Η διαδικασία αλλαγής πρόσοψης είναι λίγο ζόρικη σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα (5110, 7210, 7250, 6230 κ.λπ.) αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι 4 κομμάτια:

1. Front cover

2. Back cover

3. Ενδιάμεσο πάνω μέρος

4. Κάλυμμα φακού κάμερας

Τα 3 πρώτα έρχονται στην ίδια συσκευασία, το 4ο μόνο του. Πληκτρολόγιο δε χρειάζεται να αλλαχτεί γιατί είναι ίδια.

Δυσκολία υπάρχει μόνο στην αλλαγή των 3 και 4. Το 1 θέλει τράβηγμα από τα πλαϊνά με τα νύχια, το 2 το έχετε βγάλει όλοι σας έστω και μια φορά, στο 3 πρέπει να χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο στις πλαϊνές εγκοπές με φορά από κάτω προς τα πάνω (εγώ χρησιμοποίησα κατσαβίδι) αλλά με προσοχή για να μην πληγώσετε το τηλέφωνο και το 4 είναι κολλημένο (είναι αυτοκόλλητο!!) οπότε χρειάζεται να ξεκολληθεί το παλιό και να καθαριστούν τυχόν ίχνη κόλλας πριν εφαρμοστεί το καινούριο.

Όλα αυτά γύρω στο μισάωρο και μετά.... το N72 μου έγινε ρόζ :D

Παιδιά καμμία σχέση με το μαύρο! Έγινε άλλο τηλέφωνο! Όχι όπως παλιά που αλλάζαμε προσόψεις και πάνω κάτω ήταν το ίδιο...

Μπορεί να μου κρεμάσουν και κουδούνια αν βγώ έξω με ρόζ τηλέφωνο αλλά, πιστέψτε με, είναι τόσο πανέμορφο που νομίζω οτι θα το κάνω :lol:

Υ.Γ.: Έφυγαν τελείως και κάτι ψιλοτριξίματα που είχε το back cover.

to parageila k go alla logo eorton mou ipan next week :cry:

Ωραία, τώρα ξεκαθάρισαν τα πράγματα.

Πάντως για το κόκκινο ακουστικό το φαντάστηκα ότι αυτό θα συνέβαινε. Άρα για εμάς που συνηθίσαμε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τον καινούριο τρόπο, καθώς είναι κάτι που μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Φαντάσου να γράφεις ένα μακροσκελές κείμενο και να ξεχαστείς και να πατήσεις κόκκινο ακουστικό!!!!

Μια και δυό το έχω πάθει??? Το έχω συνηθήσει αλλά καμιά φορά το πατάω χωρίς να το θέλω και ....

[ασχετο]Θυμάμαι τώρα στα κοντά που γράφαμε εξετάσεις, είχα συνδεμένα μέσω bluetooth 4 τηλέφωνα με ένα πρόγραμμα chat και στέλναμε ο ένας στον άλλο τις απαντήσεις. Ε, έκανα το λάθος και πάτησα το κοκκινο κουμπί... Μετά θέλει ξανά απτην αρχή να συνδεθούν όλα τα τηλέφωνα και ιστορίες. Πίιιικρα μεγάλη.. Παρ όλα αυτά όμως τα πήγα καλά, 17 εγραψα :D[/ασχετο]

Εγώ θα παραμείνω στο μαύρο. Σταθερή αξία.:happy: