Jump to content

Επιλογή εξωτερικού σκληρού δίσκου

kotetsi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει βρει κανείς αλλού και ίσως πιο φθηνά τον Maxtor τον 600άρι, USB&firewire εκτός πλαισίου...?? edirect δεν έχει καθόλου maxtor εξωτερικούς και e-shop δεν τον έχει. :confused:

• Απαντήσεις 72
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει βρει κανείς αλλού και ίσως πιο φθηνά τον Maxtor τον 600άρι, USB&firewire εκτός πλαισίου...?? edirect δεν έχει καθόλου maxtor εξωτερικούς και e-shop δεν τον έχει. :confused:

Κοίταξες στο MediaMarkt; Είχα δει πολλούς Maxtor εξωτερικούς σε διάφορες χωρητικότητες.

:shifty:

Καλημερα.ολα καλα με τον wd 250 gb.πρωτες εντυπωσεις θετικοτατες και μεσα σε μια μερα περασα ολη μου την μουσικη,180gb χωρις να μου δημιουργησει κανενα προβλημα.το μονο που επαθα ηταν σημερα που δεν τον εβλεπε ο υπολογιστης καθολου(laptop).To εβγαλα απο την τροφοδοσια και τον εβαλα σε αλλη πρηζα και δουλεψε μια χαρα.τωρα θελω να ρωτησω κατι αλλο..το πρασινο φωτακι που αναβει ειναι ο διακοπτης,γιατι δεν τον εχω βρει αλλου..:)
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε! Δύο Lacie 320GB USB (με σκληρούς της Seagate με πραγμτ. χωρητ. 298GB) έγιναν δικοί μου στην εξαιρετική -πιστεύω- τιμή των €119 έκαστος (MediaMarkt). Ήδη έχω τον πρώτο συνδεδεμένο και κάνω format (αν και ήταν preformatted :confused: ) κι εντός ολίγων λεπτών θα ακολουθήσει και ο δεύτερος.

Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής είναι ότι τα καλώδια USB είναι εκνευριστικά μικρά και βολεύουν μόνο για τοποθέτηση του δίσκου επάνω στην κεντρική μονάδα ή πολύ κοντά στο laptop φερ' ειπείν. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο θόρυβος απόλυτα ανεκτός.

Edit: Οι σκληροί ήταν preformatted σε FAT32.

Μια από τα ίδια αν και είχα αποφασίσει να μη πάρω εξωτ. σκληρό μιας και φευγω φανταρος σε ενα μηνα και σε ένα χρόνο οι τιμές θα έχουν πέσει τελικά περνώντας από το mediamarkt δε καταφερα να αντισταθώ. Και πάνω που πήρα ενα 250άρι Lacie στα 99€ και πήγα να φύγω βλέπω έναν 320GB στα 119€ και χτυπησα το δεύτερο. Αρκετά όμορφη συσκευή, αθόρυβη με απίστευτα μικρό καλώδιο όπως ανέφερες κι εσυ. Πέρασα τα πάντα εκεί και βρήκα την υγειά μου γιατι το laptop ασφυκτιούσε.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Σχετικά με το My Book της WD που αγόρασα, ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Σε φωτογραφίες αλλά και με τον τρόπο που είναι κατασκευασμένος, μπορεί να τοποθετηθεί στο γραφείο είτε κλασικά "ξαπλωμένος" (:p) είτε όρθιος σαν βιβλίο. Τι από τα δύο να προτιμήσω? Μήπως επιβαρύνεται η λειτουργία του όταν είναι όρθιος? :confused:

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Καλημερα.στο εντυπο δειχνει σε "σκετς" τον δισκο ορθιο σαν βιβλιο οπως ανεφερες.Εγω τον εχω ετσι..;)

μαλιστα τον "ξαπλωσα" και ειχα την εντυπωση οτι δεν δουλευε καλα :blink:

Επισης οσοι γνωστοι μου εχουν τον ιδιο δισκο τον εχουν στην ιδια θεση :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κι εγώ έτσι τον έχω. Απλά αυτό που μου προκαλεί εντύπωση και πειρέργεια, είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για έναν κανονικό σκληρό δίσκο ο οποίος βρίσκεται σε ένα κουτί και συνήθως τους σκληρούς δίσκους όταν βρίσκονται μέσα στην κεντρική μονάδα τους έχουμε σε οριζόντια θέση. Anyway, ίσως το ψειρίζω πολύ... :p

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Οι δίσκοι τοποθετούνται και σε αυτή την θέση σε πολλές περιπτώσεις. Μη σου κάνει εντύπωση.

• 4 weeks later...

Έψαξα στο site με "Αναζητηση" και δεν βρηκα κατι σχετικο.

(αν ειναι καπου ας με παραπεμπψει ο αρμοδιος)

Μιλαω για ενα σκληρο δισκο εξωτερικο με πολλες-πολλες δυνατοτητες.

Η τελεια εφευρεση!!!

Δε μπορεσα να βρω κατι στην ελλαδα. Μονο σε ξενα site(ειμαστε τοσο πισω?)

Για πιο πραγμα μιλω? δειτε

http://www.iamm.co.kr/eng/product/ntd36/ntd36.php

ή κατι παρομοιο

http://www.thinkgeek.com/computing/drives/8e50/

Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει εδω ή με PM.

>Undead<

Πρόσφατα αγόρασα το WD MyBook PRO Edition 250gb και τον προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα. Μπορεί η τιμή του να είναι γύρω στα 150€, όμως έχει πολλά βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα MyBook Premium kai essential. Έχει από πίσω υποδοχές 1xUSB(480Mbit/s), 2xFirewireb(800Mbit/s), 1xFirewirea (400Mbit/S), και κάτι ΠΟΛΥ βασικό..Έχει μέσα software for backup &recovery&diagnostics,που εμένα προσωπικά με έσωσε αφού είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα φίλο που έγραψε ότι είχε σκληρό σε εξωτερική θήκη και παρουσίασε bad sectors, και με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος βρήκα τα αρχεία μου που είχα χάσει για πάνω από μισο χρόνο..:D:D

Ρίξτε και μια ματιά σε αυτό (30Ε) αν θέλει κάποιος κουτί και δίσκο χωριστά (κυκλοφορεί και με 250GB δίσκο 99Ε και με 400GB 144E). Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Υποστηρίζει External SATA + USB 2.0 και παίρνει IDE(USB 2.0 only) και SATA(USB+eSATA) δίσκους.

• 2 weeks later...
Έψαξα στο site με "Αναζητηση" και δεν βρηκα κατι σχετικο.

(αν ειναι καπου ας με παραπεμπψει ο αρμοδιος)

Μιλαω για ενα σκληρο δισκο εξωτερικο με πολλες-πολλες δυνατοτητες.

Η τελεια εφευρεση!!!

Δε μπορεσα να βρω κατι στην ελλαδα. Μονο σε ξενα site(ειμαστε τοσο πισω?)

Για πιο πραγμα μιλω? δειτε

http://www.iamm.co.kr/eng/product/ntd36/ntd36.php

ή κατι παρομοιο

http://www.thinkgeek.com/computing/drives/8e50/

Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει εδω ή με PM.

Βέβαια ωσπου ναρθει κατι νεο, βολευτειτε με το izak

http://www.shop21.gr/results/results.allproducts.asp?comefrom=2&stid=6&av=izak&ProductIDs=1%2C15%2C24%2C34&x=32&y=8

Είναι πολυ καλο, γιατι αποτι διαβασα σε forums υποστηριζει και avi greek subs , κατι που τα "θηρια" που ανεφερα πιο πανω και πολλα DVDplayers ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το κανουν.

Το μειον ειναι οτι ειναι πανακριβο, με λιγα GB λογω HD 2,5''

>Undead<

• 1 month later...

Kαλησπερα!

Αυτη τη στιγμη φορτωνει με multimedia files ο νεος μου εξωτερικος σκληρος.

WD My Book Essential Edition 500GB.

Εγινε το απαραιτητο format σε NTFS και ολα μια χαρα. Εκανα και registration το προιον στο site της WD και ειμαι και καλυμμενος και με εγγυηση (φτου φτου μακρυα απο εμας). Εντυπωσεις σε λιγες ωρες, αφου φορτωσουν ολα και τον δουλεψω. Επομενο βημα μια θηκη μεταφορας για να τον εχω οπου μου χρειαστει.

Mεγείες!!!

Ο δικός μου ο 250gb pro edition έχει ήδη γεμίσει και πρέπει να αρχίσω τα backup..:(

Προσωπικά τον βάζω μέσα στην τσάντα του Laptop μου..ευτυχώς χωράει μαζί με όλα τα καλώδια και τους μετασχηματιστές που έχω μέσα..αλλά πλεον ζυγίζει πολύυυυυυυυ!!!

Mεγείες!!!

Ο δικός μου ο 250gb pro edition έχει ήδη γεμίσει και πρέπει να αρχίσω τα backup..:(

Προσωπικά τον βάζω μέσα στην τσάντα του Laptop μου..ευτυχώς χωράει μαζί με όλα τα καλώδια και τους μετασχηματιστές που έχω μέσα..αλλά πλεον ζυγίζει πολύυυυυυυυ!!!

Εγω δεν εχω laptop :O

Για αυτο θελω μια θηκη μεταφορας. Κατι θα βρω. Οπως εκανα και με το iPod για να εχω και τα καλωδια μαζι μου :D

αγορασα το καλοκαιρι εναν western digital 250

απο προχθες στα καλα καθουμενα δεν μ ανοιγει.τον ειχα παρει απο το play247 κ εχει εγγυηση.τι πρεπει να κανω για να το φτιαξουνε?

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Καλημέρα!Εχω εναν φορητο υπολογιστή sony vaio FE21M.Ενδιαφέρομαι για αγορα εξωτερικου σκληρου δισκου 500gb.Θέλω να ειναι γρήγορος και να μου πειτε επειδη ειμαι λιγο ασχετος τι θύρες πρεπει να εχει κτλ.Εκτος απο αυτα αν γινεται να ειναι ομορφος εξωτερικά εχω δει κατι που ειναι σαν βιβλια,ετσι ωστε να μπει και στο γραφείο.Τιμή μεχρι 250 ευρώ,τι μου προτείνετε?

Ευχαριστω πολύ:)

να ρωτήσω κατι ομως,το Laptop μου εχει firewire(sony vaio fe21m) ή αναγκαστικα usb?

Καλημέρα!Εχω εναν φορητο υπολογιστή sony vaio FE21M.Ενδιαφέρομαι για αγορα εξωτερικου σκληρου δισκου 500gb.Θέλω να ειναι γρήγορος και να μου πειτε επειδη ειμαι λιγο ασχετος τι θύρες πρεπει να εχει κτλ.Εκτος απο αυτα αν γινεται να ειναι ομορφος εξωτερικά εχω δει κατι που ειναι σαν βιβλια,ετσι ωστε να μπει και στο γραφείο.Τιμή μεχρι 250 ευρώ,τι μου προτείνετε?

Ευχαριστω πολύ:)

να ρωτήσω κατι ομως,το Laptop μου εχει firewire(sony vaio fe21m) ή αναγκαστικα usb?

Σε Western Digital external HDD μια λύση είναι η παρακάτω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303868

έχει μια θύρα usb 2.0 και μια firewire. Η firewire είναι στα 400mbit/s και η usb είναι στα 480mbit/s, απλά η firewire είναι πιο σταθερή και παρά τη χαμηλότερη ταχύτητα της είναι πιο γρήγορη στη μεταφορά δεδομένων..

Η άλλη λύση είναι

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303850

που έχει μόνο usb 2.0

η απόφαση είναι δική σου ανάλογα με το ποσό που θες να διαθέσεις..;)

Σε Western Digital external HDD μια λύση είναι η παρακάτω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303868

έχει μια θύρα usb 2.0 και μια firewire. Η firewire είναι στα 400mbit/s και η usb είναι στα 480mbit/s, απλά η firewire είναι πιο σταθερή και παρά τη χαμηλότερη ταχύτητα της είναι πιο γρήγορη στη μεταφορά δεδομένων..

Η άλλη λύση είναι

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303850

που έχει μόνο usb 2.0

η απόφαση είναι δική σου ανάλογα με το ποσό που θες να διαθέσεις..;)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για την βοηθεια,λεω να παρω το πρώτο που εδωσες σε link,δλδ αυτος που εχει και usb και firewire.

Απλα επειδη δίνω μεχρι 250 ευρω,βρήκα και αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301734 ειναι καλη μάρκα στους δισκους η SEAGATE ?

Λες ο δευτερος να ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τον πρώτο,και να μην ειναι τοσο κομψος?

Oi seagate είναι καλοί δίσκοι..Πάντως επειδή εγώ έχω ένα WD pro edition είμαι φουλ ικανοποιημένος..

το design του είναι ωραίο επίσης..και αν δεν σου φτάνουν τα 500gb παίρνεις και άλλον ένα 250, 320 ή και 500..ίδιο σχέδιο έχουν κ όλας!!!

Και η τιμή του είναι πάρα πολύ καλή..

υπάρχει και eSata αλλά δεν νομίζω ότι το laptop σου έχει τέτοια υποδοχή..είναι για desktop μόνο..οπότε τσάμπα παραπάνω χρήματα ο seagate.

και εγώ ενώ στο vaio έχω firewire χρησιμοποιώ μόνο την usb πάντως..;)

Oi seagate είναι καλοί δίσκοι..Πάντως επειδή εγώ έχω ένα WD pro edition είμαι φουλ ικανοποιημένος..

το design του είναι ωραίο επίσης..και αν δεν σου φτάνουν τα 500gb παίρνεις και άλλον ένα 250, 320 ή και 500..ίδιο σχέδιο έχουν κ όλας!!!

Και η τιμή του είναι πάρα πολύ καλή..

υπάρχει και eSata αλλά δεν νομίζω ότι το laptop σου έχει τέτοια υποδοχή..είναι για desktop μόνο..οπότε τσάμπα παραπάνω χρήματα ο seagate.

και εγώ ενώ στο vaio έχω firewire χρησιμοποιώ μόνο την usb πάντως..;)

Τελικα πήρα αυτο http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=14_109&manufacturers_id=99&products_id=4231

Πως σου φαινεται?

Να σε ρωτήσω,εχω και εγω sony vaio,συγκεκριμενα fe21m,η μονη θύρα που μου μοιαζει για firewire ειναι μια που λεει i-link,αυτη ειναι?

Τελικα πήρα αυτο http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=14_109&manufacturers_id=99&products_id=4231

Πως σου φαινεται?

Να σε ρωτήσω,εχω και εγω sony vaio,συγκεκριμενα fe21m,η μονη θύρα που μου μοιαζει για firewire ειναι μια που λεει i-link,αυτη ειναι?

Η επιλογή σου πιστεύω ότι είναι τέλεια, αφού και εγώ τον pro edition εχω όπως ανέφερα και νωρίτερα..πίστεψε με έχει ένα σωτήριο πρόγραμμα μέσα , χαρη στο οποίο βρήκα αρχεία από ένα χαλασμένο σκληρο που είχα που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορούσε όπως έλεγε να τα βρει..και τα βρήκα μόνος μου σπίτι..φαντάσου..:lol:

To vaio σίγουρα θα έχει firewire, mini firewire μάλιστα όχι κανονική..το δικό μου το vaio έχει αλλά το κοίταξα και δεν λεει ilink αλλά κανονικά s-400, που σημαίνει 400άρα θύρα(firewireA/1394a, όπως θέλεις το λες!:p )

Οποτε πρεπει να παρεις ένα καλώδιο να δεις αν μπαίνει. Πάντως αν πρόσεξες ο pro edition WD έχει 1xUSB, 2xFirewire800, 1xfirewire400. Οι 800άρες βέβαια μάλλον άχρηστες είναι για το laptop σου, εκτός αν έχει βγει κάποιο καλώδιο για το iLink που λες για 800αρι, αν και δεν νομίζω..

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ format κατευθείαν! γιατί είναι προφορμαρισμένος σε FAT32, καντον σε NTFS:ninja:

Mεγειέςςςςς...

Η επιλογή σου πιστεύω ότι είναι τέλεια, αφού και εγώ τον pro edition εχω όπως ανέφερα και νωρίτερα..πίστεψε με έχει ένα σωτήριο πρόγραμμα μέσα , χαρη στο οποίο βρήκα αρχεία από ένα χαλασμένο σκληρο που είχα που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορούσε όπως έλεγε να τα βρει..και τα βρήκα μόνος μου σπίτι..φαντάσου..:lol:

To vaio σίγουρα θα έχει firewire, mini firewire μάλιστα όχι κανονική..το δικό μου το vaio έχει αλλά το κοίταξα και δεν λεει ilink αλλά κανονικά s-400, που σημαίνει 400άρα θύρα(firewireA/1394a, όπως θέλεις το λες!:p )

Οποτε πρεπει να παρεις ένα καλώδιο να δεις αν μπαίνει. Πάντως αν πρόσεξες ο pro edition WD έχει 1xUSB, 2xFirewire800, 1xfirewire400. Οι 800άρες βέβαια μάλλον άχρηστες είναι για το laptop σου, εκτός αν έχει βγει κάποιο καλώδιο για το iLink που λες για 800αρι, αν και δεν νομίζω..

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ format κατευθείαν! γιατί είναι προφορμαρισμένος σε FAT32, καντον σε NTFS:ninja:

Mεγειέςςςςς...

Thanks:) Βασικα αυριο θα τον εχω στα χέρια μου,ελπίζω να μην με παιδέψει η εγκατάσταση,format κτλ,ελπιζω να ειναι απλη διαδικασια.:)

Βασικα τώρα που κοιταξα κάτω απο την θύρα δικιο εχεις s400 λεει,αρα τι καλώδιο μπορώ να συνδέσω εκει?αυτο με 800αρι χλωμό?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...